Arvo PPO selitysten seuranta

SelitystenSekamelska

Miten Arvo.. sijoitussekamelska tämän selittää ? On mielenkiintoista kuulla kitinät ja katinat osuuskuntakokouksessa. Heinähatut kuitenkin vain nyökyttelee maireat hymyt huulilla.

Se on ihmeellistä "julkituontia" kun ensin kehuskellaan tuloksella, sitten ilmoitetaan että osuuskorkoa maksetaan vain 42 €. Tulos 4,76 M€.. vain..
Toisaalla kerrotaan että korkoa maksetaan 80% tuloksesta. Elon ja myös meidän Kallion laskuopin mukaan jaettavaa tulisi olla 3,76 M€ eli 45 €/osuus .Mutta kun 42 € kerrotaan 82079 jäsenellä niin jakoon tuleekin vain 3,44 M€.. mihin liiviin sitä piilotetaan 320 000 €,, eikait vain edellisten vuosien tappiorahastoon , eikait kellään ole noin suuret liivit että se sinne mahtuis ? Vai onko ? ..onhan siellä tosin.. D-kuppia esillä !

34

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ArvolleMietittävää

      Tuntuu pahalta edes ajatella miten meidän valitsema ja muut mukana olevat valitut suhtautuu ja hoitaa heille annettua ns. mandaattia 100 vuotta toimineen Osuuskunta PPO:n omaisuuden ja rahojen kanssa.

      Koko ajan jäsenomistajille kerrotaan että hyvin menee ja omaisuus karsoo sekä voimme odottaa suurempia osuuskorkoja ajan saatossa maksetuille ja kertyneelle maksupostille. Sitä on isät, äitit, mummut ja papat maksaneet niin palvelujen kuin perusmaksujen muodossa vuosikymmeniä.

      Nyt niiden käytöstä ja valittuina edustajina nauttivat ihan eri tahot ja päätöksiä tekevät " palkolliset" ja valitut edustajat jotka ei ota mitenkään huomioon mitä omistajat tahtoo tai esittää. Miksi ?

      Onko oma etu niin merkittävä että tahallaan jätetään kaikki tehdyt ja edistyksellisetkin ehdotukset huomioimatta.. kun ei tarvi kunhan saa sen kokouspalkkion ja liikelahjan..

      Asiaa kannattaa miettiä jo senkin takia että kansan syvien rivien muisti on pitkä ja karsas.... vääryys tulee ilmi ja eteen jossain vaiheessa..

    • KatinKultaKiiltää

      Paljonkohan sitä tulee takkiin sieltä raahen kultakaivoksesta ? Taisi ollakkin vain katinkultaa kun jo monennenko kerran menee konkurssiin, hienosti sanottuna selvitystilaan joka on sama asia.
      Julkituotu taas kivasti ettei arvolla ollut suoria sijoituksia puulaakiin mutta rahaa on sinne kuitenkin jouduttu antamaan monta miljoonaa jotta on mukaan päästy. Nyt sieltä ei toissijaisille velkojille tule takaisin latin latia, sanokaa paulin sanoneen. Alkaa tiskiluutu haiseen jo melko happamelle maidolle, vai mitä..?

      Nokia teki ennen hyviä 47:koja.. niille ois käyttöä näissä merkeissä, vai mitä?

    • TraamaaOdotettavissa

      ..ensin hyppäs hiiri pöydältä lattialle ja nyt jo rottakin on lähtenyt uppoavasta laivasta, mihin lie mennyt ?
      Onhan toki jo kulunut 7 vuotta tätä sijoitus pelleilyä mutta alkoiko jo poltteleen kun ei lupaukset pitäneetkään paikkaansa.. tase/omaisuus kaksinkertaistuu muutamassa vuodessa, meni toisinpäin onkin puolittunut ja puolessa ajassa.. hyvällä palkalla ja kalliita konsultaatioita antaen.

      Ainoa näkyvä ja konkreettinen saavutus kykypoikien osalta on tuo rautatien alikulkutunneli mutta siihen ei ehtinyt tiskiluutu rahoja tunkemaan.. yritetty on varmasti. Jos ois jättänyt verrovaniin laittamatta rahoja niin olisi ollut varaa maksaa osuuskorkoa 30 € enemmän eli yhteensä 72 € .. siitä ois omistajat tykänneet

      Hyvää jatkoa molemmille, sitä tullaan tarvitsemaan valitsemillanne elämän teillä, älkää silti katsoko kovin usein peiliin koska se tuo totuuden esiin, epäonnistujien kuva siellä näkyy ja ilmeet sen kertoo.

      Lähdetään taas raaheen keskiviikkona 24.4.2019 klo 14 katsomaan suurta suomalaista traamaa.. HahHah

    • Anonyymi

      On tosi ammattilaiset olleet sijoittelussa jäsenien rahoja.
      100 M€:lla on saatu 1,2 M€ tuottoa joks hankkimiseen on käytetty 700 000 € .. kehutaan vielä että hyvä tulos..
      Tasekkin pienentynyt 90 M€:oon vaikka esitetään 103 M€:rona.. oli otettu 10 M€ velkaa jolla saatu kirjanpito kikkailulla näyttämään kasvua. Velka on veli otettaessa mutta veljenpoika maksettaessa.. millä korolla ? Omavaraisuusaste laskenut 10 % ? Aika paljon, mihin rahaa on kadonnut, onko noin paljon alaskirjauksia. Yksikin omistusfirma tehnyt tappiota ? Varmaan hyvä sijoitus..no ei tiskiluutulta voi vaatia.

      Oli myös pitänyt myydä osakkeita jolloin sijoituksien "arvo" oli laskenut 10 %.. mielenkiintoista.. 

      Summasummarum ens vuodesta voi jo ennakoida ettei ole koronmaksukykyä oletettavasti lainkaan koska tänä vuonna kaluttiin partnera jo alle hankintaArvon joka joudutaan huomioimaan ja todennettavasti siitä tulee 1 M€ alaskirjauksia.. joten 700 000 € kuluilla pitää saadakkin 2,4 M€ voittoa jotta konsernin tase pysyy nollassa.. muuten menee persielleen kuten voitte havaita.

      Hallinto nostaa omia palkkiotaan yli 20 % vaikka ei ole saanut mitään aikaan jäsenien edustajana. Hävetkää tehän saatte jo kokouspalkkiona enemmän kuin omistajat .. hyi helkutti ahneutta.

    • Anonyymi

      Onhan tämä ollut tiedossa alusta asti!

      Jorma Takanen suuressa viisaudessaan painosti Korpi-Tassia (K-T) PPO:n omaisuuden suurempaan tuottoon. K-T nöyränä yritti tehdä parhaansa ja sijoitti Datameen!

      Mahtavaa... Kaikki meni persieelleen. Takanen jäi pois PPO:n hallituksesta ja K-T jäi liemeen tappioineen.

      Herroilta unohtui että osuuskunnan tehtävä on tuottaa palveluita jäsenilleen edullisesti! Mentiin tuntemattomille vesille ja lopputulos tiedetään: karmeat tappiot PPO:lle jotka osittain piilotettiin Elisa-kaupan yhteydessä. Veli-Matti Mattila nauroi matkalla pankkiin.

      Amatöörit lähtivät sijoitustoimintaan ja tulos on näkyvissä: tase 10 M pienempi (korjattiin ottamalla 10M lainaa) ja osuuskorko puolitettiin. Partnera auttoi siihen, että jotakin jaettavaa kuitenkin omistajille jäi.

      Patnera ei auta enää vuoden päästä!!

      Ennustus: Ei löydy uutta toimitusjohtajaa, Tauriainen irtisanoutuu, HPJ irtisanoutuu....
      Joku ottaa konkurssipesän hoitaakseen.............

    • Anonyymi

      ..kaikki ylläoleva pitää paikkansa :

      Mitä vannottiin , se pidetty on,
      yli päämme kun löi tulilaine,
      ja rinnalla tuntomme tuomion,
      muu kunnia meille on arvoton,
      katin kultaa kiitos ja maine
      (Yrjö Jylhä)

    • Anonyymi

      no mittee siellä Raahaessa näky 24,4-19

    • Anonyymi

      Näin muualla.. kaikki asiat osataan suunnitella etukäteen

      Findan yhtiökokous tiedote.
      8. Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja varojenjaosta päättäminen
      Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että emoyhtiön jakokelpoisista varoista 580.782.994,01 euroa, josta tilikauden voitto on 8.774.353,23 euroa, jaetaan osinkoa 3,84 euroa osakkeelta eli yhteensä 52.290.186,24 euroa. Osinko maksetaan osakkeenomistajille, jotka osingonmaksun täsmäytyspäivänä 8.5.2019 ovat merkittyinä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Hallitus ehdottaa, että osinko maksetaan 15.5.2019.

      Arvo ei osaa kertoa milloin osuuskorko maksetaan ?
      Taseessa olisi 16 439 000 euroa jaettavaksi vastaavasti kuten Findalla eikä se hetkauttaisi yhtään.
      Miksi hallitus ei esitä tällaisia kivoja uutisia ? Vaan yrittää pimittää mm. Ferrovanista tulleen 3,5 M€ tappion. Onko se avointa tiedottamista omistajille vai vain oman kilven kiillotusta töppäilyistä ?

    • Anonyymi

      Arvon seikkailujen tappioita
      Datame 35 M€, Masto 3 M€ paleanterin töpeksinnät,
      Ferrovan, Sisu Fincode, Raitti, QFox Puuttuuko listasta vielä joku, vai onko siihen tuossa lisää tappioita. Nämä tiskimisun skenaarioita joita tauriainen joutunut selittelemään .Riittääkä varaukset vai pitääkö peukaloida lisää, kuten raappana reppana "rajoitetulla evidenssillään" vihjaili että on piilotettu rivien väliin.
      Tappiot on mittavat ja tekijät vain hymyilee ja "heinähatut" hallinnossa hyysää omien palkkioittensa säilyttämiseksi. Aika härskiä toimintaa omistajia kohtaan.
      Onko vielä jotain josta ei ole kerrottu tai kuultu vielä julkituotuna " itse asiassa".. Veikkaan että on !

    • Anonyymi

      Täällä tarvittais jo osuuskorot jotta sais nuo tulvavahingot hoidettua kun ei arkkukarilainen saanut niitä eu-tukia jakeluun eduskuntavaalien katastrofin takia. Nyt joudutaan odottaamaan että muukin kuin oraspelto muuttuu vihreäksi.
      Häinäkitit ja kaikenmaailman katit kyllä saa ja on saaneet roponsa korkojen kanssa.

    • Anonyymi

      Tupeet suoraan ja tekohymy naamaan, osuuskoron maksupäiväksi on ilmoitettu 20.8 ja varmaan jouduttu tiukkaan liekaan kulujen kanssa.. ettei vaan velan puolelle.
      Litlissä halpoja tiskiluutuja joilla voi pyyhkiä ..skotteja.. hah haha.. sorsajahtiin mennään !

    • Anonyymi

      Pörssi privanetissä osuuden hinta laskee kuin lehmän häntä eikä katit ja kontit tee mitään Arvon nostamiseksi eli summasummaarum heiile riittää kun tili tulee ja vaikka tase pienenee niin väliäkö sillä kun saa itse kivasti fyrkkaa niin kauan kuin sitä riittää.. partnera on jo kaluttu luille, sieltä ei tipu ropoja, muut maanaluset ja villojen välit ei tuo pikavoittoja.. mistä piilopaikka löytyy..

    • Anonyymi

      Arvon arvo on enää 50 Me kun sitä lähtiessä Ppo aikana oli 180 Me. On mennyt laudat ja maat sekä pellot sekaisin. Ei sieltä kivien nahkojen eikä akkunoiden väleistä tuottoa löydy, kannattais panna lihoiksi koko lafka, vaikkei siitä mitään eu-tukia saisikaan mutta oispahan omistajille edes jotain muistoja hyvin menestyneestä osuuskunnasta eikä vain ilmanaikoisia katteettomia lupauksia paremmasta huomisesta.. kyllä verenimijät on jo tunnistettu ja todettu.. vuodesta 2012 lähtien.

    • Anonyymi

      Kuntokeskus Sisun tilinpäätös vuodelta 2018.
      Oma pääoma ja sijoitettu vapaan oman pääoman rahasto on menetetty,
      Pääomalaina on menetetty, vaihtovelkakirjalainaa on taseessa 20.000 eur.
      Se on kokonaan PPO:lta? 
      Lisäksi ko. yhtiöllä on leasingvuokrasopimusvastuita 101.060 eur vuoteen 2022 saakka ja osuuskunta Arvon tp:ssä on Sisun puolesta annettuja vuokravastuita 289.425 euroa vuoteen vuoteen 2021 saakka.
      Sisusta tulee kahden seuraavan vuoden aikana yli 400 000 euron luottotappiot
      em. menetysten lisäksi.

      Mitä sanoo raahen viisas ja askotit, onko sijoitustoiminta tuottavaa ja hoidettu jäsenien etua ajatellen ?
      Miten toimivat yritysten hallinnot yleensä tämäntyylisissä toistuvissa

    • Anonyymi

      Montako "sijoitusta" on jouduttu realisoimaan tappiolla j montako on tuottanut ja kuinka paljon.
      Miksei anneta selviä lukuja mitä mistäkin on tullu ja mitä mihinkin on mennyt.
      Mistä johtuu, että markkinaarvo on tosiaan noin pieni hallinnon huohotuksesta huolimatta.
      Tasearvothan on saatavilla ja on karua luettavaa. Pitkää miinusta vuositolkulla, noususuhdanteesa.
      Minkälainen sijoitusyhtiö tämä on kun kakku pienenee joka vuosi. Pääomat hupenevat ja silti muka hyvin menee ja "korkoa" jaetaan.
      Voissiko sijoitusjohtaja selventää asioita niin, että ne käsittää nekin vanhat joilta petkutettiin rahoja osuuksien siirtojen ja myyntien yhteydessä puliveivaamalla osuuslajiella.

    • Anonyymi

      Arvon alasajoon liittyen oli viime kokouksessa edustajat keskenään pohtineet mitä kiinteistö - ja sijoituskomponentteja liittyy mahdolliseen arvon purkamiseen ja sen taseessa mukana oleviin sitoumuksiin.
      Lähtökohtana oli ollut ettei purkuvaiheessa aìheuteta ylitsepääsemättömiä kulueriä kohdistuen jo tehtyihin rakennus ja toimintaympäristöihin.
      Samalla oli pohdittu onko taseessa sellaisia eriä jotka voitaisiin palauttaa ylijäämän palautuksena jotka ei vastaa enää toiminnan sijoitusluonnetta. Näitäkin löytynee ja niistä tullaan pyytämään toimistolta selvitystä asian eteenpäinviemiseksi osuuskuntakokouksen käsittelyyn.
      Uusi toimitusjohtaja oli suhtautunut asioihin mielenkiinnolla ja toivonut saavansa lisätietoa aikaisemmista päätöksien taustoista ja tapahtumista, voidakseen osaltaan edistää hallinnon antamia lupauksia jäsenille edullisista ratkaisuista ja tuottoa tuovista kohteista.

      • Anonyymi

        eikö ne aiemmat päätökset ole Uudelle tj läpivalaistuja, mitä tuottoa sijoittajille on tullut?


    • Anonyymi

      Niin on totta ja ilmeista , että kun kokemattomat henkilöt saa toimia omavaltaisesti niin isojen pelurien kanssa käy useimmiten niin että tarjottaessa siltä puolen valtaa=hallituspaikkaa se sokaisee siinä vaiheessa kun sitä rahaa tarvitaan sen lunastamiseen. Esimerkkinä tämä ferrovani kuvio josta tuli katin hurmautuneena 5 M€ tappiota, aikaisemmin datame 35 M€ takkiin.. kun korpitassi pääsi puikkoihin kiusatakseen mm Dna- koalitiota..vaikka siitä olisi PPO ybtenä suurimmista perustaja omistajista saanut nyt .. 500-800 M€.. pienellä maltilla.
      Herää kysymys miten hallintoneuvosto on voinut olla niin sinisilmäinen ja auttamattoman kyvytön selvittämään ja ottamaan selvää missä tuolloin mennään.. jäsenet ihmettelee suuresti tällaista pakkopullaa. Ei Roomaakaan rakennettu yhdessä yössä.

      Nyt on tilanne tällä hetkellä että saaduista 187 M€:sta on jäljellä 98 M€ sijoitustoiminnan ansiosta vaikka lupaukset mukana olevien toimijoiden mukaan oli että pottia pitäisi olla jo 370 M€ ja vuosittain olisi osuuskorkoa ollut jaettavissa 8% mukaan yli 100 € joka vuosi nykyisen 40 €:n sijaan ja samalla tasetta on jälellä tuo n. 90 M€..
      Miten tässä nyt näin on käynyt ?

      Saapa nähdä millaisen kurssin muutoksen ja kulujen karsimisen uusi toimitusjohtaja Pirinen saa ja uskaltaa aikaansaada. Koko hallinto on todellisuudessa ihan turha ja tarpeeton. Tstolla riittää jäsenasioiden hoitaja ja kaikki muu voidaan kustannustehokkaasti ulkoistaa.

      Jäsenien lohdutuksesksi voi tämän v. 2019 osuuskorkona palauttaa liittymismaksurahaston 16 M€ pääoman palautuksena ja lähteä sen jälkeen kehittämään toimintaa puhtaalta pöydältä todellisella kunnon sinoituspolitiikalla joka tuottaakin jotain eikä vain kuluta kuten nyt.

    • Anonyymi

      Vieläkö pyhännällä on pankkia, täältä arvosta ois hyvä ehdokas tiskitoimintoihin. Osaa erinomaisesti sijoittaa toisten rahoja jolloin pankki saa kuitenkin omat kulunsa vaikkei itse sijoitukset tuota mitään vaan pääoma pienenee. Kukaan säästäjähän ei voi mitään kun on kerran rahansa sinne erehtynyt viemää . Voi sitä arvotonta toimintaa.

    • Anonyymi

      Tämä Arvo tarina ollu täällä vuoskausia.

    • Anonyymi

      Arvo on sekamelskaa paitsi Arvon junailu kokoukseen jossa kaikki menee kuin vesi vaan ja halutut päätökset syntyvät ja jatketaan osuuskunnan taseen kehittämistä.

    • Anonyymi

      Antakee sen arvon olla jo rauhassa,vuoskausia ollu täälä tuo Arvo pp. Ettekö mitään muuta keksi.

    • Anonyymi

      Kommarit tulloo, helemat paukkuu!

    • Anonyymi

      Liittymismaksut jäsenille ylijäämän palautuksena. Ja kunnon osuuskorko omasta pääomasta.
      Osuuskuntakokous Ylivieskaan.

    • Anonyymi

      Tämä Arvo on melekonen kaveri kun vuosia on tällä palstalla ylimpänä.

    • Anonyymi

      Se on totta. Pääsi salaa.. tai sitten ei.. jäsenien omaisuuden vartijaksi mutta olikin kyy tai kuten elop nokialle troijalainen joka ajaa osuuskunnan tuhoon mutta saa omaan piikkiin hyvää tuottoa vaikkei saa sitä jäsenille vaikka luvattu ummet ja lammet. Muutaman euron ovat jakaneet mutta samalla perälauta vuotanut hölmöläis hallinnon naureskellessa.
      Saa nähdä kauanko pokka pitää ? Voi olla jossain vaiheessa hiki pinnassa kun on liikaa "arvo " poloinen rehkinyt..ja joutuu kertomaan miten on asia hoituneet.

    • Anonyymi

      Kehittäispä Arvokin omistamiaan yrityksiä ja kiinteistöjä. Se nostaisi näiden arvoa toimimalla aktiivisena omistajana ja asiantuntevana kumppanina. Samalla se toisi lisää arvoa omistajilleen. Yhtiö on muutamien viimeisten vuosien aikana jakanut omistajilleen osuuskorot jotka on syöneet pääomia kun olisi voinut maksaa sekä pääoman palautukset että tuottamattomiin sijoituksiin sidottujen sijaan kunnon osuuskorot. Miksi näin ei tehdä ?

    • Anonyymi

      Eikös Arvon hallinnon pitäisi saada valoisampia ajatuksia kun noin huonosti on asiat hoitaneet. Privanetiissä ostotarjoukset on enää korkeimmillaan 510€.
      Eikös viime vuonna luvattu vähintään sama korko kuin edellisenä vuonna, joskin pitkän tinkaamisen jälkeen.
      Mistä tuo"tulos" on sitten tehty. Näyttäisi siltä, että se on vanhan syömistä, elikkä Investistä palautetaan rahoja joita sinne aikoinaan siirrettiin. Olisikin kiva tietää toiminnan tulos eikä mitää kepulikonsteilla höystettyjä juttuja.
      Paljonko tase on laskenut sitä ei sanottu mutta ilmeisesti laskenut. Kaikki tämä todella pitkän nousun aikana.
      Mitä tapahtuu nyt kun lama tulee vääjäämättä ja rakennusala, johon on sijoitettu tollon lailla sakkaa ja on jo saknnut.
      Pelkistettynä voi sanoa, että on ostettu kun olisi pitänyt myydä ja myytry kun olisi pitänyt ostaa ja lisätä. (elisan osakeiden hävittäminen on tästä hyvä esimerkki, myytiin kun olisi pitänyt voimakkaasti lisätä)

    • Anonyymi

      Eipä ollut pekkaa parempi tämä uusi toimitusjohtaja. Tasetta syöty jotta saadaan joku ropo osuuskoroksi eikä se raappana poloinen saa sillä rajoitetulla evidenssillään millään irti että kirjauskikkauksilla eletään kuin pellossa eikä uskalla julkituoda mitään hämärää,, kannattais pitää sisälläkin mustia laseja ettei näe pettyneiden omistajien ilmeitä kokouksissa.
      Ei kuulu ranttisistakaan kuin kitinää vaikka vuosia roikuttu langoilla ilman yhtään merkintää mistään esityksestä, turhake

      • Anonyymi

        Maalima kamppailee koronan kans vaan täällä tämä arvo vuojesta toiseen. Se arvo ei taijja koronata pelätä.


    • Anonyymi

      Ei se naamakuva paljon asisntuntemusta tuo esille. Mitä olet aikasnsaanut toimillasi ja toimialallasi. Hoida koronaa ja jätä sijoitus sekä muiden hyysääminen kun ei tule tulosta edustamiesi puolesta, se vain on näin joskus pitää tajuta mihin on ryhtynyt ja tietää mitä on tehtävä kun edustaa valitsijoitaan.. mieti

      • Anonyymi

        Tämä kuvastaa vain teijän tylsää mielenlaatua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä kuvastaa vain teijän tylsää mielenlaatua.

        ..ootko sitä mieltä ? Ihan turhaa kiti nää onkin ollut mutta ei yhtään esitystä tai kannanottoa ole kirjattu. Miksihän, eikö ole ideoita, onko suu tukittu.. muka salassapito sopimuksella ?
        Kyllä oikeilla arvoilla toimivat osuuskunnat on avoimia ja antavat reilusti tiedot teoistaan eikä yritä piilotella kaikenmaailman kikkailuilla näyttämään että hyvin menee. Tajuaahan tuon nyt ukko..stalainenkin että tietojen pimitystä joka käänteessä. Ymmärrys hoi , äly älä jätä..


    Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe