Pienyrittäjä saa samat toimeentulotuet kuin

yksinyrittäjä

palkkatyöläinenkin. Pienyrittäjä on tulojen vähyyden vallitsessa oikeutettu asumistukeen ja toimeentulotukeen.
Tuhannet pien- ja yksinyrittäjät ovat samalla tavalla Kelan luukulla kuin tavallinen kuolevainen.

19

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksinyrittäjä

      Suomessa ei ole riskiä ryhtyä pienyrittäjäksi. Toisenlainen luulo on väärä.
      Yksinyrittäjä on useimmin palkkatyöläinen, joka myy työvoimaansa samalla tavalla kuin palkkalainen. Toinen malli on mm. hierojan/kampaajan ammatissa. On helpompi hoitaa sotu ym. velvoitteet yrittäjänkortilla kuin tehdä tilitys joka kerta työnantajalle eli hierottavalle.
      Muutaman työntekijän yrityksessä tuotetaan tavaroita tai palveluja.

      Yrittäjän velvollisuuksista.
      Yrittäjän ammattitaitoon kuuluu yritystoimintaan liittyvien riskien tunnistaminen, hyväksyminen ja niihin varautuminen. Myös yrittäjän omassa elämässä sattuu ja tapahtuu välillä ennalta arvaamattomia asioita. Myös näihin riskeihin on syytä varautua ja valmistautua.

      • jaaa-jaa

        missähän yrittämisessä yrittäjä on "palkkatyöläinen" ?

        Onko se silloin yrittäjä ?


    • OLET-OIKEASSA

      SIINÄ ETTÄ YRITTÄJÄLLÄ ON AINA MUISTAAKSENI N. 1V KARENSSI ENNEN KUIN PÄÄSEE sossuluukulle. Ja vaikka olis kuinka varaton, ei heru euroja sossusta eikä muualtakaan paitsi jos on ottanut sellaisen (kaupallisen) vakuutuksen josta saa.

    • sääntö

      Palkkatyöläisen tärkein tunnusmerkki ammattinimikkeestä riippumatta on työvoiman myynti toiselle.

      • yks-yrittäjä-jo-40v

        ja tuohan ei merkitse mitään absoluiuttista totuutta, koska yksityisyrittäjän suhde asiakkaaseensa voi olla ihan jotain muuta kuin "työvoiman myynti toiselle"..
        Ja useimmissa tapauksissa on.... hehehehehhhhhhhhhhh


      • Olet-oikeassa
        yks-yrittäjä-jo-40v kirjoitti:

        ja tuohan ei merkitse mitään absoluiuttista totuutta, koska yksityisyrittäjän suhde asiakkaaseensa voi olla ihan jotain muuta kuin "työvoiman myynti toiselle"..
        Ja useimmissa tapauksissa on.... hehehehehhhhhhhhhhh

        alkuper kirjoittaja on paha kommunisti, mielisairas tai provokaattori.


    • yksinyrittäjä

      Pienituloinen yrittäjä saa oikeuden asumistukeen tai toimeentulotukeen kun työtulo jää riittävän vähäiseksi. Sääntö koskee palkkatuloa. Jo tulo nostetaan osinkotulona, se ei ole sosiaatuen peruste.
      Kelasta saatavaa yleistä asumistukea ja toimeentulotukea voi hakea palkkatyöläinen, opiskelija, yrittäjä yms. silloin kun työtulo on pysyvästi matala.
      Perusosan maksaa Kela ja täydentävän (ehkäisevän) osan puolestaan kunnan sosiaalitoimi.
      Asumistukea voi saada sekä omistus- että vuokra-asumiseen.
      Yksin- tai pienyrittäjän tuleva eläketulo riippuu hänen maksamistaan eläkemaksuista työeläkeyhtiölle. Palkkatyöläisen osalta tilityksen suorittaa työnantaja (julkinen tai yksityinen).

      Vähätuloinen palkkatuloinen sekä pienyrittäjä omaa oikeuden sosiaalisiin tukiin. Kumpaakaan ei heitetä heitteille.
      Kymmenet tuhannet pien- ja yksinyrittäjät nostavat sosiaalisia tukia. Palkkatyöläisen osalta työnantaja tilittää sosiaalimaksujen muodossa tulevat kulut yhteiseen valtion tai kunnan kassaan.

      Yksinyrittäjä on todellisuudessa täydellinen palkkatyöläinen. Hän vain suorittaa itse omana työnantajanaan sosiaalivakuutuksen asianomaiselle taholle.
      Parturi/kampaaja tai hieroja tms. yksinyrittäjinä ovat todellisuudessa palkkatyöläisiä.

    • yksinyrittäjä

      "Perustoimeentulotuki yrittäjälle.
      Ennen kuin haet perustoimeentulotukea, selvitä mahdollisuutesi saada yrittäjän ensisijaisia etuuksia. Näitä voivat olla esimerkiksi aloittavan yrittäjän starttiraha tai sivutoimiselle yrittäjälle maksettava työttömyysetuus. Yrittäjän työttömyysturvasta saat lisätietoja TE-palveluista tai Kelasta.
      Kela huomioi perustoimeentulotuen tarpeen arvioinnissa yritystoimintaasi liittyvät erityispiirteet. Liitä tätä varten toimeentulotukihakemukseesi Yrittäjän tuloselvitys (TO4).
      Toimeentulotukea ei ole tarkoitettu suojaamaan yrittämiseen kuuluvalta taloudelliselta riskiltä tai kattamaan yritystoiminnan menoja.

      Kannattamaton yritystoiminta
      Jos haet yrittäjänä toimeentulotukea, Kela selvittää yrityksesi kannattavuuden.
      Yritystoimintaa pidetään kannattavana silloin, kun sinun on mahdollista saada siitä tuloja jokseenkin saman verran kuin jos olisit työttömänä. Jos yritystoimintasi on selvästi kannattamatonta, Kela antaa sinulle järjestelyajan toimeentulosi kuntoon saattamiseksi. Järjestelyaikana sinulla voi olla mahdollisuus saada perustoimeentulotukea."
      https://www.kela.fi/toimeentulotuki-yrittajat

      Palkkatyöläisen kohdalla on selvää, onko työtuloja vai ei.
      Kela tutkii yrittäjän sotu-hakemuksen yhteydessä, ettei kansalainen bluffaa, ettei hän ole vähätuloinen keinotekoisesti. Kela ei korvaa yrittäjyyteen kuuluvaa riskiä mutta ei jätä onnetonta katuojaankaan.
      Yrittäjyyden loputtuakin toimeentulotukea/työttömyyskorvausta voidaan saada ennenkuin palkkatyötä löytyy.

      Sosiaalimaksuja teoriassa tulee kaikkien työssä olevien kustantaa etukäteen tuloistaan. Palkkatyöläinen maksaa ne säännöllisesti, koska työnantaja tilittää säädetyt maksut.
      Yrittäjällä on yrittämisen riski. Häntä ei kuitenkaan paiskata kaatopaikalle, jos yritystoiminta on tai muuttuu kannattamattomaksi. On selvää, että Kela ja kunnan sosiaalitoimi joutuu tarkistamaan yrityksen toimet enne tukien myöntämistä. Käytännössä palkkatyöläisen hakemus tarkistetaan samalla tavalla.

      Kuin paljon yrittämisen nimissä saadaan kekkulitoimin veronmaksajien varoja, siitä kirjoittajalla ei ole tietoa.

    • palkasta_töissä

      Kaikista ei ole yrittäjäksi kuten kaikista ei tule hitsaria tekemälläkään.
      Yleinen propaganda yrittäjyydestä johtaa kansalaisia harhaan. Sen seurauksena syntyy lusmuja, jotka vain rahastavat helpolla eikä muuta tarkoitusta ole. Otetaan starttirahat, keplotellaan jotain, haetaan sossutukea.

      Aktiivimallin yksi osa-alue on kouluttaa 50 - 60 vuotiaista yrittäjiä on yhteiskunnan verovarojen haaskausta.
      Yrityksellä tulee olla reaalinen tuotanto- tai palvelualoite. Vasta sitten haetaan sosiaalitukia, jos tulee takapakkia. Aivan sama tilanne on palkkatyöläisellä.

      Useat nuoret ovat menneet yrittäjäharhaan. Luullaan sen tekevän autuaaksi. Heille räätälöidään kursseja, ottavat lainaa ja hetken päästä ollaan ulosotossa.
      Tulee joko elinikäinen velka tai veronmaksajat kustantavat epäonnistumiset.

    • yksinyrittäjä

      Yrittäjän työttömyydestä. Sehän kohtaa vuosittain kymmeniä tuhansia pienyrittäjiä.

      Toiminnan päättymisen uhatessa tulee välittömästi ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon. Työttömyysetuuden saamiseksi yrittäjän tulee lisäksi lähtökohtaisesti lopettaa yritystoimintansa. Työttömyyskassan jäsenet voivat saada YEL-työtulo sidonnaista päivärahaa. Kassaan kuulumattomat puolestaan voivat saada työttömyysajaltaan Kelan maksamia peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea.
      Lisätietoa: Yrittäjien työttömyyskassat (SYT-kassa; AYT-kassa) ja Kela

      Pienyrittäjällä on samankaltainen työttömyysturva kuin palkkatyöläiselläkin. Työttömyyskassan jäsen saa päivärahaa ansiosidonnaisesti muut Kelan päivärahaa.
      Usein palkkatyöläistä haukutaan loiseksi, koska hän saa maksamiaan sotumaksuja takaisin tietyissä tilanteissa, niin pienyrittäjä on samalla viivalla. Hän saa enemmänkin yhteiskunnan tukia mm. starttituen ja erilaisten verohelpotusten muodossa.

    • tuo-alkuperäinen-

      kirjoittaja ei ole oikea yrittäjä vaan sellainen joka pyrkii loisimaan toisten maksamilla verorahoilla...

      kaverilla on todella omituisia mielipiteitä...

      • Osuit

        naulan kantaan.


    • yksinyrittäjä

      Pienyrittäjällä on lähes samanlaiset sosiaaliset etuudet kuin palkkkatyöläisellä. Myös tosirikkaat käyttävät kunnallisia terveyskeskuksia, kirjastoja, koululaitosta, maanteitä jne.. ja jotka on rahoitettu verovaroilla.
      Pienyrittäjiä syntyy ja kuoleutuu vuosittain tuhansia. Pienyrittäjä tekee työtä yrityksessään rinnan palkattujen kanssa.
      Perussuomalaiset ovat väärässä syyttäessään pienyrittäjiä tai palkkatyöläisiä loisiksi. Tämä on kantani. Pienyrittäjän elämä on epävakaa. Alituinen pelko töiden loppumisesta. Monia kauhistuttaa etukäteen joutuminen työttömyyskorvauksen saajaksi.
      Pienyrittäjänä ei rikastu. Hyvä jos saa ammattimiesten keskivuositulon. Nuoria houkutellaan yrittäjäksi epäasiallisesti. Maalaillaan turhaan ruusuista kuvaa kun edessä on kova työ.
      Vaalien alla saattaa jotku tahot vaatia pienyrittäjälle asumistukea ja työttömyyskorvausta. Heillä on mahdollista saada nämä etuudet.

    • tuo-ap-yksinyrittäjä

      ei ole koskaan edes nähnytkään yksityisyrittäjää.. jutut on niin päin persettä kuin olla saattaa...

    • yksinyrittäjä

      Maatilan omistaja on usein yksinyrittäjä ellei tila ole myös puolison nimissä. Maajussin sotutulot valtiolta ovatkin toista luokkaa kuin palkkatyöläisten. Maajussien maksamat verot ovat huomattavasti palkkatyöläisen verotusta alhaisempi.
      Maajussikin nauttii yhteisesti kustannetusta koululaitoksesta. Hän liikkuu yhteiskunnan rakentamassa tieverkostossa.

    • Anonyymi

      Hei. En osaa aloittaa uutta keskustelua joten laitan kysymyksen tänne: kuinka paljon on minulle sopiva tuntipalkka kesätyöstä maatilalla, jolla olen asunut koko elämäni? Osaan kaikki työt, joita täällä on tarjolla. Työ on kesällä mm kivien keruuta pelloilta käsin ja koneella, rehuntekoa (niittämistä, noukintavaunulla-ajoa) sekä navetassa lehmienruokintaa ja lypsämistä. Olen 15 vuotias miehenmittoihin kasvanut poika. Kiitokset vastauksista.

      • Tiedän, että ay orjat käskevät katsomaan työehtosopimuksista mutta vapaana työläisenä ja nyt eläkeläisenä jättäisin asian tarjouksen piiriin. Tee tarjous pomolle ja suostu neuvotteluratkaisuun. Jos et hyväksy niinhae muualta kesätyötä joskin taitaa 15v olla vähän nafti oikein kunnon palkkahommiin.

        Jos ja kun se on kotitila niin asunto ja ruoka on osa palkkaa ja sitä voidaan täydentää taskurahalla.


    • Anonyymi

      https://www.kela.fi/toimeentulotuki-yrittajat
      Täältä voi lähteä kelaamaan pien- ja yksinyrittäjän toimeentulotukien perusteita.
      Heitäkään valtio ei hädässä jätä tyhjän päälle. Pienyrittäjät saavat rutkasti enemmän sosiaalisia tukia kuin palkkatyöläinen. On ensin vähemmän veroa, starttirahat ja muut pienyritystulot ja lopulta työttömänä tai sairaana sotukorvaukset. Vauraampi yrittäjä, joka saa enemmän osinkotuloa kuin keskiverto työläinen palkkaa niin hän maksaa osinkotulona huomattavasti vähemmän veroa kuin palkkatyöläinen.
      Tuhansia pien-yksinyrittäjiä, jotka osaavat hakea tukia, vetävät vuosittain huomattavasti enemmän sossurahaa kuin palkkalainen.

      Maatilan 15 poika työntekijänä omalla tilallaan.
      Ota ensin huomioon alaikäisen työehdot työsopimuslaista. Siellä on säädetty milloin voi olla palkkatyössä ja minkä ikäisenä vasta on lupa olla 8 tunnin palkkatyössä.
      Perheen piirissä tehtävää työtä alaikäisenä ei lueta palkkatyöksi. Se on ikäänkuin työharjoittelua, omien käsien ja ruumin harjoittelua työhön. Maatilan lapsi on tässä suhteessa paremmassa tilanteessa kuin kaupunkilaislapsi. Ala-ikäinen sopii/riitelee vanhempiensa kanssa taskurahoista. Itse en riidellyt vaan tyydyin kohtuulliseen taskurahaan.
      Perheen piirissä missä tahansa voi opetella millaista työ on. Jopa siivoaminen ja astioiden tiskaaminen valmentaa lasta työelämään.
      Kun olet 18 v, olet lain edessä täysvastuullinen työvelvollinen että oikeutettu tiettyjen karenssien jälkeen työttömyyskorvaukseen ja muihin sotulakien edellyttämiin korvauksiin.

      Työn tuottamilla tuloilla kaikki kansalaiset voivat kuluttaa yleisen infran kautta annettavia palveluita kuten mm. liikenneväyliä, koululaitosta, terveydenhoitoa ja jopa vanhuksena vanhainhoitoa. Osa palkasta siirretään näihin menoihin.

      Korostan. Yksinyrittäjä ei ole mitään muuta kuin palkkatyöläinen, joka on hankkinut ennakkoverokortin. Hänen mahdollisuus laskuttaa tuloa on kiinni yleisten työehtosopimusten tasosta. Kapitalisti ei maksa yksinyrittäjälle enempää palkkaa kuin työläisellekään. Useimmin kapitalisti kurmottaa yksinyrittäjää, koska tietää yksinyrittäjän mahdollisuudet heikoksi käydä kalliita oikeudenkäyntejä rikkomustapauksissa.

      t. yksinyrittäjä

    • Anonyymi

      https://www.kela.fi/toimeentulotuki-mihin-menoihin
      Täällä on tietoa toimeentulotukien saamisen perusteista. Yksinyrittäjä ja palkkatyöläinen ovat samalla viivalla. Niin on myös periaatteessa älyttömän hyvätuloinenkin.
      Ehkä jotain rikkasta omaisuudesta luetaan vähennykseksi mutta kuitenkin.
      Konkurssin tehnyt yrittäjä tai kapitalisti ovat oikeutettuja sosiaalitukiin mikäli kukkarokin on tyhjä ja asunnot ja autot ynnä muu mnennyt.
      Kapitalistiakaan ei nakata katuojaan. Hänelle tarjotaan kunnan vuokra-asunto ja perustoimeentulo eli ruokarahat sossusta. Lapset saavat saavat edelleen käydä yhteiskunnan kustantamassa koululaitoksessa.

      t. yksinyrittäjä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe