Aikamiespoika äitinsä rahastettavana

Ei.hyvältä.näytä

Mitä mieltä olette että 47-vuotias aikamiespoika joutuu asumaan äitinsä kanssa edelleen? Äiti on nostanuta vuosikaudet poikansa eläkkeen ja nyt kun poika sai isänsä perinnön johon äidillään ei ole mitään oikeutta avioeron takia, äiti takuulla käyttää rahoja. Heti kun perintö tuli niin äiti teetti asuntoonsa monen kuukauden remontin.
Tämä äiti sanoi jo vuosia sitten että hän ei halua olla yksin ja että hän ei pienen eläkkeensä takia selviä muka vastikkeesta kun asuntoon tehtiin putkiremontti.

Äidillä on kuitenkin oma perintönsä isänsä kuoltua, ainakin useita kymmeniä tuhansia euroja. Kun sanoin että miksei hän maksa omasta perinnöstään, niin hän sanoi ettei hän niitä rahoja käytä, hänen täytyy selvitä eläkkeellään.
Poika on jo useiden vuosien ajan sanonut että haluaa muuttaa omilleen. Nyt kun perintö tuli, epäilen ettei äiti päästä poikaa rahojen takia.

Pojalla oli joskus peliongelmaa ja äiti otti pankkitunnukset haltuunsa. Tiedän että ainakin pari vuotta sitten äidillä oli vielä pankkitunnukset kun ihmettelin kun hän alkoi puhelimessa lukea pojan lääkärikäyntiä omakannasta, että miten hän sinne pääsi, niin hän sanoi että hänellä on pankkitunnukset.
Miten käy aikamiespojan rahojen? Jos toisella on pankkitunnukset, niin eihän se mitään auta vaikka rahat olisivat eri tilillä kuin mihin esim. eläke tulee. Itselläni ainakin on samojen pankkitunnuksieni alla kaikki tilini.
Poika ei saa kunnon lääkitykstä vaan on jatkuva pelkkä bentso lääkkeenä. Aikanaan kun pojalla oli psykiatri, äiti meni tämän aikuisen poikansa mukana aina vastaanottohuoneeseen. Varmaankin vahtimaan mitä poika puhuu, koska tämä äiti jo vuosia sitten haukkui kaikki psykiatrit jotka ehdottivat pojan omilleen muuttamista.

Enhän tiedä kun en ole näkemässä, mutta tulee mieleen että voisko äiti kiristää pojaltaan rahaa kun bentsot ovat hänellä lukkojen takana ja hän annostelee niitä. Suuri mahdollisuushan olisi että äiti sanoisi ettei tipu bentsoja jos ei heru rahaa...Poika on nimittäin niin riippuvainen jo bentsoista ettei tule toimeen ilman niitä.

Olen jo vuosia kehottanut tätä äitiä toimittamaan pojan oikeanlaiseen hoitoon jossa saisi kunnon täsmälääkityksen ja aluksi vaikka johonkin tukiasuntoon jossa henkilökunta opastaisi hoitamaan asioitaan, siivoukseen, johonkin kuntouttavaan työhön ja huolehtisi lääkkeiden jakelusta.
Mutta eihän minulla tietenkään ole mitään valtaa ja tämä aikamiespoika on aivan äitinsä manipuloima ja hallinnassa.

5

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bjbbjbkjjkjnknk

      Yksi vaihtoehto tilanteen selkiinnyttämiseksi ja muuttamiseksi olisi se, että teet maistraattiin ilmoituksen pojan kyvyttömyydestä hoitaa raha-asioitaan ja selvitä arkielämästä. Pyydät virkaholhoojan nimeämistä pojan taloudellisen turvan takaamiseksi.

      Vaikka kunnallista virkaholhoojaa ei nimettäisi, vaan maistraatti nimeäisi holhoojaksi lähiomaisen eli pojan äidin, joutuisi äiti lain velvoittamana tekemään kirjanpidon pojan rahojen käytöstä. Ja tähän luetaan mukaan myös mahdolliset perintörahat. Joka euro on löydyttävä listasta, ja selitys/kuitit on oltava.

      Näin minä tekisin, ja näin yleensä tehdäänkin. Esimerkiksi pankeistakin otetaan maistraattiin usein yhteyttä, jos havaitaan että asiakas on 'hieman pihalla'. Asiassa ei ole mitään pahaa, vaan tämä järjestelmä on olemassa nimenomaan sen vuoksi, ettei kukaan pääse hyväksikäyttämään tai kavaltamaan sairaan ihmisen varoja.

    • syyonmikä

      Miten tuo poika itse haluaisi asioittensa olevan? Omasta tahdostako asuu äitinsä hoidettavana ja huollettavana sairautensa johdosta? Aloittajaa näkyy huolestuttavan pojan rahat.

      • ssas

        "Poika on jo useiden vuosien ajan sanonut että haluaa muuttaa omilleen. Nyt kun perintö tuli, epäilen ettei äiti päästä poikaa rahojen takia."

        Siis poika haluaisi muuttaa omilleen. Aloittaja EPÄILEE, ettei äiti anna, koska hyötyy pojan rahoista. Selvää taloudellista hyväksikäyttöä, jonka lopettamiseksi tulee toimia kuten viestissä 2 ohjeistettiin. Tietenkin pitää tutkia, onko mies tosiasiallisesti edunvalvonnan tarpeessa sairautensa ja peliriippuvuutensa takia ja siihen tarvitaan lääkärin todistus yms. Jossain tapauksessa tarvitaan kärjäoikeuden päätös edunvalvonnan tarpeesta. Jos käy ilmi, ettei äiti ole kelvollinen ajamaan poikansa etua, häntä ei siihen todennäköisesti voida määrätä.


      • montaamieltä
        ssas kirjoitti:

        "Poika on jo useiden vuosien ajan sanonut että haluaa muuttaa omilleen. Nyt kun perintö tuli, epäilen ettei äiti päästä poikaa rahojen takia."

        Siis poika haluaisi muuttaa omilleen. Aloittaja EPÄILEE, ettei äiti anna, koska hyötyy pojan rahoista. Selvää taloudellista hyväksikäyttöä, jonka lopettamiseksi tulee toimia kuten viestissä 2 ohjeistettiin. Tietenkin pitää tutkia, onko mies tosiasiallisesti edunvalvonnan tarpeessa sairautensa ja peliriippuvuutensa takia ja siihen tarvitaan lääkärin todistus yms. Jossain tapauksessa tarvitaan kärjäoikeuden päätös edunvalvonnan tarpeesta. Jos käy ilmi, ettei äiti ole kelvollinen ajamaan poikansa etua, häntä ei siihen todennäköisesti voida määrätä.

        Uskoisi nyt jo tuon ikäisen miehen osaavan itse päättää asumisestaan ja elämisestään ilman äitiä, jos terveys on kunnossa. Sivullistenhan on niin helppoa ihmetellä asetelmaa, kun eivät tiedä koko totuutta. Asiahan voi hyvinkin olla juuri päinvastainen, ettei tule yksinään toimeen, vaan asuu sen vuoksi äitinsä kanssa. Tuttu ympäristö tutun henkilön luona on aina turvallisemman tuntuinen monellekin.


    • Ei.hyvältä.näytä

      Mikä on syy että viesti poistetaan tällä palstalla? Viimeisin viestini ja sen jälkeen kirjoitettukin on poistettu ja tuolta ylempää on myös poistettu. Laitoin edellisessä viestissäni että tämän aikamiespojan äiti ei anna aikuisen poikansa syödä skitsofreniaan tarkoitettuja lääkkeitä vaan pelkkiä pameja poika syö.
      Muutama vuosi sitten tämä äiti sanoi että hän on kirjoitellut tämän S24 lääkepalstallekin viestejä neuroleptien vaarallisuudesta. Vaarallista on mielestäni kirjoitella lääkkeistä provosoivan kielteisesti kun ei ole todellakaan alan henkilö eikä asiantuntija.
      Pelottaa ajatuskin että moniko on tällaisen kirjoittelun seurauksena lopettanut tärkeän lääkityksensä. Tunnen erään joka lopetti lääkityksensä pariinkin otteeseen. Seurauksena matka akuuttipsykiatriselle sairaalaosastolle. Nykyään tämä henkilö tajuaa että hän tarvitsee lääkityksensä koska aivokemiat menevät muuten ihan sekaisin.
      Henkilö opiskelee korkeakoulussa ja saa loistavia arvosnaoja. Kuinka hukkaan älykkään ihmisen elämänsä olisikaan mennyt jos ei olisi sitoutunut lääkitykseensä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1690
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1329
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1075
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      5
      1009
    Aihe