En uskalla puhua terapiassa

anonyymi_D7B

En tiedä mitä tekisin.
Käyn terapiassa masennuksen vuoksi. Olen raskaana ja joutunut sen vuoksi lopettamaan lääkkeet.
Terapeutti on sanonut että mikäli masennusoireet palaavat, minusta joudutaan tekemään lastensuojeluilmoitus. Nyt masennusoireet ovat palanneet, mutta en ole uskaltanut puhua tästä mitään. En ole itsetuhoinen eikä masennukseni oli paha, mutta pelkään että kertomisesta seuraa jotain ikävää. Muutenkaan luotto terapeuttiin ei ehkä ole kovin hyvä, en ole missään vaiheessa osannut puhua täysin ilman suodattimia ja terapiakäynnit tuntuvat hieman epämukavilta.

En tiedä mitä tekisin, pitäisikö terapia lopettaa jos en saa siitä mitään hyötyä?
Onko kellään kokemusta vastaavasta?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fpjwespfoj

      Kyllä masentunutkin voi varmasti olla hyvä äiti, varsinkin jos tiedostaa masennuksen tuomat haasteet ja kykenee tarvittaessa pyytämään apua kun voimat eivät riitä. Jos masennus ei ole vakava, lääkäriltä mielestäni aika paksua uhkailla lastensuojeluilmoituksella kun riskinä on ilmiselvästi potilassuhteen luottamuksen kärsiminen.

      Kuulostaa siltä, että homma ei toimi nykyisen terapeuttisi kanssa. Oletko ottanut epämukavuuden puheeksi terapeuttisi kanssa? Voit kysyä, toimiiko terapiasuhteenne hänen mielestään hyvin. Terapian onnistumisessa tärkeintä on potilaaseen liittyvien seikkojen lisäksi nimenomaan potilaan ja terapeutin suhde ja sen toimiminen. Jos homma ei nykyisen terapeuttisi kanssa kertakaikkiaan toimi, eikä asian tuominen esille paranna tilannetta, kannattaa harkita terapeutin vaihtamista. Voit kysyä terapeutiltasi vinkkiä terapeutista, jonka kanssa hänen mielestään homma saattaisi toimia paremmin.

    • Keskusteluapua

      Paras terapeutti on puoliso.

    • varaudunyt

      Nyt ystävä kallis kuuntele neuvoa: älä missään tapauksessa jatka terapiassa käyntejä, mikäli et tahdo lastasi otettavan huostaan ja pärjäät masennusoireidesi kanssa ja osaat huolehtia itsestäsi. Käy pikimmiten Lokakuun liikkeen sivuja vilkaisemassa, saat tietoa lastensuojelun todellisista toimintamenetelmistä, saat lukea karun totuuden siitä, mitä lastensuojelun "auttaminen" todellisuudessa on. Ennen kaikkea: älä usko sanakaan siitä, miten sinua luvataan tukea ja auttaa: lopputulos on lapsesi huostaanotto, mitään todellista syytä he eivät tarvitse. Niitä kun on viranomaisella ja terveydenhuollolla valta keksiä omasta mielikuvituksestaan millaisia tahansa eikä niitä valheita niin vain voi enää kumota. Pahimmassa tapauksessa sinut voidaan toimittaa tekaisuilla verukkeilla pakkohoitoon tai lastensuojelulaitokseen ja erottaa lapsestasi jo synnytyslaitoksella. Pidäthän nauhurin aina mukanasi terapiakäynneilläsi? Se on ainoa todellinen oikeusturvasi. Jos terapeuttisi on jo väläytellyt lastensuojeluilmoituksen tekoa, rattaat ovat ilmeisesti jo terveydenhuollon ja neuvolan puolelta yhteistyössä sosiaalitoimen ja lastensuojelun kanssa pyörähtäneet liikkeelle ja olet joutunut/joutumassa tarkkailuun. Tilaa välittömästi kaikki omat potilasasiakirjasi, pyydä terapeutiltasi kaikki kirjaukset sekä lausunnot ja myös sosiaalitoimesta omat asiakirjasi. Tämän jälkeen ota yhteyttä oikeusaputoimistoon ja hanki juristi. Tämä saa yleensä nämä kyttääjät kaikkoamaan, kun tajuavat, että olet valveutunut ja ymmärrät pitää kiinni lakisääteisistä oikeuksistasi. Toimi heti. Kyse on omasta ja lapsesi tulevaisuudesta. Etsi netistä tietoa esim. hakusanoilla "laiton huostaanotto", "lastensuojelun työntekijöitä haastetaan", "vilja eerika", "hallinto-oikeus on lastensuojelun kumileimasin", "lastensuojeluasiakirjojen fabrikointi", "lastensuojelun syytösstrategiat", "bo edwardsson" , "varatuomari leeni ikonen", "maria syvälä-hukassa huostassa" muutamia mainitakseni. Toivotan jaksamista edessäsi olevaan, itse en aikanaan saanut mitään apua ja jouduin järjestelmän hampaisiin, seurauksena lopun elämääni kestävät traumat ja lapseni pysyvä huostaanotto ilman ajantasaisia tai todenmukaisia perusteita. Epävirallisesti tämä on myönnetty, mutta virallisesti ei koskaan tulla myöntämään. Sitä samaa en toivo kenellekään, muista, et ole yksin-laittomia huostaanottoja tehtaillaan suomessa järjestelmällisesti ja kohteina ovat työttömät, yksinhuoltajat, mielenterveyskuntoutujat, päihdemerkinnän saaneet ihmiset riippumatta siitä onko merkintä paikkansapitävä tänä päivänä vai ei, sekä poliittisesti aktiiviset "ajatusrikolliset" ja "vihapuhujat". Vainon kohteeksi joutumiseen riittää myös se, jos et satu miellyttämään jotakuta valta-asemassa sinuun nähden olevaa. Kuuntele vaistoasi, se kertoo, että kaikki ei nyt ole kunnossa ja terapeuttisi ei ole vilpitön.

    • Tsemppi

      Analyyttisillä (sis. psykodynaaminen) menetelmillä on kannattajansa, mutta niissä on myös haasteensa. Kaikki menetelmät eivät kaikille sovi. Aloittajalle suosittelisin toisen terapeutin vaihtoa. Eli katso Kelan sivuilta hyväksytyt terapeutit, käy psykiatrilla ja puhu hänelle, että ahdistut terapiassa eikä terapeutin kanssa homma suju. Voit kertoa psykiatrille, että terapeutti puhuu lastensuojeluilmoituksesta jos masennun ja tämä ahdistaa itsessään niin paljon, että kohta masennut oikeasti.

      Sitten soitat Kelaan ja vaihdat terapeuttia. Kokeile vaikkapa kognitiivista tai ratkaisukeskeistä, jos nykyinen on dynaaminen tai analyyttinen.

    • Hkövfk

      Onko terapeutti julkisen terveydenhuollon tarjoama vai käytkö yksityisellä kelan kuntoutusterapiassa?
      Meistä tehtiin lastensuojeluilmoitus, kun hakeuduin vapaaehtoiseen hoitoon osastolle. Tuo tieto ilmoituksesta lisäsi ahdistusta entisestään ja epäluuloisuutta. Ilmoitus ei johtanut meidän kohdalla mihinkään jatkotoimiin.
      Nyt olen aloittamassa kelan kuntoutusterapian ja olen pohtinut, että kuinka innokkaasti nuo terapeutit tekee lastensuojeluilmoituksia vai onko julkisen puolen käytäntö, jossa ilmoitus tehdään jo ns. viran puolesta.
      Tsemppiä, tiedän kuinka ahdistavaa tuo ilmoituksesta puhuminen voi olla.

      • Kwittu

        Tee poisto.
        V*tun trolli.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe