Ajattele lapsiasi - säästä metsäsi

Sinä kyllä ehdit kuolla ennenkuin ilmastonmuutos näyttää kauheutensa, mutta lapsesi/lapsenlapsesi joutuvat läpielämään sen. Jälkipolvia ajatteleva metsänomistaja pyrkii maksimoimaan hiilinielun - metsänhoidossa se tarkoittaa täysrauhoitusta. Näin se on. Sinun rahat riittää kyllä hyvin loppuelämääsi - ei tarvitse metsää riistää ja riipoa. Se on myös kaikkien metsäneläinten koti - miltä itsestäsi tuntuisi olla koditon?
Ilmoita

Ajattelen juuri lapsiani, hoidan metsiäni hyvin ja hakkuut ajallaan. Lapset saavat aikanaan perinnöksi eri-ikäistä metsää, jolloin heillä on säännöllistä tuloa metsästä. On harvennuksia ja päätehakkuita tiedossa. Toki taimikoiden hoitoakin on tiedossa, koska juuri on uudistettu 8,8ha aukko. Tosin sekin ehtinee jo hyvään vaiheeseen lapsieni alkaessa hoitamaan sitä.
Lisää tietty ostan metsää koko ajan, joten perintöä tulee riittämään! Toki on heille muutamia sijoitusasuntojakin tulossa, joita saavat vuokrata tuollaisille tyhjän puhujille.
Ilmoita
Ei niillä lapsillasi tule olemaan mitään hyötyä metsistä ja asunnoista. siinä vaiheessa kun maailman talousjärjetelmät ovat romahtaneet hallittsemattoman ilmstonmuutoksen myötä. Ei Suomi ole erillinen saareke, kun riittävän isolla alalla maailmasta eläminen käy mahdottomaksi miljardien ihmismassat alkavat vaeltaa... Eikä siinä auta vaikka kuinka koittaisi lahdata niitä rajoille.
2 VASTAUSTA:
Olet näemmä näitä ilmastoaivopesun uhreja.
Kieltämättä ilmastopropakanda on nerokas keksintö nyky talouden markkinoille.
Todennäköisesti jos olisin diktaattori käyttäisin samaa stradekiaa kansalaismassojen valjastamiseksi pikkusormeni ympärille.
Ensin aivopestään alemman portaan väestö uskomaan johonkin hapatukseen ja sen jälkeen kerätään rusinat pullasta. (rikkaat kerää tyhmemmän alemman kansanosan rahat) Uskonnothan perustuvat samanlaiseen ideologiaan.
Sinulle luodaan mielikuvitusolento jota alat lopulta palvomaan kuolemanpelossa.

Maapallo ei hetkahda suuntaan eikä toiseen ilmaston muuttuessa jota on tapahtunut sadatmiljoonat vuodet.
10 000 vuotta sitten maamme päälläkin oli kilometrin paksuinen jäämassa. Muuttivatko lisäverot neanderintalin ihmiselle tervastulien poltosta jäämassojen vetäytymiseen? Ei. Sikäli emme tiedä verotettiinko heitä edes mutta nyky käytännön mukaanhan sen ilmanmuuta täytyi johtua heidän tulenteko tavoistaan.
Vastaavia esimerkkejä maapallon historiaan voisi kirjata tuhansia joita pallolla on tapahtunut ilman ihmisen vaikutusta ja tulee tapahtumaan jatkossakin vaikka ydinsodat tuhoaisivat kaikki maailman ihmiset.

Ainiin. Hoidettu metsä on paras hiilinielu. Ikimetsä lahoavine runkoineen sitoo huomattavan paljon vähemmän hiiltä vaikka elättää ehkä tiettyjä hyönteisiä enemmän kuin taas hyvin hoidettu ja voimakkaasti kasvava metsä sitoo suuret määrät hiiltä. Tämän luulisi tietävän jo tyhmemmänkin uskovaisen.
Ugh olen puhunut!
Juuri tuo kanadalainen tutkija piti Suomen hyvin hoidettuja metsiä hyvinä hiilensitojina. Hoitamattomat metsät hän piti riskinä metsäpalojen vuoksi, niistä vapautuu melkoisesti hiiltä ilmakehään. Kanadassa palaa vuosittain 1,3 miljoonaan hehtaaria hoitamatonta metsää.
https://yle.fi/uutiset/3-10686844

Jos pelkäät maailman romahdusta, niin tuskin tapahtuu ihan äkkiä. Ja sekin tapahtuu asteroidin törmätessä maapalloon!
+Lisää kommentti
Niinno Suomen metsissä ei tätä "ikimetsäongelmaa" tule olemaan: metsämme ovat kaikki niin nuoria, lähes taimikkoja valtaosa: edes satavuotiasta (joka metsän iässä on vasta murkkuikäinen tai nuori aikuinen) saa melkein hakemalla hakea. Parasta mitä metsäomistaja voi siis tehdä (ihan huoletta, ilman pelkoa siitä että hänen metsänsä muuttuisivat yhenäken päästölähteeksi) on jättää metsänsä rauhaan. Silloin hiilensidonta on maksimaalista. Ns. hoidetussa metsässä se EI sitä ole. Siinä on aina enemmän tai vähemmän aukkoja (kun vaikka ilmasta käsin asiaa tarkastelee). Eli kasvu/ha ei voi olla niin hyvä kuin täystiheässä. Tässähän metsänomistajia usein pyritään pissimään silmään: että hoidettu olisi paras nielu. Se on uskonasia. Mitä usko on? "Lujaa luottamusta siihen mitä toivotaan". Mitä tieto/tiede on? "Hyvin perusteltu tosiuskomus". Dataa löytyy, jos on uskallusta sitä hakea.
1 VASTAUS:
Kirjoituksestasi huomaa, että olet ulkona asioista kuin lumiukko, mutta niin ovat kaikki viheridiootit muutenkin, joiden mutufakta perustuu vain jonkun risuparran aivopesuun.
Kukaan ei kiellä sinua ostamasta metsää!
Ei muutakun lyömälehteä tiskiin ja kaupoille ja sitten jätät kaikki sinne lahoamaan ja saat mielesi tyytyväiseksi.
Yleensä kieltämässä ovat suuremmassa äänessä ne joilla ei ole aariakaan metsää omassa omistuksessa. On helpompi kieltää muilta, kuin kieltää samalla itseltäänkin.
+Lisää kommentti
Painavaa puhetta Todenpuhujalta. Mikä parasta niin totuus sai taas metsätaloususkovaiset ulos poteroistaan ja toistelemaan kepulaisia kliseitään, joissa on yhtä paljon totuuden siementä kuin Lavrovin puheissa.

Toivottavasti tuleva hallitus keskeyttää kaiken hakkuutoiminnan metsähallituksen mailla. Yksityisille metsänraiskaajille sopiva ympäristövero hakatusta puukuutiosta voisi olla kuitupuussa 1 e/ motti ja tukkipuussa 3 euroa. Näin kerätyt varat käytettäisiin suo- ja metsäluonnon suojeluun.
2 VASTAUSTA:
Minä en vielä ole nähnyt kertaakaan täällä nimimerkki ’todenpuhujalta’ ’painavaa puhetta’, jos sillä tarkoitetaan jotain hyvää edes joltakin kannalta. Olen lukenut tätä palstaa vuosikausia, ja aina ko nimimerkin kirjoitukset ovat olleet tukevasti jalat ilmassa ja vailla mitään omakohtaista kokemusta tai tietämystä metsään liittyvistä asioista. Saati, että itse tekisi konkreettisesti jotain asian eteen. Kertoisi nyt edes millä korvaisi kaikki puupohjaiset tuotteet ja miten itse on niiden suhteen toiminut. Helppo on vaatia muilta toimia suureen ääneen valkoviinilasin takaa taivastellessaan muutaman puolilahon puistopuun kaatamista. Katellisena uskoo metsänomistajien vaihtelevan citymaastureita alinomaa ja matkustelevan thaikkuihin ja ahmivan ravintoloissa herkkuja. Näinhän hän on kirjoittanut usein. Tuollaiseen se mielikuvitus johdattaa, kun tarpeeksi viinillä sitä liottaa.

Täysin turha höpöttäjä...
Hyvä vastailla itselleen kuin uskotellakseen muille, että joku muka olisi kanssasi samaamieltä.
+Lisää kommentti
Jännästi asiat muuttuvat. Joku vuosi sitten sahateollisuus vaati rankaisuveroa sille joka ei myy tukiimetsäänsä. Nykyään aukkohakkuu on ilmastomielessä kauhistus. Mitähän seuraavaksi.
Vero tai ei, minä en myy metsääni.
1 VASTAUS:
Kyllä kepu-ukkeleiden paniikki on taas suurta (tuolla edellä), kun hieman totuutta sohaistaan. En itse kieltäisi kokonaan metsätaloutta, mutta metsähallituksen puuhat tulisi ainakin tutkia. Kyseinen laitos parturoi suojametsäalueella paljaaksi aloja, joiden kantorahatulo on selvästi alle uudistamiskustannusten. Tämän totuuden muuksi kääntäminen vaatii pekkarointia. Metsähallituksen ylin homma näyttää olevan nykyään puumarkkinoiden sotkeminen eikä tulouttamiset valtiolle.

Osa-aikaeläkeläiselle pisteet myymättömyydestä. Samalle kannalle olen kaatumassa minäkin. En niinkään luonnonsuojelun vuoksi vaan sen vuoksi, että neuvostoliitosta tuotavasta puusta maksetaan tuplasti mitä suomalaisille. Jokatoinen putikalle annettu euro menee pyssyihin, joilla käydään kohta mm . Suomea vastaan. Osa metsänomistajista näyttää kokevan isänmaalliseksi velvollisuudekseen puuntuottamisen.... sellufirmojen neuvostosympatioiden vuoksi olen itse kääntymässä änkyrälinjalle ja haavistolaisten joukkoihin.
+Lisää kommentti
Huvittavia näiden kallion ns.vihreiden hupijutut. Persaukiset valtion elätit puhuvat kuin omistaisivat metsää. Tuskin edes metsässä ovat koskaan käyneet. Silti rinta rottingilla valehdellaan sujuvasti. Häpeäisitte edes vähän!
1 VASTAUS:
Pahoin pelkään, että et erota puupeltoa metsästä. Niitty ja aiv-pelto muistuttavat avaruutensa puolesta toisiaan, mutta ovat tyystin eri ekosysteemejä. Edellinen on erinomaisen monimuotoinen laitos ja jälkimmäinen ei. Lajimäärät edellisen hyväksi noin 8-1. Ja sama juttu se on puuston suhteen, Eli olet Tietoo yksi niistä harhaanjohdetuista ja lapsena muilutetuista metsätaloususkoivaisista, jonka tulisi hieman tutustua asiaan. Jo koulukirjojen uudelleen tavaaminen auttaisi asiassa.
+Lisää kommentti
Ympäristöjärjestöjen mukaan puun poltto tuottaa 1.5 - 3-kertaisen määrän hiilidioksidipäästöjä verrattuna fossiiliseen energiaan
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsä/artikkeli-1.389088
Meikäläisellä on omakotitalossa puukattila ja öljykattila. Polttopuut on kerätty pystyynkuivaneista, tuulenkaadoista, hakkuutähteistä ym jätepuusta. Onko siis kasvihuonekaasupäästöjen kannalta parempi jättää nuo metsään lahoamaan ja polttaa sen sijaan fossiilista polttoainetta? Näinhän nuo ympäristöjärjestöt ihan selvästi väittävät.
1 VASTAUS:
En viitsinyt lukea linkitystäsi, mutta varmaan on, kuten sanoit. Enkä ymmärrä minäkään. Omakohtaisesti käytän vuoden polttopuiden hankintaan fossiilisia noin 50 ltr/ vuosi. Ja sillä määrällä tosiaan ajan mönkijällä sen rapiat kymmenen kiintoa talvea varten. Sillä lämpenee saunat ja sun muut. Ihmetyttää välistä nuo samperin ilmastolaskurit joissa kaltaisiamme puulämmittäjiä ei huomioida milläkään tapaa. Kysellään, että paljonko on torpan lämpö ja montako on neliötä..... Hiukkasia tästä hommasta toki taivaalle päätyy, mutta josko nuo mahtuu, kun naapuriin on noin kilometri.
+Lisää kommentti
Tää 248 luulee asfalttia niityksi ja joksikin laitokseksi. Tarkoititko poliisi vai palolaitosta? Kannattaa vähentää huumeidenkäyttöä kun tuntuu puheet niin sekavilta. Tiedoksesi että yksi suuri valtamerilaiva tuottaa rikki ym saasteita saman verran kuin 50 miljoonaa henkilöautoa. Kumma kun nämä tekovihreät ei siitä puhu mitään. Mutta mummon pissa tai maitopurkki uunissa poltto luokitellaan maailman suurimmaksi saastuttajaksi. Tuntuu että apukoulun loppukoetta ei läpäisty.
2 VASTAUSTA:
Tuossa tuli lopullinen vahvistus sille, että juominen ei kannata. Näin on. Juominen ja maatalous on huono yhdistelmä. Hulluksi tullaan kaikki.... myös täällä tukipuolella jos tuomoisille pitää rahaa lähettää.
Lyhyt kysymys.... oletko ps?
+Lisää kommentti
Todenpuhuja osaa sanansa laittaa. Hän on huomannut, että noin 40 % tämän saitin lukijoista tarvitsee apua. Apua ylhäältä. Keskustalaiseen saastaan ei auta edes artiklla 5.
2 VASTAUSTA:
Onko muka kaikki metsänomistajat kepulaisia? Minä ainakaan en ole ollut koskaan kepulainen, kokoomuslainen olen ollut lähes koko ikäni ja metsää me on hoidettu kunnolla useamassa sukupolvessa. Yli 100 vuotta sitten isovaarini teki aukkohakkuita ja niistä aukoista on tehty jo uudet aukkohakkuut aikaa sitten ja nyt kasvaa jo uutta puuta ja kohta harvennuksia pukkaa.
Minä olen ostanut lisää metsää ja ostetaan koko ajan lisää. Jos joku haluaa jättää metsänsä hoitamatta perinnöksi lapsilleen, niin ihan vapaasti minun puolestani, minä en sitä tee omille lapsilleni. Omat lapseni saavat hoidettua metsää perinnöksi.

Todenpuhuja saa tehdä omille metsilleen ihan mitä haluaa, mutta saa jättää toisten metsät rauhaan. Lahkolaiset on ennenkin johtaneet uskovaisia harhaan, todenpuhuja yhden sortin lahkolainen.
Kuten tuolla aikaisemminkin sinulle vastasin niin turha sinun on vastailla omiin kirjoituksiisi kuin uskotellakseen että joku muukin olisi yhtä typerä kuin sinä.
Ja toisekseen kuten edellinenkin. Minäkään en ole kepulainen vaikka metsää runsaasti onkin.
Minulla on kaiken ikäisiä metsiä joista huolehdin että kasvavat laadukkaaseen tukki ikään saakka. Tukkimänniköitä en kiirehdi kaatamaan koska mänty puuna kestää reilusti kauemmin mutta tukkikuusikoiden kiertoa pyrin pitämään yllä näiden ollessa siinä noin 80 vuoden iässä ja aiemminkin.
On jotkut maattomat vihreät pyrkineet kateuksissaan osaa alueista suojelemaankin mutta mitä enemmän metelöivät ja harovat vastaan sitä kovemmin teen metsäkauppaa.
Jos olisivat hiljaa niin julkisuudessa kuin muutenkin ei minulla olisi välttämättä tarvetta hakkuuttaa puuta kuin nimeksi.
+Lisää kommentti
Miten sitten toimisi parhaiten ja oikein lapsiensa, ja yleensä ihmiskunnan tulevaisuutta ajatteleva? Omien metsälöiden täysrauhoituksen lisäksi voi pyrkiä ostamaan lisää metsää sikäli kuin likviditeettiä riittää. Ja metsänomistajilla yleensä on varoja/varallisuutta, jonka voi muuttaa rahaksi metsänostoa varten. Paras ostokohde on päätehakkuu-uhan alla oleva vanha metsä, koska pian hakkuun jälkeen puihin sitoutuneestä hiilestä 85% on taivaalla (lyhytikäiset tuotteet: paperi, pahvi ym.), vain 15% jää sitoutuneena johonkin pidempi-ikäiseen, kuten puurakennuksiin. Seuraavaksi paras on varttunut kasvatusmetsä, sitten nuori kasvatusmetsä jne. Kohde saattaa usein olla jo harvennettu, jolloin hiilidioksidia ilmasta sitovaa kasvavaa vihermassaa on mahdollista lisätä ostamalla taimitarhoilta esim, kuusentaimia ja istuttamalla niitä aukkopaikkoihin melko tiheään. Kuusi on puolivarjopuu , ja näinollen menestyy isomman metsän allakin. Tarkoitus on saada metsälö kasvamaan koko kasvuvoimallaan, maksimaalisen tiheänä. Joku miettii: mutta entäs ne lahopuut, kuolleet puut, eikö net päästä hiilidioksidia? Ne ovat hiilivarasto edelleen, vaikka hiemän päästävätkin (lahoavat) kesäkaudella. Parhaimmillaan tuo lahoaminen kestää vuosikymmeniä. Ja puntit sidonnan ja päästön kanssa ovat tasan siinä vaiheessa kun puu on muuttunut takaisin mullaksi. Lisäksi metsässä kuuluu olla lahoa puuta monimuotoisuuden turvaamiseksi. Luonnossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, se on luonnon järjestys; ei ole turhia öttiäisiä. Lahopuun määrästä voisi vasta alkaa huolestua sellaisessa (nyt) kuvitteellisessa tilanteessa, jolloin koko metsä olisi alkanut kuolla pystyyn; lakata olemasta "vihreä". Tapahtuuko sellaista ylipäätään suomalaisessa metsässä, epäilen. Ainakaan min. 150 vuoteen ei tarvitse olla huolissaan. Sen jälkeen mahdollisesti voisi olla järkevää poistaa osa kuolleesta puuaineksesta, ja käyttää se sitten järkevästi. Ilmastonmuutos ei odota vuosikymmeniä, aika toimia on nyt.
Ilmoita
Todenpuhujalta jälleen hyvä avaus ja perusteltuja kommentteja. Vaikka olen itsekin metsänomistaja, niin se ei tarkoita omalla kohdalla sitä, että kaikki metsäluonto pitää maillani tuhota. Vähätuottoiset, monimuotoiset ja pienvesistöiset alueet jätän suosiolla koppakuoriaisille ja hömötiaisille. Olen vaikuttunut suurmetsänomistaja Timo Kujalan tekemisistä; hänellä on enimmäkseen omistuksiensa suhteen eurot mielessä, mutta typeryyksiä hänen ei ole tarvinnut harrastaa. Myös suojelulla on sijansa. Vaikuttaa kokemuksieni mukaan sille, että mitä suurempi yksityinen metsänomistaja on sitä enemmän sillä on silmää luonnolle. Persaukiset (yl kepulaisia farmareita) pienmetsänomistajat tekevät kaikkein hirveintä jälkeä luonnossamme.
3 VASTAUSTA:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Olen kans sitä mieltä, että nyt on oikia hetki laittaa puuta pinoon ja mettään komiat aukot ja harvennusrästit työn alle. Nyt kun jos oikeen ajatellahan niin sitte parin, kolomenkymmenen vuoden kuluttua ne aukkopaikat on taas kasvunsa huipulla ja hotii ihan maharottomasti sitä hiiltä Ja täs lähivuosin olis tälle nuorisolle kasvavalle mukavasti kesätöltä taimikon perkuus ja istutuksilla.
PorskuttavaKepu kirjoitti:
Olen kans sitä mieltä, että nyt on oikia hetki laittaa puuta pinoon ja mettään komiat aukot ja harvennusrästit työn alle. Nyt kun jos oikeen ajatellahan niin sitte parin, kolomenkymmenen vuoden kuluttua ne aukkopaikat on taas kasvunsa huipulla ja hotii ihan maharottomasti sitä hiiltä Ja täs lähivuosin olis tälle nuorisolle kasvavalle mukavasti kesätöltä taimikon perkuus ja istutuksilla.
Ei tuon provoiluihin kannata vastata. Jättää omaan arvoonsa trolli.
Mutta se on totta että itsekin olen kannustanut asiakkaita lisäämään metsäkauppoja etenkin sieltä vanhemmasta päästä koska monilla tahoilla on pyrkimys päästä näihin monien isovanhempien huolella kasvattamiin vanhoihin metsiin kiinni suojelutoimillaan niin on parempi että se metsä on nuorta talous metsää kuin vanhaa hongistoa koska se talousmetsä ei kiinnosta suojelutoimiin.
Valtio rauhoittakoon omiaan mutta yksityismetsät jääkööt maanomistajien päätäntävaltaan.
Jokaisella täällä on oikeus ostaa metsää ja käsitellä sitä haluamallaan tavalla. Suurinosa haluaa maksimoida tuoton ja hoitaa hyvin metsiään. Harva jos yksikään haluaa lahottaa sijoituksensa pystyyn vaikka mielellään keskustelupalstalla provoavatkin.
Vai kuka myöntää esim uuden talon ostaessaan että jättää välittömästi ja laiminlyö talon huollon vuosien mittaan ja rapistuttaa ja lahottaa sen vapaaehtoisesti pystyyn jolloin jälleenmyyntiarvo on nolla?
Metsänhoitajaa kirjoitti:
Ei tuon provoiluihin kannata vastata. Jättää omaan arvoonsa trolli.
Mutta se on totta että itsekin olen kannustanut asiakkaita lisäämään metsäkauppoja etenkin sieltä vanhemmasta päästä koska monilla tahoilla on pyrkimys päästä näihin monien isovanhempien huolella kasvattamiin vanhoihin metsiin kiinni suojelutoimillaan niin on parempi että se metsä on nuorta talous metsää kuin vanhaa hongistoa koska se talousmetsä ei kiinnosta suojelutoimiin.
Valtio rauhoittakoon omiaan mutta yksityismetsät jääkööt maanomistajien päätäntävaltaan.
Jokaisella täällä on oikeus ostaa metsää ja käsitellä sitä haluamallaan tavalla. Suurinosa haluaa maksimoida tuoton ja hoitaa hyvin metsiään. Harva jos yksikään haluaa lahottaa sijoituksensa pystyyn vaikka mielellään keskustelupalstalla provoavatkin.
Vai kuka myöntää esim uuden talon ostaessaan että jättää välittömästi ja laiminlyö talon huollon vuosien mittaan ja rapistuttaa ja lahottaa sen vapaaehtoisesti pystyyn jolloin jälleenmyyntiarvo on nolla?
Provoa ei ollu kuin tuo nuoriso- osio. Niitähän ei niin vaan metsään saa, sielä voi tulla hikin.
+Lisää kommentti
Aika heppanen rinnastus. :) Ihminen on ristiriitainen olio. Voi kysyä myös miksi suomalaiset ahmivat itsensä palleron muotoon. Kansalaisten ylipaino on yhteiskunnallinen vitsaus: miljardien (täysin turha ja) ylimääräinen kuluerä terveydenhuollolle, joka voidaan ajatella kustannettavan esimerkiksi juuri metsien pääomaverotuksella valtion kassaan. Miehistä 60% ja naisista 40% on ylipainoisia, ihvoittuneita siis; suonissa virtaa rasvainen veri niitä ahtauttaen. Miehillä ylipaino aiheuttaa hormonaalisessa mielessa naishormoni estrogeenin määrän lisäystä, naisilla taas testosteronin lisäystä. Eli miehet naisistuu ja naiset miehistyy. Monella miehellä onkin ns. manboobsit nykyään.
Ilmoita
Pystyyn lahoavan metsän hiilinielu on negatiivinen.

Kasvun pysähdyttyä lahoamisesta vapautuu enemmän hiiltä kuin kasvu käyttää.

Metsien käyttöä tulee jatkaa mm. fossiilisten polttoaineiden korvaamiseen ja kestävään rakentamiseen, jolloin niiden hiilensidontakyky säilyy hyvänä kasvun myötä.

Pystyynlahottaminen ei ole kestävää ilmastollisesti.
Vrt. esimerkiksi Kanadan ongelmat.
1 VASTAUS:
Sementin teko aiheuttaa 17% maailman co2 päästöitä. Jos betoni rakentamista vähennetään vaikka puoleen ja korvataan puulla , mailman pelastuminen on jolähellä.
Betonirakennukset homehtuu.
+Lisää kommentti
Kyllä se on näin, että päätehakkuut napapiirin pohjoispuolella tulisi kriminalisoida kiireesti. Sen alapuolella kaikki hakkuut tulisi laittaa ympäristöluvitukseen. Suomessa ollaan kovasti tietäväisiä Brasilian ja Kongon sademetsien tiimoilta..... samaan aikaan maassamme tuhotaan kiihtyvään tahtiin suo- ja metsäekosysteemejä, jotka ovat ainutlaatuisuudessaan sademetsien veroisia.

Olen tullut aivoriihessäni siihen johtopäätökseen, että tulevan hallituksen tulee kansallistaa 90% maa-alastamme. Tästä kansallistettavasta maa-alasta puolet tulee laittaa pysyvän rauhoituksen piiriin. Hirveän paljon tässä rauhoituksessa tulee ennallistettavaa. Erittäin huonoon kuntoon on metsäluontomme viime vuosikymmeninä päässyt....

On helppo muistella omaa nuoruutta. Kun aamulla lähti lintumetsälle niin sai kävellä halutessaan koko päivän pitkin metsiä. Nyt on se tilanne, että kun oikein koukkii ja reittinsä tarkoin suunnittelee on sitä metsäpätkää vain noin neljäsosa päivän taipaleesta. Muu on kynnettyä rääseikköä.
1 VASTAUS:
"Kun aamulla lähti lintumetsälle..." Eikös huvimetsästys ole mitä törkein rikos luontoa kohtaan? Ei pitäisi olla kanttia moittia metsänhoitoa kun itse raiskaa luontoa tuolla tavalla.
+Lisää kommentti
Suomi on tuhottu kepulaisen metsätalouden toimesta niin huonoon kuntoon, että tulee pakostakin mieleen että olisiko Suomelle ollut siunaus, jos Neuvostoliitto olisi onnistunut valtaamaan maamme viime rähinöissä. Neuvostolainen metsätalous on paljon kehittyneempää kuin suomalainen eli se jättää tilaa myös luonnolle.
1 VASTAUS:
Päivän parhaat naurut:D
Nyt menee jo epätoivoiseksi propakandasi.
Olen täällä sinun "neuvostoliitossasi" käynyt työni puolesta seuraamassa paikallista metsätaloutta ympäri maata. Oikeastaan sinun pitäisi lähteä sinne matkaan niin tietäisit mitä se on.
No mielummin sinä elät omissa kuvitelmissasi kuin ottaisit metsätaloudesta mitään selvää. Taitaa alkaa yksiössä seinät kaatumaan päälle? :D
+Lisää kommentti
se on niin.metsiäni hakataan juuri niin ku haluan.ja hoidollisesti on tarvetta.siihen ei jotkut räkänokat PYSTY puuttumaan,ne metsät on nääs mun omaisuutta.ei SINUN.pidäppä se milees.jo on.
3 VASTAUSTA:
Ei hakata sen jälkeen kun maasi kansallistetaan ja sinut laitetaan ympäristörikoksia viljelleenä kepulaisena 10 vuodeksi vankilaan.
SuomiTuhottuu kirjoitti:
Ei hakata sen jälkeen kun maasi kansallistetaan ja sinut laitetaan ympäristörikoksia viljelleenä kepulaisena 10 vuodeksi vankilaan.
"sinut laitetaan ympäristörikoksia viljelleenä kepulaisena 10 vuodeksi vankilaan"

Vaikka olen eri mieltä asiassa, niin tuo oli loistava heitto. Tulen lainaamaan tuota virkettä keskustaa vastustavissa debateissa.
SuomiTuhottuu kirjoitti:
Ei hakata sen jälkeen kun maasi kansallistetaan ja sinut laitetaan ympäristörikoksia viljelleenä kepulaisena 10 vuodeksi vankilaan.
Yksikin vero lisää metsiin ja hakkaan joka ainoan puun ja myyn pohjat muille.
+Lisää kommentti
Kanadassa on tilanne tällainen
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/kolumnit/artikkeli-1.316695
https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/metsa/2008-11-20/Amerikan-pahin-metsätuho-Coloradosta-kuolemassa-kaikki-vuoristomännyt-3264873.html
Siellä metsiä ei juurikaan hoideta, annetaan vaan olla omillaan ja hakataan jossain vaiheessa. Ja paljon täysin koskemattomia ikimetsiä. Samaa boreaalista aluetta Kanada on kuin Suomikin.

Varmaankin museoitu metsä on luonnon monimuotoisuuden kannalta hyvä, mutta mikään hiilinielu se ei ole talousmetsään verrattuna, eikä tuota lainkaan uusiutuvaa energiaa ja rakennusmateriaalia joilla voisi vähentää fossiilisen energian käyttöä.
Ilmoita
Maaseuvun tulevaisuuvesta ja Tekniikka& Talouvestahan sitä pätevää dataa löytyy! Lisäksi kyseessä mielipidekirjoitelma :) Mikähän Suomemme metsien keski-ikä mahtanee olla? Poislukien suojelualueet, olisiko 40-50 vuotta, satavuotias metsälö on jo aika harvinainen. Ei siis ikimetsäongelmaa meillä! Palataanko 150 vuoden päästä asiaa uudestaan tarkastelemaan, löytyisikö jostain jo joku ikimetsänpojanalku? Ilmastonmuutos sen sijaan ei odota. Kaikki hakkuut seis, ja kaikin keinoin lisäämään uuden vihermassan kasvua! Oikeesti sinä et tarvitse sitä uutta kiiltävää autoa (metsärahoilla) , ja pelkästään kunnon ja jatkoterveyden kannalta kannattaisi ajella läpi vuoden ajonsa polkuyörällä. 50-luvulla vielä ihmiset liikkuivat omin voimin, ja silloin pullukka oli harvinaisuus, lähinnä koski sikaripatruunoita. Ei metsää voi kukaan yksittäinen ihminen oikeasti omistaa, se kuuluu luonnolle, ihan kaikille yhteisesti. Vähän kunnioitusta. Voi oppia myös häpeemään, ja tehdä parannuksen. Saada sitä myöden uuden armon elämäänsä.
6 VASTAUSTA:
Kun kuuluin metsänhoitoyhdistykseen, motkotttivat vähän väliä metsieni kauheasta kunnosta. Harventaa pitäisi. Ihmettelen miten se putiikki on monimuotoisuus-sertifikaattinsa saanut. Erosin yhdistyksestä ja saan olla rauhassa.
Metsien museoinnilla voidaan tehdä karhunpalvelus ilmastomuutosta ajatellen. Jos iskee samanlainen tuho kuin Kanadassa, niin metsien hiilivarat lahoavat taivaan tuuliin, sensijaan että niillä olisi aikanaan korvattu fossiilista energiaa, terästä, betonia ynnä muuta. Riski on aivan todellinen, vanhat metsät ovat alttiina tuhoille, ja ilmaston lämpeneminen vielä kasvattaa tuota riskiä.
Kanadan, joka ilmastollisesti vertautuu suomalaisiin olosuhteisiin erittäin hyvin, esimerkki riittää todistamaan kuinka hoitamattomaan tilaan jätetyillä metsillä ei ole ilmastonsuojelullisesti arvoa, vaan päinvastoin ne tuottavat hiilidioksidia runsaasti enemmän kuin kasvava metsä. Kanadalaiset ovat jo täydin kädettömiä valtaisasti isompien metsäalueidensa jäätyä hoitamattomiksi, niiden saaminen jälkijättöisin hoitotoimin ilmastollisesti kestävään kuntoon on miltei loppumaton urakka.

Kasvava metsähän syntyy poistamalla osa puustosta harventamalla / poimintahakkuin. Käyttämällä tämä puumassa järkevästi ja mm. korvaamaan fossiilisia polttoaineita saavutetaan kaksinkertainen ilmastollinen hyöty.
Näin Suomessa on onneksi toimittu sodanjälkeinen aika, eikä suuntaa ole syytä radikaalisti muuttaa mikäli haluamme osaltamme olla mukana ilmastotalkoissa.

Pystyyn lahottaminen ei siis ole ilmastollisesti järkevää. Kts. Kanada!
Ei sittenkään, vaikka se omassa agendassa kuinka tuntuisi hyvältä olla tukahduttamassa metsänomistajilta yksityisomistukseen perustuvaa tulovirtaa:
Metsien- ja ilmastonsuojeluhan tässä ei selvästikään ole pääasiallinen peruste tälle iänikuiselle "totuudenpuhujan" ristiretkelle metsien talouskäyttöä vastaan (jo nimimerkki kertoo oman ylivertaisuuden harhasta). Ihmisten kulutuskäyttäytyminen ja sen järkevyys ovat eri asia, jotka eivät tähän metsä- ja ilmastopolitiikkaan kuulu.
Joopajoo - vastaus ei nyt kyllä ole kanada. :) Helevetti köpsää pyrkiä vertaamaan jotain Kanadan koskemattomia erämaa-alueita Suomen metsiin. (jotka nekin siellä olleet valtavat metsäpalot ja myrskyt suoraa seurausta nyt jo muuttuneesta ilmastosta - kuivuus ja kuumuus - muistelepa Suomen viime kesää)
Ja laita tutkimuslinkki siitä että ns. hoidettu harvennettu metsä on parempi hiilensitoja kuin luonnonvarainen vastaavanikäinen. Olet nimittäin väärässä.
todenpuhuja_ kirjoitti:
Joopajoo - vastaus ei nyt kyllä ole kanada. :) Helevetti köpsää pyrkiä vertaamaan jotain Kanadan koskemattomia erämaa-alueita Suomen metsiin. (jotka nekin siellä olleet valtavat metsäpalot ja myrskyt suoraa seurausta nyt jo muuttuneesta ilmastosta - kuivuus ja kuumuus - muistelepa Suomen viime kesää)
Ja laita tutkimuslinkki siitä että ns. hoidettu harvennettu metsä on parempi hiilensitoja kuin luonnonvarainen vastaavanikäinen. Olet nimittäin väärässä.
Kyllä vaan asiantuntijat ovat jokseenkin yksimielisiä, että ilmastomuutos lisää metsätuhoja. Ja nuo tuhoriskit kohdistuvat nimenomaan vanhoihin metsiin.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsä/ilmastonmuutoksen-iskiessä-metsätuhot-lisääntyvät-eniten-pohjoisissa-havumetsiköissä-1.193185
https://yle.fi/uutiset/3-10447322
https://www.metsalehti.fi/kumppaniartikkelit/ilmaston-lampeneminen-pahentaa-juurikaapatuhoja/
https://www.ilmastopaneeli.fi/tiedotteet/suomen-ilmastopaneeli-talvimyrskytuhot-kasvavat-suomessa-metsatuhojen-laajuus-voi-olla-tulevaisuudessa-jopa-kymmenia-miljoonia-kuutioita/
Minäkin olen kuullut jostai höpö- höpö tutkimuksesta, jossa todistettiin harventamaton ja hoitamaton metsä paremmaksi hiilen sitojaksi. Sen mukaanhan Canadan metsiköt pitäs ola ihan huippua hotimaan hiiltä, vaan eipä ole. Ja jos Suomen oloissa on, niin varmaan ero hukkuu virhemarginaaliin tai tutkijoiden muihin vihertendennseihin.
+Lisää kommentti
Siitä vaan metsää ostamaan ja lahottamaan. Metsien suojeliat yleensä roskaväkeä ,eivät omista mitään, haluavat suojella toisten omaisuutta.Kommunistejä punavihreitä.j
Ilmoita
Laita vaan se tutkimuslinkki, muuten jouduit "hupiukkoin kastiin". Mihin muuten sen"hoidetun" harvotun metsäsi juuristaan irroitetut puut päätyvät? Eihän vain sellukattilaan? Siinä tapauksessa ne laivataan kohtakin ja kinkit pyyhkivät niillä pian aunustaan. Tuohan se vientituloja. Mutta niitä tuloja ei tämä maa oikeasti tarvitse. Vaihtoehto on näet SÄÄSTÄÄ: emme osta ulkomailta kuin tarpeellisen, emme pöristä lentää lennättää ruhoamme hedonistisesti irstaillen kaukoitään (vain muutamalla prosentilla maailman ihmisistä on käytännössä rahallinen mahdollisuus moiseen, eli puhdasta irstailua toisten kustannuksellahan se on), emme myöskään lähetä omaa rahaamme ulkomaille ostelemalla sieltä uusia autoja, nykyinen tässä maassa oleva autokanta riittää kymmeniksi vuosiksi jo: nythän paaliin menee jatkuvasti hyvää ehjää autoa näennäisen ns. romutuspalkkion nimissä; irstasta tuhlailua. Ihminen voi myös pitää kehostaan huolta liikkuen ja syöden terveellisesti, tässä heti taas miljardien terveyssäästöt, joita ei tarvitse/kuulu metsien puiden kustantaa. Palatakseni väitteeseesi harvotun metsän parhaudesta hiilensitojana, annan helpot rinnastukset: sinulla on hehtaarin kenttä, ladottuna täyteen neliön aurinkopaneeleita, siis 10.000kpl, tai sinulla on hehtaarin alueella sata aurinkopaneelia, kummasta saat enemmän sähköä? Tai resurssihyöty suhteessa maaperään: sinulla on hehtaarin pottupellossa siemenpottuja laitettuna 20cm välein, tai 2m välein, kummin olisi järkevää mielestäsi?
Ilmoita
Metsänhoidon tavoitteena ei ole tuottaa kuitupuuta, se on vaan välttämätön paha jota hakkuun yhteydessä syntyy. Kaikki haluavat tuottaa niin paljon tukkipuuta kuin suinkin mahdollista, koska sen hinta on on moninkertainen kuitupuuhun verrattuna. Eli erilaisiksi rakennusmateriaaleiksi suurin osa metsän tuotosta päätyy.

Mitä tulee kuituun, niin sille ollaan kehittäässä uusia käyttökohteita jotka korvaavat muovia, puuvillaa, metalleja ynnä muita enemmän ympäristöä rasittavia tuotteita.
Ilmoita
Lapset pillastu totaalisesti. Lapset vaatii, että Poliitikkojen tarttee heti- nyt tehdä jotai Ilmaston muutokselle. No S. Essayah(KD) vastas, että vois nuoret kans tehdä jotai, että tartteeko aina olla mankumas viimmestä mallia älypälätintä tai pitääkö aina olla viimstä mallia uutta merkki vaatetta ostattamas.
4 VASTAUSTA:
Suomalaiset ovat olleet erittäin hyvänä esimerkkinä maailmalle rajoittaessaan omia päästöjään määrätietoisesti jo pitkään, vuosikymmeniä.

Tästä hyvästä työstä palkinnoksi EU määrää Suomelle lisää päästörajoituksia, jotka toteutuessaan tulevat poistamaan vähäpäästöisen suomalaisen teollisuuden toimintaedellytykset ja siten siirtämään tuotannon muualle, sinne missä sama tuotanto tehdään halvemmalla. Halvemmalla, koska samoja investointeja puhtaampaan tuotantoon kuin Suomessa ei ole tehty.

Saastuttaminen siis tulee päästörajoitusten myötä lisääntymään eikä vähentymään, samalla kun suomalainen hyvinvointi kärsii teollisuuden, tuotannon ja työllisyyden vähentyessä.

Meilläkin voidaan edelleen tehdä päästöjen vähentämiseksi lisätoimia, mutta suomalaisen tuotannon alasajamisella ei saavuteta päästöjen globaalia laskua.
Kokonaiskuva.Huomioon kirjoitti:
Suomalaiset ovat olleet erittäin hyvänä esimerkkinä maailmalle rajoittaessaan omia päästöjään määrätietoisesti jo pitkään, vuosikymmeniä.

Tästä hyvästä työstä palkinnoksi EU määrää Suomelle lisää päästörajoituksia, jotka toteutuessaan tulevat poistamaan vähäpäästöisen suomalaisen teollisuuden toimintaedellytykset ja siten siirtämään tuotannon muualle, sinne missä sama tuotanto tehdään halvemmalla. Halvemmalla, koska samoja investointeja puhtaampaan tuotantoon kuin Suomessa ei ole tehty.

Saastuttaminen siis tulee päästörajoitusten myötä lisääntymään eikä vähentymään, samalla kun suomalainen hyvinvointi kärsii teollisuuden, tuotannon ja työllisyyden vähentyessä.

Meilläkin voidaan edelleen tehdä päästöjen vähentämiseksi lisätoimia, mutta suomalaisen tuotannon alasajamisella ei saavuteta päästöjen globaalia laskua.
HAARP JÄRJESTELMÄ

SÄHKÖMAGNEETTINEN SÄTEILY

Mehiläiset katoavat

Mehiläiset paikantavat, suunnistavat, kommunikoivat ja hankkivat ravintoa luonnon sähkömagnetismia hyväksi käyttäen. Äskettäin uutisoitiin, että mehiläiskato johtuisi viruksesta. Toisaalta todettiin, että tarhoilla on kyseistä viruskantaa esiintynyt jo vuosia. On myös mahdollista, että liiallinen sähkömagneettinen säteily vaikuttaa eläinten immuniteettiin ja lisää virusten, loisten, bakteerien ja parasiittien esiintymistä.

Mehiläiset katoavat

Mehiläiset paikantavat, suunnistavat, kommunikoivat ja hankkivat ravintoa luonnon sähkömagnetismia hyväksi käyttäen. Äskettäin uutisoitiin, että mehiläiskato johtuisi viruksesta. Toisaalta todettiin, että tarhoilla on kyseistä viruskantaa esiintynyt jo vuosia. On myös mahdollista, että liiallinen sähkömagneettinen säteily vaikuttaa eläinten immuniteettiin ja lisää virusten, loisten, bakteerien ja parasiittien esiintymistä.

KunWarnken tutkimusryhmä altisti mehiläisiä 50 Hz vaihtovirralla (voimakkuus 110 V/cm), tämä aiheutti yhdyskunnassa huomattavan levotonta käytöstä. Mehiläiset alkoivat surista paikallaan ja löyhytellä siipiään, mistä seurasi, että lämpötila pesässä nousi ja mehiläiset käyttäytyivät hermostuneesti. Yhteisö puolustautui niin voimakkaasti kuviteltua "hyökkääjää" vastaan, että pistivät osan oman yhteisön jäsenistä hengiltä. Jotkut mehiläisistä poistuivat heti sähkömagneettisen altistuksen alkaessa, mutta ne, jotka olivat asuneet kuvussa pitkään, alkoivat muurata sitä umpeen, sekä ikkuna-aukkoja että sisäänkäyntiä, mikä normaalisti tapahtuu vain kylmän sään yllättäessä.

Warnken raportissa kerrotaan, että mehiläisten takaruumiissa on samaa ferromagneettista materiaalia - magnetiittia - kuten linnuillakin, joka reagoi ympäristön sähkömagneettisiin kenttiin. Luonnon sähkömagneettisten kenttien osalta eläimet hyödyntävät magnetiittia. Tutkija Ulrich Warnke kirjoittaa artikkelissaan, että mm. mehiläisten "säähavaintoherkkyys" perustuu pitkälti sähkömagneettisen informaation hyödyntämiseen. Kun esimerkiksi lähestyvä ukkosmyrsky uhkaa mehiläisiä, mehiläiset reagoivat siihen jo 200 km säteellä ja palaavat suojaan.

Venäläiset tutkijat osoittivat jo 1975, että mehiläiset käyttävät sähkömagneettisia kenttiä keskinäisessä kommunikaatiossaan. Mehiläiset muodostavat sähkömagneettisia signaaleita taajuudella 180 ja 250 Hz aloittaessaan "viestintätanssinsa". Myös aterian pyytämisessä hyödynnetään sähkömagnetismia. Nälkäiset mehiläiset pitävät antennejaan vastaanottoasennossa tiedustellakseen: "Kertokaa siellä eetterissä, missä sitä ruokaa on?"

Mehiläiset ovat sopeutuneet maan magneettikentän poikkeamiin ja oppineet liikkumisessaan huomioimaan kyseisiä poikkeamia luonnon sähkömagneettisessa kentässä. Mehiläisten karvapeite (kuten linnun sulat) on sähköisille ilmiöille herkkää materiaalia, joka voi muuntaa esim. matkapuhelinjärjestelmien pulssatut korkeataajuiset signaalit äänitaajuusalueen ilmiöiksi. Ferromagneettisen ominaisuuden vuoksi magnetiitti absorboi tehokaasti mikroaaltojärjestelmien taajuuksia alueella 0,5 ? 10 GHz ja voi aiheuttaa elimistössä värinää/resonointia kuuloaistien kautta. (Onko sattumaa, että monet ihmisetkin nykyisin kärsivät tinnituksesta ja surinasta korvissa?)
MIKÄMUUTTUU kirjoitti:
HAARP JÄRJESTELMÄ

SÄHKÖMAGNEETTINEN SÄTEILY

Mehiläiset katoavat

Mehiläiset paikantavat, suunnistavat, kommunikoivat ja hankkivat ravintoa luonnon sähkömagnetismia hyväksi käyttäen. Äskettäin uutisoitiin, että mehiläiskato johtuisi viruksesta. Toisaalta todettiin, että tarhoilla on kyseistä viruskantaa esiintynyt jo vuosia. On myös mahdollista, että liiallinen sähkömagneettinen säteily vaikuttaa eläinten immuniteettiin ja lisää virusten, loisten, bakteerien ja parasiittien esiintymistä.

Mehiläiset katoavat

Mehiläiset paikantavat, suunnistavat, kommunikoivat ja hankkivat ravintoa luonnon sähkömagnetismia hyväksi käyttäen. Äskettäin uutisoitiin, että mehiläiskato johtuisi viruksesta. Toisaalta todettiin, että tarhoilla on kyseistä viruskantaa esiintynyt jo vuosia. On myös mahdollista, että liiallinen sähkömagneettinen säteily vaikuttaa eläinten immuniteettiin ja lisää virusten, loisten, bakteerien ja parasiittien esiintymistä.

KunWarnken tutkimusryhmä altisti mehiläisiä 50 Hz vaihtovirralla (voimakkuus 110 V/cm), tämä aiheutti yhdyskunnassa huomattavan levotonta käytöstä. Mehiläiset alkoivat surista paikallaan ja löyhytellä siipiään, mistä seurasi, että lämpötila pesässä nousi ja mehiläiset käyttäytyivät hermostuneesti. Yhteisö puolustautui niin voimakkaasti kuviteltua "hyökkääjää" vastaan, että pistivät osan oman yhteisön jäsenistä hengiltä. Jotkut mehiläisistä poistuivat heti sähkömagneettisen altistuksen alkaessa, mutta ne, jotka olivat asuneet kuvussa pitkään, alkoivat muurata sitä umpeen, sekä ikkuna-aukkoja että sisäänkäyntiä, mikä normaalisti tapahtuu vain kylmän sään yllättäessä.

Warnken raportissa kerrotaan, että mehiläisten takaruumiissa on samaa ferromagneettista materiaalia - magnetiittia - kuten linnuillakin, joka reagoi ympäristön sähkömagneettisiin kenttiin. Luonnon sähkömagneettisten kenttien osalta eläimet hyödyntävät magnetiittia. Tutkija Ulrich Warnke kirjoittaa artikkelissaan, että mm. mehiläisten "säähavaintoherkkyys" perustuu pitkälti sähkömagneettisen informaation hyödyntämiseen. Kun esimerkiksi lähestyvä ukkosmyrsky uhkaa mehiläisiä, mehiläiset reagoivat siihen jo 200 km säteellä ja palaavat suojaan.

Venäläiset tutkijat osoittivat jo 1975, että mehiläiset käyttävät sähkömagneettisia kenttiä keskinäisessä kommunikaatiossaan. Mehiläiset muodostavat sähkömagneettisia signaaleita taajuudella 180 ja 250 Hz aloittaessaan "viestintätanssinsa". Myös aterian pyytämisessä hyödynnetään sähkömagnetismia. Nälkäiset mehiläiset pitävät antennejaan vastaanottoasennossa tiedustellakseen: "Kertokaa siellä eetterissä, missä sitä ruokaa on?"

Mehiläiset ovat sopeutuneet maan magneettikentän poikkeamiin ja oppineet liikkumisessaan huomioimaan kyseisiä poikkeamia luonnon sähkömagneettisessa kentässä. Mehiläisten karvapeite (kuten linnun sulat) on sähköisille ilmiöille herkkää materiaalia, joka voi muuntaa esim. matkapuhelinjärjestelmien pulssatut korkeataajuiset signaalit äänitaajuusalueen ilmiöiksi. Ferromagneettisen ominaisuuden vuoksi magnetiitti absorboi tehokaasti mikroaaltojärjestelmien taajuuksia alueella 0,5 ? 10 GHz ja voi aiheuttaa elimistössä värinää/resonointia kuuloaistien kautta. (Onko sattumaa, että monet ihmisetkin nykyisin kärsivät tinnituksesta ja surinasta korvissa?)
http://www.sahkoailmassa.fi/blogi/20-luonnon-saehkoemagnetismi-ja-uusi-teknologia

MIKÄ HAARP ON

https://fi.wikipedia.org/wiki/HAARP

MISSÄ HAARP ON

Tässä esimerkkeinä muutama tapahtuma aiheemme historiassa (Lyhennelmä!):

1952 - W.O. Schumann tunnistaa maapallon värähtelytaajuudeksi 7,83 hertsiä.

1958 - Van Allenin säteilyvyöhyke löydetään (varautuneiden hiukkasten vyöhyke jossa hiukkaset ovat jääneet satimeen yli 3.000 kilometrin korkeudelle). Niitä häiritään väkivaltaisesti tänä samana vuonna.

1958 - Project Argus, USA:n laivasto räjäyttää kolme ydinpommia Van Allenin vyöhykkeessä.

1958 - Valkoisen Talon säänmuokkaus-neuvonantaja sanoo puolustusministeriön tutkivan keinoja manipuloida "maan ja taivaan sähkövarauksia, ja täten vaikuttaa säähän".

1961 - Kuparineuloja laitetaan ionosfääriin "telekommunikaatio-kilveksi".

1961 - Tiedemiehet ehdottavat kokeita keinotekoisten ionipilvien luomiseksi. 1960-luvulla aloitettiin bariumjauheen ”dumppaaminen” satelliiteista/raketeista.

1961-1962 - Neuvostoliitto ja USA luovat monia sähkömagneettisia pulsseja ilmakehässä; 300 megatonnin ydinlataukset ohentavat otsonikerrosta noin 4%.

1968 - Moskovalaiset tiedemiehet kertovat Lännelle, että he ovat selvittäneet millaiset pulssimaiset magneettikentät auttavat henkisiä ja fysiologisia toimintoja ja mitkä taajuudet vahingoittavat niitä.

1972 - Ensimmäiset raportit kokeista "ionosfäärin kuumentajilla" korkeiden radiotaajuuksien kera Arecibossa, Karibianmerellä. Sadan megawatin kuumennin joka rakennetaan myöhemmin Norjaan tällä vuosikymmenellä voi muuttaa ionosfäärin sähkönjohtokykyä.

1975 - Stanfordin professori Robert Helliwell raportoi, että voimalinjojen hyvin matalataajuinen värähtely (VLF) muuttaa ionosfääriä.

1975 - Amerikkalainen senaattori Gaylord Nelson pakottaa laivaston julkaisemaan tutkimustietoa siitä, että äärimmäisen matalataajuinen värähtely (ELF) voi muuttaa ihmisen veren kemiaa.

1975 - Senaatin alakomitea ehdottaa, että siviilivirasto joka vastaisi USA:n Kongressille, valvoisi sään ja ilmaston muokkausta. Näin ei tapahdu.

1975 - Venäläiset aloittavat pulssimaisten "Woodpecker" -ELF-aaltojen lähettämisen samassa tahdissa aivoaaltojen rytmin kanssa. Eugene, Oregon, oli eräs paikoista joissa ihmiset altistuivat näille aalloille.

1976 - Tri. Susan Bawin & Tri. W. Ross Adey osoittavat että ELF-kentät vaikuttavat hermosoluihin.

1979 - NASA:n kolmannen High-Energy Astrophysical Observatoryn laukaisu saa aikaan laajamittaista, keinotekoista hävikkiä ionosfäärissä. Muodostui plasma-aukko, jonka sai aikaan "nopea kemiallinen prosessi" rakettien pakokaasujen ja otsonikerroksen välillä. "Ionosfäärissä oli merkittävää hävikkiä 300 kilometrin korkeudella joidenkin tuntien ajan."

1986 - USA:n laivaston Project Henhouse -niminen koe. Hyvin matalataajuiset pulssimaiset magneettikentät vaurioittavat kanan sikiöitä.

Viisi uutta HAARP-tyyppistä järjestelmää rakenteilla! Todellinen syy siihen, miksi Norja lopettaa FM-radion!
April 20, 2015 by Michael Janitch. Alkuperäinen kirjoitus englanniksi täällä.

ONHAN SE HYVÄ ETTÄ SUOMI NIPERTELEE ILMASTONMUUTOSTA VASTAAN NIIN 100 VUODEN PÄÄSTÄ VOI SANOA EMME VOINEET TIETÄÄ
Norja ei lopeta FM-taajuuden käyttöä, sille taajuudelle tulee vain toinen käyttö!

FM kuuluu VHF (Very High Frequency) taajuuteen. Norjassa on EISCAT , eurooppalainen VHF-versio HAARPista.

On huomionarvoista, että Norja jatkaa EISCAT 3D:n rakentamista, ja se valmistuu vuonna 2017. He rakentavat viiisi eri versiota HAARP-tyyppisestä järjestelmästä. Ne tulevat toimimaan yhdessä ja käyttämään VHF-taajuutta!

Video näyttää tuhon: Yli 300 poroa kuoli salamaniskuun Norjassa
Tiiviiseen laumaan kerääntyneet porot kuolivat todennäköisesti yhteen salamaniskuun.
https://yle.fi/uutiset/3-9127974

Salamaniskut ovat tappaneet yli 300 poroa Harangerviddan kansallispuistossa Norjan eteläosassa, Norjan viranomaiset kertoivat maanantaina. Metsänvartija löysi kuolleet eläimet perjantaina sen jälkeen, kun alueella oli ollut voimakkaita myrskyjä. Alueella rekisteröitiin satoja salamaniskuja myrskyjen aikana.

Kaikkiaan kuolleita eläimiä on 323 ja niiden joukossa on 70 vasaa. Viranomaisten mukaan kyse on pahimmasta kyseisenlaisesta tapauksesta. Oslon yliopiston professori Atle Mysterud kertoi yleisradioyhtiö NRK:lle, että muutama vuosi sitten 280 poroa kuoli lumivyöryssä Keski-Norjassa. Hän sanoo pitävänsä yllättävänä sitä, kuinka laajalla alueella kuolleita poroja on. Kuolleita eläimiä on alueella, jonka halkaisija on muutamia kymmeniä metrejä.

Meteorologit sanovat, että alueella rekisteröitiin salamanisku perjantai-iltapäivällä aivan lähellä paikkaa, mistä porot löytyivät.

Norjan ympäristöviranomaisten mukaan ei ole epätavallista, että poroja tai muita villieläimiä kuolee salamaniskuihin, mutta että tämänkertainen tapaus on ennenkuulumaton. Viranomaisten mukaan porot pysyvät lähellä toisiaan huonolla säällä, mikä saattaa osaltaan selittää kuolleiden eläinten suuren määrän.

– En ole nähnyt mitään tällaista aiemmin, mutta porot ovat sosiaalisia eläimiä ja ne liikkuvat laumoissa. Ne seisoivat todennäköisesti aivan kiinni toisissaan, kun salama iski niihin, sanoi tutkimusjohtaja Morten Kjørstad Norjan luonnontutkimusinstituutti -säätiöstä Norjan TV2:lle.

Asiantuntijat tutkivat osan kuolleista eläimistä, mutta viranomaiset eivät ole vielä päättäneet, mitä poroille tapahtuu. Viranomaisten mukaan he päättävät pian, annetaanko luonnon toimia tavallaan vai tehdäänkö kuolleille eläimille jotain, koska niitä on niin suuri määrä.

Harangerviddan alueella elää noin 10 000 villiä poroa. Tapauksen ei uskota vaikuttavan alueen porojen määrään.

https://yle.fi/uutiset/3-5632058

Nasa tutkii tihkusadetta Suomessa

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on aloittanut laajan tutkimuskampanjan Suomessa. Nasa tutkii tihkusadetta, sateen eri olomuotoja ja pilvien muodostumista Suomen ilmatilassa. Tutkimukset kestävät yli kuukauden ajan.
Suomi sopiva tutkimuskohde

Nasa ei valinnut Suomea tutkimuskohteeksi sattumalta, sillä Ilmatieteen laitoksen kattava säätutka- ja säähavaintoverkosto tekee Suomesta erinomaisen testipaikan satelliittiaineistojen käyttökelpoisuuden tutkimukselle. Tarkat paikalliset havaintotiedot ovat tarpeen, jotta eri satelliittien kautta saatavien kaukokartoitustietojen paikkansapitävyys erilaisissa ilmasto-olosuhteissa voidaan varmentaa.

- Erityisesti pohjoisten ja kylmien leveysasteiden havainnoille on tarvetta. Yksi selkeä houkutin oli Ilmatieteen laitoksen Helsinki Testbed-verkosto. Testbed on pääkaupunkiseudun alueelle rakennettu tihennetty säähavaintoverkko, jonka avulla saadaan ajantasaista ja tarkkaa havaintotietoa, kertoo Ilmatieteen laitokselta projektivastaavana toimiva tutkimusprofessori Jarkko Koskinen.

Kumpulan tiedekampus on Nasalle luonteva yhteistyötaho myös siksi, että professori Markku Kulmala Helsingin yliopiston fysiikan laitokselta tunnetaan uranuurtajana paitsi monivuotisten ilmakehämittausten tekemisessä ja tulkinnassa, myös nukleaatioteorian kehittämisessä.

Mikroaallot - aikamme täydellisin ase. Aiheutat sen "taudin" kuin haluat, eikä kukaan voi jälkeen päin jäljittää sen alkuperää.

Videossa "Mikroaaltoteknologian vaarat" fyysikko Barrie Trower sanoo kohdassa 20:40 : "Mikroaallot ovat täydellinen salainen ase. Jos haluat päästä eroon ihmisestä, tai ihmisryhmästä, sinun tarvitsee vain vuokrata talo kadun toiselta puolelta ja säteilyttää heitä. Kuuluisin tapaus on Yhdysvaltojen suurlähetystö Moskovassa. Venäläiset säteilyttivät [kylmän sodan aikana] koko rakennusta aiheuttaen henkilökunnalle syöpää." Aihe on arkaluontoinen ja materiaalia on poistettu tehokkaasti netistä, mutta muutama linkki löytyy pikaisella haulla (tässä, tässä ja tässä).

Venäjä säteilytti myös 70- ja 80-luvuilla suurta osaa Yhdysvalloista omalla ”HAARPillaan”, tikalla, aiheuttaen sairauksia ja masennusta tavallisille kansalaisille. (Lisää aiheesta Schumann resonances dokumenttielokuvassa "Resonance - Beings of Frequency" ) Sionistien kontrolloimassa Wikipediassakin on artikkeli venäläisestä tikasta, mutta siinäkin tärkein tieto on tietysti sensuroitu. Mielenkiintoista on myös, että tuo venäläinen antennijärjestelmä, "Woodpecker",
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ajattele lapsiasi - säästä metsäsi

Sinä kyllä ehdit kuolla ennenkuin ilmastonmuutos näyttää kauheutensa, mutta lapsesi/lapsenlapsesi joutuvat läpielämään sen. Jälkipolvia ajatteleva metsänomistaja pyrkii maksimoimaan hiilinielun - metsänhoidossa se tarkoittaa täysrauhoitusta. Näin se on. Sinun rahat riittää kyllä hyvin loppuelämääsi - ei tarvitse metsää riistää ja riipoa. Se on myös kaikkien metsäneläinten koti - miltä itsestäsi tuntuisi olla koditon?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta