Matin kuolinsyy putoaminen, särkylääkkeet?

Noburana

Oireet pyörrytys, pahoinvointi, ne viittaavat päävammaan. Olisiko pitänyt katolta putoamisen jälkeen käydä kuitenkin lääkärissä, sen jälkeen otetut Buranat yms eivät sovi yhteen vakavan diabeteslääkityksen kanssa. Onko tässä seuraus? Hieno mies, siis Mies, kuin kansan Irwin Goodman! Eli ja sai toteuttaa itseänsä, vähän liikaakin, olisi pitänyt rauhoittua. Mutta se "elohiiri", joka silmistä loisti, ei antanut periksi, hän oli elementissään saadessaan kansan reagoimaan rytmeissä! Kiitos Matti.

51

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvästi

      Taisi Matilla olla kipukynnys tavallista korkeampi, vanha mäkimies ei osannut katolta putoamista pitää kummosenakaan hyppynä

      • mnbvhjk

        Kuullun ymmärtäminen, sehän ei varsinaisesti pudonnut katolta vaan jäi jalastaan roikkumaan räystäälle ja kiipesi siitä jonkun pikkupyöräkoneen "sanoi kaivinkoneen" päälle jossa satutti kylkeään. todennäköisesti ollut avant tuo kone


    • uytre

      Typerä aloitus palstan "diagnoositohtorilta". Anna asian olla kun et tiedä ja osaa asiasta mitään.

      • pwwwww

        Tapahtuiko joku katolta putoaminen?
        Hoitamaton diabetes on yksi mahdollinen kuoleman aiheuttaja. Jossain kirjoiteltiin, että Matti ei halunnut säännöllisesti mitata veren sokeriarvojaan.


    • kuolinsyy

      Tuo kävi minullakin mielessä, puhui myös hengitysvaikeuksista tuon putoamisen jälkeen.
      Kuinkahan kauan kuolinsyyn selvittäminen kestää?
      Jotenkin sitä oletti, että Matti putoaa aina jaloilleen kuin kissa ja elää vielä kauan. :(
      90 v äidille rankka paikka.

      • Jonskuna

        En ajatellut et Matti vanhaksi eläisi alkoholi kuluttaa jossain vaiheessa hautaan.


      • Ttttttt
        Jonskuna kirjoitti:

        En ajatellut et Matti vanhaksi eläisi alkoholi kuluttaa jossain vaiheessa hautaan.

        Totta


    • Ei se Burana niin , mutta Panadol jota oli mättänyt urakalla putoamisen jälkeen. Maksa ollut jo kauan kovilla elämäntavasta johtuen. Panadolilla sen saa poksahtamaan helposti

      • bbbbbb

        Vaimonsa lähihoitaja, olisi pitänyt tajuta ohjata lääkäriin, heti kun jo puheita esim. hengitysvaikeuksista! Ja että ei saa syödä tusinaa särkypilleriä!


      • bbbbbb kirjoitti:

        Vaimonsa lähihoitaja, olisi pitänyt tajuta ohjata lääkäriin, heti kun jo puheita esim. hengitysvaikeuksista! Ja että ei saa syödä tusinaa särkypilleriä!

        Niin, mutta jos Matti ei halunnut mennä...


    • tohhe

      Huimaus ja pahoinvointi nyt voi johtua vaikka mistä, esim. migreenistä.

      • dkrj

        Tai vaikka sydänkohtauksesta.


    • SärkylääkkeetSydänkoht

      Särkylääkkeet aiheuttaa sydänkohtauksia, ja muut lääkkeet vielä päälle.

      Löytyykö sinunkin lääkekaapistasi näitä tulehduskipulääkkeitä, joita yhdistetään sydänkohtausriskiin?
      10.05.2017 IL
      Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi ibuprofeenia, diklofenaakkia, selekoksibia tai naprokseenia käyttävän henkilön riski saada sydänkohtaus.
      Tutkimuksen mukaan riski kasvoi jo yhden viikon lääkkeiden käytön jälkeen, huolimatta siitä, kuinka suuria annoksia lääkkeitä otettiin. Arvio on, että Suomessa sattuu useita satoja uusia sydäninfarkteja vuosittain särkylääkkeistä johtuen.

      • BuranaPahin

        Riskiryhmässä oleville sydänsairaille tulehduskipulääkkeitä pitäisi käyttää hoitosuositusten mukaan erittäin tiukan harkinnan jälkeen – tai ei ollenkaan.
        – Käypä hoito -suosituksissa on otettu kantaa, että jos on sydänsairausriskitekijöitä, silloin tulehduskipulääke ei ole se kivun hoidon lääkitys.
        Siksi riskiryhmille suositellaan kipuun esimerkiksi parasetamolia tai lääkkeettömiä lievityskeinoja.


      • plkjhd

        Olen syönyt diklofenaakkia nivelpsoriaansiini kipuihin viimeiset 20 vuotta 2 tabua päivässä keskimäärin ja olen vielä hengissä ja 62v. Still alive and kicking.


    • nsbe

      Ihan joutava aloitus eli turha spekuloida asialla jonka asiansaosaavat tutkivat jos on tarvetta. PISTE.

    • jackson

      Varmaan asia tutkitaan! Todennäköisesti tulee ruumiinavaus.

      • kiuytd

        Juuri näin eli kaikki arvuuttelu asian ympäriltä on täysin turhaa koska asiantuntijat hoitavat homman.


    • Kops_maahan

      Yleensä se päävamma aiheutuu vasta heikkovointisuuden ja pyörtymisen jälkeen.

    • HerrDoktorKaikkonen

      Pyörrytys ja pahoinvointi = KOVA KANKKUNEN

    • kkkkxxx

      Myös insuliinin yli- tai aliannostus diabeteksessa johtaa sekavuuteen, pahoinvontiin, tajuttomuuteen...

    • annetaan.jo.rauha

      Se nyt oli hänen elämänsä kohtalo järjestänyt näin. Turha spekuloida enempää, hienon urheilu-uran aikanansa tehnyt mies, muu on sitten mitä on. Siipeilijöitä ja arvuuttelijoita riittää maailman tappiin asti.
      Kiitos Matille upeista urheilusuorituksista, ja r.i.p

      • annetaanRauhanrantaa

        Kiitos Matille hienosta ryyppyurasta ja ihan tappiin a sti ! ja rip:t siihen päälle ---


    • AlkoholistinKuolema

      Kännissä oli loppu6n saakka

    • s.herlock

      Ei Matti kolhinut päätään vaan rintalastan alueen.
      Syitä yllättävään kuolemaan voi olla aika monta mutta varmaan kuolin syy liittyy tuohon terveydentilaan, tuo vamma minkä sai rinnan alueelle tai muut terveys asiat mitä on sitten ollu. Voi ollajokin keuhkovamma kun kertoi ettei saa henkeä, sen onnettomuutensa jälkeen.

      • kslskdlskd

        Kun ilmat menee keuhkoista pihalle tulee tuo en saa henkeä tunne. Mutta Matilla oli pumpussa vikaa ja siihen lukemattomat särkyläkkeet päälle niin poks. Olihan hänen elimistönsä kauan kuormituksen alla.


    • Masafani

      Oli perjantaina pallogrillin keikallaan niin kännissä ettei pystynyt laulamaan. Tallenne hoiti homman ja Matti heilui lavalla. Iltalehdessä naisen haastattelu, joka oli keikalla. Oli ottanut yhteiskuvan Matin kanssa vielä keikan jälkeen ja on Matti niin turvoksissa, että eipä ole kuolisyystä epäselvyyttä. Rankka elämä ja rankka viikonloppu, perus juttu.

      • nähtyon

        Sattoi olla myös niin että verensokerit eivät olleet kohdillaan, jolloinka ihminen monasti vaikuttaa humalaiselta.


    • sydänpomppaakurkkuun

      NYKÄS-SYNGROOMA : päätä koskee ja vituttaa........

    • näinpänäijn

      Varmaan tuo putoaminen on yksi iso kivi kelkassa kuolemaa kohti. Eikö hän käynyt lääkärissä ja olisi saanut ohjeet sekä sairasloman? Normaalisti pitäisi saada sairaslomaa, jos ei ole työkuntoinen. Se vain, jos ei satu asiantuntevaa lääkäriä olemaan, niin ei anna mitään ohjeita eikä lomaa, se on varma. Jos kolauttaa itsensä pahasti, pitää tietenkin ottaa hissukseen ja lepäillä. Myös nukkuma-asentoa kannattaa kolauksen jälkeen hieman muuttaa, siten että laittaa koroketta pään ja rintaosan alle, niin ettei ihan vaakasuorassa nuku. Tuntuu kyllä todella turhalta kuolemalta, kun ei ollut asianmukaista hoitoa? Mutta monihan onnettomuudessa tai sen jälkeen kuolee. Myös kaatumisen jälkeen, jos lyö päänsä, saattaa saada lukinkalvonalaisen verenvuodon.

      Ohjeet silti kaikille! Ei tarvi mennä pudottelemaan lumia, jos ei osaa asiaansa eikä ole turvavaljaita. Nythän lunta on valtavasti ja tulee lisää, niin näiden aiheuttamilta kuolemilta nyt kannattaisi pyrkiä välttämään tai ainakin huomioida turvaseikat.

    • TohtoriTuhero

      Alkoholi ja särkylääkettä niin onpi vaarallinen yhdistelmä.
      Jos syöminen jääpi huonoksi niin veriarvot pielessä jolloin alhainen kalium pitoisuus aiheuttaa rytmihäiriöitä (myös laulajille ) sekä myös sydänkohtauksen.

    • MattiMainioMatti

      Rajut lumityöt katolla ja putoamisesta pelästyminen, sydäri saattoi iskeä jo silloin. Meni vähäksi aikaa ohi, mutta palasi? Tietty diabetes, kova lääkitys, viina keikalla?. Jos Panadolia oli paljon juuri vetänyt ja sitten päälle viinaa, niin se voi olla siinä.. Harmi juttu.
      Varmaan paljon pahaakin tehnyt, mutta harmittaa, ettei saanut tavata lapsenlapsiaan. Se on niin arvokas asia. Ei koskaa tiedä paljonko on aikaa... Jotenkin pyörinyt Matti mielessä viime päivinä..

      • Timppa44

        Harmittaa Matin kuolema.
        Olisin toivonut Matille parempaa. On se viina sitten yks piru. Aikoinaan laitoin korkin kiinni alta kolmikymppisenä , huomasin ettei alkoholi sovi mulle ollenkaan. Ite nämä asiat on päätettävä kukaan toinen ei välttämättä voi auttaa. Kenenkään sisäelimet ei kestä rajua ja jatkuvaa ryyppäämistä. Nuorenahan sitä joskus kestää paremmin. Vanhana kunto ei sitten enää kestä paljon mitään tulee liitännäis sairauksia jne. kun sisäelimet on jo huonossa kunnossa.


    • ikävääjaharmillista

      Spekulointi ei tietenkään hyödytä mitään, mutta tuli mieleen, että jos rintakehään tulleen iskun jälkeen on ollut vaikeuksia hengittää, on siinä varmaan keuhkotkin saaneet osumaa. Pahimman kivun jälkeen on vähän helpottanut, mutta sisäisen verenvuodon mahdollisuus on otettava huomioon. Huimaus ja pyörrytys, joita on ollut ennen tajunnan menettämistä, ovat oireita siitä, etteivät aivot saa tarpeeksi happea. Jos verenkierrossa ei ole riittävästi verta verenhukan takia, ei happea riitä elimistöön ja oireet ovat kuvatunlaisia. Pelkkää spekulointia kuitenkin.

    • vahinkojasattuu

      Putosiko Matti jostain katolta vai mikä se putoaminen oli mistä täällä puhutaan?
      Rajut lumityöt katolla ja putoaminen, milloin?

      • Liian-kova-sisu

        Matti kuoli sydäninfarktiin. Olisi pitänyt lähteä liuotushoitoon heti kun ensimmäisiä rintakivun oireita alkoi ilmaantua. Nyt mentiin liian pitkälle Buranalla ja mäkimiehen sisiulla.


      • niinväitettiin
        Liian-kova-sisu kirjoitti:

        Matti kuoli sydäninfarktiin. Olisi pitänyt lähteä liuotushoitoon heti kun ensimmäisiä rintakivun oireita alkoi ilmaantua. Nyt mentiin liian pitkälle Buranalla ja mäkimiehen sisiulla.

        Ilta-ankkojen mukaan Matti sanoi, että rintalastaan tuli isku katolta putoamisen yhteydessä, mistä ne kivut saivat alkunsa ja minkä vuoksi hän otti särkylääkkeitä.


      • diiiiiiiii
        Liian-kova-sisu kirjoitti:

        Matti kuoli sydäninfarktiin. Olisi pitänyt lähteä liuotushoitoon heti kun ensimmäisiä rintakivun oireita alkoi ilmaantua. Nyt mentiin liian pitkälle Buranalla ja mäkimiehen sisiulla.

        Tuskin oli infarkti, vaan taisi aortta revetä, kun ei ruvennut hengittämään, tuo on monesti sydänpotilaiden kuolinsyy, kun ensin on muutamasat infarktista selvinnyt


    • tikli

      Paradoksaalisen traagista ( kosmista huumoria) että huippumäkihyppäjän elämän loppu liittyisi putoamiseen katolta. Hän myös piti lumesta.

      Verisuonten liuotukseen asperiini, ei panadol. Särkylääkkeet pahasta diabeteksen kanssa!
      Särkylääkkeet voi myös aiheuttaa verenvuotoa suolistoon.Plus sydänkohtauksen. Olisi pitänyt mennä lääkäriin putoamisen jälkeen. Näin hauras on elämän lanka ja vähästä kiinni.

      • tikli

        ps.
        Haastattelussa hän sanoo syöneensä kahdeksan buranaa päivässä ja panadolia.. merkitsee yliannostusta joka vaarallista. Ibuprofeenin riskeistä paljon tietoa. En tiedä tarkoittaako syöneensä useana päivänä pitkin viikkoa...


    • Elämä.On.Ihmisen

      Putoamisen yhteydessä joku tulppakin saattanut lähteä liikkeelle. Yhteisvaikutus kuluneiden sisuskalujen, viinan ja buranan kanssa olisi jo ihme ettei näin olisi käynyt.
      Oli miten oli, pitää muistaa hänen upeat saavutuksensa ja muistaa sekin, että hänkin oli vain ihminen, eikä aina arvostella.
      Osaisiko kukaan muukaan elää niin hyvin, ettei virheitä tule tehtyä.
      Ei paha ole ykskään ihminen, vain toinen on heikompi toista, taisi olla lainaus Eino Leinoa.

      • tvpenkkiurheilijamies

        Hyvin sanottu. Kukaan ei ole täydellinen vaikka olis usa pressa niin silläkin on vaikka minkalaista säätöä jne.
        Haluamme muistaa Masan hyvät puolet ja saavutukset.
        Emme saa Masaa takaisin mutta tämänkin ketjun jutut on tärkeitä itse kullekin ,Masa antoi meille loistavia elämyksiä tv ruudun ääressä 80 luvulla,olemme siitä kiitollisia ja syvä osanotto Pia Nykäselle ja hänen perheelleen.


    • Sellast

      Surkea juttu jos hyppää kultamitaleja jostain hemmetin korkeasta mäestä useaan kertaan ja harjoittelut päälle, mistä juuri kukaan ei uskaltaisi hypätä vaikka maksettaisiin maltaita. Mutta tuupertuu 2-3 metrin korkeudelta putoamisen komplikaatioihin. Eli kämppänsä lumikinoksiin.

    • uolevisaksanmaalta

      Aivoinfarkti joka aktivoitui liiallisen alkoholismin stessin ja hoitamattoman II-luokan diabeteksen seurauksesta myös edellisviikon putoaminen katolta vaikutti asiaan

    • parashyppääjä
    • 3058ekhjty

      Ei ihminen kestä mitä tahansa ei edes ex huippu-urheilija.

    • miltä.tuntuu.nyt

      Matin entiset vaimot saisivat miettiä kannattiko pitää lapset kokonaan erossa isästään.
      Mahtoiko kuitenkin olla väärä päätös.
      Viha on mahtava voima, sillä siirtää vaikka vuoria.

    • ParasMasa

      Kiitos ja kunnia Matille hienoista urheilusaavutuksista!
      Ei se Masa yksikseen niiden akkojensa kanssa "kisaillut". Mitalilla on aina toinenkin puolensa kuten wanha, viisas sananparsi jo kertoo.
      RIP Matti ja voimia omaisilleen erityisesti iäkkäälle Äidilleen.

    • kielonmarja

      Ihmettelen kun uutisten mukaan oli valittanut voimakasta vatsakipua jo aimmin, sekä oksennellut muutaman päivän ajan juuri ennen kuolemaansa!
      Ei viittaa sydämeen eikä diabetekseen vaan pikemmin - myrkytykseen!
      Kummallista ettei mennyt lääkäriin.

    • Anonyymi

      Kuolinsyy oli haimatulehdus. Ottakaa ihmiset opiksi. Ei se kannata.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1485
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1179
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      927
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      783
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      57
      706
    Aihe