Sijoittamisen kulut

Ymmyrkäinen

Mikä oon kohtuullinen kulu sijoittamisesta?

Omaisuudenhoitopalkkio 0,25 % p.a.a sis. säilytyspalkkion.

100 000 euroon asti pertiään vuosittain 0,5 prosenttia. 100 000 euron ylittävältä osalta 0,3 prosenttia ja 200 000 euron ylittävältä osalta 0,2 prosenttia.

Miltä kuulostaa?

16

<50

  Vastaukset

  • Kukaan ei ilmeisesti osaa tietää, että mikä on kohtuullisen raja...?

  • Korkealta kuulostaa. Mainitsemasi kulu on ilmeisesti vuosittainen varainhoitomaksu? Ns. investointipankit, kuten Nordnet, eivät peri mitään vuosittaisia kuluja osakkeiden tai rahastojen säilytyksestä. Toinen halpa varainhoitotalo on Seligson, jonka rahastot ovat erittäin halpoja. Yleistäen kivijalkapankkien kulut ovat suurimmat, kun haluaa sijoittaa. Toisaalta, kivijalkapankit saattavat tarjota sijoittamisen ohella jotain kokonaispakettia (luottokortit, asuntolainat, yms.), jonka ansiosta on helppo pitää kaikki asiointi samassa pankissa.

   • Et varmaan tiedä mikä on investointipankki. Nordnet on lähinnä osakevälittäjä.


  • Mikä olisi kohtuullinen kulu? En nyt hetimiten viitsisi purkaakaan tuota.

  • Millainen sijoitus on kyseessä? Riskitaso? Mitä sijoitusinstrumentteja?

  • Onko tuo vakuutuskuoren hinnasto? Jos on, niin lisäksi menee sen sisälle valittavien rahastojen kulut. Eli harkitessasi asiaa huomioi kokonaiskustannukset.

  • Jysessää on Lähitapiolan Momentum varainhoitosalkku, Olen ymmärtävnäni, että sen sisällä ei ole erikseen kuluja.

  • Tekemistäni kirjoitusvirheistä huolimatta viesti lienee ymmärryskelpoinen. Arvostan suuresti saamiani viisauden sanoja.

   • Jos tuossa aloituksessa on kaikki kulut ja kyseessä osakkeisiin ja korkopapereihin sijoittava yhdistelmärahasto jota myös varainhoitorahastoksi kutsutaan on se edullinen. Kannattaa kysyä mitkä ovat vuotuiset juoksevat kulut. Itse en maksaisi 0,5% enempää vuodessa. Ja tuossa on sitten kaikki kulut.


  • Itselläni on Nordnetin kautta sijoitettu maantieteellisesti laajasti hajautettu osakesalkku (indeksiosuusrahastoja), vuotuiset juoksevat kulut 0,13% vuodessa. USA, Eurooppa, kehittyvät markkinat, Japani, lähes koko maailma, vain Kanada ja Australia puuttuu mutta enköhän ilman niitä pärjää.

  • Osta suoraan valmetin osakkeita nousu on yli 200 prosenttia nordnetin kautta ,ei kuukausi kuluja ,kysy minulta muitaki hyviä osakkeita .

  • Kiitos Tätä.mieltä . Olen kovin aikaasaamaton seuraamaan sijoituksiani. Jos ostan suoria osakkeita, pitäisi niitä valvoa. Nordnet sinänsä kiinnostaa, paljonkin.

   • Ei passiivisen indeksisijoittajan tarvitse sijoituksiaan seurata. Ostaa indeksiosuusrahastoja (etf) jotka uudelleensijoittavat automaattisesti osingot, ei tule mitään veroseuraamuksia kuin vasta sitten kun niitä voitolla myy. Yhdessä indeksiosuusrahastossa on satojen yhtiöiden osakkeita, hajautus tulee siinä samalla kätevästi.

    Ostaa ja unohtaa, aivan turha niitä on seurata, ei siitä mitään hyötyä ole.


  • En seuraakaan, mutta mikäli ostaisin suoria osakkeita, joutuisin seuraamaan, kaiketi. Läsiäksi pitäis päättää, mitä ostaa ja siihen en kykene. MInulla on nyt 10 000 ylimääräistä sijoitettavana ja pohdin, että tuuppaanko sen tuohon Momentumiin jatkoksi vai sijoittaisinko esim. Seligsoniin.

  • 0,5% kuulostaa aika suurelta. En itse ikinä maksaisi enempää.

  • 0,20 % moni index.

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   690
   14831
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   126
   2311
  3. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1515
  4. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   67
   1475
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1289