Kuntouttavan työtoiminnan väärinkäyttö jatkuu edelleen

Väärinkäytöksiä

Kyseisen toimintamuodon väärinkäytöksissä ei näy olevan loppua. Viimeksi on käynyt ilmi, että toimintoon on ohjattu henkilöitä, jotka eivät edes kuulu kohderyhmään. Ennemmin on jo paljastunut, että kuntoutujia on ohjattu yhdistysten kautta kierrättämällä yrityksiin töihin.

Kun vaatimuksena on, että kuntoutuja olisi sellainen, joka rajoitteidensa vuoksi ei pysty normaaliin työhön, miksi ihmeessä sellainen edes on kortistossa hakemassa työtä, jos ei sitä pysty kuitenkaan tekemään.

Tällaisen kuntoutujan ei missään nimessä saisi päätyä yrityksiin tekemään työtä, jolla sitten korvataan normaalia palkkatyötä. Tällaisia henkilöiden lukumäärä on kuitenkin kasvanut vuosi vuodelta ja lasketaan nykyään jo kymmenissä tuhansissa. Tämä varmaan kertoo jo kaiken väärinkäytösten määrästä.

28

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rotilöytyy

      Jos havaitsee väärinkäytöksiä,niin aina kannattaa tehdä tutkintapyyntö.
      On useampikin viranomaistaho,jonne tutkintapyynnön voi tehdä.

      • mldfk

        Kyllä ehdottomasti kannattaa viedä asia eteenpäin. Eduskunnan oikeusasiamiehelle kannattaa lähettää kirje, jos on joutunut kokemaan väärinkäytöksiä kuntouttavassa työtoiminnassa.
        Omaan ohjaajaan ja sosiaalitoimeen kannattaa myös olla yhteydessä.


      • kantelukannattaa

        Mutta nämä muutamat "kuntouttavan työtoiminnan paikat" ovat TE-toimiston ja sosiaalitoimen pyhässä suojeluksessa vaikka heistä teet kantelun niin todennäköisesti ei paljoa ole sillä kantelulla vaikutusta, ainoastaan siinä mielessä kun riittävästi näistä paikoista tulee kanteluita niin sitten viranomaisten on pakko toimia.


      • Kannatti.tehdä.kantelu

        Ovat kyllä niiden suojeluksessa, mutta joskus ne kantelut voi tuoda tulostakin.
        Honkalampi-Kaskesta tehtiin kanteluita kuntouttavan työtoiminnan väärinkäytösten vuoksi.
        Honkalampi-Kaskellahan loppui kuntouttava työtoiminta vuoden 2015 lopussa.
        Onko sitten kanteluilla ollut merkitystä, sitä ei tietenkään ole kerrottu julkisesti.


      • anonyymi_0A6
        Kannatti.tehdä.kantelu kirjoitti:

        Ovat kyllä niiden suojeluksessa, mutta joskus ne kantelut voi tuoda tulostakin.
        Honkalampi-Kaskesta tehtiin kanteluita kuntouttavan työtoiminnan väärinkäytösten vuoksi.
        Honkalampi-Kaskellahan loppui kuntouttava työtoiminta vuoden 2015 lopussa.
        Onko sitten kanteluilla ollut merkitystä, sitä ei tietenkään ole kerrottu julkisesti.

        Näyttäisi ilmeisesti vieläkin kaski-honkalampisäätiöllä olevan "kuntouttavaa työtoimintaa" "Kaski Työvalmennuksen Kuntouttava työtoiminta mahdollistaa sinulle joustavan etenemisen työllistymisesi polulla. Palveluun tarvitset maksusitoumuksen kuntasi sosiaalitoimesta. Sopimus kuntouttavaan työtoimintaan tehdään aluksi kolmeksi kuukaudeksi. Käyntipäiviä on yksilöllisen sopimuksen mukaisesti 1-4 päivää viikossa ja päivittäinen työaika on 4-6 tuntia." Mutta huomioikaa tämä maininta "tarvitset maksusitoumuksen kuntasi sosiaalitoimesta"


      • Tuettu-työkokeilu

        Ei ole tällä hetkellä kaski-honkalampisäätiöllä kuntouttavaa työtoimintaa. Kaupungilla ei ole sopimusta kaski-honkalampisäätiöön kuntouttavasta työtoiminnasta.
        Kyllä siellä kaski-honkalampisäätiössä on muuta ilmaista työvoimaa eri nimikkeillä.
        Työharjoittelua. Tuettu työkokeilu tulee uudistuksena, joten ehkä tämäkin muoto tulee olemaan kaski-honkalampisäätiössä.


      • Anonyymi
        Kannatti.tehdä.kantelu kirjoitti:

        Ovat kyllä niiden suojeluksessa, mutta joskus ne kantelut voi tuoda tulostakin.
        Honkalampi-Kaskesta tehtiin kanteluita kuntouttavan työtoiminnan väärinkäytösten vuoksi.
        Honkalampi-Kaskellahan loppui kuntouttava työtoiminta vuoden 2015 lopussa.
        Onko sitten kanteluilla ollut merkitystä, sitä ei tietenkään ole kerrottu julkisesti.

        Orjatyötä


    • EiOrjuudelle
      • anonyymi_SSJ

        Oikein, tuo pska leviää vielä noiden virkamiesten ja päättäjien silmille. Kyse on paljon pahemmasta asiasta kun nyt puheena olevat hoiva-alan puutteet. Kun on noiden orjuuttajien kanssa tekemisissä niin kannattaa äänittää kaikki keskustelut ja puhelut, salaa. Nuo kelmit kun valehtelevat ja vääristelevät asioita mm. väittämällä että on vapaaehtoisesti suostunut orjuuttamiseen.


    • Vondix

      Oikea tapa puuttua epäkohtiin ei ole virallisten kanteluiden tekeminen. Ainoa oikea tapa on kirjoittaa tänne Suomi24 palstalle. Tästä asia lähtee välittömästi ratkeamaan, kun Hammaslahden pommisuojahullut ja muut ottavat asian hoitoon. Nyt alkaa iso pyörä pyörimään!

    • täysinmätäyhteiskunta

      Vajaa kuntoisia ei päästetä eläkkelle,silti heille ei olle töitä vaikka parhaansa yrittävätkin,kukaan ei maksa mistään,eläkkeelle pitää olla täysin vammainen ja sittenkin on tiukkaa nykyään,ennen oli paremmin tämäkin asia.

      Tämä on keskusta puolueen ja kokoomuksen täydellinen kyykytys köyhälle ihmiselle,työelämässä jos sinne edes pääsis haastatteluun on vaatimus taso huikeaa nykyisin.

      Moniin paikkoihin vaaditaan jos jonkinlaista korttia,siivojaksikaan ei pääse enään niin että soittas ja pyytäs onko töitä.

      Aina yrittävät tukien avulla olevinaan työlistää ja hakijoita on joensuussa hirveesti,minä kysyn nyt että vaikka onkin vajaa kuntoinen ja haluja olisi tehdä,niin sitä työvoima pulaa ei ole oikeasti olemassakaan ollut edes,ne on nuo herrat jotka tätä niin kuvittelee.Ihmiset jotka tarvitsevat töitä niin he eivät saa vaikka terveyden uhallakin tekisivät ja eläkkeelle ei pääse,

      Niillä joilla on töitä eivät ehkä ymmärrä tilannetta täysin,onhan eläkeläisiäkin jotka saattavat haluta tehdä töitä jos vaan saisi ja siitä palkaa eläkkeen päälle luonnollisesti,jos kerran on työvoimapula suomessa,katin kontit on töitä joita me kaikki voisimme tehdä ja maksaa veroja tulevaisuuteen ja vanhuus palveluun,

      • Elämää...välitilassa

        Vajaakuntoiset eivät pääse sairaseläkkeelle, mutta eivät ole työkykyisiäkään. He eivät siis kelpaa oikeaan työelämään, mutta eivät kelan mukaan pääse sairaseläkkeelle.
        Juuri heille tarjotaan/patistetaan näitä kuntouttavia, työharjoittelua. Näitä työmuotoja tarjotaan myös eläkeikää lähestyville työttömille.
        Näillä työmuodoilla voidaan mennä sitten vaikka sinne eläkeikään asti.
        Luulijoille tiedoksi, kyseessä ei ole läheskään aina mielenterveysongelmat.


    • Axcvbkl

      Näitä Sipilän hallituksen luomia työpaikkoja, kuka tulla 9€ päiväpalkalla tulee toimeen? Näitä on tehty Suomeen jo kymmeniä tuhansia jotta saadaan työttömyysluvut näyttämään pienemmiltä.

      • jhldty

        Niin se 9e/pv ei edes palkkaa vaan kulukorvaus, työ on siis palkatonta. Työttömyystilastoja kaunistavat kyllä kummasti.


      • Soitellaan45

        AMK:hon pitää saada 4-vuotinen puhelintyön koulutuslinja ja pari erilaista suuntautumisvaihtoehtoa. Ainoa joka työ, joka työllistää metsäsuomalaisia susirajalta Thaimaaseen saakka.


    • muistakaatämänyt

      Älkää siis äänestäkö tulevissa vaaleissa kokoomusta ja keskustaa muuten leikkaukset pahenee entisestään ja kykkytys kaiken päälle vähäosaisimpiin.

    • muistakaatämänyt

      Ei olllut 90 luvun lamassa tämmöstä kyykytystä,työttömät sai tehdä työlistetty nimikkeellä töitä ja pääsivät liittoihin ym.Tää on kauheaa aikaa suomen mittapuulla,ollaan hyvinvointi maassa ja puhutaan jopa maailman parhaasta maasta toisinaan.Mikä sitten on kun ne jotka todella haluaa tehdä töitä ja ansaita elantonsa niin he eivät saa töitä,on ikärasismia ja pitäs olla aina niin koulutettu joka alalle.Hakijoita on hirveesti aina,puhuvat työvoima pulasta?????

      No tämä soini on paras,vai pitäs tuoda ulkomailta työntekijät?Meillä koulutetaan parhaillaan aika paljon lähihoitajiksi ja heidät pitää saada työlistettyä,ja näiden palkat tulee nostaa rajusti,samoin on siivojan palkka,siivojille ei tarjota kokopäivätöitä vaan muutamia tunteja päivässä toisinaan ja sillä pitäs pärjätä.Ei tää mee niin kuin pitäs.

      • Lotjonen

        Kuka kieltää Sinua muistakaatämänyt perustamasta siivousalan yritystä ja tarjoamasta kokoaikatyötä rajusti nykyistä korkeammalla palkalla. Lopeta vinkuminen ja kokeile! Varmasti toisetkun yritykset tarjosivat kokoaikatyötä rajusti korkeammalla palkalla, kun työntekijät kuulisivat yrityksesi menettelystä. Vai. miten se menisi...

        Montako ihmistä olet työllistänyt elämäsi aikana? Vinkua kyllä osaat, mutta se ei taida työllistää edes Sinua itseäsi.


    • brtbbtfb

      Vaatimukset kirjalle korkeat.

    • pakkotyössä

      Töitä tekevät kun on pakko.
      Laina-ajat vuotaa vuosia.

    • pahamaa

      Ilmaisella työvoimalla mm. valitut kunnat, yritykset, säätiöiden ja yhdistyksien johtajat vaurastuvat valtion tuella.

      • hholp

        Sen takia ilmainen työ on tullut pysyväksi suomessa. Entisiltä kun loppuu työt, niin uusia vain tilalle. Ei ole pelkoa työterveys huollostakaan, koska sellaista ei ole palkattomissa töissä.


    • pahoinvointivaltio

      Palkattomasta työstä ei kerry eläkettä eikä kesälomia. Työstä ei enää haluta maksaa palkkaa, ja valtio auttaa palkanmaksuhaluttomia lainsäädännöllä. Kunta säästää työmarkkinatuen menoissa ja lisäksi työtön tilastoidaan työlliseksi.
      Jokaisesta 9€ työttömästä työläisestä työtoiminnan järjestäjä saa korvausta valtiolta 10,09 euroa päivää kohden eikä palkkaa tarvitse maksaa ollenkaan.

      • Turhauttavaa

        Moni 9e/pv kulukorvauksella työskentelevä joutuu hakemaan asumis ja toimeentulotukea, sillä työttömän tilanne ei yhtään parane palkattomalla työllä. Joskus palkattoman työn tekeminen voi mennä jopa tappion puolelle, sillä kulukorvaus voi mennä täysin matkakuluihin, jää vain työn tekemisen oletettu ilo.


    • nazihistory

      Hallitus rakentaa orjayhteiskuntaa hyvää vauhtia.

      Kunta orjakauppiaana, kohti palkattomuutta käy kansan tie.

      Usko tulevaisuuten mennyt ?

      Esimerkiksi syntyvyyden lasku on ollut rajuinta viime vuosina samaan aikaan kun palkattoman työn teettäminen on lisääntynyt räjähdysmäisesti

      Edellisen kerran lapsia on syntynyt tätä vähemmän 150 vuotta sitten, kun suomalaisia rasittivat suuret nälkävuodet.

      Työttömillä teetetään palkatonta työtä täysin piittaamatta heidän hyvinvoinnista
      Ei siis ihme että psykiatrisen erikoissairaanhoidon potilaiden määrä on kasvanut ennätysvauhtia jo kolmena vuonna peräkkäin (2015-2017).
      Itsemurhiin kuolleiden määrä on myös kasvanut ennätysvauhtia jo kahtena vuonna peräkkäin (2016-2017).
      Etenkin työkyvyttömiltä työttömiltä evätään oikeus toimeentuloon. Tälläisessa tilanteessa yhä useammin ainoana ulospääsynä nähdään itsemurha. Nähtäväksi jää kasvaako itsemurhiin kuolleiden määrä koko tämän hallituskauden ajan.
      Tällainen toiminta on suoraan verrattavissa kansanmurhaan .

      Työssäkäyvät työttömät velkaantuvat ennätysvauhtia koska heillä rahat ei riitä enää elämiseen ja nälänhätä uhkaa. Leipäjonot ovatkin syystä pidempiä kuin koskaan. Ehkäpä jo ensivuonna jossainpäin Suomea nähdään yli 2 km pituinen leipäjono.

      • Kansanjako

        Se yli 2 km pituinen leipäjono ei ole mikään mahdottomuus tulevaisuudessa. Täälläkin on nähtävissä selvää kasvua leipäjonoissa. Valitettavasti leipäjonoissa on henkilöllisyys huijaukset lisääntyneet, sekä röyhkeys lisääntynyt.


    • Kaskin-kutsu

      Honkalampi-Kaskille tulossa uudella nimikkeellä taas jotain ilmaisia töitä.

      • Anonyymi

        Mitä palkatonta työtä nykyään honkalampi-kaskela on? Onko löysää atk hommaa, jossa voi housut roikkua ja räppi soida kuulokkeissa jatkuvasti ja ravata tupakalla puolen tunnin välein?
        Auto on tietty oltava ennekuin sinne voi lähteä palkatta jos siis sinne joutuu,


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe