Puutteelliset ajotaidot Kankaanpään seudulla

Huolestunut

Ikävä asia tulee usein vastaan Pohjanmaantiellä (sekä pohjoiseen että etelään Kankaanpäästä) pimeään vuodenaikaan: pitkiä valoja ei osata käyttää.
Hyvin monet vastaantulevista autoilijoista laittavat pitkät takaisin päälle ihan liian aikaisin sokaisten vastaantulevan kuskin. Onko se ymmärtämättömyyttä/tietämättömyyttä vai suoranaista kiusantekoa?
Varsinkin Kankaanpää-Kiikoinen välillä prosenttiosuus vastaantulevien kohdalla tälle on suuri.

Yritettäisiin ottaa muut tielläliikkujat huomioon.

10

158

Vastaukset

 • Pitkät laitetaan ennen kuin vastaantullut on kohdalla, näin autokoulussa opetettiin.

 • Hanki koslasi nokalle parin kilowatin tehoiset ledivalot, niin johan alkaa vastaantulijakin kunnioittamaan sinua. Joihinkin ihmisiin ei nääs voi vaikuttaa kuin voimalla.

  • Onkin, mutta ei minulla ole tarkoitus niillä saada vastaantulijoita kiusattua. Kun sellaiset hankkii, niitä pitää osata myös käyttää - muut huomioiden.
   Ei minua tarvitse pokkuroida liikenteessä.


  • Syy ja seuraus.


 • Sataseudun erityispalvelualojen Satsin kuningatar kiittää menneestä vuodesta ja lisää värikästä elämää tänä vuonna.
  Kolmannen asteen yhteys ja E. T.

 • Ei voi odottaa että nykyisin autokoulusta tulee maanteille kovinkaan hyviä kuskeja

 • Missä turvavälit Pohjanmaantiellä? Joka ikinen päivä tulee vastaan vähintään pari autoa, joissa peränpitäjä ajaa ihan edellä menijän persuuksissa kiinni. Miksi ihmeessä? Eikö se näe ajaa? Onko se jotain sosiaalista yhdessäajelua?
  Ei 80 saati 100 vauhdissa auto kovin nopeasti pysähdy, joten jos edellämenijä jarruttaa hirven tms takia, saa syliinsä elukan ja niskaansa takana tulijan. Ei tarvi arvuutella jääkö kitumaan.

  Ja, jos etummaisena menee hieman alle nopeusrajoituksen ajava eikä takana tulija sitä ohita, on sillä kolmannella isompi homma päästä näistä kahdesta ohitse, kun ei se kakkonen ymmärrä jättää mitään väliä, johon ohittaja voisi tarvittaessa väistää vastaantulijaa. Perusasioita ei näemmä osata.

  Mutta! Tuolla "keskusta"ajossa niissä parissa ainokaisessa liikennevalossa onkin sitten vihreiden aikaan kunnolliset turvavälit edellä ajaviin, että varmasti ehtii vain pari autoa mennä kerrallaan risteyksestä. Eli kun nopeus on 20km/h luokkaa, on kunnon turvavälit ja satasen alueella mennään puskurissa kiinni.

 • Ryhmittymisessä olis myös petrattavaa... Ja ihan liikennesäännöt olis hyvä kerrata!

  • Minua ärsyttää se, että ajetaan eteen, vaikka minulla olisi etuajo-oikeus, ja sitten jäädään 40 km:n alueella jurnuuttamaan 20:tä! Joten kyllä, liikennesääntöjä voisi kerrata!


 • Onkohan liian lähellä perässä ajelijat miettineet sellaista, että heidän ajovalot häikäisevät peilien kautta edessä ajavaa kuskia? Sekin on kovin ikävää.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  71
  1054
 2. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  45
  797
 3. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  73
  765
 4. Häränvirasta löytyi ruumis

  Perjantaiaamuna löytyi naisen ruumis Häränvirrasta. Mitähän on tapahtunut ja kuka lienee?
  Äänekoski
  17
  457
 5. Martina häikäisi Venla -gaalassa

  Martina sai kehuja sekä puvustaan että kauneudestaan.
  61
  452