Valtuuston puheenjohtaja loikannut Perussuomalaisiin?

PerussuomalainenVaiEi

Mielenkiintoinen tilanne Orivedellä. Onko kaupunginvaltuuston puheenjohtaja loikannut Perussuomalaisten ryhmään, kun hän tukee Kokoomuksen arvojen vastaista toimintaa? Tukeeko hän perussuomalaisten vaalikampanjaa? Viekö hän ääniä Kokoomukselta Perussuomalaisten laariin?

142 kommenttia

Vastaukset

 • Selvä juttuhan tuo on. Aloitteessa lukee ”Perussuomalaisten valtuustoryhmä on huolissaan…” Allekirjoittajathan silloin sitoutuvat perussuomalaisiin. Selvää pässinlihaa.

 • Hyvähän tuo on, että kokoomuslainenkin tukee perussuomalaisen miehen perusarvoja, eikä vain oman puolueensa ahneita näkemyksiä.

 • Koska kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ajaa laajaa valtakunnallista julkisuutta saaneessa aloitteessa oman puolueensa vastaista politiikkaa, puuttunee enää se virallinen loikkausilmoitus.
  Kyseisen puheenjohtajan aikaisempikin toiminta edellisten kunnallisvaalien jälkeiseltä ajalta on ollut nimenomaan kokoomukselle vierasta, perussuomalaista politiikkaa.

 • Tosi hyvä, jos saataisiinkin hänet meidän leiriin.

 • Taannoin Alexander Stubb vieraili Orivedellä. Hän oli silloin Kokoomuksen puheenjohtaja (taisi olla valtiovarainministerikin). Silloin Viljanen, tuolloin kaupunginhallituksen puheenjohtaja, paistatteli valokuvissa Alexin kanssa oikein myhäillen. Alexander Stubb oli vahvasti tasa-arvoisen avioliittolain puolella ja suhtautuu edelleenkin myönteisesti homo- ja transseksuaaleihin. Alex on todellinen metroseksuaali. Onko nyt tullut ryppy rakkauteen, kun valtuustomme luotsaaja on nyt hypännyt toisten kainaloon?

 • Antti Vesala on Kokoomuksen ohjelmapäällikkö ja hän sanoo 12. helmikuuta seuraavaa Oriveden kaupungin twitterketjussa, jossa kerrotaan aloitteesta:

  ”Kokoomus kannattaa translain uudistamista. Tuo Oriveden aloite on puolueen arvojen vastainen.”

  Eikö tämä ole ihan selvää puhetta. Jussi Viljanen toimii Kokoomusta vastaan. Loikka Perussuomalaisiin on siksi vain ajan kysymys.

 • Kun mukaan saadaan tämä rotikkamieskin, niin on vanha jengi koolla taas...

 • Silt voi saada vesikauhun, kannattaa miettiä tarkkaan mitä ottaa vastaan!

 • Kuinkahan lentoupseeri suhtautuu tähän siirtymään? Hän on sentään tehnyt kaikkensa pojan poliittisen uran eteen. Uhrasi aikanaan oman valtuustopaikkansakin.

  • Muistan tuon tapauksen. Pikkuisen kitkerää oli isäpapan myhäily.


 • Voi voi. Jos/kun Viljanen loikkaa persuihin ja osallistuu eduskuntavaaleihin, niin silloin se nappaa Kymäläisen äänet itselleen. Valtakunnan lehdistöhän on haastatellut nimenomaan Viljasta, joka on nyt kuuluisuus. Jussi eduskuntaa. Oikea mies oikeassa puolueessa!

  • Olisko oikea määritelmä kuiteskin, että väärä mies väärässä puolueessa?


 • Kymä on minusta edelleen parempi ehdokas. Jussilta on usein faktat hukassa.

 • Viljanen on kaiken alku ja loppu Orivedellä, mutta ilmeisesti on alkanut hävettää omat persuilut, kun kaikki kommentit täytyy niin kiireellä hävittää. Kuinka moni tämänkin mahtaa ehtiä lukea?

 • Allekirjoituksella henkilö sitoutuu asiakirjaan ja hyväksyy sen sisällön. Kokoomustahan sanotaan usein kykypuolueeksi, ehkä siksi että sen kannattajat ovat keskimääräistä koulutetumpaa väkeä. Ehkäpä puolueessa ei siksi ole huomattu tähdentää edustajille tällaista itsestäänselvää legitimiteettiä.

 • Tuli vaan mieleen, että Viljanen kertoi tällä viikolla Ilta-Sanomissa uskovansa Jumalaan. Kumpia Kaikkivaltias mahtaa enemmän suojella, Oriveden kokoomuslaisia vai perussuomalaisia? Kannattaa valita fiksusti puolensa.

  • Ihan tekivät jutun siitä että puheenjohtaja VIljanen uskoo Jumalaan? Iltiksellä ei sit vissiin ollu mielenkiintosempia jutun aiheita kuin että mihin joku orivesiläinen persu uskoo?


 • Kumpa Jumala varjelisi myös Oriveen päättäjiä, etteivät jatkuvasti löisi päätään tähän "kokoomuksen" kauhugalleriaan.

  • Taisi aliupseeri astua nyt miinaan. Tai ainakin jonkinlaiseen läjään. Nyt saattapi äänet lentää toiseen laariin kuin kokoomuksen pussiin.


  • "Ja varjele noita Oriveden herroja, etteivät toista kertaa löisi päätään sateenkaaren kylkeen."


 • Viljanenhan on nimenomaan vanhan kaartin kokoomuslaisia, eikös konservatismi ja koti, uskonto ja isänmaa-linja ole sitä keskeisintä kokoomuslaisuutta.

  • Vanha kaarti tarkoittaa nykyään persuja. Persu = kokoomuslainen potenssiin 7.


 • Väinö Linnaa lainaten:

  ”Koska on jo myöhä, lienee paikallaan lukea rukous tällekin tuppukylälle.
  Varjele meitä vihollisen juonilta ja ennen kaikkea hänen tarkkahaastattelijoiltaan sekä suorasuuntaussomeltaan. Terveyskeskuspalvelu saisi myöskin olla jonkin verran suurempi, mikäli sinulla vielä on käyttämättömiä varastoja lastesi tarpeisiin. Anna siedettäviä ilmoja, että asiaasi vartioiden olisi hauskempi istua näyttöruudun ääressä. Kuutamot öisin olisivat tervetulleita jännityksen lieventämiseksi sekä vähien katuvalojen säästämiseksi.

  Suojele kaikkia partiomiehiä, vartiomiehiä, merenkulkijoita ja hevosmiehiä, mutta aliupseereista ei ole niin suurta lukua. Suojele kunnanjohtajaa ja yleiselinvoimapäällikköä sekä pienempiäkin kihoja sikäli kuin sinulta aikaa riittää. Suojele armeijan ylipäällikköä, pääministeriä, opetusministeriä, rehtoreita sekä erikoisesti kaikkia Oriveden päiväkotien johtajia.

  Ja lopuksi yleensä ja erikseen:
  varjele noita Oriveden herroja, etteivät ne toista kertaa löisi päätänsä taantumuksen mäntyyn. Amen”.

 • Päivän parhaat naurut!

 • Viljanenhan toimii nykyään tuolla Orivesiläisten (perussuomalaisten) keskustelyryhmässä. Isommassa Orivesi-ryhmässä ei uskalla tulla esiin. Voisiko tästä päätellä jotain sellaisesta ... suuntautumisesta.

 • Valtuuston puheenjohtaja kiittelee persuryhmässä, miten hän on saanut kannustavia yhteydenottoja ympäri Suomen. Niin ... persuilta. Kuinkahan monta kokoomuslaista on lähettänyt tsemppausviestejä? Veikkaanpa, että luku on pyöreä nolla. Eikö hän itse oivalla, minkälaisen suudelman perussuomalaiset ovat hänelle tällä viikolla antaneet. Viljasen poliittinen ura kokoomuslaisena tyssäsi tähän.

 • Kaupunki täyttää 150 vuotta. Palkataan mainostoimisto suunnittelemaan logot ja visuaalinen ilme juhlavuodelle. Laaditaan viestintästrategia ja kehitellään innokkasti porukalla tapahtumia. Järjestetään onnistunut Villasukkajuoksu-karnevaali. Kaikki on alkanut hienosti, kunnes kaupunginvaltuuston 100-vuotisistunnossa ulkopuolella esityslistan valtuuston puheenjohtaja allekirjoittaa keskiajalta kumpuavan perussuomalaisten sukupuolialoitteen, jossa vaaditaan kaupungin virkamiehiä olemaan noudattamatta isänmaan lakeja, valtakunnallista opetussuunnitelmaa ja ihmisoikeuksien julistusta.

  Mitä tämä maksaa Orivedelle? Mitä tämä tuo mukanaan? Negatiivisen muuttokehityksen, huonoa mainetta, kiinteistöjen arvon laskemista, alentunutta valtionapua, lukiolle ongelmia oppilashaussa, natsileimaa, pahaa mieltä, tuskaa jo ennestään kärsivissä ihmisissä.

  Kenelle laitan laskun?

 • Aamukahveen äärellä juuri kehittelin kirjoitusta, kuinka toisella kädellä panostetaan kaupungin imagoon ja toisella tempastaan matto kaikkien onnistumismahdollisuuksien alta. Jäljelle jää asukkaiden veroillaan maksamat mainoskustannukset. Mikään elinvoimakampanja ei koskaan saa edes näitä menetyksiä kurottua umpeen, saati sitten kokonaan jotain uutta etua. Kuvitelkaapa vaikka niiden tunnelmia, jotka ovat suunnitelleet eläkepäiviään jossain muualla tai vaikka keskustan uusissa taloissa, kunhan ensin saavat vanhan kiinteistönsä myytyä. Nyt jäävät mummot ja papat omakotitalojensa vangeiksi, harvalla on varaa kokonaan uuteen asuntoon. Niin mielelläni näkisin sen päivän, että nämä s-tanan tunarit saatettaisiin taloudelliseen edesvastuuseen näistä möläyksistään.

 • Voi sitä raukkaa. Joutuu nyt päivystämään kauniina sunnuntaipäivänä ja lähettämään moderaattorille ilmiantoa milloin mistäkin. Sellaista se on, kun eksyy politiikkaan eikä ole eväitä siihen. Lähden hiihtämään.

 • Tiimityö kaupungintalolla on sitä, että KAIKKI keskeiset toimijat puhaltavat yhteen hiileen. Muiden työltä repäistään pohja pois, jos yksi laskee liekkiin.

 • Suosittelisisn lähettämään laskun suoraan Oriveden kaupunginvaltuustoon, onhan sen puheenjohtaja Jussi Viljanen yksi aloitteen allekirjoittajista.

 • Ei uskovaisuus ole vain Oriveden ongelma. Suomen pääministeri on lestadiolainen. Onneksi eduskuntavaalit ovat pian. Epäonneksi kuntavaalit ovat sitten jonkin verran kauempana.

 • Jaa, ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun ko. valtuuston puheenjohtaja on koulujen kimpussa. Pari vuotta sitten hänen erityisenä missionaan oli päästä eroon lukion rehtorista. Lopulta painostuksen alla Simo Sinervo suuntasi Ruovedelle, ja menetimme innovatiivisen rehtorin naapurikunnalle. Tällä viikolla Maaseudun Tulevaisuudessa oli hyvä juttu Ruoveden lukiosta, jonka menestykseen Sinervo on kovasti syyllinen ja oli artikkelissa ansaitusti esillä. Tänään myös maakuntalehtien Sunnuntaisuomalaisena oli juuri Simo Sinervo. Sanoisinko, että haastattelu oli huomattavasti positiivisempi kuin valtuuston puheenjohtajan haastattelu torstain Ilta-Sanomissa…

 • Simo oli liian sivistynyt Orivedelle. Mahtaakohan uusi noitavaino koulujen vessoihin ja opetukseen saada samanlaiset mittakaavat kuin rehtoreiden ulosajo? Juuri kun tilanne ehti rauhoittua ja tasaantua, niin taas alkaa kyttääminen ja setviminen.

  Onkohan muuten tuollaisilla valtuutetuilla oikeasti direktiovalta määrätä viranhaltijoiden työstä? Aika erikoista, että yksittäiset valtuutetut käyvät määräilemässä kirjastossakin, mitä kirjoja siellä saa pitää esillä. Saati jos alkavat opetuksen sisällöstä määräilemään.

  Kuulostaa kyllä oikeasti ihan natsitouhulta.

  • Päkä saapuu Oriveen johtoon takaisin kun hallinto-oikeuden tyly tuomio tulee kaupugille. Siinä sitten sitä sivistystä käytännössä, tyttö vai poika?


  • Ei taida Päkä tulla, mutta iso lasku voi tulla. Siinähän sitten maksellaan taas.


  • Juu...myös minä kuulin tästä kirjasto-casesta tänään...ja ei voi muuta todeta kuin että: ei ole vielä paha, jos ruuvi on löysällä...mutta sitten on, kun koko työkalupakki on hukassa.

   Siinähän on oikein suuri ja kunnioitettava valtuuston jäsen, kun alkaa määräilemään, millaisia kirjoja saa olla esillä.

   Hyvää duunia Oriveden imagon eteen! 🤣😆

   Oikeasti tuollaisille tyypeille pitäisi laittaa käteen menolippu Orivedeltä.


  • Ei se tämä toinen jäbä ole valtuutettu,siis oikea valtuutettu. Se on jäänyt valtuuston ulkopuolelle, mutta sieltä käsin puuhaa kaikenlaista.


 • Itsenäinen Orivesi 1869-2021.
  Kiitos teille Perussuomalaiset, Oriveden Kansallinen Kokoomus, Oriveden Keskusta ja Oriveden Kristillisdemokraatit

 • Ei tarvitse enää miettiä, minkä takia ihmiset eivät halua muuttaa Orivedelle.

  Syypäät tähän ovat Viljanen ja Kymäläinen sekä heidän lakeijansa.

  Kuka haluaa muuttaa kyläpahaseen, jonka valtuustossa on ihmisiä, joilla on oravan luonne?

  • Ei saa loukata oravia. Oravat ovat viattomia luontokappaleita eivätkä ne ole tehneet kenellekään mitään pahaa. Oravat eivät kuulu persuihin eikä mihinkään muihinkaan puolueisiin. Ne vain loikkaavat oksalta toiselle.


 • ”Oriveden kapina oli kevättalvella 2019 vessaliikkeen kannattajien yritys kaataa Oriveden kaupunginhallitus. Kapinassa koulujen erillisvessojen kannattajat ja sukupuolten yhdistämisen vastustajat yrittivät voimatoimilla uhaten kaataa heidän mielestään yhteisvessoja liikaa suosivan hallituksen.

  Oriveden kapina sai alkunsa niin sanotusta kaupunginvaltuuston metakasta 11. helmikuuta 2019 paikallisella kaupungintalolla. Kapinallisten mielestä kaupunginhallitus ei ollut tehnyt kaikkia tarpeellisia toimia koulujen yhteisvessojen hävittämiseksi. Tilanne oli heidän mielestään johtanut siihen, että tytöt pissivät seisaaltaan ja pojat istualtaan samoissa eriöissä. Vessoissa kävi myös tyttöpoikia ja poikatyttöjä, joita kapinalliset eivät voineet mitenkään hyväksyä ja jotka aiheuttavat suurta pelkoa Oriveden kapinaliikkeessä ja sekoittivat heidän tuntumaa omaan seksuaalisuuteensa. Vessakapinalliset vaativat, että molemmille sukupuolille oli varattava selkeästi merkityt WC-tilansa, jotta sukupuolten segregaatio ei horjuisi.

  Kapina ei rajoittunut vain Oriveden seudulle, vaan kyseessä oli koko maan kattava vessaliikkeen tuella tapahtunut liikehdintä. Vessaharjat, tolut ja hajusteet oli kaivettu salaisista kätköistä, jonne niitä oli piilotettu useamman vuoden ajan kapinaa valmisteltaessa.

  Kun tapahtumat alkoivat vyöryä, kapinallisille satoi tukea ympäri Suomen. Vessaharjoja tilattiin aina Venäjältä asti, jossa terveet sukupuoliarvot ja seksuaalisuus olivat olleet kunnossa jo pitkään ja jossa poikatyttöjä ei todellakaan suvaittu.

  Apu tilanteen rauhoittamiseen tuli ulkoapäin. Suomen tasavallan presidentti päätti tällä kertaa pitää selväkielisen puheen kapinallisille itse. Tämä kuuluisa puhe sai kapinalliset ja liikkeelle lähteä aikoneet epäröimään hankkeen kannattavuutta. Esimerkiksi puheen jälkeen Kangasalan kapinallinen vessaharjapiiri ja sen joukot eivät lähteneet liikekannalle Oriveden tosimiesten toiveista huolimatta, vaan jäivät seuraamaan tilanteen kehitystä.

  Kapina ei johtanut avoimiin taisteluihin kuurausharjoilla ja päättyi kapinallisten antautumiseen sekä vessaharjaliikkeen viralliseen naurunalaiseksi julistamiseen.

  Ilta-Sanomat oli perustettu jo edellisen, maanlaajuisen kapinaliikkeen päivinä. Tällä kertaakin Ilta-Sanomilla oli merkittävä rooli, että kansalle saatiin välitettyä, ettei kapinassa ollut pienintäkään järkeä.”

 • Heh heh, osaispa käyttää kuvankäsittelyohjelmia. Tekisin heti sellaisen meemin, jossa valtuustonpuheenjohtajalla on kädessä nuijan sijaan vessaharja ja alla teksti "Ehkä se voisi olla niin että Orivedeltä lähtee tässä asiassa tolkku leviämään laajemminkin suomenniemelle!"!

 • Tolkun tilalle vielä tolu, niin oltaisiin "asian" ytimessä.

 • Veikkaanpa, että Jussi Viljanen on saanut pientä kurmootusta eilessä kaupunginhallituksen kokouksessa. Ja luulen, että uuden ohjelman julistaminen siirtyy hänen osaltaan ns. hiljaiseen vaiheeseen, vaikka tukea sataakin kosolti ympäri suomenniemen.

 • Kyllä tapahtuneessa näkyy vahvasti, että kyläpolitiikot ovat päässeet vauhtiin. Yritetään vaikuttaa järjettömällä aloitteella huomion saamiseksi, vaikka tiedetään, että aloite ei laillisesti voi mitenkään menestyä ja eikä se siten vaikuta mitenkään kuntatoimintaan konkreettisesti. Tämmöinen näyttävä hekumointi on raakaa persupolitiikan ydintä, johon Oriveden valtuuston nokkamies jostain syystä saatiin lyhytnäköisesti houkuteltua. Mutta mutta, pienenkin pään oikosulusta kärsii koko vartalo. Tässä tapauksessa koko Oriveden maine, liike-elämä ja koulut, mikä ei näitä populisteja liikuta pätkääkään.

 • Oriveden kouluissa on paljon vaarallista oppia.

  Esimerkiksi: "Jurakausi oli geologinen kausi noin 206–144 miljoonaa vuotta sitten mesotsooisella maailmankaudella. Kausi oli ensimmäinen dinosaurusten kukoistuskausi.” > Ei ollut mitään jurakautta, Jumala loi maailman seitsemän päivää sitten, kaiken ihan kerralla. Dinosaurukset, mitä naurettavaa siveetöntä vääräopetusta.

  ”Liitukauden maailmankartta näytti vielä kauden lopuillakin erilaiselta kuin nyt. Mantereet olivat eri paikoissa kuin nyt ja merenpinta suurimman osan ajasta huomattavan korkealla.” > Ei ollut, maailma oli ja on edelleen pannukakku, aurinko kiertää maapalloa. Paremmissa piireissä tämä kyllä tiedetään, kansaa sumutetaan. Kyllä kansa tietää.

  Tälläinen epätieteellinen opetus on verrattavissa uskonnonopetukseen, siitä täytyy saada lupa kieltäytyä vakaumuksellista syistä! Nyt äkkiä vanhemmat allekirjoittamaan kirjelmiä lasten ja nuorten lautakunnalle. Tälläinen räävitön laittomuus on lakkautettava välittömästi , kaupunginvaltuuston ja -valtuuston on toimittava pian.

  Suuri enemmistö vaatii, että tällaiselle lainrikkomiselle ja hölynpölyopille on tultava stoppi välittömästi! Koululakko, lapset pois koulusta, kunnes Oriveden koululaitos saadaan terveelle pohjalle, vaatii kansamme yksinkertainen ja selvä majoriteetti.

  • hih, tarkotit kai kuitenkin kaupungihallituksen ja -valtuuston?


  • Ei, kun tarkoitin kaupunginvaltuuston ja -valtuuston! Nyt te taas vääristelette. Kyllä kansa tietää.


  • jos, maailma on pannukakku, miten aurinko voi kiertää maapalloa?


  • Kirjoitin: maailma oli ja on edelleen pannukakku, aurinko kiertää maapalloa. Minkä kirjoitin, sen kirjoitin. Asia on juuri tismalleen näin , vaikka minkälaista markan tilastoa yrität eteen heittää. Minä ja vastuulliset valtuustokaverimme olemme yksinkertaisesti oikeassa.


 • Kreationismi on ehkä säälittävin taikauskon muoto tänä päivänä. Totaalista pseudoa ja täydellistä huuhaata. Helluntailaiset sortuvat kyseiseen oppiin ilmeisesti eniten.

 • Liikenneministeri Anne Berner ei eronnut/joutunut eroamaan, vaikka on juuri aiheuttanut Keskustalle todella pahan imagovahingon ennen vaaleja. Valtuuston puheenjohtaja Jussi Viljanen ei eroa/joudu eromaan, vaikka on aiheuttanut koko Orivedelle ja Oriveden Kokoomukselle mittaamattoman vahingon. Näin se vaan menee. Mutta miksi?

  • Johtuisko siitä, että eivät joudu vastuuseen mistään? Silloin voi rauhassa lopettaa maaseudun junayhteydet, yksityistää maantiet, järjestää autojen satelliitivalvonnan, sekoittaa eläkeläisten ja vammaisten taksit, kääriä lastensairaalan avustusrahoja omalle yhtiölle jne. Oriveden tekosethan täällä on näköjään käsiteltykin aika perusteellisesti.


 • Ensi viikolla saadaan taas lukea uutta tietoa tästä asiasta.

 • Onko uusia aloitteita luvassa? Kieltävätkö Oriveden kokoomuspersut seuraavaksi evoluution vai ilmastonmuutoksen?

 • Ilmastonmuutos on suurta liioittelua eikä siihen humputukseen kannata ottaa liian vakavaa kantaa. Toksinen maskuliinisuus on päivän sana ja kaikki tähtää vain ja ainoastaan siihen että miehet eivät voi enää olla miehiä. Eheytymisen pitää alkaa tässä ja nyt tai muuten ei hyvä seuraa. Seuratkaamme johtajaamme, miitos!

 • Jussi Viljanen Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi johtaa meitä

  • Kyllä ja hyvin johtaakin. Toivottavasti punaviherhipit eivät tule sotkemaan ja antaa meidän rauhassa johtaa kuntaa.


 • Tässä johdossa kunta häviää alta pois. Onneksi risti jää.

 • Mielestäni uskontoa ja politiikkaa ei saa sotkea keskenään.

 • Mietin just, että Oriveden kaupunki panosti imagoon villasukkajuoksutapahtumalla. Ja sitten nää persuhenkiset järjesti tän sukupuoli- ja vessatempauksen. Mitäs luulette, jäätiinkö kokonaisuutena plussalle vai miinukselle? Noin niinkun kaupungin julkisuuskuvan kannalta?

  • Miksi muutat pois?
   Villasukkajuoksussa Mietaan Jussi joo Oriveen imagoo nosti.
   Muistakoo kuinka kepulaiselle Jussille kävi kansanedustajana? Sitä saa mitä tilaa, orivesi on taantuva maalaiskylä joka käyttää nimitystä kaupunki.


 • Jussi Viljasella on merkittävä ongelma. Niin on muuten meilläkin.

 • Punavihreet voi lähteä junalla pois jos ei Orivesi miellytä

  • Nyt täältä lähtee jo muutkin.


 • Kiusatut joutuu vaihtamaan kouluakin ja kiusaajat saa jäädä.

 • Väkiluku laski viime vuonna yli 70 hengellä. Talojen myynti kaava-alueilla laski viime vuonna 25 %. Jäljellä olevat kaupat kumisee tyhjyyttään, paitsi Lidl. Täällä tarvitaan ihan jokainen, myös väärää mieltä olevat, vääränsukupuoliset ja vääränväriset.

  • No, kohtahan tänne saadaan monta tuhatta uutta asukasta, kun toteutetaan konsulttitoimiston hienot kaavasuunnitelmat ja siirretään juna-asemakin hietaan, täytetään puoli järveä siirtomaalla ja rakennetaan kelluvia bungaloveja rannat täyteen. Ne kyllä vetää taas boheemia porukkaa tänne persulaan!


  • Ei tuu sit päivittäistavarakauppoja 9- tiensuuhun kun Tiensuu ajaa ohi kotia kohti

   Hyvä näin. Tällä kaavaehdotuksella Orivesi pelastuu kauppahelveteiltä ja oriveteläiset kaupunkilaiset voi lähtee maalle kaupoille Tuuriin tai Lempäälään.

   Näin hyvän kaavaedotuksen tekijä ei voi olla persu, koska persu haluaa kaupan siten että ohikulkijatkin siihen poikkeaa.


 • Samalla kun kaadoin aamukahvit syliin, lueskelin Oriveden Sanomia. Siellä oli Kymäläisen ja Ingraeuksen mielipidekirjoitukset aloitteesta, samoin Ulla Eronen ilmaisi selkeästi oman kantansa, joka olikin hyvin terve. Jäin miettimään, miksei valtuuston puheenjohtaja Jussi Viljanen vastannut mitään. Mutta sitten tajusin, että hän oli laittanut appiukkonsa Lasse Jussilan asialle. Eduskuntavaalisivuillaan Viljanen puhui taannoin "kultaisista" appivanhemmista. Nyt ko. Jussila tunnustaa, että hän on laittanut liikkeelle aloitteen tukiadressin, jota on kerätty seurakunnassa salaa.

 • Ihmettelinkin kuka tällainen Jussila on, joka omin lupineen keräilee nimiä seurakunnan tiloissa. Mutta selvisihän sekin. Vai että Viljasen appiukko, no se selittääkin paljon. Kymäläisen ja Ingraeuksen kirjoituksia en viitsinyt edes lukea paria riviä pidemmälle.

  • Ihmettelen ^kuka oriveteläinen^ vastaa omaan kirjoitukseen?


  • Viljanen on itte aiheuttanu koko sopan. Ei oo toisten vika.Sais tulla esille perusteleen, kun koko kylä on liekeissä. Kiiltokuvapoju on paljastanu todellisen karvansa...


  • SamatVirheetVihreellä kirjoitti:

   Ihmettelen ^kuka oriveteläinen^ vastaa omaan kirjoitukseen?

   Sulla tuntuu olevan jotain vainoharhoja. Ootko kenties sama tyyppi jolla on myös itsehillinnän suhteen ongelmia?

   Kyllä tätä asiaa ihmettelee kuule useampi oriveteläinen kuin appiukon salalistassa on nimiä.


  • appiukkotöihin kirjoitti:

   Sulla tuntuu olevan jotain vainoharhoja. Ootko kenties sama tyyppi jolla on myös itsehillinnän suhteen ongelmia?

   Kyllä tätä asiaa ihmettelee kuule useampi oriveteläinen kuin appiukon salalistassa on nimiä.

   eiks näillä kaikilla allekirjottaneilla kokkareilla ole itsehillinnän kanssa ongelmia?


  • SamatVirheetVihreellä kirjoitti:

   Ihmettelen ^kuka oriveteläinen^ vastaa omaan kirjoitukseen?

   Sipilästä Tuhkaseen kaikki kepulaiset on aina vihreiden kimpussa, vaikka vihrert on oikeistolaisia, samaa porukkaa koko sakki.


 • ParempiOrivesi kirjoitti
  'Mielestäni uskontoa ja politiikkaa ei saa sotkea keskenään.'
  Samaa mieltä.

 • Määritteleekö perussuomalaisuus vai Ilta-Sanomissa tunnustettu uskovaisuus paremmin valtuustopj:n toimintaa?Kokoomuksella kai ei ole näiden mielipiteiden kanssa tekemistä.

  • Onks sillä mitään väliä? Kyllä silläkin on oikeus omiin vakaumuksiinsa, mutta mun mielestä pitäis myös sitten pystyä seisomaan sanojensa takana tai kertoa tulleensa järkiinsä asiaa mietittyään.

   Se, että piileskelee puskissa ja laittaa sukulaisensa asialle, on säälittävää. Olis rohkeesti sitä mieltä mitä on ja kantais vastuun sanoistansa. Nyt hyssytellään, että ihmiset unohtais. Mihin koko tyypin suosio on alunperin perustunu? En ymmärrä.

   Mun puolesta saa olla vaikka mikä  • Ja kansan enemmistön mielipide on että Jussi on tolkun mies


  • olen aina miettiny, mikä noissa seksiasioissa noita persuja niin ylimaallisesti kiinostaa


  • Epäilen, että osa persuista on itse epävarma omasta seksuaalisesta identiteetistään ja ahdistus purkautuu sitten tällaisella tavalla.


 • Olikos tämä Lasse Jussila se Kansanlähetyksen saarnaaja, joka kirjoitteli takavuosina Oriveden sanomiin jatkuvasti varsin omintakeisia uskonnollisia kirjoituksia. Tulin käsitykseen, että niillä mielipiteillä ei normikirkkoon kuuluta.

  • Sopisi kuvaan: "Pääkaupunkiseudulla seurakunnat ovat jo päättäneet lakkauttaa tuen lähetysjärjestöistä esimerkiksi Kansanlähetykseltä ja Kylväjältä, koska niiden on katsottu syrjivän homoja." (YLE)

   Lasse Jussila niminen henkilö on ainakin toiminut Hämeen Kansanlähetyksen piirijohtajana


  • Kyse on samasta julkisuudessa olleesta Lasse Jussilasta. Ja hän on Jussi Viljasen appi-isä. Poliittinen sidonnaisuus on helppo havaita.


  • Ok, tämä selittää aika paljon. Kyseessä on siis jonkun sortin lahkolaisuus, johon Viljasenkin kannanotot perustuvat. Miksei tunnusta asiaa suoraan? Onkohan noita kansanlähetysseuran lähettiläitä enemmänkin Oriveden päättäjistössä?


  • Ei saa niin paljon ääniä, jos uskovaisuus paljastuu tai on näkyvillä. Suurin osa kokoomuslaisista on tolkun ihmisiä. Siksi omat todelliset mielipiteet on häivytettävä. Nyt pääsi imeisesti tapahtumaan vahinko.


 • Suomen Kansanlähetyksellä on vahva jalansija Oriveden seurakunnassa ja myös Oriveden kaupungin erilaisissa luottamustehtävissä. Monet edustajat ovat vähintäänkin läheisessä sukulaisuussuhteessa Kansanlähetyksen edustajien kanssa, korkeimmalle heistä on kiivennyt Oriveden kaupunginvaltuuston nykyinen puheenjohtaja. Kansanlähetys on voimakas vallankäyttäjä, eikä perheissä varmasti sallita poikkeuksia heidän kannastaan. Oriveden tilanteen tekee mielenkiintoiseksi Kansanlähetyksen solmima liitto perussuomalaisen puolueen kanssa.
  Suomen kansanlähetyksen kannanottojen mukaan esimerkiksi mies ja nainen ovat tasa-arvoisia, mutta nainen ei sovellu johtajaksi. Seurakunnassa ja perheissä täytyy noudattaa luomisjärjestystä.
  Tähän perustuen liike ei myöskään hyväksy naispappeutta.
  Homoseksuaalit hyväksytään Kansanlähetyksessä, jos he kieltäytyvät rakkaussuhteesta samaa sukupuolta oleviin ja pyrkivät aktiivisesti "eheytymään". Samaa sukupuolta olevien parisuhteen siunaamista Kansanlähetys ei tietenkään hyväksy, eikä heillä ole pääsyä myöskään yhdistyksen työntekijöiksi.
  Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan myötä nämä näkemykset ovat myös Oriveden kunnallispolitiikan kärjessä, kuten käsiteltävänä oleva valtuustoaloitekin osoittaa.

 • Lasse Jussila kertoo mielipidekirjoituksessaan keränneensä tukiadressia valtuustoaloitteelle. Samalla hän paljastaa suoraan kahden allekirjoittajan henkilöllisyyden. Jussilalla ei ilmeisesti ole käsitystä yksityisyydensuojasta tai ehkä sellaisella ei ole merkitystä, kun edistetään Kansanlähetyksen korkeampia tarkoitusperiä. Lakien ja asetusten polkeminen näyttää olevan näille lahkolaisille kunnia-asia. Seurakunnastahan voi onneksi erota yksinkertaisella nettikaavakkeella. Ikävämmäksi tilanteen tekee, kun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja levittää tämän saman laittoman toimintakulttuurin kaupungin organisaatioihin.

 • Mahtavan julkisuuskampanjan on valtuuston puheenjohtaja kehittänyt Oriveden 150-vuotisjuhlalle. Voiko keksiä vielä jotain vielä pahempaa.

  • Voit olla varma. Tämä muutaman hengen porukka jatkaa aina hamaan loppuun asti, niin ettei ole enää kiveä kiven päällä.


  • Sopii kysyä, kuinka kauan annamme heidän touhuta sitä sun tätä ilman, että tolkun orivesiläiset puuttuvat asiaan.


 • Olen syvästi pettynyt Oriveden seurakunnan toimintaan valtuustoaloite-asiassa. Tällaiselle laittomalle selän takana puuhastelulle pitäisi panna jyrkkä stoppi.

 • Vaikka Jussi Viljanen kertookin Ilta-Sanomien haastattelussa olevansa uskovainen, asia ei ole välttämättä niin. Ehkä uskonnollinen vakaumus on ollut avain Kansanlähetyksen saarnaajan Lasse Jussilan piha-aitan oveen.

 • Tuohan on ihan paras syy tulla uskoon!

  • Terve puheenjohtaja ei tarvitse kuin puheenjohtajan nuijaa.


  • No siitä nuijastaan puheenjohtaja pitää tiukasti kiinni fb-sivun kuvassaankin. Suomen sotalippu liuhuu takana. Vallan tuomaa voiman tuntoa ei mikään korvaa. Vaikka näky onkin täysmauton, se kertoo ihan kaiken siitä, mikä on paras syy tulla ja mikä on paras seuraus.


  • Tarkoittaako uskoon tuleminen sitä..........


  • Kuka saa kiksejä mistäkin. Uskonnolla kuorrutetut elämykset ovat kuitenkin tunnetusti voimakkaita ja koukuttavia.


 • Nyt se nähtiin myös valtakunnan tasolla. Lahkolaisuus ja uskonto vaikuttimena johtaa epäonniseen politiikkaan niin koko Suomea kuin Oriveden kaupunkia ajatellen. Uskonto ja politiikka on pidettävä erillään toisistaan, niin silloin yhteisiä asioita voidaan hoitaa puhtaasti faktapohjalta.

  • Pääministeri Sipilä on kuitenkin siinä mielessä rehellinen uskovainen, että luopuu vallasta, kun homma ei skulaa.


  • politiikassa rehellistä uskovaista ei ole olemassakaan, muutenkin taruolento


  • Eikö jo rehellinen poliitikko ole taruolento?


 • Kansanlähetysporukan päsmäröinti seurakunnassa on jättänyt isommatkin kriisit huomiotta. Muutama satatonnia ja alaikäistä on lakaistu maton alle.

 • Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Jussi Viljasen merkittävin ongelma uskonnollisuuden ja patavanhoillisuuden lisäksi on hänen huono itsetuntonsa. Siitä kärsii koko kaupunki. Koko ajan.

  • Olis saanut kunnallispolitiikassa vaikuttanut isä kiittää ja kehua joskus. Olisimme kaikki päässeet paljon helpomalla.


  • ei armeijan hävittäjälentäjät ketään kehu, ne simputtaa


  • Olisi edes äiti tehnyt jotakin. On ihan yleisen tiedon mukaan hyvä ja vastuullinen ihminen,


 • Se kuka haukkuu puheenjohtajaa. Saa. Maksaa. Kalliisti. Kateelliset huutelee, menkää töihin ja utottakaa yhteiskunnalle lisäarvoa.

  • utottakaa?? Menisit sinäkin takaisin kouluun.


 • Surkeinta valtuuston puheenjohtajan kohdalla on, että se on niin pelkuri. Ei uskalla puolustaa julkisesti kantojaan,vaikka juuri hänen täytyisi vastata omista mielipiteistään.Luikkii aina tärkeällä hetkellä karkuun, hieman huutelee puskista, vikisee vaisusti. On käsittämätöntä, että on riittänyt tämänkin verran äänestäjiä.Pelkurit äänestävät pelkureita.

  • on erikseen upseerit ja aliupseerit, aliupseriainesta


  • Älkäähän nyt poijjaat! Suomen Armeijan ylipäällikkö on juuri nimittänyt valtuuston puheenjohtajan reservin mopoksi. Ponnaripäällä ei nimittäin edelleenkään ole mahdollisuuksia ylempään arvoon, valitettavasti.


  • Reservinmopo kirjoitti:

   Älkäähän nyt poijjaat! Suomen Armeijan ylipäällikkö on juuri nimittänyt valtuuston puheenjohtajan reservin mopoksi. Ponnaripäällä ei nimittäin edelleenkään ole mahdollisuuksia ylempään arvoon, valitettavasti.

   Jussi-Ritari ei oo vihree eikä punikki


  • Jussi onkin sininen ja keltainen.


  • On se myös ratkaisuistaan päätellen aika vihreä ja kokematon.


 • Jussi saattaa ymmärtää, että nyt on hänen viimeinen valtakautensa. Nyt hän voi vielä junailla itsensä tasoisia päätöksiä. Seuraavissa kuntavaaleissa Jussi vielä tulee valituksi, mutta ei enää yllä kumpaankaan puheenjohtajanuijaan. Jos joku haluaa äänestää persuja, hän äänestää persuja. Seuraavan kuntavaltuuston ainoa tehtävä on liittää Orivesi Tampereeseen. Tampereen valtuustoon jussilla ei ole asiaa, siellä kokoomuslaiset ovat sivistynyttä väkeä. Sic transit ja niin edelleen.

 • Paljos veikkaatte, että pamalaiskyskä saa ääniä vaaleissa? Oma arvio on 200-500.

  • Enemmän kiinnostaa tämä ns. mustaruskea oikeisto. Nehän menettää ääniä persuille.


 • Persut sai Oriveellä kuntavaaleissa 300 ääntä. Kymis keräilee ne kaikki ja saanee omalta kylältä vielä lisääkin. Veikkaisin 500 ääntä kotikunnasta. Muualla on sitten vaikeempaa. Pari edelliskertaista ääniharavaa on Pirkanmaalta pois, joten vapaita ääniä on jaossa. Eduskauntapaikka irtoaisi ehkä noin 4000 äänellä. Siihen ei Samppa pysty. Parempi tulos tulee kuitenkin kuin kepulien naiselle. Siinä valuu kamppanja syteen ja saveen. Ei suomalaisetkaan sentään ihan muistamattomia ja huijattavia tolloja ole.

 • Niin, jos äänestäisin ylipäätään persua, niin äänestäisin jotain sellaista persuehdokasta, jolla olisi mahdollisuus mennä läpi. Nyrkkiä pöytään hakkaamalla ei tu kuin käsi kipeeksi.

 • Voi että ne silittää viljasen päätä, kun sen takia ääniä siirtyy persuille. Kaikenlaista voi antaa anteeksi, mutta tätä ne ei anna.

 • Sanonpa nyt, että mieluummin näkisin vaikka Viljasen naaman noissa fb-ryhmän vaalimainoksissa. Ehdokas Kymäläinen saa vetämään sormet kurkkuun ja menemään pihalle hankeen yökkäämään.

  • yhdessä ne vaalityötä tekee....


 • On muuten huvittavan näköistä tuo kymppiksen hymyily ja moraaliposeeraus.
  Ei jatkoon. Ei mitään toivoa.

  • Ken elää, se näkee. Orivedellä oli edellisessä valtuustossa monta Perussuomalaisten valtuutettua. Äänipohjaa siis on. Siihen kun lisätään Jussi Viljasen masinoimat kokoomusäänet, niin Sami Kymäläinen hyvinkin on sisällä eduskunnassa. Ja pitää siellä korkealla Oriveden lippua fiksuna pitäjänä. Tämä kaikki on puhdasta faktaa, joka täytyy vain tunnustaa.


  • Tarkennan vielä. Eihän se tietystikään pelkillä orivesiläisten äänillä mene läpi, mutta nämä paikalliset äänet nostavat sisäänpääsyn mahdolliseksi vaankieliasemassa.


 • Herää kysymys, onko tämä vain ateisteille tarkoitettu palsta, kun kommenttini poistettiin.

  Kirjoitin, että valtuuston puheenjohtaja Jussi Viljanen ja muut aloitteetekijät saivat tukea jo yhteiskoulun opettajilta ja kirkkovaltuuston jäseniltä. Olen itsekin allekirjoittanut Lasse Jussilan keräämän tukiadressin, joka on toimitettu kaupungille.

  Olen samaa mieltä tämänpäiväisen mielipidekirjoituksen kanssa: "Hämmentyneet ja hätääntyneet ihmiset yrittävät löytää ja kehitellä ihmistekoisia ideologioita elämänsä perustaksi esimerkiksi uskotellen, että olisi olemassa muitakin kuin mies- ja naissukupuolet. Osoitan tukeni koulujen seksuaalikasvatusta koskevan aloitteen tehneille kaupunginvaltuutetuille ja kehotan kirkkoja tekemään parannuksen roomalaisesta, juutalaiset hylkäävästä korvausteologiasta ja palaamaan alkuperäisille heprealaisille juurilleen."

  • Nytkö te hyökkäätte jo kirkonkin kimppuun? Missä menee hulluuden raja?


  • Perussuomalaisten ja kokoomuksen välillä. Persukokoomuslaiset on pakko siirtää persuihin, ihan yleisen viihtyvyyden ja asioiden järkevän hoidon kannalta. Ja Kokoomuksenkin kannalta.


 • Jospa Jussi Viljanen onkin loikkaamassa kristillisiin?

  • Miten oikeaoppinen polviruokous suoritetaan? Kuinka kauan se kestää? Kuka siinä on edessä ja kuka takana?


 • Tämä Kiema olisi oiva lisätekijä Oriveden kunnallispolitiikkaan. Hänen tekstinsä sakeus pesee The Aloitteentekijöiden öyhötyksen 100-0.

  Ensin tämä Kiemuli kirjoittaa sekavan selostuksen seemiläisten paimentolaiskansojen kootuista sekoiluista ja tämän jälkeen toteaa sujuvasti yhtyvänsä tasa-arvottumuusaloitteeseen kuten yllä olevassa siteerauksessa mainitaan.

  • Mielestäni tilanne on 0-0. Kaikki nähty tavara on yhtä sakeaa ja pimeää, huh huh. Ja paljastaa alastomuudessaan, millaisissa käsissä Oriveden valtuusto ja kirkkovaltuusto ovat. Toivoa ei ole näköpiirissä.


 • Mites tämä Viljasen aloite etenee? Ei ole kuulunut vähään aikaan mitään. Miten valmistelu opetuksen sensuroinnista kulkee, meneekö se johonkin lautakuntaan vai mitenkä sen hyväksyntä etenee?

 • Valtuuston puheenjohtaja Jussi Viljanen peukuttaa fb:ssä Antti Rinteestä tehdylle pilavaalimainokselle, jossa ”kädet on kerrankin omassa taskussa”. Kun Viljanen itse oli vielä kaupunginhallituksen pj, hän yritti saada reippaan kiinteän palkkion itselleen ”kaupungin asioiden hoitamisesta”, kylläkin onnistumatta. On se vaan kummallista, miten ne omat kädet ehtivätkään vilkkaasti kaikkien meidän yhteiseen taskuun. Ja sitten ollaan kuin ei mitään. Suoraan sanottuna on aika vastenmielistä tuollainen ihmisen pienuus ja kaksinaismoraalisuus.

 • Aloitteessa sanotaan, että poikien pitäis olla poikia ja tyttöjen tyttöjä, mutta minä kysyn,
  eikö miesten pitäisi olla miehiä?

 • Missä valtuuston pj piileskelee? Ei ole näkynyt viljasta viime aikoina.Ei tule edes ORPO:n juttuihin. Nuoleko jossain haavojaan? Ei tee varmaan mieli näyttää naamaansa kaiken jälkeen.

 • Näyttää tekevän edelleen persuille vaalityötä. Valtuuston pj kun myötäilee persujen ilmastomuutosdenialismiakin, vaikka Kokoomuksen tavoitteisiin ilmastonmuutoksen torjuminen kuuluu. Väärä mies väärässä puolueessa.

 • Kiitos Jussi Viljasen ansiokkaan vaalityön ja aloitteen, Kansalliselta Kokoomukselta siirtyi toistasataa ääntä Perussuomalaisille edellisiin vaaleihin verrattuna. Viljanen oli näissä vaaleissa perussuomalaisten kovin sparraaja Orivedellä!

Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.