Hyvä työpaikka

Mistä työpaikasta saa hyvää liksaa Lieksassa?
Ilmoita


19 Vastausta

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.


Jos et peri vanhemmiltasi yritystä, niin ilman kunnollistaa koulutusta ei saa hyvää liksaa mistään työpaikasta Lieksassa. Ennen muinoin työpaikat periytyivät suvusta toiseen Pankakosken tehtaalla ja Kevätniemen sahalla. Myös kaupan alalla työt periytyivät isältä pojalle tai tyttärelle. Nyt enää harvemmin.
1 VASTAUS:
Lähes täydellinen vastaus wanhalta kuin olla voisi olla.. Hyvä liksa, eli palkka tehdystä tuottavasta työstä, on tosin suhteellinen käsite. Lieksassa on vielä ainakin yhden sukupolven ajan mahdollista elää keskinkertaisella koulutustasolla, palkalla ja kokemuksen tuomalla ammattimaisella pintatartunnalla tietyillä ammattialoilla. Asuntoja saa halvalla nyt Lieksasta ja tänne voivat keskitasokkaat ihmiset osaksi juurtua palvelemaan esimerkiksi laskusuhdanteen vaatimia jälkihoidollisia tehtäviä muutamiksi vuosiksi, ikään kuin "valinnanvapauden" nimissä.

Yrittäminen ja todellinen rikastuminen on itkun ja hammastenkiristelyn takana nykyisessä Lieksassa. Väestörakenne on valitettavasti poislentävää pesää. Kasvava pesä rakenteeltaan lähinnä ehkä löytyy Joensuusta. Sekään ei viiden tai kymmenen vuoden päästä ole enää taattua jos päätöksenteko on samansuuntaista, suppeanäköistä pienten paikkakuntien alasajopoliittisuuden suhteen. No, ehkäpä Joensuu, Kuopio ja Oulu tietyin akselein kestää.

Mutta synkkyys pois, meissä äänestäjissähän on se demokraattinen, kansakunnan tulevan toivo. Käykää kaikin sankoin joukoin äänestyskopin kimppuun. Niin vanhat kuin nuoret, äänestäminen ei koskaan mene hukkaan. Minä en suosittele yhtään mitään, en ketään. äänestäkää vaikka puuhevosta, sekin on itsetuntonne takia parempi vaihtoehto kuin olla ns. en osaa sanoa mitään tyyppi.
Nyt kyllä loppu Sinatrat ja Nancyt;) Onneksi vähän helpotti. En ole kertaakaan jättänyt äänestämättä. En tee poikkeusta tulevissakaan vaaleissa.

Jatkakaa.
+Lisää kommentti
Onhan nuita yöpaikkoja ollu. Jotkut oikein hyviäkkii.
1 VASTAUS:
Niin on ollut. Mutta se oli ennen näin. Ei ole enää.
+Lisää kommentti
Tosin on Lieksassa käynyt niinkin, että kansakoulupohjalta perustaneen isän hyvän yrityksen perineet ekonomi- ja insinööripojat eivät osanneet pyörittää liikettä, vaan tuhosivat se hyvin pian. He saivat johtajuuden, mutta eivät osanneet toimia johtajina. Romahduksen jälkeen pääsivät kuitenkin työntekijöiksi ja jonkinlaisiksi pikkupomoiksi koulutustensa ansiosta.
1 VASTAUS:
Niin, mutta toiselle paikkakunnalle sitten tuli lähtö.
Hyvinkoulutettuja tarvittaisiin Lieksaan . Ihan insimmäiseksi tulee mieleen hammaslääkärit.
+Lisää kommentti
Ketjun aloittaja on työtävieroksuva luuseri, ei kannata noteerata!
1 VASTAUS:
Kaikki työtävieruksuva luuseri kuntouttavassa työtoiminasssa riitää kun vähän hyppi lumikolan kanssa
+Lisää kommentti
KELA on ihan hyvä paikka ja rahaakin saa eikä tartte mitään tehdä. Voi vaan juoda kaljaa ja haukkua mamuja suomi24 palstalla. Kohta äänestetään persuja. Ihan kiva työpaikka ja hyvä liksa on KELA:n hommissa. Paikkoja on auki koko ajan eli lisää sopii.
1 VASTAUS:
Kela rahoittaa hyvällä palkalla kuntouttavassa työtoiminassa olevia vieläpä veroton tulo. 9 euroa.Hyväpalkkaisia töitä löytyy tukipiste. Lieksan työllisyyspalvelut puuhasteluhommista kirpputorit. Löytöpuodissa on helppoa 9 eurolla työntekijä katsoo ikkunasta ulos. asiakkaita ei näy mailla halmeilla. Kela maksaa työmarkkinatukea, asumistukea + 9 euroa/osallistumispäivistä voi saada korotettua työmarkkinatukea jos ei ole ehtinyt käyttää noin 200 päivää.
samaa mieltä ei tarvitse kuin istua hankkia kalja ja tupakka lisätienesti neljässä viikossa 144 euroayhteensä
+Lisää kommentti
Taisi tämä Sipilän hallitus saada kelallle lisää asiakkaita ellen väärin muista,,,vaikka eihän niiden pitänyt kun lupasivat ennen viimevaaleja!
1 VASTAUS:
Työllisyystilasto parani huomttavasti kun tempputyöllistetyt poistettiin työttömien listalta. Jos joku on 18 tuntia työssä kolmen kuukauden aikana ei ole enää työtön.
+Lisää kommentti
Kyllä sen näkee, kuka on hyvin toimeen tuleva, merkkivaatteet ja älypuhelin mm. osoittavat sen, kannnattaa kysäistä heiltä.
Ilmoita
mie onn pimmeessä remonttihommissa vaikken ossoo mittään.
Ilmoita
Kuten muissaikin paikoissa: jos olet lääkäri, eläinlääkäri tai apteekkari niin hankit hyvin myös Lieksassa. Kyllä kaupungin johtotason töissäkin jää jotain taskun pohjalle. Lähihoitajaksi tai siivoojaksi ei kantsi ruveta.
Ilmoita
Laskettaisiin tulot asuntolainan lyhennyksen jälkeen niin ei Lieksassa välttämättä niin huonot ole.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
JOPTEK on hyvä . Töitä riittää ja parveke sekä kylpyhuone moduleita menee laivoloihin mm.ranskaan. kansainvälinen meininki.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Hyvästä työpaikasta en tiedä. Kohtuulliset ansiot saatat saada, kun hoidat kaikki tuet tappiin. Sitten harjoittelupaikka tutulta, joka maksaa pimeenä extra, kun teet ammattitaitoa vaativaa työtä täyttä päivää pimeenä.
Ilmoita
Kyllä Lieksassa työttömät timpurit hankkivat hyvin kesämökkityömailla. Ei ole heillä enää aikaa tehdä veronalaisia ansioita. Minäkin olen jo elämäni aikana verokiintiöni maksanut. Nyt maksan veroa vain eläkkeestä. Verottomia töitä teen kun kutsutaan.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Hyvä työpaikka

Mistä työpaikasta saa hyvää liksaa Lieksassa?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta