Vahvojen tulee kantaa heikkoja

Tämän päivän Mannassa, Room. 15: 1, Luther toteaa:

"Jos susi on purrut lampaan melkein kuoliaaksi, ja sinä vihastut lampaaseen ja sanot olevan väärin, että on haavoilla,
sanot, että sen pitää olla terve, ja vaadit sitä väkisin seuraamaan muita, terveitä lampaita, laitumelle ja lammastarhaan, etkä halua pitää siitä mitään erikoista huolta, kukapa ei silloin sanoisi sinua mielettömäksi?"

Luther toteaa, että Kristus ja Hänen evankeliuminsa ei sinua hylkää, vaikka et heti voikaan sitä käsittää ja tulla väkeväksi. Kristus itse huomio, että olet haavoittunut, ottaa sinut hoitoonsa, opettaa sinulle oikeaa totuutta ja VAPAUTTAA KAIKISTA IHMISSÄÄNNÖISTÄ.

Ymmärrän sen, haavoittunut Jumalan lapsi, että saan apua ja neuvoa Häneltä ja Hänen Sanansa kautta. Hänellä on oikea totuus, ilman ihmissääntöjä. Minun pitää luottaa siihen, että Hän ohjaa minua!

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KiitosAvauksesta

      Aamen. Laittamattomasti sanottu Martti veljeltämme Jeesuksessa Kristuksessa.

      • " Kiitos avauksesta "
        -
        Minun kirjassani on vähän pidemmälti
        heti alussa, ja välissä ja lopussa .
        -


    • NäinKäy

      Edesmennyt saarnaajaveljemme Eero Halme totesi eläissään mm. "Omavanhurskaus tekee lailliseksi muita kohtaan."

    • TuleJeesuksenLuo

      Heikkous joka ilmenee jääjäpäisenä periksiantamattomuutena ja pakonomaisena oikeassa olemisena, muodostaa kyllä esteen tällaisen heikon kohtaamiselle. Hän ei mistään hinnasta nöyrry autettavaksi.

      Tämänkaltainen vamma sisimmässä on fasadi, joka estää häntä tulemasta Kristuksen armoistuimen eteen, saamaan Kristukselta lahjaksi vanhurskauden ja syntiensä anteeksiannon.

      Yksi vakava rikos uskovilta vanhemmilta on koittaa tehdä lapsistaan väkisin uskovia. Jeesuksen seuraajiksi ei tulla väkisin, ei väkivallalla, eikä muilla lihan hallintaan ja ohjaukseen pyrkivillä toimenpiteillä. Kenestäkään ei tule kristittyä ulkopuolelta ängettynä.
      Jeesus kolkuttaa sanansa ja Henkensä kautta sydämen ovelle, ja pyytää päästä sisälle.

      Jeesus ei murtaudu kenekään sydämeen, hänen persoonallisuuttaan ja itsemääräämisoikeuttaan rikkoen. Tämä on totuus. Ihminen joko päästää Jeesuksen sydämeensä, taikka sulkee oven.

      Eniten taitaa uskovien lapsista tulla jumalattomia heidän vanhempiensa henkisen ja hengellisen väkivallan seurauksena. Jeesus ei ole koskaan ollut väkivaltainen ketään kohtaan. Eikä pakota ketään yhtään mihinkään, niin kuinharhaoppiset usein tekevät.

    • JätäKristuksenHaltuun

      Toki uskovien vanhempien hätä on ymmärrettävää, useiden lapsien vanhempana ja isoisänä ymmärrän tämän puolen. Mutta tässä on meille vakavaa haastetta, pidättäytyä toimimasta oman lyhytnäköisen hätämme ohjaamana.

      • KertokaaMinulle

        Juuri niin, jokainen olemme täällä omillamme Kristuksen varassa, kuka ottaa ja kuka hylkää hänen lunastustyönsä. Kristillisyydessä (esikoislestadiolaisuus) sitä ei varmstikaan kukaan voi puhtain käsin vastaan ottaa. Ulos siitä on ensin päästävä, että se on mahdollista otaa Kristus sydämeensä vapahtajana, iIlman tukka- parta ja kravattisääntöjä. Onhan niitä toki paljon muitakin sääntöjä ja sitten SE ME VAIN -oppi.

        Enempää ei kai tarvitse kirjoittaa. Miksi vain tuo ME taivaan valtakunna avaimien haltijoina?

        No me emme löydä Raamatusta muuta seurakuntaa kuin Esikoislestadiolaiset ry. Niin saarnaa saarnaaja. No ei sano tuota yhdistysnimeä, sattaa jopa sanoa, että ei ole kyse maallisesta yhdistyksestä. MUTTA silloin VALEHTELEE ja niin olen kuullut tehtävän. Juuri vain ja juuri tuo yksi yhdistys on oikea seurakunta.

        Olenko väärässä?


      • ketjunaloittaja
        KertokaaMinulle kirjoitti:

        Juuri niin, jokainen olemme täällä omillamme Kristuksen varassa, kuka ottaa ja kuka hylkää hänen lunastustyönsä. Kristillisyydessä (esikoislestadiolaisuus) sitä ei varmstikaan kukaan voi puhtain käsin vastaan ottaa. Ulos siitä on ensin päästävä, että se on mahdollista otaa Kristus sydämeensä vapahtajana, iIlman tukka- parta ja kravattisääntöjä. Onhan niitä toki paljon muitakin sääntöjä ja sitten SE ME VAIN -oppi.

        Enempää ei kai tarvitse kirjoittaa. Miksi vain tuo ME taivaan valtakunna avaimien haltijoina?

        No me emme löydä Raamatusta muuta seurakuntaa kuin Esikoislestadiolaiset ry. Niin saarnaa saarnaaja. No ei sano tuota yhdistysnimeä, sattaa jopa sanoa, että ei ole kyse maallisesta yhdistyksestä. MUTTA silloin VALEHTELEE ja niin olen kuullut tehtävän. Juuri vain ja juuri tuo yksi yhdistys on oikea seurakunta.

        Olenko väärässä?

        No joo... Uskon, että missä tahansa yhteisössä kun on koko ikänsä ollut, esivanhemmat myös, niin on se vaikeaa olla kyseenalaistamassa sitä oppia ja uskoa, mitä siellä opetetaan ja minä siellä on saanut. Siellä on myös (lähes) kaikki omaiset ja ystävät. Lähde sieltä sitten pois?

        Olin aikoinaan ensin seurakuntauskossa, kuuliainen opetuksille, todella syntiseksi ihmiseksi tunsin itsensi, alati siellä - en armoitetuksi. Jossain vaiheessa olin farisealainen; näin toisissa vikoja, en itsessäni, keskityin ulkoisiin, näkyviin asioihin - toisissa.

        Nyt pääseen yhä vahvemmin keskittymään Kristukseen, omaan uskooni, tuntemaan uskoni lähteen ja turvan. Ei tarvitse miettiä toisten uskoja, ei se auta/vahvista minun uskoani yhtään, en minä halua/kykene/saa olla tuomarina toiselle.

        Pidän huolta ja rukousta siitä, että pysyn Tiellä, vaikka kompastelen siinä, mutta uskovan elämä on koko ajan vanhan Adamin kuolettamista, Pyhän Hengen äänen herkällä korvalla kuuntelemista.


    • Jumalanjohdatustatoivon

      Olet väärässä.
      Ei koskaan ole opetettu tai saarnattu että "vain me" -, se on tahallaan väärennetty ja käännetty noin.
      On opetettu että tarvitaan omakohtainen, elävä usko. Ja kenellä se on, tunnistaa toisen jolla myös on se. Se on uskon salaisuus. Ei uskoa saa mitenkään vain kuulumalla johonkin yhdistykseen.
      Täytyy uudestisyntyä Jumalan lapseksi. Siitä alkaa sota syntiä vastaan, koska kristitty on päässyt Jumalan osallisuuteen ja tuntee ja tietää että Jumala vihaa syntiä. Meidän luonnollinen osammehan ei tullut kristityksi vaan aina tahtoo olla taipuvainen kaikkeen pahaan ja syntiin.
      Jumalan lapset muodostavat Jumalan seurakunnan. Kyllä on monenlaisia yhdyskuntia ja valtavasti erilaisia joukkoja. Elävä kristitty tarvitsee ystävät, joilla on sama usko ja kilvoitus. Ystävät tietävät ja tuntevat saman sodan ja ovat tukena matkalla.
      Taisin vain sohaista nyt muurahaispesään, syöksette kuitenkin syytösten ja halveksyvien kommenttien kanssa tätä kirjoitusta vastaan. Sen te voitte tehdä, mutta ette voi uskoani riistää. Voitte alkaa syyttämään pilkuista tai pisteistä tai kun en maininnut Jeesusta. Itsestäänselvyyshän Hän on, ei tarvitse toistella ja uskotella että minulla on Hänet. Jumala meitä kaikkia auttakoon ja johdattakoon ja kun viimeinen valittu on löytynyt, tulee loppu.

      • JustNäinSeOn

        Juuri näin, kiitos!


      • Ilmeisesti meillä on erilainen kuullun ymmärtämisen taito, saarnatun Sanan ymmärtämisen taito, toisten seurakuntalaisten puheiden ymmärtämisen taito.

        Niin kauan kuin olin Sanaa kuulemassa tässä yhdessä hengellisessä yhteisössä, niin kauan se ei ollut vain yksi hengellinen yhteisö, se oli ainoa paikka, jota seuraamalla ja siellä olemalla tie vie taivaaseen.

        Ei minulla ole mitään syytä moittia, saati haukkua, sitä yhteisöä, jossa olin vuosikymmenet. Siellä on edelleen saarnaajia, jotka on minulle läheisiä, joilla on elävä ja lämmin Jumalan Sana saarnoissaan, on paljon rakkaita omaisia ja ystäviä siellä Sanaa kuulemassa, uskonystävien seurassa.

        Mutta, mutta - en hyväksynyt sitä, että sakramentit otettiin käyttöön siellä, vaikka se ei ole kirkko omine kirkkojärjestyksineen, kuten USAssa ja Canadassa on. En myöskään halua näkyä siellä julkisyntisenä, huonoa esimerkkiä pojille näyttämässä, sillä minulla on, ja pysyy, parta, joka on saarnattu synniksi.

        En myöskään voi ymmärtää sitä, että minun pitäisi nöyrtyä ja olla kuuliainen sille mitä seurakunnassa sanotaan ja opetetaan, sillä tunnen, että minun pitäisi päästä uuden ahtaan portin (Lapin vanhemmat) lävitse, jotta olisin taivaskelpoinen.

        Elän mielen- ja sielunrauhaista elämään, ja haluan pitää kiinni sen lähteestä ja Tiestä, Jeesuksesta Kristuksesta, Vapahtajastani.


    • MIksiPetätItseäsi

      Sinä halveksit kanssaihmisiäsi. Elät valheessa.

      Luuletko oikeasti kykeneväsi selittämään pois sen totuuden, että esikoislestadiolaisuus on ekslusiivinen liike, eli muut Jeesukseen uskovat pois taivaasta sulkeva yhteisö.

      Autuuden uskotaan tulevan yhteisön kautta, ...

      ... ei siis USKOSTA KRISTUKSEEN, niin kuin me kristityt kristinuskossa uskomme, - RAAMATUN MUKAISESTI.

      Esikoislestadiolaisuus on siis langennut pois Kristuksesta, YHTEISÖN JOHTAJISTON MIELIPITEIDEN ja intuitioiden ORJAKSI!

    • kantajat.loppuu

      Nykyisin susi ei pure lammasta melkein kuoliaaksi vaan lampaalla on seksuaaliongelma taikka identtiteetti ongelma taikka joku muu oikein hyvä syy miksi siltä ei voida vaatia samaa kuin muilta lampailta. Ja kun tälläiseltä "haavoittuneelta" lampaalta ei vaadita niin myös muut lampaat rupeaa käyttäytymään kuin haavoittuneet lampaat Parempi olis "lopettaa" siihen paikkaan kipuileva lammas ja "ostaa" uusi lammas.

      • PysytäänUskossa

        Eilen ev.lut. kirkon osanotossa Nykäsen Matille opetettiin, että mäkisuksillakin voi taitava hyppääjä lentää taivaaseen.

        Tämä ei ole valitettavasti mahdollista. Vain USKOLLA KRISTUKSEEN voi pelastua, ja pelastuu!

        Aokamme on muuttunut koomiseksi. Ihmiset jotka eivät Jumalaan eivätkä taivaaseen usko, toivotetaan kuoltuaan taivaaseen tuttujen ja läheisten toimesta. Sinänsä erittäin mielenkiintoista havaita, että tällainen taivas usko kuitenkin elää kätkettynä ihmisten sydämissä. Toivon mukaan pelastuivat, sen päättää yksin Kristus, emme me ihmiset.

        Tästä kuitenkin näkee miten tärkeätä Suomessakin olisi julistaa Kristusta joka pelastaa syntisiä ansaitsemastaan kadotuksesta, uskon ja kasteen kautta.

        Seksuaalisesta poikkeavuudesta ja susista kirjoitit. Mikä oli pointtina, en saanut selvää.

        Mutta ei Jeesukseen uskova jynssää siitintään toisen miehen anukseen, sen tiedän.

        Eikä Jeesukseen uskova nainen yhdy toiseen naiseen dildon avulla!


      • jyrkempi.usko
        PysytäänUskossa kirjoitti:

        Eilen ev.lut. kirkon osanotossa Nykäsen Matille opetettiin, että mäkisuksillakin voi taitava hyppääjä lentää taivaaseen.

        Tämä ei ole valitettavasti mahdollista. Vain USKOLLA KRISTUKSEEN voi pelastua, ja pelastuu!

        Aokamme on muuttunut koomiseksi. Ihmiset jotka eivät Jumalaan eivätkä taivaaseen usko, toivotetaan kuoltuaan taivaaseen tuttujen ja läheisten toimesta. Sinänsä erittäin mielenkiintoista havaita, että tällainen taivas usko kuitenkin elää kätkettynä ihmisten sydämissä. Toivon mukaan pelastuivat, sen päättää yksin Kristus, emme me ihmiset.

        Tästä kuitenkin näkee miten tärkeätä Suomessakin olisi julistaa Kristusta joka pelastaa syntisiä ansaitsemastaan kadotuksesta, uskon ja kasteen kautta.

        Seksuaalisesta poikkeavuudesta ja susista kirjoitit. Mikä oli pointtina, en saanut selvää.

        Mutta ei Jeesukseen uskova jynssää siitintään toisen miehen anukseen, sen tiedän.

        Eikä Jeesukseen uskova nainen yhdy toiseen naiseen dildon avulla!

        Nykyisin autettavia "haavoittuneita" lampaita mailma täynnä osa esiintyy jopa nilkuttavina turvapaikan hakijoina. (vaikka on todettu ettei ne mitään apua tarvi)

        "Tästä kuitenkin näkee miten tärkeätä Suomessakin olisi julistaa Kristusta joka pelastaa syntisiä ansaitsemastaan kadotuksesta"

        Mitä niitä syntisiä pelastamaan? itse ovat osansa valinneet? Kuolkoon pois ja joutukoon ikuiseen kadotukseen Taivaassa rupee muutenkin olemaan liikakansoitusta joten helvettiin vaan tollaset huijjarit ja perverssit.


      • VoeVoeSentään
        jyrkempi.usko kirjoitti:

        Nykyisin autettavia "haavoittuneita" lampaita mailma täynnä osa esiintyy jopa nilkuttavina turvapaikan hakijoina. (vaikka on todettu ettei ne mitään apua tarvi)

        "Tästä kuitenkin näkee miten tärkeätä Suomessakin olisi julistaa Kristusta joka pelastaa syntisiä ansaitsemastaan kadotuksesta"

        Mitä niitä syntisiä pelastamaan? itse ovat osansa valinneet? Kuolkoon pois ja joutukoon ikuiseen kadotukseen Taivaassa rupee muutenkin olemaan liikakansoitusta joten helvettiin vaan tollaset huijjarit ja perverssit.

        Olet näemmä pitänyt huolen, että sinä päädyt helvettiin. Kyllä taivaassa sinullekin tilaa olisi. Noilla asenteilla lähimmäisiään kohtaan, et valitettavasti voi sinne päästä. Rikinkatkuiset ikuiset liekit olet loppusijoituspaikaksesi valinnut. Kannattaisikohan sinun vielä rukoilla Jeesukselta pelastusta tuosta paikasta?


      • purkupalsta
        PysytäänUskossa kirjoitti:

        Eilen ev.lut. kirkon osanotossa Nykäsen Matille opetettiin, että mäkisuksillakin voi taitava hyppääjä lentää taivaaseen.

        Tämä ei ole valitettavasti mahdollista. Vain USKOLLA KRISTUKSEEN voi pelastua, ja pelastuu!

        Aokamme on muuttunut koomiseksi. Ihmiset jotka eivät Jumalaan eivätkä taivaaseen usko, toivotetaan kuoltuaan taivaaseen tuttujen ja läheisten toimesta. Sinänsä erittäin mielenkiintoista havaita, että tällainen taivas usko kuitenkin elää kätkettynä ihmisten sydämissä. Toivon mukaan pelastuivat, sen päättää yksin Kristus, emme me ihmiset.

        Tästä kuitenkin näkee miten tärkeätä Suomessakin olisi julistaa Kristusta joka pelastaa syntisiä ansaitsemastaan kadotuksesta, uskon ja kasteen kautta.

        Seksuaalisesta poikkeavuudesta ja susista kirjoitit. Mikä oli pointtina, en saanut selvää.

        Mutta ei Jeesukseen uskova jynssää siitintään toisen miehen anukseen, sen tiedän.

        Eikä Jeesukseen uskova nainen yhdy toiseen naiseen dildon avulla!

        saitpa samaan pakettiin purettua mieltäsi askarruttaneita pointteja


      • Jumala.päättäköön
        VoeVoeSentään kirjoitti:

        Olet näemmä pitänyt huolen, että sinä päädyt helvettiin. Kyllä taivaassa sinullekin tilaa olisi. Noilla asenteilla lähimmäisiään kohtaan, et valitettavasti voi sinne päästä. Rikinkatkuiset ikuiset liekit olet loppusijoituspaikaksesi valinnut. Kannattaisikohan sinun vielä rukoilla Jeesukselta pelastusta tuosta paikasta?

        "Olet näemmä pitänyt huolen, että sinä päädyt helvettiin."

        KUKA sinä olet muita tuomitsemaan?


    • ItsepetosEiHyödytäå

      Sana "seurakuntajumala" kuvaa parhaiten esikoislestadiolaista harhaoppia. Esikoisledtadiolaisilla on roomalaiskatolinen suksessio oppi.

      Jumalan sanan vastainen seurakuntaoppi on johtanut liikkeen moniin muihinkin opillisiin eksytyksiin. Jumalan lastenlapsi- oppi ja persoonallisuuksien sakramenttioppi.

      Kristus ruumis on maailmanlaajuinen Kristukseen uskovien joukko. Jokainen jolla on usko Kristukseen, pelastuu! Näin pyhät kirjoitukset Raamatussa todistavat.

      Jos kehossa vaikka etusormi alkaa elää omaa elämäänsä, väittäen olevansa koko ruumis, ja ainut elossa oleva osa kehoa, ja irroittautuu erilleen muusta kehosta, niin me tiedämme miten sormen käy!

      Näin on nyt käynyt myös esikoilestadiolaisuuden. Se on näivettynyt omassa liemessään muhivaksi yhteisöksi, joka tuottaa karvaita hedelmiä, senkin vähän mitä yleensä tuottaa.

      Jumala ei ole luonut ketään ihmistä tai ihmisryhmää erilleen omasta populaatiostaan, kuten fariseukset uskovat ja opettavat.

      Kukaan ei voi kiittää jumalaa fariseksen tavoin siitä, ettei hän ole samankaltainen, kun kaikki muutkin ihmiset ovat.

      Jeesuksen lähetyskäsky koskee koko maailmaa. Ja evankeliumin lupaukset koskevat KAIKKIA IHMISIÄ.

      Vain uskomalla Kristukseen syntiensä sovittajana voi pelastua. Lestadiolaisuudesta, tai mistään muustakaan laisuudesta ei ole taivaaseen pääsyssä mitään etua tai hyötyä.

      Karsina- opit ovat kaikissa ihmisessä asuvan synnin hedelmää.

      Jeesus kehoittaa kaikkia häneen uskovia toimimaan yhdessä. Viemään evankeliumia Kristuksesta kaikkeen maailmaan.

      Jeesus (Jumalan Sana) on tie, totuus ja elämä. Eivät karsinoihinsa juuttuneet yhteisöt, tai kirkkokunnat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      132
      1724
    2. Jos sinua kiinnostaa nainen

      tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
      Ikävä
      57
      1391
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      49
      1139
    4. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      78
      1005
    5. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      371
      851
    6. Miksi toisille löytyy kumppani, mutta joillekin ei?

      Usein ihmettelee, miten helppoa joillekin on löytää seuraa. Jo nuoresta asti on kumppani vierellä ja jos tulee ero, vaih
      Sinkut
      124
      729
    7. aa eli nyt tajuan..

      eli siis pitkä-aikainen vaikeus parisuhteen saamisesta johtuu omalta kohdaltani alhaisesta yhteiskunnallisesta asemasta.
      Sinkut
      117
      685
    8. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      38
      684
    9. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      17
      651
    10. Mikähän auttaisi kun kuIIi

      Seisoo kun lipputanko. PaIIien sitominen antaa voimakkaan orkun mikä jeesaa himoja hetkeksi, mutta se panetus tulee pian
      Ikävä
      69
      636
    Aihe