Raahen 8-tien liikenneympyrä täysi floppi

Kierrävtu

Kysymys kuuluu: kuka helvetti tuon on suunnitellut ja jos ympyrä on jouduttu kaavoitusteknisistä tms. syistä tekemään tuollaiseksi ahtaaksi läveksi kuin se nyt on, miksi helvetissä se on kaksi kaistainen?

Eihän tuossa mahdu normaalimittaiset rekat ajamaan omaa kaistaansa kun keula oikoo toiselle kaistalle ja perävaunut vetää kanttareet ja renkaat paskaksi joten ajavat siis keskellä molempia kaistoja joka aiheuttaa aina erikoisia tilanteita totta kai.

Tällaiseen paskaanko rahat työnnetään vaikka pienillä loivennuksilla tuostakin olisi voinut tehdä ihan käyttökelpoisen tai ihan reilusti yksi kaistaiseksi niin tilaa piisaa eikä tule jatkuvasti sekavia tilanteita kun kukaan ei pysty ajamaan omalla kaistallaan käännöksissä.

Ympyrää ei myöskään näköjään aurata talvella ollenkaan reunoja myöten joten hankala ajaa reunassa omalla kaistallaan kun pitäisi metrin penkassa kahlata.

Harvoin olen törmännyt missään näin epäonnistuneeseen, uuteen liikenneratkaisuun. Ihan täysi suunnittelu- ja/tai rakennusvirhe koko ympyrä.

14

1069

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tollotutka

      lisäksi raahelaiset tolloja eivätkä osaa katsoa liikennemerkeistä miten ympyrässä ajetaan, aina väärällä kaistalla ja syöksytään miten sattuu vaikka sattuis kaistat olemaan aurattuna

    • Teknikkoonoo

      Se on turbo ympyrä!! Ettehän te maalaisjuntit tajua tällaisten päälle mitään! Menkää rahtiukot autokoulun jos oppisitte ne oikeat ajolinjat ettei kärry suihki mistä sattuu! Ja oikeat kengät jalkaan ei niillä puukengillä kannata temppuilla!Tätä on sentään insinöörit ja muutkin älykkäät henkilöt suunnitellut. Aura ukoilla sama ongelma ei osata ajaa niillä autoilla niinku pitää .

      • aulangonperuuttajat

        Ihan kuin ne rekkakuskit ei näkisi näitä turboympyröitä kun työkseen istuvat siinä kopissa ja kiertävät suomea ja maailmaa. Ei ne ajolinjat auta jos kaista on liian ahdas sanoo siihen joku 50tkm/v henkilöautolla työkseen ajava "ammattikuljettaja" mitä hyvänsä.

        Paska mikä paska.


    • Vikalinjaoy

      Kyllähän se tulee yllätyksenä kun älypuhelimella sometus on menossa ja kesken kaiken ympyrä edessä. Ei ole vielä yksikään rahtiukko jäänyt kiinni ympyrään. Siitä on selvinnyt jopa ylipitkät erikoiskuljetukset. Aikoinaan joku tunari suttautti rahtiautonsa kiinni antinkankaan korokkeeseen.

    • Rahtari55

      Ei ole Suomessa näkynyt vielä sellaista ympyrää missä yhdistelmä pystyisi 100% ajamaan yhtä kaistaa ollenkaan oikomatta

    • Jätes

      RoskaRuskolla oma liittymä.

    • Paikallinen_asukas

      Kyseinen risteys oli paljon parempi ennen ympyrän rakentamista.

    • Skoodapaskaalooda

      Kyllähän se vähän ahdas paikka on kun octavialla ajelen töihin kun ne skodan ajo ominaisuudet on mitä on..

    • JasseL

      Mulla taunus heittää perän sivulle ja pyörähtää 360° hallitusti.

    • Ajuri_

      Pahin tuossa on Oulusta Raaheen kääntyminen, liian jyrkkä, kääntää takaviistoon? Lisäksi lumivallit kaistalla.

      • Anonyymi

        Höpö höpö


    • Anonyymi

      Siitä nyt ei päästä mihinkään. Susi mikä susi. Olisi ollut mahdollista tehdä loivapoistuiset rampit siis ei äkkimutkia melkein takaviistoon poistuminen. Täällä moititaan maalaisjuntteja mutta se ei auta korostamaan omaa egoaan. Ympyrän ja vanhanraahen epäonnistuneista liikenneratkaisuista on pidetty polemiikkia mutta ilmeisesti viisaa suunnittelijat eivät siellä liiku, että hoksaisivat miten naurettavaa on ohjata liikennettä yksisuuntaisilla kaduilla leikkimisellä. On sattunut, että muupaikkakuntalainen on kysynyt Vilpussa tietä pois kaupungista.

    • Anonyymi

      Ei ole mitään vikaa turboliittymässä. Todella sulavasti toimii mutta jääräpäät ei vaan tajua että siitä ei ole tarkoitus ajaa 50 km/h läpi. Eikä tajuta mitä ne kaistojen yllä olevat merkit tarkoittaa ja kummalle kaistalle pitää ryhmittyä.

    • Anonyymi

      Olen ihmetellyt kenelle se Ouluun päin menevä vasen ohituskaista on tarkoitettu ? Sieltä Kokkolasta eli oikealta kaistalta tullaan ja oikealle käännytään, niin tuleeko sieltä Raahesta joku ja ohittaa sitten vasemmalta Ouluun ?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2943
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      265
      1229
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1221
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      980
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      936
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      897
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe