Millaisia oireita teillä tulee gluteenista?

576767676hhh

Minulla ei siis ole keliakiaa mutta gluteeni yliherkkyys ja ibs löytyy. Olen aina ihmetellyt omia oireitani jotka vaikuttavat aika rankoilta verrattuna mitä nyt olen muitten kokemuksia lukenut.

Millaisia oireita te kärsitte gluteenista?

Itse jos saan edes pienenkin määrään gluteenia elimistööni (tuntuu että 0,000000001mg riittää) niin minulla tulee kyseisiä oireta:

-Tuntuu että suoliston toiminta pysähtyy. Mikään ei liiku mihinkään mutta välillä ulostan semmoista pikimustaa pientä "pötkylää". Tuntuu kyllä aina kun isokin kakka tulisi mutta koko aina yllättää kun katsoo pönttöön. Aivan jäätävä ummetus siis.

-Pääni menee aivan jumiin. Tuntuu etten tajua mistään mitään. Muisti pätkii, lähimuisti tuntuu kun häviäisi kokonaan. Olen myös vainoharhainen.

-Heräilen öisin vähän välilä. Tunnin välein vähintään.

-Levoton olo. Saatan vaan kävellä kämppää ympäri.

-Yleinen huonovointisuus. Tuntuu yksinkertaisesti vaan *itun pahalta.

-Turvottaa aivan älyttömästi, maha on pallona ja kovana.

-Oudointa tässä kaikessa on se että kyseisellä 0,0000000001mg annoksella oireet ovat minimissään kestäneet 7 päivää ja parhaimillaan 9 päivää putkeen! Tauotta!

Tullut kyllä kantapään kautta opittua nämä omat oireet koska aika paljon tietämättömyydestä johtuvia vahinkoja sattunut diagnoosin jälkeen. Psyykkisiin oireisiin uskon vaikuttavan ADD:n (ilman lääkitystä olen) sekä alhainen ferritiini arvo.

4

<50

  Vastaukset

  • Siis mitä syödessäsi saat 0,0000000001 mg gluteenia?
   Mitäpä jos vain jättäisit sen pois, jos on noin pahoja oireita?

  • En nykyään siis syö enään mitään gluteenipitoista. Sain diagnoosin viime syksynä ja sen jälkeen mennyt opetellessa uutta ruokavaliota. Oireita esimerkiksi tuli kun söin pizzeriassa gluteenitonta pizzaa joka oli tehty samoissa tiloissa muitten pizzojen kanssa. Omaa typeryyttä tuli myös aluksi syötyä ruokia oletuksella "ei siinä nyt voi gluteenia olla" ja pari kertaa jonkin muun kuin itseni tekemiä ruokia syönyt ja niissä vahingossa ollut. Vehnää on tungettu aika moneen paikkaan mihin ei uskoskaan. Nykyään katson kaikki tarkkaan mitä suuhuni laitan.

   Vuosia siis ollut tämä yliherkkyys mutta ilman kummempia oireita mitä voisi edes keliakiaan yhdistää jos ei tiedä asioista. Nyt sitten syksyllä vaan petti immuniteetti kokonaan ja oireet sen mukaiset. Tuli vaan mieleen kysellä onko muilla ollut näin pahoja oireita.

  • Ja tietenki tuo 0,0000000001 on liioiteltu mutta ei siinä kyllä kovin kummoisia määriä tarvitse ja jotenki tuntuu että ei sillä määrällä ole välilä niinkään kuhan vain edes pienen määrän sitä syö niin yhtä pahat oireet kun isommallakin määrällä.

  • Tässä kannattaa jättää luulotaudit pois ja koittaa suhtautua mahdollisimman objektiivisesti tähän. Vatsa on sellainen juttu, että kun mietit, että nyt se menee sekaisin, niin sitten se kyllä sekaisin menee. Tiedän tämän stressivatsan kanssa jo vuosia taistelleena. Kokeilen nyt gluteenitonta ruokavalioa ja mietin sopivaa balanssia. Hyvin vaikeaa uskoa, että jostain mitättömistä määristä tulisi oireita tai ainakaan että ne aiheuttaisivat mitään kovin pysyvää vauriota. Ei se tietenkään mahdotonta ole, mutta itse suhtautuisin aika skeptisesti näihin kokemuksiin. Nimittäin kun sitä gluteenia varoo, niin se saattaa mennä liiallisuuksiin ja lopulta kun syö vahingossa jotain gluteenipitoista, niin oireet johtuvat asiasta panikoimisesta, eikä varsinaisesti pienestä gluteenimäärästä.

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   140
   7248
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   249
   4969
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   65
   3590
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   118
   1431
  5. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   53
   986