Tekeekö pankki vai juristi tesamentin?

Jompikun

Kumpaa kannattaisi käyttää pankin juristia, onko heillä sellaista, vai jotain yksityistä juristia testamentin teossa? Että sanamuodot ja muotoseikat täyttyy. Kumpi on jos tiedätte edullisempi.
Osaisin tehdä sen itsekin. Mutta ehkä voisi olla järkevää että joku väsää sen puolestani. Jättäisin sen sitten asiakirjasäilytykseen pankkin. Mutta jos sen tekeminen on kovin kallista, niin täytyy koittaa rustata koko pumaska itse. Sen tekoon, saa kulumaan viikon helposti. Asianajaja tekisi sen parissa tunnissa todistajineen kaikkineen, Mutta mistä löytäisi firman joka ei laskuta turhasta. Täytyy laittaa itse ensin kaikki tiedot ylös, ettei heille jää kuin puhtaaksikirjoitus.
Kunhan nyt kysyn, jos teillä olisi jotain neuvoa. Jos on jotain kokemusta.

40

2238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luomu

      Ruutupaperiin omin sanoin.Kenelle testamentaat ja kenet jätät pois testamentista.
      Testamentin sisältöä ei tarvitse näytää kenelkään, riittää kun sulkiessasi kirjekuoren
      näytät pankissa mitä olet laittamassa kuoreen,pankki kyllä allekirjoitaa ja todistaa
      kirjekuoren sisällön samassa kirjekuoressa.Ihan normaali taksa.
      Pankeissa on kyllä juristeja jotka auttavat
      Voit kotona kirjoiteella valmiiksi/Jos perijät ovat hankalia niin riitauttavat kyllä,
      mutta rehellisesti laadittu "Testamentti! kyllä pätee.

    • Nolo123

      "Jos perijät ovat hankalia niin riitauttavat kyllä,
      mutta rehellisesti laadittu "Testamentti! kyllä pätee."

      Ei auta testamentin teossa sen paremmin luomu kuin rehellisyyskään, joten neuvosi on kelvoton. Testamentti on muotosidonnainen asiakirja, joka moitteen johdosta julistetaan pätemättömäksi, jollei sitä tehtäessä ole noudatettu laissa säädettyä muotoa.

      "Kenelle testamentaat ja kenet jätät pois testamentista."

      Pois jääviä testamentissa ei ole tarpeen nimetä.

      Ap:lle
      Ei tuo muoto kuitenkaan mitään salatiedettä ole. Kas tässä, perintökaaren 10. luku https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1965/19650040#L10

      Testamentin tekemisestä ja peruuttamisesta
      1 §
      Testamentti on tehtävä kirjallisesti kahden todistajan ollessa yhtaikaa läsnä, ja heidän on, sitten kun testamentin tekijä on allekirjoittanut testamentin tai tunnustanut siinä olevan allekirjoituksensa, todistettava testamentti nimikirjoituksillaan. Heidän tulee tietää, että asiakirja on testamentti, mutta testamentin tekijän vallassa on, tahtooko hän ilmoittaa heille sen sisällön.

      2 §
      Todistajat merkitkööt nimikirjoituksensa oheen ammattinsa ja asuinpaikkansa samoin kuin todistamisen paikan ja ajan sekä tehkööt siihen merkinnän muistakin seikoista [kuten yhtäaikainen läsnäolo], joiden he katsovat vaikuttavan testamentin pätevyyteen.

      Todistajain testamenttiin merkitsemää todistusta siitä, että testamenttia tehtäessä on menetelty 1 §:ssä säädetyllä tavalla, on, milloin kanne nostetaan, pidettävä uskottavana, jollei esiinny seikkoja, jotka vähentävät sen luotettavuutta.

      4 §
      Testamentin todistajaksi älköön otettako henkilöä, joka on viittätoista vuotta nuorempi tai joka sieluntoiminnan häiriön vuoksi on kykenemätön todistamaan, älköönkä testamentin tekijän puolisoa tai sitä, joka on testamentin tekijään suoraan takenevassa tahi etenevässä sukulaisuudessa taikka lankoudessa, eikä myöskään hänen veljeänsä tai sisartansa tahi näiden puolisoa taikka hänen ottovanhempaansa tai ottolastansa.

      Älköön kukaan todistajana todistako määräystä, joka tehdään hänen, hänen puolisonsa tai jonkun hyväksi, joka on häneen sellaisessa suhteessa kuin 1 momentissa on sanottu. Sitä, joka on testamentissa määrätty sen toimeenpanijaksi, ei tämä määräys sinänsä estä olemasta todistajana.

      Voithan puhelimessa kysellä hintoja. Hintahaarukka tapauksesta riippuen voi olla laaja.

      • Pössö

        Voithan? Voit? Mikä kielioppi!
        Kauhea pätemisen tarve?
        Ei auta nämä;Nolo123 neuvot.
        Ehdotan vastaamista aloittajalle/ei väli huomautuksia.
        Nolo 123 vois jatkaa lain tulkintaansa loppuun saakka.
        Tulkintana tätä on pidettävä/on eri asia olla laki.
        Voit toki kilauttaa kaverille!
        Hyvä luomu!


      • pössö.vahille
        Pössö kirjoitti:

        Voithan? Voit? Mikä kielioppi!
        Kauhea pätemisen tarve?
        Ei auta nämä;Nolo123 neuvot.
        Ehdotan vastaamista aloittajalle/ei väli huomautuksia.
        Nolo 123 vois jatkaa lain tulkintaansa loppuun saakka.
        Tulkintana tätä on pidettävä/on eri asia olla laki.
        Voit toki kilauttaa kaverille!
        Hyvä luomu!

        eipä ole tuossa sinunkaan artikuloimisessa kehumista. kovin sekavaa on ja jonkinlaisia tajunnanavartajia on näköjään nautittu.


      • Pössö
        pössö.vahille kirjoitti:

        eipä ole tuossa sinunkaan artikuloimisessa kehumista. kovin sekavaa on ja jonkinlaisia tajunnanavartajia on näköjään nautittu.

        Nolla 123 /Kilautti kaverille,pössö.vahille!
        Löytyi Artikulointi/Tajunnanavartajia!
        Löytyi jopa selvitys/Selvitys vain tulee muille kuin aloittajalle.
        Itse tekee aloitteita vastailee toisten vastauksiin.
        Kauhalla annettu ei voida lusikallista vaatia.
        Hyvä luomu!


      • Nolo123
        Pössö kirjoitti:

        Voithan? Voit? Mikä kielioppi!
        Kauhea pätemisen tarve?
        Ei auta nämä;Nolo123 neuvot.
        Ehdotan vastaamista aloittajalle/ei väli huomautuksia.
        Nolo 123 vois jatkaa lain tulkintaansa loppuun saakka.
        Tulkintana tätä on pidettävä/on eri asia olla laki.
        Voit toki kilauttaa kaverille!
        Hyvä luomu!

        Tässä taas tyypillinen some-häirikkö, johon ei kannata kenenkään energiaansa tuhlata, Näitä tännekin silloin tällöin putkahtelee.


      • Pössö
        Nolo123 kirjoitti:

        Tässä taas tyypillinen some-häirikkö, johon ei kannata kenenkään energiaansa tuhlata, Näitä tännekin silloin tällöin putkahtelee.

        Tästä olemme samaa mieltä!
        Olet opetteleva some-häirikkö. Ei enempää energiaa.
        Hyvä luomu!


    • 7652821

      Pankin lakimiestä voi käyttää, mutta hän on usein hintava. Kuten sanottua, laatiminen ei ole salatiedettä, joten maltaita ei välttämättä kannata maksaa. Lehdistä tai netistä kannattaa katsella tahoja, joilta palvelun saa edullisesti... jos ei tosiaan tee-se-itse-henkilöksi ryhdy.

    • ItseOstin500Eurolla

      Nolo123 sanoi, että testamentin saa halutessaan repiä. Jos joku uskaltaa epäillä tuollaisen toimen lainmukaisuutta, Nolo123 haukkuu diletantiksi. On se äkäinen vanha kääkkä.

    • Neuvot

      Asianjaja laskuttaa n 300-1000 siitä. Pankista voi saada pelkän oikoluvun jos vain osaat tehdä sen itse. Veikkaan että n 500 menee jos kuka vaan ulkopuolinen sen tekee. Koita tehdä itse, ei ole vaikeaa. Netti on pullollaan asiakisrjakalleja. Tärkeää, että kaikki on oikein ja että sen säilyttää jokin taho jonne törpöt sukulaiset ei pääse ominpäin. Täältäkin löytyy jokunen ketju jossa asiaa on puitu.
      Eli tee itse. Tarkistutat paperit pankissa. Oikeaksi todistaminen pankissa. Säilytys 2 kpl toinen pankissa toinen missä sitten haluat vaikka omassa piironginlaatikossa.

    • Onnibonni

      Juu, kyllä nämä muut ovat oikeassa siinä, että testamentin tekeminen maksaa ehkä n. 500-1000 €. Onhan joillakin asianajotoimistoilla halvempia vakiomallisia testamentteja myös.

      Kysymys onkin, kuinka suuresta perinnöstä puhutaan? Koska vaikki itse pystyt kirjoittamaan jonkun testamentin ja tekemään sen muodollisesti oikein, niin lakimies tietää miten perintösysteemi toimii ja mikä testamentin lopputulos on, sinä taas et tiedä tätä asiaa. Eli vaikka testamentti on omasta mielestäsi selvä, niin sitten jälkeenpäin voi tulla ikäviä yllätyksiä testamentinsaajille ja perillisille. Jos nyt jaetaan vaikka 80.000 € perintönä, niin se 500 €:n lasku on aika pieni suhteessa siihen, että perintö oikeasti jaetaan kuten sinä haluat.

    • MuotoPuoliPerijätär

      Mitä enemmän perinnön jakajia, sen suuremmat (henkiset) vahingot virheellisestä testamentista.

      Mitä enemmän jaettavaa, sen suuremmat vahingot virheellisestä testamentista.

      Mieti itse, päätä itse, mutta pihi ei kannata olla.

    • Kunhankysyn

      Mikä voi mennä pieleen, jos vaikka olisi teksti , omaisuus jaetaan seuraavien 4 nimeä, seuraavalla tavalla yhdelle puolet ja puolet sitten kolmeen osaan . Ei voi olla kovin moninmutkaista. Eikä yksinkertaisempaa.
      Toinen malli on henkilö A saa asuntoon se ja se kuuluvat osakkeet B jotain muuta C jotain muuta, D saa arvopaperisalkun. Yhtä helppo malli.
      Mikä voisi mennä pieleen?
      Henkilöille henkilötunnukset.
      Kukaan ei voi riitaanuttaa eikö asiassa ole epäselvyyttä.

      • Onnibonni

        Vaikka mikä voi mennä pieleen.
        Esimerkiksi
        1) Joku näistä neljästä jolle olet jakamassa rahaa kuolee ennen sinua, eikä hän lapset tule hänen sijaan. Sitten A, C, D saavat jotain ja kaikki ihmettelevät, miten jaetaan se osa kun piti mennä B:lle.
        2) Dementoidut, joudut palvelutaloon ja sinulle määrätään edunvalvoja. Tämä edunvalvoja sitten oman etusi nimissä myy osakkeita, asunnon tai jotain muuta, ja käyttää rahat sinun hoitoon. Sitten B saa jotain mutta A ja C ei mitään.
        3) Sinulla on velkoja, jotka pitää maksaa ensin pois. Syistä, niin nämä velat maksetaan kaikki pois rahoilla jotka C oli saamassa, joten hän ei saa mitään ja A ja B saavat kaiken.


      • Rskai

        Jossain päin maailmaa edunvalvonta on isoa businestä. Voivat myydä ja ostaa ja pölliä ihmisten omaisuutta. Jonkun dokkarin näin joskus jenkeistä missä ihminen ja hänen sukukaisensa voi menettää kaiken omaisuuden kun kohdalle sattuu edunsaannilla businestä tekevä yrity.s.
        Tämä kohta 2) onkin heikoin lenkki asiassa. Jos kunto rapistuu ja muisti häviää niin haaskat saapuu. Mitenhän sellaiseenkin pitäisi tai voisi varautua? Jäädä jonkun ikävän sukulaisen armoille ei sekään ole kiva juttu. Hyvä asia olisi lahjoittaa kaikki ajoissa eteenpäin.


    • näi.siinä.käy

      Kukaan ei tee tesamenttia. Sinun kannattaa ihan aluksi, ennenkuin lähdet hakemaan juristia, opettelemaan oikeikirjoitusta , muutenhan sinua kuse....silmään.

      • Jymäytetty

        Jälleen kysyjää loukkaava kommentti. Mikä ihmeen nautinto joillakin on kirjoittaa ilkeyksiä-


    • Mkla

      Jos on rintaperillisiä niin heidän lakiosansa pitää huomioida. Jos ei ole rintaperillisiä, niin testamentin teko on helppoa. Ei voi kukaan mitätöidä.

      • Nolo123

        "Jos on rintaperillisiä niin heidän lakiosansa pitää huomioida."

        Ei lakiosia tarvitse testamentissa "huomioida", mutta tietysti on syytä tiedostaa se, että jos testamentti loukkaa rintaperillisen lakiosaa, niin tämän vaatiessa lakiosansa, testamentti on siltä osin tehoton kuin se loukkaa lakiosaa. (Lakiosa on lähtökohtaisesti puolet lakimääräisestä perintöosasta.)


    • Jymäytetty

      Ehdottomasti kannattaa teetättää pankkisi juristilla testamentti. Jos käytät yksityistä asianajaaa tai juristia, voit joutua maksamaa testamentin teosta päätähuomaavan summan. Katso Keskustelupalstalta kommentti Juristin puristimessa. Kun teetät testamentin pankin juristilla, hinta tulee olemaan kohtuullinen. Hinnan saat tietoosi soittamalla pankkiisi. Älä missään tapauksessa turvaudu netissä itseään puoli-ilmaiseksi mainostavia firmoja. Täyttä potaskaa ja ei ole ollenkaan varmaa, että nämä "advokaatit" pystyvät tekemään vedenpitävän testamentin, siis sellaisen, jota ei ilveelläkään pysty moittimaan, Jos alat epämääräisten firmojen asiakkaaksi, taksamittari alkaa raksuttamaan ensimmäisestä lauseestasi. Ja sinut pidetään vängällä asiakkaana, jotta testamentin teon hinta kohoaa pilviin. 1500 euroa ei näille publikaaneille ole summa eikä mikään. Ja tehty testamentti on niin alkeellinen, että siihen jää pakostakin porsaanreikiä. Kokenut neuvoni kuuluu: teetä testamentti oman pankin juristilla. Mieti valmiiksi, mitä asioita haluat tuoda esille testamentissa. Oikeaasa olet siinä, että testamentti pankin tallelokeroon. Itselle voit ottaa kopion. Huomaa, että testamenttia voit myös muuttaa eli tehdä uuden testamentin. Silloin on hyvä, että uudessa testamentissa mainitaan "tämä testamentti kumoaa aikaisemman.............lle tehdyn testamentin. Testamentin oikeaksi todistajat voivat olla vaikka pankin toimihenkilöitä, jotka toteavat sinut oikeustoimikelpoiseksi. Luota siis pankkisi juristiin!

      • ikihhj

        Yleensä pankin juristit ei tiedä testamentin tekemisestä mitään, koska ovat ...., no, pankkkialan juristeja ja siis osaavat rahoitus yms. juridiikkaa ja vain sitä.

        Joten huono neuvo.


    • mnjdbdj

      Tavallisesta testamentista kannattaa maksaa enintään 200 euroa. Jos hinnasta keskustelematta painuu hulppeaan pytinkiin testamentista juoruilemaan, sitten saatetaan puhua jostakin tonnin paperista. Pankkien hinnat ovat aika kovat, mutta eivät kaikkein pahimmat.

    • Saapi

      Häh, jos nyt täytyy sanoa kenelle menee asunto, kesämökki ja rahat niin miten ihmeessä se on hankalaa ja moninmutkaista. Asian voi ilmaista parilla lauseella. Paitsi, että perijät voi tietysti riitaannuttaa kaiken. Testamentissa pitääkin olla lause siltä varalta. ”Saaaja tyytyy saamaansa perintöön eikä moiti sitä.” Tai jotain sinnepäin. Näin muistaisin, että joskus tehtiin. Onkohan sellainen lause muuten pätevä? Muuten ihmiset voi riidellä vuosikymmeniä. Oikeaastaan siksihän testamentti myös tehdään. Riitojen välttämiseksi epäselvissä tapauksissa. Jos halutaan anta perintöä muille kuin rintaperillisille tasajaolla. Ja ettei asuntoja, mökkejä ym tarvitse myydä ym.

      • 783783

        Testamentin muotoa testamentissa vain pitää noudattaa, mutta ei nyt varsinaisesti hankalaa ja monimutkaista ole. Tarkkuutta vaativaa vain. Sitten asiat muuttuvat vaikeammiksi, jos esimerkiksi halutaan ottaa veroseuraamuksia huomioon.

        Ja saaja ei voi tyytyä testamentissa mihinkään, sillä testamentin sisältö on yksin testaattorin asia. Tyytymiset tehdään sitten aikanaan testamenttia tiedoksi saataessa. Tosin testamentissa voidaan kannustaa siihen, ettei sitä esimerkiksi moitittaisi...


      • pohjanpojat
        783783 kirjoitti:

        Testamentin muotoa testamentissa vain pitää noudattaa, mutta ei nyt varsinaisesti hankalaa ja monimutkaista ole. Tarkkuutta vaativaa vain. Sitten asiat muuttuvat vaikeammiksi, jos esimerkiksi halutaan ottaa veroseuraamuksia huomioon.

        Ja saaja ei voi tyytyä testamentissa mihinkään, sillä testamentin sisältö on yksin testaattorin asia. Tyytymiset tehdään sitten aikanaan testamenttia tiedoksi saataessa. Tosin testamentissa voidaan kannustaa siihen, ettei sitä esimerkiksi moitittaisi...

        Kyllä testamenttiin voi pyytää lausunnon saajilta, jotka allekirjoittaa omalta osaltaan testamentin hyväksymisen jo tekijän eläessä.. Silloin ei tule riitaakaan.


    • KaarinaS

      Hälytyskellojen tulisi soida, mikäli testamentin tekoa tarjotaan huomattavan edulliseen hintaan. Missään nimessä mitään lakiasioita ei kannata hoitaa villien juristien toimistoissa, vaan aina kannattaa asiat hoitaa Suomen Asianajajaliittoon kuuluvan asianajajan kanssa.

    • tehty

      Elannon hautauspalvelu tekee. Muutama vuosi sitten maksoi 170 euroa

      • TrustMe

        Se ja muutkin hautaustoimistot on viimeinen paikka josta lakipalveluita kannattaa ottaa. Osaamisen taso on aivan järkyttävän huono. Lottovoiton todennäköisyydellä saat edes perusasiat osaavan henkilön.

        Paras osaaminen on pankkien lakimiehillä ja nimenomaan perintöasioihin erikoistuneilla lakitoimistoilla.


    • Elannot

      Kyllähän tälläkin palstalla on monta kertaa käyty läpi koko testamentintekoprosessi. Kyllä sen voi hyvin tehdä itse kohta kohdalta. Vain oikoluku ja muotoseikkojen tarkistuksen jos on niistä epävarma voi tehdä jollain juristilla. Siihen menee tunti. Oikesti voi säästää paljon kun pyykaa koko pumaskan itse. Riippuu sitten niistä perijöistä, kuinka riidanhaluiselle porukalle rahojaan jakelee. Normaalisti pitäisi olla tyytyväinen ja kiitollinen jos jotain saa. Mutta uskomattomia riitoja ihmiset jaksavat tämän asian tiimoilta käydä. Siksi kai juristitkin pärjäävät hyvin. Ihmisten riitely on tuottoisaa puuhaa, Eikös toi Elannon hautauspalvelu saa ainakin ruumiin hautaan. Ja kai siellä joku pätevä lakimieskin löytyy. Ei ole kokemusta. Mutta hinta on edullinen.

      • TeinItseJaSäästin

        Kyllähän hiuksetkin voi leikata itse, mutta moni käy silti parturissa tai kampaajalla.


    • Tälläist

      Minäkin kysyn. Jos laitan että A saa asunnon B kesämökin niin miten näin selvästä asiasta voisi tulla riitaa tai sen voisi kyseenalaistaa, jos perijöinä on muita kuin rintaperillisiä? Kun ei ole mitään lakiosuuksien jakoa. Vai ovatko muut kuin lapset rintaperillisiä, joilla on oikeus lakiosaan? Ei minun mielestä. Testamentilla juuri voi ohjata perinnönjakoa.
      Ei tuollaisen testamentin tekoon mitään juristia tarvita. Kunhan se on varmassa paikassa tallessa, kun se ei ole kaikkien oman edun mukaista. Onko tästä jotain huomauttamista? Vai voiko koko testamentti kaatua, jos jokin muotoseikka on väärin. Voisiko joku sukulainen joka olisi oikeutettu perintöön ilman testamenttia kyseelaistaa sen muotoseikkojen vuoksi?

    • Nolo123

      "Vai voiko koko testamentti kaatua, jos jokin muotoseikka on väärin. Voisiko joku sukulainen joka olisi oikeutettu perintöön ilman testamenttia kyseelaistaa sen muotoseikkojen vuoksi?"

      Kysymyksesi osoittaa, että et ole lukenut ketjun alusta, mitä olen muotovaatimuksista(kin) kirjoittanut. En viitsi toistaa, luepa siis 18.2. kommentti.

      "Jos laitan että A saa asunnon B kesämökin niin miten näin selvästä asiasta voisi tulla riitaa tai sen voisi kyseenalaistaa, jos perijöinä on muita kuin rintaperillisiä? // Ei tuollaisen testamentin tekoon mitään juristia tarvita."

      No eipä todellakaan tarvita - jos on osattu muotovaatimuksia noudattaa. Voisit ehkä lisäksi mainita, miten mahdollinen velkasi sekä kuolemasta aiheutuvat menot jaetaan, jolleivät rahavarasi niitä kata.

      • hraturhantärkeä

        Saako testamentin repiä? Etkö lukenut mitä aiemmin jo kirjoitin?


      • Nolo123
        hraturhantärkeä kirjoitti:

        Saako testamentin repiä? Etkö lukenut mitä aiemmin jo kirjoitin?

        Miten se olikaan: Yksi hullu kysyy enemmän kuin ... Totta kai saat testamenttisi repiä. Taitaa tämä hulla vain kummitella vuosien takaa. Traumaperäinen fantasiako painaa mieltä vuodesta vuoteen? En ole psykiatri, joten en voi enempää auttaa. Valitan.


      • nostaaomaahäntää
        Nolo123 kirjoitti:

        Miten se olikaan: Yksi hullu kysyy enemmän kuin ... Totta kai saat testamenttisi repiä. Taitaa tämä hulla vain kummitella vuosien takaa. Traumaperäinen fantasiako painaa mieltä vuodesta vuoteen? En ole psykiatri, joten en voi enempää auttaa. Valitan.

        >>> En ole juristi, joten en voi enempää auttaa. Valitan. <<<

        Tämä meillä kaikilla on tiedossa. Olet äkeä ja vanha ukko, jolla ei taidot riittäneet yliopiston sisäänpääsykokeessa. Sisäänpääsyä, opiskelua ja papereita vaille valmista.


      • Nolo123
        nostaaomaahäntää kirjoitti:

        >>> En ole juristi, joten en voi enempää auttaa. Valitan. <<<

        Tämä meillä kaikilla on tiedossa. Olet äkeä ja vanha ukko, jolla ei taidot riittäneet yliopiston sisäänpääsykokeessa. Sisäänpääsyä, opiskelua ja papereita vaille valmista.

        Kuulehan, veikkoseni/siskoseni, sinulla on tosi hankala trauma, mutta täältä et siihen valitettavasti apua löydä. Kokeilepa, löytäisitkö täältä: https://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/uskonnot-ja-uskomukset/enkelit Tai täältä: https://keskustelu.suomi24.fi/terveys/henkinen-hyvinvointi-ja-mielenterveys/persoonallisuushairiot

        Toivotan sinulle parempaa vointia ja mielen terveyttä.


      • veikkosiskoäitiisä
        Nolo123 kirjoitti:

        Kuulehan, veikkoseni/siskoseni, sinulla on tosi hankala trauma, mutta täältä et siihen valitettavasti apua löydä. Kokeilepa, löytäisitkö täältä: https://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/uskonnot-ja-uskomukset/enkelit Tai täältä: https://keskustelu.suomi24.fi/terveys/henkinen-hyvinvointi-ja-mielenterveys/persoonallisuushairiot

        Toivotan sinulle parempaa vointia ja mielen terveyttä.

        En ota vastaan pikadiagnooseja vastaan elämässään epäonnist***neilta luus***reilta.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15254344/yleista-keskustelua-paasykoekirjoista

        Ps. Nyt vain vinkumaan poistoa.


    • Sellaistakin

      Hei Nolo, Olen saanut monta hyvää neuvoa sinulta. Eivät kaikki ketjun vastaajat ole sama henkilö. Kyllä ne vaihtelevat eikä ihmisiä noin vaan voi tunnistaa. Joten thanks! Testamentin laatiminen esim on oma taitolajinsa. Asia vaikuttaa ensin hyvin yksinkertaiselta. Mutta pitää sisällään monia pieniä detaljia, jotka tulee huomioida. Tai ainakin seikkoja jotka pitää ottaa huomioon. Pieni paperi...suuret seuraukset. Joten hyvä miettiä joka kohtaa tarkasti. Ja mikä olisi kurjinta olisi se, että koko viimenen tahto kaatuisi huonojen neuvojen tai oman ajattelemattomuuden myötä. :)

      • MitäNoloEdelläSItäMuut

        Nolo on usein oikeassa, jonka lisäksi hän on ollut väärässä. Nololle on oleellista olla oikeassa vaikka olisi väärässäkin, eli Nolo ei etene asia edellä vaan Nolo edellä.

        Mitä tärkeämpi ja "isompi" asia, sen oleellisempaa on käyttää oikeaa asiantuntijaa, jonka työ myös on lähtökohtaisesti maksullista.


    • Anonyymi

      kunhan kaksi ulkopuolista todistajaa on läsnä testamenttia tehdessä.. sukulaiset eivät kelpaa eivätkä edustajat,joihin testamentti kohdistuu...pankin puoleen kannattaa kääntyä,,siellä henkilökuntaa kuitenkin aina saatavailla ja kaksi todistajaa löytyy hyvin,kun sopii asiasta etukäteen.. itse kävin pankissa tekemässä.. meni noin puolituntia aikaa.. ja testamentti laitettiin pankin turvasäilöön.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe