Miksi joku alistuu???

HBosss

Millainen ihminen on uhri joka kuitenkin ylistää ja kunnioittaa narsistia, vaikka tämä alistaa uhriaan kaikin mahdollisin tavoin. Mikä saa uhrin tekemään noin, alistumaan ja tunnustamaan narsistin paremmuus, vaikka narsisti ei ole lainkaan parempi vaan ennemmin huonompi. Millainen ihminen on alistuja? Ei kaikista ole alistujiksi millään. Se ettei suostu alistumaan aiheuttaa riitoja tietysti. Onko kyseessä että uhri mielistelee ylempäänsä?

Olen nähnyt sellaista että perheessä vanhempi haukkuu ja mollaa lastaan ja miestään täysin aiheetta. He alistuvat, mutta kuinka ollakaan he kehuvat suorastaan ylistävät sortajaansa. Missä kuplassa he elävät? Ovat he tyhmempiä kuin muut?

8

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotainajatuksia

      Ihminen alistuu kun hänet pelotetaan eri tavoin toimiin narsistin vallassa jolloin hän on niin lamaantunut ettei tajuaa asiaa edes itse. Ei uhri ole sen tyhmempi kuin muut vaan kuka tahansa voidaan jollakin tapaa saada alistettua toisen mielivaltaan esim diktaattorit tekevät samaa. Ihminen voi alkaa jo pelkäämään lukemalla päivittäin uutisia ja alistua jonkun ns pelastajan alaisuuteen kuten uskonnoissa luodaan pelastuminen taivaaseen ja pelko helvetistä ja maailmanlopusta jolloin ihminen toimii lamaantuneena tämän mukaisesti.

    • lastenvuoksi

      Mutta ei alistuen kaikkeen

      • Lasten_

        Lasten vuoksi? Selittäisitkö hieman.


    • niinpäniiin

      Käsite narsismi on käsittämätön käsite. Sitä hokevat pääsääntöisesti narsistit joille ei yksi parisuhde riittänyt vaan ovat hakeneet uusia uhreja. Usein käytetään useita uhreja samanaikaisestikin. Uusien uhrien hakija on pääsääntöisesti itseään täynnä, kun mikään ei ollut kelvannut ja uuden kohteen pitää omata se sama kokemusmaailma, kuin hänellä on ollut jo useiden kohteiden kanssa tai muuten tulee narsismidiagnooseja, mitenkä kylmä ihminen tai jotain vastaavaa tai sitten vaan hyljätään selityksiä antamatta, tää on varmaan narsistin ykkösprioriteetti.

      Eli narsisti ei mene itse terapiaan, mutta aiheuttaa useille uusille uhreilleen ongelmia joilla näitä aiemmin ei ollut. Myös uusia uhreja vainoava narsisti ei siis koskaan halua kuunnella seuraavien uhriensa tunteita vaan duunailee kuten on jonkun muun kanssa puuhaillut. Mitenkä sellaisen hirviön kanssa voi tulla mitään yhteistä, kun ei kuuntele toisen ihmisen tarpeita vaan duunaa jotain mitä on muiden kanssa duunaillut ja olettaa, että uuden uhrin pitänee olla tyytyväinen usealla käytössä olleen narsistin tapaan toimia exiensä kanssa? Ei ole enää jäljellä kuin tunteeton seksuaaliahdisteliaja joka duunailee omiansa? Ja siksihän se hakee juurikin niitä uusia uhreja, kun ei ole niitä edellisiäkään kyennyt kuuntelemaan sillein oikeasti, että tulisivat kuulluiksi.

      Kysymys kuuluukin, että pitääkö uusien uhrien jäädä perheettömiksi, vain siksi, että narsistilla on ongelmia ja ahdistelee uusia uhreja?

      • Mitä_

        Mitä mahdat tarkoittaa? Sinulla selvä käsitys mikä on oikein ja mikä väärin. Keneltä pyydät uhreille lupaa jättää mennyt taakseen ja jatkaa matkaa?
        Kenen kuvittet vastaavan itsellesi ja mitä se voisi vastata?


    • Koettuon

      Pelko ja manipulointi kuten toisen syyllistäminen saa toimimaan tuolla tavalla. Perheissä ongelmatekijä on biologinen yhteys jota vanhempi käyttää hyödykseen ja hän on asettanut valta-asetelman lapseensa jo syntymästä lähtien.

    • juiju

      No aika moni alistuu siihen psykopaattien ja narsistien uhkailuun, väkivaltaan, kieroiluun, elämän pilaamiseen, kiristämiseen jne. koska ei aina muutakaan voi. Pelko. Ja joskus voi olla aihettakin pelätä jonkun hengen puolesta. On tosi helppoa sanoa, etten alistu mutta veikkaan, että suurin osa alistuu jollain tapaa esim. psykopaatin kanssa toimiessa.

      • Niin_ja

        Niin. Ja työelämässä pitäisi ilmeisesti vielä potea huonoa omaatuntoakin siitä jos ei alistu. Kun silloin ikäänkuin saa itse kovapäisen jästipään leiman otsaansa. On ikään kuin ihminen vailla vertaansa siinä itsepäisyydessä. Tuomitaan harvinaisen itsepäiseksi ihmiseksi...
        Näillä mennään...
        Vaikka ei ole muuta tehnyt kuin jättänyt alistumatta typeryyksiin ja jonkun äärettömän lapsellisen ihmisen mielivaltaiseen manipulointiyritykseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe