Millaista Rantakartanossa

kunjokapaikassa

Onko asukkailla killaista hoitoa ja eloa.

21

2211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • factistru

      Riippuu osastosta ja joillakin osastoilla se ei täytä kyllä hyvän hoidon kriteereitä. Se, kuinka hyvää hoito on, on siis myös hoitajakohtaista. Siellä on muutamia hyviä perus,- lähihoitajia ja sairaanhoitajia, mutta valitettavasti myös ei vanhustyöhön motivoituneita.
      Kun vuorossa ovat juuri ne hoitajat, jotka esim. laittavat vanhukset yöunille jo kello 18.30. , niin voi sanoa, että joku asia ei mene oikein!

      Sittenhän on semmoisia hoitajia, jotka tiuskivat vanhuksille ja ovat ikäänkuin vihaisia, jos vanhus pyytää jotain, josta on vähän vaivaa. Iltavuoroissa siellä on liian vähän väkeä töissä ja siitä syystä hoidon taso on törkeän huono. Syyttävä sormi osoittaa siis myös johtopuolen ihmisiin!

      En suosittele kenellekään Rantakartanoa! Pelkkä ajatus siitä, että itse vanhuksena sinne joutuisi hommansa osaamattomien hoitajien käsiin, saa näkemään painajaisia.

      Terveyskeskuksen vuodeosastolla Oulaisissa on puolestaan esimerkillisen hyvää hoitoa. TK:n vuodeoastolla otetaan ihminen ammattimaisella lämmöllä hoitoon ja jossa kunnioitetaan ihmisarvoa ihan erilailla, kuin Rantakartanossa!

      • mummmoooo

        No, onko otettu yhteyttä osaston johtoon ja annettu palautetta ja mitä on vastattu ja miten toimittu. Varalta haluaisin tietää tämän puljun toimintaa


    • efässenhorfff

      Siellä ei mikään muutu, vaikka epäkohtia on ollut ja niistä mainittu! Hoitokultturissa se vika on ja sitä pitäisi tarkistaa ja samoin sitä, mikä se kanta on esimiestasolla! ?

    • tästäkeskustelu

      Kyllä Rantakartanossa riittää korjattavaa hoidonlaadussa kovastikin! On niin vaikea ymmärtää sitä, että mitä sielä hoitajan päässä mahtaa liikkua, jos se jättää vanhuksen hyvinvoinnin huomiotta! Jos näkee, ettei esim. alimitoitetulla hoitajamäärällä vanhuksille riitä tarpeeksi aikaa, vaan kiire on aina läsnä!?

    • diredocc

      Toivottavasti vanhuspuolen vastaava Oulaisissa tulee tästä lähtien valvomaan toimintaa Rantakartanossa todellakin tarkemmin, kuin tähän mennessä ja malttaa kuunnella myös puhelimessa hiljaa, eikä toitota koko ajan, "joo, joo, joo..."! Lehdessä on niin hyvä ja helppo luvata kaikenlaista, kun Aluehallintovirasto löysi puutteita paljonkin (onneksi)!

      Puutteet ja epäkohdat ne Oulaistelaiset ovat tienneet, joilla on vanhuksia ollut, tai on Rantakartanossa, mutta vanhusten huonoon hoitoon ei ole puututtu sen vuoksi, että on ajateltu omaisten ylireagoinniksi!

      Sinne hoitoeettisiin asioihin kaivataan ihan yksilötasolla paljonkin asennemuutosta, että vanhukset voi sinne huoletta jättää hoidettavaksi. On myös todettava niin, että useampi mätämuna aina löytyy, joiden olisi kannattanut kouluttautua ihan muulle alalle, kuin vanhuspuolen hoitajaksi!

    • Näinköon

      Kyllä näitä mätämunia löytyy omaisistakin. Mitä vähemmän omainen mukana vanhuksen elämässä niin sitä enemmän on valittamassa. Oisko se sitä huonoa omaatuntoa. Mikä ihme siellä rantakartanossa on niin huonosti? Tietysti se, että työntekijöistä iso osa lestadiolaisia :)

      • Anonyymi

        No sepä juuri on niin kummallista että suositaan uskonsisaria ja -veljiä kun otetaan kaikki ne sinne töihin vaikka ei vielä tarpeeksi koulutusta tai suoraan sanottuna soveltuvuutta vanhusten hoitoon.


    • diredocc

      Tämäkö se nyt sitten piti keksiä, kun ei muuta korttia oikein osata vetää, niin "lestat" syntipukiksi! ?

      Kyllä kai omaistenkin puolelta löytyy varmasti monenlaista, mutta se tässä Aluehallintoviraston tarkastuskäynnissä ei syynä ollut, vaan hoidosta niitä puutteita löytyi ja ihan ilman "lestoja" !!

      Lehdestä (viimeviikon Pyhäjokis.) voi lukea, mikä siellä Rantakartanossa oli niin huonosti! Pitää myös muistaa, että niitä yksilö asukas kertomuksiahan tuossa ei tietenkään ollut mukana, että ne ovat tuossa sopassa tietenkin lisänä!

      Kyllä hoidonlaatuun esimiestasolla ja ennen kaikkea Rantakartanon työpaikkakulttuuriin sitä muutosta pitää löytyä, kuin ylipirteä "Hyvää huomenta, miten täällä ollaan pärjätty " -kysymys!

      • Fammu

        Kertokaa tarkemmin


    • diredocc

      No, tuon tarkemmin ei voi enää kertoa, mutta asianomaiset, henkilökunta ja omaiset varmasti tietävät mistä on kysymys! Toisin sanoen, ei se Rantakartano niin nuhteeton paikka ole, vaikka niin luulotellaan ja vähän myös niin, että kenelle on ja kenelle ei!

    • Hoitsu_

      Ruotsissa Attendon hoivakodissa yöaikaan 1 hoitaja/50 hoidettavaa. Pääministerinä sosiaalidemokraatti.

    • Tiedänmistäpuhun

      Valitettavaa mutta totta että vanhusten hoito on täysin ala-arvoista tänäpäivänä johtuen hoitajien alimitoituksesta ja alalle sopimattomista hoitajista. Sekä voittoa tavoittelevista toimijoista. Merkit olivat näkyvissä jo reilu kaksikymmentä vuotta sitten kun oma omaiseni oli hoidon tarpeessa.

    • huoli

      Päättäjät koittakaapa lisätä hoitajien virkoja ja tehkää vanhusten elinolot inhimillisiksi.

    • Anonyymi

      Miksi tälläiseen ei sitten puutu päättävät tahot joilla olisi kyky parantaa potilaitten olosuhteita ja hoitajia lisää. Vanhuus tulee kaikille aikanaan.

    • Anonyymi

      'Eikö sielä ole yhden henkilön kaikki sukulaiset töissä.

      • Anonyymi

        Kyllä siellä se hyväveli järjestelmä toimii.


      • Anonyymi

        Siis juurikin samaa mieltä👍🏻👍🏻👍🏻


      • Anonyymi

        Jos sijaisista on pula niin väliäkö ketä sinne hommataan töihin? Oisko nää katkeroituneet vanhemmat hoitajat mielummin alimiehityksellä. Kumma kun ei olla onnellisia siitä että taloon hommataan sijaisia. Vaihtasivat alaa tai ainakin työpaikkaa. Nuorempia hoitajia sinne kaivataan ilmapiiriä parantamaan. Kunhan ei nuita vanhoja seläntakana puhujia.


      • Anonyymi

        Eihän se nyt aivan sama ole ketkä niitä vanhuksia hoitaa .


      • Anonyymi

        No ei ole, kyllähän sen tietää tyhmäkin ettei sinne ilman koulutusta oteta tai ainakin pitää olla kohta valmistuva. Mutta siinä vaiheessa kun aletaan hoitajien yksityisasioita puimaan niin saa nämä valittajat olla ilman työkaveria. Siinäpähän sitten hoitavat vajaamiehityksellä ja valittavat kiirettä. Ps. Jos hoitaja ei osaa kohdella työkavereitaan tasavertaisesti uskonnosta, sukupuolesta jne riippumatta, ei hän voi olla sopiva alalle. Miten semmonen potilaitakaan hoitaa tasavertaisesti jos vähänkään massasta poikkeava ihminen saa hoitajan pään pyörälle.


    • Anonyymi

      Naisvaltaiset työpaikat ovat aivan peestä. Siellä ei säästy mieshoitajakaan, vaikka vois toisin luulla!
      Kannattaa muistaa kuitenkin se, että me jokainen vanhetaan ja osa meistä joutuu näissä "rantakartanoissa" hoitajien armoille, joko hyvään hoitoon, tai ei todellakaan hyvään hoitoon, että sitä kannattaam miettiä, kun hoitotyötä tekee!

      Rantakartanossa kun Aluehallintovirasto teki tarkastuskäynnin, niin se ei tarkastanut sitä, minkälainen työilmapiiri siellä vallitsee, että se jäi siis kokonaan hoitamatta ja myös jää!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe