Tämän palstan keskustelujen merkityksestä

Tämä palsta on nimetty keskustelulle Suomen Keskustasta ja sen politiikasta. Ovatko palstan keskustelut merkityksellisiä Keskustalle? Entä muille puolueille? Entäpä muille, kuten meille keskustelijoille? Mietitäänpä:

Muistaakseni Pystyyn_kuollut kerran totesi, että tämän palstan keskusteluilla ei ole mitään merkitystä puolueiden kannatukseen, kun keskustelijoita on enintään parikymmentä. No, palstaa ainakin jonkin verran seuraavia, satunnaiskävijät ml. on varmaan enemmän. Mutta vaikka heitä olisi tuhatkin, vaikuttaako täällä näkemänsä heidän äänestyskäyttäytymiseen? Ehkä joskus, mutta vaikka vaikuttaisikin, olisiko sillä merkitystä puolueiden vaalimenestykseen? Tuskinpa, kun ”näkijät” jakautuvat moniin eri vaalipiireihin.

Meille keskustelijoille tällä keskustelulla on kuitenkin merkitystä. Siksi, että saamme sanoa näkemyksemme asioista, joita pidämme tärkeinä. Sellainen antaa meille tyydytystä, jos pystymme sanomaan sanottavamme mielestämme hyvin.

Eräät meistä pitävät tärkeimpinä poliittisia näkemyksiään ja nämä palstat ovat sellaisten esittämistä varten. Tämä palsta ensisijaisesti siis Suomen Keskustaa ja sen politiikkaa koskeville näkemyksille, mutta saa täällä esittää niiden vastapainona korrektisti myös näkemyksiämme muista puolueista. Vaikka ymmärtäisimme, että esittämällämme ei ole juuri vaikutusta sen puolueen vaalimenestykseen, jonka puolesta tai jota vastaan mielipiteitämme esitämme, on silti hyvä, että niin saamme tehdä. Sellainen kuuluu demokratiaan.

Eräät toiset täällä pitävät tärkeimpinä näkemyksiään toisista keskustelijoista. Niitä he sitten esittävät. Tämä palsta ei kuitenkaan ole tarkoitettu sellaisia varten ja siksi palstan valvonta ne yleensä pian poistaa. Kovin yleistä on myös herjaava törkyily poliitikoista. Vastenmielistä nähtävää, vaikkei olisi kyseisen poliitikon tai edes hänen edustamansa puolueen kannattaja. Muihin keskustelijoihin tai tuolla tavalla poliitikkoihin keskittyminen kertoo asianomaisen kyvyttömyydestä asiakeskusteluun ja siitä johtuvasta heikosta itsetunnostaan. Noista syistä kumpuavien traumojen ja kompleksien purkamiseen suomi24:n laajasta palstavalikoimasta löytyisi sopivampia palstoja.

Seuraavatko puoluetoimistot näitä keskusteluja? En tiedä, mutta ainakin v. 2004 kuntavaalien aikana Keskustan puoluetoimisto seurasi ja niinpä vaaleissa ehdokkaana ollut sai puolueelta julkiset moitteet. Jos Keskustan puoluetoimisto seuraa tämän palstan keskusteluja nyt, ei siellä varmaan ajatella hyvällä sitä, että puolueen kannattajana esiintyvä availee ja puhuu enemmän eräästä toisesta keskustelijasta kuin puolueesta. Mitä siellä ajateltaneen eräästä toisesta puolueen kannattajasta, joka uskoo puolueen saavan nyt ek-vaaleissa vähintään 26 % kannatuksen; pidettäneenkö sellaista epärealismia puolueen kannalta myönteisenä vai kielteisenä tässä tilanteessa?

Onko tämän palstan keskusteluilla merkitystä muille tahoille? On, palstanpitäjä suomi 24:lle. Mitä vilkkaampaa on keskustelu, sitä tuottoisempaa palstanpitäjälle, kun jokainen keskustelu vilauttaa mainoksia, joista palstanpitäjä saa tulonsa. Kun muihin keskustelijoihin keskittyvät avaukset eivät herätä keskustelua, siksikin palstanpitäjän on viisasta ne heti poistaa - toki tekee niin jo palstalle antamiensa sääntöjenkin vuoksi. Toivottavasti jatkaa hyvällä linjallaan. Samaa menettelyä toivoisin palstanpitäjän noudattavan nykyistä tehokkaammin myös poliitikkojen henkilöön keskittyvän törkyilyn suhteen.

Näillä ajatuksilla toivotan kaikille intoa asiakeskusteluun, Keskustan kannattajille kannattamansa puolueen hyväksi, Keskustan vastustajille asiallisiin näkemyksiin puolueen politiikkaa vastaan, kaikille tämän areenamme hyväksi ja ennen muuta oman itsemme, terveen itsetuntomme hyväksi!
Ilmoita


94 Vastausta

Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.


Keskustan puoluetoimisto ei seurannut palstan keskusteluja ennen kuin sinä teit sinne kantelun Keriksen jutuista. Seurauksena Keris sai sitten kenkää Keskustasta ja siirtyi persuihin.
1 VASTAUS:
Niin. En tiedä, seurattiinko ja seurataanko Apollonkadulta nettipalstoja ja missä määrin. Mutta sen muistan minäkin, että kapi itse täällä kertoi ottaneensa yhteyttä kepun puoluetoimistoon keriksen suunsoitosta ja esitteli Sinikka Varilankin henk. koht. anteeksipyynnöt täällä kepun kuntavaaliehdokkaansa käytöksestä.
Kapilla tahtoo tuo rehellisyys joissain asioissa olla hieman joustava käsite. Aika naurettavia olivat hänenkin vouhkaamisensa tietomurrosta koneelleen jne jne.. Ja keris oli toinen, joka vaahtosi samasta asiasta, hänenkin koneelleen oli tehty tietomurto, jonka "tekijä jää sataprosenttisen varmasti kiinni". Kyse oli papparaisten omista horinoista, ei oltu ymmärretty tiettyjä asioita esim. rekisteröitymisen suhteen. Sitten tuli joku tyttöjupakkakin noiden kesken.

Se oli hurjinta, kun kapia homoteltiin ja hän täräytti sen pyllistyskuvansa palstalle jonkun kuvapalvelimen (?) kautta noille homottelijoille. Ja poisti kuvan saman tein ja nyt kiistää koko asian. Eipä ole upseeriinkaan luottamista. toivottavasti eii enää niitä matkakuviaan tänne tunge.
+Lisää kommentti
No katsoppas kun "ystäväsi" ei ole vielä heränny.
Sitä toivoisi, että olisi asiallista keskustelua, mutta joskus istuu " vihtahousu" olkapälle ja ärsyke lähtee palstalle ja se täky yleensä puree. keskustelu yleensä kumpuaa siellä, missä ei välttämättä puhuta kepusta tai muutenkaan asiallisesti politiikasta.
Ilmoita
Kapi on pukki kaalimaan vartijana. Nyt niin autuasta mukamas.
Mokomakin rasvatun köyden esittäjä. Haukkuu kanssa keskustelijoita kansakoulun käymättömyydestä ja niin edelleen.

Valeesi ei uppoa tänne, kun kirjoituksiasi katsonut.
1 VASTAUS:
Mietis pankkomajuri, mitä paskaa itse tänne suollat. Iniset Kapin haukkuneen sinua ja itse et pane merkille sitä asiaa, kuinka tökeröä tekstiä päästelet puoluekentän vasemmasta laidasta. Helvetin hurskastelija.
+Lisää kommentti
Minun mielestäni ylivoimaisesti suurin osa epäasiallisista viesteistä ovat provoilu mielessä kirjoitettuja. Kuten tuon yhden munakarva-jankkaajan joka näkee sinut jokaisessa palstan kirjoittajassa ja jolta ei tule muuten älyllistä tekstiä lainkaan. Todennäköisesti joku nuori on vaan keksinyt omasta mielestään hauskan jutun.

Joku toinen kirjoittaa huvittavalla ja säälittävälläkin tavalla kirjoitusvirheitä vilisevällä tyylillään selkeää potaskaa jossa sinkoilevat 1918-tapahtumat, tarjahaloset, ayliikkeet, kommarit, punikit ja sossut kaikki suloisessa sekamelskassa. Taitaa sama tyyppi kirjoitella näitä varmoja 26% ennustuksiaan samalla kun mielikuvituslomailee maailmalla mikäli metsätilan hoidoltaan ehtii.

Yhteistä näille on se, että kun näiden ainoa motiivi on provoilla ei näille kannata vastata yhtään mitään.
4 VASTAUSTA:

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Höpö höpö. Arskahan piti palstan hyvässä kuosissa kun poisti palstalle kuulumattomat kirjoitukset. Jos sinun tekstiä oli poistettu tapahtui se luultavasti syystä, että se ei kuulunut palstalle. Arska oli hyvä ja puolueeton sheriffi. Palstauudistus oli huononnus ja loanheittäjät saivat rauhassa heitellä herjojaan.
ArskaTakaisin kirjoitti:
Höpö höpö. Arskahan piti palstan hyvässä kuosissa kun poisti palstalle kuulumattomat kirjoitukset. Jos sinun tekstiä oli poistettu tapahtui se luultavasti syystä, että se ei kuulunut palstalle. Arska oli hyvä ja puolueeton sheriffi. Palstauudistus oli huononnus ja loanheittäjät saivat rauhassa heitellä herjojaan.
Paskat se piti !
EI KESKSUTAN PALSTA TARVITSE TUOLLAISTA LUUSERIA, OLKOOT SIELLÄ SOSIALITEIN RIVEISSÄ. SOSSUISTA EI OLE KOSKANA HYVÄÄ TULLUT, KATEELLISIA, KUIN HUOMAA TÄÄLLÄKIN.

Hyviäkin keskusta aiheisia kirjoituksia poiti, ihan sillä sossu tyylillään.
Nyt itkevät Kapin kanssa täällä, että heitä ei kuunnella.

Kuitenkin kirjoituksia lähtenyt arvioitavaksi viranomais tahoille, onko pääministeristä kirjoitukset herjan täyttäviä.
Surkein.oli kirjoitti:
Paskat se piti !
EI KESKSUTAN PALSTA TARVITSE TUOLLAISTA LUUSERIA, OLKOOT SIELLÄ SOSIALITEIN RIVEISSÄ. SOSSUISTA EI OLE KOSKANA HYVÄÄ TULLUT, KATEELLISIA, KUIN HUOMAA TÄÄLLÄKIN.

Hyviäkin keskusta aiheisia kirjoituksia poiti, ihan sillä sossu tyylillään.
Nyt itkevät Kapin kanssa täällä, että heitä ei kuunnella.

Kuitenkin kirjoituksia lähtenyt arvioitavaksi viranomais tahoille, onko pääministeristä kirjoitukset herjan täyttäviä.
Höpö höpö. Juuri sinun kaltaisten onnettomien vähä-älyisten pölkkypäiden kirjoitukset joutavatkin poistoon. Kuinka sinä kuvittelet, että kun olet tuolla tavalla kirjoittanut "huutamalla:KESKSUTAN, SOSIALITEIN, KOSKANA, poiti, viranomais tahoille" säilyisi mongerruksesi palstalla?
Mitäs pahaa provoilussa on? Sehän kuuluu sivistyneempiin keskustelukulttuureihin. Meillä on se ongelma että keskitytään asian esittämään eikä asiaan. Tähän syyllistyvät ihan laatumediatkin.
+Lisää kommentti
Tuskinpa puoluetoimistoilla näitä palstoja nykyään seurataan, mutta toisin oli vielä viime vuosikymmenellä ennen mm. Facebookia ja Twitteriä. Olihan puolueilla vuosituhannen vaihteessa itselläänkin vastaavat keskustelupalstat, samoin sanomalehdillä. Muistan jonkun Matti Vanhasenkin heittäneen täällä pari kommenttia. Silloin pohdittiin, onko hän oikeasti silloinen pääministeri, sillä niiden kommenttien sisällössä ei ollut minkäänlaista parodiaa toisin kuin poliitikkojen nimiä jäljittelevissä nikeissä myöhemmin.

Tämä ja muutkin Suomi 24:n palstat ovat viime vuosikymmeneltä kuihtuneet. Niin on käynyt jopa tekniikkaa koskeville palstoille, joilta joskus käyn lukemassa käyttäjäkokemuksia, kun suunnittelen jonkun uuden työkalun tai laitteen ostoa. Mistähän se johtuu?
1 VASTAUS:
Matti Vanhanen rekisteröityi S24-palstoille, mutta ei tainnut juurikaan muuta kirjoittaa kuin, että oli rekisteröitynyt. Eikä sitäkään tälle palstalle.
+Lisää kommentti
Kapi on viimeisillä päivillään ryhtynyt vielä esittämään vanhempaa valtiomiestä mutta aavistuksen ulkokultaiselta tuo vuodatus tuntuu, kun hyvin muistamme Kapin esiintymiset tällä saitilla kaksituhattaluvulla.

On ollut milloin hitleriä, stalinia, mussolinia ja jos mitä. Parhaita ovat olleet nämä hillittömät raivoamiset takavuosina, joiden seurauksena on ihailtu Kapin todistuksia kymmenet kerrat. Paras niistä on tämä asbesti-tutkinto, siitä riitti iloa pitkään. Munakarvaepisodista on täällä kirjoitettu kyllästymiseen asti.
Muistaako joku vielä sen munkin nimen, joka Kapi halusi joskus olla ja joka sai sen tynnörihukin?
Ja Kapi tietysti raivarin.
Ilmoita
Eipä tämä hyvään pyrkivä avaukseni näy ainakaan vielä tuottaneen tarkoittamaani tulosta. Ensiksi tuosta esille otetusta Keriksen tapauksesta:

Totta on, että keväällä 2004 kepun kuntavaaliehdokkaana olleen Keriksen täällä esittämästä lähetin sähköpostitse näytteitä kepun puoluetoimistoon ja sain sieltä vastauksena virkailijalta - Varila hänen nimensä taisi tosiaan olla - pahoittelut ja anteeksipyynnön, jossa myös sanottiin, että ”olemme kertoneet H:lle millaista käytöstä edellytämme ehdokkaaltamme. Olin nimittäin saanut Kerikseltä sellaisia uhkauksiakin, että niitä pojalleni näytettyäni poikani sanoi: ”Tuohan on ilmiselvä psykopaatti. Pidä aina ase kätesi ulottuvilla, sillä koskaan ei tiedä, mitä tuollaisen päähän voi pälkähtää”. En silti noudattanut poikani kehotusta.

Tuo minun lähettämäni sähköposti ei varmaan ollut ainoa eikä tärkeinkään syy siihen, että Keris sitten kai ”sai kenkää” kepusta ja siirtyi persuihin. Silloin oli myös kepulla sen oma keskustelupalsta ja sielläkin Keris oli esiintynyt niin, että sai palstanpitäjältä sapiskaa, jossa hänet todettiin palstan epäasiallisimmaksi esiintyjäksi. Tuokin on näytetty täällä. Keris tosiaan puhui täällä tietomurrosta koneelleen, mutta pian kävi ilmi, että murto oli tapahtunut vain omassa päässään. Tietomurtoa ei ole koskaan tehty minun koneelleni eikä päähänikään, joten sellaisesta en ole koskaan täällä puhunut.

Enkä ole koskaan esittänyt rasvattua köyttä tuolle, joka sanoo minun niin tehneen. Hänen ”kirjoitustaitonsa” perusteella kyllä täällä päättelin, että häneltä ilmeisesti on jäänyt kansakoulukin suorittamatta, mutta myöhemmin lievensin päättelyäni arvelemalla, että ehkä hänen koulussaan oli lievemmät vaatimukset kuin minun koulussani. Kovin kova pää hänellä on täytynyt olla kouluaikanaan, kun oppi ei ole siihen uponnut. Peruskoulun toisella luokalla oleva lapsenlapseni, 9-vuotias tyttö hakkaisi hänet tullen mennen ja palatessa kirjoituksissaan, niin asiasisällön kuin kieliopinkin puolesta.

Oikeassa on aito-arska tuossa sanomassaan, ei tuollaisiin kannattaisi puuttua. Noilta osin nyt tein kuitenkin noin. nuo muut samanlaiset jätän omaan arvottomuuteensa. Onhan tuohon tullut muutama asiallinenkin, mutta minun ei tarvinne kommentoida niitäkään, kiitokset kuitenkin niiden lähettäjille!
8 VASTAUSTA:
"Tietomurtoa ei ole koskaan tehty minun koneelleni eikä päähänikään, joten sellaisesta en ole koskaan täällä puhunut."

Voi herranen aika noita horinoitasi! Luultavasti ei mitään tietomurtoa koneellesi oltu tehty, mutta silloin siinä luulossa olit! Olit näyttänyt konettasikin pojallesi (vaiko poikapuolellesi) ja kerroit, kuinka hän oli sinua opastanut toimimaan.
"Silloin oli myös kepulla sen oma keskustelupalsta"

Olli Riikosen valvomaa keskustelupalstaa ei ainakaan enää silloin ollut, kun keris oli 2004 kepuehdokas.

Ja keriksen persuihin liittyminen tapahtui niin paljon myöhemmin noita ilmoituksiasi, että mahtoiko se olla syy hänen persuloikkaansa? Hänhän ei vaan ollut kepupolitiikkan tyytyväinen, esim. Matti Vanhanen ei ollut hänen linjoillaan, tai sanotaanko toisinpäin. Kiviniemi vielä vähemmän..
Kovin olet menneessä kiinni. Minä elän tätä päivää.
Kyllä traumaattinen suhtautumisesi Keskustaan taitaa olla noilta Keriksen ajoilta.
Ei ole terveen vahva itsetunto Sulla. Pääkin kaipaisi peruskorjausta.
Sinä olet pelkkä häirikkö, etkä elää mitään muuta päivää kuin häiriköinti päivää. Tyhmyytesi on suoraan verrannollinen tuohon perusteettomaan itsekehuusi - eli arvoltaan tasan 0.
Avauksessasi et puhunut mitään yhteydenotoistasi Apollonkadulle nimimerkki (Riikosen palstan ajoilta) "Epätietoinen Riihimäeltä" palstakirjoituksista. Kuitenkin muistit sen ihan hyvin, kun muistutettiin.

Taidat aika useinkin kirjoitella hieman muunneltua totuutta noista menneistä ajoista? Alussahan olit niin naiivi, että kerroit yksityisasiasikin palstalla. MPP sinua varovaisesti varoitti sellaisesta, mutta mitä hän sai oivasta neuvostaan palkaksi? Jossain keskustelussa kysyit häneltä, onko MPP:kin niitä itärajalle talutettavia? Aiaiai, kun oli hermo pinnassa silloinkin sinulla, kun joku asiallisesti argumentoiden oli natojäsenyydestä eri mieltä.
Sinussa on se kapiaisen perussairaus, ettet sulata eriäviä mielipiteitä.
Mitä keriksen uhkailuun tulee, on aika kumma, jos karski sotilas pelästyy, etenkin, kun itse uhosit pistäväsi keriksen tapaisia miehiä tarvittaessa nippuun yhdellä kädellä. Mitähän sellainenkin uhoaminen tälle palstalle kuului?

Ei noita sinun juttujasi viitsi enempää muistella, kun kaiken lisäksi kiistät ja vääristelet sinulle epämieluisat asiat. Ja todistamaankaan niitä ei pysty, koska aikoinaan omat viestiinsä pystyi poistamaan ja tietysti sinä hulluimmat jokelluksesi poistit jälkikäteen.
Kyllä Kapi "Majurin" kirjoituksissa asiasisältöä on. Kirjoitusasusta voi sitten olla montaa mieltä. Epäilen kyllä että kirjoittaa ihan tahallaan väärin ärsyttääkseen.
OikeistoSosDem kirjoitti:
Kyllä Kapi "Majurin" kirjoituksissa asiasisältöä on. Kirjoitusasusta voi sitten olla montaa mieltä. Epäilen kyllä että kirjoittaa ihan tahallaan väärin ärsyttääkseen.
Kerropas nyt sinä herra parempiväki, että mitäköhän asiasisältöä "Majurin" kirjoituksissa on? Enemmän tuo on kopiointien ja sekavan hölynpölyn lopputulosta. Jos provoyritys sinulta, niin helkutin heikko sellainen.
pallopäälle kirjoitti:
Kerropas nyt sinä herra parempiväki, että mitäköhän asiasisältöä "Majurin" kirjoituksissa on? Enemmän tuo on kopiointien ja sekavan hölynpölyn lopputulosta. Jos provoyritys sinulta, niin helkutin heikko sellainen.
Pitää ymmärtää lukea tuon hölynlyn ja siabsaksan takaa löytyvä viesti joka yleensä on asiaa.
Taitavat kirjoittajat osaavat piilottaa sanomansa rivien väliin.
+Lisää kommentti
Hienoa !
Arvoisat keskustelijat.
Ja niin kuin kaikesta näkee, kukaan teistä ei tiedä, että missä päässä on lehmällä häntä.
Jos tähän tulee kirjoitusvirheitä, niin otan korjatut versiot vastaan Oulun torilla
22.02. 2019 klo 10.12.
Nyt tärkeimpiä asioita kuin keskusteluu siitä, että kuka teki mitä on se, että kepu ottaa kunnolla turpaan vaaleissa ja saamme korjattua niitä virheitä, joita tämä hallitus korostetusti teki.
Muuten keskustelusta näkee, että jopa Helsingissä asuvilla on juntteus syvällä.
Ilmoita
Eipä tämä avaukseni todellakaan näy tuottaneen toivomaani tulosta. Eli sitä, että keskityttäisiin enemmän keskusteluun asioista kuin keskusteluun muista keskustelijoista. Sellaista ei nähdä ainakaan tällä avauksellani eikä muuallakaan palstalla, sen huomaan palstaa nyt silmäiltyäni. Muutama asiallinenkin vastine tälle avaukselleni on tullut, joista kiitos, mutta enemmän on tullut vain sitä oman harhaisen pään ja törkeän mielen tuotosta.

Minä en ole koskaan kertaakaan syyllistynyt niihin lestoitteluihin ja muihin älyttömiin räävimisiin, joista tuo eräs on muka minua syyttävinään. Tuskin hän oikeasti uskoo sellaiseen itsekään, vaikka hänen harhaisessa päässään minä näyn lähes kaiken muun sisällön syrjäyttäneen. Sellainen rääviminen on minusta todella inhottavaa. Eipä hänen ”näkyihinsä” näy uskovan kukaan muukaan. Aito-arska vastineessaan lienee oikeassa, että kyseessä on vain provoilija, jollaiselle ei kannattaisi koskaan vastailla yhtään mitään.

Tuolle, joka kirjoittaa nimimerkillä ”valikoivamuistiko” totean, että ei hänen muistinsa ehkä ole valikoiva, vaan hänellä on liian vilkas mielikuvitus, joka tuottaa tuollaista. Eihän hänen sanomassaan ole mitään sellaista, joka olisi todella tapahtunut.

Kun tuossa on otettu esille noita vanhoja asioita, teenpä sitten minäkin niistä yhteenvetoa:

Olen ollut keskustelijana Suomi 24:n palstoilla jo syksystä 2003 alkaen, aluksi enemmän maailmanmenon, historian ja ikäryhmien palstoilla, vuoden 2004 alusta alkaen tiiveimmin tällä palstalla. Olihan täällä jo varsin villiä meno silloinkin kun täällä aloitin, mutta oikeastaan vain muutaman - tässäkin esille tulleen - yksilön toimesta, ei tässä nykyisessä laajuudessa.

Vaikka keskustelut näillä palstoilla ovat vähentyneet - Pystyyn_kuolleen havainto lienee oikea - niiden suhteellinen törkyisyys on lisääntynyt. Miksi niin on tapahtunut, onko tänne tullut suhteessa enemmän niitä, joilla ei ole elämässään mitään muuta sisältöä? Miksi he ovat tulleet tänne, jos heillä ei ole kykyä, tietotaitoa eikä haluakaan asialliseen keskusteluun?? He tiennevät tuohon vastauksen, mutta tuskinpa sitä kertovat.

En ole näinä vuosina menetellyt aina oikein itsekään. Olen kertonut aivan liikaa itsestäni. Sellaiseen olen useimmin sortunut oikaistakseni noiden eräiden minusta esittämää. Itsestäni kertomalleni olen kyllä sitten aina myös esittänyt todisteet, kun sellaisia on hallussani. Niin eivät ole tehneet nuo ”sotilasjohtajat”, ”majurit” ja muut samanlaiset. Eivät kai ole halunneet todisteillaan pahoittaa mieltäni, kun heidän todisteensa kertoisivat heidän saavutuksensa minun saavutuksiani paljon suuremmiksi;))

Takavuosina sorruin joskus myös sellaiseen, johon en ole enää vuosiin tuntenut mielenkiintoa. Tein ja esitin runoja ja tunnettujen laulujen sanoitusmuunnoksia kepusta, sen poliitikoista ja muutamasta keskustelijastakin - ainakin silloisesta ”sonnimiehestä” - kun ne esitykseni olivat mielestäni hauskoja, eikä niissä ketään tai mitään suoranaisesti loukattu, ei ainakaan solvattu. Noin en enää tekisi, tuskin minulla olisi enää sellaiseen kykyäkään, kun on jo tätä ikää.

Jospa tämä avaukseni kuitenkin vielä tuottaisi tarkoittamaani tulosta! Kun kohta alkavat poliitikkojen vaalikeskustelut, ne varmaan tarjoavat aiheita niiden asialliseen ruotimiseen täälläkin. Niin aion minäkin tehdä ja samaa toivon niiltä muiltakin, joilla on halua ja kykyä sellaiseen. Jospa se tempaisi mukaansa myös nuokin, jotka nyt keskittyvät eniten vain muista keskustelijoista puhumiseen? Kukin kykyjensä mukaisesti. Jos niin tapahtuu, lupaan, että puutu heidän kirjoitusvirheisiinsä. Jospa sittenkin tämän avaukseni hyvä tarkoitukseni silloin tuottaisi toivomaani tulosta!

Niin, kohta jo 15 vuotta olen tälle palstalle kirjoitellut, nyt jo kauan entistä vähemmän. Jatkossa täällä esiintymiseni varmaan yhä vähenee, mutta aion kyllä yhä vielä jossain määrin jatkaa, jos tämä korkea ikäni - kohta 84 vuotta - sen mahdollistaa. Mutta koetan entistäkin tiukemmin keskittyä vain palstan aihepiiriksi tarkoitettuun asiaan ja sanoa sanottavani aina mahdollisimman asiallisesti. Koetan viimein entistä tarkemmin noudattaa myös tuota aito-arskalta saamaani edellä lainaamaani viisasta ohjetta.

En jatka enempää ainakaan tänä iltana. Mutta jatkakaa toki te, joilla on asiallista sanottavaa tämän avaukseni tarkoituksen suhteen! Jos teitä sellaista tulee, saatan palata siihen huomenna.
6 VASTAUSTA:
"Tuolle, joka kirjoittaa nimimerkillä ”valikoivamuistiko” totean, että ei hänen muistinsa ehkä ole valikoiva, vaan hänellä on liian vilkas mielikuvitus, joka tuottaa tuollaista. Eihän hänen sanomassaan ole mitään sellaista, joka olisi todella tapahtunut."

Tuollaisella viisastelulla ei tosiasiat muuksi muutu.
valikoivamuistiko kirjoitti:
"Tuolle, joka kirjoittaa nimimerkillä ”valikoivamuistiko” totean, että ei hänen muistinsa ehkä ole valikoiva, vaan hänellä on liian vilkas mielikuvitus, joka tuottaa tuollaista. Eihän hänen sanomassaan ole mitään sellaista, joka olisi todella tapahtunut."

Tuollaisella viisastelulla ei tosiasiat muuksi muutu.
"Eihän hänen sanomassaan ole mitään sellaista, joka olisi todella tapahtunut."

Noin Korhonen kirjoittaa. Eikö siis niinkään tapahtunut, että "keris" aloitti Olli Riikosen valvomalla palstalla nimimerkillä "Epätietoinen Riihimäeltä" ?
Painuit taas puskiin oksentelemaan. HÄPEÄ!
Rietikinpoikaansahäpeää kirjoitti:
"Eihän hänen sanomassaan ole mitään sellaista, joka olisi todella tapahtunut."

Noin Korhonen kirjoittaa. Eikö siis niinkään tapahtunut, että "keris" aloitti Olli Riikosen valvomalla palstalla nimimerkillä "Epätietoinen Riihimäeltä" ?
JKK laittaa nettipalstahistoriaa surutta uusiksi:)))
tampereenvosu kirjoitti:
JKK laittaa nettipalstahistoriaa surutta uusiksi:)))
Laittoi se muutakin historiaa uusiksi väittämällä muunmuassa, ettei Otto Kuusinen koskaan ole ollut SDP:n puheenjohtaja. Jotka olivat eri mieltä aivan asiallisesti, saivat lukea olevansa kaikki tyynni tyhmiä kepulaisia, joille Kuusinen on ihanne. Taisi sieltä pahempaakin räkää lentää Korhosen näppäimistöltä. Ja vain siksi, että joku oli eri mieltä ja kaiken lisäksi oikeassa.
Myöhemmin Korhonen on selitellyt, että "jos olen noin sanonut, olen tarkoittanut SDP:n aikakaudessa aikaa Kuusisen jälkeen". Jotensakin noin järjettömästi selitellen, ettei tarvitsisi myöntää rehellisesti olleensa väärässä. Ei lisää tuokaan Korhosen uskottavuutta.

Ja nyt tuo sama tollukka avauksessaan perää palstakeskusteluun asiallisuutta ja samassa ketjussa valehtelee omasta palstahistoriastaan minkä ehtii.
Minäkin kirjoitan kepupalstalle, mutta pelkästään vittuillakseni kepujunteille.
+Lisää kommentti
Muistetaan nyt kuitenkin että SDP on 16,5 % puolue, ja vasurit alle puolet siitä.
Ettette te nyt voi niin maailmaanne rakentaa uusiksi enään vallankumouksen tiellä.
Teillä kovin herjaavat kirjoituksenne keskustaa ja eritoten pääministeriä kohtaan.
Turha tehdä mitään perästä tietämättömäksi kuten aloittajakin tekee, ei muista enään omia
" pahoja" kirjoituksiaan -herjaten kanssa ihmisiä. Kyllä te sossut jo 1917 ja 1918 menetitte luottamuksenne. menetetty luottamus on vaikea saada takaisin, yhä räksytätte eduskunanssakin, se teillä jäänyt päälle demokratian halventaminenkin.
1 VASTAUS:
Puhut räksyttämisestä ja mitä itse teet? Et kulje tässä päivässä.
+Lisää kommentti
Aloitukseen kirjoitettua "Tämä palsta on nimetty keskustelulle Suomen Keskustasta ja sen politiikasta".
Mitenkähän jonkun itserakkaan tursakkeen lomakuvat kuuluvat keskusteluun Suomen Keskustasta ja sen politiikasta?
6 VASTAUSTA:
Lue sinäkin totuuden sanoja.

"Kirjoittanut: JormaKKorhonen 11.10.2005 klo 14.10

...Otto Ville Kuusinen ei ollut koskaan sdp:n puheenjohtaja. Olen selostanut asiaa tässäkin ketjussa, ja sieltä löytyy myös lista sdpn puheenjohtajista koko sen historian ajalta, ja Otto Ville Kuusinen ei taatusti ole siinä listassa.

Otto Ville Kuusinen toimi vain yhden kerran, vuonna 1911 puoluekokouksen puheenjohtajana, ja siitä joku on saanut päähänsä, että hän olisi ollut puolueen puheenjohtaja.

Otto Ville Kuusinen näkyy olevan sinun ihanteesi, mitä en ihmettele, sillä lienethän kepulainen ja siis melkein kommunisti."
KapinAsialinjaa kirjoitti:
Lue sinäkin totuuden sanoja.

"Kirjoittanut: JormaKKorhonen 11.10.2005 klo 14.10

...Otto Ville Kuusinen ei ollut koskaan sdp:n puheenjohtaja. Olen selostanut asiaa tässäkin ketjussa, ja sieltä löytyy myös lista sdpn puheenjohtajista koko sen historian ajalta, ja Otto Ville Kuusinen ei taatusti ole siinä listassa.

Otto Ville Kuusinen toimi vain yhden kerran, vuonna 1911 puoluekokouksen puheenjohtajana, ja siitä joku on saanut päähänsä, että hän olisi ollut puolueen puheenjohtaja.

Otto Ville Kuusinen näkyy olevan sinun ihanteesi, mitä en ihmettele, sillä lienethän kepulainen ja siis melkein kommunisti."
Otto ville Kuusinen oli kepulainen pesäpalloilija ja pelasi Alajaärven Kuulakiekossa , vasempana pakkina.
Valittiin itä-länten vuonna 1939 ja 1941-45
Pistähän linkki niihin lomakuviin, niin nähdään me muutkin ne.
KatsotaanJaArvostellaan kirjoitti:
Pistähän linkki niihin lomakuviin, niin nähdään me muutkin ne.
Tainnut ylläpitokin jo niitä poistella.
KatsotaanJaArvostellaan kirjoitti:
Pistähän linkki niihin lomakuviin, niin nähdään me muutkin ne.
Pyydä henkilökohtaisesti Kapilta. Anna SP-osoitteesi ja pyydä lähettämään sinne niitä kuvia. Tai katso numerohausta Kapin numero ja kilauta. Kerro olevasi kiinnostunut lomakuvista, joita ei enää kepun politiikkaa käsittelevältä palstalta löydy. Pyydä myös se pyllistyskuva.
Kapiinnostuuvarmasti kirjoitti:
Pyydä henkilökohtaisesti Kapilta. Anna SP-osoitteesi ja pyydä lähettämään sinne niitä kuvia. Tai katso numerohausta Kapin numero ja kilauta. Kerro olevasi kiinnostunut lomakuvista, joita ei enää kepun politiikkaa käsittelevältä palstalta löydy. Pyydä myös se pyllistyskuva.
"pyllistuskuva"
Jos paska tulee vastaan, kymppi takaisin.
+Lisää kommentti
Muusta tiedä, mutta tuon pallopyjaman ilmestyminen ketjuun karkoittaa minut. Koetahan keksiä jotain seliseliä taas, kun kasvosi olet jo menettänyt. Todellakin, kun olet ne paljastanutkin ja nolatuksi joutunut. Uskottavuutesi on kärsinyt. Se on paha juttu ihmiselle, joka pitää itseään kovasti paljon tärkeänä. Ja sinä vieläpä sotilas.

ps. Vieläkö kaupungilla tulevat aikoinaan koulutuksessasi olleet varusmiehet sinua oikein innolla kättelemään ja kiittelemään? Niinkin olet kertonut usein tapahtuvan.
Ilmoita
"Mitä vilkkaampaa on keskustelu, sitä tuottoisempaa palstanpitäjälle, kun jokainen keskustelu vilauttaa mainoksia, joista palstanpitäjä saa tulonsa. "

Pyydä sitä poikapuoltasi asentamaan koneellesi mainoksenesto-ohjelma. Kun itse et kuitenkaan osaa. Ja osanneeko poikapuolesikaan.
Ilmoita
Kun nyt vielä kuitenkin tulin käymään, täytyy sanoa, että avaukseni on toiminut aivan päinvastaisesti tarkoitukselleni. Palstalle on tullut entistäkin enemmän avauksia vain muista keskustelijoista ja tälle avaukselleni tulleessa on puhuttu vain minusta. Olenhan toki tiennyt, että eräille täällä olen tärkeintä ja mielenkiintoisinta, mitä täällä voi olla, mutta tuo saamani huomio sittenkin yllättää!

Tuohon muuhun roskaan en viitsi enää puuttua, kun se on vain lähettäjien oman pään tuottamaa, mutta yksi niistä on totta. Tuo, että en todellakaan tuolloin v. 2005 tiennyt, että Otto Ville Kuusinen olisi ollut joskus sdp:n puheenjohtaja. Kun niin täällä sanottiin, koetin etsiä sille todistetta, mutta en löytänyt. Niin vähän tiesin tuon puolueen historiasta, vaikka minua pidettiin demarina siksi, kun olin v. 972 kuntavaaleissa ollut sitoutumattomana ehdokkaana puolueen listoilla ja saanut jopa yli 200 ääntä. Helsingin silloiset kolme aliupseerikerhoa - Helsinki, Suomenlinna ja Santahamina - minut olivat ehdokkaaksi asettaneet, ja sille oli tietyt syynsä, joista olen kertonut, joten niistä ei enempää.

Mutta kun en kuitenkaan mennyt läpi eli en päässyt valtuustoon, mielenkiintoni kyseistä puoluetta kai lopahti ja samoin varmaan kävi mielenkiinnolle politiikkaan yleisemminkin, kun oli tullut mielenkiintoisempaa ja tärkeämpää urallani. Enkä todellakaan voinut tuolloin uskoa, että kommunisti ja Stalinin asettaman Terijoen hallituksen pääministeri olisi voinut olla koskaan sosialidemokraatti, joille kommunistit olivat puoluepoliittisesti vihatuimpia. Voi herkkäuskoista minua! Tiesinhän toki, että kommunistista puoluetta meillä ei voinut ollakaan ennen itsenäistymistä eikä itsenäisyydenkään aikaan ennen kuin sotien jälkeen, ja tiesin, että Neuvostoliittoon oli paennut ns. punakapinaan osallistuneita sosialidemokraatteja, jotka siellä menettivät päänsä, mutta että Kuusinen - se tuntui mahdottomalta uskao. Väärässä oli, kyllä Kuusinen oli silloisen sdp:n pj vv. 1911-13, tässä se kerrotaan:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Sosialidemokraattinen_Puolue

Kukahan muuten mahtaa olla tuo, joka jo v. 2005 on ollut tällä palstalla ja tallettanut silloin tuon, jonka nyt esittää? Olkoon kuka tahansa, mutta jospa hän nyt olisi huojentunut tästä tunnustuksestani.

On otettu esille myös nuo lomakuvani tuolta äskeiseltä Etelä-Afrikan matkaltani ja on pidetty sopimattomana niiden esittämistä täällä. En minä niitä täällä esittänytkään vaan asianmukaiselle matkailun palstalle laitoin matkakertomuksen, jonka jatkona on myös pieni koonnos matkakuvistani. Laitoin kyllä sitten tännekin linkin siihen matkakertomukseen, kun täällä tunnettiin mielenkiintoa lomaani kohtaan. Tässä vielä sama linkki, josta tuo kuvieni kaipailija voi niitä edelleen katsella:

https://keskustelu.suomi24.fi/t/15542036/hieno-matka-etela-afrikassa

Mitähän muuten tarkoittaa tuo, joka puhuu nimimerkistä Epätietoinen Riihimäeltä? Ei sano mitään minulle. En liioin ymmärrä tuota, että miksi tuo eräs puhuu minulle pallopyjamasta? Jääkööt nuo minulle arvoituksiksi. Muu viime käyntini jälkeen tullut saa jäädä tyystin vaille huomiotani. Vielä totean vain, että ilmeisesti noilla eräillä on ollut kauhea ikävä minua, kun noin ovat pelmahtaneet tälle avaukselleni! Jospa he nyt olisivat helpottuneita ja koettaisivat ajatella jotain muuta kuin minua - vai onkohan tämäkin toiveeni turha?
6 VASTAUSTA:
Korjaus: en minä sentään v. 972 ollut kuntavaaliehdokkaana, sillä vaikka jo vanha olen, tuolloin minua ei vielä ollut olemassakaan. Oikea vuosiluku on 1972.
Tuo Kuusis-episodi todisti vain sen, mistä sinut täällä opittiin alunalkaenkin tuntemaan. Olemattomasta yleissivistyksestä ja suunnattomista luuloista.

Samaisesta syystähän, siis tietämättömyydestä, se munakarvojen esittelyyn johtanut tapahtumaketju alkoi. Tietämättömyydestä savusaunan lakeisen ja räppänän erosta.

Näitä esimerkkejä Kapin alkeellistenkin asioiden heikosta hallinnasta riittäisi vaikka kuinka, mutta mitäpä noita kertaamaan, kaikki pidempään palstaa seuranneet ne kyllä muistavat.

Kovasti Kapi yritti esittää kouluettua ja asioita ymmärtävää, vaan aina sortui jonkun vedätettäväksi ja sitä myötä palstalla yleisesti pilkattavaksi. Ihan vaan siitä syystä, ettei sitä tietoa ollut, eikä ole vieläkään, eikä liioin taitoa kirjoittaa.

Yksi osoitus typeryydestä tästäkin ketjusta. Kapi kun itse tallettaa näitä keskusteluja, niin pohtii, mahtaako joku olla tallettanut niitä 2005 keskusteluja. Kapi tollikka kun ei ymmärrä, että ne löytyvät ihan täältä internetin syövereistä hakutoiminnoilla. Siksi Kapi ei voi niitä muuksi muutta vaikka kovasti yrittää valehdella tehtyä tekemättömäksi, sanomaansa sanomattomaksi.
KapiSosialisti kirjoitti:
Tuo Kuusis-episodi todisti vain sen, mistä sinut täällä opittiin alunalkaenkin tuntemaan. Olemattomasta yleissivistyksestä ja suunnattomista luuloista.

Samaisesta syystähän, siis tietämättömyydestä, se munakarvojen esittelyyn johtanut tapahtumaketju alkoi. Tietämättömyydestä savusaunan lakeisen ja räppänän erosta.

Näitä esimerkkejä Kapin alkeellistenkin asioiden heikosta hallinnasta riittäisi vaikka kuinka, mutta mitäpä noita kertaamaan, kaikki pidempään palstaa seuranneet ne kyllä muistavat.

Kovasti Kapi yritti esittää kouluettua ja asioita ymmärtävää, vaan aina sortui jonkun vedätettäväksi ja sitä myötä palstalla yleisesti pilkattavaksi. Ihan vaan siitä syystä, ettei sitä tietoa ollut, eikä ole vieläkään, eikä liioin taitoa kirjoittaa.

Yksi osoitus typeryydestä tästäkin ketjusta. Kapi kun itse tallettaa näitä keskusteluja, niin pohtii, mahtaako joku olla tallettanut niitä 2005 keskusteluja. Kapi tollikka kun ei ymmärrä, että ne löytyvät ihan täältä internetin syövereistä hakutoiminnoilla. Siksi Kapi ei voi niitä muuksi muutta vaikka kovasti yrittää valehdella tehtyä tekemättömäksi, sanomaansa sanomattomaksi.
Näen minun valvottaneen sinua myöhään eilen illalla. Ja niin sekaisin olet ollut, että luulet olevasi minä ja pidät minua sosialistina! Kas, kun et tällä kertaa - kuten yleensä aina - esitä vuodatustasi kapi ressukalle;))

En todellakaan ole pitänyt merkittävänä lakeisen ja räppänän eroa. Anteeksiantamatonta minulta, joka kuulemani mukaan olen syntynyt savusaunassa. Ehkä puolustuksekseni käy se, että kovin nuorena lähdin niiltä syntymäsijoiltani ja olen sen jälkeen enemmän saunonut saunoissa, joissa ilmanpoistoventtiiliä ei kai tunnettane enempää nimellä räppänä kuin lakeinenkaan.

Kauan ja tiiviisti näyt seuranneen esiintymistäni tällä palstalla. Kai se on ollut mielestäsi merkittävää. Onkohan kukaan erikoisemmin seurannut sinun esiintymistäsi täällä? En ole ainakaan nähnyt siitä kommentteja. Lienet keskittynyt vain minun seuraamiseen ja harvoin minäkin olen sitä kommentoinut. Nyt tein niin, joten kokenet saavuttaneesi menestystä, jollaista et kai ole muussa elämässäsi saanut.

Jos minä olen sortunut täällä vedätettäväksi, ovatkohan ne vedättäjät olleet minua parempia ihmisiä? Onko heillä ollut parempi koulutus kuin minulla ja ovatko he käyttäytyneet noin koulutuksensa tuoman sivistyksensä edellyttämällä tavalla? Sitäkö he ovat halunneet osoittaa käyttäessään paremman kirjoitustaitonsa tavalla, jonka sanot heidän käyttäneen?

En oikein ymmärrä noita näkemyksiäsi. Johtuneeko siitä, että olen jo näin vanha, oikein homekorva, kuten tuossa edellä myönnän. Mutta silti olen vielä ajassamme mukana niin, että tuo viimeinen kappaleesi ei opeta minulle uutta. Hallitsen nuo asiat, ja jos tarvitsen niissä apua, saan sitä läheisiltäni, joissa jo kahdessakin sukupolvessa hyviä osaajia. He kun eivät tuhlaa aikaansa tällaiselle palstalle, joka yhä enemmän näkyy muotoutuneen eläkeläisvaarien ja elämästä syrjäytyneiden nuorten turhimusten areenaksi. Minä kuulun tuohon ensiksi mainitsemaani ryhmään, kumpaan sinä kuulut?
kapi_ kirjoitti:
Näen minun valvottaneen sinua myöhään eilen illalla. Ja niin sekaisin olet ollut, että luulet olevasi minä ja pidät minua sosialistina! Kas, kun et tällä kertaa - kuten yleensä aina - esitä vuodatustasi kapi ressukalle;))

En todellakaan ole pitänyt merkittävänä lakeisen ja räppänän eroa. Anteeksiantamatonta minulta, joka kuulemani mukaan olen syntynyt savusaunassa. Ehkä puolustuksekseni käy se, että kovin nuorena lähdin niiltä syntymäsijoiltani ja olen sen jälkeen enemmän saunonut saunoissa, joissa ilmanpoistoventtiiliä ei kai tunnettane enempää nimellä räppänä kuin lakeinenkaan.

Kauan ja tiiviisti näyt seuranneen esiintymistäni tällä palstalla. Kai se on ollut mielestäsi merkittävää. Onkohan kukaan erikoisemmin seurannut sinun esiintymistäsi täällä? En ole ainakaan nähnyt siitä kommentteja. Lienet keskittynyt vain minun seuraamiseen ja harvoin minäkin olen sitä kommentoinut. Nyt tein niin, joten kokenet saavuttaneesi menestystä, jollaista et kai ole muussa elämässäsi saanut.

Jos minä olen sortunut täällä vedätettäväksi, ovatkohan ne vedättäjät olleet minua parempia ihmisiä? Onko heillä ollut parempi koulutus kuin minulla ja ovatko he käyttäytyneet noin koulutuksensa tuoman sivistyksensä edellyttämällä tavalla? Sitäkö he ovat halunneet osoittaa käyttäessään paremman kirjoitustaitonsa tavalla, jonka sanot heidän käyttäneen?

En oikein ymmärrä noita näkemyksiäsi. Johtuneeko siitä, että olen jo näin vanha, oikein homekorva, kuten tuossa edellä myönnän. Mutta silti olen vielä ajassamme mukana niin, että tuo viimeinen kappaleesi ei opeta minulle uutta. Hallitsen nuo asiat, ja jos tarvitsen niissä apua, saan sitä läheisiltäni, joissa jo kahdessakin sukupolvessa hyviä osaajia. He kun eivät tuhlaa aikaansa tällaiselle palstalle, joka yhä enemmän näkyy muotoutuneen eläkeläisvaarien ja elämästä syrjäytyneiden nuorten turhimusten areenaksi. Minä kuulun tuohon ensiksi mainitsemaani ryhmään, kumpaan sinä kuulut?
Ei lakeisen ja räppänän ero ole kenellekään merkittävä.

Et ymmärtänyt taaskaan asian tärkeintä pointtia; ryhdyit tuolloin sättimään sinua asiasta valistaneita mitä törkeimmin, ja kun lopulta sinun oli myönnettävä olleesi väärässä, sinua oli jo vedätetty niin pitkälle, että lopulta palstalle valahti se kuuluisa kuva munakarvoistasi (siis ei se saunakuva vaan ihan housun sisältä kuvattu).

Sitä se ymmärtämättömyys teettää.
"Kukahan muuten mahtaa olla tuo, joka jo v. 2005 on ollut tällä palstalla ja tallettanut silloin tuon, jonka nyt esittää? "

Se on Google. Laita vaikka tuo kopioitu teksti sinne, niin löydät sen lisäksi paljon muutakin.
Jos muistaa jotain siltä ajalta, tarvitsee vain laittaa jotain avainsanoja löytääkseen tietynlaisia ketjuja. Et kai sinäkään nyt sentään niin saatanan tollo ole, että kuvittelisit jonkun tallettavan koneelleen sinun omakehulle haisevia juttujasi tai matkakuviasi, saati perseesi kuvia?
äläenääpyllistele kirjoitti:
"Kukahan muuten mahtaa olla tuo, joka jo v. 2005 on ollut tällä palstalla ja tallettanut silloin tuon, jonka nyt esittää? "

Se on Google. Laita vaikka tuo kopioitu teksti sinne, niin löydät sen lisäksi paljon muutakin.
Jos muistaa jotain siltä ajalta, tarvitsee vain laittaa jotain avainsanoja löytääkseen tietynlaisia ketjuja. Et kai sinäkään nyt sentään niin saatanan tollo ole, että kuvittelisit jonkun tallettavan koneelleen sinun omakehulle haisevia juttujasi tai matkakuviasi, saati perseesi kuvia?
Vähän väliähän kapi tollo sanoo "tallettavansa" jonkun häntä kehuneen viestin. Tai muun kommentin jos siinä on jotain kapi tolloa miellyttävää.

Kapi kun onpi ise tuollainen talletteleva tollo, niin luulee muittenkin olevan. Ei kapi osaa hakukoneella hakea.
+Lisää kommentti
Kapille nauroivat kadettikoulussa, kun oli selittämässä Ay-liike asiaansa.
Itse sanoi olleensa siellä kouluttajana. Tuskin aliupseeri on upseerikoulussa opettajana. Kadettikoulu oli korkeakoulu, ja sinne jokin aliupseeri tolilla opettajaksi.
On edelleen sitä erinimellä.
10 VASTAUSTA:
Sinä et ilmeisesti joutunut koskaan naurettavaksi Kadettikoulun opettajana. Ei siihen piinalliseen asemaan lisäkseni monikaan toimiupseeri joutunut. Kadettikoulussa ja Merisotakoulussa opetin kadettikursseille henkilöstöhallintoa - tärkeä aina johtavaan asemaan joutuville - enkä nähnyt oppilaiden naureskelevan tunneilla. Varsin vakavin ilmein he ottivat vastaan myös palauttamiani koepapereitaan ja hymynkin näin kasvoillaan vain niillä, jotka olivat saaneet kokeista kiitettävän arvosanan.

Nuo kadettikurssien opettajuudet olivat minulle vain tuntipalkkainen sivutoimi päätoimeni Esikuntakoulun opettajan työn ohella, mutta ihan tärkeä sellainen. Sainhan siitä hieman lisätuloa, joka sitten on tuottanut jo eläkettäkin varmaan paljon enemmän kuin mitä silloin palkkana sain.
kapi_ kirjoitti:
Sinä et ilmeisesti joutunut koskaan naurettavaksi Kadettikoulun opettajana. Ei siihen piinalliseen asemaan lisäkseni monikaan toimiupseeri joutunut. Kadettikoulussa ja Merisotakoulussa opetin kadettikursseille henkilöstöhallintoa - tärkeä aina johtavaan asemaan joutuville - enkä nähnyt oppilaiden naureskelevan tunneilla. Varsin vakavin ilmein he ottivat vastaan myös palauttamiani koepapereitaan ja hymynkin näin kasvoillaan vain niillä, jotka olivat saaneet kokeista kiitettävän arvosanan.

Nuo kadettikurssien opettajuudet olivat minulle vain tuntipalkkainen sivutoimi päätoimeni Esikuntakoulun opettajan työn ohella, mutta ihan tärkeä sellainen. Sainhan siitä hieman lisätuloa, joka sitten on tuottanut jo eläkettäkin varmaan paljon enemmän kuin mitä silloin palkkana sain.
Olet sinä kyllä ihme mies, älä nyt ainakaan sano että olit priimus kadettikoulussa !
Sekin saattaisi seurakunnallesi mennä läpi.

Kyllä kadetit sinulle nauroi.
Muistele kokeita joita teit, ei kadetit niihin edes vastanneet, naureskellen vastasivat niihin muuta kuin aiheesta.

Itse olen RUK-kurssia varusmies aikanani 145 Rautakoura -74, ja siihen päälle kadettikoulu. Siinäkin kuvassa eräs kadettikunnan tilaisuus.
http://www.kadettikunta.fi/kk-data/images/Kadk_66_35_vuotta_Kylkirauta.jpg
-mainioita kavereita. Pidämme monien kanssa yhteyttä näin vuosikymmenten jälkeekin.
Olet.liian.omahyväinen kirjoitti:
Olet sinä kyllä ihme mies, älä nyt ainakaan sano että olit priimus kadettikoulussa !
Sekin saattaisi seurakunnallesi mennä läpi.

Kyllä kadetit sinulle nauroi.
Muistele kokeita joita teit, ei kadetit niihin edes vastanneet, naureskellen vastasivat niihin muuta kuin aiheesta.

Itse olen RUK-kurssia varusmies aikanani 145 Rautakoura -74, ja siihen päälle kadettikoulu. Siinäkin kuvassa eräs kadettikunnan tilaisuus.
http://www.kadettikunta.fi/kk-data/images/Kadk_66_35_vuotta_Kylkirauta.jpg
-mainioita kavereita. Pidämme monien kanssa yhteyttä näin vuosikymmenten jälkeekin.
Kyllä MkvaAUlle muutkin väessä nauroivat. Tosikkomaisuus oli silloinkin läsnä.
Olet.liian.omahyväinen kirjoitti:
Olet sinä kyllä ihme mies, älä nyt ainakaan sano että olit priimus kadettikoulussa !
Sekin saattaisi seurakunnallesi mennä läpi.

Kyllä kadetit sinulle nauroi.
Muistele kokeita joita teit, ei kadetit niihin edes vastanneet, naureskellen vastasivat niihin muuta kuin aiheesta.

Itse olen RUK-kurssia varusmies aikanani 145 Rautakoura -74, ja siihen päälle kadettikoulu. Siinäkin kuvassa eräs kadettikunnan tilaisuus.
http://www.kadettikunta.fi/kk-data/images/Kadk_66_35_vuotta_Kylkirauta.jpg
-mainioita kavereita. Pidämme monien kanssa yhteyttä näin vuosikymmenten jälkeekin.
Laitoit siis kuvan kertomasi vahvistukseksi. Olisit voinut laittaa niitä kuvia enemmänkin, tässä niitä on:

https://www.google.com/search?rls=com.microsoft:fi:IE-Address&q=Kadettikurssi+Rautakoura&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwipu8zB8rXgAhVoxMQBHQhbCv4QsAR6BAgFEAE&biw=1280&bih=578

Olet sinä taitava laittamaan kuvia kertomasi vahvistukseksi! Sen osoitit mm. laittamalla kuvan maatilallesi tekemistä laduista. Kuva tosin osoittautui esittävän erästä lomakeskusta Sveitsissä;))

Puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg näkyy olevan kuvassasi etualla. Hän on ollut Kadettikoulussa kurssi 69:llävv.1979-82. Tarkistin kadettimatrikkelista. Tuolloin en enää opettanut Kadettikoulussa, opetin siellä vv. 1976-77. V. 1978 alussa lähdin YK:n rauhanturvajoukkoihin Siinaille, jossa 1 ½ vuotta palveltuani tulin Pääesikuntaan, josta sitten 1 ½ vuotta myöhemmin lähdin eläkkeelle ja siviilitöihin.
kapi_ kirjoitti:
Laitoit siis kuvan kertomasi vahvistukseksi. Olisit voinut laittaa niitä kuvia enemmänkin, tässä niitä on:

https://www.google.com/search?rls=com.microsoft:fi:IE-Address&q=Kadettikurssi+Rautakoura&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwipu8zB8rXgAhVoxMQBHQhbCv4QsAR6BAgFEAE&biw=1280&bih=578

Olet sinä taitava laittamaan kuvia kertomasi vahvistukseksi! Sen osoitit mm. laittamalla kuvan maatilallesi tekemistä laduista. Kuva tosin osoittautui esittävän erästä lomakeskusta Sveitsissä;))

Puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg näkyy olevan kuvassasi etualla. Hän on ollut Kadettikoulussa kurssi 69:llävv.1979-82. Tarkistin kadettimatrikkelista. Tuolloin en enää opettanut Kadettikoulussa, opetin siellä vv. 1976-77. V. 1978 alussa lähdin YK:n rauhanturvajoukkoihin Siinaille, jossa 1 ½ vuotta palveltuani tulin Pääesikuntaan, josta sitten 1 ½ vuotta myöhemmin lähdin eläkkeelle ja siviilitöihin.
RUK varusmieskurssi oli rautakoura, ei kadettikoulussa ollut sitä kurssinimeä.
Olet.sinä.pihalla kirjoitti:
RUK varusmieskurssi oli rautakoura, ei kadettikoulussa ollut sitä kurssinimeä.
Niinpä näkyy olleen. Pihalla olin, kun oma RUK:n kurssini 114 oli jo reilut 10 vuotta aikaisemmin. Miksi et laittanut kuvaa siltä kurssiltasi?

Mistähän muuten tuo nimi Rautakoura siellä juontui? Aikoinaan tulin tuntemaan Santahaminassa silloisen majuri Ukko-Pekka Rautakouran, joka minun Siinailla ollessani palveli everstiluutnantin arvossa joukkojemme kansainvälisessä esikunnassa HQ UNEFissa. Oli silloin jo evp ja eläkkeellä vakinaisesta väestä.
kapi_ kirjoitti:
Niinpä näkyy olleen. Pihalla olin, kun oma RUK:n kurssini 114 oli jo reilut 10 vuotta aikaisemmin. Miksi et laittanut kuvaa siltä kurssiltasi?

Mistähän muuten tuo nimi Rautakoura siellä juontui? Aikoinaan tulin tuntemaan Santahaminassa silloisen majuri Ukko-Pekka Rautakouran, joka minun Siinailla ollessani palveli everstiluutnantin arvossa joukkojemme kansainvälisessä esikunnassa HQ UNEFissa. Oli silloin jo evp ja eläkkeellä vakinaisesta väestä.
"Miksi et laittanut kuvaa siltä kurssiltasi?" Ei löytänyt sellaista kuvaa netistä. Sieltä se aina kuvat poimii ja niitä ominaan esittelee.
kapi_ kirjoitti:
Niinpä näkyy olleen. Pihalla olin, kun oma RUK:n kurssini 114 oli jo reilut 10 vuotta aikaisemmin. Miksi et laittanut kuvaa siltä kurssiltasi?

Mistähän muuten tuo nimi Rautakoura siellä juontui? Aikoinaan tulin tuntemaan Santahaminassa silloisen majuri Ukko-Pekka Rautakouran, joka minun Siinailla ollessani palveli everstiluutnantin arvossa joukkojemme kansainvälisessä esikunnassa HQ UNEFissa. Oli silloin jo evp ja eläkkeellä vakinaisesta väestä.
Aiempi RUK kurssi oli nimeltään Tuntematon, ja myöhempi Karoliini. En osaa sanoa kuka kurssinimet määrittelee. Varmaan googlesta jotain löytyisi? -taikka sitten ei, joka voisi mahdollisempi vaihtoehto. En nyt ala sitä katseleen. Olen tässä juuri kohta lähdödäd, kun tuossa kahdelta on treffit. Sanotaan vielä sivumennen, että tovi sitten jäänyt eläkkeelle kenraalimajurina, oli samaa ikäluokkaa, ei tarkoita että samaa RUK kurssia. Länsi-Suomen sotilasläänin komentajana oli loppukautensa, virkauransa oli laaja. Esiintyi paljon Tv:ssäkin.
Ai hemmetti siitäkin jo kuitenkin aikaa kun Pertti jäi eläkkeelle 4 vuotta, kun tarkemmin muistelee. Myös ikäisensä ja ikäiseni, oli myös Pohjois-Suomen sotilasläänin komentaja Jukka. Hänkin jäi eläkkeelle samoja aikoja Pertin kanssa 60 vuotiaina, kuten kenraaleilla ollut tapana. Taisi siinä eläkesaumassa Pohjois-Suomen sotilaslääni olla uudistuksien edessä, kun näitä keskitettiin Kajaaniin, jonne kasvatettiin suuri puolustusvoimien keskittymä. Oulukin tyhjennettin jo aiemmin -joukko-osastot. Kunnia oli sielläkin joskus palvella vähän aikaa. Aikalaisesi nyt äkkiä mieleen kapteeni Salo tuli tutuksi, vaikka nyt vanhempaa polvea olikin. Olis SDP valtuutettuna Oulun kaupunginvaltuustossa. Jotenkin ihmetystä oli että edusti vasemmistolaista puoluetta ? Mutta silloin SDP oli maan haka suuruudessa.
Nyt.poistun kirjoitti:
Aiempi RUK kurssi oli nimeltään Tuntematon, ja myöhempi Karoliini. En osaa sanoa kuka kurssinimet määrittelee. Varmaan googlesta jotain löytyisi? -taikka sitten ei, joka voisi mahdollisempi vaihtoehto. En nyt ala sitä katseleen. Olen tässä juuri kohta lähdödäd, kun tuossa kahdelta on treffit. Sanotaan vielä sivumennen, että tovi sitten jäänyt eläkkeelle kenraalimajurina, oli samaa ikäluokkaa, ei tarkoita että samaa RUK kurssia. Länsi-Suomen sotilasläänin komentajana oli loppukautensa, virkauransa oli laaja. Esiintyi paljon Tv:ssäkin.
Ai hemmetti siitäkin jo kuitenkin aikaa kun Pertti jäi eläkkeelle 4 vuotta, kun tarkemmin muistelee. Myös ikäisensä ja ikäiseni, oli myös Pohjois-Suomen sotilasläänin komentaja Jukka. Hänkin jäi eläkkeelle samoja aikoja Pertin kanssa 60 vuotiaina, kuten kenraaleilla ollut tapana. Taisi siinä eläkesaumassa Pohjois-Suomen sotilaslääni olla uudistuksien edessä, kun näitä keskitettiin Kajaaniin, jonne kasvatettiin suuri puolustusvoimien keskittymä. Oulukin tyhjennettin jo aiemmin -joukko-osastot. Kunnia oli sielläkin joskus palvella vähän aikaa. Aikalaisesi nyt äkkiä mieleen kapteeni Salo tuli tutuksi, vaikka nyt vanhempaa polvea olikin. Olis SDP valtuutettuna Oulun kaupunginvaltuustossa. Jotenkin ihmetystä oli että edusti vasemmistolaista puoluetta ? Mutta silloin SDP oli maan haka suuruudessa.
Korjaan pikaisesti nyt jo vuosi 2019 ja he jäi eläkkeelle 2014
Hemmeti kun tuo aika laukalla.

Hyvää päivänjatkoa itsekullekkin.
Nyt.poistun kirjoitti:
Aiempi RUK kurssi oli nimeltään Tuntematon, ja myöhempi Karoliini. En osaa sanoa kuka kurssinimet määrittelee. Varmaan googlesta jotain löytyisi? -taikka sitten ei, joka voisi mahdollisempi vaihtoehto. En nyt ala sitä katseleen. Olen tässä juuri kohta lähdödäd, kun tuossa kahdelta on treffit. Sanotaan vielä sivumennen, että tovi sitten jäänyt eläkkeelle kenraalimajurina, oli samaa ikäluokkaa, ei tarkoita että samaa RUK kurssia. Länsi-Suomen sotilasläänin komentajana oli loppukautensa, virkauransa oli laaja. Esiintyi paljon Tv:ssäkin.
Ai hemmetti siitäkin jo kuitenkin aikaa kun Pertti jäi eläkkeelle 4 vuotta, kun tarkemmin muistelee. Myös ikäisensä ja ikäiseni, oli myös Pohjois-Suomen sotilasläänin komentaja Jukka. Hänkin jäi eläkkeelle samoja aikoja Pertin kanssa 60 vuotiaina, kuten kenraaleilla ollut tapana. Taisi siinä eläkesaumassa Pohjois-Suomen sotilaslääni olla uudistuksien edessä, kun näitä keskitettiin Kajaaniin, jonne kasvatettiin suuri puolustusvoimien keskittymä. Oulukin tyhjennettin jo aiemmin -joukko-osastot. Kunnia oli sielläkin joskus palvella vähän aikaa. Aikalaisesi nyt äkkiä mieleen kapteeni Salo tuli tutuksi, vaikka nyt vanhempaa polvea olikin. Olis SDP valtuutettuna Oulun kaupunginvaltuustossa. Jotenkin ihmetystä oli että edusti vasemmistolaista puoluetta ? Mutta silloin SDP oli maan haka suuruudessa.
Keskustelu tällä avauksellani on mennyt vain henkilökohtaisuuksiin, siis aivan päinvastaiseksi tarkoittamalleni. Olen siihen sitten itsekin sortunut osallistumaan. En jatka sellaista enää, mutta kuittaan vielä tuon viestisi:

En tietenkään usko, että olisit kadettikoulun suorittanut upseeri. Esiintymis- ja esitystapasi on kaukana sellaisesta. Miksi haluat esiintyä kadettiupseerina, kun siten saat osaksesi vain vinoja hymyjä? Omana itsenäsi esiintymällä voisit saisit jopa arvostusta. Joissakin tekemisissä sotaväen kanssa lienet kyllä ollut, ilmeisesti Oulussa, kun noinkin paljon noista asioista tiedät.

Tuossa otat esille kapteeni Salon. Tunsinpa miehen hyvinkin, olimme samalla luutnanttikurssi 1:llä. Hän oli minua hieman vanhempi. Kapteeniksi hän taisi kohota toisessa ylennyserässä, siis minua vuotta myöhemmin. Tuomo Salo oli innokas ja ansioitunut mies ammattikuntamme yhdistystoiminnoissa ja oli todellakin myös Oulun kaupunginvaltuustossa. Oikein mukava, hillitysti käyttäytyvä herrasmies. Eläneekö vielä? Muistaakseni en ole nähnyt häntä noissa evp-riennoissa - vai olikohan hän sittenkin mukana v. 2013 kesäpäivillämme Haukiputaalla, en ole varma.
+Lisää kommentti
Merkkaamattomat mielipiteet poistetaan vapaasti suomi24:a tyyliin: kuka kuuluu mitä käskee.
Ilmoita
kapi "Meille keskustelijoille tällä keskustelulla on kuitenkin merkitystä. Siksi, että saamme sanoa näkemyksemme asioista, joita pidämme tärkeinä. Sellainen antaa meille tyydytystä, jos pystymme sanomaan sanottavamme mielestämme hyvin."

EN USKO

miksi kirjoittaa vakavalla naamalla suomi24-palstalle jossa häiriköiden lisäksi on valvoja joka poistaa tekstejä ja koneellinen poisto ja kaikki vielä sellaisia että jos kirjoitan

kepu on paskaa

se kyllä roikkuu siellä mutta asia-aloitukset poistetaan

huomatkaa että vaikka suomi24 panisi pakollisen rekisteröitymisen kuukauden päästä
tämä ei vaikuta sensurointiin jota valvoja harjoittaa
Ilmoita
Mistä johtuu että tänne on tullut majureita, muita upseereita ja sotilasjohtajia? Kymmenkunta vuotta sitten niitä ei ollut. Sinäkö niitä tänne olet haalinut? Miksi?
2 VASTAUSTA:
Keskusta on niin isänmaallista joukkoa.
He kaikki on kepuja, joko piilo tai pinta.
Majuri on kepulainen, samoin yliluutnantti.
Myös kapteeni, vaikkei sitä tunnusta.
SDP notkahdus kun vallassa olioli ja he heilutteli
punalippuakin kapteenin lailla, että sai ylennyksiä.
Tuskin suomea edes olisi ilman kepuja, niin
alku itsenäisyydelle kivikkoista. Myös sodat NL;oa
vastaan oli kepurunkoisia meidän puolustus.
Tuon vielä kuittaan: En minä ole noita mainitsemiasi tänne haalinut, vaan varmaan he ovat tulleet hyvän hyvyyttään näyttääkseen minulle, miten tyylikkäästi ja uskottavasti upseeri ja muu sotilasjohtaja täällä esiintyy. Pahoittelen, että en ole ottanut esiintymiselleni mallia heistä.

No, ymmärränhän minä tuon vitsiksi, mutta jospa sinäkin keskittyisit avaukseni asiaan ja vaikkapa noudattaisit edellisessä viestissäni antamaani kehotusta, eli tekisit ennusteesi seuraavien ek-valien tuloksesta!
+Lisää kommentti
Kapi on vain Rautavaaralaisen karjakon avioton poika, jonka äitinsä pienenä hylkäsi. Koulupohjana vain kansakoulu. Se heijastunee kapin surkeana itsetuntona ja onnettomana kissan hännännostona palstalla. Annetaan reppanan olla.
Ilmoita
Vielä yritän palauttaa keskustelua avaukseni aihepiiriin. Vaalit jo lähestyvät, joten jospa esittäisitte niiden tuloksista ennusteita. Jo marraskuussa tuli ainakin kaksi tällaista ennustetta:

aito-arska
28.11.2018 8:04

Ennusteeni on:

SDP 23%
KOK 19%
Keskusta 15%
Vihreät 12%
Vasemmistoliitto 11%
Perussuomalaiset 8%
Ruotsalaiset 5%
Kristilliset 4%
Siniset 1%
Muut 2%

Äänestysinto saattaa olla hyvä, jopa 3/4-osaa kansasta käynee uurnilla, kaksissa viime EK-vaaleissa se on ollut karvan päälle 70%

Veromaa.ei.veroja
28.11.2018 17:27

1. Keskusta 26%
2. Kokoomus 20%
3. Demarit 15%
4. Perus-suomalaiset 14%
5. Vasemmistoliitto 8%
6. Vihreät 7%
7. Ruotsalaiset 5%
8. Kristilliset 4%

% ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää.

Arskan ennuste on näillä näkymillä varsin realistinen. Ehkä kuitenkin hieman optimistinen sdp:n ja ehkä vasureidenkin osalta, ehkä vähän pessimistinen vihreiden ja persujen osalta.

Tuota toista ennustetta luulisi kyllä vitsiksi, mutta kirjoitusjäljestä päätellen se tulee häneltä, joka ei vitsaile; se kertonee hänen näkyvämmästä ominaisuudestaan. Joo, prosentit siinä eivät tosiaan täsmää, kun yhteistulokseksi tulee 99 %.

Jospa siis tekisitte omia ennusteitanne, please!
25 VASTAUSTA:
Mitä helkkaria sinä tollo muiden ennustuksia kopsaat, ja vielä törkyillen muiden (Arskan) kirjoitusjäljestä. Arska ei osa kovin kaksisesti kirjoittaa, ja ennuste on vitsi, mutta miksi siitä alat törkyilemään?

Tee tollikka oma ennusteesi äläkä muita maanittele niitä tekemään-.

Tässä sitten vielä vaalien tulosennuste tarkkaan tilastomatematiikkaan perustuen

Kokoomus 20,2 %
SDP 19,4%
Keskusta 17,5 %
Perussuomalaiset 12,4 %
Vihreät 11,8 %
Vasemmistoliitto 8,8 %
RKP 3,6 %
KD 3,4 %
Siniset 1,8%
Liike Nyt + Väyrysen tähtiliike 1,1 %
VarmaTieto kirjoitti:
Mitä helkkaria sinä tollo muiden ennustuksia kopsaat, ja vielä törkyillen muiden (Arskan) kirjoitusjäljestä. Arska ei osa kovin kaksisesti kirjoittaa, ja ennuste on vitsi, mutta miksi siitä alat törkyilemään?

Tee tollikka oma ennusteesi äläkä muita maanittele niitä tekemään-.

Tässä sitten vielä vaalien tulosennuste tarkkaan tilastomatematiikkaan perustuen

Kokoomus 20,2 %
SDP 19,4%
Keskusta 17,5 %
Perussuomalaiset 12,4 %
Vihreät 11,8 %
Vasemmistoliitto 8,8 %
RKP 3,6 %
KD 3,4 %
Siniset 1,8%
Liike Nyt + Väyrysen tähtiliike 1,1 %
En törkyillyt arskan kirjoitusjäljestä, se on aina eriomaisen hyvää. En törkyillyt tuon toisenkaan kirjoitusjäljestä, sanoin vain rehellisesti häneltä siinäkin aina nähtävän ominaisuuden, jonka perusteella hän on erehtymättömästi tunnistettavissa.

Kiitoksia ennusteestasi, se on melko realistinen. Lienet kuitenkin - valitettavasti - hieman liian optimistinen kokoomuksen suhteen. En toki olisi pahoillani, jos olisit siinä oikeassakin. Muiden puolueiden osalta uskon sinun olevan varsin lähellä todella tapahtuvaa.

Teen kyllä vielä omankin ennusteeni, mutta ennen sen tekemistä taidan vielä odottaa maaliskuun gallupit.

Kiitos vielä sivistyneen kohteliaasta tavastasi sanoa sanottavasi minulle:))
Kun vaaleihin on vielä kaksi kuukautta aikaa ja kampanjatkin avataan käytännössä vasta aprillipäivänä, en lähde tässä vaiheessa ennustamaan vaalituloksia. Nyt tulisin perustamaan veikkaukseni liikaa viimeisiin gallup-tutkimuksiin, vaikka kokemuksesta tiedän, että niidenkin tulokset tulevat muuttumaan vielä lähempänä vaaleja. Sitä paitsi gallupeissahan kysytään, mitä puoluetta äänestäisit, vaikka vaaleissa kysytään ketä ehdokasta äänestät.

Ehdokasasettelusta emme tiedä tässä vaiheessa vielä paljoakaan, emme myöskään tunne kovin hyvin vaalikampanjoiden sisältöä. Erittäin paljon kampanjoihin vaikuttaa, saadaanko sote-ratkaisu eduskunnan käsittelyyn ennen vaaleja. Jos ei saada, kuten näyttää, vaalikeskustelujen hallitseva sisältö tulee olemaan sote-uudistus, mikä tarkoittaa, että puolueet joutuvat heittämään huolella mietityt ja raikkaammat vaalilupauksensa valoisammasta tulevaisuudesta roskakoriin tai ainakin sote-paperipinon alle.

Jotain yllättävääkin voi tapahtua kahden kuukauden aikana. Sama aika taaksepäin kukaan ei osannut aavistaa, että sekä SDP:n puheenjohtaja että toinen varapuheenjohtaja joutuvat pitkälle sairaslomalle, emmekä sitä, että kokoomuksen puheenjohtaja joutuu armottoman kritiikin kohteeksi. Runsas viikko sitten emme osanneet ennustaa Matti Nykäsen ja Olli Lindholmin kuolemaa, mutta nyt on helpompi varautua siihen, että vastaavaa voi tapahtua myös maamme ykköspolitiikkojenkin keskuudessa.
Et osannut ottaa huomioon puutuvat tähti ja pikkuleuka.
Kyllä he sen 1 % ainakin saavat.

Osasitko, sano oma mielipiteesi, kun en osaamistasi niin tiedä, niin voit sen itse sanoa.
kapi_ kirjoitti:
En törkyillyt arskan kirjoitusjäljestä, se on aina eriomaisen hyvää. En törkyillyt tuon toisenkaan kirjoitusjäljestä, sanoin vain rehellisesti häneltä siinäkin aina nähtävän ominaisuuden, jonka perusteella hän on erehtymättömästi tunnistettavissa.

Kiitoksia ennusteestasi, se on melko realistinen. Lienet kuitenkin - valitettavasti - hieman liian optimistinen kokoomuksen suhteen. En toki olisi pahoillani, jos olisit siinä oikeassakin. Muiden puolueiden osalta uskon sinun olevan varsin lähellä todella tapahtuvaa.

Teen kyllä vielä omankin ennusteeni, mutta ennen sen tekemistä taidan vielä odottaa maaliskuun gallupit.

Kiitos vielä sivistyneen kohteliaasta tavastasi sanoa sanottavasi minulle:))
Alat siis perua puheitasi, Arskaahan sinä tuossa mollasit. Hänellä kun on - ikävä kyllä - puutteita kirjoitustaidossa, tai kirjoitusjäljessä kuten sinä asian ilmaiset.

Vaan Kapi tollikka se ei uskalla omaa ennustettaan tehdä, vaan pitää peesata galluppeja. Tyypillistä sosialistille tuollainen. Oma ajatelu puuttuu, mennään muiden johdattamana.
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Kun vaaleihin on vielä kaksi kuukautta aikaa ja kampanjatkin avataan käytännössä vasta aprillipäivänä, en lähde tässä vaiheessa ennustamaan vaalituloksia. Nyt tulisin perustamaan veikkaukseni liikaa viimeisiin gallup-tutkimuksiin, vaikka kokemuksesta tiedän, että niidenkin tulokset tulevat muuttumaan vielä lähempänä vaaleja. Sitä paitsi gallupeissahan kysytään, mitä puoluetta äänestäisit, vaikka vaaleissa kysytään ketä ehdokasta äänestät.

Ehdokasasettelusta emme tiedä tässä vaiheessa vielä paljoakaan, emme myöskään tunne kovin hyvin vaalikampanjoiden sisältöä. Erittäin paljon kampanjoihin vaikuttaa, saadaanko sote-ratkaisu eduskunnan käsittelyyn ennen vaaleja. Jos ei saada, kuten näyttää, vaalikeskustelujen hallitseva sisältö tulee olemaan sote-uudistus, mikä tarkoittaa, että puolueet joutuvat heittämään huolella mietityt ja raikkaammat vaalilupauksensa valoisammasta tulevaisuudesta roskakoriin tai ainakin sote-paperipinon alle.

Jotain yllättävääkin voi tapahtua kahden kuukauden aikana. Sama aika taaksepäin kukaan ei osannut aavistaa, että sekä SDP:n puheenjohtaja että toinen varapuheenjohtaja joutuvat pitkälle sairaslomalle, emmekä sitä, että kokoomuksen puheenjohtaja joutuu armottoman kritiikin kohteeksi. Runsas viikko sitten emme osanneet ennustaa Matti Nykäsen ja Olli Lindholmin kuolemaa, mutta nyt on helpompi varautua siihen, että vastaavaa voi tapahtua myös maamme ykköspolitiikkojenkin keskuudessa.
Totta on, että lööpit ratkaisevat hyvin paljon, siis ne viimeisten viikkojen ennen vaaleja esiin nousevat kohut.

Ilmastovaaleja näistä ei nyt kuitenkaan tule.

Sote vaalit tulevat taas kerrran, joko niin, että sote jää pöydälle ja puolueet joutuvat kertomaan miten jatkavat jos ovat hallituksessa, tai niin, että sote menee läpi ja nykyinen oppositio räksyttää, että väärin päätetty.

Vanhustenhuollon ongelmat paljastavat kuinka huono yhdistelmä on poliitikkojohtoinen julkinen sektori ostajana ja ahne pääomasijoittajan omistama yksityinen myyjänä.

Syytän sotkuista enemmän ostajapuolta. Ongelmia kun on ollut mm. Länsimetrossa, Stadionin rempassa, Raide-Jokerissa (hintalappu tuplaantunut vaikka ei olla edes kuokkaa maahan lyöty), metron automatisoinnissa ja monessa monessa muussa julkisessa hankinnassa. Ostaja ei ymmärrä mitä haluaa ja myyjä käyttää ostajan osaamattomuutta hyväkseen.

PS. Ostajapuolen osaamattomuudesta saimme hauskan esimerkin, kun Helsingin apulaispormestari Sinnemäki sanoi, ettei Helsingin lumen siivouksen lisäkulut tule veronmaksajien kustannettaviksi, vaan kaupunki maksaa ne. Vihreää logiikkaa puhtaimmillaan.
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Kun vaaleihin on vielä kaksi kuukautta aikaa ja kampanjatkin avataan käytännössä vasta aprillipäivänä, en lähde tässä vaiheessa ennustamaan vaalituloksia. Nyt tulisin perustamaan veikkaukseni liikaa viimeisiin gallup-tutkimuksiin, vaikka kokemuksesta tiedän, että niidenkin tulokset tulevat muuttumaan vielä lähempänä vaaleja. Sitä paitsi gallupeissahan kysytään, mitä puoluetta äänestäisit, vaikka vaaleissa kysytään ketä ehdokasta äänestät.

Ehdokasasettelusta emme tiedä tässä vaiheessa vielä paljoakaan, emme myöskään tunne kovin hyvin vaalikampanjoiden sisältöä. Erittäin paljon kampanjoihin vaikuttaa, saadaanko sote-ratkaisu eduskunnan käsittelyyn ennen vaaleja. Jos ei saada, kuten näyttää, vaalikeskustelujen hallitseva sisältö tulee olemaan sote-uudistus, mikä tarkoittaa, että puolueet joutuvat heittämään huolella mietityt ja raikkaammat vaalilupauksensa valoisammasta tulevaisuudesta roskakoriin tai ainakin sote-paperipinon alle.

Jotain yllättävääkin voi tapahtua kahden kuukauden aikana. Sama aika taaksepäin kukaan ei osannut aavistaa, että sekä SDP:n puheenjohtaja että toinen varapuheenjohtaja joutuvat pitkälle sairaslomalle, emmekä sitä, että kokoomuksen puheenjohtaja joutuu armottoman kritiikin kohteeksi. Runsas viikko sitten emme osanneet ennustaa Matti Nykäsen ja Olli Lindholmin kuolemaa, mutta nyt on helpompi varautua siihen, että vastaavaa voi tapahtua myös maamme ykköspolitiikkojenkin keskuudessa.
Vaalituloksella ei sinänsä ole mitään merkitystä. Uusliberalistinen tiukan talouskuriin Politiikka jatkuu vaikka vallassa olisivat Kommunistit.
Mielenkiinto kohdistuu lähinnä siihen kuinka paljon omaa arvomaailmaani lähellä oleva Liike saa ääniä.
Persut kannattaisi ottaa hallitukseen jotta kannatus laskisi sille tasolle jolle se kuuluu.
Valitettavasti näissäkin vaaleissa NATO-kysymys vaietaan kuoliaaksi.
OikeistoSosDem kirjoitti:
Vaalituloksella ei sinänsä ole mitään merkitystä. Uusliberalistinen tiukan talouskuriin Politiikka jatkuu vaikka vallassa olisivat Kommunistit.
Mielenkiinto kohdistuu lähinnä siihen kuinka paljon omaa arvomaailmaani lähellä oleva Liike saa ääniä.
Persut kannattaisi ottaa hallitukseen jotta kannatus laskisi sille tasolle jolle se kuuluu.
Valitettavasti näissäkin vaaleissa NATO-kysymys vaietaan kuoliaaksi.
Vai olet Seitsämän Tähden Liikkeen arvomaailmaa lähellä. Mielenkiintoista. Enpä usko Liikkeen kuitenkaan yltävän kovinkaan korkealle.

Nykyinen tiukka talouskuri ei jatku ensi vaalikaudella, vaan se kovenee - ja paljon. Ihan pakon sanelemana.
OikeistoSosDem kirjoitti:
Vaalituloksella ei sinänsä ole mitään merkitystä. Uusliberalistinen tiukan talouskuriin Politiikka jatkuu vaikka vallassa olisivat Kommunistit.
Mielenkiinto kohdistuu lähinnä siihen kuinka paljon omaa arvomaailmaani lähellä oleva Liike saa ääniä.
Persut kannattaisi ottaa hallitukseen jotta kannatus laskisi sille tasolle jolle se kuuluu.
Valitettavasti näissäkin vaaleissa NATO-kysymys vaietaan kuoliaaksi.
Vai ei vaalituloksella merkitystä. Miksi vaaleja sitten pidetään? Omituinen käsitys demokratiasta. Pallopaituli on nyt kännissä. Kirjoitusvirheitä enemmän kuin ennen.
Ohhohhoh kirjoitti:
Vai olet Seitsämän Tähden Liikkeen arvomaailmaa lähellä. Mielenkiintoista. Enpä usko Liikkeen kuitenkaan yltävän kovinkaan korkealle.

Nykyinen tiukka talouskuri ei jatku ensi vaalikaudella, vaan se kovenee - ja paljon. Ihan pakon sanelemana.
Tuo Liike on vain turhan pliisu. Kaipaisin jotain amerikkalaistyylistä ohjelmaa.
JopahanJotakin kirjoitti:
Vai ei vaalituloksella merkitystä. Miksi vaaleja sitten pidetään? Omituinen käsitys demokratiasta. Pallopaituli on nyt kännissä. Kirjoitusvirheitä enemmän kuin ennen.
Ihan selvin päin ollaan kuten yleensä. Raaka 15 kilometrin TV-kova juostuna tuli pari kirjoitusvirhettä.
Totta kai on hyvä että vaalit pidetään jotta kansalaiset saavat pitää illuusion vaikuttamisesta.
OikeistoSosDem kirjoitti:
Tuo Liike on vain turhan pliisu. Kaipaisin jotain amerikkalaistyylistä ohjelmaa.
Trump !

Siinäpä oiva johtajan malli liikkeellesi
TuoOliHyvä kirjoitti:
Trump !

Siinäpä oiva johtajan malli liikkeellesi
Minua viehättää amerikkalaisessa yhteiskunnassa se että ihmiset pyrkivät auttamaan itse itseään eivätkä heti huuda liittovaltiota apuun.
Sosiaaliturvaan on vara tehdä kovia leikkauksia ja kohdentaa sitä tarkemmin niille jotka eivät kykene itse itseään auttamaan..
Trump on ollut oikein hyvä presidentti vaikka rannikoiden tekopyhät liberaali jaksavat jauhaa väärästä vaalituloksesta.
Viihdynkin jenkeissä käydessäni paremmin vähän kulmikkaiden mutta mielipiteissään rehellisten konservatiivien kanssa.
Kuljetko.täysillä kirjoitti:
Et osannut ottaa huomioon puutuvat tähti ja pikkuleuka.
Kyllä he sen 1 % ainakin saavat.

Osasitko, sano oma mielipiteesi, kun en osaamistasi niin tiedä, niin voit sen itse sanoa.
Kapi tietää paremmin paremmin muiden mielipiteen kuin omansa, aika heikolla matikalla vieläpä.
Ei osannut edes ottaa huomioon, kun sanoi 1 % puuttuvan 100 % ,sta, että siitä puuttui Väyrysen puulaaki ja Hjalliksen. Onko Kapi todella noin lahjaton ? Siinä Kapin kopio.
"Tuota toista ennustetta luulisi kyllä vitsiksi, mutta kirjoitusjäljestä päätellen se tulee häneltä, joka ei vitsaile; se kertonee hänen näkyvämmästä ominaisuudestaan. Joo, prosentit siinä eivät tosiaan täsmää, kun yhteistulokseksi tulee 99 %."
""1. Keskusta 26%
2. Kokoomus 20%
3. Demarit 15%
4. Perus-suomalaiset 14%
5. Vasemmistoliitto 8%
6. Vihreät 7%
7. Ruotsalaiset 5%
8. Kristilliset 4%

% ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää.""

Sano nyt Kapi, että etkö todella tiennyt noita kahta liikettä ? jotka puuttui listalta. Jos et osannut aprikoida kokonaisuutta, niin mitä sitten osaat ? Omia todistuksia, kursseja ja kunniamerkkejä näytellä. Kun on matikkapäätä, silloin osataan ottaa huomioon näkymätönkin, silloin harvemmin ollaan sosialisteja laillasi. Kadettikoulun pääopettaja, tuo jo nauratti kun noin sanoit.
OikeistoSosDem kirjoitti:
Minua viehättää amerikkalaisessa yhteiskunnassa se että ihmiset pyrkivät auttamaan itse itseään eivätkä heti huuda liittovaltiota apuun.
Sosiaaliturvaan on vara tehdä kovia leikkauksia ja kohdentaa sitä tarkemmin niille jotka eivät kykene itse itseään auttamaan..
Trump on ollut oikein hyvä presidentti vaikka rannikoiden tekopyhät liberaali jaksavat jauhaa väärästä vaalituloksesta.
Viihdynkin jenkeissä käydessäni paremmin vähän kulmikkaiden mutta mielipiteissään rehellisten konservatiivien kanssa.
Kantasi Trumpiin oli kovin erilainen vuonna 2016. Muistaakseni fanitit silloin tekopyhää liberaalia Hillarya.
OikeistoSosDem kirjoitti:
Minua viehättää amerikkalaisessa yhteiskunnassa se että ihmiset pyrkivät auttamaan itse itseään eivätkä heti huuda liittovaltiota apuun.
Sosiaaliturvaan on vara tehdä kovia leikkauksia ja kohdentaa sitä tarkemmin niille jotka eivät kykene itse itseään auttamaan..
Trump on ollut oikein hyvä presidentti vaikka rannikoiden tekopyhät liberaali jaksavat jauhaa väärästä vaalituloksesta.
Viihdynkin jenkeissä käydessäni paremmin vähän kulmikkaiden mutta mielipiteissään rehellisten konservatiivien kanssa.
Pallopaita käy mielikuvitusmatkoilla jenkkilän punaniskojen kanssa iltaa istumassa. Ovat muuten tosi " fiksua" porukkaa. Sovit siihen sakkiiin kuin nenä päähän. Ampuilette kännipäissänne näkymättömiä kommunisteja, valmistaudutte maailmanloppuun ja tutkitte omia napojanne. Mahtavaa on elämä siellä rapakon takana.HOH,HOH,HOH.
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Kantasi Trumpiin oli kovin erilainen vuonna 2016. Muistaakseni fanitit silloin tekopyhää liberaalia Hillarya.
Joskus mielipiteen muuttaminen on viisautta.
Trump on osoittanut päättäväisyyttä myös Venäjän suuntaan.
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Kun vaaleihin on vielä kaksi kuukautta aikaa ja kampanjatkin avataan käytännössä vasta aprillipäivänä, en lähde tässä vaiheessa ennustamaan vaalituloksia. Nyt tulisin perustamaan veikkaukseni liikaa viimeisiin gallup-tutkimuksiin, vaikka kokemuksesta tiedän, että niidenkin tulokset tulevat muuttumaan vielä lähempänä vaaleja. Sitä paitsi gallupeissahan kysytään, mitä puoluetta äänestäisit, vaikka vaaleissa kysytään ketä ehdokasta äänestät.

Ehdokasasettelusta emme tiedä tässä vaiheessa vielä paljoakaan, emme myöskään tunne kovin hyvin vaalikampanjoiden sisältöä. Erittäin paljon kampanjoihin vaikuttaa, saadaanko sote-ratkaisu eduskunnan käsittelyyn ennen vaaleja. Jos ei saada, kuten näyttää, vaalikeskustelujen hallitseva sisältö tulee olemaan sote-uudistus, mikä tarkoittaa, että puolueet joutuvat heittämään huolella mietityt ja raikkaammat vaalilupauksensa valoisammasta tulevaisuudesta roskakoriin tai ainakin sote-paperipinon alle.

Jotain yllättävääkin voi tapahtua kahden kuukauden aikana. Sama aika taaksepäin kukaan ei osannut aavistaa, että sekä SDP:n puheenjohtaja että toinen varapuheenjohtaja joutuvat pitkälle sairaslomalle, emmekä sitä, että kokoomuksen puheenjohtaja joutuu armottoman kritiikin kohteeksi. Runsas viikko sitten emme osanneet ennustaa Matti Nykäsen ja Olli Lindholmin kuolemaa, mutta nyt on helpompi varautua siihen, että vastaavaa voi tapahtua myös maamme ykköspolitiikkojenkin keskuudessa.
Odotat siis vielä lisänäyttöjä ennen kuin teet ennusteesi vaalituloksesta. Samalla kannalla olen minäkin, sanon sen tuossa edellisessä viestissäni. Lieneekö tämä meidän asenteemme viisautta vai rohkeuden puutetta?

Oikeassa kyllä olet tuossa asenteesi perusteluksi sanomassasi. Vaalien lopputulosta ajatellen olemme nyt vielä lähinnä vain gallupien varassa, ja nekin voivat muuttua vielä ennen vaaleja. Suuntaa ne kyllä jo nyt näyttänevät. Vankemmin perustein voimme ennakoida lopputulosta sitten, kun puolueiden vaalikampanjat on avattu. Niillä varmaan tulee olemaan vaikutusta vaalikarjan äänestyskäyttäytymiseen, joskaan nekään eivät paljon ”hetkauttane” johonkin puolueeseen tiukasti sitoutuneita. Tällä palstalla ja muuallakin nähtävän perusteella sellaisia on kepussakin - ja varsinkin siellä - paljon, mutta ei niin paljon, että he pystyisivät kepun vaalivoittoon viemään.

Kyllä tämän nykyisen hallituskaudenkin ja sen perusteella muotoutuneiden gallupien perusteella voinemme halutessamme tehdä jo melko luotettavia ennusteita vaalien lopputuloksesta. Vielä luotettavampia voimme tehdä sitten, kun puolueet ovat avanneet varsinaiset vaalikampanjansa.
kapi_ kirjoitti:
Odotat siis vielä lisänäyttöjä ennen kuin teet ennusteesi vaalituloksesta. Samalla kannalla olen minäkin, sanon sen tuossa edellisessä viestissäni. Lieneekö tämä meidän asenteemme viisautta vai rohkeuden puutetta?

Oikeassa kyllä olet tuossa asenteesi perusteluksi sanomassasi. Vaalien lopputulosta ajatellen olemme nyt vielä lähinnä vain gallupien varassa, ja nekin voivat muuttua vielä ennen vaaleja. Suuntaa ne kyllä jo nyt näyttänevät. Vankemmin perustein voimme ennakoida lopputulosta sitten, kun puolueiden vaalikampanjat on avattu. Niillä varmaan tulee olemaan vaikutusta vaalikarjan äänestyskäyttäytymiseen, joskaan nekään eivät paljon ”hetkauttane” johonkin puolueeseen tiukasti sitoutuneita. Tällä palstalla ja muuallakin nähtävän perusteella sellaisia on kepussakin - ja varsinkin siellä - paljon, mutta ei niin paljon, että he pystyisivät kepun vaalivoittoon viemään.

Kyllä tämän nykyisen hallituskaudenkin ja sen perusteella muotoutuneiden gallupien perusteella voinemme halutessamme tehdä jo melko luotettavia ennusteita vaalien lopputuloksesta. Vielä luotettavampia voimme tehdä sitten, kun puolueet ovat avanneet varsinaiset vaalikampanjansa.
Pitää kirjoittaa kaksoiskonsonantilla, siis galluppien, ei gallupien.
Opettele oikeinkirjoitus!
kapi_ kirjoitti:
Odotat siis vielä lisänäyttöjä ennen kuin teet ennusteesi vaalituloksesta. Samalla kannalla olen minäkin, sanon sen tuossa edellisessä viestissäni. Lieneekö tämä meidän asenteemme viisautta vai rohkeuden puutetta?

Oikeassa kyllä olet tuossa asenteesi perusteluksi sanomassasi. Vaalien lopputulosta ajatellen olemme nyt vielä lähinnä vain gallupien varassa, ja nekin voivat muuttua vielä ennen vaaleja. Suuntaa ne kyllä jo nyt näyttänevät. Vankemmin perustein voimme ennakoida lopputulosta sitten, kun puolueiden vaalikampanjat on avattu. Niillä varmaan tulee olemaan vaikutusta vaalikarjan äänestyskäyttäytymiseen, joskaan nekään eivät paljon ”hetkauttane” johonkin puolueeseen tiukasti sitoutuneita. Tällä palstalla ja muuallakin nähtävän perusteella sellaisia on kepussakin - ja varsinkin siellä - paljon, mutta ei niin paljon, että he pystyisivät kepun vaalivoittoon viemään.

Kyllä tämän nykyisen hallituskaudenkin ja sen perusteella muotoutuneiden gallupien perusteella voinemme halutessamme tehdä jo melko luotettavia ennusteita vaalien lopputuloksesta. Vielä luotettavampia voimme tehdä sitten, kun puolueet ovat avanneet varsinaiset vaalikampanjansa.
Kepu 26 %.
Gallupit ei sitä tue.
eräskin viimeisimpiä gallupeita, 36 % osasi jotain sanoa, toiset 36 % ei osannut, loput 28 % ei tiennyt mitään.
Ja nämäkö sitten antaa suuntaviivoja puolueiden kannatuksiin joillekkin. Pitää olal jo huonot tiedot politiikasta ja yleisestikin, jos noiden varaan politiikkansa perustaa.

" sen perusteella muotoutuneiden gallupien perusteella voinemme halutessamme tehdä jo melko luotettavia ennusteita vaalien lopputuloksesta. "
...no...tee Kapi sitten luotettava ennuste vaalin lopputuloksesta. Sanoisin, että mihin sitten mennään nauramaan..eli, et kuitenkaan ala naurattamaan palstalaisia viisaudellasi, kun et tohdi diaknoosia kuitenkaan tehdä. Kun minä ennakoin kepulle 26 %, sinä et tohdi samaa ennakoida Sdp:lle ? joka kuitenkin mielenpäässäsi liikkuu. Pelkäät leimatuksi tulemista. Siksi arvostelet vain muiden arveluja.

Heitäppä tähän oma arviosi vaalituloksesta, kun olet sitä toistamiseen jo tehnyt muiden herjaamisena.
KelpoSOTILAS kirjoitti:
Pitää kirjoittaa kaksoiskonsonantilla, siis galluppien, ei gallupien.
Opettele oikeinkirjoitus!
Aisamaan pölhölle tietoa oikeinkirjoituksesta:

Taivutus
sijamuoto yksikkö monikko
kieliopilliset sijamuodot
nominatiivi gallup gallupit
genetiivi gallupin gallupien
gallupeiden
gallupeitten
partitiivi gallupia gallupeita
gallupeja
akkusatiivi gallup; gallupin gallupit
sisäpaikallissijat
inessiivi gallupissa gallupeissa
elatiivi gallupista gallupeista
illatiivi gallupiin gallupeihin
ulkopaikallissijat
adessiivi gallupilla gallupeilla
ablatiivi gallupilta gallupeilta
allatiivi gallupille gallupeille
muut sijamuodot
essiivi gallupina gallupeina
translatiivi gallupiksi gallupeiksi
abessiivi gallupitta gallupeitta
instruktiivi – gallupein
komitatiivi – gallupeine-
+ omistusliite
kapi_ kirjoitti:
Odotat siis vielä lisänäyttöjä ennen kuin teet ennusteesi vaalituloksesta. Samalla kannalla olen minäkin, sanon sen tuossa edellisessä viestissäni. Lieneekö tämä meidän asenteemme viisautta vai rohkeuden puutetta?

Oikeassa kyllä olet tuossa asenteesi perusteluksi sanomassasi. Vaalien lopputulosta ajatellen olemme nyt vielä lähinnä vain gallupien varassa, ja nekin voivat muuttua vielä ennen vaaleja. Suuntaa ne kyllä jo nyt näyttänevät. Vankemmin perustein voimme ennakoida lopputulosta sitten, kun puolueiden vaalikampanjat on avattu. Niillä varmaan tulee olemaan vaikutusta vaalikarjan äänestyskäyttäytymiseen, joskaan nekään eivät paljon ”hetkauttane” johonkin puolueeseen tiukasti sitoutuneita. Tällä palstalla ja muuallakin nähtävän perusteella sellaisia on kepussakin - ja varsinkin siellä - paljon, mutta ei niin paljon, että he pystyisivät kepun vaalivoittoon viemään.

Kyllä tämän nykyisen hallituskaudenkin ja sen perusteella muotoutuneiden gallupien perusteella voinemme halutessamme tehdä jo melko luotettavia ennusteita vaalien lopputuloksesta. Vielä luotettavampia voimme tehdä sitten, kun puolueet ovat avanneet varsinaiset vaalikampanjansa.
Olet sinä tollikka: "Vaalien lopputulosta ajatellen olemme nyt vielä lähinnä vain gallupien varassa..."

Vaalien lopputulos ei ole galluppien varassa, se on äänestäjien varassa, gallupit eivät äänestä. Voi sinua tollikkaa kun noin kirjoitat, vai onko tuo vaan sitä tuttua heikkokielisyyttä jota sinulta on opittu näkemään.
Kapiressukalle kirjoitti:
Olet sinä tollikka: "Vaalien lopputulosta ajatellen olemme nyt vielä lähinnä vain gallupien varassa..."

Vaalien lopputulos ei ole galluppien varassa, se on äänestäjien varassa, gallupit eivät äänestä. Voi sinua tollikkaa kun noin kirjoitat, vai onko tuo vaan sitä tuttua heikkokielisyyttä jota sinulta on opittu näkemään.
Kapi luulee galluppeja vaalitulokseksi.

Eihän hän aikanaan henkilöstöhallinnon opettajana erottanut vaalikelpoisuutta ja äänestyskelpoisuutta toisistaan, kun piti tenttiä aiheesta. Antoi oikeasta vastauksesta nollan ja väärästä pisteet. Vieläkin sotilaspiireissä kulkee vitsinä tuo Kapin yksinkertaisuus
HoohHooooh kirjoitti:
Aisamaan pölhölle tietoa oikeinkirjoituksesta:

Taivutus
sijamuoto yksikkö monikko
kieliopilliset sijamuodot
nominatiivi gallup gallupit
genetiivi gallupin gallupien
gallupeiden
gallupeitten
partitiivi gallupia gallupeita
gallupeja
akkusatiivi gallup; gallupin gallupit
sisäpaikallissijat
inessiivi gallupissa gallupeissa
elatiivi gallupista gallupeista
illatiivi gallupiin gallupeihin
ulkopaikallissijat
adessiivi gallupilla gallupeilla
ablatiivi gallupilta gallupeilta
allatiivi gallupille gallupeille
muut sijamuodot
essiivi gallupina gallupeina
translatiivi gallupiksi gallupeiksi
abessiivi gallupitta gallupeitta
instruktiivi – gallupein
komitatiivi – gallupeine-
+ omistusliite
Listasta puuttuu kapitatiivi (kapilängvitsiä, tarkoittaa epävarmaa)

kapitatiivi : lienee gallup

Kapitatiivin määritelmä: Kapitatiivi on sijamuoto, jota käyttävät kirjoittajat, jotka ovat epävarmoja sanomisistaan. Muista sijamuodoista poiketen, kapitatiiviä ei ilmaista päättellä, vaan apusanoilla kuten lienee, ehkä, luultavasti jne. Erityisesti heikkolahjaisten alupseereiden käytäämä sijamuoto, josta tulee myös nimitys kapitatiivi
Kielipolliisi kirjoitti:
Listasta puuttuu kapitatiivi (kapilängvitsiä, tarkoittaa epävarmaa)

kapitatiivi : lienee gallup

Kapitatiivin määritelmä: Kapitatiivi on sijamuoto, jota käyttävät kirjoittajat, jotka ovat epävarmoja sanomisistaan. Muista sijamuodoista poiketen, kapitatiiviä ei ilmaista päättellä, vaan apusanoilla kuten lienee, ehkä, luultavasti jne. Erityisesti heikkolahjaisten alupseereiden käytäämä sijamuoto, josta tulee myös nimitys kapitatiivi
Kapi lienee ehdottaman varma ehkä kannastaan
+Lisää kommentti
laita adblocker niin mainokset häviää

ja äänestä PS niin mamuasia kuntoon
Ilmoita
Vastasin tuossa Pystyyn_kuolleen eilisiltaiseen viestiin. Totesin siinä, että vaalien lopputuloksesta ennusteita tehdäksemme olemme nyt lähinnä gallupien varassa. Ymmärrän siis Pystyyn_kuolleen varovaisen kannan, ja sillä kannalla olen itsekin, sen olen jo edellä aikaisemminkin todennut.

Totesin kuitenkin Pystyyn_kuolleelle, että kyllä me tämän nykyisen hallituskauden ja gallupien perusteella voimme halutessamme tehdä jo melko luotettavia ennusteita. Siis toivon teidän esittävän ennusteitanne ja tunnustuksella palkitsen sitten vaalien jälkeen niitä, jotka mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ovat lopputuloksen parhaiten ennustaneet.

Älkää kuitenkaan esittäkö ennusteitanne enää tällä avauksellani, joka on jo saanut tällaisen viestimäärän, sillä tämän avaaminen ja vyöryttäminen on jo hieman hidasta. Esittäkää niitä mieluiten omina avauksinaan. Kiva olisi samalla kuulla myös perusteistanne uskollenne ja näkemyksellenne. Niissä perusteissa voisitte sanoa myös näkemyksiänne puolueistamme ja niiden toiminnasta tällä vaalikaudella, puolesta tai vastaan, suorasukaisesti mutta törkyilemättä ja poliitikkoja herjaamatta.

Vielä kiitän tälle avaukselleni tulleista asiallisista viesteistä. Toivottavasti myös asiattomien lähettäjät saitte helpotusta olotilaanne;))
1 VASTAUS:
Ei helpota olo ei millään. Päässäni naksuu päivin ja öin. Miesten genitaalialueen karvoitukset vain pyörii ajatuksissani. En sille mitään mahda.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Tämän palstan keskustelujen merkityksestä

Tämä palsta on nimetty keskustelulle Suomen Keskustasta ja sen politiikasta. Ovatko palstan keskustelut merkityksellisiä Keskustalle? Entä muille puolueille? Entäpä muille, kuten meille keskustelijoille? Mietitäänpä:

Muistaakseni Pystyyn_kuollut kerran totesi, että tämän palstan keskusteluilla ei ole mitään merkitystä puolueiden kannatukseen, kun keskustelijoita on enintään parikymmentä. No, palstaa ainakin jonkin verran seuraavia, satunnaiskävijät ml. on varmaan enemmän. Mutta vaikka heitä olisi tuhatkin, vaikuttaako täällä näkemänsä heidän äänestyskäyttäytymiseen? Ehkä joskus, mutta vaikka vaikuttaisikin, olisiko sillä merkitystä puolueiden vaalimenestykseen? Tuskinpa, kun ”näkijät” jakautuvat moniin eri vaalipiireihin.

Meille keskustelijoille tällä keskustelulla on kuitenkin merkitystä. Siksi, että saamme sanoa näkemyksemme asioista, joita pidämme tärkeinä. Sellainen antaa meille tyydytystä, jos pystymme sanomaan sanottavamme mielestämme hyvin.

Eräät meistä pitävät tärkeimpinä poliittisia näkemyksiään ja nämä palstat ovat sellaisten esittämistä varten. Tämä palsta ensisijaisesti siis Suomen Keskustaa ja sen politiikkaa koskeville näkemyksille, mutta saa täällä esittää niiden vastapainona korrektisti myös näkemyksiämme muista puolueista. Vaikka ymmärtäisimme, että esittämällämme ei ole juuri vaikutusta sen puolueen vaalimenestykseen, jonka puolesta tai jota vastaan mielipiteitämme esitämme, on silti hyvä, että niin saamme tehdä. Sellainen kuuluu demokratiaan.

Eräät toiset täällä pitävät tärkeimpinä näkemyksiään toisista keskustelijoista. Niitä he sitten esittävät. Tämä palsta ei kuitenkaan ole tarkoitettu sellaisia varten ja siksi palstan valvonta ne yleensä pian poistaa. Kovin yleistä on myös herjaava törkyily poliitikoista. Vastenmielistä nähtävää, vaikkei olisi kyseisen poliitikon tai edes hänen edustamansa puolueen kannattaja. Muihin keskustelijoihin tai tuolla tavalla poliitikkoihin keskittyminen kertoo asianomaisen kyvyttömyydestä asiakeskusteluun ja siitä johtuvasta heikosta itsetunnostaan. Noista syistä kumpuavien traumojen ja kompleksien purkamiseen suomi24:n laajasta palstavalikoimasta löytyisi sopivampia palstoja.

Seuraavatko puoluetoimistot näitä keskusteluja? En tiedä, mutta ainakin v. 2004 kuntavaalien aikana Keskustan puoluetoimisto seurasi ja niinpä vaaleissa ehdokkaana ollut sai puolueelta julkiset moitteet. Jos Keskustan puoluetoimisto seuraa tämän palstan keskusteluja nyt, ei siellä varmaan ajatella hyvällä sitä, että puolueen kannattajana esiintyvä availee ja puhuu enemmän eräästä toisesta keskustelijasta kuin puolueesta. Mitä siellä ajateltaneen eräästä toisesta puolueen kannattajasta, joka uskoo puolueen saavan nyt ek-vaaleissa vähintään 26 % kannatuksen; pidettäneenkö sellaista epärealismia puolueen kannalta myönteisenä vai kielteisenä tässä tilanteessa?

Onko tämän palstan keskusteluilla merkitystä muille tahoille? On, palstanpitäjä suomi 24:lle. Mitä vilkkaampaa on keskustelu, sitä tuottoisempaa palstanpitäjälle, kun jokainen keskustelu vilauttaa mainoksia, joista palstanpitäjä saa tulonsa. Kun muihin keskustelijoihin keskittyvät avaukset eivät herätä keskustelua, siksikin palstanpitäjän on viisasta ne heti poistaa - toki tekee niin jo palstalle antamiensa sääntöjenkin vuoksi. Toivottavasti jatkaa hyvällä linjallaan. Samaa menettelyä toivoisin palstanpitäjän noudattavan nykyistä tehokkaammin myös poliitikkojen henkilöön keskittyvän törkyilyn suhteen.

Näillä ajatuksilla toivotan kaikille intoa asiakeskusteluun, Keskustan kannattajille kannattamansa puolueen hyväksi, Keskustan vastustajille asiallisiin näkemyksiin puolueen politiikkaa vastaan, kaikille tämän areenamme hyväksi ja ennen muuta oman itsemme, terveen itsetuntomme hyväksi!

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta