Alaikäiset öyhötti ilmastonmuutoksesta "jotain"

varma.PS-ääni

Mikähän mahtaa olla vihervassareiden seuraava "vaalitemppu", kun tämä ilmastokohkaaminen ja eläkeläisten hoidosta huolestuminen juuri vaalien alla näyttää olevan perin tekaistu juttu. Haittamaahanmuutto ja siitä koituvat kustannukset yritetään nyt lakaista maton alle, mutta uusi hallitus ottaa asiat taas esiin ja kansaamme viedään jälleen kuin litran mittaa.

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • persusussu

      Ylen Aamu-TV:ssä haastateltiin Tampereen Pohjois-Hervannan 6.-luokan nuorta naisopettajaa ilmastonmuutos-lakkomarssista ja hän kertoi, että ilmastolakko oli kokonaan lasten idea. Opettajalla ei ollut mitään vaikutusta lakkoiluun, he olivat vain luokan kesken koko vuoden tehneet ryhmätöitä ja tieteen ja taiteen kautta hakeneet tietoa ja keskustelleet laajasti ilmastonmuutosaiheesta ja vielä eilen he tekivät kylttejä mielenosoitukseen. Eilen opettajan mukaan HÄN PURSKAHTI ITKUUN LUOKASSA, koska lapset olivat kertoneet tuntojaan miltä tuntuu olla lapsi kun aikuiset eivät kuuntele heitä...

      Ihan lasten oma idea - joopajoo.

      Tahdonvastaiseen hoitoon pitäisi laittaa opettaja, joka purskahtelee ilmastonmuutoksen takia lasten edessä itkemään ja aiheuttaa lapsille pelkotiloja.

      https://areena.yle.fi/1-50092556

      • Lapsentyöonleikkiä

        Opettajalla korvat lepattaa niin että verhot heiluu.
        Senverran minäkin olen lapsia kasvattanut että tiedän ettei tuon ikäisillä ole mitään käsitystä hyvästä ja huonosta maailmasta ja vielä vähemmän politiikasta.
        Tuon ikäisten elämä on leikkiä ja samalla saada oppia koulusta.
        On edesvastuutonta ja törkeällä tavalla jopa suomen lakien vastaista että opettaja alkaa paasaamaan alaikäisille omia poliittisia intressejään.
        Kuten sanoit jos asiaa vielä maksimoidaan itkemällä se aiheuttaa lapsissa vain pelkoja.
        Tekemällä lapsista politiikan troijan puuhevosia on säälittävintä mitä suomessa on 2000 luvulla saati koskaan tehty.

        Mihin tällainen voi johtaa jos valtio ei puutu tähän toimintaan?
        Se että jatkossakin etenkin vaalien alla vihervasemmisto valjastaa peruskoululaiset oman agendansa julki tuojiksi.
        Samalla pitää sallia vastaava toiminta muille puolueille.
        Perussuomalaiset keräävät omat lapsilaumansa maahanmuuton vastaisiin ja eu kielteisien asioiden äänitorveksi.
        Kokoomus hakee yrittäjä lapset asialle. Keskusta maatalous ja metsätalous lapset torille.
        Rkp kerää lapsensa rannikkoseudun kouluista ja Kristilliset haalivat vaalityönsä edustajat rippileireiltä.
        Eikös tämä olisi tasapuolista?
        Mutta totuuden nimissä lasten käyttäminen politiikan ajamiseen on jo alhaisinta mitä tiedän. Täysin rinnastettavissa lapsisotilaisiin.


      • Salamanteri1

        Tietenkin lasten idea. Jos minä olisin kuullut tuossa iässä, että järjestetään päivä, jolloin ei tarvitse mennä kouluun, niin tietysti olisin tehnyt kaikkeni että se toteutuu.

        Mutta kyllä lapsetkin välittävätkin ilmastonmuutosesta. Miettikää jääkarhuja!


      • M.Kitunen
        Salamanteri1 kirjoitti:

        Tietenkin lasten idea. Jos minä olisin kuullut tuossa iässä, että järjestetään päivä, jolloin ei tarvitse mennä kouluun, niin tietysti olisin tehnyt kaikkeni että se toteutuu.

        Mutta kyllä lapsetkin välittävätkin ilmastonmuutosesta. Miettikää jääkarhuja!

        Juu, Mietinhän minä, lähden heti jääkarhu-safarille jos siihen tarjoutuu tilaisuus. Vuonna 2014 eli vain kuusi vuotta sitten jääkarhuja oli enemmän kuin koskaan koko tunnetun historia aikana. Kanta on pysynyt edelleen yhtä vahvana. Tutkijat ovat ymmällään.


      • hunttari
        M.Kitunen kirjoitti:

        Juu, Mietinhän minä, lähden heti jääkarhu-safarille jos siihen tarjoutuu tilaisuus. Vuonna 2014 eli vain kuusi vuotta sitten jääkarhuja oli enemmän kuin koskaan koko tunnetun historia aikana. Kanta on pysynyt edelleen yhtä vahvana. Tutkijat ovat ymmällään.

        Tällä hetkellä jääkarhuja on todella enemmän kuin vuonna 2014 jolloin niitä laskettiin olevan geeniperimältään hiukan erillisissä alapopulaatioissa n. 25 000, kun niitä vuonna 2004 laskettiin olevan n.20 000.
        Tämän päivän tilanne, eli vuonna 2018-2019 suoritetun laskennan mukaan niitä on jo huikeat 31 000 yksilöä eli jääkarhut voivat todella hyvin.
        Jaakarhu elää yksinäistä elämää ja vaatii ison reviirin. Hyvällä syyllä voi todeta että arktisilla alueilla jääkarhujen reviirit ovat populaation kasvun myötä käyneet vähiin ja yhä suurempi osa jääkarhuista joutuu siirtymään luontaisten reviiri-alueiden liepeille. Venäjällä, Kanadassa ja mm Norjan Huippuvuorilla tämä on havaittu nk. citykarhujen lisääntymisenä kaupunkien kylien ja lentokenttien liepeille.

        Jääkarhua ei uhkaa mikään, päin vastoin sen populaatio kasvaa ja levittäytyy uusille alueille.
        Jos verrataan jääkarhun populaatiota suden populaatioon ja vielä tarkennettuna tähän Pohjois-Venäjällä ja Suomessakin elelevään populaatioon niin susia on vain niukasti enemmän eli n. 35 000. Suomessa esiintyvä susi edustaa läntisintä osaa tästä geneettisesti selvästi erottuvasta 35 000 suden populaatiosta, Suomalainen susi ei siis kadonnut vaikka se välillä ammuttinkin sukupuuttoon.
        Ruotsin susikanta on geneettisesti eteläisemmän euroopan populaatiota. Ruotsiin on kuitenkin 2 vuotta sitten kulkeutunut yksi suomalainen nuori susi-uros ja ruotsalaiset ovat innoissaan sillä susi löysi heti kumppanin ja pariskunnalla on jo kolmas pesue odotettavissa.


    • Teorianki

      Tottakai pitää vaihtaa se puheenaihe haittamaahanmuuttoon että persut saa äänensä, luonto ja eläkeläiset ovat toissijainen tärkeys persuille kuten on maanpuolustuskin.

      Suurin osa persujen äänestäjätkin ovat selvästi ilmaisseet että lähtevät pois suomesta jos sota syttyy.

      • SuomiTakaisin

        Luonto säästyy ja eläkeläisille ja maanpuolustukseen riittää rahaa, kunhan lopetetaan rahan vastikkeeton jakaminen koko maailman työtäpelkääville nuorille muslimimiehille! Sinulla ei näemmä riitä ymmärrys tuon syy seuraus suhteen käsittämiseen. Jos et ole edelleenkään herännyt tähän päivään, niin tässäpä sinulle uutisia. Suomi polttaa humanitääriseen maahanmuuttoon 3.2 miljardia euroa vuodessa. Tuolla rahalla voidaan kuitata lähes kaikki suomen ongelmat ilman muutoksia verotukseen.

        Jos suomessa syttyy sota, niin vasemmisto pinkoo perinteiseen tyyliinsä ensimmäisenä karkuun!


      • RK62.kertatulella

        Jos maassamme syttyisi sota, lähtisi käpälämäkeen vihervasurit ja suvakit ensimmäisten joukossa ja heti perään maansa myyneet poliitikot.


    • Perusoikeus

      Kun kerran Intia ja Kiinakin saastuttaa, niin kyllä Suomalaistenkin on saatava niin tehdä !!!

      • persusussu

        Etkö anna mitään arvoa sille, että Suomi on jo kiristänyt hiilipäästöjään enemmän kuin muut. Suomi on jo mallimaa.

        Ehdotatko, että Suomi siirtyy 0-hiilipäästöihin ja suomalaisten metsät toimivat kiinalaisten ja intialaisten hiilinieluina että maapallo olisi tasapainossa?

        Pikemminkin vihreät ja vasemmisto voivat joukolla lähteä lähetyssaarnaamaan omalla kustannuksellaan ilmastonmuutoksesta Kiinaan ja Intiaan paikan päälle, koska siellä ei selvästikään olla tietoisia aiheesta, että voisivat seurata asiassa hyvin menestynyttä Suomea.

        Tai jos emme Suomessa luovukaan polttomoottoriautoista, saunaklapeista jja makkarasta vaan sen sijaan opetamme ymmärtämättömiä valtioita äänestämällä jaloilla, eli lopetamme ostamasta Kiinassa ja Intiassa jne hiilipäästömaissa valmistettuja tuotteita, sekä suomalaista lihaa ja maitoa ja kasvihuoneissa talvella kasvatettuja tuotteita. Olisitko siihen valmis? Mitä ostaisit supermarketista sen jälkeen?


    • Näinsesujuu

      Lapsityövoiman käyttö vaalipropagandan levitykseen ja uutistenlukijatkin oikein vesissäsilmin ja ääni vapisten sitä ihailevat.

    • mitä.itse.teemme

      Ollaanko valmiita luopumaan totutuista asioista - Nyt monilla mielenosoittajilla näytti olevan uudet älykännytkät, uutena ostetut vaatteet, ehkä monet matkustelevatkin jopa ulkomailla...

      Ei riitä, että jonkun toisen on tehtävä jotain, vaan että mitä on itse valmis tekemään... Kaikki lähtee omasta itsestä.

      Muuten ihan hyvä juttu...

    • sylttytehdas
    • qqqqqw

      Nämä lasten ilmastomielenosoitukset ovat kuin muinainen lasten ristiretki Pyhään Maahan: "Lapset päätyivät kuitenkin Afrikkaan ja heidät myytiin suurin joukoin orjiksi."

    • sdfgasdfg

      Jatkakaa natsit vain lasten ja nuorten haukkumista ja aliarviointia. Joku päivä nuo lapset ja nuoret ovat aikuisia, koulutetumpia ja sivistyneempiä kuin teidän kouluja käymättömät jälkeläisenne ja päättävät asioista. Ehkä muistavatkin millaista paskamyrskyä saivat osakseen netin känniöyhötyslaumoilta.

      • persusussu

        Tuskin kukaan on hau-hau-haukkunut ja aliarvioinut lapsia ja nuoria. Lähinnä sitä manipuloivaa aikuisjoukkiota, joka käyttää lapsia ja nuoria oman poliittisen agendansa edistämiseen.

        Mitä itse ole tehnyt hiilijalanjäljen pienentämiseksi? Missä (keinokuitu-)vaatteesi, tietokoneesi tai puhelimesi/niiden tykötarpeet on tehty? Syötkö riisiä juotko kahvia, entä teetä?

        Aloita itsestäsi.

        "natsit, känniöyhötyslauma, teidän kouluja käymättömät jälkeläisenne"... ajatteletko, että sinustakin kasvaa jonain päivänä aikuinen ja sivistynyt.


