Sijoittamisen kulut

Ymmyrkäinen

Mikä oon kohtuullinen kulu sijoittamisesta?

Omaisuudenhoitopalkkio 0,25 % p.a.a sis. säilytyspalkkion.

100 000 euroon asti pertiään vuosittain 0,5 prosenttia. 100 000 euron ylittävältä osalta 0,3 prosenttia ja 200 000 euron ylittävältä osalta 0,2 prosenttia.

Miltä kuulostaa?

16

<50

Vastaukset

 • Kukaan ei ilmeisesti osaa tietää, että mikä on kohtuullisen raja...?

 • Korkealta kuulostaa. Mainitsemasi kulu on ilmeisesti vuosittainen varainhoitomaksu? Ns. investointipankit, kuten Nordnet, eivät peri mitään vuosittaisia kuluja osakkeiden tai rahastojen säilytyksestä. Toinen halpa varainhoitotalo on Seligson, jonka rahastot ovat erittäin halpoja. Yleistäen kivijalkapankkien kulut ovat suurimmat, kun haluaa sijoittaa. Toisaalta, kivijalkapankit saattavat tarjota sijoittamisen ohella jotain kokonaispakettia (luottokortit, asuntolainat, yms.), jonka ansiosta on helppo pitää kaikki asiointi samassa pankissa.

  • Et varmaan tiedä mikä on investointipankki. Nordnet on lähinnä osakevälittäjä.


 • Mikä olisi kohtuullinen kulu? En nyt hetimiten viitsisi purkaakaan tuota.

 • Millainen sijoitus on kyseessä? Riskitaso? Mitä sijoitusinstrumentteja?

 • Onko tuo vakuutuskuoren hinnasto? Jos on, niin lisäksi menee sen sisälle valittavien rahastojen kulut. Eli harkitessasi asiaa huomioi kokonaiskustannukset.

 • Jysessää on Lähitapiolan Momentum varainhoitosalkku, Olen ymmärtävnäni, että sen sisällä ei ole erikseen kuluja.

 • Tekemistäni kirjoitusvirheistä huolimatta viesti lienee ymmärryskelpoinen. Arvostan suuresti saamiani viisauden sanoja.

  • Jos tuossa aloituksessa on kaikki kulut ja kyseessä osakkeisiin ja korkopapereihin sijoittava yhdistelmärahasto jota myös varainhoitorahastoksi kutsutaan on se edullinen. Kannattaa kysyä mitkä ovat vuotuiset juoksevat kulut. Itse en maksaisi 0,5% enempää vuodessa. Ja tuossa on sitten kaikki kulut.


 • Itselläni on Nordnetin kautta sijoitettu maantieteellisesti laajasti hajautettu osakesalkku (indeksiosuusrahastoja), vuotuiset juoksevat kulut 0,13% vuodessa. USA, Eurooppa, kehittyvät markkinat, Japani, lähes koko maailma, vain Kanada ja Australia puuttuu mutta enköhän ilman niitä pärjää.

 • Osta suoraan valmetin osakkeita nousu on yli 200 prosenttia nordnetin kautta ,ei kuukausi kuluja ,kysy minulta muitaki hyviä osakkeita .

 • Kiitos Tätä.mieltä . Olen kovin aikaasaamaton seuraamaan sijoituksiani. Jos ostan suoria osakkeita, pitäisi niitä valvoa. Nordnet sinänsä kiinnostaa, paljonkin.

  • Ei passiivisen indeksisijoittajan tarvitse sijoituksiaan seurata. Ostaa indeksiosuusrahastoja (etf) jotka uudelleensijoittavat automaattisesti osingot, ei tule mitään veroseuraamuksia kuin vasta sitten kun niitä voitolla myy. Yhdessä indeksiosuusrahastossa on satojen yhtiöiden osakkeita, hajautus tulee siinä samalla kätevästi.

   Ostaa ja unohtaa, aivan turha niitä on seurata, ei siitä mitään hyötyä ole.


 • En seuraakaan, mutta mikäli ostaisin suoria osakkeita, joutuisin seuraamaan, kaiketi. Läsiäksi pitäis päättää, mitä ostaa ja siihen en kykene. MInulla on nyt 10 000 ylimääräistä sijoitettavana ja pohdin, että tuuppaanko sen tuohon Momentumiin jatkoksi vai sijoittaisinko esim. Seligsoniin.

 • 0,5% kuulostaa aika suurelta. En itse ikinä maksaisi enempää.

 • 0,20 % moni index.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  200
  4295
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  30
  1543
 3. Tulipolttaaa...

  Liehuletti poltti viimeyönä parakkinsa,eikö pitäisi viiä suletulle.
  Haapavesi
  28
  511
 4. Autogallup

  Millainen on kaivattusi auto. Väri ja merkki?
  Ikävä
  69
  471