Jätevesien käsittely on laitettava kuntoon 31.10.2019. mennessä

painepumppaamo

Jos ei laita kuntoon niin ympäristötoimisto alkaa määräämään ulosottokelpoisia uhkasakkoja ja kun ei laita jätevesien käsittelyään kuntoon niin kunta määrää urakoitsijan laittamaan jätevesien käsittelyn kuntoon ja lähettää ulosottokelpoisen laskun omakotitalon ja tai kesämökin omistajalle / omistajille.

Säkylän kunnassa osalle omakotitalon omistajista määrätään hankkimaan oma painepumppaamo omakotitalon tontille jos omakotitalo sijaitsee pohjavesialueella
ja silloin hinnaksi tulee 10000 € kun muut vaan liittyvät kunnan viemäriputkeen
joten onko yhdenvertaisuuslaki silloin voimassa kun toiset pääsevät liittymään kunnan viemäriputkeen hyvin edullisesti kun taas muutama omakotitalo joutuu hankkimaan kalliit omat painepumppaamot omakotitalon tontilleen joiden huollon / sähkölaskun joutuu maksamaan omakotitalon omistajat.

8

57

  Vastaukset

  • Entäs löytyykö Säkylästä enempi perinteisiä Pumppaamoja?

  • Eräissä kunnan kyläalueilla perustetaan jätevesiosuuskuntia, tällöin saa kunnan ja valtion avustuksia rakentamiseen, sekä alkuun toimintaan pääsemiseksi. Entisenä Säkyläläisenä ja perustettiin jätevesiosuuskunta korvauksien saamiseksi. Kuitenkaan vaikka useita liittyi viemäriin liitteineen, sen saamiseksi. Viemäri alue tuli, juuri Porin kaupungin lähimpään kylään merenranta alueelle. Hyvin tärkeätä oli saada viemäri liittymineen, että merenrannalla vesitö säilyisi puhtaana. Olin mukana heti, kun ensi kokous pidettiin osuuskunnan perustamiseksi ja valmistelin säännötkin, mutta tuli kuitenkin sääntöjen hyväksymisessä korjauksena ei juridisesti hyviä muutoksia ja niillä säännöillä toimitaan. Hallituksessa olen toiminut alusta alaken. Verkosto on painepumppu toimintoinen ja vielä ainakin toimii hyvin. Säkylä kiinnostaa, kun on Pyhäjärvestä vesialueiden omistuksia. samoin Porissa. Liittymät edellämainittuun oli huomattaasti halvemmmat.

  • Tämä viemärin painevesipumppu jouduttiin minulle vaihtamaan lyhyen käytön jälkeen, sekä epäkuntoisuudesta syttyi asunnossani sisällä punainen hälyytys valo. Paine pumppu vaihdettiin ja on toiminut siitä jatkuen erittäin hyvin nyt noin kaksi vuotta. Painevesipumppu kaivo on makuuhuoneesta ulkona noin 5 metriä rakennuksesta. Pumpun käynistyessä erotan äänen ja pumppu käy noin kaksi minuuttia. Eikä aiheuta mitään häiriöitä ja harva kuulee käynti äänen. Eräitä ongelmia ovat aiheuttaneet, autotallissa autoa pestessä on päässyt viemäriin hiekkaa, tai erittäin paljon rasvaa tai muuta sopimatonta. Niistä on heti huomautettu, tai voi joutua käyttäjä väärin käytöstä korvaukseen rikki menon johdosta.

   • Minkä merkkinen painevesipumppu ja mitä pumppu maksoi?


  • Painevesipumppu maksaa noin 3.800,- euroa ja usein perustetaan liittymien saamiseksi Jätevesiosuuskuntia, sekä kohtalaisen hyvin on onnistuttu.

  • Jätevesiasiassa kuntalaiset eivät todellakaan ole tasa-arvoisessa asemassa.
   Kunnan viemärin toiminta-alueella siihen on liityttävä, harkintavaraa ei ole, vaan uhkasakon kannustamana siihen on liityttävä. Toisaalta naapurisi voi saada vapautuksen, jos putken vieminen vaatii tien alituksen.
   Hyvä, että luontoa yritetään suojella jätevesiltä, mutta pitäisi myös kunnassakin miettiä, miten suuri kuormitus todellisuudessa on haja-asutusalueilla, jossa asutus melko harvassa. Kuntaakin ymmärrän siinä mielessä, että jonkunhan on se putki maksettava, joka on keskelle metsää on vedetty.
   Todellisuudessa suurimmat jätevesikuormitukset tulevat kai taajaan asutuista alueista, missä kunnan viemäröinti ja jäteveden puhdistus on paikallaan ja järkevää.

  • Vai että hyvä laki kun monissa kunnissa määrätään hankkimaan omakotitalon tontille oma painepumppaamo joka kuluttaa sähköä ja jonka pitää huoltaa vuosittain. Näissä tapauksissa jätevesien käsittelyn uusiminen tulee maksamaan 12000 € - 20000 € riippuen omakotitalon sijainnista kunnan viemäriputkeen. Oma painepumppaamo käy usein ja kuluttaa 3000 kWh vuodessa sähköä.

   Kaupungissa viemäriverkostoon liittyminen ei maksa muuta kuin liittymismaksun joten miksi maaseudulla asuvat joutuvat maksamaan huomattavasti enemmän kun laittaa jätevesien käsittelyn uusiksi.

   Kun painepumppaamon joutuu asentamaan omakotitalon tontille niin siinä pienituloiset voivat joutua myymään omakotitalonsa kun ei ole varaa uusia jätevesien käsittelyään. Maaseudulla joutuu laskemaan omakotitalon hinnasta kymmeniä tuhansia jos myy omakotitalonsa / voi käydä niin että ei saa edes myytyä omakotitaloaan sillä kuka ostaa vanhan omakotitalon johon joutuu tekemään 100000 € edestä remontteja kuten katto - keittiö - putki - kylpyhuone - ikkuna - lämmitys - sadevesi - ovi - lattia - remontit.

  • Kaikille pohjavesialueen ja 100m rantaviivaan toteutuneille lähti sakko joten kuinka moni joutuu maksamaan sakon kun ei ole uusinut jätevesien käsittelyään lokakuun loppuun mennessä 2019.

   Ensin sakko ja jos uusi jätevesien käsittelyään niin kunta määrää kaivinkoneurakoitsijan tekemään työt ja sen jälkeen lähtee ulosottokelpoinen lasku omakotitalon omistajille ja tai kesämökin omistajille?

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   289
   11635
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7123
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   5577
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   4764
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   105
   3275