pirkanmaan TE Toimiston "vapaaehtoinen kurssihakemus"

jore1122

Nythän ne vasta tempun kekkas!
kutsutaan käymään karenssin uhalla pikkusen kuulemassa juttuja!
sitten iloisesti vaan pikkusen täytetään lappuja ja samalla ilmotetaan että HAEN takkiin kurssille!
ilmeisesti takissa on hiljasenpaa että oikein pitää "juksaamalla" saada oppilaita issä,rahaahan se niille tietää.
lapussa oli sen monta ruutua millä olis voinu ilmoittaa ettei halua kurssille(jos olis ollu todistus/lääkärin).mutta ei yhtäkään ruutua minkä rastittamalla ei olisi tullu karenssia!
ps.kaikki osallistujat näytti olevan 40-60 vuotiaita,joita ei todellakaan ,kukaan työnantaja palkaa(ei,ainakaan tähän mennessä ole palkannu!)

37

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alyhoi

      Ihan vastaavat toimet oli viime vuostuhannella mutta lopetettiin nopeasti kun kulut menivät konsulttien taskuun ihan hyödyttömistä kahvinjuonti kursseista. Bisnestä tehdään ihmisillä sehän on jo nähty nykypäättäjien toimesta , yleensä tyhmäkin oppii kerrasta mutta kun saadaan noin raha veronmaksajilta kerättyä tiettyihin taskuihin , niin ei siinä järkeä ole mukana. toivotaan että saadaa keväällä fiksumpaa porukkaa päätöksen tekoon.

    • voi.hirveätä

      Siis et enää saanutkaan vaan istua muiden maksamassa asunnossa ja juoda muiden maksamaa olutta? Että oikein jouduit ihan hakemaan kurssille?

      Ihan kamalaa!

    • Työttömän.velvollisuudet

      Niin? Työttömyysetuuteen liittyvät velvollisuudet:

      • Pidä työnhakusi voimassa – se on työttömyysetuuden ehdoton edellytys. Työnhakusi pysyy voimassa, kun
      - asioit TE-toimiston kanssa sovitulla tavalla ja sovittuna ajankohtana
      - noudatat TE-toimiston sinulle Oma asiointi -palvelussa tai muun asioinnin yhteydessä antamia ohjeita ja määräaikoja.
      • Ole TE-toimiston tavoitettavissa, pidä yhteystietosi ajan tasalla ilmoittamalla muutokset Oma asiointi -palvelussa tai soittamalla TE-puhelinpalveluun.
      • Ota vastaan työtä, jota TE-toimisto tai työnantaja tarjoaa.
      - TE-toimiston tekemät työtarjoukset velvoittavat, että otat yhteyttä työnantajaan ja ilmoitat TE-toimistolle määräajassa yhteydenotostasi.
      • Ota vastaan koulutusta, jota TE-toimisto tarjoaa.
      - TE-toimiston tarjoamat koulutustarjoukset velvoittavat, että haet työvoimakoulutukseen ja ilmoitat TE-toimistolle määräajassa hakemisestasi.
      • Osallistu haastatteluihin sekä työllistymis-, aktivointi- tai kotoutumissuunnitelman tekemiseen ja tarkistamiseen.
      • Hakeudu ja osallistu kaikkiin suunnitelmassa sovittuihin tai TE-toimiston muuten tarjoamiin työllistymistä edistäviin palveluihin.
      • Tee kaikki suunnitelmassa sovitut tehtävät ja ilmoita niiden toteutumisesta.
      • Oletko alle 25-vuotias ilman peruskoulun tai lukion jälkeistä koulutusta, joka johtaa tutkintoon ja antaa ammatillisia valmiuksia? Jotta saat työttömyysetuutta, hae keväällä vähintään kahta opiskelupaikkaa, joiden edellytykset täytät.

    • voimahotonhomma

      Se on hyvä että vellihousut saa liikettä. toiset joutuu luusereita elättää ei se niinkään pitäs olla.

      • OulunMatumiehet

        Huva huva.


    • rttretretert

      Noinhan homma menee. Yksi variaatio on, että tulee kutsu infoon, jossa itse kutsussa ei anneta muuta informaatiota kuin uhkaillaan karenssilla. No sitten on se info, jonka päätteeksi kaikki passitetaan vank... tai siis kuntouttavaan työtoimintaan. Se kuntouttava työtoiminta voi olla vaikkapa kerran viikossa päiväkävelyä kaupungilla katselemassa patsaita palkatun ohjaajan avustuksella, joten kyllä menee verorahat hyötykäyttöön.

      • perustuslaki.määrää

        Yhdenvertaisuuden nimissä ihmisillä tulee olla käytössään suunnilleen yhtä paljon vapaa-aikaa. Työikäisiltä pitää napata vapaa-ajasta keskimäärin 37 tuntia viikossa pois, lukuunottamatta muutaman viikon lomajaksoja ja arkipyhiä.


    • Khkhhjhh

      ”kaikki osallistujat näytti olevan 40-60 vuotiaita,joita ei todellakaan ,kukaan työnantaja palkaa(ei,ainakaan tähän mennessä ole palkannu!)”

      Oletko muuten miten aktiivisesti hakenut töitä? Monta työhakemusta lähetät viikossa?

      • Eivät.kysele

        En ole koskaan tehnyt työhakemusta. Tietoni ovat TE-toimistossa. Halukkaat työnantajat voivat palkata minut milloin tahansa. Eipä ole vaan kukaan kysellyt. Ehkä seuraavan hallituksen pitäisi tehdä aktiivimalli työnantajille?


      • teissäkötulevaisuus

        Juuri annoit itsestäsi tosi hyvän kuvan, ei vanha erkkikään sinua töihin ottaisi.


      • Kjjkjkkjj

        ...niin...


    • Raksaduunari

      Mielestäni kotona saa maata yhteiskunnan piikkiin vain lääkärin todistusta vastaan. Kaikki työttömät joko töihin tai kurssille...

      • mustasotarikollinen

        Entä sen kurssin NRO 428 jälkeen ?


    • pyörpeukaloia

      Jopas jotakin että pyöritellään kotona peukaloita ja odotetaan että työnantaja ottaa sitten yhteyttä voi voi kun toiminnoissa sitä täytyy olla mukana kursseille yms...

      • työ-etsii-tekijäänsä

        Tätähän voisi verrata seksin harrastamiseen. Joku haluaa seksiä. Hän jää odottelemaan, että joku satunnainen tarjoutuu hänelle seksikumppaniksi. Voi ottaa hieman aikaa. Ehkä nopeampi tapa olisi pyrkiä itse etsimään partneria.

        Jätän pohdittavaksi kumpi on tässä tapauksessa työtön ja kumpi työnantaja.

        Sitten vielä toinen, muttei läheskään merkityksetön seikka. Rahalla saa. Niin seksiä kuin työntekijöitäkin.


      • Khjkhjj

        Sillä erotuksella, että elää omilla rahoillaan, eikä yhteiskunnan...
        Että jos on sen verran ylimäärästä, ettei tarvitse Kelasta ja sossusta hakea, niin antaa mennä vaan...


      • todellisuus.kutsuu
        Khjkhjj kirjoitti:

        Sillä erotuksella, että elää omilla rahoillaan, eikä yhteiskunnan...
        Että jos on sen verran ylimäärästä, ettei tarvitse Kelasta ja sossusta hakea, niin antaa mennä vaan...

        Ei ole mitään omia rahoja.


      • veronmaksaja

        Sosiaalituet ei omia rahoja, siinä olet oikeassa.😆


      • todellisuus.kutsuu
        veronmaksaja kirjoitti:

        Sosiaalituet ei omia rahoja, siinä olet oikeassa.😆

        Jotkut rahat tuntuvat enemmän omilta tai ansaituilta, mutta se omaa tyhmyyttä.


      • ahneetkokkareloiset
        veronmaksaja kirjoitti:

        Sosiaalituet ei omia rahoja, siinä olet oikeassa.😆

        Myöskään teillä kokoomusloisilla ei ole omaa rahaa, vaan se kaikki käyttämänne raha on lypsetty muilta, kuten ratikkahanke hyvin osoittaa. Mummot sen sijaan makaavat paskavaipoissaan, koska kokoomusloinen halusi ratikan.


    • hihhih

      Köyhät tekee töitä viisaat pääsee vähemmällä :)

      • Jhkjhkhh

        Viisaat...🤣😂😂


      • hihhihh
        Jhkjhkhh kirjoitti:

        Viisaat...🤣😂😂

        Heh heh, ratikkamatemaatikolla meni taas yli hilseen :-D


    • tunnenolevaniriistaa

      Mä en jaksaisi enään näitä työnhaku kursseja kun siellä pitää kaikki yksityisasiansa selvittää toisten kuullen. Mikä helvetin julkinen eläin työtön oikein on?

      Kelpaa sosiaalituet rikkaillekkin ja ihan turha syyllistää niitä joillekka se sosiaalituen ripunen on ainoa raha millä hengissä pysyy.

      Työkkärissä ne luulevat että yli viiskymmppistä viedään väkisin työhön. Ilmaiseksi harjoittelijaksi kyllä pääsee eikä työnantaja maksa edes matkakuluja ja työkenkiä, vaatteita. Palkka työntekijöitä ei tarvita kun harjoittelijoita on tulossa koko ajan.

    • Turjakelll

      Tää on tätä SDP höpö höpö koulutuksesta koulutukseen politiikkaa.

      • ikävä.totuus

        (1) Näitä turhia koulutuksia, aktivointeja ja karensseja pyöritetään vain yhdestä syystä - saadaan julkiset työttömyysluvut pidettyä säällisinä. Oikeasti Suomessa on 500 000 ylimääräisen ihmisen reservi. Joku toimittaja/yhteiskuntatieteilijä tuossa vähän aikaa sitten ihmetteli itsekin, mikä tämä 500 000 luku on. Se nousee esiin Suomen historiassa esiin vähän väliä. Esimerkiksi 60- ja 70-luvuilla puhuttiin samasta 500 000:sta.

        (2) Työttömyyttä kartoitetaan säännöllisesti puhelingallupeilla. Jos olet ollut yhdenkin tunnin töissä tai koulutuksessa, et ole työtön. Kyseessä ei ole suomalainen tilastointi, vaan kansainvälinen standardi.

        (3) Nämä gallupit sisällytetään kansainväliseen talouden tilastointiin, joissa Suomen työttömyydeksi esitetään aina (naurettava) /- 8%. Niitä hyödyntävät monet tahot, kuten valtioiden luottoluokituksia tekevät tahot, eli Standard&Poor, Goldman Sachs yms. Suomen pitkäaikaistyöttömyyden määritelmä, koulutukset ja muut on selvästi räätälöity juuri tätä tilastointia silmällä pitäen.

        (4) Jos Suomen työttömyys olisi se oikea 17%, Suomen luottoluokitus putoaisi kuin kivi, ja Suomen valtion ottamien kansainvälisten valuuttalainojen korot ampaisisivat kohti taivaita (100 miljardia). Kukapa sitä lainaisi huonosti taloutensa hoitaneelle? Suomalaisille velka-asujille olisi myös tiedossa vaikeat ajat. Nyt mennään melkein nollakorolla ja ilmaista rahaa riittää.


        Tottakai tässä välissä tarjoutuu myös hyviä ansaintamahdollisuuksia joillekin yrityksille, epäilemättä, mutta se on pelkkä sivujuonne. Suomen ankea työllisyystilanne paljastuu pitkälti sitäkin kautta, että sosiaalitukimenot ja varsinkin asumistuki elää omaa elämäänsä eikä näytä juurikaan reagoivan porvarihallituksen hehkuttamiin työllistymisiin. Ihmiset tarvitsevat rahaa elämiseensä. Heidän siirtäminen sarakkeesta toiseen ei muuta mitenkään sitä, että rahaa tarvitaan vuokraan, ruokaan ja lääkkeisiin...


    • Sanaseppo

      Tyhmä paljon töitä tekee, viisas pääsee vähemmällä. Jos yhteiskunta elättää niin mikäs siinä. Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka antaa.

      • jore1122

      • totuudenlähteet

    • Valkoneekeri

      Kannattaa olla reagoimatta ja hakea toimeentulotukea samasta puljusta ennen kun allahu akbarit vie viimeisetkin rahat.

    • jore1122

      ja kuponkissa viimeisenä maininta :EI LOMIA.
      no eipä tietenkään,eihän sitä ny passaa että "lomantuuraaja" olis lomalla!! pois noi " merkit!!

    • Hyvästi

      Olin 20 vuotta töissä kunnes YT ja sittemmin koko ammatti kadonnut marginaaliin. Hakenut kaikkea mahdollista, opiskellut, ollut valmennuksessa, kuntouttavassa jne. EN ole työllistynyt ja ikää nyt reilu 50v. Jotkut viisastelijat pitävät työttömyyttäni omana vikana. Ehkä niin koska olen tippunut kärryiltä enkä ole onnistunut markkinoinnissani. Mutta älkää väittäkö mnua laiskaksi tai juopoksi. Sitä en ole. Tämä ihmisroska päätti nyt säästää kaikkien rahaa ja vaivaa keskeyttämällä koko työtön työnhakija prosessin ja työkkärin nöyryyttämiset. Elän säästöillä niin kauan kuin pystyn. Kun ei ole rahaa asuntoon, muutan kadulle. Kun ei ole rahaa ruokaan, varastan sitä tai kuolen nälkään mutta kerjuulle en enää alennu.

    • Jääpiikilläkalloon

      Melkosta hostellia pitävät.

    • jore1122

      enpä suostunu tälläseen temppuiluun,kysyin että mikä firma näitä 9e/päivä "palkkaa"..en saanu mitään vastausta.jotenka antaa minukin puolestani olla! kusetusta kaikki noi kurssit. katos tämä: https://areena.yle.fi/1-4530598

    • jore1122

      nyt sitten odotellaan montako kk tuli karenssia!

    • MammothBoner

      Hey cmon, joku siellä vertasi työntekoa seksiin. Jotain rajaa nyt sentään.

    • Anonyymi

      ja niin sitä ollaan olta koko vitun alkukesä ilman rahoja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3390
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2892
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2760
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2668
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2574
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2385
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1889
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1797
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      38
      1684
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      153
      1532
    Aihe