Suomalaisen suurin uhka on toinen suomalainen

"Sote-uudistus ei lopulta kaatunut suuriin periaatekysymyksiin tai perustuslakiin vaan yksityiskohtiin, joista olisi voitu sopia, jos olisi ollut tahtoa. Kaikilla valmisteluun osallistuneilla ja sitä kommentoineilla on peilin katsomisen paikka. On järkyttävää, jos suomalaisen suurin uhka on toinen suomalainen" - kirjoittavat Heikki Hiilamo ja Marina Erhola aamun hesarissa.

Kun on katsellut muutaman päivän erityisesti Krista Kiurun käsienpesua sotesta, niin todella toivoisi äänestäjien huolehtivan hänen tulevaisuudestaan eduskunnan ulkopuolelle. Vastuuministeri Saarikko edes myöntää tehdyt virheet. Kiurun johdolla seuraavakin soteyritys kestää neljä vuota.

40

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarkennusjuttuusi

      Yksi Suomen uhkista on juuri tuo Hiilamo, järjettömine ehdotuksineen ja ajatuksineen. Onneksi seuraava hallitus ei tuota onnetonta harjoittelijaa kuuntele.

      • Onko tuo virallinen sosiaalidemokraattinen kanta?


      • Ostettuprofessori

        Teot ja puheet harvoin ovat näin eriparia kuin tällä.


      • LippostaTuleeIkävä

        Kylläpä Hiilamon kannatkelpasi muutama vuosi sitten SDP:lle ja oikein eduskunnassa hänen kannanottojaan kehuttiin.

        Sentää Lipposen aikana SDP ajoi kansan etua ja maan parasta. Ei enää.


      • Ostettuprofessori

        Otetaan vaikka osallistava sos. turva, toiminnan rahoitus on kutistettu neljäsosaan. Kyse on leikkauksista, Hiilamo on pelkkä väline.


      • juurinäinnnn
        kuhanhäntäkysyn kirjoitti:

        Onko tuo virallinen sosiaalidemokraattinen kanta?

        On se virallinen kanta, Hiilamo siirtyi yksityisen terveysbusineksen juoksupojaksi, joten ylipäätään kommentinsa sotesta ovat sitä itteään. Muutkin hänen ajatuksensa ovat perseestä ja syvältä sieltä.


      • Rahalla.saa
        juurinäinnnn kirjoitti:

        On se virallinen kanta, Hiilamo siirtyi yksityisen terveysbusineksen juoksupojaksi, joten ylipäätään kommentinsa sotesta ovat sitä itteään. Muutkin hänen ajatuksensa ovat perseestä ja syvältä sieltä.

        Taannoin oli jokin (sote?)asia, jota Hiilamo vastusti. Kun leivänmaksaja vaihtui, vaihtui myöskin Hiilamon kanta myönteiseksi. Rahalla on kumma vaikutus mielipiteisiin.


    • Huomioitatva

      Kiuru oli juoksutyttö, suuremmassa poliittisessa pelissä, jäljet johtaa sylttytehtaalle..

      • suomentuho

        EI PIDÄ PAIKKAANSA. KEPU JA KOKOOMUS ON AIHEUTTANUT SUURIMMAT HARMIT KULUNEELLA VAALIKAUDELLA SINISTEN JA PERSUJEN AVUSTAMANA.
        Omaa etuaan ajava poliitikko on


    • Yhteistyökyvytön.kepu

      Hiilamo ja kumppanit voisivat ensin tutustua tutkittuun tietoon, ja vasta sen jälkeen esittää omat kommenttinsa persiilleen menneestä sotesta. Eilen tai toissapäivänä tutkijan toimesta kävi ilmi, että Sipilä ja keskusta vähätteli soten lainvastaisuuksia, vikoja ja niiden korjausehdotuksia. Sipilän (kesk) ja Heikkisen (kesk) nimet olivat näkyvimmin esille.

      • Sinäkin esität jatkuvasti mielipiteitäsi vailla mitään tietoa niiden oikeellisuudesta, joten voisitko esittää niitä varmistuttuasi niiden oikeellisuudesta. Sosiaalidemokraattisten toverien todistus ei riitä.


      • Y.k
        kuhanhäntäkysyn kirjoitti:

        Sinäkin esität jatkuvasti mielipiteitäsi vailla mitään tietoa niiden oikeellisuudesta, joten voisitko esittää niitä varmistuttuasi niiden oikeellisuudesta. Sosiaalidemokraattisten toverien todistus ei riitä.

        Löydät eli näet oikeaa tietoa, jos viitsisit etsiä. Tiedon tulkinnassa auttaa ei-aatteellinen (puolueeton) katsanto- ja lähestymistapa .

        https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/professorin-jäätävä-sote-paperi-paljastui-sipilän-hallitus-”uppiniskainen”-–-”jokaisen-luvattava-ettei-koskaan-ryhdy-tällaiseen”/ar-BBUG4XJ?ocid=spartandhp

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/274183-juha-sipilan-sote-lausunto-suututtaa-pakoilee-poliittista-vastuuta-tuollainen

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/273602-pyysin-puheenvuoroa-pidin-katta-ylhaalla-kansanedustaja-kertoo-12-minuutin-sote


    • näintämäkin

      Miten kävi vanhustenhoidon, kun yksityistettiin?? Ulkomaalaiset firmat repii voitot ei tässä ole mitään järkeä. Voitot hoitamatta jättämisestä. Sote pyrki samaan. Sote täysin turha

      • pasipaloheinästää

        Kannattais vilkaista areenasta Kiminkisen haastattelu sinunkin.

        Voisit vaikka oppia jotain...


    • sisäinenuhka

      "On järkyttävää, jos suomalaisen suurin uhka on toinen suomalainen" - Hiilamo ja Erhola.

      Tuossa on oiva totuuden siemen.

      Asiamme ovat vielä kokonisuudessaan hyvin verrattaessa esim. Euroopan tasolla.
      Mutta mielipideilmaston eriytymiskehitys on edennyt aimo harppauksin viimeisen 10 -vuoden aikana.
      Ja jos kansakunnan asioista päättävät eivät kykene yhteisten kantojen muodostamiseen ei tälle hajottavalle kehitykselle ole näkyvissä luontevaa muutosta.

      • Sitähän tuo ns. lehmänkauppa juuri tarkoitti. Halua pitää omista poliittisista unelmista kiinni. Kepulaiset eivät ihan sentään kehdanneet sanoa, että sote tehdään vain, jos joka vähintään kolmas lääkäri hakee Kepun jäsenkirjan. Suomalainen oli uhka, kun treveydenhoito pantiin riippuvaiseksi maakuntahallinnosta. Sipilähän uhkasi marraskuussa 2015 lähteä presidentin pakeille, ellei tähän uhkavaatmukseen suostuttaisi. Siinä on vähän samaa kuin Stalinin sanoissa marraskuussa 1939, kun hän sanoi, että Suomen poliitikot eivät suostu esitettyihin aluevaatimuksiin, asia on jätettävä sotilaiden ratkaistavaksi.


      • S24uomlaineN
        Mielipidepankki kirjoitti:

        Sitähän tuo ns. lehmänkauppa juuri tarkoitti. Halua pitää omista poliittisista unelmista kiinni. Kepulaiset eivät ihan sentään kehdanneet sanoa, että sote tehdään vain, jos joka vähintään kolmas lääkäri hakee Kepun jäsenkirjan. Suomalainen oli uhka, kun treveydenhoito pantiin riippuvaiseksi maakuntahallinnosta. Sipilähän uhkasi marraskuussa 2015 lähteä presidentin pakeille, ellei tähän uhkavaatmukseen suostuttaisi. Siinä on vähän samaa kuin Stalinin sanoissa marraskuussa 1939, kun hän sanoi, että Suomen poliitikot eivät suostu esitettyihin aluevaatimuksiin, asia on jätettävä sotilaiden ratkaistavaksi.

        SDP kannattaa 18 vastuualuetta. Voisi suomentaa sen sinulle: Maakuntia.

        Lindtmanin mukaan tehtyä hyvää työtä ei kannata heittää hukkaan.


    • Tässä on hyvä pitää mielessä, että sotesta päättäminen oli kaiken aikaa hallituspuolueiden käsissä. Hallituksella oli niukka enemmistö eduskunnassa soteasiassa, vaikkakin enemmistön olemassaolo alkoi viime viikkoina käydä jo kyseenalaiseksi. Siis hallituspuolueiden omissa riveissä oli merkittävä määrä vastustajia. Nyt sitten hallituseron jälkeen myös hallituspuolueiden väkeä on tullut kaapista ulos. Monellekin kokoomuslaiselle oli kiusallista tukea soten maakuntahallintouudistusta ja vastaavasti monelle kepulaiselle valinnanvapaus oli vastenmielinen. Hallitus oli silti keskeinen toimija. Se toi esitykset eikä valiokunnan tehtävänä ole toimia maan hallituksena. Valiokunnat antavat vain lausuntojaan, eduskunta päättää lopulta asioista äänestyksessä.

      Krista Kiurun mahdollisuudet vaikuttaa asiaan ovat olleet vähäiset. Hänen tehtävänsä on noudattaa lakia ja hyviä pöytätapoja siinä, että asioiden valmistelu sujuu säännösten ja ohjeiden mukaisesti. Lienee ihan selvää, että monisatasivuisia lakipaketteja ei voi millään käsitellä hetkessä. Harva edes jaksaa lukea yhteen kertaan läpi tällaisen tekstimäärän päivässä, kun otetaan huomioon, että vaikeaselkoinen teksti pitää vielä ymmärtää. Hallituksen eropäivän aamuna Kiurun johtama valiokunta ryhtyi jo heti aamusta käsittelemään sotea. Puheenjohtajalle ja opposition jäsenille tuli yllätyksenä, että hallituspuoleilla ei enää ollutkaan mikään kiire vaan ne halusivat käsitellä kaikkia muita asioita ensin. Tämäkin oli kepulaista poliittista peliä. Tarkoitus oli ennen muuta jarruttaa sitä, että puhemies Risikko ehtisi julistaa soten kuopatuksi ennen Sipilää.

      Nyt hallituspuolueet ovat alkaneet itsekin myöntää paketti oli aivan liian suuri ja se oli suuri virhe. Tällaista tekstiä on tullut varsinkin Kokoomuksen suunnasta ja se on tietysti kunnioitettavaa, kun itsekritiikkiä esiintyy edes jälkikäteen.

      Hiilamo on oikeassa siinä, että on järkyttävää, kun toinen suomalainen on suurin uhka toiselle. Tämä olisi voitu paljolti välttää, jos näin suureen uudistukseen olisi lähdetty jo alunperin parlamentaarisella kokoonpanolla. Tämähän ei Sipilälle sopinut, koska silloin Kepun unelma maakuntahallinnosta olisi voinut jäädä toteutumatta. Parlamentaarisesti valittu porukka olisi voinut kepulaisten harmiksi keskittyä vain ja ainoastaan kansalaisten terveyspalvelujen saatavuuden ja tason parantamiseen.

      • JanneTarvittaisiin

        sote ja kepun märän unen eli maakuntahallinon niputtaminen oli myös kokoomuksen kokoomuksen johdon orpon sokeutta.
        kokoomus teki ison virheen kun valitsi jhtoonsamaakuntapoliitikon valtakunnan tason tekijän sijaan


      • MPPTollolle

        Eduskunnan ongelma on nämä "asiantuntijat", jotka laukovat mitä sattuu.

        Kun katsoo eilen Kiurun julkaisemaa sote lausuntoa, niin eihän siinä lausuta itse asiasta yhtään mitään, vaan voivotellaan prosessia ja kauhistellaan kaikkea tyhjänpäiväistä sivutolkulla. Ja niistä vielä maksetaan, oi aikoja oi tapoja.

        Suorastaan haitallisia ovat nämä oman edun tavoittelijat tai muut oma lehmä ojassa lausunnon antajat. HUS toimitusjohtaja (entinen) jopa huuteli sosiaalisessa mediassa kuinka on tehnyt jotain 900 päivää työtä sote kaatamiseksi. Mikä ihmeen asiantuntija on sellainen, jolla on vain yksi poliitiinen tavoite itse asiasisällöstä piittaamatta. No, SDP palkitsi hänet, ja nyt on puolueen listoilla vaaleissa.

        Suorastaan karmeaa oli nähdä terroristijärjestöksi luokiteltavan Demlan riveissä vaikuttaneiden, ja jopa Kommunistisen Puolueen keskuskomiteassa vaikuttaneiden Lavapuron ja Scheinin hätä, kun tiedustelulait oli mennä läpi. Hehän ovat taustansa vuoksi juuri sitä joukkoa, johon tiedustelu kohdistuu. Niinpä he sosiaalista mediaa härskisti hyväksikäyttäen yrittivät torpata lain. No, tällä viikolla laki meni läpi sellaisenaan.

        Greenpeace on samantyyppinen terroristijärjestö kuin demla, ja onkin suoratsaan maanpetoksellista käyttää sellaista järjestöä "asiantuntijana" antamassa lausuntoja valiokunnille. Vihervasemmistolle sekin on mahdollista, antaa vaikutusvaltaa rikollisista toimintatavoistaan tunnetuksi tulleelle järjestölle. Kas kun eivät moottoripyöräjengeiltä kysy kantaa perintälakien muutoksiin.


      • tynnyrissäkasvaneet
        MPPTollolle kirjoitti:

        Eduskunnan ongelma on nämä "asiantuntijat", jotka laukovat mitä sattuu.

        Kun katsoo eilen Kiurun julkaisemaa sote lausuntoa, niin eihän siinä lausuta itse asiasta yhtään mitään, vaan voivotellaan prosessia ja kauhistellaan kaikkea tyhjänpäiväistä sivutolkulla. Ja niistä vielä maksetaan, oi aikoja oi tapoja.

        Suorastaan haitallisia ovat nämä oman edun tavoittelijat tai muut oma lehmä ojassa lausunnon antajat. HUS toimitusjohtaja (entinen) jopa huuteli sosiaalisessa mediassa kuinka on tehnyt jotain 900 päivää työtä sote kaatamiseksi. Mikä ihmeen asiantuntija on sellainen, jolla on vain yksi poliitiinen tavoite itse asiasisällöstä piittaamatta. No, SDP palkitsi hänet, ja nyt on puolueen listoilla vaaleissa.

        Suorastaan karmeaa oli nähdä terroristijärjestöksi luokiteltavan Demlan riveissä vaikuttaneiden, ja jopa Kommunistisen Puolueen keskuskomiteassa vaikuttaneiden Lavapuron ja Scheinin hätä, kun tiedustelulait oli mennä läpi. Hehän ovat taustansa vuoksi juuri sitä joukkoa, johon tiedustelu kohdistuu. Niinpä he sosiaalista mediaa härskisti hyväksikäyttäen yrittivät torpata lain. No, tällä viikolla laki meni läpi sellaisenaan.

        Greenpeace on samantyyppinen terroristijärjestö kuin demla, ja onkin suoratsaan maanpetoksellista käyttää sellaista järjestöä "asiantuntijana" antamassa lausuntoja valiokunnille. Vihervasemmistolle sekin on mahdollista, antaa vaikutusvaltaa rikollisista toimintatavoistaan tunnetuksi tulleelle järjestölle. Kas kun eivät moottoripyöräjengeiltä kysy kantaa perintälakien muutoksiin.

        hallituksen esityksien perustuslaillista ongelmallisuutta ovat tuoneet esille myös laajat, eritaustaiset porvarilliset tahot.

        tietämättömien kepuänkyröiden päässä kaikki nivoutuu vasemmistolaisuuteen


      • stasituli
        tynnyrissäkasvaneet kirjoitti:

        hallituksen esityksien perustuslaillista ongelmallisuutta ovat tuoneet esille myös laajat, eritaustaiset porvarilliset tahot.

        tietämättömien kepuänkyröiden päässä kaikki nivoutuu vasemmistolaisuuteen

        outoa on sekin että nimenomaan porvarit halusi stasin Suomeen.


      • MPPTollolle
        tynnyrissäkasvaneet kirjoitti:

        hallituksen esityksien perustuslaillista ongelmallisuutta ovat tuoneet esille myös laajat, eritaustaiset porvarilliset tahot.

        tietämättömien kepuänkyröiden päässä kaikki nivoutuu vasemmistolaisuuteen

        Aivan, onhan siellä asiantuntijoissa montaa aatesuuntaa kannattavaa. Itse asiassa tämä Hiilamo joka mielipidekirjoituksessaan sättii muita on vihreää aatetta edustava, siis samaa punavihreää poppoota. Ei siinä mitään. Voisit sinäkin kirjoittaa itse asiasta, ovatko nämä asiantuntijat asiantuntijoita vai huuhaa hapeleita.

        Pointtini on siinä, että näillä valiokuntien lausunnonantajilla on usein joku oma intressi kyseessä. Kuten nyt vaikkapa näitä tiedustelulakien "ihmisoikeus" teemoja arvostelleiden stallaritaustaisten kohdalla, hehän olisivat juurikin niitä potentiaalisia, joiden tyyppisiin tiedustelu kohdistuisi. Taustojensa vuoksi. Kytköksiä naapuriin saatettaisiin tarkkailla. Toiminta terroristijärjestöksi luokiteltavassa demlassa (äärivasemmiston NL:n tuella aikaansaama luomus) on jo itsessään Supo-tarkkailun käynnistävä seikka.

        Greenpeacen otin toiseksi esimerkiksi, koska sen tempauksista on Suomessakin tuomittu ihmisiä eri oikeusasteissa, siis toimivat osin rikollisin menetelmin. Heidi Hautala menetti aikanaan ministerin paikkansa, kun yritti venkoilla Greenpeace aktivisteja ja järjestöä pois syytettyjen penkiltä ja korvausvelvollisuuksista kun tuhosivat valtion omaisuutta.


      • PolitiikanPellet

        Päätöksenteon ja koko suomalaisen demokratian häpeä, ja suuri uhka, on se, että asiantuntijoiksi kelpaavat kaikki riippumatta siitä, onko todistettua asiantuntemusta vai ei. Kannattamansa puolueen esityksen tukeminen ja tai vastapuolen esityksen sabotointi on tärkein kriteeri asiantuntijaksi pätevöitymisessä.

        Lausunnonantajia löytyy joka lähtöön, yliopistoissa tuntuu piisaavan kaikenmaailman dosentteja, ja niiden selän taakse on hyvä piiloutua, kun valiokunnissa vastutetaan esitettyä lakia ihan poliittisista syitä.

        Asiantuntijat ovat hyvä keino viivytystaisteilussa, sehän tässäkin sotesopassa nähtiin.

        Virkavastuulla toimivilla virkamiehillä pitäisi jo sinänsä olla riittävästi asiantuntijuutta käsittelemiinsä asioihin, ja jos erityisasiantuntijoita tarvitaan, niin kaivakoot virkamiehet sellaiset ja käyttäkööt heitä omien arviointiensa apuna, mutta ei viedä lausujia suoraan valiokuntiin.


    • Luusershit

      Kova porvari vosi ampua kuulan kalloonsa, jos noin pahasti menee vituralleen.

    • PERUSTUSLAKIturvamme

      Keskustalaisten ja Kokoomuksen mielestä pitäisi Suomen perustuslain joustaa Keskustapuolueen Kokoomuksen poliittisten päämäärien mukaisesti!!!
      Hiilamo lienee katkera, ettei hänen terveysbisnekseen sijoittajan päämärä mahdollisimman suurten voittojen saamiseksi onnistunut ... valtaamaan holtittomasti koko Suomea - ja vielä meidän verorahoillamme!
      Niin, se toinen suomalainen todellakin voi olla uhka toiselle, tavalliselle tai vähän köyhemmälle, suomalaiselle.
      Rikkaathan saavat edelleenkin valita kukkarollaan niin kalliita ja niin laadullisesti huonojakin terveyspalveluja kuin haluavat, mutta meille tavan kansalaisille Suomi tarvitsee oikeudenmukaisen ja inhimillisen sosiaali- ja terveydenhoidon ja siihen käytettäväksi tarvittavat verorahamme.
      Onneksi meillä on PERUSTUSLAKI, joka stoppa laittomat poliittiset kiihkoilijat ...

    • S24uomlaineN

      Lindtman: Sote 18 vastuualueen mallilla. Tehtyä hyvää työtä ei kannata heittää hukkaan.

      Jotta kaikki ymmärtävät vastuualue = maakunta.

    • Ihmisroskat

      Koneinsinöörin höpinät putkiremontista osoittavat, miten pitkällä tikulla sotea hoidettiin.

    • näinseon

      Sote olisi mennyt läpi jos siihen olisi löytynyt tarpeeksi poliittista tahtoa.

      Kokoomus petti ja vasemmistolaiset oppositiopuolueet olivat herrojen, osakesijoittajien kanssa samalla puolella.

      Nyt ne sitten yrittää selittää ja etsiä syitä jostakin muualta vaikka ajavat rahavallan etua.

      • no.communism

        Oliko syynä vasemmistopuolueiden äärimmäisen suuri tyhmyys?

        Li Anderssonkaan ei tiedä, että Kemissä on vasemmistoenemmistöinen valtuusto kun syytti keskustaa yksityistämisestä. :))


    • Suomalainen1944
      • sipilänvieraat

    • perusturvamme

      Sipilän hallituksen sote-suunnitelma ei olisi mennyt läpi korjauksitta, koska oli niin valtavan paljon perustuslain-vastainen!
      Perustuslaki ei voi olla poliittisen tahdon alainen!!!
      PERUSTUSLAKI on meidän kansalaisten perusturva, jonka yli ei kävellä - ei edes Juha Sipilän jengi.

      • onneksikaatui

        Yrittihän se soveltaa sitä oman mielensä mukaan, kun ei muuta keksinyt. Olisikohan oikea termi soveltavien insinööritieteiden asiantuntija. Eikös se ollut insinööri.


    • NytSenTietääKaikki

      Suomalaisten ja Suomen suurin uhka on lestalahkolaispoliitikot.

      • Touko-jyrä

        Kyllä suurin uhka on Tena-Rinne, aiemmin tunnettu kavaltajana. Siellä on Hakaniemen syvimmässä onkalossa aivoriihi kokoontunut ja loihtinut viisauden. Se on the Vastuualue.


      • Kepu.vei.rahat
        Touko-jyrä kirjoitti:

        Kyllä suurin uhka on Tena-Rinne, aiemmin tunnettu kavaltajana. Siellä on Hakaniemen syvimmässä onkalossa aivoriihi kokoontunut ja loihtinut viisauden. Se on the Vastuualue.

        Roposia ovat Rinteen nyysimät rahat Sipilän harjoittaman rahastuksen rinnalla. Valehteluista köyhille aiheutuneiden rahallisten haittojen takia Suomessa on tällä hetkellä yli 800 000 köyhyysrajan alla elävää, kun Sipilä leikkasi heiltä sosiaalituet. Tuhannet työntekijät eivät voineet lähteä kesälomalle vuosina 2017 - 2018, kun Sipilä otti heiltä lomarahat. Tänä vuonna sama rosvous tapahtuu kolmannen kerran.


      • Touko-jyrä

        Juurihan hesarissa oli tulojen kehityksestä hyvää dataa, pienituloisten määrä oli tipahtanut oikein reilulla kädellä ja keskituloisten kasvanut.
        Toki Tena ja muut vasurit oppositiosta haluavat kumota moisen hapatuksen ja tasata tulot alimpaan desiiliin.


      • MAJURres
        Touko-jyrä kirjoitti:

        Juurihan hesarissa oli tulojen kehityksestä hyvää dataa, pienituloisten määrä oli tipahtanut oikein reilulla kädellä ja keskituloisten kasvanut.
        Toki Tena ja muut vasurit oppositiosta haluavat kumota moisen hapatuksen ja tasata tulot alimpaan desiiliin.

        Vaan tilastot ovat sillai laaditut, että mitä enemmän ihmiset tienaa, sitä enemmän on köyhiä. Kun se köyhyysraja märäytyy mediaanitulon mukaan. Nämä palstan punikit ei ymmärrä mikä on mediaani. Eivätkä sitä miten tilastomatematiikka toimii. Jos vaikka puolella kansasta palkka oli 1 0 euroa korkeampi kuin sillä toisella puolikkaalla, niin silloinkin olisi tuo toinen puoli olisi tilaston mukaan sen köyhyysrajan alapuolella, vaikka käytännössä kaikki tienaisi saman verran. Punikille tilastojen ymmärtäminen on täysin mahdotonta.


    • Vihervasemmiston kanta näyttää edelleen olevan hallituksen syy ja oppositio oli syyntakeeton raukka, jota on yritetty väkisin saada päättämään jotain yhteiskunnan kehittämiseksi. Heiltä ei ole tahtoa puuttunut kaataa hallituksen esitykset.

      THL:n ylijohtaja Erhola ja professori Hiilamo eivät ole saitin vihervasemmistolaisten mielestä edes oikeita asiantuntjoita. Oikea asiantuntija haukkuu sotea, eikä yritä saada asioita etenemään.

      Hiilamo lienee oikeassa siinä, että soten teko tulee kestämään kauan. Helvetin kauan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ylen Kela-kone näyttää alueesi maksetut tuet

      Kone näyttää erikseen jopa lääkkeisiin menevät Kela-rahat. Lieskassa syödään valtavasti lääkkeitä. Asumistukeakin menee
      Lieksa
      66
      9861
    2. Sähköpotkulautaonnettomuus

      Nyt sitten sattui ja pahasti! Uutisen mukaan 3 alle 15-vuotiasta olisi ollut samalla sähköpotkulaudalla liikkeellä. T
      Vantaa
      225
      2636
    3. Nainen, viime yönä ajattelin sinua ja itkin

      On vain niin ikävä, enkä tunteilleni mitään voi. Olisit minun iloni, olisit minun päiväni ja aurinkoni, mutta nyt olet p
      Ikävä
      71
      1716
    4. Ketä kaivattusi

      muistuttaa?
      Ikävä
      71
      1576
    5. Seiskaan otti yhteyttä Dani-niminen taksikuski, joka erehtyi ottamaan kohuliikemiehenä tutuksi tulle

      Siis hetkinen, kaverilla on 7 kpl asuntoja Dubaissa, mutta taksiin ja hampurilaiseen ei raha riitä? Buah buah buahahhaa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      253
      1571
    6. Swastikan spiraali ja risti, molemmat auringon symboleina

      Swastikan spiraali ja risti – molemmat auringon symboleina Jälleen kerran vihamielisyys kaikkea hindulaisuuteen liittyv
      Hindulaisuus
      585
      1519
    7. Sä oot niin mukava

      Mutta samalla niin rasittava! Ikävä on.. Oli mukava, kun olit osa mun elämää🦫
      Ikävä
      84
      1269
    8. Taidan rakastaa sua

      kaikista mahdollisista esteistä, asetelmista, tilanteista, mielenhäiriöistä, traumoista yms.huolimatta ja myös niiden ta
      Ikävä
      45
      1238
    9. No nainen...

      Mitkä on fiilikset nykyään?
      Ikävä
      103
      1160
    10. ABC Kuinka monta samaa kirjainta yhteensä

      ..yhteensä teillä on etu ja sukunimissänne? Uskallatko laittaa ne kirjaimet? Hyvä aika tunnistaa ja tavata se oma kaiva
      Ikävä
      96
      1141
    Aihe