Verilöyly Joensuu asuntomarkkinoilla

low

Ylihintaisia taloja, aivan mielettömät pyyntihinnat, Joensuussa. Väestö alkaa vähetä Joensuussa muutaman vuoden sisällä ja sen jälkeen jää käsiin valtaisa määrä asuntoja, jotka eivät mene kaupaksi. Karmea tilanne.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdsk

      Mikäli aloituksessa oli edes nimeksi faktaa, tällaiset vinoumat suoristuu hintojen laskulla. Sitä ennen on tappiota tietysti tulossa ikuisen hintojen nousun puolesta vetoa lyöneille spekulanteille (jälkijunassa tulleille kiinteistösijoittajille). Omistusasujille, jotka eivät ole myymässä asuntojaan, millään ei ole tietenkään mitään merkitystä. Ostajan markkinat ei vaan ole vielä vähään aikaan, vaikka korot onkin vielä alhaalla.

      Kuitenkin saavutettaessa aikanaan alempi (oikea) hintataso, se alkaa houkuttelemaan ihmisiä etelä-Suomesta ostoksille. Lupaa hyvää työvoiman myös saatavuudelle. Aloittaja on joko omistusasujille kateellinen kommunisti, vahingoniloinen persu tai muuten vaan lyhytnäköinen.

    • Low

      Väestökadosta uutisoitiin muutama päivä sitten. Koski koko Itä-Suomea, muutos on dramaaattinen ja ennennäkemätön tässä maassa vauhdiltaan.

      Kukaan ei ole niin hölmö että ostaa Joensuun seudulta taloja sijoitukseksi. Uudet keskusta-asunnot ovat todennäköisesti hyviä kohteita. Mutta joka tapauksessa, aivan varmasti väki lähtee vähenemään. Katastrofi toki vain niille, jotka joutuvat myymään.

      • tähän-tultiin

        Ympäryskunnissa,siis liitoskunnissa muutaman kilometrin päässä torilta hinnat romahtaneet niin alas ettei kattoa kannata enää korjata yritysten karmeilla hinnoilla.Positiivinen puoli tästä örvellyksestä on se että saa itse ostaa uudehkoja isija asuntoja ja työtiloja 1000 euron hintaan paremmilta alueilta.


      • PenaPee
        tähän-tultiin kirjoitti:

        Ympäryskunnissa,siis liitoskunnissa muutaman kilometrin päässä torilta hinnat romahtaneet niin alas ettei kattoa kannata enää korjata yritysten karmeilla hinnoilla.Positiivinen puoli tästä örvellyksestä on se että saa itse ostaa uudehkoja isija asuntoja ja työtiloja 1000 euron hintaan paremmilta alueilta.

        Luuletko tosiaan, että jättäisin katon korjaamatta talostani, josta olen maksanut aikanaan 150000, mutta joka on nykyisin vain 100000 arvoinen? Kannattaa katseet suunnata Lieksaan, jos sieltä tulisi ostettavaa nopeammin. Henkeäni en tosin pidättäisi kuvailemaasi ostotilaisuutta odotellessa sielläkään.


    • Mietitäänpä

      Taas sama vekkuli, joka jo kirjoitellut viimeisest viisi vuotta näitä juttuja. Kyllä, voi tosiaan asuntojen hinnat laskeakin mutta todennäköisesti niin, että uudistuotanto sakkaa. Vanhojen asuntojen hinnat ei pysty paljon laskemaan ainakaan hyvissä taloyhtiöissä Jos ja kun hinnat sitten aikanaan laskevat, niin sitä ennen siirtyy väki syrjäkyliltä kohtiJoensuuta ja sen jälkeen Joensuun sisällä kysyntä pikkuhiljaa keskittyy 4 km:n säteelle keskustasta. Kysymyshän lopulta kuuluu, että tyhjeneekö Suomi niin, että vain Helsinki jää lopulta jäljelle.... Tässä arpajaispelissä voidaan ruveta heittämään roskakoriin kaupunki toisensa perään... ei Kuopio, Jyväskylä, Oulu jne. ole sen enemmän turvassa - kysehän on vain aikataulusta, ei lopputuloksesta. Ja loppujen lopuksi kyse on poliittisesta tahdosta. Esim. vihreät haluavat kaikki Helsinkiin, koska se on "ekologisinta"....

    • AjakaaOhiVaan

      Olen ihan samoilla linjoilla useampien vastaajien kanssa. Aloitus on vain jonkun katkeran asunnon omistaja/vuokralainen, joka manaa huonoa asumistaan tai epäonnistuneita kauppojaan. Kyllä minäkin korjaisin kauempana olevasta ok-talosta katon, jos alkaisi töppöset sisällä kastua (ja aikaisemminkin). Jos on sieltä kauempaa aikoinaan hankkinut asumuksen ja jaksaa sitä pitää kunnossa, niin miksi läksisin jonkun ulinaan mukaan, jos/kun asunnot jossain menevät huonosti kaupaksi ja väki muuttaa pois? Miksi olla sopulina mukana?
      Asumus on aikaa sitten maksettu ja asiallisesti remontoitu. Eläkeikä lähestyy ja kaitpa sitä nyt (polttomoottoriautolla) voi Joensuustakin joku ruokakauppa löytyä, vaikka jokunen asunto olisikin kaupungissa myytävänä ja väkeä olisi valunut "sivistyksen" pariin etelään. Sinnekö etelän ruuhkiin aloittaja väkeä värvää entistä ahtaimpiin asuntoihin ja ns. palvelujen ääreen?

    • rynterinrytkät

      Uusien asuntojen hintataso Joensuussa on aivan ylihintainen, nämä rakennusyhtiöt
      näyttävät kokeilevan missä tulee ostajan maksukyky tai pankkien luototuksen
      yläraja vastaan.
      Lisäksi rakentajat tuodaan baltiasta, jokaisen suuremman rakennuskohteen lähi
      parkkialueet ovat EST tunnuksella varustettujen autojen täyttämiä.
      Rakentamisen laatu on varsin hyvin tiedossa, halvalla tehdään sutta ja sekundaa
      ja myydään kalliilla.

      On todella harmillista ettei kohtuuhintaista asuntotuotantoa ole, asumisoikeus
      asuntotuotannonkin nämä suuret grynderit saivat aikanaan vallattua toisin kuin
      muissa pohjoismaissa on asianlaita. Ja hinnat ovat sen mukaisia.

      Luulenpa että seuraava talouselämän notkahdus palauttaa hintatason täälläkin
      kohdalleen, maksumiehiksi jäävät kuitenkin asuntonsa ylihintaan ostaneet.
      Ja grynderin rahat ovat tietenkin veroparatiisissa.

      • tuotto.miinuksella

        Hyvää se tekee asuntosijoittajille kun tulevat kokemaan ettei kukaan enää edes vuokraa ylihintaisia kämppiä eikä järkevät ihmiset osta tuollaisia yhtiölainoilla "ansoitettuja" asuntoja ja myös rahoittajatkaan eivät myönnä lainoja tuollaisiin hankkeisiin.

        Siinäpä ne haihtuu tavoitellut veroedut asuntosijoittajilta......


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe