Vaalit ratkenneet

745674

SDP tulee voittamaan ylivoimaisesti. Kakkossijasta käydään mielenkiintoinen vääntö. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Perussuomalaiset tulee nousemaan sille sijalle ja Kokoomus on kolmas. Toinen jännityksen aihe on hallitusneuvottelut. Niistä tulee tällä menolla pitkät ja raastavat, ja todennäköisesti päädytään samanlaiseen sateenkaarisoppaan kuin 2011, koska Persujen kanssa ei haluta tehdä yhteistyötä ja Keskusta jäänee ulos jo pelkästään tuloksensa takia.

Hallituksessa istuvat lopulta: SDP, KOK, VIH, VAS, RKP, KD ja lisäksi mahdollisista pienpuolueista läpimenevät edustajat. Eli nähdään käytännössä sama tilanne kuin 2011->, vain kahden suurimman paikat ovat vaihtuneet.

Mielipiteitä?

20

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vain.gallup

      Vaaleja ei ole vielä käyty ja niihin on aikaa viikkoja, joten tilanne on vielä auki. Moni on vielä päättämättä ketä äänestää. Odotan mielenkiinnolla vaalikeskusteluja, joissa puheenjohtajat avaavat puolueensa tavoitteita seuraavalle hallituskaudelle.

    • Suomi.vuonna.2019

      Rinne haluaa Pöpilän oppositioon, Orpon kanssa voi neuvotella.
      kok 16%
      kesk 14%
      PS 14%
      vihr 14%

      • paasmiettienuudelleen

        Miten kävi viimeksi Kokoomuksen kelkassa .Ei kestä toista kertaa ja se tulee tuossa kelkassa hallituskauden jälkeen käymään samoin.


    • PyöreäPöyytä

      Orpolla ei ole muuta mahdollisuutta, kuin mennä pitkin hampain Sdp:n kanssa sateenkaarihallitukseen. Kokoomus keskittyy luovimaan hallituskauden läpi, niin että Sdp kantaa lopullisen hallitusvastuun. Kokoomus Orpon johdolla, keskittyy tavallaan jo vaaleihin vuonna 2023. Keskusta vaalien suurimpana häviäjänä, hakee vauhtia oppositiosta, muuta vaihtoehtoa ei ole.

      Mikään ei silti muutu, eikä mistään tule valmista, näinhän tämä aina on mennyt, vuoroin vieraissa siis. Se on varma, että oppositio räskyttää, ja hallitus leikkaa, oli siellä värit mitkä hyvänsä.

    • Orpo_pihalle

      Voitto, kun on SDP:lle selvä niin itse äänestän perussuomalaisia SDP:n sijaan.

      • En todellakaan ymmärrä miksi joku vielä äänestää SDP:tä.
        Persut on ainoa puolue, joka on tavallisen suomalaisen puolella.


    • Eiäärioikeistoa

      Persuja ei kannata äänestää. Ei mitään hyvää tuo Suomelle. Ovat Halla-ahon johdolla nykyisin liikaa kallellaan Eurooppalaisiin fasistisiin liikkeisiin. Se ei ole mitään isänmaallista. Sitäpaitsi persut ei mene hallitukseen. Jos menevät niin hajoavat taas.

    • https://img.ilcdn.fi/YukpB7gjLDldlfdtKRENgXZ3qUg=/full-fit-in/2048x/img-s3.ilcdn.fi/a77932d22fa9f1596726b18cbfba4d1ebec305f16cf0f95e20ba085535106628.jpg

      Demari nauraa, kun saa tietää, että sote on kaatunut. Nauru loppui, kun Sipilä teki sen mitä Rinne yritti 4 vuotta eli kaatoi hallituksen. Nyt alkaa demarien alamäki. Antti joutuu kertomaan millainen on hänen soteuudistuksensa. Kansa havaitsee, että se perustuu leveämmille hartioille ja valinnanvapaudelle. Perussuomalaiset jatkaa nousuaan ja menee voittoon.
      Halla-aho on seuraava hallituksen muodostaja, eikä demari naura enää!!

      • Hhfdfgfy

        Yllättäen, veikkaan tuota itsekin ;)


    • RansuPoika

      Jos hallituksessa todella olisivat "SDP, KOK, VIH, VAS, RKP, KD" niin kuin aloituksessa meinataan niin minun mielestäni tässä ei olisi mitään järkeä, miksi?

      Minkälainen voi olla hallituksen "suuri" linja jos siellä istuu oikeistolaisin puolue Kokoomus ja Vasemmistoliitto - Jos näin käy niin mitä äänestäjä saa, onko koko äänestämisellä mitään merkitystä jos "äärilaidat" ovat samassa hallituksessa.

      Eli tässä taitaa vähän käydä niin että tulevat vaalit ovatkin Persut vastaan Muut! Ei se ole pääasia pääseekö Persut seuraavaan hallitukseen (jos ei, niin kannatushan vaan kasvaa) vaan se että eduskuntaan saadaan mahdollisimman monta edustajaa joilla on päätöksenteon lähtökohtana suomalaisten etu esim. juuri Ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikka.

    • äänipersuille

      Äänestän tietysti persuja, ja niin pitäisi äänestää myös enemmistön. Nyt on jo nähty, typerien kepujen ja yhtä typerien kokomuuslaisten typeryydet, joten nyt järki käteen, ja ääni persuille. Ikävä kyllä en näe persuja suurimpana puolueena, joten olkoon se sitten sdp, mutta kyllä persut pitäisi olla sitten ainakin toisena.

    • jaasaasnähä

      vihreilä on kumi puhjennut, helmikuussa ne kasvoivat vielä nopeasti mutta nyt meni reilusti takapakkia kun jengi alkaa oikeesti käsittää ettei maailma pelastu lentoverolla ja vegaaniruoalla

      sekoomus on aivan vapaassa pudotuksessa, helmi- ja maaliskuun yhteispudotus -3,3%. Jengi tajuaa että sekoomus haluaa kaikki vanhukset esperi care saattohoitoon ja että jos Orposta tulisi PM hän ottaisi kaveriksi SIpilän VMM:ksi

      Maalaisliiton arvopohja on aivan hukassa. Sipilä lienee Suomen vihatuin poliitikko ja edustaa vain itseään (ja lahkolaisiaan). Pienviljelijät ovat kärsineet Sipilän aikana perusteellisesti. Helmi ja maaliskuun yhteispudotus -2,0% ja pudotus kiihtynee kun teki vaalitemput (hallituksen kaataminen)

      demarit saivat vaaliapua siitä kun Rinne oli sairaslomalla ja tulipunainen Sanna Marin ymmärsi olla sanomatta juuri mitään ja hymyili vaan nätisti. Käytännössä kun mennään vaaliväittelyihin tulee Rinne-efekti taas esille ja kannatus rapautuu

      Summa summarum: PS on käytännössä mennyt jo Virheiden ohitse ja on maalaisliiton rinnalla sekä tappituntumalla sekoomukseen. Lisäksi demarit tulevat putoamaan kun jengi tulee järkiinsä eikä halua suomeen himoverotusta eikä PIIP ulkomailta. Mitä demarit haluavat.

    • Hallituspohaja

      Hallituksen muodostaja määrää poliittisen suunnan ja SDP näyttisi halituksen muodostajana olla muille puolueille mieluinen ,sensijaan koomusta näytetään karttavan:

      https://yle.fi/uutiset/3-10684326

    • Eivassarivaltaakoskaan

      SDP voittaa - kansa häviää.

    • xawier

      Kepu tulee nousemaan gallup-aallonpohjastaan vaaleissa muutaman prosenttiyksikön ja on demarien jälkeen suurin eduskuntaryhmä. Siitä seuraa että hallituksen rungon muodostavat demarit ja kepu, apuna rkp vihreät ja vasemmistoliitto. Tämä ryhmittymä ajaa Suomeen maakuntajärjestelmän (mikään uudistus se ei ole, vaan kepun ikiaikainen tavoite). Kokoomus saa tyytyä persijen ja sirpalepuolueiden seuraan.

    • näinsemeneedd

      Piraatit voittaa ja tekee vaaliliiton vihreiden ja vasemmiston kanssa. Feministit otetaan mukaan myös.

    • Lukiolaislikka

      Mielenkiintoista on myös loppupäässä. Ovatko Siniset, KD; Liike Nyt ja Tähtiliike yhtä vahvoja 3-5 edustajan puolueita? Katoakko RKP poliittiselta kartalta, kun HBL:n paperiversio lopetetaan.
      RKP:n mummot ja vaarit jäävät ilman infokanavaa. Jaksavatko he vielä seuraavissa vaaleissa
      uurnille, kun propagandaa ei ole käsillä?

    • sosialisoidaan

      Voiko Suomessa voittaa vaalit valehtemalla mm. autojen kieltämisestä?
      Uskooko joku, että jos Suomalainen ostaa sähköauton niin se vaikuttaa ilmastonmuutokseen? Vai huijataanko veronmaksajat tukemaan sähköautojen ostajia?
      Mitä meidän tulisi ajatella äänestäjistä joka äänestävät valahtelijaa?

      • Sähköauton valmistus on epäeettistä, koska kobolttia kaivetaan korvaamatta työntekijöille kunnon palkkaa. Haavisto ja muut politiikot saatavat olla osakkaina sähkönjakeluverkon omistavassa yhtiössä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe