Suositelkaa hyviä kirjoja/nettikursseja Javan perusteet osaavalle

Saan pian suoritettua kurssin "Olio-ohjelmoinnin perusteet" ja olisin kiinnostunut löytämään hyviä kirjoja tai nettikursseja, joissa jatkettaisiin siitä mihin yliopiston peruskursseilla on edetty. Mitä kirjoja suosittelisitte?

Tänä vuonna ilmestyy tällainen kirja, jonka voisin hankkia: https://www.adlibris.com/fi/kirja/97-things-every-java-programmer-should-know-collective-wisdom-from-the-experts-9781491952696

Suomenkielisistä kirjoista olen kirjastosta lainannut mm. kirjan "Tehokas Java EE-sovellustuotanto".

14 kommenttia

Vastaukset

 • Paras tapa opetella, on ruveta tekemään ohjelmaa jostain itselle mielenkiintoisesta ongelmasta. Ohjelma voi aina nopeuttaa, monipuolistaa, vähentää sen muistikulutusta jne... Loputtomasti. Opit kymmeniä asioita.

  Jos jos olet superälykäs, teet tuon harjoitteluohjelman jollekin henkilölle tai yritykselle tilaustyönä. Ja korjaat sitten kaikki virheet ja puutteet tuntilaskutuksena. Ohjelmasta voi tulla ihan toimiva ja asiakas tilaa toisenkin sovelluksen.

  Ja kaikken paras tapa on tietysti alkaa opettamaan perusteita jossakin koulussa!

 • Ei ole mitään järkeä opetella kuolevaa kieltä. JAVAn aika oli ja meni, se on jo historiaa.

 • Tuo nelikirjaiminen sana on itsessään tosiaan jo historian havinaa (pitkään se elikin!) mutta kun perään lyö rautaisen viisikirjaimisen päätteen SCRIPT, alkaa osaamiselle löytyä jo käyttöä ja kysyntää!

  • Tämä.


  • Script on kuusikirjaiminen, mikä se viisikirjaiminen pääte on?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Script on kuusikirjaiminen, mikä se viisikirjaiminen pääte on?

   Se viisikirjaiminen pääte on .js

   Hyvin monelle JavaScript tiedostojen päätteenä tutuksi tullut. Sitähän se uputtaja tietenkin tarkoittaa.


 • Minusta javascript näyttää ihan roskalta mutta kait se on hyvä kieli kun sitä käytetään noin paljon. Sopii varmaan paremmin nuoremmille. Vastaa heidän aivojensa toimintaa (ei millään pahalla).

  • Ei tuo javascriptin suosio kerro sen hyvyydestä vaan siitä että www-sivujen ohjelmointia tehdään sillä. Javascriptiä ei tarvitse itse osasta sitä voidaan tuottaa myös toisista ohjelmointikielistä. Esim. kirjoittamalla pascal koodia voidaan Free Pascalilla tuottaa myös mm javascript koodia: https://wiki.freepascal.org/pas2js


Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.