Puutteelliset ajotaidot Kankaanpään seudulla

Huolestunut

Ikävä asia tulee usein vastaan Pohjanmaantiellä (sekä pohjoiseen että etelään Kankaanpäästä) pimeään vuodenaikaan: pitkiä valoja ei osata käyttää.
Hyvin monet vastaantulevista autoilijoista laittavat pitkät takaisin päälle ihan liian aikaisin sokaisten vastaantulevan kuskin. Onko se ymmärtämättömyyttä/tietämättömyyttä vai suoranaista kiusantekoa?
Varsinkin Kankaanpää-Kiikoinen välillä prosenttiosuus vastaantulevien kohdalla tälle on suuri.

Yritettäisiin ottaa muut tielläliikkujat huomioon.

10

181

  Vastaukset

  • Pitkät laitetaan ennen kuin vastaantullut on kohdalla, näin autokoulussa opetettiin.

  • Hanki koslasi nokalle parin kilowatin tehoiset ledivalot, niin johan alkaa vastaantulijakin kunnioittamaan sinua. Joihinkin ihmisiin ei nääs voi vaikuttaa kuin voimalla.

   • Onkin, mutta ei minulla ole tarkoitus niillä saada vastaantulijoita kiusattua. Kun sellaiset hankkii, niitä pitää osata myös käyttää - muut huomioiden.
    Ei minua tarvitse pokkuroida liikenteessä.


   • Syy ja seuraus.


  • Sataseudun erityispalvelualojen Satsin kuningatar kiittää menneestä vuodesta ja lisää värikästä elämää tänä vuonna.
   Kolmannen asteen yhteys ja E. T.

  • Ei voi odottaa että nykyisin autokoulusta tulee maanteille kovinkaan hyviä kuskeja

  • Missä turvavälit Pohjanmaantiellä? Joka ikinen päivä tulee vastaan vähintään pari autoa, joissa peränpitäjä ajaa ihan edellä menijän persuuksissa kiinni. Miksi ihmeessä? Eikö se näe ajaa? Onko se jotain sosiaalista yhdessäajelua?
   Ei 80 saati 100 vauhdissa auto kovin nopeasti pysähdy, joten jos edellämenijä jarruttaa hirven tms takia, saa syliinsä elukan ja niskaansa takana tulijan. Ei tarvi arvuutella jääkö kitumaan.

   Ja, jos etummaisena menee hieman alle nopeusrajoituksen ajava eikä takana tulija sitä ohita, on sillä kolmannella isompi homma päästä näistä kahdesta ohitse, kun ei se kakkonen ymmärrä jättää mitään väliä, johon ohittaja voisi tarvittaessa väistää vastaantulijaa. Perusasioita ei näemmä osata.

   Mutta! Tuolla "keskusta"ajossa niissä parissa ainokaisessa liikennevalossa onkin sitten vihreiden aikaan kunnolliset turvavälit edellä ajaviin, että varmasti ehtii vain pari autoa mennä kerrallaan risteyksestä. Eli kun nopeus on 20km/h luokkaa, on kunnon turvavälit ja satasen alueella mennään puskurissa kiinni.

  • Ryhmittymisessä olis myös petrattavaa... Ja ihan liikennesäännöt olis hyvä kerrata!

   • Minua ärsyttää se, että ajetaan eteen, vaikka minulla olisi etuajo-oikeus, ja sitten jäädään 40 km:n alueella jurnuuttamaan 20:tä! Joten kyllä, liikennesääntöjä voisi kerrata!


  • Onkohan liian lähellä perässä ajelijat miettineet sellaista, että heidän ajovalot häikäisevät peilien kautta edessä ajavaa kuskia? Sekin on kovin ikävää.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   287
   11528
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   221
   6960
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   5567
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   4749
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   105
   3270