Sanojen käyttö!

Ehkä meidän kaikkien pitäisi ottaa pieni tai suuri aikalisä ja miettiä, miten käytämme sanoja. Sanoilla me voimme siunata, mutta myös kirota. Yksi sio kysymys on Raamatun sanan käyttö. Joku on sitä mieltä, että Raamattu on Jumalan sanaa ja se tekee aina tehtävänsä, kun se on esillä luetaan ja selitetäänkin tarvittaessa. Eli ajatellaan siinä sanassa olevan se voima joka vaikuttaa. Miten on kanssamatkajat onko sinulle raamattu Jumalan sanaa, joka vaikuttaa siitä riippumatta kuka sitä lukee? Vai onko se niin, että vasta oikeanlaisen henkilön käsissä se muuttuu Jumalan sanaksi?

Jos Raamattu on Jumalan sanaa, niin kuin uskon, se tekee aina tehtävänsä, kun sitä luetaan oppimiseksi eikä siksi, että pitäisi löytää tukea omalle ajatukselleni. Ulkoa muistelen Sorselen saarnaa, jossa LLL kysyy: Onko se oikeassa, joka huutaa kovimmin? Jeesus perusti yhden seurakunnan, mutta millä Raamatun ajatuksella voidaan perustella se, että joku voi ottaa sen itselleen? Onko se Jumalan valtakunta siis hänen, joka huutaa kovimmin ja tuomitsee toiset helvettiin? Vastaan itse, se on mitä suurinta hengellistä ylpeyttä, josta on vaikea päästä eroon.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KristusRauhanKuningas

      Usko Jeesukseen pelastaa. Jeesus on Herra, hän on syntieni sovitukseksi uhrattu viaton uhri. Muilla konsteilla ei voi pelastua, kun uskomalla häneen. Koko maailman synnit on sovitettu. Järkyttävää on, että niin harvvat kuitenkin ottavat tämän lahjan vastaan.
      Langennut luonto löytää parempia teitä. He tietävät itse paremmin. Näitä vaihtoehtoja joilla evankeliumin ilosanoma torjutaan, on paljon.

    • KristusRauhanKuningas

      vauksessa on muitakin tärkeitä kohtia. Mm. tämä tärkeä kysymys, uskommeko Jumalan sanaan, vai siihen yhteisöön jonka jäseniä olemme. Kuten tiedämme eri yhteisöissä on toisistaa poikkeavia jumalanpalvelusmenoja ja erilaisia tulkintoja samoistakin Raamatun teksteistä.

      Mikä meidät erilaiset kristityt voi sitten yhdistää?

      Sekö että joku yhteisö ylitse kaikkien muiden määrää tahdit, ja lukee madonluvut kaikille muille, jotka eivät tämän yhdistyksen johdon ja käsitysten perässä marssi?

      Ei kristinuskossa on kolme vanhan kirkon yhteistä uskontunnustusta. Näistä tunnustuksista varhaisin on syntynyt 0200 luvulla jKr, ja nuorin 0500 luvulla jKr, harhaoppien vuoksi.

      Uskontunnustuksista havaitaan heti, että me uskomme Isään kaikkivaltiaaseen, maan ja taivaan luojaan. luoduilla ei ole siis mitään valtaa, kun Jumalalla on kaikki valta.

      Luotuja kiinnostaa, kuinkas muutoinkaan, juuri tämä valta. Isäntiä ja emäntiä syntyy pilvin pimein ja sen jälkeen tulevat vaatimiset, kuinka muiden tulee totella isäntää taikka emäntää. Seuraavaksi tulevat uhkaukset ja lopuksi tuomio. Voi ihmisparkoja!

      Jumala kaikkivaötias on järjestänyt toisin kun ihmiset tahtovat. Jumala lähetti poikansa Jeesuksen Kristuksen, lunastamaan ruumiinsa ja verensä viattomalla uhrilla nämä keskenään pöyhistelevat valtataistelijat, lain alaiset, synteinsä vuoksi kuolemaan tuomitus, lapsiksi Jumalalle.

      Pelastuksen ratkaisee se, onko ihminen uskon ja kasteen kautta Kristukseen liitettynä, hänen täydellisellä vanhurskaudellaan puettuna, vai ei.

      Huuto ja mölinä kertoo vain sen, että huutaja on itse hukassa. Epavarma pelastuksestaan, epävarma kuulumisestaan Kristukselle. Epävarmuus johtuu siitä, että hän on jättänyt osan pelastuksenstaan omien ponnisteluiden ja onnistumistensa varaan, koko elämää ei ole annettu yksin Kristuksen varaan, Jumalan armon varaan.

      Kun ihminen on itsensä tai toisten ihmisten mittaajana, on selvää että epävarmuustelijoitä on silloin paljon.

      - Näin tuleekin olla. Jumalan tahto on näet, että me tulisimme KOKONAAN hänestä riippuvaisiksi. Jumalan armosta käsin rakkauden toissä ahkeroiviksi, Kristuksen pelastussanoman lähettiläiksi kaikkialla maailmassa.

    • Japysyyloppuunasti

      Lopunajoilla ekumenia kukoistaa ja kristillisyys jää yksin

      • Aloituksessa ei ollut siitä kyse lainkaan, miksi johdat sivupolulle. Vastaa tähän kysymykseen: Kun minä ja sinä otakke Raamatun käteemme lukeaksemme sitä, onko Raamattu Jumalan sanaa kummassakin tapauksessa?


      • vihne kirjoitti:

        Aloituksessa ei ollut siitä kyse lainkaan, miksi johdat sivupolulle. Vastaa tähän kysymykseen: Kun minä ja sinä otakke Raamatun käteemme lukeaksemme sitä, onko Raamattu Jumalan sanaa kummassakin tapauksessa?

        siis otamme..


      • 7654566
        vihne kirjoitti:

        Aloituksessa ei ollut siitä kyse lainkaan, miksi johdat sivupolulle. Vastaa tähän kysymykseen: Kun minä ja sinä otakke Raamatun käteemme lukeaksemme sitä, onko Raamattu Jumalan sanaa kummassakin tapauksessa?

        Ekumeniaan se johtaa. Jolkkonen hyvä esimerkki. Kaikki muu hyväksytään mutta kristillisyys se on" pahinta "


      • Siis, jos me lukisimme Raamattua yhtä aikaa, se johtaisi ekumeniaan ja se olisi kauheaa! Tiedätkö, juuri mitätöit Jeesuksen ylimmäispapillisen rukouksen Joh 17.


      • MixTorjutteEvankeliumin
        7654566 kirjoitti:

        Ekumeniaan se johtaa. Jolkkonen hyvä esimerkki. Kaikki muu hyväksytään mutta kristillisyys se on" pahinta "

        On selvää, että sellainen joukko joka hyväksyy kristityiksi vain oman porukkansa, eivät ole kristittyjä. Ei sellaista uskonnollista nihilismiä mikään kirkko, eivätkä Kristuksen seurakuntaan kuuluvat hyväksy.

        Kristittyjä ovat kaikki yhdessä Jeesuksen Kristuksen kanssa kasteen kautta kuolleet ja Kristuksen kanssa uuteen Hengen elämään syntyneet, Jumalan lapsiksi lunastetut.

        Muut pois taivaasta sulkeva narsismi ei ole kristinuskoa vaan puhtaaksi viljeltyä lihallisuutta.


    • KristusRauhanKuningas

      Enpä tullut ajatelleeksi, että kaksi rakennettua kristittyä keskustelisi siitä, onko Raamattu Jumalan ilmoitus. - On -.

      Turha kuitenkin kieltää sitä, etteikö Raamatun teksteistä olisi miljoonia eri tulkintoja kristittyjen parissa. On aina ollut ja lisää vaan tulee. Tämä on fakta.

      Fakta on myös ettei kukaan ihminen ole Jumala, ja ihmiset profetoivat puolittain, itse kukin. Oikeita tulkintoja haittaa myös paljon se ettemme hallitse alkukieliä, näissä on täysi työ ollut kielitieteilijöilläkin, kun käännöstyötä on tehty.

      YHteyttähän ei kristittyjen synny, mikäli kukin pysyy kouristuksen omaisesti kiinni oppimissaan tai itse päättelemissään tulkinnoissa. Keskeistä kristittyjen yhteydelle on, ettei keskeisissä kysymyksissä horjuta.

      Opillisesti ja Raamatun tuntemisessa heikot henkilöt vetäytyvät saamiensa "hengen ilmoitusten" taakse. Kun Jumalan sana hylätään, ja aletaan ihmisten intuitioihin uskomaan, silloin keskinäinen yhteys on menetetty.

    • KristusRauhanKuningas

      2. Tim. 2:11 Varma on tämä sana; sillä: jos olemme kuolleet yhdessä hänen kanssaan, saamme myös hänen kanssaan elää;

      • teuta011

        "Kristus rauhan kuningas"
        -
        Tähän sopii koko toisen luvun alku .
        -


    • Museofabriikki

      Pelastus ei tietenkään vaadi ihmiseltä isompaa tietämistä ja osaamista, koska se on Kristuksen teko, tie on jo valmis, kunhan sille astuu USKOSSA.

      Sen sijaan opetustoimi vaatii kristinuskon ja siihen liittyvien kirjoitusten tarkempaa tuntemusta, kirkkohistorioiden tuntemusta, Jeesuksen ajan historioitsijoiden kirjoitusten tuntemusta, juutalaiseen 2000 vuotta sitten vallinneeseen kulttuuriin perehtymistä, aina parempi jos hallitsee alkukieliä jossain määrin. Näistä syistä papin tehtävään on vaativa koulutus pohjakoulutuksena.

      Maallikkokin voi olla hyvin kristinuskoon (pyhiin kirjoituksiin) perehtynyt.

      Kritiikkini kohdistuukin sellaiseen ilmiöön, jossa puhujat alkavat omia mielikuvituksiaan, intuitioitaan ja uniaan kutsumaan nimellä Henki. Toki sellainen paljastuu Raamattua tutkittaessa helposti.

      Mutta esim. esikoislestadiolainen kuulija harvoin tuntee Raamattua nimeksikään. Lestadiolainen kulttuuri on ollut saarnaajavetoista, puheita ei ole paljonkaan arvosteltu ja tutkittu seurakunnassa.

      Käytännössä opetataan "kristillisyyttä", luotetaan "kristillisyyteen", "kristillisyyden" vanhimmat Jellivaarassa, on kontrolloimattomia Jumalan sanalla avostelun ulkopuolella.

      "Kristillisyys" on heille tämä 1800 luvulla sinetöity, runsailla isän perinnäissäädöksillä vahvistettu Raattamalaisuus. Pohjana on pietistinen herrnhutilaisuus. Puhtaasti voi sanoa museoitu perinneliike jonka perinnettä vartioidaan ja kumarrellaan samalla tavalla kun Nehustania. Tämä oli Negevin autiomaassa valmistettu pronssista valettu vaskikäärme. Se tuotiin matkatavaroissa ja siitä tehtiin epäjumala. Kunnes Jumalaa pelkäävä kuningas sen lopulta tuhosi.

      2. Kun. 18:1 Israelin kuninkaan Hoosean, Eelan pojan, kolmantena hallitusvuotena tuli Hiskia, Juudan kuninkaan Aahaan poika, kuninkaaksi.
      2. Kun. 18:2 Hän oli kahdenkymmenen viiden vuoden vanha tullessansa kuninkaaksi, ja hän hallitsi Jerusalemissa kaksikymmentä yhdeksän vuotta. Hänen äitinsä oli nimeltään Abi, Sakarjan tytär.
      2. Kun. 18:3 Hän teki sitä, mikä on oikein Herran silmissä, aivan niinkuin hänen isänsä Daavid oli tehnyt.

      ***) -> 2. Kun. 18:4 Hän poisti uhrikukkulat, murskasi patsaat, hakkasi maahan asera-karsikon ja löi palasiksi vaskikäärmeen, jonka Mooses oli tehnyt; sillä niihin aikoihin asti israelilaiset olivat polttaneet uhreja sille; sitä kutsuttiin nimellä Nehustan.

    • Onko Jumalasta tullut mykkä? Ei siis voi enää puhua suoraan ihmiselle?

      • Ei se sitä tarkoita, vaan Hän oli antanut kaiken
        vallan Jeesukselle Kristukselle , ei kellekkään
        ihmiselle, ja sitä kautta Pojalleen.
        -


      • G.b

        Vihne varmaan tarkoitti tuon ylemmän kirjoittajan tekstiä, mikä oli kyllä erikoinen ja aika voimakkaastikin raamatun vastainen. En tunne enää lestadiolaisia niin hyvin, mutta joskus
        tiedän siellä kyllä olleen armolahjojakin. Alla lainaus tuosta kirjoituksesta. Kyllä kuvaus varmaan palkkapaimeneen osuu hyvin, mutta ei Jeesuksen todistajaan.

        "Sen sijaan opetustoimi vaatii kristinuskon ja siihen liittyvien kirjoitusten tarkempaa tuntemusta, kirkkohistorioiden tuntemusta, Jeesuksen ajan historioitsijoiden kirjoitusten tuntemusta, juutalaiseen 2000 vuotta sitten vallinneeseen kulttuuriin perehtymistä, aina parempi jos hallitsee alkukieliä jossain määrin. Näistä syistä papin tehtävään on vaativa koulutus pohjakoulutuksena."


      • EtteiTotuusUnohdu
        G.b kirjoitti:

        Vihne varmaan tarkoitti tuon ylemmän kirjoittajan tekstiä, mikä oli kyllä erikoinen ja aika voimakkaastikin raamatun vastainen. En tunne enää lestadiolaisia niin hyvin, mutta joskus
        tiedän siellä kyllä olleen armolahjojakin. Alla lainaus tuosta kirjoituksesta. Kyllä kuvaus varmaan palkkapaimeneen osuu hyvin, mutta ei Jeesuksen todistajaan.

        "Sen sijaan opetustoimi vaatii kristinuskon ja siihen liittyvien kirjoitusten tarkempaa tuntemusta, kirkkohistorioiden tuntemusta, Jeesuksen ajan historioitsijoiden kirjoitusten tuntemusta, juutalaiseen 2000 vuotta sitten vallinneeseen kulttuuriin perehtymistä, aina parempi jos hallitsee alkukieliä jossain määrin. Näistä syistä papin tehtävään on vaativa koulutus pohjakoulutuksena."

        Olemme nähneet millaista haahuilua maallikkojohtoiset teologialle vihamieliset ryhmät harjoittavat. On selvää, että kun kirjoituksia ei tunneta, mennään intuitioiden perässä umpimetsään.

        VCapaakirkot ovat pikkuhiljaa ryhtyneet kouluttamaan teologeja opettajistaan, ja se näkyy selvästi. Maallikkojohtoiset hurmahenget eivät osaa muuta, kun tyhjää molkuttaa nettipalstoilla, pilkatakseen raakatun mukaan eläviä kristittyjä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      149
      3044
    2. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      316
      2102
    3. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      92
      2087
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      125
      2007
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1779
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1455
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      101
      1240
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      28
      1210
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1110
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      103
      1009
    Aihe