Oriveden valtuustossa seksuaalinen identiteetti hakusessa

Suu loksahti äsken auki, kun luin äsken Oriveden Sanomien digilehteä.

Maanantaina 11.2. kaupunginvaltuustossa yksi nainen ja kuusi akkaa tekivät seuraavanlaisen aloitteen:

Aloite terveiden sukupuoliroolien tukemisesta Oriveden kaupungin toiminnassa.

”…Perussuomalaisten valtuustoryhmä on huolissaan lisääntyneestä sukupuolineutraaliuden ja ”sukupuoli on kokemus”-ajattelumallin lisääntymisestä Oriveden kaupungissa. Tästä hyvänä esimerkkinä on elämänlaatulautakunnan ideologisin perustein tekemä vuoden tyttö/poikaurheilijan palkinnon poistaminen. Kuntalaisilta saadun palautteen perusteella on syytä epäillä, että myös kouluissa on ainakin ajoittain kerrottu lapsille ja nuorille sukupuolineutraalisuutta ja kokemukseen perustuvaa sukupuolisuutta tukevia väittämiä.

Aloitteessa vaaditaan mm, että
- Oriveden kaupunki tekee linjauksen, jossa ohjeistetaan kaikkia kaupungin henkilöstöä ja luottamushenkilöitä huomioimaan päätöksenteossaan sen, että sukupuolia on kaksi ja että tervettä sukupuolikehitystä tulee tukea eikä sekoittaa.
- Pyytää selvityksen kouluissa ja tarhoissa käytettävästä opetusmateriaalista sukupuoliin liittyen.
- Jos selvityksissä tulee ilmi, että lapsille opetetaan edelleen tieteellisesti kiistanalaisia käsitteitä, kuten ”sukupuoli on kokemus” tai ”sukupuolia on enemmän kuin kaksi”, tulee tuollainen opetus viipymättä lopettaa tai siitä on annettava selkeä tiedote vanhemmille. Epätieteellisen ja ideologiaan perustuvan oppimateriaalin käyttö on verrattavissa uskonnonopetukseen ja siitä tulee olla mahdollista kieltäytyä vakaumuksellisista syistä.

…Hämmentyneelle lapselle sukupuolten moninaisuudesta opettaminen ei ole vastuullista tai mihinkään lääketieteelliseen tai hoidolliseen tosiasiaan perustuvaa, vaan suorastaan vahingollista ja vaarallista aivopesua.”

Tämän yhden persun ryhmän tekemän aloitteen allekirjoitti lisäksi muiden puolueiden persuja, mm. kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä Oriveden Kokoomuksen puheenjohtaja. Pantaisko yhteinen hamekangaskeräys käyntiin näille tolkuttomille mullikoille, kun karkauspäiväkin lähestyy? Ja sitten ihmetellään, ettei kukaan halua muuttaa Orivedelle.
Ilmoita


195 Vastausta

Ketjusta on poistettu 34 sääntöjenvastaista viestiä.


Sanomissa luki: "Kymäläisen lisäksi aloitteen allekirjoittivat Pekka Tuhkanen, Kirsi Mäkinen, Jussi Viljanen, Henry Ingraeus, Kimmo Vihusaari ja Sebastian Toukola."
Ilmoita
Tämähän on vastaavantasoinen manööveri kuin tapaus Sillanpää. Onkohan tässä sama ääliö/samat ääliöt alullepanijana? Tällaiset möläytykset saavatminut yhä vahvemmin uskomaan, että meritokratia saattaisi olla paras tapa harjoittaa politiikkaa.
Ilmoita
Kaupunginvaltuutetut ovat siis tehneet virallisen ja laillisen valtuustoaloitteen, joka on tarkoitettu julkiseen käsittelyyn. Silloinhan on itsestään selvää, että heidän nimensä saa ja kuuluukin julkaista. Eli Sami Kymäläinen, Jussi Viljanen, Kirsi Mäkinen, Henry Ingraeus, Kimmo Vihusaari ja Sebastian Toukola.
1 VASTAUS:
Tästä puuttuu vielä seitsemäs allekirjoittaja eli kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varsinainen jäsen Pekka Tuhkanen (kesk).
+Lisää kommentti
Ehkäpä arvon valtuutetut ymmärtävät jo hävetä tuotostaan ja kyttäävät nyt täällä poistelemassa asiallisia kommentteja.
Ilmoita
Taitaa siellä aliupseerikerhossa olla mielenkiintoista. Hikiset karvaiset äijät keskenään limboaa ja kilpailee rimanalituksesta saunassa, makkarat kuumina homofobiasta. Siinä aisakellot soi ja ajatukset sinkoaa Tonavan suuntaan. Eipä ole näistä upseereiksi ja herrasmiehiksi.
2 VASTAUSTA:
hih, kunhan ei poikamainen identiteetti jäis lauteiden väliin ja muuttuis siksi ääni kulkusissa
häh, poikamainen identiteetti ei saa jäädä lauteiden väliin?
+Lisää kommentti
Kummallista, ettei julkisten, virallisten ja kaupunginvaltuustossa alulle pantujen aloitteiden allekirjoittajia saisi tänne laittaa. Olihan ne jo muuallakin julkisuudessa kuin Oriveden Sanomissa, ja itsehän ovat allekirjoittaneet aloitteen. Allekirjoittajat ovat Sami Kymäläisen lisäksi Pekka Tuhkanen, Kirsi Mäkinen, Jussi Viljanen, Henry Ingraeus, Kimmo Vihusaari ja Sebastian Toukola.
1 VASTAUS:
Käsittääkseni SUKUPUOLIA on kaksi, poika ja tyttö.. Pojalla penis, tytöllä vagina.. On mielestäni eri asia olla homo tai lesbo sekä tuntea olevansa jotain muuta.. Miksi sukupuolet pitäisi "kieltää" siksi että on olemassa lesboja, homoja ym.. Meillä nyt vain sattuu olemaan sukupuoli sen mukaan millaiset pissavehkeet kullakin on.
+Lisää kommentti
Aloitteen ovat allekirjoittaneet oriveden pääpersu, seurakuntapastorin vaimo, villasukkaviestin voittajien ankkuri, suttuileva vintiö, KVL-tekniikan soramyyjä ja yksi höynäytetty nuorukainen.
4 VASTAUSTA:

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Kerro viellä lisää.......
Tuhkanharmaata taloutta...
Mansun hinta on kuitilla kalliimpaa!
Eikö mansikoita enään saa?
+Lisää kommentti
Komisantti Komalainenkyntti, Kossijuntti Koljanenvintti, Konryhentti Kongraeusintti, Kokkapentti Kohkanentuntti, Kommokintti Kohusaarivintti, Kobastiansentti Koukolatontti, Korsikintti Kokinenmäntti
Ilmoita
Yrittääks näistä kukaan muu kuin Kymä eduskuntaan? Sääliksi käy.
3 VASTAUSTA:
Eikös tommonen alote ole jo eri lakien vastaista? Ja eikö tasa-arvoasiat ole opetussuunnitelmassa, ei kai niitä Orivedellä kirjoiteta kokonaan uusiksi. Jos haluaa vaikuttaa, kai pitäisi mennäkin Suomen eduskuntaan. Toisaalta onhan eduskunnan yläpuolella vielä Oriveden valtuusto.
Kirsi Mäkinen kai on ehdolla eduskuntavaaleissa?
Kirsi Mäkinen varmaan asettuu ehdolle ellei Pyhä Isä eli pappiaviomies kiellä. Seurakuntana kieltäisin.
+Lisää kommentti
Eikös koulussa opeteta evoluutioteoriaakin tutkimuksiin ja tieteeseen perustuen, eikä siis kreationismia, joka perustuu uskoon ja/tai henkilökohtaiseen tuntemukseen.

Miksi ihmeessä nyt tässä asiassa sitten pitäisi poiketa tieteestä ja opettaa jotain tuntemuksia, en minä ainakaan ole huomannut mitään uutista, että tiede tai tutkimus olisi löytänyt kolmannen tai peräti jonkun muun kuin naaras/koiras sukupuolen.
2 VASTAUSTA:
Kieltäytyisivät nyt samalla kaikista ilmastonmuutokseen, ihmisen kehitysbiologiaan, homoseksuaalisuuteen ja muihin epätieteellisiin oppeihin perustuvista faktoista, joiden opetus on verrattavissa uskonnonopetukseen ja opetuksesta tulee olla mahdollista kieltäytyä vakaumuksellisista syistä. Ei kun yksityiskoulua pukkaamaan, peruskoulussahan opetetaan vain näitä ideologisia asioita. Lahkolle oma koulu Naaraojan notkoon.
Se että sinä et ole löytänyt, ei kerro mistään muusta kuin siitä, ettet osaa etsiä etkä kuulu tiedeyhteisöön.
+Lisää kommentti
Nää on HAITTAorivesliläisiä kaikki nimensä alla laittaneet. Että taas hävettää.
Ilmoita
MITENKÄHÄN SITTEN SUU PANNAAN, KUN OMA LAPSI ILMOITTAA AIKUISTUESSAAN OLEVANSA HOMO TAI LESBO?JOS JONKUN ALLEKIRJOITTANEEN OMA LAPSI KORJAA SUKUPUOLTAAN?SYYTTÄÄKÖ NÄMÄ VALTUUTETUT SITTEN ITSEÄÄN KASVATTAJINA VAI VYÖRYTTÄVÄTKÖ KAIKEN VASTUUN ORIVEDEN KOULUJEN NISKAAN?MISSÄ ÄIDIN JA ISÄN RAKKAUS?
Ilmoita
Kymäläinen vois tehdä ne typerät videolausuntonsa mustavalkoisina, osuis ehkä vielä vähän paremmin kohderyhmäänsä. Muistaako kukaan miten yks heppu germaaniassa ainakaan paasas radiossa räkä roiskuen? Tuleeko mitään mieleen? Uppoo kuin paska pönttöön työttömiin, vähävaraisiin ja kouluttamattomiin .
Ilmoita
Papin rouvakin on höynäytetty mukaan. Kyllä hävettää! Nyt selittelee sitten Orivesi-ryhmässä tekemäänsä mokaa. Ei auta, juuri tänään eroan kirkosta. Lue = eroan Oriveden evlut seurakunnasta.
3 VASTAUSTA:
Tästähän se käy helposti. Itse erosin jo aiemmin, kun seurakunta suojeli pedofiilia nuoriso-ohjaajaa.

https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/
joo, srk suojeli pedofiilia, kun se teki rippikoulussa alaikäsille tytöille poikajuttuja, joutu vankilaan
Kirsi Mäkinen (kd) pyrkii eduskuntaan käsittääkseni. Ei muuta kuin äänestämään.
+Lisää kommentti
YLEn luetuin uutinen juuri nyt:

https://yle.fi/uutiset/3-10644082
Ilmoita
Hei oriveteläiset, ei kannata hävetä. Tuosta aloitetekstistä käy nimittäin ilmi, että teillä taitaa olla sukupuolinen moninaisuuskasvatus paremmalla mallilla kuin monella muulla paikkakunnalla.

Kristillinen koulu on Koillis-Tampereella, ei niin kaukana Orivedeltä. Äkkiäkö tuonne jälkikasvunsa kuskaa, jos peruskoulu ahdistaa. Siellä varmasti opetetaan niitä terveellisiä sukupuolirooleja.
Ilmoita
Kymä hei, nostappa mekonreunaa & vilauta. Haluan nähdä , onko sielä mitään.
Ilmoita
Hyvä Sami! Ei mitään hävettävää meillä Orivesiläisillä. Suoraan sanottuna nerokas eduskunta vaaliavaus. Antaa suvakkien itkeä ,ei ne muuta osaakkaan. Minulta varma ääni sinulle.
2 VASTAUSTA:
Hyvä sami hyvä alote ihan oikeaa puhetta kannattaa ääni antaa samille
Liityn mukaan: Suvakit ei tätä maata ole rakentaneet eikä puolusta!
+Lisää kommentti
Kyllä nää Samalais-Kymät, Pehkas- Tukat, Viljas-Pussit ja Hengraeus-Inkat ja kumppanit pitäis haastaa kävirkavastuusta käräjille Orivedän maineen lokaamisesta. Voiko enää tyhmyys tästä lisääntyä?
1 VASTAUS:
Yleinen totuus, kaikkien tiedossa.
+Lisää kommentti
En-halua-kuulua-näihin 13.2.2019 11:07
"Papin rouvakin on höynäytetty mukaan..."

Entäs sitten kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja myös Kokoomuksen paikallispomo? Niitä ei ole tarvinnut höynäyttää, tässä tulevat arvot paljaimmillaan esille. Luulisi kuitenkin kykypuoleen älykkäämmän siiven ja Oriveden kaupungin reagoivan tähän. Hiljaisuus merkitsee hyväksymistä.
3 VASTAUSTA:
Tytöille ja pojille ei tarvitse tuoda sellaista oppia että te saatte leikkauttaa peniksenne pois tms
sellaiset ihmiset on aina sairaita. erityistapauksia.
Näkeehän ssiitäkin joka julkisuudessa esitellyt sukuppuolen vaihdos leikkausta ett hän tahtoo tehdä itsestään ihan idiootin pimun näköisen,
ei tajua sen vertaa tytöistä
hän halua a näyttää joltain prostituoidulta barbilta.

ja hän luulee että voi kokea on kuulema orgasmi varmuus siinä
halkaistusta peniksestä kun tehdään vagina

voisikohan siitä saada enemmäntietoa

NIIN tieto puuttuu! katsoin googlesta siitä sukupuolenvaihdosleikkauksesta, ja sieltä ei löytynyt MITÄÄN.
että miten he katkaisee peniksen. ja miltä se näyttää ei ollut kuvaa kuvahaussa.
ainoa mit olen kuulllut on
kun se joka nyt vaihtaa sukup ja kertoi että he halkaisee peniksen ja siitä tehdään vagina
ja kuulema orgasmi takuu on.
( eikä hän vielä kertonut että kokiko HÄn sitten vaan oli vasta menoss a siihen leikkaukseen

ai häneltä on niin elämä pilalla että kaikki haluaa tuhota kaiken?
+Lisää kommentti
Parasta mitä Suomelle voi tapahtua on että Sami Kymäläinen pääsee eduskuntaan! Kun se siellä touhuaa Teuvo Hakkaraisen kanssa voimme olla varmoja että perussuomalaisilla ei ole minkäänlaista asiaa hallitukseen.
Ilmoita
Vakavaa asiaa, onko tätä puolta mietitty: Mitenkähän sitten suu pannaan, kun oma lapsi ilmoittaa aikuistuessaan olevansa homo tai lesbo? Jos jonkun allekirjoittaneen oma lapsi korjaakin sukupuoltaan? Syyttääkö nämä valtuutetut sitten itseään kasvattajina vai vyöryttävätkö kaiken vastuun Oriveden koulujen niskaan? Missä äidin ja isän rakkaus?
Ilmoita
Asialla on epäilemättä Oriveden viidennen herätysliikkeen kiihkofanaattinen aines. Orivedellä osa uskovaisista on tunnetusti lähes kultistien tasolla, ja homous ja kaikki muukin normista poikkeava on heille kauhistus. Olen kuullut kauhujuttuja Oriveden rippikoulusta, josta tervehenkiset lapset ovat tulleet itkien kotiin etuajassa, kun heidät on keskellä yötä herätetty kuuntelemaan kielilläpuhujia ja "totuuksia", jotka eivät ole Raamattua nähneetkään. Homojen helvettiin joutumisen lisäksi siellä on varmaan puhuttu muistakin tällaisista ”terveistä sukupuolirooleista”. Omat lapseni ymmärrän kyllä pitää erossa Oriveden seurakunnasta jatkossakin.

Vain yksi aloitteen allekirjoittajista taisi kuulua kristilliseen puolueeseen, mutta muutkin ovat epäilemättä kristilliseen seurakuntaan kuuluvia ja paikallisen rippikoulun käyneitä.
Ilmoita
On Kymälä kyllä aika ääliö, mutta en olisi arvannut, että se tällaisenkin alle kehtaa pistää nimensä.
Ilmoita
Antaa Viljasen ja muiden leikkiä, eihän tässä oikeasti ole mitään hätää. On itse asiassa aika hellyttävää, miten he uskovat voivansa päättää, mitä kouluissa opetetaan. Heiltä on tainnut innostuksen huumassa päästä unohtumaan, että eihän paikallisvaltuustossa istuvilla ole minkäänlaista valtaa määrätä saati valvoa koulujen opetussuunnitelmaa tai oppikirjojen sisältöä – sellaisesta päätetään valtakunnallisella tasolla. He saavat tällaisella tietämättömyytensä osoittamisella vain itsensä näyttämään lapsellisilta.
Ilmoita
Mielestäni huvittavinta on kuva Viljasesta pikku myy ponnarissa lukemassa aloitetta. Ja kaiken lisäks se pöljä alle kirjoitti sen. Kuusisto taisi jakaa kuvan kokouksesta. On ne allekirjoittaneet häpeäksi Orivedelle. Pitäisikö Kokoomuslaisten loikata persuihin, ku tollaseen nimen laittaa. Tai ainakin kokoomuksen tulisi heittää nämä pölvästit puolueesta pihalle.... Valtuuston tulisi myös miettiä nauttiiko viljanen luottamusta. Mites olis välikysymys?
4 VASTAUSTA:
heh heh, Viljasella ponnari, taitaa olla seksuaalinen identiteetti hiukka hakusessa...
PoikanimeltäJussi kirjoitti:
heh heh, Viljasella ponnari, taitaa olla seksuaalinen identiteetti hiukka hakusessa...
Häntä on varmaan koulussa valistettu väärin.
Turha pelko, ei ole muukaan oppi siihen päähän tarttunut.
joo, viljanen ei oo penaalin terävin kynä
+Lisää kommentti
Sukupuolineutraaliutta korostava touhotus menee mielestäni maailmalla nykyään liiankin pitkälle: esimerkiksi päiväkodeissa ei muka saisi enää kutsua ketään tytöksi tai pojaksi, sen sijaan pitäisi puhua vain lapsista. Tytöt ja pojat eivät kuitenkaan ole kadonneet minnekään, vaikka erityisesti Amerikan ”social justice warriorit” tuntuvat haluavan kieltää heidän koko olemassaolonsakin. Samaan tapaan tytöt pysyvät tyttöinä ja pojat poikina, vaikka transsukupuoliset tunnustetaan ja huomioidaan.

Sekä amerikkalaisten että orivesiläisten olisi syytä ottaa järki käteen ja rauhoittua, sillä eri sukupuolten tunnustaminen ei ole vaaraksi kellekään. Oletusarvoisesti tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia, ja avoimessa ilmapiirissä (jollainen tulisi olla niin kotona, kouluissa kuin päiväkodeissakin) transsukupuoliset uskaltavat tuoda oman sukupuolensa ilmi, jolloin häntä sitten kutsutaan sen mukaan tytöksi tai pojaksi. Ei se ole sen vaikeampaa kuin jos oppilas pyytää koulussa tulla kutsutuksi lempinimellä.
Ilmoita
Kirsi on tyttö, Jussi on ponnaripää, mutta mikä Henkka sitten on? Oikea vastaus: sillä ei ole mitään väliä. Ketään ei kiinosta.
Ilmoita
"Ei se ole sen vaikeampaa kuin jos oppilas pyytää koulussa tulla kutsutuksi lempinimellä. "

Se siitä hyvistä tavoista koulussa. Miten määritellään millä lempinimellä saa kutsua? Onko Kuppa ok?
Ilmoita
Kymä esiintyy Orivesi-ryhmässä vaimonsa nimellä, kun on itse heitetty sieltä pois. Luulisi vaimoa hävettävän ja syvästi.
Ilmoita
Kaksi noista allekirjoittajista on elämänlaatulautakunnassa, kaksi muuta taas lasten ja nuorten lautakunnassa. Seuraavat kaksi kaupunginhallituksessa ja yksi on kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.
Ilmoita
Olen sen sortin feministi, joka haluaa yrittää ymmärtää sitä porukkaa, jonka mielestä "terveet sukupuoliroolit" kuuluvat koulujen ja päiväkotien opetussuunnitelmiin. Painotus sanalla "yrittää". Kristityillä konservatiiveilla on jatkuva huoli koulutusjärjestelmämme "homosaatiosta" ja "transusaatiosta" samalla, kun Ev.lut. kirkko joutuu kerjäämään varoja Yhteisvastuukeräyksessä toisen asteen oppilaitosten nuorten perustarvikkeisiin.

Elämme kehitysmaassa, jossa heikoimpien elintaso vastaa Romanian köyhien vastaavaa. Kaikilla perheillä ei ole varaa tietokoneisiin, koulukirjoihin, harrastuksiin eikä joululahjoihin. Tällainen köyhyys on usein ylisukupolvista, ja leipäjonoissa voi nähdä kolmenkin polven edustajia samasta suvusta. Tällaisille ihmisille konservatiiveilla kunnanvaltuutetuilla harvoin riittää empatiaa, koska heillä on kiire valvoa, etteivät heidän poikansa ja näiden kaverit pukeudu pinkkiin tai käytä salaa kynsilakkaa.

Orivedellä herran vuonna 2019 konservatiivit kristityt puuhaavat kunta-aloitetta, joka palauttaisi "terveet sukupuoliroolit" lasten opetukseen. Aloitetekstissä ei vastusteta niinkään opetusta seksuaalisesta suuntautumisesta, vaan pikemminkin sellaista sukupuolen käsitystä, jonka mukaan sukupuoli on jatkumo, ei binäärinen jako rasiaan ja töpseliin. Gender Trouble, Judith Butleria lainaten, on saapunut Orivedelle kaksikymmentäyhdeksän vuotta myöhässä.

Butlerin joustava näkemys sukupuolesta on vapauttanut monia omasta identiteetistään epävarmoja ihmisiä ilmaisemaan itseään. Gender Trouble on todella vaikutusvaltainen teos, joka on muuttanut monien elämän kohti parempaa. Konservatiivien mukaan tämä on "propagandaa", joka turmelee nuorison. Heidän maailmassaan sukupuoli on nimenomaan rooleja, joita ihmisen taimeen kaadetaan ylhäältä päin, ja vahvistamalla lapsen binääristä sukupuolta sen mukaan, mitä hänellä on housuissa, rakennetaan "luonnollinen" yhteiskunta.

Adam and Eve, not Adam and Steve.

Ehe-ehe.

Olen kristillinen radikaalifeministi, ja minulle Raamattu on tekstikokoelma, joka syntyi yhdessä maailman ajassa, kulttuurissa, jossa naisten ja seksuaalivähemmistöjen asema ei ollut kummoinen. En etsi Raamatusta vahvistusta tasa-arvotyöhön muuten kuin rakkauden kaksoiskäskyn muodossa.

Meillä Suomessa on liiankin "terveet sukupuoliroolit", jos esimerkiksi nuorten ammatinvalintatilastoihin on uskominen. Naisvaltaisten alojen palkkakehitys on surkeaa, myös niiden varhaiskasvattajien, joita nyt syytetään väärien sukupuolikäsitysten tartuttamisesta pilteille. Talousjärjestelmämme perustuu edelleen kahden perheen elättäjän mallille, vaikka aika usein lasten elatuksesta on pääasiallisessa vastuussa matalapalkkainen, palvelu- tai hoitoalalla vuorotyössä työskentelevä naisoletettu henkilö. Yksinhuoltaja. Konservatiivikristittyjen mukaan "yhteiskunnan mädättäjä" (muun muassa minua on näissä piireissä nimitetty sellaiseksi suoraan päin naamaa).

Lasten sukupuolikasvatuksessa tulisi kiinnittää huomiota sukupuolten tasa-arvoon enemmän kuin identiteettikysymyksiin. Fiksut lapset oppivat sateenkaariasian muutaman mukavan eläinsadun kautta. Heillä todennäköisesti on hoitajana joku, jonka ymmärrys sukupuolesta ei perustu Raamatun, Suviseurojen puheiden, tai Askel-lehden seuranhakupalstan käsityksiin. Sateenkaariperheiden lapsia on päiväkodeissa, joten on ehdottoman tarpeellista, että moninaisten perheiden todellisuus otetaan huomioon varhaiskasvatuksessa.

Koska perinteiseen malliin sukupuolitettu talousjärjestelmämme käy aivan eri aikaa kuin yhteiskunta, lapsiperheköyhyys syvenee. Kaikkien vanhempien rahat eivät riitä edes perusasioihin, vaikka he kävisivät töissä. Lasten tekeminen uusliberaaliin talousjärjestelmään on järkyttävä riskibisnes. Tämä on oikea sukupuolipoliittinen huoli, josta myös kuntapoliitikkojen kuuluisi olla murheissaan.

Sukupuolikasvatus voisi olla esimerkiksi kasvattamista demokratiaan. Lasten on hyvä oppia, että kaikki työ on yhtä arvokasta, ja että myös työttömillä on ihmisarvo. Lasten on hyvä oppia, että sukupuoli on käsite, josta kiistellään, ja että kiistelykin voi parhaimmassa tapauksessa olla toisen ihmisyyttä kunnioittavaa. Lasten on hyvä oppia keskustelemaan, väittelemään, kyseenalaistamaan.

Pahinta, mitä voin kuvitella tälle maalle, on isänmaallisten konservatiivikristittyjen suunnittelema koulutusreformi. Vaikka tulevia valtakunnallisia opetussuunnitelmia ei onneksi lyödä lukkoon Oriveden kaupunginvaltuustossa, on huolestuttavaa, että pienen kaupungin 31 valtuutetusta 7 kannattaa transfobiaa, ja pullan-, nyrkin- ja hellantuoksuista arvomaailmaa.
Ilmoita
Kyllä Oriveden kristillistä puoluetta vedätettiin kuin pätsiä narussa. Toisaalta, Päivi Räsäsen henki elää näissä viidesläisissä ja voi hyvin.
Ilmoita
Tämä 1,5 miljoona kertaa katsottu suomalainen musiikkivideo sopii hyvin Orivedelle.

https://www.youtube.com/watch?v=wejE_37dx_A
Ilmoita
Sukupuolihan ei ole mikään rooli, jonka voi vetää päälle ”tilanteen” mukaan vaan niin kuin biologiasta tiedämme, sukupuolia on vain kaksi joko naaras tai koiras, jos kehityksessä kaikki menee niin kuin pitääkin. Lisäksi tämä jakohan on ehdoton edellytys sille, että ihminen yleensä on olemassa ja sen olemassaolo olisi turvattu myös jatkossa, ainakin lisääntymisen osalta. Tämä on siis luonnon (evoluution, luojan – ken uskoo) määrittelemä normi tilanne.

Sukupuolikromosomi määrää ihmisen sukupuolen kuten muillakin nisäkkäillä. Kuten tiedämme niin kaikkihan ei aina mene niin kuin ”strömsössä”, eli mahdollinen kromosomihäiriö/virhe/poikkeama tällä alueella saattaa aiheuttaa ongelmia yksilölle hänen sukupuoli-identiteettinsä kanssa.

Kaikki ihmisethän ovat yhtä arvokkaita riippumatta siitä, kuinka ”täydellisiä” he ovat ja se että jos joku ei nyt ”taivu” näihin kahteen rooliin (naaras/koiras) niin se ei todellakaan tarkoita sitä, että hän olisi ihmisenä jotenkin vähempiarvoisempi. Hänen pitää saada tukea siihen omaan tilanteeseensa EIKÄ niin että koko yhteiskunta/koulu ja opetus alkaa pyöriä sen mukaan miltä kustakin tuntuu.

En myöskään yhtään kyseenalaista, etteikö henkilö näin kokiessaan olisi tosissaan ja hänelle se on aivan täyttä totta MUTTA eihän se sitä tarkoita, että meidän pitäisi tämän perusteella lähteä kyseenalaistamaan kaikkien muiden oppilaiden sukupuoli-identiteettiä. Tämä asiahan kehittyy luonnostaan, jos kaikki menee kohdilleen, jos taas ei niin kyseiselle yksilölle tarjotaan tarvittavaa apua esim. koulukuraattorin / terveydenhoitajan taholta.

Tässä kohtaa voi tuntua vitsiltä mutta Lahtinenhan toteaa Tuntemattomassa sotilaassa että ”mää ole ahvena”, tarkoittaakos tämä nyt että tulevaisuudessa ihminen voikin olla jotain muuta kuin ihminen – jos hänestä niin tuntuu?
1 VASTAUS:
Tällainen järkevä kommentointi sivuutetaan aina näiden normaaliutta vihaavien toimesta...
Olipa kuitenkin virkistävää .
+Lisää kommentti
Joo'o. Kaikki huomio on hyvästä, oli se hyvää vaiko huonoa. Varsinkin kun yrittää epätoivoisesti päästä eduskuntaan... Öyh öyh ja möyh möyh. Jokseenkin tyypillistä turhaa vouhotusta tämäkin aloite on. Ja sitten tuohon lähtee vielä mukaan muutama muukin, tosin osalla oma uskonnollinen taustansa varmaan ajaa tekemään harkitsemattomia asioita. Tulevissa vaaleissa tiedän ainakin ketä en aio äänestää, mieluummin ääni vaikka kommareille, vaikka Herkku on nykyään pilven reunan listoilla
Ilmoita
Kaupungin herrojen ei enää tarvi miettiä, kun tontit ei mee kaupaksi. Valtuuston puheenjohtaja laittaa nimensä tuonlaiseen paperiin. Kertoo kaupungista paljon. No hankkiihan itselleen lisää hommia miettiessään uutta markkinointia ja lypsää lisää kokouspalkkioita, meiltä veron maksajilta.... Ei muuta, kun uusiin aloitteisiin nimiä kirjoittaa
Ilmoita
Oisko tämä saman tekijän tekemä biisi kuitenkin sopivampi Oriveden tapauksessa?

https://www.youtube.com/watch?v=RfILWEJZezQ
Ilmoita
Miksei Orivedellä voisi valita vuoden tyttöpoikaurheilijaa?
Ilmoita
en ymmärtänyt tuossa mitään vikaa. Mitä ne naiset oli kirjoittaneet

siis he tahtoi säilyvän sen terveen mailman ja elämän että tyttö on tyttö ja poika on poika
??
Ilmoita
Suuri vihreä ajattelija Rosa Meriläinen on todennut, että kyllä tytölläkin voi olla pippeli.
Ilmoita
Aika omituinen keskustelu, kun puolet kommenteista on poistettu.
Ilmoita
Kun niitä sukupuolia on vain kaksi. Mielentiloja ja sisäisiä tuntemuksia toki voi olla vaikka kuinka paljon.
Ilmoita
Persutrollit on usutettu positiiviskommentoimaan ja peukuttamaan Iltasanomain artikkelia.
Ilmoita
Hyvä Oriveden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja! Lainaan Lewis Hamiltonia: "Silloin on enemmän kysymyksiä, kun paska osuu tuulettimeen."
Ilmoita
Tällä kertaa taitaa roiskua oikein kunnolla...
Ilmoita
Kyllä nämä seitsemän sankaria ainakin piti huolen 150 juhlavuoden näkyvyydestä. Eikä valtuuston 100V juhla kokous unholaan jää. ..,
Ilmoita
Oriveden paikannimi on selvästi sukupuoliepäneutraali. Se syrjii tammoja ja sukupuoli-identiteetistään epätietoisia hevosia.

Vaadin, että paikkakunnan nimeksi on heti otettava Hevonvesi, tuttavallisemmin pelkkä HevonV.
Ilmoita
erosin juuri kirkosta, en halua uskoa samaan jumalaan kuin tää valtuuston pj, oksettaa ja hieman naurataakin samaan aikaan
2 VASTAUSTA:
Kirkkohan on vaan instituutio, se minkälaiseen Jumalaan kukin uskoo on hänen omien korvien välissä.
Tuskinpa sinä uskot minkäänlaiseen Jumalaan
Ylipäätään tuo "erosin juuri kirkostsäa koska sitä ja tätä..." On todella voidella typerää ja lapsellista itkupotku raivoamista. Nyyh nyyh, yhyy että teitä taukkeja nyt taas kerran harmittaa.
Olen
Fakta on silti se, että sukupuolia on vain kaksi, vaikka Setan hihhulit kuinka muuta väittävät.
Ja ei voi olla väärin, että pojat kasvatetaan poikien lailla ja tytöt tyttöjen lailla.
Pikkulapsia ei pidä hämmentää eikä järkyttää kertomalla heille, että jotkut muutamat harvat miehet ovat sukupuolisesti kiinnostuneita toisista miehistä ja muutamat naiset toisista naisista. Sellaista ei liioin pidä väittää normaaliksi.
Eikä sitäkään tarvitse väittää, että meikit kasvoillaan naisten vaatteissa kulkeva mies olisi normaali.
+Lisää kommentti
Aivan järkevä ehdotus, ottaen huomioon että esim. nisäkkäillä on vain 2 sukupuolta.
Ilmoita
Nysse uskovainen hullu paljasti kunnolla todellisen karvansa ja munas koko Oriveden.
Ilmoita
Mitä mitä mitä.
Mitä ihmettä kummaa teidän suvakkien päissä liikkuu. Tehän suvaitsette aivan kaiken, PAITSI ette suvaitse tippaakaan kanssanne jostakin asiasta eri mieltä olevien kantasuomalaisten mielipiteitä.
MITÄ pahaa siinä on, jos haluaa että pojat kasvatetaan poikien lailla ja tytöt tyttöjen lailla? Pitäisikö mielestänne pojille opettaa jo päiväkodissa, että meikit kasvoillaan kulkeva hametta käyttävä setä on aivan normaali, eikö häntä pidä tuijottaa. Ja pitäisikö opettaa myös, että toista miehistä sukupuolisesti kiinnostunut mies on normaali, eikö missään tapauksessa kuuluu mihinkään pieneen seksuaalivähemmistöön.

Minä en ainakaan hyväksy niin pitkälle menevää suvakkiutta ja se teidän Setan jäsenten ynnä muiden suvakkien olisi hyvä tiedostaa.
Minulle ja monelle muulle on olemassa vain kaksi erillistä sukupuolta, nimittäin miehet ja naiset. Uskoisin valtaosan ihmisistä ajattelevan edelleen samalla lailla.
1
Ilmoita
On se näemmä joillekin vaikeaa ymmärtää että sukupuolia on vain ja ainoastaan kaksi. Mies ja nainen.
Ilmoita
Olivatkohan aloitteen allekirjoittavat ainoita tervejärkisiä Orivedellä, tai ainakin valtuustossa?

Tuntuu siltä, ett opetussunnitelmia ovat laatineet nykyajan sairaat yksilöt. Jo on teillä Junteissakin asiat menneet pervoihin suuntiin!

Vajaa 30 v sitten tuli käväistyä Orivedellä, kun menin auttamaan kaveri mökin perustuksien teossa Längelmäelle. Mökkitontti oli Längelmäveden rannalla. Taitaa Orivedelläkin olla virallinen vihervassarien aivopesu purrut. Toista oli ennen.
1 VASTAUS:
Unohdin laittaa luettavaa kaikille, katsokaa mikä tekele on tämä opaskirjanen!
Tämä markkinoidaan normaalina touhuna, huomatkaa vaikka kuva e-m-ä-tin-y-h-d-y-n-t-ä.
Englannin vanhoilliset piirit heittivät voltin nähdessään tämän suomalaisen oppaan.
Tuo sama opas esiteltiin Iltalehdessä toukokuussa 2018.

Tasa-arvon nimissä kirjasessa kannatetaan r0tujen sekoittumista.

https://hivpoint.fi/wp-content/uploads/2016/12/Nuorten_esite_nettiin_aukeamat.pdf

Niin että semmoista tässä tällä kertaa ...
+Lisää kommentti
Joko kiihkeimmät sukupuolineutraalisuuden puolesta vaahtoavat Vähemmistöliiton ja Virheiden edustajat ovat tehneet aloitteen Oriveden nimen vaihtamiseksi sukupuolineutraaliksi nimeksi Ruunavesi?
1 VASTAUS:
Kannatan. Valtuuston puheenjohtajahan on ruunattu samana päivänä kuin Kaarle XVI Kustaa, molemmat on kuninkaallisia.
+Lisää kommentti
"... aloitteen allekirjoitti lisäksi muiden puolueiden persuja, mm. kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä Oriveden Kokoomuksen puheenjohtaja.". No johan pomppas! Mielenkiintoinen uusi poliittinen termi "muiden puolueiden persut". Tästä voitaisiin ottaa mallia,, vaikkapa näin: "Vasemmistoliiton tekemän aloitteen allekirjoittivat muiden puolueiden kommunistit, natsit, fasistit, anarkistit ja muut demokratian vastustajat".
5 VASTAUSTA:
Tämähän todistaa sen tosiasian ja tulevien vaalien tuloksen, ihmiset alkaa tulemaan järkiinsä!

Tällä vauhdilla kun perussuomalaiset saavat uusia jäseniä ja kannattajia niin keväällä on tulossa "kaikkien jytkyjen äiti"
Kuten jo aiemmin totesin, parasta mitä Suomelle voi tapahtua on että Sami Kymäläinen pääsee eduskuntaan! Kun se siellä touhuaa Teuvo Hakkaraisen kanssa voimme olla varmoja että perussuomalaisilla ei ole minkäänlaista asiaa hallitukseen. Toivon sydämestäni, että juuri Sami pääsee läpi!!! Ja perhekin viimein tienaa, kun isäntä pääsee nostamaan kulukorvauksia ja asumaan saunassa Teuvon kanssa.
persu on aina persu vaikka voissa paistais
HyväSuomiSami kirjoitti:
Kuten jo aiemmin totesin, parasta mitä Suomelle voi tapahtua on että Sami Kymäläinen pääsee eduskuntaan! Kun se siellä touhuaa Teuvo Hakkaraisen kanssa voimme olla varmoja että perussuomalaisilla ei ole minkäänlaista asiaa hallitukseen. Toivon sydämestäni, että juuri Sami pääsee läpi!!! Ja perhekin viimein tienaa, kun isäntä pääsee nostamaan kulukorvauksia ja asumaan saunassa Teuvon kanssa.
En tunne koko Samia mutta täytyy olla hyvä mies jos perussuomalaisten ajatustapaa kannattaa, ei muuta kuin tsemppiä Samille täältäkin!

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Hieman epäilen että kuvaamasi henkilöt tukisivat persujen tekemää aloitetta mutta jos näin käy niin aika laaja kannatus persuilla tulee olemaan!
+Lisää kommentti
Aiemmin Kymäläistä on syytetty koulukiusaajaksi tällä palstalla, lieneen tämänkin ketjun aloittaja sama tyyppi?
Kerron kiusaamisesta oman kokemukseni joka ei ollut Kymäläisen syytä. Yläasteella meidän luokalla oli homo. Kiusaannuin kun urheilu tunnin jälkeen tämä homppeli katseli turhan pitkään minua suihkussa ja hänellä se jäykistyi, seksuaalista ahdistelua tuli joko tahallisesti tai tahattomasti häneltä. Kysyn arvon vihervasurit miten minun olisi siinä tilanteessa pitänyt toimia?
1 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Luitko edes tekstiä mihin kommentoit, siinähän sanotaan ihan selvästi että "Kerron kiusaamisesta oman kokemukseni joka ei ollut Kymäläisen syytä. "
+Lisää kommentti
Tän sukupuoli valheen hypetyksen aikana( 3-6 vuotta) on nuorten mielenterveys hoitoihin hakeutuminen kasvanut 50% . Miksei näitä nosteta jalustalle jotka ovat eheytyneet seksuaali vääristymistään? Hyväksi käyttö lapsena on yleisin syy joka aiheuttaa seksuaalisen kieroutuman.
Ilmoita
Onneks kepuihin voi luottaa. Käänsivät jopa selkänsä verovapaiden mansujen myyjälle.
1 VASTAUS:
onko paljon taxfree myntiä?
+Lisää kommentti
Tosin näissä piireissä voi selänkääntö olla virhe. Tiedä mikä aliupseeri sieltä kireine ponnareineen könyää selkään..
Ilmoita
Kuka on tämän palstan mode? Selvästi näkyy että hän vihaa persuja ja rakastaa sateenkaari ajattelua.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Jos ei oteta huomioon aloitteen allekirjoittanutta rouvaa ja mukaan houkuteltua ihan fiksua poikaa, niin onhan tuo loppuporukka todellinen kauhugalleria. Ikävä kyllä tuon likaisen "Viisikko pulassa" -porukan takia koko Oriveden mainekin likaantuu.
Ilmoita
Hamppua imeville sukupuoli-intoilijoille informaatioksi että hampullakin on vain 2 sukupuolta.
1 VASTAUS:
suvuttomasti lisätty hamppu on nyky päivää.
+Lisää kommentti
Voihan Kihniö. Ja Perä-Hikiä.
1 VASTAUS:
Amerikassa tälle porukalle on kuuluisan "Deep River" -elokuvan hengessä ihan oma terminsäkin: white trash.
+Lisää kommentti
Auki se on jäänyt viihdeohjelmissakin.
Ilmoita
Onko tämä valtuusto täynnä aivottomia käpyjä?

Kaikenlaisia sitä valitaankin valtuustoihin jne.

Voi hyvää päivääja persut taas etunenässä!
Ilmoita
Ei tästä voi syyttää ketään muuta kuin meitä itseämme. Itse olemme ne sinne valinneet. Peiliinkatsomisen paikka.
Ilmoita
En minä ainakaan äänestänyt yhtäkään noista - luojan kiitos!
Ilmoita
Voinko saada muka karenssin kun en kykene menemään kursseille. Olen 22 vuotias ex-nuorimies joka on kokemusperäinen hevonen, suomenhevonen. Meneeköhän se läpi työkkärissä kun väitän olevani hevonen ja sukupuoleltani tamma sellainen, en siksi voi osallistua minulle ehdotetulle metallialan peruskussille joka kestäisi vuoden. Vai onko joku kuullut joskus hevosesta joka hitsaa tai koneistaa metallia, ei varmasti. Johonkin ravitalliin haluaisin päästä juoksemaan mutta yhteenkään minua ei olla vielä hyväksytty vaikka olen kolmeen talliin soittanut.
1 VASTAUS:
Minä taas olen aito orivesiläinen rapu. Katson eteenpäin, mutta kuljen aina taaksepäin. Enkä halua mennä siniverisenä avioliittoon koiran kanssa. Kivekset ovat sydämen lähellä, joten ajattelen ns. munillani. Virtasarakko on päässä silmien lähellä. Mistä se taas lienee kertonee?
+Lisää kommentti
”…Perussuomalaisten valtuustoryhmä on huolissaan ..." Mistä lähtien Viljanen ja nämä muut mainitut (entiset?) kokoomuslaiset ovat loikanneet persujen ryhmään? Eikö sieltä ole aiemmin ollut liikettä toiseen suuntaan?
Ilmoita
Tervetuloa Pelle Hermannin nuorisoseuraan!
Ilmoita
On hyvä muistaa, että kyseessä on vain yhden persun kansanedustajaehdokkaan profiilinnostatusyritys jolla saisi tarvittavat äänet tulla valituksi.

Kai nyt olette huomanneet, että kyseinen henkilö noudattaa Trumpin keinoja ja tähän eetokseen
kuuluu puhua yksinkertaisille ihmisille yksinkertaisista ja primitiivisiin tunteisiin vetoavista asioista.

Jos tämä edustajaehdokas menisi yliopistolle möykkilöimään aatettaan, naurettaisiin hänet pihalle oitis, kun taas esson baarissa hänen olkinen ukkonsa nostettaisiin korkeimmalle jalustalle.
2 VASTAUSTA:
Sääli, että Oriveden Kokoomus antaa tukensa tälle Trumpille. Neljä kokoomuslaistahan tuki tätä kansanedustajaehdokasta eli lähti hänen kampanjaansa mukaan tukijäseninä.
se mikään Kymäläisen tekemä aloite ollut, Arttu Rongonenhan sen kirjotti
+Lisää kommentti
Esittääkö Kymäläinen Rongosen aloitteita omanaan?
Ilmoita
Nyt meni hyvesignaloidessa luomuolut väärään kurkkuun!!
Ilmoita
Meneeköhän tässä keskustelussa nyt puurot ja vellit pahemman kerran sekaisin. Ei nyt kannattaisi vetäistä hernettä kovin syvälle sinne nenään ennen kuin on edes selvittänyt, että mistä tässä asiassa oikein on kysymys. Kommenttien perusteella näyttää vahvasti siltä, että asian vastustamiseen riittää pelkästään se, että aloitteen ovat tehneet ja allekirjoittaneet ”väärät” ihmiset. Ketjussa ei ole yhtään perusteltua kirjoitusta siitä, että mikä tässä aloitteessa on pielessä ja/tai tasa-arvoa vastaan. Kaikki kommentit ovat enemmän tai vähemmän ”pelkkää huutelua” ja suurin osa ei liity itse asiaan mitenkään.

Tässä panikoinnissa sotketaan ja sekoitetaan nyt sujuvasti ”kaikki” mahdolliset vähemmistöt ja tasa-arvoasiat kun tosiasiassa tämä koskee vain 1% koko väestöstä. Yli 99 prosentilla väestöstä biologinen sukupuoli ja sukupuoli-identiteetti ovat yhtenevät (Wikipedia). Tässä kohtaa ei nyt pidä sekoittaa seksuaalivähemmistöjä (homot, lesbot, aseksuaalit, biseksuaalit) ja sukupuolivähemmistöjä (mm. trans) keskenään vaan tämä aloitehan sivuaa nimenomaan sukupuolivähemmistöjä (1% kansasta).

Jos nyt ajatellaan koululuokkaa (~20 oppilasta) niin siellä on keskimäärin 0.2 oppilasta luokassa, joille tällä aloitteella saattaa olla vaikutusta. Tätähän voisi verrata siihen tilanteeseen, että Siniset (Timo Soinin porukka) alkaisi vaatia valtakunnan politiikan vetämistä sinisten tavoitteiden mukaan, heidän kannatushan on noin 1%:n luokkaa. Jokainen varmaan ymmärtää, että eihän se niin mene että 1%:n osuudella määritellään valtaväestön toimintatavat – diktatuurit on asia erikseen.

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden pitää ilman muuta toteutua koulumaailmassa mutta ei niin että enemmistön ”pasmat” sotketaan harvojen yksilöiden takia vaan niin että näille yksilöille annetaan tarvittava tuki ja turva ”tukiopetuksen” yms turvin
2 VASTAUSTA:
Eiköhän aloitteentekijät sotkeneet jo aivan itse kaiken yhdeksi sekasotkuksi: terveet sukupuoliroolit, epätieteellisyys, ideologiat, uskonnonopetus, tyttöjen saatava olla tyttöjä ja poikien poikia, virkamieskoneisto valjastetaan valvontaan... Mitä tekemistä näillä on sukupuolibiologisen jaon kanssa? Aloite on kuin oksennus. Luuletko tosissasi, että homoseksuaalit voivat edustaa näiden "terveiden ihmisten" toivomia kunnon tyttöjä ja poikia. Että homot, lesbot ja biit ovat heille täysin OK? Hekoheko. Aivan ryssämeininkiä, hyi hemmetti. Vastenmielistä sekoporukan hyysäämistä nämä sinun järkikäteen-juttusi.
Hyvä kirjoitus.
Näen itse kanssa asian niin että huutelua aikaan saa enemmänkin se että aihe rinnastetaan perussuomalaisiin kuin se mikä aihe itsessään onkaan.
Tämä näkyy monessa muussakin keskustelussa jossa asian esittää perussuomalainen ja vaikka se olisi kuinka kaikkien ymmärrykseen menevä ja kaikkien kanssa yhtä mieltä oleva asia on joidenkin sitä periaatteesta vastustettava. Tässä on vähän samaa ilmiötä kuin yhdysvaltain kakspuolue järjestelmässä. Jos asian esittää toisen puolueen jäsen on sitä periaatteesta vastustettava vaikka se olisi omankin järjen vastaista.

Monet itseään suvaitseviksi kutsuvat ovat todellisuudessa kaikista suvaitsemattomimpia. Puoluetta en mene sanomaan kun moderointi täällä näkyy toimivan puolueperusteisesti mutta jokainen päätelköön.
Toisinsanoen näen kaikista ihmisvihamielisemmiksi nämä toisen puolueen henkilöt ei ollenkaan perussuomalaisia.

Mutta kuten sanoit miksi vähemmistön pitäisi alkaa sanelemaan enemmistön asioita? Minua ei haittaa mitä kukakin itsestään ajattelee ja minkälaiseksi kuvittelee kunhan se on lakien mukaista.
Kyllä silti pitäisi kunnioittaa enemmistön mielipiteitä.
Jos nyt yhtäkkiä keksitään että aurinko on sininen ja siitä nousee omanlaisensa uskonto ei se saa olla valtaideologiaa kannattavien ihmisten alasajoa ja mesoamista kuinka väärässä olemmekaan auringon väristä ja pakkosyöttöä heidän omalle uskonnolleen..
Ihan sama tässäkin. Minulle on tyttöjä ja poikia ja naisia ja miehiä eikä mitään siltä väliltä. Näin ei ole luonnoneläimissäkään.
Se että ihminen keksii tekemisen puutteessa jotain välimuotoja yms ei saa olla totuutta kumoavaa.
Myös lapsinani on tyttöjä ja poikia ja he itse sen tietävät. Yksikään ei ole tullut eikä tule kyseenalaistamaan keitä ovat.
Toki luonnossa on mutaatioita mutta se on niin pieni promille että niistä ei meteliä luulisi nousevan.
Ehkä tsernobylin läheisyys juontaa sitten enemmän mutaatioitakin mene ja tiedä mutta kouluoppiin siitä ei ole vielä lisättäväksi.
+Lisää kommentti
Wikipediaan voi muuten kuka tahansa kirjoittaa mitä tahansa, ihan vinkkinä vaan, jos haluat jotenkin omia mielipiteitäsi lähteillä vahvistaa.

Sitä suuremmalla syyllä, että asia koskee vain pientä vähemmistöä, on todella omituista että asiasta täytyy alkaa tekemään yhtään mitään aloitteita. Antais sen pienen vähemmistön tuntea olonsa hyväksytyksi ja normaaliksi siellä muiden lasten seassa. Ei ne opetuksen ammattilaiset lopuista lapsista tee vähemmistön edustajia.

Osoittaa aikamoista tietämättömyyttä ja opettajakunnan ammattiosaamisen aliarviointia alkaa tekemään moisia aloitteita.
1 VASTAUS:
Tiedän, mutta eihän tällainen prosentuaalinen osuus jostain asiasta/ilmiöstä tai vaikka vaalituloksista ole mikään mielipideasia vaan sehän perustuu johonkin tutkittuun tulokseen, joka on sitten enemmän tai vähemmän faktaa tietoa.

Jos olisin sen nyt ”heittänyt” tähän ilman että olisin maininnut mistä moinen luku on peräisin niin sehän olisi voinut olla vaikka omasta päästä/hatusta, jolloin olisin asettanut ”vastapuolen” paljon hankalampaan tilanteeseen. Huomio itse asiasta olisi saattanut mennä näiden lukujen oikeellisuuden ”tinkaamiseen”.

Wikipedia taas viittaa tämän luvun osalta englanninkieliseen tiedejulkaisuun, josta löytyy tämä sama 99%. Silmäilin ko. artikkelin läpi mutta en kyllä siitä löytänyt, että miten tähän lukuun oli käytännössä päädytty, siis millaisen tutkimuksen kautta.

Tässä linkki ko. artikkeliin
https://www.sciencenewsforstudents.org/article/gender-when-body-and-brain-disagree
+Lisää kommentti
On semmoinen tunne, että valtuuston puheenjohtajalta karkas mopo. Pahasti. Aika moni muukin tuntuu istuvan tyhjän päällä. Kaikki pitäis panna ihan uusiks. Kai noi eduskuntavaalit täytyy kuitenkin ensin lusia.
1 VASTAUS:
Viljanen näkee vain ongelmia. Ei Orivedellä asiat ole niin huonosti. Antaa kasvatus- ja opetustoimen hoitaa omat asiansa ammattitaidolla, muiden niihin puuttumatta.
+Lisää kommentti
Aloitteentekijät ovat aina syyttäneet milloin ketäkin Oriveden kaupungin arvostelusta. Sitten he menevät ja tekevät sen itse letaalilla tavalla.
Ilmoita
Jussi on persu ja Oriveden kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Tämä on fakta ja julkista (sukupuoli)neutraalia tietoa, jonka Viljanen yrittää itse jostain syystä hävittää netistä.
4 VASTAUSTA:
Ehkä muut persut ovat ilmoittaneet, etteivät halua puolueen nimeä lokaan hänen aloitteidensa takia?
Ei J.V. ole kaupunginhallituksen puheenjohtaja, mutta kaappipersu ja valtuuston pj hän on.
Entäs Justiina? Onko Justiina persu?
Vaimo on fiksu ihminen. Lapset on kivoja.
+Lisää kommentti
Ihan älytön aloite, jossa puurot ja vellit ovat menneet aika lahjakkaasti sekaisin.

Sukupuoli ja sukupuoli-identiteetti ovat kaksi eri asiaa. Biologiselta sukupuoleltaan useimmat syntyvät joko tytöiksi tai pojiksi, mutta toisinaan lapsen biologista sukupuolta ei pystytä määrittämään, jolloin voidaan puhua muunsukupuolisuudesta. Sukupuoli-identiteetti tarkoittaa yksilön omaa kokemustaan sukupuolestaan.

Kouluissa ei suosita sukupuolineutraalia kasvatusta tai pyritä häivyttämään sukupuolia. Esimerkiksi tällä hetkellä käytössä olevassa perusopetuksen valtakunnallisessa opetussuunnitelmassa ei mainita sanallakaan sukupuolineutraalia kasvatusta. Sen sijaan siinä mainitaan sukupuolitietoisuus ja kasvatuksessa pyritään sukupuolisensitiivisyyteen. Eli lasta kannustetaan tekemään ratkaisuja ilman, että antaa sukupuoleensa liitettyjen odotusten vaikuttaa niihin.

Ei lapsista olla tekemässä sukupuolettomia. Heille vain kerrotaan, että on miehiä, naisia ja heitä, jotka eivät koe olevan kumpiakaan, ja että se on ihan ok. Ja että sukupuoli ei määritä, kuinka saa tai pitää elämässä toimia.
7 VASTAUSTA:
Oriveden persujen ja kokoomuspersujen mielestä tuo on vahingollista ja vaarallista.
Olen ihmetellyt miten Oriveden Kokoomuksen tai ainakin osan jäsenistä esittämä linja voi poiketa niin paljon Kansallisen Kokoomuksen linjasta. Kokoomuslaisen perheen kasvattina olen ihan ymmälläni. Täytyy varmaan siirtyä äänestämään demareita tai kepuja.
Tietääkö kukaan, onko niissä kiusaamisjutuisa mitään perää? Täällä Suomi24 keskusteluissa oli josain kovasti juttua, että tää persujen eduskuntavaaliehdokas olis harrastanut tämöstä ajanvietettä kouluaikoina. Mut huhujahan voi olla aina. Luulis kyllä, että tämmöiset tulee esiin jos etenis eduskuntaan asti, jos meinaan olis kiusaamistaustaa.
kokoomushenki kirjoitti:
Olen ihmetellyt miten Oriveden Kokoomuksen tai ainakin osan jäsenistä esittämä linja voi poiketa niin paljon Kansallisen Kokoomuksen linjasta. Kokoomuslaisen perheen kasvattina olen ihan ymmälläni. Täytyy varmaan siirtyä äänestämään demareita tai kepuja.
Onneksi perussuomalaisten äänestys saa vaan enemmän vahvistusta tässä perheessä.
Itselläsi ei näemmä ole politiikasta mitään käsitystä kun puolue heittelee nuin paljon.
Melkein sama kuin miettisit äänestääkö vasemmistoa vai kokoomusta.
Persut, vihreet, vassarit ja kristilliset on automaattisesti suljettu ulos. Jäljellejääneistä kokoomus näyttää persuuntuvan hyvää vauhtia, joten senkin saa kohta blockata valintaruudusta ulos.
Sipilän keskusta tai Marin sellaisen perheen kasvatti siinä sulle hyvä vaihtoehto jos haluut mamui
Vaarallisempana pidän monii persui kuin useimpii mamui. Sitäpaitti itehän te just meette niitten vaarallisten mamujen ansaan, kylvätte vihaa ja pelkoo ja jaatte kansaa. Sitähän ne just haluu.
+Lisää kommentti
Sääli on kun toisaalta oon monista asioista samaa mieltä kuin se Kymäläinen mutta ei oo näkynyt mitään merkkejä siitä että pyytäisi anteeksi nuorena tekemiään asioita.
Ilmoita
Valtuuston puhjohtaja on persujen käsikassarana nuija kourassa ajamassa persupolitiikkaa, eikä kukaan puutu tohon feikkikokkarin pelleilyyn. Ovelaa persuilta, nuija nuijan varressa ja piiri pieni pyörii. Naurettavaa!
Ilmoita
Kuuntelin tänään kun kaks valtuutettua puhu tästä. Eivät kovin korkeeta arvosanaa näille nuijille antaneet.
Ilmoita
Tuskin tulee enää valituksi nuijaa koputteleen valtuustoon, ainakaan jos hitustakaan järkeä löytyy kenenkään päästä. Liittyköön persuihin virallisestikin kun niitä oikeasti kannattaa ja mielistelee.
Ilmoita
Saa olla ihan rauhassa valtuustossa, se ei haittaa minua. Varmaan ääniä löytyy tarpeeksi. Mutta kohta kun puolivälissä kautta järjestellään kaupunginhallitusta ja puheenjohtajistoa, niin voisi osoittaa ihan rivi(perussuomalaisen) paikan.
Ilmoita
Oriveden kokoomuksen olisi syytä ilmaista virallinen kantansa tähän aloitteeseen.
Ilmoita
Sitä minäkin olen odottanut.
Ilmoita
En ole huomannut myöskään, että Oriveden kokkarit olisi ottaneet kantaa. Mutta jos Orivedellä on ihan omanlainen kokoomus ja muualla maassa sitten ihan eri. Luulisi kuitenkin, että jo kiireesti selvennettäis mikä se kanta tähän oikein on.
Ilmoita
Minusta ja monesta, monesta muusta on TOSI outoa, että Kymäläinen ei kerro omaa näkemystään kiusaamishuhuista viimeistään nyt, kun on ehdokkaana. Ei tällaista voi lakaista maton alle. Kaikki tämmöiset tulee vastaan, oli niissä perää tai ei. Viimeistään toimittajat niistä kyselee sitten. Jos mitään ei ole omallatunnolla, luulisi selventävän mielellään sen. Siis jos on omtunto.
Ilmoita
Itse olen lisäksi huolissani siitä, että Kymäläinen on muun muassa laittanut aikoinaan liikkeelle adressin, jossa kannattaa kuolemanrangaistuksen palauttamista Suomeen. Siinäpä meillä oikein ihmisoikeuslähettiläs!
Ilmoita
Kympsykkä Kymäläinen saa maksimissaan 1500 ääntä vaaleissa ja jos kaikki menee (hänen kannaltaan) aivan nappiin niin 2000 ääntä ja moisilla äänimäärillä ei eduskuntaan puppelilla ole asiaa.
1 VASTAUS:
Kannattaa käyttää vaalimainontaan mahdollisimman paljon omaa rahaa.
+Lisää kommentti
Minusta ihmeellistä on vain se, että Suomesta ja maailmasta on tullut sellainen paikka, jossa itsestäänselvistä, yksinkertaisista asioista pitää tehdä helvetinmoisia ongelmia.

On miehiä ja naisia ja sitten promille joitain muita. Se "jokin muu" on kaikkien yksilöiden oma asia, ei yhteiskunnan. Ei maailmaa tarvitse valjastaa johonkin ominaisuuteen liittyvään ylimitoitettuun solidaarisuuteen. Riittää, kun rakastamme lähimmäisiämme sopivassa määrin, olemme ihmisiksi ja annamme muiden ihmisten olla mitä ovat. Annamme ihmisten esittää myös mielipiteensä ilman leimaamista ja lynkkaamista.

Kaiken tämän kohkaamisen jälkeen aikani huojuttuani eestaas ymmälläni kallistun olemaan eniten Kymäläisen kanssa samoilla linjoilla. Hän on rohkea ja perustelee väitteensä. Valitettavasti en uskalla olla julkisesti hänen tukijoukoissaan, sillä olen pelkuri. Ääneni annan hänelle kuitenkin.
Ilmoita
Harva uskaltaa esittää julkisesti enää mitään mielipiteitä. Orivesiläinen omaleimainen asukkaiden ivaamiskulttuuri on tehnyt tehtävänsä. Itse en ole samaa mieltä Kymäläisen rohkeudesta, enkä koe hänen argumentointiaan perusteluksi. On helppoa olla itsensä kanssa asioista samaa mieltä, mutta keskustelutaitoa häneltä ei löydy. Mahtaako löytyä eduskunnassa tarvittavaa yhteistyökykyäkään?

Paikallinen tapa tehdä politiikkaa ei ainakaan vakuuta.
Ilmoita
"Annamme muiden ihmisten olla mitä ovat. " Tämä lause on Kymäläisen politiikan täysi vastakohta.
1 VASTAUS:
Juuri näin; kymäläinen puhuu ja latelee asioita, joiden sisältöä hän ei näköjään ymmärrä.

Eduskuntaan tarvitaan fiksuja ja korkeastikoulutettuja ihmisiä, jotka osaavat ajatella asioita monesta eri näkökulmasta sekä kyky nähdä hieman tulevaisuuttakin, jotta Suomi alkaisi mennä eteenpäin.

Kymäläisestä ei moiseen ole.
+Lisää kommentti
Oon muuten pohtinut onko valtuustontermari naiset sittenkin miähii kun viiksi karvoi kasvaa ylähuuless? Vai onko kyse samasta kuin aikoinaan DDR:n urheilija naisilla oli samanlaista karvoistusta.
Ilmoita
Minusta Orivedellä on ollut yritystä parantaa hallintoa ja lisätä kuntalaisten osallisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia asioihin. Tiedotus on parantunut, ja paikkakunnalla on ollut kivoja tapahtumia. Valitettavasti yritykset ja palvelut vähenevät, mikä ei voi olla vaikuttamatta viihtyvyyteen.

Eniten viihtyvyyttä kuitenkin heikentää näiden muutamien kunnallispoliitikkojen ärhäkät ja omalaatuiset esiintulot tasaisin aikavälein. Valtuutettujen viiksikarvoilla tai pohkeilla ei ole mitään merkitystä siihne, miten asukkaat viihtyvät ja kokevat kuuluvansa paikkakunnalle. Sillä sen sijaan on, miten he kokevat tulevansa kohdelluksi.

Siinäpä miettimistä näille muutamille "Jukolan tiuskeille rakeille".
Ilmoita
Aloituksessa pohdittiin kerättäisikö hamekangas näille seitsemälle aloitteen allekirjoittaneelle kun karkauspäivä lähestyy.
Lähestyy mutta pitkä aika on siihen viellä kunnes on karkauspäivä. Tässäkin heidän aloitteessa nähdään millaisia kykyjä punavihreet ovat, ei edes ajan tajua.....
2 VASTAUSTA:
Mistäs tossa nyt on? Voihan mekkokankaan ostaa jo nyt. Saavat niissä keikaroida sitten karkauspäivään asti.
KatekismusJaKalenteri kirjoitti:
Mistäs tossa nyt on? Voihan mekkokankaan ostaa jo nyt. Saavat niissä keikaroida sitten karkauspäivään asti.
Oriveden pakkoliittäminen Kangasalaan aloitetaan ennen kuin on karkauspäivä 29.2.2020
+Lisää kommentti
No niin orivesi jyllää.... katsokaas noin viikon studio yleltä. Kiitokset Viljaselle alueen arvonnoususta.
2 VASTAUSTA:
oon ihmetellykkin miksei paikallinen lehti julkaise mitään aloitteesta, Edes mielipide osastolla. Taitaa olla kokoomuksen tai Viljasen kustantama. Kiitos YLE. Kerrankin verorahoille vastinetta.
Tainnu tulla kaupungilta käsky, että tästä häpeestä ollaan mahdollisimman hiljaa.
+Lisää kommentti
Ei juma, ingraeus sanoo oriveden sanomissa ettei aloiteen sisätö vastaa oriveden kookoomuksen linjaa. Ja itse on allekirjoittanut aloitteen. On kyllä täys pässi.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Minkähän takia muuten persujen varavaltuutetut ei allekirjoittaneet sitä aloitetta, olihan siinä kokkareidenkin varavaltuutettujen nimiä, kuten just tän Ingraeuksen.
1 VASTAUS:
Ei sitä varavaltuutettu voi allekirjoittaa, jos valtuutettu on itse paikalla.
+Lisää kommentti
Keskusta ei ole kommentoinut mitään, ja tietenkään ei kd. vai onko joku nähnyt jossain näiden puolueiden kannanotot?
Jaa ja mansikoita ei osteta ensi kesänä, ei niin kahdesta tietystä paikasta. karhut saa elellä ja tuhkat heitetään taivaan tuuliin.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
banaanit liian kaliita maksusitoumukseen, se on peruna-sipulilinja heillä, joilla sitoumus on.

Ja kiitos kysymystä, banaanit eivät kuulu ruokavaliooni, en pidä niistä.
Ilmoita
Mistä tahansa mansikat muualta kuin näiltä sankareilta. Tämän valtuutetun hommissa on jo vuosikausia raivostuttanut se kun hän ei ensinkään tajua tehtäväänsä ja vastuutaan valtuutettuna. Kuka ihme näitä oikein äänestää. Paitsi tietysti tiukuahot vai mitä ne on.
Ilmoita
Näemmä tämä Kymäntti huomannut itsekin, että on aika jättä koko valtuustoaloite taakseen. Ei tainnut tuoda odotettua suosiota. Ihme. Vai.
Ilmoita
Hyvä nyt jättää taakseen, kun on ensin saanut vedettyä kaverit kaulaa myöten rapaan. Kivasti toimittu. Tiedätte ketä äänestää, kun haluatte tällaista lisää.
Ilmoita
Miten valtuustoaloitteen tekijä voi kirjoittaa, että aikoo pikkuhiljaa jättää sukupuolijutut taakseen. Hänhän on käynnistänyt prosessin, joka ei ole vielä edes alkanut. Aloite tulee ensin valtuustokäsittelyyn ja jos se menee läpi, mikä Orivedellä hyvinkin on mahdollista, ryhdytään seuraavaksi etsimään ja korvaamaan sopimattomia oppimateriaaleja. Ja opetuksen seurantaan on kehitettävä valvontajärjestelmä ja sanktiot kiellettyjä asioita opettaville. ja koko ajan tietty on seurattava miten hanke etenee. Siis tämähän on vuosien prosessi.
5 VASTAUSTA:
heh heh, olisko tullut aseveliakselilta pyyntö pitää suu kiinni että julkisuus loppuis mahd pian?
Se menee ensin kaupunginhallituksen käsittelyyn, ei valtuuston. Kaupunginhallitus valmistelee asian.
sukupuoliasiat selän taakse ja täysi fokus vessaharjoihin?
first_things_first kirjoitti:
sukupuoliasiat selän taakse ja täysi fokus vessaharjoihin?
Opetusmateriaalitarkastajat kymäläinen&viljanen...
Samaa olen ihmetellyt. Tuli munattua niin hermeettisesti, että nyt toivoo tää Kymis kaiken unohtuvan noin vaan. Tällaisen haluaa nyt taakseen jättää, voi äly hoi. Ei ihan onnistu. Voi pahvipäitä!
+Lisää kommentti
Ottaa snadisti päähän, kun ratsastetaan ihan paskapuheilla. Niinku esim. homekoulut ois ilmastonmuutostalkoiden syytä. Ihan silkkaa puppua suolletaan maailmalle ja aina löytyy joku hölmö, joka nyökyttelee. Persut pitäis laittaa vastuuseen valheistaan.
Ilmoita
Kait noi tollot painuu vielä eduskuntaan ja niiden seuraksi pari eukkoo tampesterista, jotka halusi sen ratikan. Hohhoijaa!!!!
Ilmoita
Kun lueskelin tätä ketjua, mieleen tuli tämä. Arvaatteko ketä orivesiläistä kaupunginhallituksen / -valtuuston jäsentä tarkoitan... https://www.youtube.com/watch?v=d1CuRK-DEXU
2 VASTAUSTA:
Kaupunginhallituksessa ei taida olla montaa rehellistä ihmistä, joten täytyypä miettiä siltä pohjalta.
nyhän mää vasta sen hokasin, se on se mansikanviljelijä, vaikkei ne yleensä liiketoimissaan aina noudatakaan verottajan ohjeita....
+Lisää kommentti
Espoossa halutaa ennaltaehkäistä https://yle.fi/uutiset/3-10695207 mutta orivedellä jos olisi tehty samanlainen aloite, niin se olisi ollut rasismia
7 VASTAUSTA:
Onko aloitteen tehneiltä valtuutetuilta silvottu jotakin?
Hmmm, kun oikein pinnistän ja ponnistan, niin saatan jotain keksiä...
Espoolainen aloite kai voisi olla kannatettava. Orivesiläisten valtuutettujen tekemä taas ihan pimeä.
Espoo-Orivesi-ottelu kirjoitti:
Espoolainen aloite kai voisi olla kannatettava. Orivesiläisten valtuutettujen tekemä taas ihan pimeä.
Huomaa että sinulta puuttuu maalaisjärki.

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Todennäköistä että Oriveden Kelan jatkuvuus on turvattu kun muutit tänne.
Paljon rahaa toin mukanani. Pakko oli avata toinen pankkitilikin, kun edelliselle ei enää mahtunut (tosin ei Nordeaan, kun se lopetti). Mielenkiintoinen näkökulma sulla. Kihniöläiset olisivat siis parempia muuttajia kuin uusimaalaiset tai tamperelaiset?
Jopas sinä tiedät tarkkaan kyläläisten asiat. Ikävä kyllä minua koskevat tiedot eivät ole ajan tasalla. Olen ostanut kaikki (huom. kaikki) nurmikonsiemenet Oriveden Hankkijalta, välillä nimi oli Agrimarket. Lisäksi uuden autoni käyttövoima ei ole dieselöljy vaan joku muu. Kihniöön muuttoa en harkitse, takaisinmuutto on sitten toinen juttu.
+Lisää kommentti
Milloin aloitetta ryhdytään käsittelemään? Käsitääkseni se on pitkä prosessi. Onko ollut jo lautakunnassa tai jossain muualla.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Oriveden valtuustossa seksuaalinen identiteetti hakusessa

Suu loksahti äsken auki, kun luin äsken Oriveden Sanomien digilehteä.

Maanantaina 11.2. kaupunginvaltuustossa yksi nainen ja kuusi akkaa tekivät seuraavanlaisen aloitteen:

Aloite terveiden sukupuoliroolien tukemisesta Oriveden kaupungin toiminnassa.

”…Perussuomalaisten valtuustoryhmä on huolissaan lisääntyneestä sukupuolineutraaliuden ja ”sukupuoli on kokemus”-ajattelumallin lisääntymisestä Oriveden kaupungissa. Tästä hyvänä esimerkkinä on elämänlaatulautakunnan ideologisin perustein tekemä vuoden tyttö/poikaurheilijan palkinnon poistaminen. Kuntalaisilta saadun palautteen perusteella on syytä epäillä, että myös kouluissa on ainakin ajoittain kerrottu lapsille ja nuorille sukupuolineutraalisuutta ja kokemukseen perustuvaa sukupuolisuutta tukevia väittämiä.

Aloitteessa vaaditaan mm, että
- Oriveden kaupunki tekee linjauksen, jossa ohjeistetaan kaikkia kaupungin henkilöstöä ja luottamushenkilöitä huomioimaan päätöksenteossaan sen, että sukupuolia on kaksi ja että tervettä sukupuolikehitystä tulee tukea eikä sekoittaa.
- Pyytää selvityksen kouluissa ja tarhoissa käytettävästä opetusmateriaalista sukupuoliin liittyen.
- Jos selvityksissä tulee ilmi, että lapsille opetetaan edelleen tieteellisesti kiistanalaisia käsitteitä, kuten ”sukupuoli on kokemus” tai ”sukupuolia on enemmän kuin kaksi”, tulee tuollainen opetus viipymättä lopettaa tai siitä on annettava selkeä tiedote vanhemmille. Epätieteellisen ja ideologiaan perustuvan oppimateriaalin käyttö on verrattavissa uskonnonopetukseen ja siitä tulee olla mahdollista kieltäytyä vakaumuksellisista syistä.

…Hämmentyneelle lapselle sukupuolten moninaisuudesta opettaminen ei ole vastuullista tai mihinkään lääketieteelliseen tai hoidolliseen tosiasiaan perustuvaa, vaan suorastaan vahingollista ja vaarallista aivopesua.”

Tämän yhden persun ryhmän tekemän aloitteen allekirjoitti lisäksi muiden puolueiden persuja, mm. kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä Oriveden Kokoomuksen puheenjohtaja. Pantaisko yhteinen hamekangaskeräys käyntiin näille tolkuttomille mullikoille, kun karkauspäiväkin lähestyy? Ja sitten ihmetellään, ettei kukaan halua muuttaa Orivedelle.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta