Autoilijoiden syyllistäminen

SaastuttaaLentokoneetkin

Maailman saastuminen tuntuu olevan autoilun vika, mutta kun katsotte näitä lentokonemääriä jotka on ilmassa, niin ehkä kannattaa vähäsen miettiä! Moni ei tule asiaa ajtelleeksi kun lentää jonnekkin aurinkorannalle!
Jokainen keltainen kone on ilmassa oleva, ka karttaa siirtelemällä näette tilanteen liki jokaisesta maasta!
https://www.flightradar24.com/BHL930/1f797779

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entä jos olisi kartta josta näkee kaikki maailman autot jotka on liikkeellä? 🚗

    • haiskahtaa.siltä

      Eiköhän yksi iso matkustajakone tupruta pitkällä lennolla saastetta enempi kuin kymmenet tuhennet henkilötautot!
      Onko pankolla syy ulkomaan matkan takia puolustaa lentoliikennettä?

      • Suomessa onkin henkilöautoja 2600000 eli Suomen autot tupruttavat yhtä paljon kuin sadat lentokoneet, eli suunnilleen ne mitkä maailmassa on ilmassa koko ajan.

        En puolusta lentoliikennettä. Vaikka yksi auto tupruttaa vähemmän, yhdessä kaikki tupruttavat ison saastepilven. Autoilullla on myös merkitystä.


      • PankonPumppu

        Pietariin pääsen autolla jos hermot vaan kestää.


      • Bensaondieseliä
        Uuninpankko kirjoitti:

        Suomessa onkin henkilöautoja 2600000 eli Suomen autot tupruttavat yhtä paljon kuin sadat lentokoneet, eli suunnilleen ne mitkä maailmassa on ilmassa koko ajan.

        En puolusta lentoliikennettä. Vaikka yksi auto tupruttaa vähemmän, yhdessä kaikki tupruttavat ison saastepilven. Autoilullla on myös merkitystä.

        Ja kuinkahan paljon suomen autokanta saastuttaa ,koko maailman autojen saasteista? Nyt asiantuntijalta vastaus tähän?


    • haiskahtaa.siltä

      Älä höpötä, autoissa on sentään katalysaattorit, mutta lentokoneissa ei, ne työntää kaiken saasteen ilmakehään! Kehitysmaiden mopot, moottoripyörät ja autot on erijuttu, ne savuaa kuin penteleet!
      Jos lentoliikenne lopetettaisiin, niin ilmakehä alkaisi toipumaan!

    • Surrur

      Kun sitä ei taliaivot ajattele semmosta asiaa, jotta paljonko se paskaa tuottaa ensinnäkin tämän nykysen automäärän valmistaminen ja montako milijuunnaa lentomatkaa siihenkin tarvitaan ennenkun se uus kotteromalli saahaan tuotantoon. Kaikkien mantereitten välillä sahaa ukot eestakasin, ennenku uus Pemarin malli uskallettaan näyttää.
      Sitten maapallon mineraalivarojen käyttö, kivihiilen poltto j.n.e. Koko ajan enenevässä määrin raavitaan tätä meijän ainutta boltsia. No, onneks ei tarvii kauan enää. Tulokset ovat nähtävissä ja ei tosiaankaan hyvältä näytä.
      Ihminenhän on niin tyhmä, kun vasemman jalan kumisaapas. Jos kerran se on minkä saanut, niin siitähän ei luovuteta. Ainakaan suomalainen keskivertopöljä. Se on vaan huono homma että esim. suomalaiset elää jo velaksi maapallon kestävyyden kannalta.

    • Ei siitä tule mittään, että autoilijat syyttää lentäjiä ja lentäjät syyttää autoilijoita ja kukaan ei tee mitään. Kaikki on vastuussa ja kaikkien pitäisi tehdä jotain yhessä.

    • hieman.tilastoa

      Maapallolla on ilmassa yhtäaikaa keskimäärin noin 10 000 matkustajalentokonetta ja niissä on matkustajia 1,2 miljoonaa. Enimmillään koneita on ilmassa yhtäaikaa noin 13 000 ja matkustajia 1,5 miljoonaa ja vähimmillänkin noin 4000 lentokonetta.

    • ahghdfadfwsrfdes

      Joku taliaivo antaa ymmärtää että lentokoneiden valmistus ja käyttö on saasteettomampaa kuin autojen valmistus? Autoja sentään on alettu kierrättää, mutta lentokoneet on suurimmiltaosin autiomaiden kentillä kierrättämättöminä, ja lisää tulee kokoajan! Jonkunverran niitä kierrätetään, mutta ei paljon!
      https://www.youtube.com/watch?v=v0geA20YEHc

    • haiskahtaa.siltä

      Tuossahan videolla olisi Suomen ilmavoimille kalustoa vaikka kuinka, varmaan halpoja ja kunnostettuna välttäisi hupiajeluun, muuhun kun niitä ei tarvita!

    • Nytkekkäy

      On se kyllä älyttömän hiennoo nähä se päivä, kun tämä ihmisen jonninjoutava ketkkuilu loppuu. Eikä mäne pittkkee aekkoo.
      Kuka meille on antanu luvan suihkukonneella männä persettään näyttelemmään ympäri mualiman?
      Ei näytä nuo maapallon fiksummat ihmiset ainakaan tänne meille tulevan takapuoltaan esittelemmään. Osaavat käyttäytyä ihmisten lailla.

    • Bernerinsähköautot

      Antaako jonkin alan työehtosopimus luvan olla töistä poissa,jos on pitempiaikainen sähkökatkos. No miksi,kun minulla on sähköauto,enkä saa ladattua akkua ja asun täällä rajan pinnassa.

      • pitäisi.olla.selvää

        Kannattaa ostaa leikkiautoosi vara-akku ja pitää se varattuna, jotta voit leikkiä sähkökatkonkin aikana. Turha sinun on mistään töistä haaveilla, kun olet siellä rajan pinnassa. Työttömällä ei ole mitään sopimuksia.


    • matkailu.avartaa

      Ensi kuussa Australiaan. Yessss!!! Lieksalaiset vaan töllöttää monttu auki, kun yli lentää koneita :D

    • hjghgdfhvhjgv

      Mitä tuo nyt on jos kerran 10 vuoteen käy australiassa, muuta sinne asumaan niin se on jo jotain, ja varsinkin jos saat oleskelu luvan, työluvan saanti on hankalampaa! Ikävä kyllä Lieksan yli ei lennä muita kuin armeijan koneita!
      Mutta asiaan! Lentolippujen hinnat pitää tuplata saastuttamisen vuoksi ja lentopetroolin hintaan sitä mukaa korotuksia kuin autonkin polttoaineisiin!
      Autoilla on jo käyttövoimavero ja autoveo, siksi myös lentoliikenne on pantava maksamaan! Itse en lähde koskaan minnekkään lentokoneen kyydillä, vaan aina autolla, enkä yleensä matkaile muualla kuin Lapissa ja Norjassa!

      • tarkennetaan.hieman

        Viime vuonna Suomen ylilentoja kirjattiin Etelä-Suomen lennonvarmistuskeskuksessa ennätykselliset 19 100. Tänä vuonna lentoja arvioidaan olevan selvästi enemmän, koska myös perinteinen Aasian-liikenne lisääntyy.

        Lentoja tapahtuu sekä itä - länsisuunnassa että etelä - pohjoissuunnassa. Osa etelä - pohjoissuunnan lennoista kulkee Lieksan yli kutakuinkin Pielisen yläpuolella. Olen tarkkaillut Lieksan ylilentoja kesämökilläni Pielisen saaressa.


    • katso.tarkemmin

      Ne koneet lentää lähinnä Koitereen ja Kivilahden yli, ja siitä vähän Ilomantsiin päin, vain harva lento menee Lieksan yli! Olen seurannut hommaa flghtradar sivulta harva se päivä joten lentotoimita Lieksan ilmatilassa on vähäistä!
      Tuostapa näet tilanteen, ei ne Lieksan yli juuri lennä!
      https://www.flightradar24.com/62.84,25.8/4

      • laajarunkoisia.ovat

        Selvähän se, etteivät itä-länsisuunnan koneet lennä Lieksan yli. Ne tulevat Venäjän ilmatilasta Ilmantsin kohdalla Suomen ilmatilaan ja suuntaavat Joensuun lentokentän kohdalta länteen. Etelä-pohjoissuunnan koneet lentävät Lieksan yli. Sen suunnan lennot ovat todella vähäisiä. Niiden ääni kyllä kuuluu Lieksassa ja selkeällä säällä myös tiivistymisjuova näkyy.


    • MiksiVäitätTurhaa

      Minusta kyllä Etelä-Pohjois suunnan lennot mnee Joensuun läsipuolelta, jostain sieltä Mikkelin hollilta? Miksi ne kiertäisi Itärajaa pitin turhaa mutkaa kun suoraankin Helsingistä pääsee Lappiin! Joensuusta ei taideta lentää Lappin ja sekin joutuisi Lieksan kautta tekemään turhan mutkan!

    • huuhaapiiperrystä

      Viherpiipertäjät lentelee saastuttavilla lentokoneilla maailmaa parantamassa ja heidän mielestään täällä Suomen syrjäkylillä pitäisi ruveta ajelemaan 40.000 euroa maksavilla sähköautoilla. Mistähän moiset rahat löytyy,kun ei tahdo rahat riittää muutaman tonnin autoonkaan,mutta pakko on olla joku räppänä jo työmatkoja varten,kun ei ole joukkoliikennettä maillahalmeilla,kuten piipertäjillä pääkaupungissa oven edssä.

    • viherpellet

      Minkälainen hiilijalanjälki jää kansanedustajien käyttämistä taksimatkoista jotka maksaa satojatuhansia euroja? Onko omatunto puhdas kun käyttää taksia, on varmaan, silloin ei oma auto saastuta!

    • Tosiasiaon

      Suomen osuus saavuttamisesta on n1 promille. Joten emme pelasta maailmaa. Esim Suomen vuosi saasteet saavuttaa Kiina 43 tunnissa, USA 70h Intia 8vrk Venäjä 11vrk, Saksa 22vrk. Joten onnea. Ja näille
      Vänkyröille hankkikaa elämä.

    • harmillista

      Harmi jos Suomen saasteet leijailee edellämainittuihin maihin, siellä kun niiden oma ilma on täysin puhdasta, ja vesikin kuin lähdevettä!

    • Bensaondieseliä

      Olisi kiva kuula esim pöntön vasta väite. Vai oko kirjoittaja oikeassa? Muutkin
      Olkaa hyvä ja väittämää vastaan ,jos tämä ei ole totta.

    • maailmapelastuu

      Jo vuosia sitten puhuttiin,että isojen kaupunkien saastuneissa keskustoissa ajavat nykytekniikalla varustetut bensiiniautot puhdistavat ilmaa. Kuulema pakoputkesta tuleva pakokaasu on puhtaanpaa,kuin moottorin imemä ilma,onkohan ne vain myyntipuheita.

      • tässäpä.faktaa

    • hiiltä.ei.jää

      Ja onhan hiilijalanjälki vihreällä politikolla pieni kun taksilla ajaa, jopa 700 metriä!

    • ahrsrt
    • uuninlämmitys

      suurempi saastuttaja on puunpoltto uuneissa kuin autot joten se pitäisi ehdottomasti kieltää ensin

      • kivihiilijalanjälki

        Mites kivihiilenpoltto, onko se siitä saatava lämpö vihreää lämpöä?


    • sulöjettavia.laitoksia

      Samoin kaukolämpölaitokset suljettava kun ne polttaa kivihiiltä esim. Helsingissä, ja muutkin kun ne polttaa jätettä! Jokainen lämmittäköön sähköpattereilla ja maksakoon itse kulunsa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5259
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4715
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3006
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1757
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe