älyraha yleistyy

entinenpankkivirkailija

Olen lueskellut tätä palstaa kymmenisen vuotta. Kryptot (älyrahat) tulivat vastaan ensimmäisiä kertoja lienee kuutisen vuotta sitten. Muutama vuosi sitten ehkä noin 5-10% koski kryptoja. Nyt näyttää valuutat -palsta olevan yli 90% kryptoihin liittyvää keskustelua. Tämä antaa aika selkeän kuvan kehityksen suunnasta. Vaikea tätä on muutoinkaan nähdä.

Olisipa aika mielenkiintoista nähdä joku vuosi tulevaisuuteen, ovatko FIAT -valuutat saaneet haastajansa. Pitää jättää joku lantti laatikon pohjalle niin voi sitten joskus lastenlapsille näyttää minkälaista ennen vanhaan oli fyysinen "älytön" raha. Saa siinä kuulla ihmetystä ja makeat naurut päälle.

12

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiHuuhaataTänne

      Lueppa uudestaan! Älä usko mainoksiin. Suurin osa kirjoituksista on muiden varoittamista huijauksilta. Ja hanki uudet silmälasit niin näet kaiken paremmin.

    • Vai että KYRPOVALUUTTA yleistyy?!?!? Kuinkas kauan se ainoa varteenotettava KYRPOVALUUTTA bitcoin on ollut liikenteessä eikä sitä vieläkään voi käyttää käytännössä missään. Paitsi että hämärämiehet käyttää sitä rahanpesuun.

      Ei ole KYRPOVALUUTOILLA tulevaisuutta, ei

      • EiMitäänTulevaisuutta

        Suuri osa Bitcoineista on jo nyt hävinnyt ja jatkossakin hävikki on n. 2 % vuodessa. Hävikki selviää sitä mukaa kun jotkut yrittävät myydä Bitcoinejaan, mutteivat enää muista salasanojaan ja tunnisteitaan. Paha juttu! Samalla tavalla voi käydä myös ulkopuolisissa säilytyksissä.

        Maksutapahtumat ovat aivan liian kalliita pienile maksuille. Hakkeroinnin teho kehittyy joka vuosi valtavaa vauhtia. Jostakin kohtaa löytyy aina aukko johon iskeä juuri oikeaan aikaan.


      • EiPerintöjäLapsille
        EiMitäänTulevaisuutta kirjoitti:

        Suuri osa Bitcoineista on jo nyt hävinnyt ja jatkossakin hävikki on n. 2 % vuodessa. Hävikki selviää sitä mukaa kun jotkut yrittävät myydä Bitcoinejaan, mutteivat enää muista salasanojaan ja tunnisteitaan. Paha juttu! Samalla tavalla voi käydä myös ulkopuolisissa säilytyksissä.

        Maksutapahtumat ovat aivan liian kalliita pienile maksuille. Hakkeroinnin teho kehittyy joka vuosi valtavaa vauhtia. Jostakin kohtaa löytyy aina aukko johon iskeä juuri oikeaan aikaan.

        Perikunnalla riittää ihmettelemistä, kun miljonäärin pesästä ei löydy juuri mitään omaisuutta.


    • crypt0

      kaikessa hiljaisuudessa tapahtuu paljon asioita.wall streetin valaat ostaa tiskin alta esim. kiinalaisilta louhinta farmeilta useilla sadoilla tuhansilla dollareilla bitcoinia yms. kryptoo...
      omaa valuuttaa suunnittelee semmoset pikkunimet kuin starbucks,facebook,jp morgan vaan muutamia mainitakseni.maat kuten chile ja venezula näyttää vihreetä valoo kryptoille.eism. venezulan valtio suosittelee käyttään bitcoinia ja litecoinia koska niiden "oikeella"rahalla ei o mitään arvoa.yms.yms.....
      kannattaa youtubesta ottaa seurantaan vaikka altcoin daily kanava niin saa ajankohtasta tietoo ;)

    • Käyttö.rahake.on.OK

      Erilaisia pelimerkkejä ja rahakkeita on maailmassa ollut käytössä satoja vuosia. Eli ei mitään uutta.

      Jos ei tarjota sijoitustuotteena hölmöille, kaikki on aina ihan ok.

    • Lars_Petterson

      Jos ja kun EU on kriisissä, mihin sijoitat? Tilillä et voi antaa varojen olla, koska pankki voi niistä kaapata laillisesti suuren osan vakavaraisuutensa ylläpitämiseksi. Käteisenä varojen ulospumppaaminen vie vuosia, koska käteistä saa enintään noin 5000€/kk.
      Pankkijärjestelmän velkakirjoihin, oblikaatioihin, joukkovelkakirjoihin jne.. sijoittaminen on euroon sijoittamista. Mitä jos et lieroon luota?

      Luotatko kultaan? Suurin osa on vielä louhimatta ja sinne jonnekin se suurin osa jää. Olemassa olevasta määrästä arviolta noin 20% on louhittu. Kilon hinta on nyt 37 000 €, eli milligramman kolikko maksaa noin 3,7 senttiä (0,037 €). Kymmenessä vuodessa arvo on noussut noin 30%.

      Krypto on hyvä vaihtoehto. Kymmenessä vuodessa arvo on tuhatkertaistunut. On varsin todennäköistä että nyt noin 3000€ kappalehinta on vuoden kuluttua vähintäänkin 30% kalliimpi.
      Kullan käyttö on hankalaa, mutta bitcoinilla voit maksaa ainakin kaikki paperiset €-laskut. Varat voit tallettaa vaikka kotiin muistitikulle.

      Itse ostin tuhat bitcoinia 2012 kun kappalehinta oli 1,70€ (yht. 1700€). Myin ne ko. vuoden lopulla kymmenkertaisella hinnalla yht. 17000€. Olisi kannattanut myydä 12/2017 jolloin olisin saanut 16,5 milj. euroa. Nuo olisivat olleet vielä verovapaata, koska olivat hankittuja ennen verotettavuuden alkua (10/2013). Ne joilta usko ei ole mennyt, ovat kyllä tienanneet ihan sikana ja tulevat tienaamaan edelleen.

      Lankkujen, naulojen ja sementin hinta laskee. Asuntoihin ei nyt ainakaan kannata sijoittaa muualla kuin Hki, Tre ja Tku.

      Minä uskon että nyt bitcoin on paras sijoituskohde.

      • Tampion on vaikea olla olematta sarkastinen, mutta yritetään ...

        Kerropa vähän tarkemmin niistä uhkakuvista joiden perusteella oletat EU:n, tai ehkä koko maailman talousjärjestelmän joutuvan kriisiin? Vai onko kenties maailmanlopp... (ai niin, ei saanut olla sarkastinen ...)

        Tai toisinpäin, jos nykyinen talousjärjestelmämme romahtaa, sama kriisi koskee myös bitcoinia. Sekin romahtaa pesuveden mukana.

        Bitcoinin arvo ei perustu mihinkään konkreettiseen. Se on vain spekulaatiota. Sillä ei voi käytännössä tehdä mitään. Sitten kun yleinen kiinnostus bitcoiniin katoaa, sen arvo romahtaa.

        Tilanne on yhtä mielivaltainen kuin että jos maailmassa yhtäkkiä syntyisi kiinnostus simpukankuoria kohtaan. Simpukankuoria ostettaisiin ja myytäisiin arvon kohotessa vaikka niillä ei voi tehdä mitään. Sitten kun kiinnostus katoaa, arvo romahtaa. Näin kävi Hollannissa 1600 luvulla. Kohteena oli tuolloin tulppaanikukan sipulit.


      • HuijareitaRiittää

        Juuri näin epärehelliset tahot markkinoivat kryptovaluuttoja. Yritetään vaikuttaa höppänöihin ja luodaan positiivisia mielikuvia historiallisista tapauksista.

        Jos näkisitte videolta tämänkin mainostajan viestin kirjoittamisen, niin huomaisitte heti jotain olevan pielessä. Hiukan mielikuvitusta! Parhaimmassa tapauksessa joku höppänä yrittää epätoivoisesti turvata oman pienen muutaman sadan euron sijoituksensa arvon säilymisen.


    • Holmström_KPP

      Nimimerkille Avotampio_

      Kysymyksesi ovat hyviä ja niihin on kiva vastata.

      Aina sen hetkinen suosituin valuutta on kohdannut kriisejä koko historiansa ajan. Olet varmaan kuullut markasta ja vanhasta markasta. Puolet arvosta leikattiin pois. Toisen maailmansodan peräti kahdesti.
      1991 devalvoitiin viimeksi. Jos tuolloin olisit harkinnut esim. kullan ostamista, olisit saanut sitä päivää myöhemmin puolta kevyemmän määrän. Se siitä vakaudesta.

      FIAT -valuutan Euron arvo ei perustu mihinkään muuhun kuin olettamukseen että sen arvo säilyy. Liike- ja keskuspankin omavaraisuusaste saa olla vain jopa 14%. Jos ihmiset nostavat rahansa pankista, yli kahdeksan kymmenestä jää ilman.
      Käytännössä fyysistä rahaa ei ole, on vain digieuroja. Nekin ovat pankin digitaalisessa lompakossa, ei siis rahana holvissa. Holvissa ei enää säilytetä fyysistä rahaa tai vakavaraisuuden pohjaksi kultaa. Holvin neliöt on vuokrattu asiakkaille tallelokeroiden säilytykseen.

      2013 Kyproksen kriisissä suurin pankki pakkolunasti asiakkaidensa tileiltä 60% siitä määrästä joka meni yli 100 000 €. Toiseksi suurin pankki vei vastaavasti 40%. Tuo ei ollut siis lainaa, jota maksetaan takaisin. Näin pankit pelastettiin. Sama pelastusoikeus on nyt voimassa koko Euroopan alueella. Hassua on että esimerkiksi nuo molemmat Kyproksen pankit läpäisivät pari viikkoa aikaisemmin tressitestit hyvin arvosanoin. Tiedän että pankkien lupauksilla ei ole mitään virkaa. Pankin pelastus menee lain turvin aina edelle ja asiakkaiden varat ovat siihen käytössä.

      Entä euron arvon säilyminen? Euro on tiputtanut arvoaan suhteessa bitcoiniin yli 90% viimeisen viiden vuoden aikana. Se siitä arvon säilyttämisestä.

      On hyvä ymmärtää ero sille onko sinulla seteleitä kotona, vai oletko lainannut ne pankille ja ne ovat pankin käytössä. Tällöin todellakaan rahat eivät ole sinulla. Pankki lyhentää velkaansa kun nykäiset taikaseinästä muutaman setelin. Huom! lainan antamisessa on aina riskinsä.

      Oletat että euron romahduksen myötä menetämme myös bitcoinin. Ystävä hyvä, tämä on juuri toisin. Bitcoin on pankkijärjestelmästä riippumatonta varallisuutta. Sitä voi täysin verrata kultaan. Jos euro kaatuu, kotona olevien kultakolikoiden arvo ei muutu. Tai muuttuuhan se kysynnän kasvaessa todennäköisesti ylöspäin kuten myös bitcoinin arvo.

      Olet huolestunut bitcoinien häviämisestä. Tässäkin kulta on hyvä esimerkki. Kullan häviäminen pienentää sen määrää ja nostaa sen arvoa. Juuri samoin käy bitcoinille. Yksiköitä riittää jakamaan vaikka yhtä bitcoinia miljardille ihmisiä. 1 bitcoin on 1 000 000 000 nanobitcoinia.
      Kullan ja bitcoinien rajallinen määrä on juuri niiden pointti. Maailman pankki painaa rahaa seteleitä lienee vähintään sata rekallista vuorokaudessa ostaakseen velkakirjoja. Tuo on inflaation vauhti. Viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana pankkien toiminta on muuttunut täysin velkojen myymiseen rahan keräämisen sijaan. Tuo velan myymisen aalto on edennyt maailman pankista paikallisille oman kylän liikepankeille. He saavat arvotonta rahaa keskuspankista nollakorolla ja yrittävät myydä velkoja eteenpäin. Toiminta on puhdasta pyramidihuijausta ja monet taloustieteilijät ennustavat nykyisen rahajärjestelmän romahtamista lähitulevaisuudessa.

      Kaiken kaikkiaan on hyvä ymmärtää että euron arvo ei perustu mihinkään konkreettiseen. Seteli on kuitti, jonka keskuspankki määrää. Kun kuitin arvoa muutetaan, sinä et voi sille mitään.

      Vähän väliä on eri talousalueilla menossa hyperinflaatio, joissa rahan arvo puolittuu viikonlopun aikana. EU on vain yksi maantieteellinen alue dollarin päällä pyörivistä talouksista. On hyvin epätodennäköistä että voisimme pysyä ongelmien ulkopuolella.

      Jos bitcoin on huijausta, on sen suunnittelijat unohtaneet viedä asiansa loppuun. Kymmenen vuotta on asiakaskunta kasvanut ja 100 miljardia kertynyt laariin. Malttaisivatkohan olla jo toimimatta. Miksi yleensä toimisivatkaan, arvohan romahtaisi? Miten yleensä voisivat toimia jos huijaus olisi kyseessä. Bitcoin perustuu julkiseen kirjanpitoon, sen kaataminen on teknisesti mahdotonta. Jotta huijaus onnistuu, pitää jokaisen louhian olla juonessa mukana. Voisi olla haasteellista saada kaikki miljoonat louhiat messiin mukaan. Yksikin kun kieltäytyy, kaataminen ei onnistu.

      Pistän pallini vetoa että yleisimmät kryptot kuihduttavat euron käyttökelvottomaksi valuutaksi seuraavan kymmenen vuoden kuluessa. Samaan vetoon pistän vielä väitteen että tuona aikana bitcoinin arvo vähintään tuhatkertaistuu nykyisestä arvostaan.

      Bitcoinin edut ovat lyömättömät. Euro ei kilpaile millään saralla.

      Ei inflaation / deflaation riskiä, ei ilmoitusvelvollisuutta verottajalle, ei pankkiryhmiä, ei aukioloaikoja, ei varallisuusverotusta, ei esiintymistä verotiedoissa, ei juhlapyhiä, ei aikavyöhykkeitä, ei henkilötietoja, ei valuutanvaihtoa, ei jonotuksia, ei velvityksiä, ei nostorajoituksia.

      Nämä ovat siis laillisia etuja. Nämä eivät ole ristiriidassa lakiemme kanssa.

      • Kiitokset nimimerkille Holmström_KPP pitkästä vastauksesta omaan "heittooni". Olet nähnyt siihen vaivaa ja sitä arvostan. Perehdyn kirjoitukseesi vielä syvemmin, juuri nyt työ- yms. kiireet vievät kaiken aikani. Mutta palaan tähän vielä ...

        Poimin kirjoituksestasi kuitenkin yhden yksityiskohdan johon en malta olla kommentoimatta nyt ja heti:

        >Oletat että euron romahduksen myötä menetämme myös bitcoinin

        Väitän että näin siinä kävisi: jos talousjärjestelmä romahtaa, myös bitcoin romahtaa.

        Ollakseen varteenotettava vaihtoväline bitcoinin olisi integroiduttava nykyiseen talous-/maksujärjestelmään. Jos se ei integroidu, se on ja pysyy sivuraiteella: sitä ei oteta vakavasti, sitä ei voi käyttää mihinkään. Ja jos se integroituu, se menee pesuveden myötä samalla kuin muukin talous.

        Ei ole sellaista vaihtoehtoa että olemassaoleva järjestelmä romahtaa mutta bitcoin säilyttäisi toimintakykynsä. Huomaa, että koko bitcoinin infrastuktuuri perustuu nykyisen (talous)järjestelmän ylläpitämään internettiin jne.jne. Jos (talous)järjestelmä romahtaa, ei ole tuota infrastuktuuriakaan.

        Bitcoin ei ole olemassaolevasta järjestelmästä riippumaton ilmiö, vaan se on sen ansiosta olemassaoleva ilmiö.

        Mutta joo, palataan ...


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1965
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      140
      1445
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe