Voiko saada eläkkeen kaikki käteen kun muutan suomesta pois

VEROJENMAKSAJA

Olen maksanut valtiolle yli 40 vuotta veroja nyt kun jään eläkkeelle ottaisin kaikki varat kerralla
ettei tarvitse enää täällä kylmässä olla haluan pois lämpöön työ urani on ohi kesällä

27

<50

  Vastaukset

  • tarkoitatko siis koko eläkkeen mitä tulet saamaan? voi olla vaikeeta jos et tiedä kuolinpäivääsi mihin asti tuleva eläketulosi pitää laskea. jos taas tarkoitat eläkettä ilman että maksat veroa, asia riippuu siitä mihin maahan olet muuttamassa, kyllä veropakolaiseksi pääsee kun osaa suunnitella.

  • Eläke maksetaan ilmoittamallesi pankkitilille samalla tavalla kuin muillekin riippumatta siitä, missä asustelet.

  • Et voi. Maksetut verot tuskin vaikuttavat eläkkeeseen.

  • Eläkeoikeutesi ei ole sama kuin joku säästötili tms. Sinulle ei ole olemassa henklökohtaista ’eläketiliä’, jonka voisit nostaa. Olet ansainnut eläkeoikeuttasi työnteolla, josta saadusta palkasta olet maksanut eläkevakuutusmaksua. Eläkkeesi maksetaan aikanaan eläkevakuutuksesta sen mukaisesti millaisen eläkkeen (eläkeoikeuden) olet ansainnut.
   Ethän voi nostaa muistakaan vakuutuksista sinne maksamiasi rahoja ja varsinkaan niissä olevia ’oikeuksiasi’. Autovakuutuksesta et voi nostaa mahdollisen kolarin aiheuttamia kustannuksia, jos lopetat vakuutuksen tai jos et ole ajanut kolareita. Etkä mistään muustakaan vakuutuksesta.

   Verot taasen ovat ihan eri juttu. Niillä on kustannettu mm syntymästäsi alkaen terveydenhuoltosi, koulutuksesi ja monet muut asia, joita olet elämäsi aikana käyttänyt. Ei ansaittua eläkeoikeuttasi.

  • Koko 1 000€ meinasit ottaa kun yhteiskuntaa pitänyt rakentaa kaikkien tuloista?
   Se maksetaan kun elää kerran kuukaudessa ei yhtään enempää, paitsi miljonääreille vuoden duunarin palkka on pientä näille eläkeläisille kuukaudessa!... tosin vain sen kk määrän kerralllaan heillekkin!

   Kuvittelitko ihan oikeasti että maksamasi verot meni sinun tlille jemmaan? Opiskelut, erinäiset terveyspalvelut jne. pidit siis ilmaisena ja sinun tilisi on ihan omaa........

   Olisi hyvä vaihtoehto muuttaa pois viimeinkin, eli poistu maasta ja elä siellä toisaalla omineen!...

  • Et saa mitään kerralla pos.

   Eläkkeesi maksetaan ilmoittamallesi pankkitilille kuukausittain, kuten ennenkin. Jos ilmoitat muuttaneesi pysyvästi Suomesta pois (väestörekisterin ote maastamuutosta) ja sinulla on verotustodistus maasta, johon muutit ja sen lisäksi todistat, ettei sinun elinetujesi keskus enää ole Suomessa (asunto Suomessa myyty eikä muitakaan kiinteit'ä siteitä Suomeen ole), voidaan sinut mahdollisesti verottaa siinä maassa, missä tosiasiallisest asut ja mistä verotustodistuksen sait.

   Nämä ovat tapauskohtaisia, ja usein monimutkaisia asioita, joten kannattaa selvitellä etukäteen verotoimistossa.

  • Jotenkin tuntuu googlet ja kaikki käytössä ystävät ja sosiaaliset mediat ihmeellisiä kysymyksiä jotenkin tuntuu että tämä on kirjoitettu kieli poskessa .Totta kai kaikki ottas kerralla kaikki maksuun ennen vaikka kuolemaansa kustantas vaikka itelle komiat hautajaiset.

   • Jotenkin ymmärrän alkuperäisen aloittajan logiikkaa. Hän on maksanut koko ikänsä työeläkettä ja ajattelee siten, että se olisi jotenkin hänen omaansa. Ja että sen voisi nostaa noin vain pois, koko summan.

    Näin vain ei valitettavasti, ainakaan pakollisen työeläkkeen kohdalla ole. Jotkin vapaaehtoiset, pakollisen työeläkemaksun lisäksi maksetut voivat sisältää toisenlaisia säännöksiä.

    Pakollista työeläkettä et saa kerralla pois, vaikka muuttaisit pohjoisnavalle.


   • Et-saa-pakollista kirjoitti:

    Jotenkin ymmärrän alkuperäisen aloittajan logiikkaa. Hän on maksanut koko ikänsä työeläkettä ja ajattelee siten, että se olisi jotenkin hänen omaansa. Ja että sen voisi nostaa noin vain pois, koko summan.

    Näin vain ei valitettavasti, ainakaan pakollisen työeläkkeen kohdalla ole. Jotkin vapaaehtoiset, pakollisen työeläkemaksun lisäksi maksetut voivat sisältää toisenlaisia säännöksiä.

    Pakollista työeläkettä et saa kerralla pois, vaikka muuttaisit pohjoisnavalle.

    Jo pelkästään ajatuskin, että vakuutuksesta voisi saada pois maksamansa vakuutusmaksut, koska ei ole tapahtunut korvaukseen oikeuttavaa tapahtumaa, on absurdi. Samoin, jos lopettaa vakuutuksen, niin ajatus maksettujen vakuutusmaksujen palauttaminen. Vakuutushan on sitä paitsi koko ajan ollut turvana, jos jotain tapahtuu. Ei kai kukaan oleta saavansa turvaakaan ilmaiseksi.

    Työeläkehän on nimenomaan vakuutus.


  • Koko ansiosidonnaisuuteen perustuva eläke on huijausta. Kukaan ei tiedä kuoleeko ennen eläkeikää, kuukauden tai kymmenen vuotta eläköitymisestä. Oikeudenmukaisinta työnsä jättävää kohtaan olisi, että työeläke maksettaisiin kertasuorituksena, tai jos eläkkeelle oikeutettu kuolee, hänen perillisilleen. Kaikkia eläkeläisiä kohtaan oikeudenmukaisinta olisi TASAELÄKE. Tasaeläke toisi kansalaisille TASA-ARVON edes työuran ja kuoleman väliselle ajalle. Työssä käyvät voisivat silti kartuttaa varallisuuttaan työuransa aikana jopa paremmin eläkemaksu muutoksesta johtuen. Kaikille ei yhteiskunnassa riitä hyväpalkkaisia duuneja joista kertyisi muhkea eläke. Suuria eläkkeitä ja suurituloisia ei edes olisi, ellei heidän rinnallaan toimisi suurta joukkoa heikkotuloisia. TASAELÄKKEELLE siirtyminen ei sitäpaitsi laskisi suurimman osan eläkkeensaajien ansioita, vaan se asettuisi laskelmiemme mukaan n.1800E/kk-2200E/kk tasolle. Tällä hetkellä 10% eläkkeen saajista on SUURELÄKKEEN saajia, mutta he käyttävät puolet koko eläkkeensaajien eläkepotista. Tasaeläkkeen rahoituskaaan ei ole ongelma, se voidaan ottaa yteiskunnan rahavirroista ja tietenkin eläkekassojen sijoituksista. Tasaeläkkeelle siirtymiseen tarvitaan tietenkin siirtymäaika, jotta SUURELÄKKEEN saajat ehtisivät sopeuttaa menonsa tuleviin tuloihinsa.Vain TASAELÄKE tuo TASA-ARVON edes loppuelämäksi.

   • No näinhän se menee kaikissa vakuutuksissa vakuutat autot talot henkesi ym ym et saa juuri takaisin mitään kun vakuutuksesi loppuu,tästä eläkevakuutuksesta voi kenties hyvällä tuurilla jotain saada.Tasataan vain saman tien nekin vai ,vaimot tyttöystävät autot he he hee


   • Miksi minun 42 työvuoden jäljeen pitäisi saada sama eläke kuin kotona koko ikänsä loisinut? Tosi reilua.
    Tasa-arvo on utopiaa. Ja sellaisena pysyköön.


  • Nimimerkille "Perusteiltaan". Miten tuo työeläkkeen kertasuoritus laskettaisiin? Summahan riittäisi aivan eri tavalla elämiseen riippuen siitä elääkö vaikka 2 vuotta vai 30 vuotta. En omalla koulumatematiikalla keksi laskutapaa tuolle. Sen sijaan parin tonnin kieppeille asettuva tasaeläke kuulostaa hyvältä, vai liian hyvältä ollakseen mahdollinen.

   • Tasaeläke kaikille maahanmuuttajille uuninpankkopojille pakolaisille koko ikänsä töitä pakoilleelle kannattaa lopettaa työnteko ajoissa odotella varmaa eläkettä jippii


  • "Tällä hetkellä 10% eläkkeen saajista on SUURELÄKKEEN saajia, mutta he käyttävät puolet koko eläkkeensaajien eläkepotista."

   Tällä hetkellä 10% parhaiten ansaitsevista maksaa 59% koko Suomen tuloveroista. En tarkistanut yllä mainittua suureläke summaa, mutta jos pitää paikkansa, niin oikeudenmukaisuuden nimissä suureläkkeitä pitäisi kasvattaa tämänhetkisestä, eikös?

  • Eläkesysteemeissä on maakohtaisia eroja. Suomessa työeläke on todellakin vakuutuspohjainen, jossa riski elää kauan tasataan kaikkien eläkevakuutusmaksuja maksaneitten kesken (työnantajan maksamat eläkemaksut ovat nekin oikeasti osa palkkaa, vaikka se ei näykkään palkkakuitissa eikä verotodistuksessa). Tällä systeemillä jokainen saa ansaitsemansa eläkkeen kuolemaansa asti, tapahtuipa se heti eläkkeelle päästyä tahi sadan vuoden päästä. Onko eläke sitten jonkun mielestä riittävä on tietysti eri asia, monelle mikään ei riitä, ja köyhimpiä avustetaan kansaneläkkeellä ja erilaisilla tuilla ja avustuksilla.

   Joissan maissa työeläkkeet rahastoidaan ja koko potin voi nostaa kerralla eläkkeelle päästessään. Sitten onkin kokonaan omalla vastuullaan miten saa rahat riittämään kuolemaansa asti. Rällääkö heti pikaisen kuoleman toivossa tai tyhmyyttään, vaiko sijoittaa taitavasti ja harkiten, vai antaako eläkesijoitusyhtiön maksaa tasasummaa niin kauan kuin rahaa riittää (ja toivottavasti karttuu). Näitä eläkkeensä hassanneita kahdeksankymppisiä on sitten esimerkiksi USA:ssa kauppojen kassoilla ostoksia pussittamassa ja mäkkärillä hampurilaisia kääntelemässä minimipalkalla. Tai sitten konkurssiin mennen firman takaisinlainaamat eläkesäätiön rahat ovat ties missä muttei oikeilla omistajillaan.

   Minusta suomalainen eläkevakuutusjärjestelmä on erittäin toimiva. Vakuutusrahaa tulee kaikille työtä tehneille maailmantappiin asti ilman että tarvitsee sen kanssa mitenkään stressata.

   • Edelllinen kirjoitti: "Suomessa työeläke on todellakin vakuutuspohjainen, jossa riski elää kauan tasataan kaikkien eläkevakuutusmaksuja maksaneitten kesken "

    Onko siis kauan eläminen todellakin riski? Mitenkähän tätä pitäisi ajatella? Mitä nuorempana kuolet, sen parempi. Niinkö? Ainakin vakuutusteknisesti, kai? Mitenkähän vanhustenhoito tähän liittyy, vai liittyykö se mitenkään?


   • Herätti-kysymyksiä kirjoitti:

    Edelllinen kirjoitti: "Suomessa työeläke on todellakin vakuutuspohjainen, jossa riski elää kauan tasataan kaikkien eläkevakuutusmaksuja maksaneitten kesken "

    Onko siis kauan eläminen todellakin riski? Mitenkähän tätä pitäisi ajatella? Mitä nuorempana kuolet, sen parempi. Niinkö? Ainakin vakuutusteknisesti, kai? Mitenkähän vanhustenhoito tähän liittyy, vai liittyykö se mitenkään?

    Vakuutuksen antajan kannalta kauan eläminen on toteutunut vakuutusriski. Ei siitä sen ihmeempiä tarvitse ajatella.

    Vanhustenhoito ei liity tähän mitenkään.


  • Siis alkuperäinen kirjoittaja tiedusteli että onko hänellä jonkinlainen oikeus kymmenien vuosien veroilla ja eläkemaksuilla kartuttamaansa omaisuuteen.
   Ehkä yksinkertaisin vastaus kysymykseen on että: ”Ei. Sinun rahasi on jo monta aikaa sitten ryypätty järjestö- ja puoluepamppujen saunailloissa, tai virkaatekevän Pääministerimme rikastuttamiseen yritysdiileissä, joista puhuminen on Suomessa kielletty.
   Ne rahat on rällätty, ja helkutin kivaa oli!
   Hyviä eläkepäiviä kuitenkin, parin vuoden sisään pitää muuten leikata semmonen kymmenen pinnaa ja siitä sitten joku pinna aina parin vuoden.
   Roskisten dyykkaus on monasti parjattu mutta ihan varteenotettava tapa pidentää eläkeikää, kunto kasvaa ja kylmään tai nälkään kuoleminen on huomattavasti harvinaisempaa pirteillä dyykkareilla!

  • Pelko siitä, että maahanmuuttajat ja ns.uuninpankkopojat hyötyisivät tasaeläkkeestä, on tarkoitushakusta väärinymmärrystä. TASAELÄKE olisi tietenkin tarkoitettu vain eläkeiän saavuttaneille, nuorempana eläköityneille ja työelämästä ulkona olleille tulee edelleenkin olla omat tukijärjestelmänsä. Ansioon perustuvaa ja ilman ennalta sovittua oletusta eläkkeellä olon ajasta kannattavat erityisesti eläkekassat joilla on satoja miljardeja sijoituksia ja joista olisi varaa maksaa korkeampia eläkkeitä ilman eläkemaksujen korotuksiakin. Toinen ryhmä ovat korkeita eläkkeitä saaneet, joilla on ollut jo työelämänsä aikana muhkeat ansiot, he tahtovat olla vielä eläkkeelläkin eliittiä. TASAELÄKETTÄ voidaankin verrata esim. pelastuslaitos järjestelmään ja puolustusvoimiin, jotka tarjoavat palveluksensa koko kansalle, yksilön varallisuudesta riippumatta.

   • Työeläke on vakuutus, jossa eläkeoikeutta hankitaan maksamalla vakuutusmaksua. Ja mitä enemmän vakuutusmaksua maksaa, niin sitä suuremman eläkkeen tulee saamaan. Mikä tässä on epäoikeudenmukaista tai väärin?
    Sekö, että se on pakollinen lakisääteinen vakuutus?

    Ei rikkaita saada köyhiksi eikä köyhiä rikkaiksi tasaeläkkeillä. Kuten ei myöskään millään eläkekatoilla tms tempuillakaan. Sellainen ei ole onnistunut missään päin maailmaa eikä varmasti onnistu Suomessakaan.
    Kyllä köyhyyden vähentäminen on tehtävä ennen eläkeikää. Silloin se olisi huomattavasti tehokkaampaakin. Rikkaiden tahallinen köydyttäminenkään ei hyödytä ketään, päinvastoin.


   • Eläkevakuutusta maksetaan prosentuaalinen osuus palkasta. Suurituloiset maksaa enemmän ja saavat sitten aikanaan myös takaisin enemmän.

    Tasaeläkkeessä eläkemaksu olisi kaikilla sama. Esim 250€/kk ja kerryttäisi jokaiselle saman suuruisen eläkkeen. Se vasta olisi reilua.


   • Onko reilua ottaa osaaikamyyjän palkasta 250 euroa joka kuukaus pois ja onhan siinä työnantajan osuus joka näkyy olevan nyt keskimäärin 24.4% siltikin työn tekijä ei saa tästä kuin 1,5% ansaitsemastaan vuosipalkasta sitten joskus jos pääse eläkkeelle.Tuo 250 ei ole edes riittävä hyväpalkkaiselle on nyt 7-8% ja 2000 tonnia saavalle liian suuri.Voip olla että vaihtuu hallitus jos toinenkin ennenkuin tämän tasaeläkkeen näemme onkohan edes venäjällä.


   • Eläkekassoilla ja eläkevakuutusyhtiöillä EI OLE varaa maksaa edes nykyisiä eläkkeitä, kaksi kolmasosaa työeläkkeistä maksetaan suoraan eläkemaksuista ja vain 1/3 rahastojen tuotoista, niinkuin pitäisi kokonaan tehdä.


   • Vellu_koopee kirjoitti:

    Eläkevakuutusta maksetaan prosentuaalinen osuus palkasta. Suurituloiset maksaa enemmän ja saavat sitten aikanaan myös takaisin enemmän.

    Tasaeläkkeessä eläkemaksu olisi kaikilla sama. Esim 250€/kk ja kerryttäisi jokaiselle saman suuruisen eläkkeen. Se vasta olisi reilua.

    Mikä eläkkeisiin liittyvä ongelma ratkeasisi sillä, että jokainen maksaisi tasaeläkemaksun, esim tuon 250€/kk tai jonkun muun summan?
    Ja mitä tarkoitat reiluudella tässä yhteydessä?


  • Mikäli olet ollut yksityisellä puolella, niin kysäiseppä eläkeyhtiöstäsi josko se kävisi.

   Mikäli olet heinäkenkä tai muu valtion elätti, niin et sä koskaan ole maksanut veroja/eläkemaksuja.

  • Eläkkeet jemmataan isokenkäiten hallintaan. Jakavat sieltä toisilleen kuten sinä unelmoit. Tehdään osakekauppoja joista saadaan sievoisia voittoja omaan pussiin. Jos kaverin osakkeet putoaa ostetaan nen hyvieherrojen toimesta eläkerahastolle. Kun on törsäity oikein sikana nostetaan sinun eläke ikääsi ja nauretaan kipurassa porukalla. Eläke ikä lasketaan niin että mies saa eläkettä vain muutaman vuoden nainen miestä tasa-arvisenpana vuoskymmenen kaksi. Ihmisoikeus julistuksille nauretaan vapaamuurari on maailman herra ja tekee mitä lystää poliisi antaa suojaa ja kaverituomari junailee oikeustapauksssa syylliseksi kansalaisen. Paremille annetaan salattu osoite jotta rahvas ei pääse hakemaan millään keinoin oikeuksiaan. Isän oikeudet riistää pilikulli tuomari ja isä saa maksajan aseman. Tasa arvo suomessa meinaa että vain naiselle suodaan oikeusuojaa. tuomarien ja feministien teot silotellaan oikeudessa ja isät vain tekevät itsemurhia. Kaikki todistee ovat salattua 97% isitä lavastetaan poliisin ja feminitien yhteistyöllä asian kruunaa vapaamuurari tuomari sama joka toteaa poliisin aina syttömäksi miesten täppo on poliisi huvia on feisbook rymhmäkjn joss jaetaan parhaat palat porukalla naureskellen.

  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   321
   6706
  2. Mikko Rinkinen on Suomen turhin äijä

   Vai onko Thermannin Stepu vielä turhempi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   648
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   85
   544
  4. Rinkinen iski Maisan

   Eikö se ollutkaan perhetuttu...? "Mikon edustama yritys oli kiinnostunut työskentelemään kanssani " -jessus mitä satuja se taas suoltaa Ilta Sanomiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   498