Mitä olemme oppineet Origatesta?

Origate

Aloitteessaan ”Terveiden sukupuoliroolien tukemisesta Oriveden kaupungin toiminnassa” seitsemän valtuutettuamme korostavat, että Oriveden asukkaat edustavat tasan kahta sukupuolta, tyttöjä ja poikia. Nämä valtuutetut ovat huolissaan, saavatko orivesiläiset tytöt olla tyttöjä ja pojat poikia eli kasvaako Oriveden tytöistä naisia ja pojista miehiä. Perinteiset, ”terveet” sukupuolimallit on palautettava kunniaan! Laajemmin, että Orivedellä saisi olla vain kaksi sukupuolta välittämättä lainsäädännöstä ja valtakunnassa voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.

Valtuutetut vertaavat sukupuoliopetusta epätieteellisen ja ideologiaan perustuvan oppimateriaalin levittämiseen. Heistä se on samanlaista kuin uskonnonopetus, joten siitä tulisi olla mahdollista oppilaiden kieltäytyä vakaumuksellisista syistä.

Kun aloite tuli julkisuuteen ja parissa päivässä ihan koko valtakunnan tietoisuuteen, ensimmäinen riviasukkaiden tunne oli häpeä ja nolous Oriveden puolesta. Kun Ilta-Sanomien juttu ilmestyi torstaina, ainoa henkinen pelastautumistie oli tirskuminen ja lopulta vapauttava nauru.

Kun nyt siirrymme arkeen, olisi varmaan syytä miettiä, miten Oriveden julkisuuskuva saataisiin taas positiiviselle uralle. On turha elättää kuvitelmia, että merkittävä muuttoliike tänne tulee vielä meitä kauempaa olevista maaseudun kylistä. Meidän on saatava tänne asukkaita nimenomaan Tampereelta ja muista isommista kaupungeista, joissa elämänvirta on nykyisin huomattavasti meitä suvaitsevaisempaa.

Meillä uusi elinvoimajohtaja, jonka työltä on vedetty tällä viikolla matto alta. Mitä nopeita keinoja voimme ottaa käyttöön tapahtuneen vahingon haittojen eliminoimiseksi ja tilanteen parantamiseksi?

Mitä siis olemme oppineet Origatesta? Vai olemmeko oppineet yhtään mitään?

63

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Origate
    • normimeininki

      Ei kai tässä ole tapahtunut yhtään mitään kummallista. Levätään viikonlopun yli ja koko tapaus on unohdettu.Ihan normimeininki. Ja siis aloitehan oli hyvä. Turhaa kouhotusta asian ympärillä.

    • Kaikkiuusiks

      Poliitikko ei pelkää mitään sen enempää kuin naurunalaiseksi tulemista. Nyt valtuuston puheenjohtaja sai päälleen oikein täyslaidallisen. Syystä, koska itse aiheutti kardinaalimunauksen. Luulen kuitenkin, että muita ryhmäläisiä eli Oriveden tolkunkokoomuslaisia ei paljon naurata. Puolue jo irtisanoutui valtakunnan tasolla tästä aloitteesta, ja kai paikallisosastokin ilmoitti, että kyseessä on näiden allekirjoittaneiden henkilökohtainen mielipide. Mutta kun naurunremakka on kovimmillaan, toki siitä koko porukka osansa saa. Luulisi järkeviä jäseniä ja äänestäjiä hävettävän. Edessä on takuuvarmasti pitkien puukkojen yö.

    • Monipelkoiset

      Nyt nämä selittää, ettei oo mitään transfobiaa… Tällä porukallahan on kaikki mahdolliset pelot. On homofobiaa, antropofobiaa, gelotofobiaa, ksenofobiaa, klaustrofobiaa (kansan kielellä liian ahdas pipo), alemmuudentunnetta omasta koulutustasosta ja älykkyydestä. Omassa puolueessa on todella fiksuja naisia, joilla on jopa kaksi korkeakoulututkintoa ja varmaan kolmas jo tekeillä. Ko. miesten heikkous tulee joka paikassa läpi. Koulut ovat koko ajan näiden velikultien tulilinjalla, kun oma koulu mennyt niin ja näin. Niin meillä kuin Venäjällä ja jenkeissä putinit ja trumpit hyötyvät tällaisesta vähänkoulutetusta kansanosasta. Osaavat nuoret suurelta osin ovat muuttaneet Orivedeltä pois eikä palaneet. Jää lähinnä vain näiden äänestäjät. Ei oo mitään helppoa tietä ulos tästä matolaatikosta.

    • Gender

      Pitäisikö aloite laittaa tutkintaan, kuten Uusi Suomi ehdottaa.

      http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269598-oriveden-seitseman-valtuutetun-hyokkays-tasa-arvolakia-vastaan-syyta-tutkia

    • Myötähäpee

      Tai sitten vaan annetaan asian olla. Aloite ei tule johtamaan mihinkään, ainut mikä siitä jää jäljelle on muutaman valtuutetun ja wanna-be-valtuutetun itsensä nolaus. That's it and we are over and done with it.

    • EnOleOppinutMitään

      Paljon melua tyhjästä. Ajatus aloitteen taustalla oli mielestäni ihan hyvä, mutta tempaus oli ehkä turhan "näyttävä". Asian käsittely mediassa se vasta onkin ollut hämmentävän suurta. Moni on ollut "Seitsemän" kanssa samaa mieltä.

      Rivikansalaisen eli -oriveteläisen on täysin turha surkutella "pilattua mainetta". Muut tekevät mitä tekevät, eikä muiden tekemisillä ole vaikutusta jonkun toisen maineeseen.

      Kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä ja ainakin toistaiseksi myös (hieman rajoitetumpi) oikeus ilmaista niitä.

      • Omatpois

        Kyl ainakin minua kiinostaa pilattu maine tai enemmänkin sen pilaamattomuus. On nimittäin kämppä myynnissä ja pitäis siitä saada ainakin omansa pois.


    • UskoOnKaikenAlku

      Minusta upeinta oli, että Jussi Viljanen tunnusti uskonsa Ilta-Sanomissa eikä häivyttänyt sitä mihinkään taka-alalle. Tarvitsemme Jumalaan uskovia myös politiikassa. Moraalisia ihmisiä, joihin voimme luottaa ja jotka toimivat tinkimättä arvojensa mukaisesti. Orivedelle ja koko Suomessa uskonpuute, siis uskottomuus on suuri ongelma, joka johtaa näköalattomaan tulevaisuuteen. Hyvä Jussi!

    • kuntalainen66

      Vai tunnusti Jussi Viljanen uskonsa? Hänhän allekirjoitti aloitteen, jossa uskontoa sanotaan epätieteelliseksi hömpäksi, josta täytyy olla oikeus kieltäytyä. Se minkä Jussi Viljanen tunnusti, on täydellinen tietämättömyys Suomen kunta- ja tasa-arvolainsäädännöstä. Mahtava konteksti kaupnginvaltuuston puheenjohtajalle!

    • ateisti

      Kyllä uskonto ja politiikka pitäis erottaa toisistaan täysin, samoin kuin valtio ja uskonto. Uskovaiset uskokoot mun puolestani vaikka Simon pylväspyhimykseen tai Pastafariin, mutta silloin kun ollaan päättämässä demokratian piiriin kuuluvista asioista, tulee kyetä riisumaan omat uskomuksensa.

    • mikämenikäänpieleen

      Kuntapolitiikka tehdään siihen vaikuttavien lakien ja asetusten mukaisesti eikä valtuutettujen vakaumusten mukaisesti. Tämä on niin yksinkertainen ja yksiselitteinen asia, ettei voi kuin ihmetellä, kuinka pitkään valtuutettuina olleet henkilöt eivätt sitä ole sisäistäneet. Joku ensimmäisen kauden hemmo voi vielä politiikan kuntatasolla ja yksityisen mielipiteen sekoittaa, mutta tässäkin pitäisi vanhenpien opastaa eikä hypätä täysin sokeana kelkkaan mukaan. Naurattaisi, jos ei itkettäisi tämä hölmöilyn määrä.

      Aivan varmasti aloite tullaan viemään valtiotasolle, jos se menisi läpi. Mutta ei se mene.

      • Yllättävää

        Aivan. Ymmärrän, että persuille tälläiset aloitteet ovat normaalia peruskauraa, mutta että kokoomuslaiset sotkeutuvat tämmöiseen mukaan tällaiseen ansaan ilman kokeneempien väliintuloa, se ihmetyttää. Viljanenkin ollut aika pitkään politiikassa mukana.


      • katastrofinainekset

        Aina jaksaa ihmetyttää nää politiikot. Laskelmoivat vuodesta toiseen, vehkeilevät kaikenlaista ja sit tämmösellä hetkellä ei mitkään hälytyskellot soi...


    • 1930-luvunmeininki

      Minäkin olen nauranut ja paljon viime aikoina. Mutta kun rupeaa asiaa tarkemmin miettimään, enää ei kovin olisi syytä kovin paljon nauraa. Maailma on kuin 1930-luvulla. Trump riehuu yhdellä suunnalla, Putin toisella. Kaikki sivistys tuntuu karisseen romukoppaan. Englantilaisetkin on sekaisin brexit only -juttunsa kanssa. Faktoilla ei ole mitään väliä, kaikenlaista soopaa voi syytää suustaan vapaasti. Nyt Orivesikin alkaa mennä yhdeksi hullunmyllyksi ja sekoiluksi. Ja samoin kuin 1930-luvulla, täyspäinen kansanosa on hiljaa ja katselee kädettömänä vierestä.

      • Nomietitäänpä

        No mietihän miksi maailman tilanne on mikä on ja miksi trump, brexit, lepen, orban, persut yms saa jatkuvaa kansan suosiota? Johtuu siitä että tämä porvarien leikkikenttä on käynyt jo liian suureksi ja heikomman kansanosan jatkuva alentaminen saa kansan liikkeelle ja äänestämään valtaan sellaisia jotka pitävät myös heikompien puolta. Jos pidät itseäsi muita parempana ns koulutus puheissasi niin samanlaista ylimielisyyttä on muuallakin. Ilmankos paluu -30 luvulle on väistämätön. Ihan itseänne saatte syyttää koska ette näe ihmisiä samanarvoisina.


    • erosethoi

      Seuraaviin kunnallisvaaleihin mennessä on Orivedellä tehtävä selväksi, ketkä ehdokkaista edustavat valtakunnallista Kokoomusta ja ketkä tätä Viljasen ja kumppaneiden persukokoomusta.

    • Mainetekijä

      Kyllä minustakin on huolestuttavaa, että kaupunginvaltuuston puheenjohtaja esittää julkisia epäilyjä siitä, että Oriveden kouluissa aivopestään lapsia. Miettikää nyt.

      Ja kuusi muuta on vielä samaa mieltä. Onpa hyvää mainosta kaupungille!!! Jaa persuklaani levittää tätä valhetta totuutena ajattelematta yhtään, miten se vaikuttaa kaupungin ulkoiseen kuvaan ja koulujen henkilökuntaan.

      Olen odottanut jo pidemmmän aikaa ilmoitusta siitä, koska Viljanen loikkaa persuihin. Ei hänen mielipiteensä ainakaan Kansallisen Kokoomuksen aatteita edusta.

    • VoiHyvätHyssykät

      Uskomatonta! Jussi Viljanen just Perussuomalaisten (Orivesiläisten) keskusteluryhmässä: "Kyllä minä olen kanssa todella otettu tästä, hieno asia! Positiivista palautetta on tullut hurjasti. Ehkä se voisi olla niin että Orivedeltä lähtee tässä asiassa tolkku leviämään laajemminkin suomenniemelle! " Eikö se todellakaan ymmärrä, että se vaalien alla kaataa ääniä Kokoomuksen laarista Perussuomalaisten pussiin?!? Mitähän isot pojat – ja tytöt – kohta sanovat. Voi olla, että valtuuston pj. saa kenkää omasta puolueestaan. Täysin vastoin Kokoomuksen virallista linjaa.

    • turuv

      Onpa erikoinen tilanne, kaupunginvaltuuston pj. syyttää avoimesti kuntansa virkamiehiä siitä, että nämä ovat noudattaneet lakia. Tämä voi olla hienoa vain Orivedellä, jossa ainoat sallitut suuntaukset ovat viidesläinen uskovaisuus ja persuilu.

    • Mohadul

      Kannataisiko kysyä näiltä maahanmuuttajilta mitä mieltä he ovat, onko muitakin sukupuolia kuin nämä kaksi? Siksi kannattaa kysyä koska heitä on päivä päivältä enemmän täällä

    • Piilopersu

      Kuka nyt enää maahanmuuttajista on kiinnostunut, nyt vaaliteemana on kokemuksellinen sukupuolisuus. Sitten kun sukupuolet on kunnossa, voidaan hyökätä seuraavan vähemmistön kimppuun. Se voi olla juuri se vähemmistö, mihin SINÄ kuulut.

      • TulevaisuudenKukat

        Pitää olla katse tulevaisuudessa, siksi pitää näiltä nuorilta matu miehiltä kysyä pitäisikö olla muitakin sukupuolia suomalaisissa kuin työttöjä. Kysymys on tärkeä heidän kannaltaan koska patoutumia on heillä ollut.


    • maallikko

      Onko tältä sivulta jo poistettu kaikki maininnat kaupunginhallituksen puheenjohtajasta? Ne on kuulemma nyt systemaattisesti ja kovalla kiireellä poistettu kaikista keskusteluista.

      Onkohan hän poistanut jo allekirjoituksensakin sukupuoliroolialoitteesta? Ei nimittäin taida käydä yhtä helposti, vaikka koko aloite peruttaisiin, koska kaikki tietävät jo, ketkä sen takana ovat. Olisi ehkä kannattanut miettiä asiaa ennen kuin tuollaisia perustuslakia rikkovia kohualoitteita alkaa julkistaa.

      • EntinenKhpj

        Korjaus: Valtuuston puheenjohtaja.


      • KukkaMielessäin

        Älä pössytä sitä kukka niin paljoa jotta pysyt rattailla. Paksupohkeinen demari on kh:n pj


    • Exkok

      Täähän koko ”aloite” oli osa kymiksen vaali paskaa Tuolla muillasivustoilla kiittelee muita, siitä että ovat esiinnostaneet tämän jutun. Viljis pässi vielä mielistelee messissä. Vaikka idioottina ei ymmärrä sitä, että on osa Kymiksen vaalikamppanjaa. Ja kaiken hienointa on se, että Viljis nielee paskat Kymis saa kehut. Jos kanta Kokoomus ei puutu tähän, on turha odottaa ääniä... Kiitos Viljasen

      • OrivesiKasvuun

        mitä sitä murehtia miten Viljanen ryvettyy kun Kymäläinen menee läpi Pirkanmaalta Eduskuntaan. Ei tänne yritykset investoitte jos täällä transut sanelee mitä sopii tehdä......


      • kirjanluin

        Orivedellähän onkin transuja niin hitosti. Ei tiedä mihin suuntaan niitä väistelisi. Sen sijaan täällä ei ole asukkaita kohta, kun ihmiset ei jaksa tuota kirjoitus- ja lukutaidottomien persujen vittuilua.


    • AikaaAjatella

      Viljanen jäi viime vaaleissa pois kh:n puheenjohtajan paikalta. Nyt se on vaan ollu pelkästän valtuuston pj, ei joka viikkoisia kokouksia. Sillä on ollu ny aikaa ajatella.

    • Sorivesi

      Kun myötähäpeä on ylittänyt sietokynnyksen, täällä on annettu Orivedelle uusi nimiä. Mietin tämän viikon tapahtumien jälkeen, että kyläpahasemme voitaisiin kastaakin uudelleen ja antaa sille kuvaavai nimi … Sorivesi.

    • Kohtajunanviemä

      Orivesiläinen sivistys taas kukoistaa...

    • KevätKoittaaMeille

      Rauhoitutaanpas nyt. Katsotaan, mitä kaupunginhallitus sanoo seuraavassa kokouksessaan. Ehkä aloite lähteekin etemään rivakasti, onhan sen allekirjoittajia mukana kokouksessa. Ei kannata heittää vielä kirvestä kaivoon!

      • suitsait

        Minä ainakin toivon ihan sydämeni pohjasta että "seitsemän" pääsee kiertämään Pirkanmaan koulujen ja päiväkotien vessoja. Voin sponssata tolut ja wc-harjat matkaan.


    • Eitarvitseloikata

      Kolme kahdeksasta Kansallisen Kokoomuksen Oriveden osaston hallituksen jäsenestä allekirjoitti Suomen lakien ja oman puolueensa kannan vastaisen sukupuolialoitteen. Se on 37,5 prosenttia hallituslaisista. Kun ottaa huomioon, että Oriveden Kokoomuksen puheenjohtaja on allekirjoittaja, samoin valtuustoryhmän pj. (joka on samalla koko valtuustonkin pj), ei Jussi Viljasen tarvitse todellakaan loikata Perussuomalaisiin! Nimittäin Oriveden Kokoomus on käytännössä jo tänä päivänä Perussuomalaisten toinen paikallisosasto. Ei sieltä tarte lähteä mihinkään, aateveljien keskeltä.

      • Enemmistövähemmistö

        Oot tavallaan oikeassa. Mutta aattelepa näinpäin. Kokoomus Orivesi-hallituksessa on vain neljä kaupunginvaltuutetua. Se tarkottaa, että 75 % hallituksessa olevista valtuutetuista allekirjoitti aloitteen. Eikö se ole jo enemmistö?


      • milonou

        eli Oriveden maineen ja menestyksen kannalta siis riittää, että kokkareet vaan siivoo oman rivinsä


      • osaanlaskee

        Kävin katsomassa niiden nettisivulta. Ei Ingreus ole valtuutettu. Se on kaikkialla vaan varajäsen. Silloin hallituksen valtuutetuista allekirjoitti kaksi kolmasosaa eli paholaisen luku 66,6 %. On sekin tietty enemmistö.


      • Nytnukkumaankaikki

        Nyt sitten oikeesti. Ketä kiinnostaa nää kokoomuspersut. Antaa niitten persuilla kaltaistensa joukossa ihan keskenään. Antaa tolkun väen hoitaa homma - eiköhän se kerro jo ihan tarpeeks, että suurin osa valtuutetuista ei o korvaansa lotkauttanut koko hörhöilevälle persuporukalle aloitteineen.


      • Enemmistövähemmistö

        Niin, oikeista valtuutetuista. Ingreus ei oo oikee valtuutettu. Eikä oo Sebastian Toukolakaan. Mutta sieläpä vaan allekirjoittelevat lakien ja puolueen vastaisia alotteita.


    • Yhdentekevää

      Emme ole oppineet Origatesta yhtään mitään, ensinnäkin siksi, koska siitä ei ole mitään opittavaa. Muutoin kaikki jatkuu Orivedellä niin kuin ennenkin. Ruuanjakelun täytyisi loppua tai taivaan pudota niskaan, ehkä silloin orivesiläiset huomaisivat ehkä jotain tapahtuneen. Poliitikot saa jatkaa kuten ennenkin, kukaan, toistan kukaan ei niiden tekemisiin puutu.

      • Narsististatoimintaa

        Olen seurannut Oriveden kehityksessä sitä, ettei enää edes yritetä peitellä vallalla olevaa tyhmyyttä.

        Isänmaallisuuteen ja uskontoon nojautuen lietsotaan kansaan pelkoa ja vihaa.

        Osa nykyisistä kunnanisistä on toistuvasti julkisuudessa huonontaneet Oriveden jo ennestään huonoa mainetta.

        Jos emme hyväksy tätä, on aika toimia!
        Jos vähääkään olisi omatuntoa, ymmärtäisivät erota tehtävistään itse.

        Matt 7:3


    • Kepulikonsti

      Antaa näiden vihapuhetta levittävien puuhastella keskenään. Ei kannata provosoitua ja alentua samalle tasolle. Tapelkoot persut ja kokoomuspersut keskenään.

      • Aikamuuttaasuuntaa

        Jos emme nyt näytä näille pellehermanneille, wannabeeuskovaisille ja pikkuhitlereille mitä mieltä olemme heidän vouhotuksistaan, se tulee vaikuttamaan voimakkaan negatiivisesti kaikkeen mikä liittyy Oriveteen nyt, ja tulevaisuudessa.


      • ketkästäällävihapuhelee

        Tarkoitit varmaan tätä punavihreää roskasakkia joka ylläpitää täällä jatkuvaa vihapuhetta.
        Itse en ole nähnyt täällä juuri muita kommentteja kuin tätä yhden ja saman henkilön valituksia ja vastaamisia omiin kirjoituksiin.
        Toisinsanoen se olet sinä joka ylläpitää tätä vihapuhetta.


      • kylänloppu

        Ensin sakki ja sitten yksi ihminen?


      • sekaisin

        Toi tyyppi on ihan sekaisin, älä siitä välitä. Ite huutelee täällä yksinänsä noita roskasakkijuttujaan.


      • mitessemenikään
        sekaisin kirjoitti:

        Toi tyyppi on ihan sekaisin, älä siitä välitä. Ite huutelee täällä yksinänsä noita roskasakkijuttujaan.

        Jos minä olen yksin tätä mieltä niin kukas se sitten onkaan joka täällä ylläpitää sitä mainitsemaasi/nne vihapuhetta? :D


    • lasse_lasu_kallio

      Tärkeimmät asiat elämässä ovat koti.uskonto ja isän maa. Jos niihin ei usko niin ei usko mihinkään.Kokoomus uskoo ja kokoomus on ainoa oikea valinta vaaleissa. uskoit tai et.

      • Sipiläonpop

        Tjaah, mä ainakin äänestän kepua.


    • Tärkeinpuuttuu

      Tärkeimmät asiat elämässä on usko, toivo ja rakkaus. Rakkaus on kaiken kantava voima, se rakentaa siltoja erilaisten ihmisten välille ja ylläpitää elämää ja hyvinvointia. Ilman rakkautta, on vain tyhjyyttä, epätoivoa, pelkoa ja vihaa. Kunpa tämä ymmärrettäisiin myös politiikassa. Pelolla on helppo hallita heikkomielisiä.

    • meikälukis

      Minä ehdin nyt vasta lukea erään tietyn henkilön haastattelun iltiksestä, ja ai että sain makeat naurut! Enemmän tällaisia juttuja valtuutson jäsenistä kiitos!

    • xyz735

      Tavan tallaajat ja tolkun ihmisetkin ovat jo kurkkuaan myöten täynnä tätä kokoomuspersujen ja kiihkouskovaisten kamppanjaa. Olisko jo aika vetää tarvittavat johtopäätökset?

      • persutvoittaavaalit

        Tavan tallaajat ja tolkun ihmisetkin ovat jo kurkkuaan myöten täynnä tätä punaviherhörhöjen ja kiihkouskovaisten anarkistien kamppanjaa. Olisko jo aika vetää tarvittavat johtopäätökset?


    • ÄlynLahjat

      Mitenkäs valtuustoaloite on edennyt kunnassa? Joko on opetussuunnitelmat kirjoitettu uusiksi?
      Oriveden Sanomissa oli kynät puhuu -palstalla asiallinen kirjoitus tästä asiattomasta aloitteesta. Odotan innolla mitä nämä aloitteentekijät vastaavat siihen =D

    • keskustelunääripää

      Minua huvittaa, kun keskustelussa puhutaan ääripäistä. Tässä tapauksessa niistä, jotka haluavat toimia lakia vastaan ja niiistä, jotka haluavat noudattaa lakia. Tottahan toki lainkuuliaiset ihmiset ovat keskustelun ääripää.

    • Kylänluuta

      Tämä valtuustoaloite on opettanut meille se, millä kyvyillä ja kompetenssilla Orivedellä hoidetaan asioita. Tämän jälkeen kenellekään ei pitäisi olla epäselvää, miksi tällä kaupungilla menee niin huonosti.

      • Orihvesi

        Näinhän se valitettavasti on. Päätöksiä tehdään tuulensuunnan mukaan ja energia menee laittomuuksien siivoamiseen.


    • Vallanlinnake

      Tarkistan. Onko todella kiellettyä sanoa, että Orivedellä kourallinen, yhden käden sormilla laskettava joukko käyttää valtaa?

    • tolkunihmiset

      Tolkun ihmiset, kuntalaiset ja päättäjät, nyt on aika pistää stoppi tälle jatkuvalle järjettömällä touhuilulle! Kansankielellä sitä kutsutaan 'perseilyksi'.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1592
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1038
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      696
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe