Kiveskasvain ja leikkaamatta jättäminen

hilipatihippa

Koiralla todettiin kiveskasvain ja ainakin tällä hetkellä olemme sillä kannalla eläinlääkärin kanssa, että katsotaan, tuleeko vakavia oireita. Jos niitä ilmenee, toki leikataan, mutta toistaiseksi jätettiin leikkaamatta. Onko joku jättänyt kasvaimen leikkaamatta ja onko koira elänyt kuinka kauan siitä huolimatta? Eläinlääkäri kertoi, että jotkut vanhat koirat, joita ei ole leikattu, ovat silti eläneet useampia vuosia kasvaimen kanssa. Tämä koira en tosin ole vanhus, mutta kokemuksia kyseisen kasvaimen kanssa eläneistä kaivataan.

9

2289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NoOnSiinäkin

      Syöpäkasvaimet ovat aina yksilöllisiä, joten et tee mitään sillä tiedolla, miten muille on käynyt. Tämänkin olisi eläinlääkärisi kertonut, jos olisit kysynyt. Tai mikäli eläinlääkäri ei tätä ymmärrä, niin vaihda ihmeessä eläinlääkäriä.

      Joka tapauksessa voidaan todeta, että vakavien oireiden odottelu lähentelee eläinsuojelulain rikkomista, sillä laissa aivan selvällä suomenkielellä kielletään tarpeettoman kivun ja tuskan tuottaminen. Yleistäen voidaan myös sanoa, että koiran kannalta peli on todennäköisesti menetetty siinä vaiheessa, kun vakavia oireita alkaa ilmaantumaan. Syöpä on siitä viheliäinen vaiva, ettei se ota enää takapakkia siinä vaiheessa, kun vakavat oireet ovat alkaneet, vaan saattaa esim. lähettää aikaa myöten etäpesäkkeitä tärkeisiinkin elimiin niin, ettei leikkaus auta enää yhtään oireiden alettua. Joten on siinä omistaja ja eläinlääkäri, jos tekee mieli odotella vakavia oireita ennen kuin vaivaudutakaan pistämään tikkua ristiin. Jos sinulta löytyisi kasvain, niin odottelisitko vakavia oireita, vai tekisikö mielesi tarttua härkää sarvista välittömästi?

    • mietipäsitä

      Miten vakavaksi sinä ja poropeukalolekurisi haluatte tilanteen äityvän ennen kuin kasvainlöydös on mielestänne tarpeeksi vakavaa? Tietämättä tilanteesta enempää kuin kerroit sanoisin, että lekurilla on ammattietiikka nollissa ja omistajakin vähän kyseisellä mielenlaadulla varustettu. Kukaan järjissään oleva ei odota tuntevan olennon olevan puolikuollut ennen kuin vaivautuu jotain tekemään. Sanoohan sen jo maalaisjärkikin, että ennuste on sitä parempi mitä pikemmin toimitaan.

      • minelan

        mietipääsitä

        Uskotko todella kaikken eläiänlääkärien etikkaan. Minusta heiänetikkaansackuuluu raha. Olen kuullut näistänhinosta. Ja noneksi olen tarvinnut eläinlääkäriä vain rokotuksiin.


    • olisinleikannujo

      Kivesten poisto,ei ole iso operaatio .Koirat toipuu siitä nopeasti,eikä se maksa edes paljon miyään.Mutta jos kasvainta ei poisteta, se usein leviää muuallekkin,ja peli on menetetty.Itse leikkauttaisin.Se olisi mielestäni parempi koiralle,kun kasvaimen kanssa olo.

    • ihmettelijämyös

      Minä on syysi,ettet leikkauttanut koiraasi kun sairaus ilmeni?
      Raha vai kyllästyminen koiraan.

    • Leikkauksenkannalla

      Suosittelen ehdottomasti leikkaamaan vaikka kivekset kokonaan pois. En toki tiedä millainen kiveskasvain on kyseessä, mutta kasvaimiahan noin yleisesti ei käytännössä varmuudella voikaan tunnistaa leikkaamatta ja lähettämättä patologille.

      Mun vasta 6v. täyttävällä koiralla oli pieni ja harmittoman näköinen ihokasvain lavassa.Lleikkauksen jälkeen paljastui erittäin huonosti erilaistuneeksi high grade mastsolukasvaimeksi, eli syöpähän se siellä. Koska leikattiin ajoissa, ei ollut vielä ehtinyt (näillä näkymin, käydään vielä uudetkin ultrat) lähettää etäpesäkkeitä sisäelimiin. Koiran vointi on leikkauksen jälkeen ollut yhä parempi ja elinajanodote sama kuin terveellä. Jos kasvaimen olisi antanut olla, olisi se vienyt koiran noin vuodessa.

      Leikatkaa ne lemmikkienne kasvaimet! Tiedän että on kallista, mutta on se ihme jos ei halua lemmikkiään tutkia. Siinä vaiheessa kun kasvain alkaa oikeasti oireilla, ei koiraa välttämättä enää voi pelastaa.

    • Leikkauta

      kivekset ja jos samalta puoskarilta onnistuu niin itseltäs samoilla tulilla,,, tai isältä jos sattui hameväelle.
      Jos kasvain on todettu niin onko järkevä odottaa, että se laajenee, lähettää etiäisiä ja koira alkaa kärsimään kipuja? Rahasta operaatio ei voi / saa olla kiinni. Jos on varaa koira ottaa ja pitää niin on oltava myös raha hoitaa sitä.

    • minelan

      kENLLÄ ihmeen konitohtorila käytit. Koira tulee leeauttaaa välittömäsi ei syöpä itsestään parane.

    • Anonyymi

      Meillä tuli koiralla kiveskasvain ja kastroitiin samantien. Ensin kaikki näytti hyvältä, mutta sitten alkoi tulla kasvaimia nopealla tahdilla joka paikkaan. Kasvaimet tutkittiin ja oli tosi ärhäkkä syöpä kyseessä. Kaksi kuukautta ja koira lopetettiin. Ehdottomasti kannattaa kastroida heti ja tutkituttaa kasvain mitä se on. Tulevien kasvaintenkin varalle, että kannattaako alkaa leikkaan enään. Mun koira oli jo 13, joten ei kannattanut enää hoitaa :(

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe