Millaisia oireita teillä tulee gluteenista?

576767676hhh

Minulla ei siis ole keliakiaa mutta gluteeni yliherkkyys ja ibs löytyy. Olen aina ihmetellyt omia oireitani jotka vaikuttavat aika rankoilta verrattuna mitä nyt olen muitten kokemuksia lukenut.

Millaisia oireita te kärsitte gluteenista?

Itse jos saan edes pienenkin määrään gluteenia elimistööni (tuntuu että 0,000000001mg riittää) niin minulla tulee kyseisiä oireta:

-Tuntuu että suoliston toiminta pysähtyy. Mikään ei liiku mihinkään mutta välillä ulostan semmoista pikimustaa pientä "pötkylää". Tuntuu kyllä aina kun isokin kakka tulisi mutta koko aina yllättää kun katsoo pönttöön. Aivan jäätävä ummetus siis.

-Pääni menee aivan jumiin. Tuntuu etten tajua mistään mitään. Muisti pätkii, lähimuisti tuntuu kun häviäisi kokonaan. Olen myös vainoharhainen.

-Heräilen öisin vähän välilä. Tunnin välein vähintään.

-Levoton olo. Saatan vaan kävellä kämppää ympäri.

-Yleinen huonovointisuus. Tuntuu yksinkertaisesti vaan *itun pahalta.

-Turvottaa aivan älyttömästi, maha on pallona ja kovana.

-Oudointa tässä kaikessa on se että kyseisellä 0,0000000001mg annoksella oireet ovat minimissään kestäneet 7 päivää ja parhaimillaan 9 päivää putkeen! Tauotta!

Tullut kyllä kantapään kautta opittua nämä omat oireet koska aika paljon tietämättömyydestä johtuvia vahinkoja sattunut diagnoosin jälkeen. Psyykkisiin oireisiin uskon vaikuttavan ADD:n (ilman lääkitystä olen) sekä alhainen ferritiini arvo.

4

277

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jätäpois

   Siis mitä syödessäsi saat 0,0000000001 mg gluteenia?
   Mitäpä jos vain jättäisit sen pois, jos on noin pahoja oireita?

  • aloituspostaaj3905u3095

   En nykyään siis syö enään mitään gluteenipitoista. Sain diagnoosin viime syksynä ja sen jälkeen mennyt opetellessa uutta ruokavaliota. Oireita esimerkiksi tuli kun söin pizzeriassa gluteenitonta pizzaa joka oli tehty samoissa tiloissa muitten pizzojen kanssa. Omaa typeryyttä tuli myös aluksi syötyä ruokia oletuksella "ei siinä nyt voi gluteenia olla" ja pari kertaa jonkin muun kuin itseni tekemiä ruokia syönyt ja niissä vahingossa ollut. Vehnää on tungettu aika moneen paikkaan mihin ei uskoskaan. Nykyään katson kaikki tarkkaan mitä suuhuni laitan.

   Vuosia siis ollut tämä yliherkkyys mutta ilman kummempia oireita mitä voisi edes keliakiaan yhdistää jos ei tiedä asioista. Nyt sitten syksyllä vaan petti immuniteetti kokonaan ja oireet sen mukaiset. Tuli vaan mieleen kysellä onko muilla ollut näin pahoja oireita.

  • rgtrtrhr

   Ja tietenki tuo 0,0000000001 on liioiteltu mutta ei siinä kyllä kovin kummoisia määriä tarvitse ja jotenki tuntuu että ei sillä määrällä ole välilä niinkään kuhan vain edes pienen määrän sitä syö niin yhtä pahat oireet kun isommallakin määrällä.

  • Anonyymi

   Tässä kannattaa jättää luulotaudit pois ja koittaa suhtautua mahdollisimman objektiivisesti tähän. Vatsa on sellainen juttu, että kun mietit, että nyt se menee sekaisin, niin sitten se kyllä sekaisin menee. Tiedän tämän stressivatsan kanssa jo vuosia taistelleena. Kokeilen nyt gluteenitonta ruokavalioa ja mietin sopivaa balanssia. Hyvin vaikeaa uskoa, että jostain mitättömistä määristä tulisi oireita tai ainakaan että ne aiheuttaisivat mitään kovin pysyvää vauriota. Ei se tietenkään mahdotonta ole, mutta itse suhtautuisin aika skeptisesti näihin kokemuksiin. Nimittäin kun sitä gluteenia varoo, niin se saattaa mennä liiallisuuksiin ja lopulta kun syö vahingossa jotain gluteenipitoista, niin oireet johtuvat asiasta panikoimisesta, eikä varsinaisesti pienestä gluteenimäärästä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Haluaisin kyllä

   pyytää anteeksi. Sinä et varmaan enää juuri ajattele asiaa. Kuljet ylpeänä eteenpäin. Olit mulle se.
   Ikävä
   48
   1559
  2. Sä oot nainen ihan hullu.

   Anna mun rakastaa sua. Anna mun himoita sua! Anna mun tulla sun päällesi ja sano mulle että sä rakastat mua. Mun päivä on muuten ihan pilalla
   Ikävä
   73
   1332
  3. Kappas! Jaajo Linnonmaa viestitteli näin nuorelle Janni Hussille: "Sulla oli siellä ihan..."

   Jaajo Linnonmaa on tehnyt pitkän uran Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmassa. Mies jättää aamushown joulukuun lopulla ja samalla katkeaa hedelmällinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   1268
  4. Minkä biisin antaisit kaivatullesi?

   Jos voisit antaa kaivatullesi yhden biisin niin mikä se olisi? 🎶
   Ikävä
   105
   1201
  5. Tykkäisitpä minusta

   Edes ihmisenä. Kun minä tykkään niin paljon sinusta.
   Ikävä
   48
   995
  6. Mitähän mietit mies

   Jäitkö minua kaipaamaan siitä ajasta kun vielä nähtiin? Nähdäänkö me enää koskaan?
   Ikävä
   67
   952
  7. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   69
   891
  8. Etkai sää vaan puhu minusta

   sun tuttujen ja kaverien kans?
   Ikävä
   85
   840
  9. Tee se tänään

   Päätä että teet sen tänään. Laita mulle oikeasti viestiä... Saatat yllättyä positiivisesti.
   Ikävä
   57
   781
  10. Veikkaus: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? Julia, Tommi vai Sami?

   Selviytyjät-finaali on sunnuntaina. Nyt voi veikata voittajaa: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? -Julia -Tommi -Sami Lue lisää finalisteista: https:
   Tv-sarjat
   36
   744
  Aihe