Tuulivoimarakentamisen eettinen pohdinta - onko sitä?

oikeinonoikein

Lainaan Ari Salmisen kirjasta "Rehellisyys maan perii. Tutkimus hyvästä hallinnosta ja korruption torjunnasta" (2018) pienen pätkän sivulta 168:

"Suomalaisessa hallintokulttuurissa on taipumus ajatella siten, että laillinen olisi yksiselitteisesti sama kuin eettinen. Näin ei sittenkään ole, vaikka kohdattaessa eettisiä ongelmia meillä varmistetaan ensisijaisesti se, että teko ei ole lain vastainen vaan lain mukainen. Muuhun eettiseen arvioon ei juurikaan kiinnitetä huomiota, vaikka pitäisi. Toisin sanoen, pitäisi huolestua huomattavasti enemmän siitä, miltä jokin teko näyttää sekä ulkopuolisen silmin että yleisen moraali- ja oikeustajun kannalta."

Tätä sanomaa olisi hyvä miettiä näissä tuulivoima-asioissa. Tällä hetkellä toiminta sotii usein yleistä moraali- ja oikeustajua vastaan. Nythän näyttää siltä, että laillisuudenkin kanssa mennään tummanharmaan vyöhykkeellä, eettisyydestä puhumattakaan.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitäväliä

      Nythän on niin, että tuulivoimarakentamisessa ei noudateta lakia, moraalia eikä etiikkaa.
      Korruptoitunut politiikka ja raha sanelevat.

      • oikeinonoikein

        Hyvin surullista. Horjuttaa uskoa oikeusvaltioon.


    • kepunoup

      Radiossa paraillaan menossa pääministerin haastattelutunti. Käsitellään myös ilmastoasioita. Jostain syystä Sipilä ei uskalla mainita sanallakaan tuulivoimaa. Syy tietysti on helppo arvata: Keskustapäättäjät ovat erittäin häikäilemättömästi edistäneet tuulivoimarakentamista Pohjois-Pohjanmaalla tuulivoimakiimassaan. Suuri osa pohjoispohjalaisista vastustaa tätä häikäilemätöntä tuulivoimarakentamista. Se tietää varmasti myös äänestäjien pakoa keskustasta vaaleissa. Sipilän vaikeneminen yhdestä keskustan keskeisistä tavoitteista eli tuulivoimarakentamisesta ihmisistä piittaamatta on yksi osoitus kepun kieroilusta. Onkohan olemassa yhtään rehellistä keskustapoliitikkoa? Tai varmaan joku löytyy, poikkeus vahvistaa säännön.

      • Ihmistenelinympäristö

        Keskustan valta-alueella Pohjois-Pohjanmaalla tuulivoimaloita on totta tosiaan kyhätty pystyyn 42 %:a koko Suomen tuulivoimakapasiteetista. Keskusta voisi enemmän vilkuttaa valttikorttiaan - TUULIVOIMAA - että ihmiset Pohjois-Pohjanmaalla tietävät ketä äänestää! Uusin galluppi, jonka luin oli 14.1 %:a äänistä. Kehityssuunta on oikea. Kannattaisiko tuota valttikorttia vähän vielä vilkuttaa. Me haluamme tuulivoimaa, tuulivoimaa, tuulivoimaa...


    • Anonyymi

      Kalajokilaaksoon rakennetaan 600 teollisuustuulivoimalaa pelloille, metsiin ja pihoille ensi kesän aikana!!

      Elämänedellytykset on viety. Myllyt ovat 2 kertaa niin isoja kuin Keski-Euroopassa käytetyt!

      Massamuutto stadiin alkaa!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Teollisuustuulimylly-bisnes on pyramidihuijaus! Onko Sievissä lähdetty tähän?

    • Anonyymi

      Näiden satojen metrien korkeiden teollisuustuulimyllyjen impulssi-infraäänipaineaaltoilut ulottuvat 60 kilometrin säteelle. Jokaisesta mylllystä lähtevät eri paineaaltoilut eri taajuisilla impulsseilla. riippuu siitä, mihin suuntaan rupellit on asennettu: merelle tai mantereelle. Vaikutus on oksettava luonnolle ja ihmisille. Mitä kauemmin vaikutuksen alaisena on sitä nopeammin ns. ’vanhuuden’ oireet alkavat. Sydämen rytmihäiriöt, tinnitusta, korkea verenpaine, paineen tunne päässä, päänsärky, niska-hartiasäryt, nivelkivut, oksettava olo, levottomat yöt, ripuli jne. Heti, kun ajat 60 km:n päähän pahimmalta tuulivoima-alueelta, oireet helpottuvat. Tunnet ihanaa vapautuneisuutta. Kireys häviää. Ihanaa!

    • Anonyymi

      Itä-Suomeen tuulivoimaa ei rakenneta, koska se haittaa Puolustusvoimien tutkia. Eikö Sievin tutkien tarvitse toimia? Myllyt vaikuttavat myös muihin signaaleihin mm. tv:n näkyvyys heikkenee! Joutuu asentamaan säteileviä lisälaitteita koteihin. Ei kiva!

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Hmmm... niinpä, susilla on väliä, entä ihmisillä?


    • Anonyymi

      No, jopas on Ylivieskan teollisuustuulimyllyt alkaneet niittää ’satoa’. Kuolleita on tullut marras-joulukuussa huippu määrä. Kaikki 60 km:n säteellä teollisuustuulimyllyistä ovat kokeenalaisia. Missään muualla maailmassa ei ole satojen metrien korkeuteen vietyjä valtavia ropellihökötyksiä maavoimaloina!

      Impulssi-infraäänisotku, joka tulee monesta suunnasta yhtä aikaa on tappava. Se aiheuttaa pitkällä aikavälillä: tinnitusta, oksettavaa oloa, pahoinvointia, päänsärkyä, paineen tunnetta päässä, huimausta, ahdistuneisuutta, sydämen rytmihäiriöitä, nivelkipuja, niska-hartia jumeja jne. Tästä tulee painetta lääkkeiden käytön lisäämiseen, joka taas aiheuttaa pahempaa tilannetta jne.

      Oireet loppuvat, kun pääsee yli 60 km:n päähän teollisuustuulimyllyalueista!

      • Anonyymi

        Suomessa on pahasti mätää. Tämä maa on jonkun pirun riivaama tällä hetkellä. Tämä törkeä tuulivoimalla luonnon raiskaaminen on vain yksi osa monista Suomea riivaavista vitsauksista.


    • Anonyymi

      Tärkeä ja ajankohtainen aihe koko Kalajokilaaksossa, jossa ihmisten elämänlaadulla pyyhitään pyllyjä tuulivoimarakentamisessa.

    • Anonyymi

      NO tälle hommalle tulee paskanen loppu, sitten katotaan löytyykö vastuunkantajia, Keskusta ilmeisesti haluaa upota tämän tuulivoiman mukana siitä vaan, vielä ei olla aivan pohjalla kannatuksessa, mutta vauhti on hyvä .

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe