Isännöitsijän alkupalkka ja palkkatoive

Johtavaisännöitsijä

Isännöitsijän alkupalkka ja isännöitsijän palkkatoive ovat asioita, joista minulta kysellään jatkuvasti. Olen yrittäjä ja tunnen alueen palkkatason. Isännöitsijän palkkatoive kannattaa asettaa järkevälle tasolle. Alkupalkka on tällä hetkellä (2019) Länsi-Suomessa (Satakunnassa) noin 3000 eur/kk (brutto) ilman aikaisempaa alan työkokemusta. 3000 eur/kk alkupalkka on se summa, joka isännöitsijän työstä pitää minimissään saada. Palkankorotuksia voit odottaa uran ensimmäisen 5-10 vuoden aikana joka vuosi. Korotukset ovat luokkaa 100-200 euroa vuosittain lisää kuukausipalkkaasi, riippuen kehityksestäsi. Suoritetut alan tutkinnot eivät vaikuta palkkaan.

2-3 vuoden työkokemuksella isännöitsijän kuukausipalkka Satakunnassa on noin 3300-3500 euroa/kk (brutto) tällä hetkellä. 5-10 vuoden työkokemuksella palkkasi on noin 3700-4000 euroa/kk. Taloyhtiöiden lukumäärä ja osaamisesi vaikuttaa merkittävästi palkkaan. Suoritetut alan tutkinnot eivät vaikuta palkkaan.

Pääkaupunkiseudulla lisää 500 euroa edellä ilmoitettuihin summiin.

4

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päähavainnoitsija

      Tuskinpa tätä kautta on tullut ensimmäistäkään kyselyä vai kuinka?

      • Johtavaisännöitsijä

        Ei ole tullut tätä kautta ainuttakaan kyselyä, mutta Isännöintiliiton Isännöinti-lehdessä 01/2019 on artikkeli jonkun ITS-opiskelijan tekemästä palkkatutukimuksesta. Jutun teema on, että alalla puhutaan liian vähän palkoista ja moni työntekijä tekee tietämättään töitä aivan liian pienellä palkalla. Jutussa ei tietenkään mainita kenenkään palkkaa, kuinkas muuten.

        Edelleen tuntuu olevan tabua puhua palkoista. Ei siinä ole mitään pahaa, jos pienen isännöintitoimiston omistaja kertoo avoimesti nostavansa vaikkapa 10 000 euroa/kk palkkaa, plus siihen joka vuosi osingot päälle, ja maksavansa isännöitsijätyöntekijälleen 2500 eur/kk.

        Palkka-asioista voi puhua ääneen. Nämä eivät ole tabuja.


    • Diplomi-insinööri

      Erikoista jos alan korkein AIT (ammatti-isännöitsijä) tutkinto ei vaikuta palkkaan yhtään verrattuna peruskoulun nipin napin suorittaneeseen. Aloittajan lapset eivät varmaan ole kukaan opiskellut enempää.

      • Johtavaisännöitsijä

        Tutkinnot eivät vaikuta palkkaan, koska säälittävää kyllä, niillä ei saa tuotettua lisäarvoa asiakkaalle eli talohtiölle. Jos siinä olisi eroa asiakkaan näkökulmasta, onko vastuullinen isännöitsijä IAT-, ITS- tai AIT-tutkinnon suorittanut, voisi eri isännöintikoulutuksen perusteella hinnoitella myydyn palvelun eri tavalla. Mutta voiko näin tehdä? En tiedä kenenkään pystyneen siihen.

        Jos isännöitsijän tutkinto (IAT, ITS tai AIT) tuottaisi oikeasti lisäarvoa asiakkaalle, pitäisi sen näkyä isännöintipalkkiossa sekä työntekijän palkassa. Taloyhtiön pyytäessä tarjousta isännöintitoimiston vastaus voisi olla, että tarjoamme taloyhtiönne isännöintiä valintanne mukaan:
        - IAT-isännöitsijän toimesta hintaan 500 euroa/kk
        - ITS-isännöitsijän toimesta hintaan 750 euroa/kk
        - AIT-isännöitsijän toimesta hintaan 1000 euroa/kk

        Minkähän koulutustason isännöitsijän taloyhtiöt haluaisvat edellä mainituista? Jotta AIT:lle pystyisi maksamaan esim. tuplapalkkaa IAT-isännöitsijään verrattuna, olisi kaikki AIT-isännöitsijän tekemä työ pystyttävä hinnoittelemaan kaksi kertaa kalliimmaksi. Tämä ei käytännössä onnistu:
        Olisiko kokouspalkkio
        - IAT-isännöitsijän toimesta pidetyssä kokouksessa 100 euroa/kokous
        - ITS-isännöitsijän toimesta150 euroa/kokous
        - AIT-isännöitsijän toimesta 200 euroa/kokous

        Fakta nyt vaan on se, että taloyhtiöt eivät maksa euron hyrrää enempää siitä, että heillä on AIT-isännöitsijä, joten ei ole liiketaloudellista perustetta maksaa AIT:lle euroakaan suurempaa palkkaa kuin IAT-isännöitsijälle.

        Ennemmin jopa niin, että eräskin taloyhtiö kiitteli ääneen isännöinnin tason paranemista, kun saamaton AIT-isännöitsijä vaihdettiin osaavaan IAT-isännöitsijään. Eikä heille tullut mieleenkään kysyä, laskeeko kuukausiveloitus, kun AIT vaihdettiin alimman tason IAT-isännöitsijäksi. He olisivat olleet valmiita maksamaan osaavasta IAT-isännöitsijästä enemmän!

        Edellä kirjoittamani ei valitettavasti toimi myyntipuheena Kiinkon kauppaamille tutkinnoille, joilla ei minun mielestäni tee juuri mitään. Joku peruskoulun käynyt isännöitisjä saattaa haluta pönkittää itsetuntoaan suorittamalla AIT-tutkinnon ja kuvittelemalla olevansa sen jälkeen "jotain", kun taas korkeakoulutaustan omaavalla isännöitsijällä ei ole välttämättä pienintäkään mielenkiintoa AIT:n suorittamiseen, kun ei ole tarvetta todistella kenellekään mitään jollain paperinpalalla.

        Isännöinti on siinä esimerkillinen ammatti, että sen oppii tekemällä. Toiset oppivat paremmiksi kuin toiset, mutta tutkinnolla ei tätä työtä tehdä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe