Kaupungin henkilöstöllä ei taida mennä hyvin

posekari

Kaupungin puuhutarhuri on irtisanoutunut pitää saada uudistusta puistojen hoitoon. minun mielestä puistot oli hyvin hoidettuja ja kauniit kukka istukset. Itse irtisanoutunut saa pitkän karenssin jos ei ole työpaikkaa. Patja on topakka nainen saa tehdä mitä haluaa jos puistotöitä ei osata tehdä mieliksi. Paketti mersuun löytyi rahaa siinä kuntouttavassa työtoiminassa istuu puolen tusinaa miehiä vähäpätöisissä töissä. Kiltaa olivat kantamassa tuoleja jokaisella yksi tuoli joka ei paina paljoa
kiinnostaa tietää millainen puistoalue viheriö Lieksan kaupungilla on tulevaisuudessa vaan hoitavatko kuntouttavassa työtoiminassa harjan varressa nojailevat työttömät 9 euron ukkoja käytössä

41

1091

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todella.ikävä.uutinen

      Patja kommentoi Lieksan Lehdessä, että "tarvitemme viheralan osaajan kaupunginpuutarhurin (Kyllösen) tilalle. Toivon, että valittava henkilö tuo toimintoihin ja työyhteisöömme lisäarvoa".

      Mielestäni Kyllönen on hoitanut viheralueita, kuten puistot, hyvin, mutta nyt Patja haukkuu hänet täysin osaamattomaksi viheralalla ja arvottomaksi toiminnoissa ja yhteistyössä.

    • penau

      Puuhutarhuri vaihtoon (puutarhuri) pääseekö eläkeputkeen te-toimiston kyykytettäväksi. Lieksa on vittula minä olin koko elämän työttömänä odotan kansaneläkettä. kuntouttava työtoiminta ei antanut työsuhdetta eli kiitettävällä todistuksella ei ollut merkitystä työsopimus ja palkka työhön. Minun mielestä Kyllönen oli ahkera ja puistot hyvin hoidettuja varmaa tympii. onko Kyllösellä mennyt arvottomaksi työhommissa vuosikymmenien aikana. nyt joutaa lähteä

    • ville.horsma

      Minäpä luulen että kun liikelaitostaminen sanana tuossa vilahtelee, niin Patja sanoo epäsuorasti että liian hyvää ja kallista työtä Kyllönen tehnyt. Nyt todennäköisesti käy niin että vielä kalliimpaa ja ala-arvoista entiseen verrattuna on odotettavissa.

      • erplp

        Kuntapäällikkö Patja tekee hyvää tulosta palkkansa eteen ihan majesteetti Kyllönen on alamainen Patjan silmissä vanhakin on yksinäinen pärjää vähemmällä tuloilla


    • Olen täällä lietsussa maininnut olevani Lieksasta kotoisin. Moni siellä läynyt on kehunut miten hyvin alueet on hoidettu. Täällä etelässä kilpailutetaan kuka halvimmalla jättää.työt tekemättä.

    • kelemieltä

      Voihan rähmä. Nyt männöö kesästähi hohto kun puistikkoalueet piässöö retuperälle. P kele senttää minkälaista ja moistakki on tämä Lieksan touhu.

    • kustannussyistä

      Kuluman liikenneympyrään tulee 10 kpl orvokintaimia ja sokkarin ympyrään2kpl samttiruusuja, kustannussyistä ei enempää!
      Kukkalaatikot joutaa sinne siirtolapuutarhan pihamaalle! Ruohonleikkurit annetaan kehitysapuna Mosanbikiin tai Somaliaan kalaanipäälliköille alaikäisten tyttöjen iskuvehkeiksi ja pillurallin ajoa varten!

    • eku.euro.eero

      Joku vois säveltää ja sanoittaa laulun "kaaris ilta", niin siitä tulis ainaskin hyvintehtynä euroviisuvoittaja.

    • Luonnekysymys

      Jouti pois moinenkin ukon möllykkä.

      • alaolama

        Paha luonteinen vanhapoika ei ole akkaa löytynyt ikääkin on paljon eli nuori puutarhuri tarvitaan vaikka puistot kukkaistukset olivat hyvässä kunnossa.


    • Kun minä viimeksi kävin Lieksassa niin ihailin erittäin hyvin hoidettuja puistoja ja nurmikoita.
      En ole missään nähnyt niin hienoja paikkoja.
      Samoin olivat pihat kauniita.
      No siitä on jo yli 10 vuotta, joten onhan moni asia voinut muuttua.

    • tervetuloa.lieksaan

      Käyhän ensikesänä katsomassa uuttaa siirtolapuutarhaa, tornitaloa ja biopolttoaine tehdasta, takaan että et pety ovat senverran hienoja!
      Kaarisiltakin mahtaa joutua valmiiksi jo ensi jouluksi!

      • onnistuneita.hankkeita

        Paljon on todellakin Lieksassa tehty onnistuneita hankkeita. Kaupunki yrittää tällä hetkellä saada ilmaiseksi korjattavakseen Osulan arvokkaan funkkistyylisen rakennuksen. Neuvottelut ovat vielä omistajan kanssa kesken. Omistaja vaatii itselleen vaivanpalkkaa kaupungin suorittamasta korjauksesta 250 000 euroa mikä on kaupungin tähänastisiin toteutuneisiin hankkeisiin verrattuna pieni summa. Maksoihan siirtolapuutarhankin 10 vuotta kestänyt suunnittelu paljon enemmän. Puutarhaa kannattaa käydä ihailemassa. Myös edellisessä viestissä mainittu tornitalo, joka on maailman matalin, on näkemisen arvoinen. Kevätniemessä pulppuaa biopolttoainetta niin paljon, etteivät astiat meinaa riittää.


      • lokemsa

        Lieksassa on paljon halpa työvoimaa kuntouttava työtoiminta on halpaa 9 euron päiväpalkalla. Säästöjä voidaan saada valitaan nuori jolla on puutarha alasta monipuolinen koulutus uudistusta tarvitaan puistoalueiden tehostamiseksi Roskien lakaisut hoitaisi halpa työvoima jne.
        Työntekijän palkkaaminen maksaa jos ei tuota tulosta niin joutaa lähteä. työttömiltä on karsittu työsuhteinen palkkatukityö vaatimukset koventuneet. ainoa työllistävä on kuntouttava työtoiminta joka virkistää työtöntä lumikola hommissa roskien kerääminen jne.


    • touhutormelo

      Patja toivoo puistovastaavan olevan hallinnollinen tyyppi. ei kai tässä kylässä kaikkien tarvihe istua kynää pyöritämässä kirjoituspäydällä. Oikein on mielestäni se, että Kyllönen on ollut itsekin operatiivissessa toiminnassa. aika lapselliseksi homma menee. muutaman tuhannen asukkaan taajamassa pitää olla hallintoihminen valmiita puistoja suunnittelemassa. Hah haaa

      • Töihin.töihin

        Patja on kuulemma myös puutarhuri ? Käyttämätöntä kapasiteettia ?


      • Resurssi.käyttöön

        Ja on kentällä vielä yksi puutarhuri. Kaupungissa puistot jo valmiita. Tekijöitä tarvitaan eikä suunnittelijaa. Patja joutaa itse puutarhurin koulutuksen saaneena suunnitella ja hallinnoida. Ketään hallintopuutarhuria tarvita.


      • aooao
        Töihin.töihin kirjoitti:

        Patja on kuulemma myös puutarhuri ? Käyttämätöntä kapasiteettia ?

        Patjan pitäisi valita halpaa työvoimaa kuntouttavalla työtoiminnalla Lieksan työllisyyspalvelut 9 euron päiväpalkka pitäisi Patjalle kelvata vaikka harjan varressa työtön nojailee tekemättä mitää.
        Kyllösellä oli tipin topin puistot kunnossa vaikka temperamenttiakin oli sellainen pitää ollakin. miksi arvostelun kohteeksi joutunut lähti työpaikasta hyvä työntekijä. nykyisin pidetää ilmaista työvoimaa näiden työtaidot on persiistä jos annetaan mellastaa puistotyössä ilman valvontaa.
        Kuntouttavassa työtoiminassa kulkevat lumikolan kanssa puolen tusinaa miestä kesällä on varmaan haravointivälineet käytössä


    • näillä.pärjäisi

      Kaupunki ei tarvitse muuta kuin 5 johtajaa hyvällä palkalla, ja loput hommat voisi ulkoistaa!

      • aopapa

        Samaa mieltä palkkakustannukset ovat suuria ulkoistetaa ja työllistetää työttömiä kuntouttavalla työtoiminalla ja halpaa on. osulan rätikön siivoukseen korjaukseen sinne työttömät töihin
        työttömien elättämien maksetaan verorahoista jokainen tietää miksi sohvalla makoilusta maksetaan koska työtä on.


      • talvipimmeellä.kahvilla

        Edellä nimim. näillä pärjäisi on ihan oikeassa. Kaupungin väkimäärä on 20 vuodessa pienentynyt 16000 11000 tuhanteen mutta sama määrä virkailijoita, suunnittelijoita ja tarkastajia on.


    • niin.sieltä

      Onko ladut vai kadut paremmin hoidettu? Tärkeämpi tehdä keinolunta. No eipä mitään, koetetaan selvitä pihaliittymän tukkeista.

    • 9ja90

      Pitää ensikesänä laittaa puistotöihin 9 euron päiväpalkan työttömiä neljäksi tunniksi seisallaan haravoimaan, ja 90 euron päiväpalkan koneinsinöörejä pitkällään haravoimaan neljäksi tunniksi päivässä!
      Puistot kukat kukoistaa turistien iloksi ja vaskiviikko on yhtä juhlaa!

      • emoememee

        työttömät seisovat kuin tatit harjan varressa saa olla ulkoilmassa ole tyytyväinen työtön vanhukset eivät voi ulkoilla. saa nähdä millainen hoidettu puisto on nähtävissä tulevana kesänä.


    • nnnnnnncb

      Lieksallahan on mopo karannut käsistä joskus muinoin viheralueita perustettaessa. Niitä on niin paljon, että ei ole oikein enää varaa pitää kaikkia hoidettuina. Pitäisköhän metsittää jälleen niin ei tarvitsisi niin paljon nurmikoita leikata.

      • Puistoilija

        Lieksassa on tätä nykyäkin paljon työttömiä ja eikös Lieksakin palauta valtavan summan vai kutsutaanko sitä nyt Kelasakoksi, kun eivät onnistu paremmin työllistämään ihmisiä, vaikka työtä kyllä riittäisi esim. näiden hienojen puistoalueiden kunnossapidossa, ei niitä pidä päästää uudestaan metsittymään.


    • Et.arvaa.kuka

      En vain enää viitsinyt tehdä töitä kun ei muutkaan tee.

    • tiltal

      Miksi kukaan poliitikko ei rivakasti puutu tilanteeseen. Yks jos toinenkin työkyri jättää kaupungin työpaikan. Muualle kyllä kelpaavat töihin. Itsevaltaiselta johtamis touhulta tilanne näyttää ulospäin. Kortelaisella on ilmatilaa annettu yli demokraattisen päätöksenteon. Jos sitten joku tarkastuslautakunnasta puuttuu härskiin menoon niin ulos on meininki. Onneksi sentään sdp ainakin muodollisesti yrittää näyttää suuntaa, mutta oikeistolle ei kelpaa.

    • nojoooisko

      kyllä olen sitä mieltä että kyllä puistot pitäisi päivittää nykyaikaan , kuinmyös on tietty määrä resusseja käytössä ja miten ne kohdennetaan eri alueisiin ja toimintoihin ja suunnitteluun eikä mennä samalla sapluunalla vuodesta toiseen..onko puistoja liikaa se on sitten oma juttunsa mutta voisiko niitä käyttää muuhun tarkoitukseen enemmän?

    • Lieksassa oli aikoinaan oikein koulutuksen saanut puutarhuri. Tämän sanouduttua irti ei säästösyistä palkattu uutta vaan nykyinen nostettiin ko vakanssille puistotyöntekijän hommasta. Kyllönen on kyllä hommaan täysin pätevä. Lisäksi hän hallitsee myös kadunrakentamisen . Siitä esimerkkinä Pielisentien kolmannen vaiheen rakennuttaminen.

    • lieksaneito

      Kyllösen Kari on oikea työmies, ei pöydän takana oleva tirehtööri. Puutarhapuolen koulutu s ja asiantuntemus alansa huippua. - Näissä keskusteluissa tulee esillen, että kun pitkäaikainen työntekiijä jää pois/eläkkeelle., sitä muistellaan yksi päivä ja se on siinä. Uutta nuorat dynaamista henkilöstöä palkataan vanhojen kampuroiden tilalle. Työnantaja ajattelee, hyvä kun läksit..Voidaan siis palkata työnteonharjoittelija ja halvalla .Meitä eläköityneitä ei kaivata , emme ole korvaamattomia

    • kotneuvo

      eikös puistoalan supistaminen ole poliittisten päättäjien asia. jos rahaa ei ole, niin hoidetaan vaan kesäkukat ja keskustan alueen puistot. Se on siinä. Ei näitä asioita virkamiehet päätä. Näyttää vaan siltä ettei ole päätösten tekijöitä näihin asioihin. Tietysti Patjan pitää esittää puistoalueiden supistamista. saadaan sitten oikein retuperälle tämänkin kaupunungin reuna-alueet ja viimeisetkin mökin omistajat tekevät johtopäätöksensä. Yksinkertaista.

      • Hölömönhommaa

        Tässä kaupungissa on virkamiehillä aivan liikaa valtaa, poliitikot eivät aina tiedä, mitä virkamiehet tekevät. Hyvänä esimerkkinä tästä on Rantakylän alasajo, täysin virkamiesten keksintö, josta valtuustoon jäsenillä ei ollut hajuakaan, toivottavasti heillä nyt sitten ovat valmiina myös ne hulppeat tulevaisuuden suunnitelmat, joiden vuoksi Rantakylä piti tyhjentää. Jokin tuolla kaupungin hallinnossa mättää, jos yksi toisensa jälkeen irtisanoutuu.


    • vaaliteemaksi

      Työn vieruksujat kuriin miksi maksetaan työttömyysturvaa jos ei töihin halua mennä

    • semmosta.pellii

      Keskenään vaan tappeloovat työnteosta ei tule mitään.

    • Anonyymi

      Missään Suomessa ei hoideta niin hyvin Puistoja kuin Lieksassa,ainakin näyttää siltä & työntekijät täysiä kymppejä!

      • Anonyymi

        Eikä missään muualla pilata tahallaan kaupunkimetsiköitä. Järkyttävää jälkeä ympäri kaupunkia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä missään muualla pilata tahallaan kaupunkimetsiköitä. Järkyttävää jälkeä ympäri kaupunkia.

        Tienvarret ja sähkölinjat tulisi raivata puustosta puhtaaksi vähintään 40 metriä molemmin puolin, niin loppuisi raivaushommat myrskyllä päljon vähemmäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä missään muualla pilata tahallaan kaupunkimetsiköitä. Järkyttävää jälkeä ympäri kaupunkia.

        Hyvähän tuo että harvennettiin metsiä. Vielä kun keksisi joku kuinka Pielinen saataisiin näkymään edes satamasta kunnolla, auttaisikko aallonmurtajien koivikon kaato?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvähän tuo että harvennettiin metsiä. Vielä kun keksisi joku kuinka Pielinen saataisiin näkymään edes satamasta kunnolla, auttaisikko aallonmurtajien koivikon kaato?

        Tarvitseekohan binderholz koivukuitua? Tuskin. Olkoot aallonmurtajan koivut paikoillaan. Lyhyemmät kuljetusmatkat on ollut kaupungin keskustasta. Puita napsitaan edelleen. Kaksi tukkipuuta on hävinnyt kulttuurikeskuksen vierestä. Aivan priimaa. Sahatavaraksi.


    • Anonyymi

      Aallonmurtajan koivut kodalle polttopuuksi. On kyllä totta että se koivikko peittää Mönninselän näkymät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe