Köpsin kohtalo

mielipidetämäkin

Olisiko oikein, jos Pyhäjärvi olisi edellä muun maan. Järjestäisi Köpsin palvelukeskuksen tilat (nyt Attendon) sellaiseksi hoitopaikaksi, johon voisivat pyrkiä ne kotona asuvat, jotka pelkäävät olla "yksin kotona". Rava-pisteytyksestä viis. Pyhäjärvi ja päöättäjät, eivät vanhukset (ainakaan kaikki) halua olla turvattomasti kotonaan ja mahdollisten lukkojen takana.
Hoivakotiavuntarvitsijat voivat asua uudessa "Järvihelmessä". Kaikille eivät rahat riitä, joten Köpsin palvelukeskus olisi sellainen vaihtoehto "kaikki kotona hoidettaville".

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hiljainenseiväshyppääjä

      Säätänä lopeta tuon pätöasian vatvominen samahan tuo tänä päivänä missä ajansa kuluttaa säätänä!

      • Köpsinrinne.takaisin

        Kaupungin päättäjät halusivat mukamas säästää. Kerrotaan julkisesti näin. Eiköhän ole syyt syvemmällä, eli vastuunpakoilua ja helpommat tulot. Köpsi on oiva, valmis paikka, koko Pyhäjärven vanhusväestölle. Ainoa vika, että viimeisin remontti on epäonnistunut. Pienet kopit, ovat ikävänmallisia, epäkäytännöllisiä. Yksin paikkana, koko rakennuskompleksi mäellä, lähellä kauppoja, on erinomainen. Johtamistaito puudutti hyvän järjestelmän. Toivottavasti Addenton kauppa vielä peruuntuu ja sairaalan lähelle rakennettava jää kepun keskuspaikaksi tai kuntalaisille hotelliksi. Sairaala sairaalaksi. Olisi siinä uudessa talossa omaisten vierailuille, huone varattuna. Näin saavutettaisiin rauha ja tasapaino, koko eläkeläisjärjestelmään.


      • Tulijuttusimieleen

        "Säätänä", et saa yhtään pistettä. Kurkkaan sinne ojanpohjalle, jos satut joskus rollasi kanssa siellä kököttämään. Kysyn sitten sinulta, hyvin viattomasti; - "kökötätkö siellä kauankin", ja jatkan matkaani.


    • käytettäväksi

      Ihan oikein. Köpsi vanhuksille vaikka näin:
      Talven aikana vanhus voisi olla Köpsillä ja kun kevät koittaa, voisi palata kotipaikalle. Eikö olisi hieno asia?

    • pääläri-erkki

      Tulloo muuten hyvä puolukkasato toverit!!

      • Pöllölaaksonpotilas

        Pysy sinä siellä varvikossa ja hsutaa naamasi kanervikkoon. Kauan et pysy hengissä.


    • kalapaki

      Aloittaja kirjoittaa asiaa. Pelko ja yksinäisyys pakkaa oleman lähellä., monella, minullaki. Ja ennenkuin täällä lähetään taas ärvästelemääm, pankeepa käsi sydämelle, mitäpä itse koet?

      • Meninminnemenin

        Riitta Uosukainen kertoo myös, että vanhuus pelottaa. Totta on myös tarinamme tämä: - Illan tullen yksinään, kierrän kehää pimeää. Lisään puuta kaminaan. Nukahdan ja herään. Hiillos hiljaa hiipunut. Nitropurkki, kädenmitan päässä. Päivän ruoat pitkin pöytää. Maito valuu hiljaa, tipahdellen, osuu reinotossuun, pöydän alle unohtuneeseen. Päivät toista kulkuaan. Ei hiillos hehku. Kämmen auki, nitropurkki, kuin tarjous, seuraava olkaa hyvä! Seurassanne, tahtonut oisin. En ehtinyt seurapiiriin Köpsin.


    • loistojuttutupanen

      istuva valtuusto sekä viraston henkilöstö ostamaan Köpsinrinne takaisi, omasta pussuistaan puolet. nyt tarjolla näytönpaikka, miten neuvotelevat kiinteistön nimellishintaan aloittakan ehdottamaan tarkoitukseen, on muuten hieno ehdotus, tarjota yksinäisille ikäihmisille asuintilat ja yhdessä olo.

      • Nuorenanukkunut

        Niin, tällä me karkotamme, yksinäisyyden, hiljaisuuden ja laulamme vielä kera nuoruuden sävelien, seurassanne olla tahtoisin. Köpsiltä sinne sairaalan viereiseen lehtolaaksoon. Tahtoisin auringonnousun nähdä ja kuulla lehtopöllön suhahduksen. Nukun vielä ensiyön, ehkä vielä toisenkin. Odotan, että vierailevat kepulaiset palaa virkistysmatkaltaan ja saan kuulla ilouutisen.


    • voisikotoivoa

      Terveyskeskuksessa eivät sairaat voi olla kuin hetken, "Järvihelmi" on hyväosaisten ja setelitukien asujat.
      Mutta me, joilla ei ole seteleitä, emmekä voi olla tk:ssa, eikä Järvihelmessä, emme Esperi Jaatisella.
      Saisimme olla kohtuullista vuokraa vastaan Köpsillä. Yhdessä ja yhteisöllisesti. Ja Pyhäjärven kaupunki ottaisi kiinteistön tällaiseen käyttöön. Voisiko olla parempaa esitystä. Paikka ei olisi vaivaistalo, vaan yhteinen koti. Siellä ystävälliset läheiset ja yhteinen keittiö ruokailuineen ja kaikki muu. Yhdessä, ei yksin.

      • Näinteemme

        Otetaan yksi kattila, paistinpannu ja moccamaster, minä tulen ehdottomasti sinne. Päälliköitä ei tarvita sinne rahaa kerjäämään. Otan viimeiset lanttini laatikosta ja pitkän harjanvarren, arvaatko mitä sillä teen? Arvannet! Ei meitä surulla ruokita. Itse hilaamme itsemme luo eväitten. Ilo illoissa raikaa. Eivät muista nuo rahankerjääjät, mitä on olla vapaa, illassa, elon taivaisen.


    • syyyhteys

      Köpsillä hoito on parempaa kuin vuosi sitten.

      • Enkylläusko

        Miten siitä sellainen helmi on tullut?


    • mitäihmettä

      Syitä täytyy pohtia todellakin.

    • HYväIdea

      Tuossa on ideaa, varmasti asukkaitta löytyisi. Harmi vain että nuo asunnot rempattiin vääränlaiseksi tähän tarkoitukseen. Olikohan niin että jokaisella vanhuksella piti olla oma huone ja tätä varten remontti tehtiin. Jos suht hyväkuntoiset vanhukset voisi asua omassa asunnossa ja halutessaan voisivat ostaa valmiin ruuan Köpsiltä, niin varmaan monen vanhuksen elämä olisi paljon helpompaa. Voisikohan Rillankivi toimia homman "mootorina"?

      • Aikaentinen

        Rilla kuolee velkoihinsa. Vuokrat nousee pilviin. Kaupunginkassasta ei riitä sossunmenoihin. Siitä remontista ammoin, se on tosi, että tuli ilmattomia kuolonkoppeja. Koettu on! Itse vielä hengissä. Muutama seinäke pois ja kuntalaiset yhteistyöhön, niin saadaan köpelö entiselleen. Toiminta ollut joskus ihan ok! Pääomaverkosto kunnan taholta hyysäykseen, nyt kaatuu kaikki.


    • hämärää

      Eiköhän ensi syksynä kun asukkaat muuttavat pois köpsiltä tule seuraavaksi Selänteen korppiparvi joka hyökkää haaskalle ja vie tuhkatkin pesästä.Turha on mitään sen rakennuksen varaan rakentaa. Kaupungin johtajan sanoja lainatakseni "ei seiniin saa rakastua" Köpsi joutaa puskutraktorilla nurin onhan siitä jo kaupungin vellihousut jo saaneet taas yli 2miljoonaa euroa hummailu rahaa. Laitettasko ne russakan kasvatukseen kaivokseen sitähän ei vielä ole siellä kokeiltu eikä missään muuallakaan.Eikö se olisi sitä omintakeista osaamista jota Pyhäjärvi mainostaa. Voisihan siihen portille palkata jonkun sukulaisen russakka vahdiksi joka samalla hoitaisi konsultin hommia niin palkkakin olisi lähellä kymppitonnia kukaanhan ei tulisi vaatimaan mitään tulosta niinkuin ei tähänkään asti kunhan projektia johtaa.

    • nepotismi

      Mikäli jostain iskeytyisi sopiva porukka fläppitaulun äärelle, ja ryhtyisi piirtämään pikkuserkkujen sekä pitkäaikaisten politiikkahenkilöiden kuvista viivoja kaupungin, selänteen ja suurimman yrityksen , kaivoksen työntekijöihin, niin p****t olisivat punttiin pukemassa monille.
      Ihan vakavasti, pyhäjärvellä on nepotismi voimissaan.
      Tiekartta pitäisi oikeasti työstää, näyttää todeksi kiitollisuusvelkapaikat, sukulais-ja kaveri, harraste, puoluejyrien verkostojen avulla hääräillyt työt, työpaikat, luottamustoimet siäspiirille, niin shokeeraavaa kirkastuu.
      Henkihieveriin saakka on kiedottu varat ja valta, mutta vastuu vahingollisesta toiminnasta on hämähäkin verkkoon joutuvan syyttömän.
      Köpsin paneminen lihoiksi oli vahva näyttö vahingollisesti nepotismin aikaansaannista.

    • Sijoittaja

      Meidän ei tarvitse mennä Esperi Caren hoivaan. Eiköhän ne konstit löydy. Kuollaan sitten kotona, hampaat naulassa. Siitä kuntaverkoston "hyväntekijät" joutuu kuitenkin vastuuseen. On varsin hankala juttu, kun tätä aletaan vääntämään. Kaikilla ei ole sair. hoitajaa kotona äijää hoitamassa. Moni poika tulee olemaan paskat housussa vielä. Pakko todeta näin brutaalisti tosiasia.

      • Pelonpiiri.ilmassa

        Koska tulee asiallista tietoa Addendo kaupoista ja nykytoiminnasta? Vanhushoidossa tuulee rajumyrskyn lailla. Loppua heitteille jätöistä ei näköpiirissä.


    • Hulluksimenee

      Meille ei Addendoa. Ei yksityistä riistoa. Julkinen palvelu toimimaan. Olemme suomalaisia ja haluamme suomalaisen perusterveydenhuollon. Sote kepun poliittista riistoa yhdessä kokoomuksen kanssa. Ei raskasta rahastusta maakuntamallista. Kaatukoon molemmat mahdottomuuteensa. Riistäjät pois maan hallinnosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe