säätyvä talutin

63rgerg

Käytämme koiraa mm. talvella metsälenkeillä ja taluttajille on esim. lumikengät jalassa ja sauvat kädessä. Vyötäröllä on vyö, johon on kiinnitetty Flexi. Näin koira pääsee kulkemaan ja touhuilemaan paremmin omiaan ja hyvin harvoin vetää ja kiskoo.

Tuo Flexi tuossa lantiolla on hieman huonohko tuossa...se kun heiluu jonkin verran ja se on sidottava aika tiukasti sivuttain omaan kroppaan.

Olen yrittänyt etsiä jotain valmista parempaa ratkaisua. Eikö muka ole sellaista tuotetta jossa tuo Flexi olisi integroitu vyöhön, tai siinä olisi jokin teline Flexille.

Semmonen missä olisi riittävän leveä vyö jossa olisi "vähän niinkuin vinssikela" ohut liina ja helppokäyttöinen jarru ja tietenkin automaatiinen sisäänkelaus. Joku automaattinen jarrukin voisi olla kiva eli sellainen että jos koira lähtee täydet vauhdit päällä menemään, alkaa vinssi aktiivisesti jarruttamaan liinan ulosjuoksua.

4

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • flex4ever

      Eipä taida sellaista olla. Itse koitin joskus ehdottaa Flexi gmbh:lle että tekisivät sellaisen mallin jonka kädensija ei olisikaan lenkki vaan alhaalta avoin mutta klipsillä sulkeutuva. Näin sen saisi kiinnitettyä vaikka housujen kaulukseen, oksanhankaan tai veneen kaiteeseen kun pitää molemmat kädet saada vapaiksi edes hetkeksi. Mutta eipä tuo viesti oikein näyttänyt menevät perille. Jotain turvallisuudesta herr productmanager höpisi. Kovasti tuo turvallisuus siitä lisääntyykin jos joutuu fleksiä pitämään reisien välissä kun penkoo taskuja ja samanaikaisesti piski bongaa oravan tai kanin.

      Mutta kannattaa silti yrittää laittaa palautetta sinunkin heille. Ehkä nämä tai joku muu hoksaa markkinaraon.

    • flexihyökkäykset

      Minä käytän hiihdossa ja muuallakin joustohihnaa,välillä kahta peräkkäin.Joustaa jos koira nykäsee,ja saan sen helpolla lyhyeksi jos muita lähestyy.Flexit on kamalia,niistä ne koirat rynnii vieraan koiran iholle,eikä omistajansa voi mitään.Liekö jarrunapit rikki,tai muuta vikaa,mutta mun kohdalla esim. kahdesti tälläviikolla jo.Ja erit koirat.Fleksi,on vaarallinen,kun pyöräilijäkään ei nää sitä ohitta nyöriä,ei ennenkun törmää siihen.Ja näyttää ettei omistajat hallitse koiriaan niissä,eihän ne muuten toisten niskaan rähjäten tulis.Pitkät hihnat pitää vetää lyhyelle hyvissäaijoin,ja voisko ottaa fleksissäkin ihan siitä nyöristä otteen tai koiran vsljaista/ pannasta,kun lipeevät,tai mitä lie,ja koiria eivät kestä.

      • Juuri tuosta syystä käytän koirallani kaksi metristä nahkahihnaa. Kaupunkioloissa se riittää ja kun se ei haistele tai maistele se ei käytä hihnan ääripäätä.

        Kävelytie on sellainen että siellä kuljetaan vain toista laitaa, pienempänä se sahasi sinne sun tänne. Hyvin tiedostan sen että jos esim pyöräilijä ohittaa meidät toiselta puolelta ja jos koirani yllättäen siirtyykin vastalaitaan niin pyöräilijälle käy huonosti. Katson että tuollaisessa tilanteessa olisin siitä vastuussa. he eivät aja mitenkään hiljaa ja jälki olisi tai ainakin voisi olla kamala. Siksi näillä väylillä kaksi metriä riittää.


      • Anonyymi

        Semmonen tähän, että nyöristä ei kannata ottaa kiinni, ainakaan ohutnarusessa flexissä. Tekee aika pahaa jälkeä sormiin jos koira yhtään vetää, eikä siitä edes oikein otetta saa. myös kannattaa olla varovainen shortsikeleillä, ettei naru kierry kenenkään jalkojen ympäri

        Flexi on oikein käytettynä kätevä väline, huolimattomasti käytettynä painajainen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      78
      3945
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      3052
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      3010
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2838
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2784
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2525
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      2396
    8. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      225
      2084
    9. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1987
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1947
    Aihe