      • Menikötunteisiin

        Johan se rasisti leima saatiin tähänkin:D
        Eli kaikki automaattisesti viherpropakandan vastustajat ovat natseja.
        Löysää sitä nutturaa niin ei kiukuta niin paljoa.
        Kommentillasi ainakin paljastit että sivistyneisyys ei ole ruudun sillä puolen kärki teemaa.


      • GuessWho

        Ei tässä lapsia syytelläkkään.Syytösten kärki on suunnattu ennenkaikkea niihin aktivisteihin ja opettajiin jotka tartuttavat tämän pseudotieteellisen hötön ilmaston lämpiämisestä hiilidioksidipäästöihin vedoten.
        Hiilidioksidi on edelleen kaikkea elämää maapallolla ylläpitävä voima. jos se jostain syystä loppuu niin olemmme tuhoon tuomittuja.
        Maapallon redusoitu keskilämpötila on ollut useaan otteeseen jopa 10 astetta nykyistä korkeampi ja ilmakehän hiilidioksidipitoisuus jopa 30-kertainen nykyiseen verrattuna ja elämä ja lajirunsaus kukoisti. Eikä ihmistä edes ollut siihen aikaan olemassa.
        Miettikää sitä!


      • Testaan upouutta tekisteröityä nikkiäni


    • Mitä.Ihmettä

      Opetusministeriökö kouluille on tuollaiseen politikointiin antanut luvan. Jos et halua osallistua joudut varmaan opetajan hampaisiin ja saat kärsiä, niinkö?

      • nemitäänkysele

        Kun vihervasureista on kyse niin voit olla varma, ettei mitään lupia ole kyselty lasten vanhemmilta eikä myöskään opetusministeriöstä.


    • järjenääni

      Nuoret on aivan vietävissä ja silti aina joskus väläytellään äänioikeusiän laskemisesta, kun oikeasti sitä pitäisi nostaa reippaasti ja ehkä muitakin kriteerejä lisätä.

    • jotainrajaa

      Ennenvanhaan tuollaista kutsuttiin propagadaksi ja aivopesuksi.
      Koulutuksen pitää olla neutraalia faktatiedon jakamista eikä omien henkilökohtaisten arvojen pakkosyöttöä.

      • UKK-rules

        Aivopesuksi sitä kutsutaan vieläkin, tosin sillä erotuksella että nykyään moinen peeloilu saadaan menemään läpi yllättävän helposti. 70-luvulla oli tässä maassa UKK presidenttinä, eikä tällainen hiirien hyppiminen pöydällä tullut kuuloon alkuunkaan.


    • Vauhti

      Luin eilen artikkelin, jossa tutkijat olivat havainneet, että ilmaston lämpeneminen ja kylmeneminen on miljoonien vuosien syklistä vaihtelua maapallolla. Mannerlaattojen liikkeet ja esimerkiksi merestä nousevat laatan reunaosat jotka ajautuvat toisten laattojen päälle, aiheuttavat prosesseja, joiden suerauksena toistuvat jääkaudet ja prosessin eri vaiheessa toistuvat lämpimät kaudet. Joskus jäätikkö oli yltänyt jopa afrikan mantereelle saakka. He toivat esille mahdollisuuden, etä koko planeetta voisi noissa sykleissä ola josku kuin lumipallo.

      Tuo tutkimus, jos se on vakavasti tehty, hämmentää ilmastoihmisiä, joiden ensisijainen huoli on ihmisten aikaansaama hiilidioksidin lisäys ilmakehään ja sitä kautta ilmaston lämpeneminen.

      Onko lopulta niin, että ihmisten vaikutus laajemmassa katsannossa onkin vähempimerkityksinen. Toisaalta ilman saastumattamisessa on kysymys muistakin, kuin ilman lämpenemistä koskevista huolista. Siksi ilman ja ilmaston suojelu on hyvin tärkeä ja oikea huoli ja toimi.

      Olikohan seniin, että meillä Suomessa on ollut ainakin 9 jääkautta. Eniten minua on noissa ihmetyttänyt karvoineen päivineen täysin ehjänä säilyneet mm. mammutit tai muut eliöt. Jäätyminen on täytynyt tapahtua erittäin nopeasti, ettei mädäntyminen tai muu pilaantuminen eläimissä näy?

    • Luonnonsuojelija

      Lasten manipulointi on alhaisinta mitä tiedän. Jos kyseessä olisi omat vanhemmat, tässä täyttyisi lastensuojelun asiaan puuttumisen kriteerit pelkotilojen luomisen takia.
      Vihreät olivat vaihtoehtona, vaan eivät enää.

      • vasuritekeenoin

        Vihervasemmisto ampui itseään jalkaan tällä tempulla oikein tukevasti. Monien lasten vanhemmat on perin närkästyneitä, että jälkikasvu otetaan politiikan pelinappulaksi näin vaalien alla.


    • tuuriss

      Pysykööt kakarat kotona. olisikohan ne valmiit luopumaan harrastuksistaan. tekonurmesta 40% menee muovia luontoon ja jäähallit ovat saastuttajia. onkohan niille puhuttu näistä ollenkaan vai peitelläänkö nyt maahanmuuttopolitikkaa

      • kristalliguula

        Juuri tätä epäonnistunutta maahanmuuttopolitiikkaa yritetään nyt peitellä, sillä vaalit on lähellä. Ylekään ei enää vouhota niin paljon kuin vielä puoli vuotta sitten, mutta vaalien jälkeen meno äityy taas entiselleen.


    • VaadimmeMuitaTekemään

      Eläkää niinkuin opetatte.Koululakon sijasta olisi voitu pitää vaikka Likola teemapäivä ja tutustua oikeasti vihreään ajatteluun.

    • persusussu

      Suomen kohdalla voisi hiilipäästöjen vähentämistä verrata laihduttamiseen. Suomineito on jo tavoittanut tavoitteen -20%, mutta koska koko muu laihdutusryhmä ei ole päässyt tavoitteeseensa niin ryhmän uusi tavoite on pudottaa 20%.

      Tai lapsen viikkoraha, jonka perusteena on viikkosiivous. Yksi perheen lapsista on tehnyt vaaditun, mutta koska muut eivät ole täyttäneet velvoitettaan niin tuota yhtäkin rangaistaan. Eikö simputtaminen ollutkaan kiellettyä.

      Mutta "musta tuntuu", että tässä hiilipäästöjen vähentämisessä on kyse Suomen biotaloden tarvitsema puu eli metsähakkuut ja Suomen on pakko vähentää jostain muualta koska hiilinielut kaadetaan (että mm kiinalaisten omistama biodieseljalostamo voisi tuottaa voittoa kiinalaisille) joten mikä on sen tehokkaampi keino kuin tappiin saakka verotettu autoilu. Autoilulla on äärettömän helppo kiristää suomalaisia, koska Suomi on väljästi asuttu maa.

      Miten ympäristöaktivistit suostuvat metsien avohakkuihin ja korvaavat hiilinielun sähköautoilulla, lentokiellolla ja lihattomalla ruokavaliolla? No entiendo!

      Mielenkiintoista spekuloida, miten kiinalaisten lupaama 15 miljardin Hki-Tallinnan putki-rahoitus liittyy kaikkeen.

    • Hahhaaa

      Nuoriso ei kuuntele teitä vanhoillisoikeistolaisia.

    • lgogkgkg

      Antaisivat lapsille oikeaa tietoa asioista, joilla voivat itse vaikuttaa omalta osaltaan ilmaston pelastamiseen. Nyt tieto on jotain hyttysen kakan veroista.
      Eräässäkin lehdessä poseerasi nuori ja ilmoitti pelastavansa maailman kun ei syö lihaa. Vieressä poseerasi iso koira, jonka hiilijalanjälki vastaa kahta katumaasturia.

      • varma.PS-ääni

        Tässä ilmastoöyhötyksessä annettu "tieto" oli tarkoitettu palvelemaan vain ja ainoastaan vihervasureiden tarkoitusperiä vaalikampanjoinnissa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3489
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      214
      2899
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      144
      2544
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      18
      2059
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2055
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1816
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1682
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1618
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1306
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      263
      1290
    Aihe