Niinisalon hiihtolatujen terrorisointi a la sa-int

KuntoilijaNiinisalosta

Onko tosiaan näin, että Sa-int ajoneuvot saa huoletta ajella valaistuja latupohja ristiin rastiin ilman että korjaisivat jälkiä. 5tien risteyksen valaistulla ladulla on ajettu useaan kertaan yli armeijan maastoajoneuvoilla ja 30-50cm syvät urat on jätetty kova vauhtisten laskujen pohjalle ilman mitään huolta seurauksista. Ovat jopa hengenvaarallisia. Itse eilen siellä loukkasin olkapääni erittäin pahasti ja keräillessä tavaroitani, huomasin että muutkin ovat siellä kaatuilleet, koska näin katkenneen sauvan palaset. Loppumatkan hiihtelin aivan hiljaa ja tällä 5km lenkillä meni ainakin kymmenet syvät maastoauton urat yli, useat vielä erittäin kovavauhtisissa kohdissa. Harkitsen jopa että otan yhteyttä asianajajaan ja vaadin korvauksia. Todella vastuutonta toimintaa. Eikö niitä sotaleikkejä todellakaan voi harjoittaa ilman että pilaa yleiset kuntoilureitit ja vaarantaa veronmaksajien terveyden, jotka kuitenkin maksavat tämänkin toiminnan.

21

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RES.YLIK

      Keksitty juttu, kävin näet eilen illalla hiihtolenkillä em. maastossa ja ladut olivat erinomaisessa kunnossa.

    • Suksisuolle

      Hiihtäjät, suksikaa vittuun

    • Näinseonnähtävä

      Omistaja tekee maillaan mitä haluaa, muut olkoot nöyränä kun ylipäätään saavat hiihtää!!

      • Metsienmiesmä

        Fakta, Porin prikaati ei ole Hämeenkankaalla omistaja, vaan vuokralainen. Maat omistaa valtion liikelaitos Metsähallitus.


    • dfgxhcjvkbj

      Joo kyllä se vaan niin on että koko maailma ei pyöri hiihtäjien ehdoilla, kannattais pitää turpansa kiinni ennen kun Puolustusvoimat ajaa asiat niin ettei sinne ole kenelläkään siviilillä mitään asiaa.

      • Niksula

        Tällä periaatteella olisi ihan ok, vaikka laittaisivat nato lankaa kaikkien laskujen pohjalle tai vaikka miinottaisi koko ladun. Ei nyt silti niin iso juttu. Menee niitä hoidettuja latuja muuallakin, kuten kankaanpäässä. Mukava vaan kun olisi vaikka varoitus kyltit. Hiihto omalla vastuulla. Saatamme ajaa maastoajoneuvoilla ristiin rastiin latu-uraa. Latu hengenvaarallinen t:puolustusvoimat


      • hiksula

        keksi trolli jotain uutta, vaikka uusi saunamalli


    • Naksula

      Totuus kuitenkin on , että Porin prikaatissa latujen suojeleminen on heikentynyt. Yksiköitä , kouluttajia ja kuljettajia ei tiedoteta riittävän selkeästi missä on soveliasta marssia ja missä ei. Hämeenkangas on niin laaja alue, että latu-uria ei tarvitse rikkoa ja silti voi harjoitella sotatoimia. Eli parempaa tiedottamista ruohonjuuritasolle. Toimikaa!

      • anonyymi_kSV

        Kyllä uimahallilla latua piisaa, hiihtäjät pois Hämeenkankaalta etteivät loukkaa itseään.


      • Kuntoilijaxx

        Se onkin parempi vaihtoehto kuin se, että on valaistu latupohja jossa kuntoilija olettaa olevan huollettu latu-ura. Mutta sitte onkin möngitty vaarallisia uria nopeiden laskujen pohjalle, joissa vauhtia saattaa olla 50kmh. Ei ole mikään ongelma mennä uimahallille jos on tiedossa että Niinisalon ladut on vaarallisessa kunnossa ja Kankaanpään priima kunnossa. Itse en enään varuskunnan alueen laduilla käy, juuri koska siellä ei ikinä tiedä mitä sieltä löytyy. Kannatan siis ajatusta että hiihtäjät pois sotaharjoitus alueelta, jos latuja ei pystytä kerran pitämään kunnossa.


    • Älytöntä

      On siinä teillä murheet. Menkää ihan itse tekemään ladut umpihankeen. Nykyään kaikki pitää olla valmiina. Ja ne latu”äly”valotkin pitää palaa ympäri vuorokauden, tulee veronmaksajille kalliiksi. Näin maalaisjärjellä se on paras valaistus laduille, kun ostaa otsalampun ja siitä vaan hiihtämään. Ei tarvita niitä ns. älyvaloja, kun näyttävät palavan koko ajan, vaikka yhtäkään hiihtäjää ei näy.

    • Herätysporpr

      PV uudistus vei päätöksen tekijät ja huomiotsijat Säkylään. Yksiköiden nuoret kouluttajat ja kuljetuskalusto pihalla kuin lumiukot. Siksi latujen yli ajetaan ja marssitaan. Laduilla pitäisi selkeät kieltomerkit ajamiselle ja kävelylle. Nyt kielletään vain hevostelu.

    • Keijot

      Taitaa olla puolustusvoimien aluetta kumminkin. Olisitte onnellisia että saatte suksia sieltä milloin mihinkin.

      • Faktaasia

        Toistetaan. Hämeenkangas on Metsähallituksen aluetta, jossa PV ja Porin prikaatikin ovat vuokralaisia (eivät siis omista).


      • Faktaasia kirjoitti:

        Toistetaan. Hämeenkangas on Metsähallituksen aluetta, jossa PV ja Porin prikaatikin ovat vuokralaisia (eivät siis omista).

        Siellä on vuokralaisella oikeus toimia sen mukaan kuin on tarvetta. Latuja voi vetää muuallekin kuin pv:n harjotusalueelle mutta pv ei voi mennä näin rauhan aikana koneillaan ihan mihin tahansa. Tapaoikeuteen perustuvat jokamiehen oikeudet eivät koske sen paremmin latuverkoston rakentamista kuin pv:n ajoneuvoja. Ladut pois sieltä, jolloin ymmärtämättömät siviilit eivät pahastu eivätkä loukkaa itseään kun eivät ymmärrä missä ovat pyörimässä.


      • normimeiningillä
        Sietämätön kirjoitti:

        Siellä on vuokralaisella oikeus toimia sen mukaan kuin on tarvetta. Latuja voi vetää muuallekin kuin pv:n harjotusalueelle mutta pv ei voi mennä näin rauhan aikana koneillaan ihan mihin tahansa. Tapaoikeuteen perustuvat jokamiehen oikeudet eivät koske sen paremmin latuverkoston rakentamista kuin pv:n ajoneuvoja. Ladut pois sieltä, jolloin ymmärtämättömät siviilit eivät pahastu eivätkä loukkaa itseään kun eivät ymmärrä missä ovat pyörimässä.

        Sietämätön on pihalla kuin lumiukko. Metsähallituksen mailla Hämeenkankaalla on muitakin vuokralaisia kuin pv ja porin prikaati. Esim Jämi säätiö on vuokralla isolla alueella samoin Jämijärven kunta ja Jämin Jänne pitävät yllä niin kilpa- kuin kuntolatujakin. Valaistujalatuja ja mm Pirkan uraa pitävät yllä niin Kankaanpään kaupunki kuin varuskunta itsekin. Erilaisilla kelkka- ja mönkijäyrityksillä on omat reitit vuokrattuna Hämeenkankaalla. Tietyt urat ovat jopa Maakuntakaavassa!! Jokamiehen oikeudet Hämeenkankaalla ovat todellakin voimassa!

        Ladut ja muutkin urat pysyvät siellä ja niistä pitää tiedottaa paremmin näille tietämättömille kouluttajille ja varusmiehille. Näin on aina ollut ja tulee olemaan jatkossakin.


    • Turha_kustannus

      Olis toinen juttu, jos hiihtäjät maksaisivat ladun ylläpidon ja turhaa yleensä palavan sähkön. Kallista köyhille veronmaksajille,hiihtäjiä vain muutamia kymmeniä. Kun ajelee ilta-aikaan ohi latu-urien, valot palaa kilometrien matkakalla ja usein ei edes yhtään hiihtäjää. näy.

    • suksipoikki

      eiköhän nuo hiihtokelit oo pian taas taputeltu tälle talvelle,varmaanki enstalvena samat rutinat

      • sotilaskinhiihtää

        Ei tunnu olevan, kun koko varuskuntakin oli suksilla viime perjantaina, juurikin näillä samoilla latu-urilla.


    • Kahdestivuodessahiihtävä

      Hmm, mielenkiintoista. Puolustusvoimilla olisi mahdollisuus harjoitella maastoajoa myös monessa muussa paikassa Niinisalon läheisyydessä.

      Hiihtäjille on muutama latu viidentienristeyksessä. Ladut ovat nykyään hiihtokelpoisia ehkä 2kk vuodesta. Tämän kahden kuukauden aikana harjoitteluajot voisi tehdä paikoissa missä ei ole latuja.
      Mikäli ajattelee hiihtolatujen viidentienristeyksessä kattavan alan 2x2km, on maastoajon harjoittelulle alaa kymmenkertainen määrä Hämeenkankaalla ja Pohjankankaalla.

      Asiasta kannattaisi silti keskustella jossain muualla kuin täällä, jos haluaa asialle tapahtuvan jotain.
      Jo yleinen keskustelujen laatu suomi24 sivuilla kertoo paljon osallistujista ja siitä voivatko he vaikuttaa yhtään mihinkään, paitsi ehkä Suomen alkoholinkulutukseen ja sosiaali/terveyskuluihin.

    • Keijot

      Olisihan niillä toki mahdollisuus olla harjoittelematta mitään. Kesällä ei saa häiritä frispiikolffareita , laavulla makkaraa paistavia eränkävijöitä kaupungista yms ja talvella ei saa häiritä kelkkailijoita tai suksilla liikkuvia . Tai koirankusettajia 24/7

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe