Narsistisuhteenjälkeen

Eiollutnormaali

Kirjoitin täällä pitkään aikaa muutama vuosi sitten. Pääsin lopulta irti fyysisesti ja henkisesti narsistimiehestä. Siihen tarvittiin "viimeinen pettäminen" ja rinnakkaissuhde joka oli tosi näkyvää. Henkinen vapautumunen tuli lopulta puoli vuotta sen jälkeen kun olin vaihtanut kauaksi, toiselle paikkakunnalle asumaan. Helpotus oli suuri. Mutta.
Tapasin 1,5 v sitten miehen jonka kanssa ollaan seurusteltu siitä lähtien. Todella ihana, lämmin ja ystävällinen ihminen. Huomaan kuitenkin että olen ottanut mukaani narsistimiehestä tiettyjä piirteitä jotka nyt häiritsevät suhdettamme ja ovat nyt jo tehneet oloni niin ahdistaksi että olen miettinyt suhteen lopettamusta. Muuten menee kaikki hyvin mutta minulla on suuria itsetuntoongelmia ja sitä kautta olen erittäin mustasukkainen miehen naispuolisesta ystäväsi. Muuten mustasukkaisuutta ei ole vaikka mies näkee esim työssään paljon naisia. En tiedä johtuuko käytökseni edellisestä suhteesta mutta näen itsessäni nyt piirteitä joita silloin oli miehessäni. Ajatukseni ovat olleet niin pahoja että olen sairastunut masennukseen (siinä vaiheessa jo kun pääsin henkisesti irto narsistista). Nyt olen todella uupunut koska tuo ystävyyssuhde ottaa niin koville. Ovat exiä ja pitkä historia takana. Minut kyllä esiteltiin heti mutta en voi mitään tunteilleni. Tuskaa lisää se että nainen käy välillä yöpymässä miesystäväni kotona ja mies muutenkin tekee hänelle palveluksia tms. Naisella on oma perhe. En ole hetkeäkään epäillyt suhdetta meidän aikana mutta tilanne on minulle henkisesti silti tosi paha. En edes tiedä mitä täältä haen.. Ehkä kokemuksia narsistisen suhteen jälkeisestä ajasta ja uusista suhteista, miten niissä on mennyt.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heips_

      Heips!
      🧡Hyvää ystävänpäivää sinullekin!
      Kiva kun tulit käymään palstalla kirjoituksen kanssa. Taannoin jossain kirjoitinkin että olisi kiva joskus kuulla miten nämä ihmiset ovat selviytyneet jotka tänne kirjoittaneet suhteittensa karikoista.
      Minulla nyt menoa mutta palaan myöhemmin kommentoimaan.
      Hyvää päivänjatkoa.

      • Eiollutnormaali

        Kiitos❤️ ja samoin! En ole käynyt täällä todella pitkään aikaan. Joten en ole tuota pyyntöäsi nähnyt. Lisään edelliseen että käyn siis psykoterapiassa menneiden asioiden takia. Olen sen vasta hiljattain aloittanut ja tuota asiaani siellä on pintapuolisesti puhuttu. Masennus on tällä hetkellä syvä enkä kykene töihin todennäköisesti pitkään aikaan. Itsetuhoisia ajatuksia on ja todella tuntuu että käyn helvettiä läpi. Ja mikä ironista.. Masennus on pahentunut tässä uudessa suhteessa vaikka kaiken pitäisi olla nyt hyvin. Luovuttaa en haluaisi koska mies on todellakin se mitä kaipasin.. Ihan tavallinen mutta minulle erityinen ja rakas. Hän on suhtautunut pelkästään hyvin minuun, masennukseen ja mustasukkaisuuteen. Tietenkään ei ystävyydestä luovu, enkä pyydäkkään, mutta ei kiusaa minua asialla turhaa. Etäsuhteessa elellään ja nähdään viikonloppuisin.


      • Löydätkö
        Eiollutnormaali kirjoitti:

        Kiitos❤️ ja samoin! En ole käynyt täällä todella pitkään aikaan. Joten en ole tuota pyyntöäsi nähnyt. Lisään edelliseen että käyn siis psykoterapiassa menneiden asioiden takia. Olen sen vasta hiljattain aloittanut ja tuota asiaani siellä on pintapuolisesti puhuttu. Masennus on tällä hetkellä syvä enkä kykene töihin todennäköisesti pitkään aikaan. Itsetuhoisia ajatuksia on ja todella tuntuu että käyn helvettiä läpi. Ja mikä ironista.. Masennus on pahentunut tässä uudessa suhteessa vaikka kaiken pitäisi olla nyt hyvin. Luovuttaa en haluaisi koska mies on todellakin se mitä kaipasin.. Ihan tavallinen mutta minulle erityinen ja rakas. Hän on suhtautunut pelkästään hyvin minuun, masennukseen ja mustasukkaisuuteen. Tietenkään ei ystävyydestä luovu, enkä pyydäkkään, mutta ei kiusaa minua asialla turhaa. Etäsuhteessa elellään ja nähdään viikonloppuisin.

        Löydätkö nyt siitä vanhasta suhteesta ehkä ne kaikki kauheudet kun on uusi kunnollinen vertailupinta? Aika Ironista tosiaan, hyvän sanan löysit...
        Aikanaan minä kävin yksin läpi ehkä jotain vastaavia tunteita yksin. Sellainen kaikki on todella syvältä. Mutta oikeasti, en voi sanoa muuta kuin että älä vaan itsellesi mitään pahaa tee moisen hirviön takia, mikä ei ollut ilmeisesti edes ihminen sanan varsinaisessa merkityksessä.
        Minusta jokainen narsistin uhri on oikeutettu skippaamaan sen kammottavan peikkosuhteen unohduksen mereen. Itse koin että parempi käsitellä asiaa jonkun verran ja sitten skipata koko hulttio muistoineen päivineen sinne uhohdukseen. Näin on käynyt.

        ~Häntä ei ollut edes olemassa...

        Toivon että pystyisit samaistumaan kanssani tuohon ajatukseen. Että voisit unohtaa ihmisen irvikuvan ja jonka fasadia ei ollut edes olemassa... Lähde tulevaisuuteen sen uuden kanssa, jonka jo näet olevan sitä mitä kaipaat oikeasti ja joka on mitä ilmeisimmin sen arvoinen.

        Minä ymmärrän hyvin että sinua kiusaa ystäväsi luona joskus yöpyvä nainen. Ehkä et kuitenkaan anna sen pilata suhdettanne kun siellä ei ilmeisesti mitään tapahdu. Anna aikaa jutullenne ja palatkaa joskus siihen yöpymiseen sopivassa tilanteessa. Ehkä hänellä on joku syy siihen yöpymiseen? Kauvan jatkunut käytäntö?
        Joskus käytäntöjäkin on hyvä muuttaa jos mahdollista kun elämäntilanne muuttuu? Mutta asiat ovat vähän sellaisia että kaikki riippuu niin monesta tekijästä...


    • rennostivaaneteenpäin

      Kyllä saa tuntea tunteita. Saa olla mustasukkainen ja sen voi sanoakin. Normaalia.
      Narsku on voinut saada sinut puhumattomaksi joten puhu ja ole avoin.
      Normaali ihminen tuntee kaikkea, myös huonoja asioita ja niistä voi puhua toisen kanssa.
      Samalla löydät varmuutta itsellesi siitä toisesta, että miten se suhtautuu asioihin ja voit vaihtoehtoisesti pitää itse vastakkaisen sukupuolen ystävää ja katsoa miten suhteesi toinen osapuoli sitä kestää.
      Narsisti tai natsisti :) on sellainen kokemus, että ihminen saattaa vaurioitua siitä loppu elämäkseen. Niin sairasta se on.
      Opettele taas uudestaan löytämään luottamusta ja muista, olet uskomattoman kokemuksen rikkaampi, joten voit helposti nähdä semmoisia asioita, mitä muuten et näkisi.

    • luintarkemmin

      Ovat exiä ja pitkä historia takana. Minut kyllä esiteltiin heti mutta en voi mitään tunteilleni. Tuskaa lisää se että nainen käy välillä yöpymässä miesystäväni kotona ja mies muutenkin tekee hänelle palveluksia tms. Naisella on oma perhe.
      JÄTÄ SE !

    • 242ddjd

      Luultavasti nykyinen miehesi on oppinut että kavereista kannattaa pitää kiinni. Yökyläily kuulostaa jo vähän hölmöltä, mutta jos se on tapa. Ei ehkä ihan aikuinen tapa. Kavereita voi tapailla muullakin tavalla. Hyvät suhteet eksään kuulostaa paremmalta, kuin isot riidat, jolloin isoja tunteita sekä kaunoja on ilmeisesti vielä jäljellä. Suhtautuminen kuulostaa tuttavalliselta.

      Entisellä miehelläsi oli itsetunto nollassa, johon hän tarvitsi muita naisia kokoajan. Sinussa tuskin oli koskaan mitään vialla, mutta häiriöisen ihmisen kanssa sitä alkaa uskoa asioita jotka eivät ole totta. Todennäköisesti kelpaat monelle miehelle juuri tuollaisena.

      Itse olen elänyt narsistisessa perheessä, ja nykyisin sellaisten jutut käännän hömppä pömpäksi.

      Matka ei tietenkään ole ollut mitenkään helppo.

      Kuuntele itseäsi, se on hyvin viisas. Peloista kannattaa puhua puolison sekä vaikka psykologin kanssa.

      Sinäkin saat etsiä ja pitää millaisia kavereita haluat. Elämä on vielä täynnä mahdollisuuksia. :)

      • Tai_sitten

        Tai sitten kyseinen exä vierailee lastensa luona? Jonkun muun tutun luona? Eikä ole varaa hotelliin... Tarina ei taida kertoa syytä.


      • Höpööp

        Joo.
        Mene ap itse yökylään exän luo.
        Mitä täällä ruikutat.
        Ei ihme, että jätkät lähtee "tupakkaa ostamaan" ja jää sille tielleen.


    • Eiollutnormaali

      Ei ole yhteisiä lapsia mutta on vaan tapa joka on jatkunut..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe