Nightwish melko tuntematon Jenkeissä mutta ei kauaa

Jeejeejeeee

Nyt vasta tajusin, miten tuntematon Nightwish on Yhdysvalloissa, mutta juutuubin reaktiovideot ja Floorgasmit näyttävät keräävän uusia faneja huimaa vauhtia.

Tuonkin reaktiovideon kommenteista iso osa on tyyliin:
En ollut koskaan kuullut tästä bändistä, mutta minusta tuli fani kerralla!

https://www.youtube.com/watch?v=ctCn9BnUn-8

"Never heard nightwish before. I see I have been missing out on some epic music."

"Holy f'ing shitballs !! I have never heard of this band before now, but I think I might have witnessed Xena blessed with the voice of a Goddess. Just bought the album. I believe I have been Floorgasmed o_O"

"Never heard this band before! Thank you for this superior introduction.. we are becoming fans of Nigthwish the same day.. rock out!"

"Hahaha!! Another victim of Floorgasm!!!! Welcome in the club bro, the Best symphonic metal ever!!!!!!"

Kohta bändi onstadioni luokassa jos seuraava levy on onnistunut.

33

791

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niinupeaa

      En ymmärrä miten jonkun ääni oikeasti saa aikaan tuollaisen reaktion itsessänikin, mutta samalla hetkellä kun 10 tuhansien ihmisten kohahdus kuuluu taustalla tuossa Ghost love score videossakin niin juuri samassa kohtaa tulee järjettömän onnellinen olo ja alkaa melkein väkisin nauramaan ilosta!
      Varsinkin jos on kunnon kaiuttimet tai kuulokkeet.

      Joku viisas osais varmaan selittää miten toi Floorgasm toimii? Siinä olis väitöskirjatutkimuksen aihe jollekin. :D

      • sallinappis

        Floor on vain käsittämättömän hyvä tulkitsija. Hän osaa käyttää ääntään niin, että biisiin kuin biisiin syntyy lopahtamaton jännite ja yleisön mökäkin käännetään eduksi. Floor on vilpittömän innostunut ja innostava esiintyjä.:)
        Ghost love scoren tulkinta on muuttunut vuosien saatossa niin, että arvostelijoitakin alkaa löytyä. Ainoata oikeata versiota ei kuitenkaan ole silloin, kun estradilla on hetkeen eläytyvä todellinen taiteilijasielu, joka ei epäröi panna kaikkea peliin.:)


    • kovassanoususssaon

      Samanlaisia kommnetteja on kyllä kaikissa NW videoissa.

      • Mahtavajuttu

        Niin on, mutta se yllätti miten moni ei ollut edes kuullut koko bändistä ikinä kommenttien perusteella.

        Mutta sehän on tässä tilanteessa pelkästäänpositiivinen asia. Jos kaikki tietäis Nightwishin ja yleisömäärät olis nykyisellä tasolla niin se tarkottaisi, että loppuja ei vain Nightwish miellytä eikä kasvunvaraa olisi paljoakaan.

        Mutta kun tilanne on se, että bändistä tykkää facebookissa yli 4,2 miljoonaa ihmistä sekä konsertit vetää areenat täyteen nytkin ja silti reaktiovideoiden kommenteissa näkyy ettei moni ollut edes kuullut koko bändistä ikinä ja tykästyi kerrasta Nightwishiin. Se vain osoittaa, että yleisömäärissä on kasvupotentiaalia vielä valtavan paljon.

        Kohta on stadionit täynnä ihan oikeasti.


    • Olisihansekiva

      Jenkit on räppikansaa. Tuskin siellä ikinä kovin kuuluisaksi tulee 🤔

      • Parhaitamainostajia

        Floorgasm käännyttää metalliin
        :D

        Mut oikeasti Nightwish näyttää youtube videoiden ansiosta saavan paljon uusia faneja juuri niistä jotka ei ole metallia ennen kuunnelleet.

        Parhaita mainostajia on just nämä hiphoppari tubettajat, koska niiden seuraajat eivät ole ennen metalliin juurikaan perehtyneet.


      • Ghost_löv_reactions

        Jenkkilän musiikkimaailma on haarautunut moneen osaan. Kantrimusiikki on tietenkin ehkä se isoin jolla on omat radioasemansa ja tv-kanavat. Latinoilla on tietenkin omansa ja samoin afroamerikkalaisilla. Myöskin uskonto vaikuttaa aivan eri tavalla radio- ja tv-kanavien tarjontaan. Olen tälläkin foorumilla kertonut yli kymmenen vuotta sitten (taisi olla 2005) lukemani keskustelun eräältä foorumilta jossa kaksi Nightwish-fania yritti kääntää erään radio-"mogulin" pään jotta tämä soittaisi Nightwishiä radioasemillaan jotka sijaitsivat käsittääkseni USA:n länsirannikolla. Radiopäällikkö myönsi tuntevansa bändin ja piti Nightwishin musiikista mutta kertoi että bändi ei soi hänen omistamillaan radioasemilla niin kauan kun bändistä on tällainen kuva netissä. Alla oli linkki kuvaan jossa Tarja näytti pirunsarvia konserttilavalla.
        Joten se siitä, jenkkimarkkinat toimii hiukan eri säännöillä kuin vastaava eurooppalainen.


      • Kurpitsapiru

        Jänmä kun Halloween on Yhdysvalloissa kauhean iso juhla ja pirunsarvet on sitten ihan ok... Niiden logiikkaa on vaikea ymmärtää.


      • etteitotuusunohtuisi

        Räppikansaa joo.

        Tuossa on USAn kaikkien aikojen 7 myydyintä albumia:

        1976 Eagles Their Greatest Hits (1971–1975) Asylum 38,000,000 38× Platinum‡
        1982 Michael Jackson Thriller Epic 33,000,000 33× Platinum‡
        1976 Eagles Hotel California Asylum 26,000,000 26× Platinum‡
        1971 Led Zeppelin Led Zeppelin IV Atlantic 23,000,000 23× Platinum
        1980 AC/DC Back in Black Atlantic 22,000,000 22× Platinum
        1977 Fleetwood Mac Rumours Warner Bros. 20,000,000
        1987 Guns N' Roses Appetite for Destruction Geffen 18,000,000

        Tosi "räpähtävää "kamaa:)


      • räpätätinvahinko

        No nuo levyt on historiaa. Tänä päivänä Billboardin listoilla on todella paljon hippeli-poppeli musisointia.


    • anonyymi_5Wx

      Jos Ultra bra alkaa tosiaan tekemään englanniksi musiikkia, Nightwish voisi syntsapop-yhtyeenä olla lämppärinä näiden Jenkkilän keikoilla.

      • ei_oikeen_onnistu

        Ultra Bran suosiolla on rajansa. Ei kaikilla ole Taistolaista perhetaustaa joten Kerkko Koskisen varastama Kaj Chydenius-saundi tuskin puree muualla kuin Suomessa.


    • Ghost_löv_reactions

      Jotta asiat olisivat oikeissa mittasuhteissa niin pitää muistaa että harvat eurooppalaiset bändit ja laulajat, poislukien britit, esiintyvät jenkeissä suuremmissa paikoissa kuin Nightwish. Sitäpaitsi Nightwishin keikkapaikat ovat kasvaneet kiertue kiertueelta samoin kuin lipunmyynti. Sinfoonisella metallilla ei ole omia kanavia jenkkilässä ja itse jenkkien oma metalliskenekin tuntuu vähän vieroksuvan Nightwishin muista poikkeavaa musiikkia. On parempi että fanimäärä kasvaa pikkuhiljaa kuin että tulisi joku mahtava lista-menestys jonkun hypetyksen seurauksena ja sen jälkeen täydellinen floppi niinkuin monelle on jenkkilässä käynyt.

    • ooppelimies

      Nightwishin bändille pitäisi jokaiselle ostaa OOPPELI...!!!!

    • Yleistieto

      Eurooppalaisena ja varsinkin suomalaisena voi tuntua kummalliselta ettei yhdysvaltalainen ole koskaan edes kuullut Nightwishista, mutta tavisjenkki tietää todella vähän ulkomaiden asioista. Harva esimerkiksi osaisi kovin montaa valtiota merkitä karttaan oikeaan kohtaan.

      • juupatijuu

        Kuten myös erityisen yllättävän harva suomalainen osaa kertoa USAn osavaltioiden sijainnista juuri mitään. Itsellänikin vaikeuksia Ohion, Idahon jne kanssa.


    • yövissyjausa
      • Mielenkiintoistaon

        Ja edellisessä kuvassaan mainitsi jotain vuoden 2020 plääneistä. Hastagilla Nightwish..


    • JebaJep

      Rohkea ennustukseni on, että JOS Nightwishin seuraavan levyn taso pysyy vakiona, bändi on seuraavan viiden vuoden sisään stadion-luokassa.

      Tuo Chicago open air, josta "Yövissujausa" puhui, järjestetään näemmä Toyota parkissa, jonne mahtuu n. 28 000 katsojaa. Hyvän kokoinen yleisö, mutta ei varmaankaan enää Nightwish-jäsenten puntti paljon tutise tuon massan edessä. Täälä koto-Suomessakin 24 000 FLoorgasmin saanutta. No, Jenkkilän suuntaan kehitystä kuitenkin. Alleviivataan vielä, että lupaavaa kehitystä neljännesvuosisadan vanhalta yhtyeeltä.

      • eiymmärrä

        Eikös tuo kuitenkin ole festivaali?

        Toivotaan ja uskotaan kuitenkin, että seuraava albumi ja USAn kiertue tuo vihdoin sukseen myös USAssa.

        Vieläkin ihmettelen viime Euroopan kirtueen uutisointia: ei vittu sanaakaan valtamediassa siitä, että Wembley Areena oli taas lähes loppuunmyyty, Birminghamissa vielä isompi Areena 7/8 osa täynnä ja Manchester Areenallakin joku 15000 ihmistä...


      • JebaJep

        Festivaali se on tosiaan. Toivottavasti Peijun postaus on juuri sitä, mitä "Yövissujausa" arveli.

        Tuohon mediahiljaisuuteen, niin Suomen mediat on kiedottu kaikki parin mediatalon haltuun. Samat mediat omistaa tai on ainakin yhteistyössä radio- ja levy-yhtiöiden kanssa. Nightwish julkaisee levynsä Suomessa käsittääkseni omakustanteena ja näin on mediajättien ulkopuolella. Tietysti lafkat lobbaavat vain omia artistejaan ja yhtyeitään. Nightwish on sinänsä väliinputoajan asemassa, mutta luulen sen olevan bändin oman tahdon mukaista. Nightwishin menestyksen tietävät vain ne, jotka viitsivät avata silmänsä. Jotenkin profiloin Nightwishia kuuntelevien olevan niitä, jotka seilaavat valtavirrassa siksakkia eestaas ja välillä vastavirtaan.

        Mitä nuista mediajäteistä on sanottavaa, niin onhan se nyt noloa, kun 20 vuotta sitten aloittanut, epätrendikäs, miesvaltainen, ei-hippipoppiräppi-yhtye peräkylän takahikiältä (eli kehä kolmosen ulkopuolelta) murskaa muut alleen :D Siinä näyttää Almat ja Cheekit ja Isaac Elliotit vieressä aika hiton noloilta.

        Youtubessa 55 miljoonaa katselua meni Elanin musiikkivideon katselukerroissa rikki tuossa joku aika sitten :)


    • yövissyjausa

      Heh, eilinen viestini poistettiin koska rikoin suomi24 sääntöjä kohdassa "Suomi24-palveluissa ei saa esittää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia ja kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista". Se poistaminen tapahtui muuten äkkiä joten tiukan kontrollin alla täällä ollaan.
      No yritetään uudestaan sääntöjen puitteissa. Käykää tsekkaamassa Nightwishin Pohjois-Amerikan kiertuemanagerin John Finbergin facebookin https://www.facebook.com/john.finberg viimeaikaiset kirjoitukset. Jotain todella mielenkiintoista on työn alla. Toivotaan että se koskee Nightwishin USA:n kiertuetta 2020.

      • suomennostakaivataan

        En ole Facessa enkä tule olemaan, joten voitko kertoa mitä Finberg pulisee?


      • yövissyjausa
        suomennostakaivataan kirjoitti:

        En ole Facessa enkä tule olemaan, joten voitko kertoa mitä Finberg pulisee?

        No en voi koska viesti näköjään poistetaan sääntöjenvastaisena.


      • hätäkeinotkeksii

        Sen voi kertoa omin sanoin, ei tarvitse copy/pastea


      • Hurjaakasvua

        Toni peijjulla samaisista paikoista kuvia. Taitavaa Nightwish tehdä taas historiaa.


    • Eionnistutuo

      Nightwish ei mene jenkeissä läpi. Jenkit huomaa heti että Nightwishin kaikki kappaleet on samanlaisia. Ei onnistu huijaus siellä.

      • winwin0944

        Huahhahhaaaaahhahaaaaaaa! Ootko kuule kuullu niitä artisteja, jotka siellä nyt on suosittuja? Samaan biittiin mahtuu tuhat niiden biisiä. Nightwish on suurimmalle massalle liian hyvää!


    • sallinappis

      Miksi usalainen tuntisi Nightwishin, kun minäkin tarpeeksi vanha kantasuomalainen aloin paneutua bändin tuotantoon vasta 2014? En näe myöskään syytä, miksi amerikkalaiset ottaisivat Nightwishin sankoin joukoin omakseen. Artisteja on kerta kaikkiaan niin tolkuttomasti, että suomalaisten sormet eivät riitä laskemaan ja korvat kuulemaan. Kisa paikasta Billboardin kärjessä on armotonta.:)

      Kun laajaan radiosoittoon on todennäköisesti mahdotonta päästä, on puurrettava tien päällä. Iso yleisfestari auttaa löytämään uusia kuulijoita metalliluokituksen ulkopuolelta, joten toivotaan parasta ja odotetaan ihmettä.:)

    • TyötäVaan

      Jos bändi nyt edes Suomessa tai euroopassa tulisi ensin tutuksi. Jos vaan kärsivällisesti käy festareita kiertämässä, niin kyllä se siitä...

      Tarja tällä välin on jo Etelä- ja Väli-Amerikan vallannut. Olisi poikien kannattanut pysyä Tarjan kelkassa.

      • tylsäturunen

        Hahahahaa!

        Nightwishilla "hieman" isommat yleisömäärät kuin turha-Tarhalla Etelä-Amerikassa.

        Sitä paitsi se oli yksinhuoltaja Tarja joka halusi ulos ja luuseriäijän kans kahdestaan vetämään maailman turuilla niitä muutamaa NW bisiä jotka yleisö haluaa kuitenkin mieluiten kuulla...turha-Tarhan omat bisit kun ovat aika paskoja, suoraan sanoen.


      • Ilmaritar

        Tarjahan sai menestyksekkään kiertueen jälkeen tekstiviestillä tossua kiitokseksi. Aikas reilua, nääs... Bändin poijaat näyttivät olevansa kusipäitä ja myös hölmöjä, kun hankkiutuivat eroon yhtyeen ainoasta oikeasta lahjakkuudesta. Torpeedoivat siten bändinsä pohjamutiin, josta se hiljalleen vasta nousee.

        Ei bändiin Tarjan ja Anetten kohtelun jälkeen kunnon laulajaa olisi saatukaan ilman - viimeinkin - palaa kakusta myös pääartistille.


      • fakenewsidiot

        Niin siis, Tarha kertoo kyllä itkuntuhruisessa pressitilaiuudessa (löytyy utubesta) että oli lähdössä kyllä pois ja nykyään maailman turuilla leuhkii sillä miten "I wantyed to leave the band and they let me go", mutta mitäs tuollainen amatööri Jonne/Jonna näistyä tietäisi...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      326
      3672
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1679
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1435
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      56
      1243
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      192
      1198
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe