Urheiluautot Porin katukuvaan 24.2.2019

Ossi_K

On taas se aika vuodesta, kun lumi sulaa ja alta paljastuu kaunis, lähes posliininen asfaltti. Kitkakertoimen nousu tenhoaa automiehen herättelemään vehkeensä talviunilta ja hieromaan siihen eloa kääntämällä avainta virtalukossa. Valkoisella Lamborghini Gallardolla operoitiin jo tänään Porin kaduilla, kun samaan aikaan porilaiset Corvette- ja Mustang-omistajat vasta kurkkivat peitteen alla talviunta nukkuneiden ajokkiensa pelikuntoa.

Ensi viikolla on 5 astetta tyypillinen päivälämpötila, yötä myöten ollaan plussalla perjantaihin asti. Kevät on alkanut. Joku sinä olet bongaillut urheiluautoja Porin kaduilla vai keskitytkö kevätkauden availuun Porin keskustan ravintoloiden terasseilla?

52

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lemppari

      Mä ainaski meinaan veivata rättärini taas käyntikuntoon. Komee kapriolettihan se on. Sillä saa mummuja kyytsään köykäsesti.

    • Hierosääeloavehkeeseesi

      Eiii autot talvi-unta nuku.

      Ne ovat elottomia esineitä.

    • Prostatan

      Joku punainen avoauto kiertää ja sokkaria ympäri ja kuski kyttäilee rollimummoja.
      Kuulemma no en sano, mutta liittyy sinisiin pillereihin.

      • lämmittelijä

        Sorvin Jagge ilmestyy kyllä katukuvaan, kun keli vähän lämpiää!


      • Tähhah
        lämmittelijä kirjoitti:

        Sorvin Jagge ilmestyy kyllä katukuvaan, kun keli vähän lämpiää!

        Mikä tai kuka on Jagge ???? Rollimummuko ???


      • lämmittelijä
        Tähhah kirjoitti:

        Mikä tai kuka on Jagge ???? Rollimummuko ???

        Jagge ei tarkoita Mick Jaggeria vaan Jaguar E-Type -avoautoa, jota Taisto kuskaa. Tuttu näky Porin kesäisessä katukuvassa! Herättää ihastusta ja kateutta.


    • HelikopteriHannu

      Piti lähteä aamuajelulle mutta jo 2 korttelin päässä alkoi vasenta korvaa paleltaa. Ajoin takaisin lämpimään talliin.

    • lämmittelijä

      Yllättävän nössöllä tavalla on urheiluautoja kaiveltu esiin peitteiden alta. Mustangit ja Corvettet uinuvat tallissa. Miksi ihmeessä? Tänään lämpötila Porissa oli vaatimattomat 8 astetta (klo 15.30 Ilmatieteenlaitoksen mukaan), joten toisaalta ei mikään ihme, etteivät urheiluautot ole ajossa aurinkoisella kevätilmalla, kun tarjolla on jo paljasta asfalttia ympäri kaupunkia.

      Köh, köh. Jos puolen vuoden seisottamisen jälkeen Vetteä ei raaski ottaa ajoon vielä 23.3., niin milloin se on ajossa? Ei koko vuoden aika kertaakaan? Miksi ostaa auto, jos sillä ei aja?

      Suomessa talvi on joka tapauksessa niin järkyttävän pitkä urheiluautoilijan näkökulmasta (auto seisoo vähintään 5 kk vuodessa), että luulisi autojen olevan ajossa ihan heti, kun vain kohtuudella on mahdollista. Tänään oli sellainen päivä, kun olisi voinut kuvella "kaikkien" urheiluautojen olevan ajossa Ferrareita ja Lamboja myöten. Eipä osunut yhtään omaan silmään tänään.

      Toisalta ketjun aloituksen mukaan valkoinen Lamborghini oli Porin kaduilla jo helmikuussa ja tällä viikolla vilahti horisontissa myös rahoituksella yrityksen nimiin hankittu Nissan GT-R. Pointtini oli kuitenkin, missä ovat "oikeat" urheiluautot?

    • lämmittelijä

      Siinä se valkoinen Lambortsiini oli tänään klo 17:20 pysäköitynä metrin päähän Sokoksen kävelykadun puoleisesta kulmaovesta vähän kuin tyrkylle, kaiken kansan nähtäväksi. Jos en olisi ollut niin kiireellä liikkeellä kuititonta rahaa Talletus-Otto -automaattien kautta tililleni tallettamassa, olisin käynyt toivottamassa autoilijan viivalle "koska tahansa".

      Sama toivotus on toki edelleen voimassa. Ehkä toivotus pitäisi ohjata suoraan Broooodiksen myyntiosastolle?

      En ole koskaan ajanut Gallardolla, joten automalli on minulle kovin vieras. Voin keulia palstalla ja tosielämässä kertomalla ajamastani hivenen harvinaisemmasta Lambosta. Bugatti Veyronia harvinaisemmasta autosta, nimittäin. Ja sellainen on kyllä aika harvinainen, jos Veyron on rinnalla tusinatavaraa. Kyseisen Lambon tuotantomäärä on häkellyttävät 186 kpl. Erikoismallia tehtiin vain vuosina 2009 ja 2010. Eipä ole koko maapallolla kovinkaan moni sellaisella ajanut, mutta minä olen.

      Gallardolla en ole kuitenkaan koskaan ajanut.

    • Kyhmyjoutsen

      Joku punainen avoauto oli pysäköity Isokarhun vieressä. Tuulilasissa oli INVA-lappu lupa.

      • ViikkarinVili

        INVA-lappu lupa???? Onko se joku erillinen lupa käyttää invapysäköintilupaa? Mulla on vaan se inva-parkkikortti mutta ei tuota käyttölupaa. Mistähän sen saa?


    • Paskarastas

      Sellainen INVA-lupa, että saa pysäköidä minne sattuu. Avoautossa on varmaan vaikeaa sen laittaa, kun tuuli voi viedä sen.
      Täytyy liimata erikeepperillä tuulilasiin kiinni.

      • Sellaista INVA-pysäköintilupaa jolla saa pysäköidä mihin sattuu, ei olekaan. Googlaa INVApysäköintilupa. Sieltä löytyy paikat johon sen luvan kanssa saa pysäköidä ja kuka saa. Itselläni on ollut yli 10 vuotta se lupa mutta käytän sitä vain tarvittaessa. Ja se on henkilökohtainen. Ei autokohtainen, kuten usein luullaan. Sitä käytetään kyllä niin paljon väärin että ihmetyttää. Se on käytössä vain silloin kun sen omistaja on mukana.


    • mikä.maksaa

      Vähän nössösti on urheiluautoja kaiveltu ajoon. Mikä mättää? Vettet ja Mustangit tallissa edelleen peitteen alla. Eikä pitäisi jo olla ajossa?

      Ainut ajossa oleva Mustang on Vihneentiellä ja ainut urheiluauto, jonka tänään näin oli valkoinen Nissan GT-R.

      Missä ovat muut automiehet? Eikö huhtikuussa voi ajaa urheiluautolla? Jos ei, niin koska sitten? Joulukuussa?

    • Vaaputin

      Punainen bemari nähty. Siinä oli katto kiinni vielä.

    • ennustaja

      Aurinko paistaa, varjossa 14 astetta.

      Jos tänään ei ole urheiluautot ajossa, niin eivät koskaan!

    • Pennanen

      Juu joku ex-lanssi ainakin ruosniemes kaahaa niinko olis urheiluauto. Väriltään kirkkaan keltainen mb Kait merkiltään

    • Kauppakatu

      Mä näin punaisen avoauton tänään torilla. Merkkiä en tiedä, mutta ratissa oli joku 80-kymppinen pappa. Kukahan lie ? Mahtoiko olla edes korttia ??

      • Vaihäh

        On se ny varmaa jo tohon ikään saanu kortin.


      • Avoauto
        Vaihäh kirjoitti:

        On se ny varmaa jo tohon ikään saanu kortin.

        Mut jos ei nää ennää ja muistikin reistailee, niin kortti pois vaan.


    • Tornitalon.Vettemies

      Jos urheiluauton laittaa seisontaan lokakuun puolivälissä ja kaivelee auton taas ajoon huhtikuun puolivälissä, niin on kyllä pitkä aika olla käyttämättä autoa! Hankkivatko porilaiset urheiluautoja seisomaan talliin? Ajamattomiksi autoiksi? Miksi?

      Jos Corvette on ollut peitteen alla jo 6 kuukautta, miksi sitä ei vieläkään ole otettu ajoon?

      • lämmittelijä

        Corvette saattaa olla vielä peitteen alla, mutta Mustang on jo ajossa. Mustang on siis eri henkilön auto. Tornitalon köyhällä on vain Corvette, mikä on kieltämättä merkki köyhyydestä. Normiharrastajalla on useampia urheiluautoja kuin vain yksi.


    • lämmittelijä

      Kevään tullen on hauska katsella, kun porukka ottaa kisaa liikennevaloista. Talvella vastaavaa tapahtuu harvemmin, johtuen tienpinnan liukkaudesta. Nyt useimmat autot saavat siirrettyä voiman tiehen, joten on oivallista ottaa aivan surutta kisaa vaikkapa Porin keskustassa 30:n ja 40:n alueella.

      Eilen illalla kaksi autoa kaasutteli punaisissa valoissa Mikonkadulla keulat kohti vesitornia. Kisaahan siinä oltiin ottamassa Mikonkadun ja Antinkadun risteyksen punaisissa valoissa. Itsenäisyydenkadun ja Mikonkadun liikennevalot toimivat lähtövaloina illan kiihdytyskilpailuissa, joissa nopeudet nousevat jopa yli 100 km/h:iin. Tätä tehdään onneksi vain yöaikaan.

      BMW 325i vs. VW Golf. Kumpikohan voitti? Voitte arvata mitä tapahtuu, kun hieman nokkapystyinen hyppyritukka ei hallitse Bemarin manuaaliaskia ja räpeltää 1. vaihteelta 2. vaihteelle siitymisen. Samaan aikaa Golf GTI:n kuljettaja painaa ja pitää kaasupolkimen lattiassa ja antaa DSG-vaihteiston paukuttaa isommat pykälät sisään!

      Nauroin ääneen, kun Bemari jäi yskimään Golfin nostattamaan pölypilveen. Kisaa otettiin uudestaan Eteläpuiston kulman liikennevaloista. Sama juttu: DSG-Golf pakeni Bemarilta toistamiseen, vaikka merkit viittasivat siihen, että Bemupoika yritti tosissaan. Kyllä oli hauskaa!

      Kesällä liikennevaloissa näkee jopa perheenäitejä ottamassa kisaa nuorukaisia vastaan. Äiti on ratisssa ja perheen pienin turvaistuimessa takapenkillä, ja sitten kiihdytetään kaasupoljin lattiassa valojen vaihtuessa vihreäksi nuoria sällejä kyykyttäen. Harvinaista, mutta myös tällaista näkee. Kevät aiheutta outoja oireita niin puumilla kuin Mustangeilla.

      Eläinmaailma on herännyt Porissakin eloon pimeän talven jälkeen.

    • Anonyymi

      Sorvin avo-Jagge on tänään ajossa! Kesä on alkanut!

    • Anonyymi

      Eiks sorvi ole jokin metallityöstökone ???

      • Anonyymi

        Sorvilla voidaan työstää metallia, puuta tai muuta materiaalia. Tässä tapauksessa se on henkilön sukunimi.


    • Anonyymi

      Pitäiskö tuntea tämän Sovin vai onko tää joku feikki juttu ???

      • Anonyymi

        Taisto Sorvi oli aikanaan The Spitfires yhtyeen basisti ja sittemmin paljon loistavaa nuorityötä tehnyt herrasmies. Nyt Hän viettää ansaittuja eläkepäiviä ja viettääkin nautinnolla.


      • Anonyymi

        En usko. Muistaaksen toi Nuorisoasema lopetettiin jo ajat sitten. Jotkut piti lähinnä turhana laitoksena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En usko. Muistaaksen toi Nuorisoasema lopetettiin jo ajat sitten. Jotkut piti lähinnä turhana laitoksena.

        Mitä et usko? Vai etkö ymmärtänyt kirjoitettua viestiä. Tatulla on myös moottoripyörä. Sekin paljon kadehdittu malli. Kyllä Tatu nauttii eläkepäivistään.


    • Anonyymi

      He..viesti poistettiin, kun en ole koskaan kuullut ko. henkilöstä mitään.
      Siis pitää tuntea henkilö, että viesti säilyy.
      Jo on ihme touhua.

      • Anonyymi

        Itse ihmettelen myös täysin sattumanvaraista viestien poistelua sekä tässä ketjussa että muutenkin koko Pori-palstalla. Tästä ketjusta on pelkästään tällä viikolla poistettu kaksi kommenttiani, vaikka ne olivat ketjun aiheen mukaisia. Raportoin bongaamistani urheiluautoista Porin katukuvassa. Mutta kommentit poistettiin. En tajua miksi. Mitään nimiä (siis henkilöiden nimiä) en maininnut.

        Sitten joku kysyy, mikä on Sorvin Jaguar, niin siitä saa käydä keskustelua, vaikka ketjun aiheena eivät ole em. autoja omistavat henkilöt, vaan autot itsessään.

        Enpä uskalla kertoa, mikä italialainen punainen urheiluauto on Porin katuja tänään kierrellyt, koska pelkään kommentin poistettavan. On tämä niin perusteettoman sattumanvaraista tämän ketjun moderointi.


    • Anonyymi

      Olisi kiva tietää, onko moderaattori nähnyt urheiluautoja Porin katukuvassa?

    • Anonyymi

      Katsotaan kuinka pian Moderaatori poistaa tämän kommentin ketjun aiheeseen kuulumattomana :D

      Tänään nähty Porin keskustassa ajossa Ferrari. Poika oli ajalemassa pari kertaa katto paikallaan ja viimeisin pyyhkäisy Ferrarilla olikin sitten jo katto alhaalla! Näin meillä Porissa.

      Onko sinun avoautosi jo ajossa?

    • Anonyymi

      Olen viime päivinä ajatellut ostavani auton, joka olisi Porin nopein. Mutta mitä enemmän asiaa mietin, sitä vähemmän homma kiihottaa. Miksi ihmeessä haluaisin ostaa käteisellä auton, jolla voisin kyykyttää jokaista vastaantulevaa Porschea, Ferraria tai Lamborghiniä? Auton, jossa voisi koska tahansa käydä pyyhkäisemässä valtatiellä GPS:ään yli 300 km/h todellista? Auton jonka perässä 98 % katumoottoripyöristä ei pysyisi yli 300 km/h nopeuksissa?

      Mitä tekisin Porin nopeimmalla autolla? Kuka tahansa jolla on rahaa pystyy halutessaan samaan, joten ei ole minkäänlainen saavutus hankkia Porin nopeinta autoa. Se ei ole saavutus ollenkaan, ja siksipä en aja Porin nopeinta autoa. Vaikka vähän houkuttaisikin: ihminen nyt kuitenkin elää vain yhden kerran.

    • Anonyymi

      En nyt oikein ymmärrä, mitä viettiä tämä avoa-autolla ajelu ympäri kaupunkia tyydyttää. Jotkut luuhaavat kaupungilla koko päivän autoineen. Saako siitä jonkun heguman, kun toiset katselee vai mitä ???
      Vai liittyykö tämä käytös narsismiin ??? Sanokaa te, jotka siellä avoautoilla ajelette.

      • Anonyymi

        Juuri tuollaisesta on kyse. Me kaikki tiedämme, että autolla on paljon hauskempi ajella mutkaisia teitä pikkukovaa. Ei ole ollenkaan hauskaa madella 25 km/h ympäri Porin keskustaa, olipa allasi Ferrari, Lamboghini, Mustang, M-Bemari tai jotain muuta.

        Kyse on ihan vain näyttämisestä ja näyttäytymisestä. Sen kuuluisan jatkeen heiluttelusta: "Kattokaas, mulla on tällainen vehje!" sitä on autolla keskustan katuja pyöriminen. Itse en sellaista harrasta. Jos haluan ajaa, otan autoni ja käyn vetämässä pari sataa lasiin, kun siltä tuntuu. Tai 250. Ihan sama. Mutta minua ei näe Porin kaduilla pyörimässä 25 km/h vehjettä, anteeksi, autoa näyttelemässä.


    • Anonyymi

      Niin, voin kertoa, että minä ainakin saan suuren tyydytksen, kun ajelen avoautollani kaupungilla.
      En osaa kertoa sitä egon määrää, jonka tunnen, kun kateelliset ihmiset ihannoivat minua.
      Vielä en ole päässyt ajelemaan, koska autoni bensapumppu reistailee, mutta pian asia on hoidettu.
      Kun ajelen autollani, myös ulkoinen olemus on tärkeä. Pitää olla merkkivaatteet ja tietty määrä miehisiä koruja. Myös vaatteiden väri on tärkeä.

      T. Stylisti ja ego-mies

    • Anonyymi

      Ilmoitan nyt, että tulen huommenna ajelemaan sokoksen kulmille avoautollani. Tulkaa kaikki katsomaan hienoa avoautoani ja juttelemaan myös.
      Pyyntönä olisi, ette kukaan likaisissa vaatteissa ja muutenkin laitapuolen kulkija tulisi keskustelemaan kanssani. Vain kuuluisat ja julkkikset saavat tulla keskustelemaan kanssani.
      Tämä siksi, että egoni laskee, jos minut nähdään rahvaan seurassa.

      Nähdään huommenna
      T. Ferrarimies

      • Anonyymi

        Tarkennuksena vielä, että Audi R8 ei ollut avoauto. Muutoin viestin sisältö sama.


    • Anonyymi

      "Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä."

      Mitäpä jos poistetut viestit eivät olleetkaan sääntöjenvastaisia? Kuka sanoo, että ne oikeasti olivat? Miten torjutaan ennakkosensuuria digitaalisessa maalimassa?

    • Anonyymi

      Voisitte myös mainita muita hienoja autoja kuin nuo erikoisautot.Näin yhden sellaisen eilen eikä ollu mikään lambo tai corvette.

    • Anonyymi

      Tai entä Porin nopein 0-100kmh auto, P100D Tesla?

      • Anonyymi

        0-100 km/h on vähän nössö kilpailumatka, koska se mittaa enemmän sitä, miten voima saadaan tiehen kuin auton todellisia nopean ajon ominaisuuksia tai tehoa. Jokainen tietää, että Teslat tulevat 200 km/h nopeuksissa perä edellä vastaan melkein mille tahansa autolle.

        Ei ole sattumaa, että Ruotsissa Gustavin GTBoardin kisat ajetaan aina lentävällä lähdöllä. Tietyssä mielessä on reiluinta ottaa kisaa vaikkapa 50-300 km/h, jolloin suljetaan pois se ero joka tulee eri autojen rajallisten pito-ominaisuuksien takia paikaltaan lähdettäessä. 0-100 km/h kisailu on aivan eri sortin kisailua kuin 50-300 km/h kisailu, toki molemmilla paikkansa ja aikansa. 50-300 km/h kisailu ei tietenkän pelaa sähköautojen kuppiin, koska ne ovat sitä huonompia, mitä kovempaa mennään. Sähköauton suurin vahvuus on liikkeellelähtö, joka puolestaan on polttomottoriauton suurin heikkous.

        Kurkkaa Youtubesta vaikkapa "650 HP E63 Bi Turbo AMG vs. Tesla Model S P85" niin näet, ettei nelivetoinen sähköautokaan aina irtoa varaslähdöstä huolimatta voitokkaasti viivalta. Vanhan maailman takavetoista muskelia on vaikea voittaa vaikka olisi kuinka teknologiaa Tesla piukassa. Loppunopeudessa ero on sitä luokkaa, että hyvää päivää: 128,91 mph vs. 107,30 mph. Teslalla siis 34,77 km/h matalampi loppunopeus varttimaililla. Arvatkaapa miten ero kehittyy varttimailin jälkeen, jos kisa jatkuisi...


    • Anonyymi

      On myös tässä kaupungissa uusi harmaa Audi R8 bongattu. Upeessa kunnossa olevaa klassikkoa komentaa vanhempi herrasmies jos oikeen näin.

      • Anonyymi

        Samaa kommentoin täällä aikaisemmin, mutta moderaattori poisti kommenttini. Ehkä ei olisi saanut kertoa omaa mielipidettä ja ajokokemusta kyseisestä autosta samalla, kun mainitsi Porissa nähdyn Audi R8:n?

        Siksi en nytkään sotke tätä kommenttia kertomalla omakohtaisista kokemuksista Audi R8:lla ajamisesta.


    • Anonyymi

      Jopas on ollut hiljasta Volvolandiassa. Kortti kuivumassa?

      • Anonyymi

        Vähän ollut työkiireitä.

        Lisäksi ajot on olleet seis, ettei kortti joudu kuivumaan. Ajokorttia tarvitaan Keski-Euroopassa muutaman viikon kuluttua ;)


    • Anonyymi

      Ja taas se alkoi. Keskenkasvuiset korollanvirittäjät alkavat kirjoitella ihan poskettomia. Mutta toivottavasti pysyvät poissa liikenteestä, ihmisten joukosta. Ettei kukaan loukkaa itseään.

    • Anonyymi

      Joko sokoksen rollimummot pörrää avoautojen perässä ???

    • Anonyymi

      Siellä se jyväskyläläisomistuksessa tai todennäköisimmin -hallinnassa oleva valkoinen Lamborghini makasi koko talven lumipeitteen alla Etelärannassa. Talvehti, kuten myynti-ilmoituksessa mainittiin.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6233
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3986
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      262
      2397
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1940
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1403
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe