Hyvä työpaikka

3tutkintoa

Mistä työpaikasta saa hyvää liksaa Lieksassa?

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos et peri vanhemmiltasi yritystä, niin ilman kunnollistaa koulutusta ei saa hyvää liksaa mistään työpaikasta Lieksassa. Ennen muinoin työpaikat periytyivät suvusta toiseen Pankakosken tehtaalla ja Kevätniemen sahalla. Myös kaupan alalla työt periytyivät isältä pojalle tai tyttärelle. Nyt enää harvemmin.

      • minä.nomikäänsheriffi

        Lähes täydellinen vastaus wanhalta kuin olla voisi olla.. Hyvä liksa, eli palkka tehdystä tuottavasta työstä, on tosin suhteellinen käsite. Lieksassa on vielä ainakin yhden sukupolven ajan mahdollista elää keskinkertaisella koulutustasolla, palkalla ja kokemuksen tuomalla ammattimaisella pintatartunnalla tietyillä ammattialoilla. Asuntoja saa halvalla nyt Lieksasta ja tänne voivat keskitasokkaat ihmiset osaksi juurtua palvelemaan esimerkiksi laskusuhdanteen vaatimia jälkihoidollisia tehtäviä muutamiksi vuosiksi, ikään kuin "valinnanvapauden" nimissä.

        Yrittäminen ja todellinen rikastuminen on itkun ja hammastenkiristelyn takana nykyisessä Lieksassa. Väestörakenne on valitettavasti poislentävää pesää. Kasvava pesä rakenteeltaan lähinnä ehkä löytyy Joensuusta. Sekään ei viiden tai kymmenen vuoden päästä ole enää taattua jos päätöksenteko on samansuuntaista, suppeanäköistä pienten paikkakuntien alasajopoliittisuuden suhteen. No, ehkäpä Joensuu, Kuopio ja Oulu tietyin akselein kestää.

        Mutta synkkyys pois, meissä äänestäjissähän on se demokraattinen, kansakunnan tulevan toivo. Käykää kaikin sankoin joukoin äänestyskopin kimppuun. Niin vanhat kuin nuoret, äänestäminen ei koskaan mene hukkaan. Minä en suosittele yhtään mitään, en ketään. äänestäkää vaikka puuhevosta, sekin on itsetuntonne takia parempi vaihtoehto kuin olla ns. en osaa sanoa mitään tyyppi.
        Nyt kyllä loppu Sinatrat ja Nancyt;) Onneksi vähän helpotti. En ole kertaakaan jättänyt äänestämättä. En tee poikkeusta tulevissakaan vaaleissa.

        Jatkakaa.


    • Paekatakk

      Onhan nuita yöpaikkoja ollu. Jotkut oikein hyviäkkii.

      • mennyt.on.mennyttä

        Niin on ollut. Mutta se oli ennen näin. Ei ole enää.


    • ei.kaikki.osaa

      Tosin on Lieksassa käynyt niinkin, että kansakoulupohjalta perustaneen isän hyvän yrityksen perineet ekonomi- ja insinööripojat eivät osanneet pyörittää liikettä, vaan tuhosivat se hyvin pian. He saivat johtajuuden, mutta eivät osanneet toimia johtajina. Romahduksen jälkeen pääsivät kuitenkin työntekijöiksi ja jonkinlaisiksi pikkupomoiksi koulutustensa ansiosta.

      • kahvihammasta.kolottaa

        Niin, mutta toiselle paikkakunnalle sitten tuli lähtö.
        Hyvinkoulutettuja tarvittaisiin Lieksaan . Ihan insimmäiseksi tulee mieleen hammaslääkärit.


    • ehjtsyhgtrwyt

      Ketjun aloittaja on työtävieroksuva luuseri, ei kannata noteerata!

      • popetaukkokaljalla

        Kaikki työtävieruksuva luuseri kuntouttavassa työtoiminasssa riitää kun vähän hyppi lumikolan kanssa


    • pelakersu

      KELA on ihan hyvä paikka ja rahaakin saa eikä tartte mitään tehdä. Voi vaan juoda kaljaa ja haukkua mamuja suomi24 palstalla. Kohta äänestetään persuja. Ihan kiva työpaikka ja hyvä liksa on KELA:n hommissa. Paikkoja on auki koko ajan eli lisää sopii.

      • sappekeijo

        Kela rahoittaa hyvällä palkalla kuntouttavassa työtoiminassa olevia vieläpä veroton tulo. 9 euroa.Hyväpalkkaisia töitä löytyy tukipiste. Lieksan työllisyyspalvelut puuhasteluhommista kirpputorit. Löytöpuodissa on helppoa 9 eurolla työntekijä katsoo ikkunasta ulos. asiakkaita ei näy mailla halmeilla. Kela maksaa työmarkkinatukea, asumistukea 9 euroa/osallistumispäivistä voi saada korotettua työmarkkinatukea jos ei ole ehtinyt käyttää noin 200 päivää.
        samaa mieltä ei tarvitse kuin istua hankkia kalja ja tupakka lisätienesti neljässä viikossa 144 euroayhteensä


    • PaikkojaOnRiittänyt

      Taisi tämä Sipilän hallitus saada kelallle lisää asiakkaita ellen väärin muista,,,vaikka eihän niiden pitänyt kun lupasivat ennen viimevaaleja!

      • selvää.tekstiä

        Työllisyystilasto parani huomttavasti kun tempputyöllistetyt poistettiin työttömien listalta. Jos joku on 18 tuntia työssä kolmen kuukauden aikana ei ole enää työtön.


    • leuat.pystyssä

      Kyllä sen näkee, kuka on hyvin toimeen tuleva, merkkivaatteet ja älypuhelin mm. osoittavat sen, kannnattaa kysäistä heiltä.

    • jouppo

      mie onn pimmeessä remonttihommissa vaikken ossoo mittään.

    • valonkannattelija

      Kuten muissaikin paikoissa: jos olet lääkäri, eläinlääkäri tai apteekkari niin hankit hyvin myös Lieksassa. Kyllä kaupungin johtotason töissäkin jää jotain taskun pohjalle. Lähihoitajaksi tai siivoojaksi ei kantsi ruveta.

    • Laskettaisiin tulot asuntolainan lyhennyksen jälkeen niin ei Lieksassa välttämättä niin huonot ole.

    • Jopteknousuun

      JOPTEK on hyvä . Töitä riittää ja parveke sekä kylpyhuone moduleita menee laivoloihin mm.ranskaan. kansainvälinen meininki.

    • näin.monet.kuulemma

      Hyvästä työpaikasta en tiedä. Kohtuulliset ansiot saatat saada, kun hoidat kaikki tuet tappiin. Sitten harjoittelupaikka tutulta, joka maksaa pimeenä extra, kun teet ammattitaitoa vaativaa työtä täyttä päivää pimeenä.

    • pysytään.totuudessa

      Kyllä Lieksassa työttömät timpurit hankkivat hyvin kesämökkityömailla. Ei ole heillä enää aikaa tehdä veronalaisia ansioita. Minäkin olen jo elämäni aikana verokiintiöni maksanut. Nyt maksan veroa vain eläkkeestä. Verottomia töitä teen kun kutsutaan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe