Vai että pitäisi äänestää? Voiko äänestämällä paljon vaikuttaa?

Kolikko

Marssin uurnille heti kun joku ehdokas lupaa tehdä ampuma-aseharrastuksesta kalliimpaa kuin yksityisilmailusta.

Millainen lentolaitteen pitäisi olla, jotta sen lupakirjan hinta voitaisiin laskea jonnekin moottoripyöräkortin tasolle?

Jo 1950-luvulla keksittiin helikoptereita, joissa on vain vähän liikkuvia osia, jotka voivat käyttää mitä tahansa polttoainetta, ja joiden roottorimekanismi on itsetasapainottuva, joten niitä on helpompi lentää kuin tavallisia koptereita.

Ne olivat tietysti aluksi huomattavan epätaloudellisia ja meluisia, mutta jos niitä olisi kehitetty yhtä ahkerasti kuin älykännyköitä ja tietoverkkoja, niin eiköhän niistä olisi saatu tähän päivään mennessä varsin hyödyllisiä ja mukavia kulkupelejä (varsinkin syrjäseuduilla asuville).

https://youtu.be/6f0v4UXWjZg

https://youtu.be/hI2cvaAx8j4

https://youtu.be/MSDZ2x1LgMc

https://youtu.be/GpPHT2UvplA

Mutta paljonko maksaa aseenkantolupa, kuinka korkea on niiden vuotuinen käyttömaksu ja paljonko panosten hinnassa on veroa? Tarvitseeko yleensäkään kukaan varsinkaan käsiasetta?

Niin kauan, kuin lupakirjan hinta on yleettömän korkea, ei ole kannattavia markkinoita pikkuhelikoptereille, joten kenelläkään ei ole varaa ryhtyä valmistamaan niitä sarjatuotantona.

Huom! ei oikein voi ajatella, että halukkaathan voivat harrasterakentaa kopterinsa itse. Kuinka moni mopopoika (tai aseharrastaja) on itse rakentanut harrastusvälineensä alusta alkaen? Jos niitä ei voisi ostaa kaupasta valmiina, taitaisi mopomiiteissä (ja ampumaradoilla) vallita melko harras tunnelma.

Kenen etu on, että nuorisolla on kohtuullisella hinnalla mahdollisuus hurjastella viritetyillä mopoilla pururadoilla ja markettien parkkipaikoilla, mutta ei ole mahdollisuutta avartaa maailmankuvaansa katselemalla erämaita ilmasta ja mahdollisesti löytää salainen paikka rannalla hopeisen lammikon (kysyn vaan)?

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Voi ei! Rita Niemi-Manninen avautuu Donna-tyttärestään: "Viime yönä ei sitten nukuttu juurikaan..."

    Niemi-Mannisen perheessä on juhlittu hulppeasti Donnan 2-vuotissynttäreitä prinsessa-teemalla. Mutta iän karttuessa joistain asioista pitää myös luopu
    Kotimaiset julkkisjuorut
    45
    6940
   2. Että osaa olla Suomalaisella mansikalla kova hiilijalanjälki

    kun poimijat lennätetään tänne kymmenillä matkustajakoneilla ja sitten aikanaan takaisin. En osta kotimaista mansikkaa enää koskaan. Sen verran luonn
    Maailman menoa
    430
    4645
   3. Stefu ja 56v. perhetuttu

    56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    56
    2649
   4. Sofian suurin järkytys

    On se kun hänet kerta toisensa jälkeen knepataan ulos parisuhteista kuin käytetty kondomi. Hän luulee olevansa täydellinen saalis. Hän kuvittelee olev
    Kotimaiset julkkisjuorut
    139
    2064
   5. Sofian huumeyhteydet. Taas uusi!

    Sofialla niitä riittää huumeyhteyksiä. Huomasin että hänhän on parasta kaveria FBI:n operaatiossa kiinni jääneen Jarnon vaimon Jennan kanssa. Jarno ja
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1779
   Aihe