Tulevat vaalit ei ympäristö- vaan työllisyysvaalit

totuusesiin

Ilmaston lämpenemisestä kohkaaminen ja Suomen päästöjen pudottaminen puoleen ei ratkaise Suomen hyvinvoinnin haasteita. Suomen Eduskunnassa ei ratkaista maailman ilmaston lämpenemistä, koska Suomen hiilinielu on maailman mittakaavassa promillekysymys. Sen takia kevään vaalit eivät ole ympäristövaalit eikä vihreä pääministeri ole hyvä hoitamaan Suomen hyvinvoinnin haasteita. Se on totuus. Äänestäjien pitää ajatella Suomen hyvinvoinnin turvaamista.

Työllisyys on nostettava 75%:iin ja edelleen 78%:iin. Se luo veropohjan, se kasvattaa kakkua siten, että lapset, koululaiset, opiskelijat, eläkeläiset ja muut vähäosaiset voidaan hoitaa. Tulevaisuus vaatii vaikeita päätöksiä. Siihen ei SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät eikä muut yhden asian liikkeet pysty.

Vähäosaiset eivät ole vasemmiston asia. Eikö ole kumma, että vähäosaisten asema on parantunut ja syrjäytyminen on vähentynyt, kun SDP ja Vasemmistiliitto ovat olleet vilttiketjussa? Olisi vähentynyt enemmänkin ellei vasemmistopuolueet yhdessä korporaatio SAK:n kanssa olisi puuttuneet demokratian toteutumiseen ja jarruttaneet parannuksia. Hiekkaa kehityksen rattaisiin on huono idea.

SAK on vastuuton organisaatio, Sillä on valtaa pysäyttää maa, mutta ei mitään häpyä vastata teoistaan. Se ei ole demokratiaa. Se on väärää diktatuuria, josta ei ole etua kenellekään. Lisäsikö viime syksyn poliittiset lakot hallitusta vastaan Elorannan, Aallon ja muiden ay-pomojen kunnioitusta? Rinne kuului samaan joukkoon. Lapset jätettiin ruoatta ja yritykset kärsivät miljoonatappiot. Lakot olivat kiukuttelua siitä, että hallitus oli hoitanut työllisyyttä ja SAK:n hiekkalaatikolla lelut oli vähän sekaisin. Outo tapa osoittaa kiukkua.

Sipilän hallitus on luonut 140.000 työpaikkaa. Korkeasuhdanne on auttanut, mutta tulos olisi jäänyt puolitiehen ilman hallituksen toimia. Se voidaan todistaa. Esimerkiksi kiky toi 40.000 - 60.000 uutta työpaikkaa laskentatavasta riippuen. Työllisyys on noussut 72%:iin, mitä pidettiin kolme vuotta sitten mahdottomana. Miksi ihme tapahtui? Insinöörit eivät poliltikoi ja kerää irtopisteitä vaan menevät asiat edellä. Teot ratkaisevat.

Hyvinvointivaltion pelastaminen tulevaisuudessa vaatii myös tekoja, missä poliittinen populismi ja ympäristöstä kohkaaminen eivät auta.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SokeaReetta

      Sipilän hallitus ei ole luonut 140.000 työpaikkaa, vaan se on aktiivimallin avulla siivonnut työttömyystilastoista pois 140 000 ihmistä. Varsinaista työtä nämä ihmiset eivät tee, vaan osallistuvat aktivointitoimiin kuka milläkin nimikkeellä. Jo sokea Reettakin näkee, että kyse on tempputyöllistämisestä. Ja kun yhden asian puolueilla viittasit varmaankin persuihin, niin he eivät ole yhden asian puolue, vaan erilaisia ohjelmia löytyy muistaakseni seitsemän kappaletta ja ne ovat erinomaisen hyviä ohjelmia, suosittelen lukemaan läpi.

    • JussiOnMestari

      PS on ainoa puolue, joka pitää Suomen ja suomalaisten puolia siksi ääni menee sinne.

      • karmanlaki

        Kyllä se tältä näyttää. Perussuomalaiset lupautuu tiukentamaan haittamaahanmuuttoa mikä onkin ihan älytön kuluerä. Myös kehitysapurahoja täytyy karsia, ne ohjautuu vaan aseisiin ja diktatuureihin. Ottakoot välillä vastuun itsekin.
        Myös tyystin toimimaton EU nielee valtavia rahoja. Suomi ei enää voi pienenä maana olla nettomaksaja, kansanäänestys jäsenyydestä on suoritettava.


    • Ferty

      Ei ole mitään näyttöä siitä, että PS parantaisi suomalaisten tilaa. Olivat hallituksessa 2015, kun kaikki paheni.

      • Faktabaari

        Siellä oli silloin Soinin perussuomalaiset, eli nykyiset siniset. Ovat siellä vieläkin, mikään ei muuttunut paitsi ryhmän nimi. Halla-ahon johtamat nykyiset perussuomalaiset kannattaa jättää sekoittamatta noihin uuvatteihin.


      • PSMuistakaaÄänestää
        Faktabaari kirjoitti:

        Siellä oli silloin Soinin perussuomalaiset, eli nykyiset siniset. Ovat siellä vieläkin, mikään ei muuttunut paitsi ryhmän nimi. Halla-ahon johtamat nykyiset perussuomalaiset kannattaa jättää sekoittamatta noihin uuvatteihin.

        Juuri näin! Jussi on mestari ja PS tulee voittamaan!


    • metallinmies

      Jussi Niinistöstä tulee vaalien vaalikuningas ja sdp joutuu jäämään oppositioon, kun Rinne kumppaneineen on polttanut kaikki sillat takanaan. Se on täyskäännös, jota Rinne yhdessä SAK:n kanssa takoo.

      • Hohoijaa

        Jussi Niinistö on sininen, eikä sinisellä "puolueella" tai sen ehdokkailla ole mitään mahdollisuuksia vaalikuninkuuteen. Todennäköisesti ei mene kukaan läpi, kun Soini jättäytyi pois. Hän ei halunnut mennä nolaamaan itseään.


    • JärkyttävääTämäTieto
    • järkikäteen

      Vaikka Suomi poistaisi koko kuormituksen, niin se olisi koko maailman hiilituotannosta alle prosentin. Ei korjaa tilannetta, Populismia riittää.

    • äänimeneepersuille

      Ilman muuta ilmastotuhoihin tullaan puuttumaan, vaikka äänestämmekin parhaan puolueen eli perussuomalaiset hallitukseen asti ! Persut nyt vaan on ainoa puolue, joka haluaa todella ajaa Suomen ja suomalaisten (!) asiaa. Sitä eivät muut puolueet tee, ne kumartaa EU:ta ja sen käskyjä !

    • Realismiapeliin

      PS saa megajytkyn. Uusimman kannatuskyselyn mukaan se on nyt kolmannella sijalla 15,1 prosentin kannatuksella. Ihan lähipäivinä se siirtyy kakkostilalle. Kun ottaa huomioon, että PS on aina vetänyt huikean loppukirin juuri ennen vaaleja, niin ei ole mikään mahdottomuus, että se nousee vielä ykköseksi. Puolue on ottanut hyvin kantaa muiden puolueiden esiin nostamiin ajankohtaisiin asioihin, kuten ilmastonmuutoskeskusteluun, mutta on silti onnistunut pitämään yllä keskustelua maahanmuutosta ja tämähän on se asia, joka eniten ihmisiä kiinnostaa näiden vaalien alla. Etenkin Oulun tapahtumien jälkeen, mutta toki muutenkin. Uskon, että näissä vaaleissa tehdään poliittista historiaa!

    • yksityinen.Epätehokas

      Työllisyys? Niin jos lasket aktiivimallia noudattavat työttömät työntekijöiksi. Erittäin hyvältä näyttää, kiitos JUHA Sipilä. Oli sarkasmia muuten.

      Jos oikeasti pitäs jotain tehdä niin ei se ole työllisyyden parantaminen vippakonstein eikä painamalla päälle. Jos päättämässä on miljonääri ei hän pysty korjaamaan asiaa. Lisäksi oman pussin kasvatus taka alalla päällä.

      Tehokkuus kattoon niin Suomi nousee. Edelläkäynti on paras ratkaisu päässä huipulle kun kynnys on matala. Vanhustenhoidossa, koulutuksessa, avoimessa datassa, asumisessa, kierrätyksessä, kulutuksessa, korjauksessa, kestävyydessä, biopolttoaineissa.

      Tämä jatkuva lässytys ilman mitään toimenpiteitä pitää loppua. Nationalismi ja populismi ei vie minnekkään. Rikastuttaa hyväksikäyttäjät kun suuri osa ei vain tiedä asioita ja tulee helposti huiputetuksi.

      Kuka menettää eniten kun verotetaan? Pienituloinen, keskiluokka vai rikkaat.

      Kuka hyötyy suunnattomasti enemmän halvasta työvoimasta?
      Iso vai pieni.

      Kuka hyötyy eniten vihapuheilla?
      Kiusaaja vai rationaali

      Kuka hyötyy eniten tukien kasvatuksesta?
      Rahaton työntekijä vai pomo?
      Koko suomi vai pienet piirit?

      Tiedätkö kaikki vaihtoehdot ja oletko miettinyt vaikutusta? Mistä sait tietää?
      a) Markkinointi/mainokset
      b) avoin keskustelu
      c) sanomalehti
      d) koulutuksen ja tiedon johtopäätös
      e) tunteet. viha, turhaantuminen...
      f) tehokas listaus ja valinta siitä

    • siksi-persut

      No, ainakin perussuomalaisia äänestämällä,puolue keskittyy nykyisen haittamaahanmuuton torppaamiseen ja toimimattomaan EU:hun. Jo yksin näistä kahdesta kulupiikistä netotaan huomattavia summia ihan omaan käyttöömme !

    • Arvo_Keskonen

      Iltalehdessä julkaistiin Pauli Vahteran laskelmat maahanmuutos kuluista. Ne ovat 3,2 mrd euroa vuodessa. Tätä arviota ei ole osoitettu vääräksi.

      Työllisyysasteen nousu alkaa sakkaamaan ensi vaalikaudella, kun talouskasvu hyytyy. Puolueet pitävät epäeettisenä pakottaa ihmisiä työnetsintään ja töihin. Leikkauksia tulee. Ainakin keski- ja hyvätuloisilta palkansaajilta ja eläkeläisiltä leikataan tuloja verotusta kiristämällä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe