Kuinka moni olisi

Kuinkaolisittoiminut

...pelastunut jos Uudessa Seelannissa olisi moskeijassa jollakin ollut ase tai jos eka moskeijan taklaajalla ja ampujan aseen riistäneellä olisi ollut enemmän kokemusta aseista ja olisi löytänyt aseesta liipasimen ja ampumalla vaikka jalkoihin pysäyttänyt ampujan.
Olisitko sinä tuossa tilanteessa pysäyttänyt ampujan ampumalla? Ethän olisi tietänyt että ampumalla toinen ase autossa ja hyökkää vielä toiseenkin moskeijaan.

19

235

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pyllistys

   Urpoo muslimeille ei pidä antaa minkäänlaista asetta, kynsileikkurikin vain lainaksi pitkässä ketjussa!

  • asiat_kohdilleen

   No mutta, eihän islaminuskossa ole pelastumisen käsitettä. Muissa taas ei ole marttyyreille tarjolla paratiisin neitsyitä.

  • tampioitariittää

   Arvasin että joku tampioiä antaa tuollaisen kommentin, tuollaista se on kun ei ymmärrä mistään mitään. Tutustumassa edes hieman muslimi kulttuuriin, aivan varmasti tavis muslimi elää siistimpää ja rauhallisempaa elämää kuin sinä tai edes minä. Kunnioittavat toisiaan ihmisiä yms. Voit samalla miettiä myös äärimuslimien eroa muihin.

  • vapaakansalainen

   Aseen käyttäminen väkijoukossa vaatii aina poikkeuksetta ulkopuolisia uhreja. Lisäksi tilanne on aluksi niin nopea, että vie helposti kymmeniä sekunteja ennen kuin ei ammattilainen ehtii reakoida tilanteeseen. Tehokkaampaa olisi kulkea metallinilmaisimen kautta sulutuksen läpi.

   Kaikkia väkivaltatekoja ei pysty koskaan sataprosenttisesti estämään tai edes ennakoimaan. Demokraattisessa yhteiskunnassa on aina eoävrmuustekijöitä taikka sitten se ei ole vapaa yhteiskunta.

  • Diudiudiuuuuu

   No tuosta nyt ei olut kyse, kuinka estetään hyökkääjä metallinpaljastimilla? ..että mua ärsyttää tyhmät ihmiset!

   • tyhmäkö

    Eikö tuossa selkeästi ilmaistu, että ei ammattilainen ei pysty tehokkaasti estämään ennalta arvaamatonta aseellista hyökkäystä vaikka itse olisi aseistettu. Sivulliste loukkaantuminen olisi myös erittäin todennäköistä. Teknisillä järjestelmillä päästään parempaan ja turvallisempaan lopputulokseen.


  • lainkirjain

   Ampujan pysäyttäminen ampumalla olisi ollut laillista siinä tilanteessa kun hän tulittaa ihmisiä. Mutta kun häneltä riistettiin ase, niin silloin ampuminen olisi ollut hätävarjelun liiottelua. Samoin pakenevan aseettoman ampuminen.
   Ongelmalista olisi myös oman aseen kantaminen mukana saati vieminen yleiseen kokoontumispaikkaan.
   Käytännössä voidaan sanoa, että ampumisen estäminen aseistamalla kanssaihmisiä on mahdotonta.

  • Fiybjrey

   Ei olisi ollut laillista ampua tulittavaa ampujaa koska ei voi omaa asetta mukana olla ja jos riistät aseen ampujalta niin sekin on sitten tuomittava hätävarjelun liioittelua. Eli ei voi muuta kuin katsoa vierestä.

  • kuvitteellinentilanne

   Ajatellaanpas tällainen tilanne: Olet tulossa ampumaradalla ja pysähdyt huoltoasemalle, huoltoaseman parkkipaikalla lähellä autoasi tapahtuu ammuskelu jossa joku aseellinen henkilö ampuu muutaman ihmisen, käskee kymmenen muuta henkilöä polvilleen maahan ja ampuja aloittaa hitaan teloitus seremonian ja jokaisen polvillaan olevan takana lausuu jotkut viimeiset sanat ja ampuu sen jälkeen uhriaan päähän, ampuja ei huomaa sinua kun istut autossa, autosi on farmari malli ja pääsisit käsiksi peräkontissa olevaan aseeseesi ja patrunoihin, sinulla olisi aikaa ottaa ase ja ampua teloittaja. Mitä tekisit, pysäyttäisitkö teloittajan toimet vai soittaisitko vain hätänumeroon tai piiloutuisitko vain autoon tai mahdollisesti pakenisit paikalta?

   • 308

    mitä tarkoitat ampujan pysöyttömisellä?
    Ampumalla esim käteen vai ampumalla kuolettavan laukauksen?


  • ihmetten_suuresti

   Ihmetyttää uutisissa ollut juttu, kun joku moskeijan ovimikko oli tervehtinyt pyllistelypaikalle aseita raahaavaa, maastopukuun, luotiliiveihin ym. sonnustautunutta ampujaa sanoin "tervehdys veli" ihmettelemättä sen kummemmin kantamuksia, tai sällin aikomuksia. Ampuja taisi ampua tervehtijän ensimmäiseksi. Onko tuo ase"look" muslimeille niin jokapäiväistä, että tuollainen ei soita hätyytyskelloja nupissa?

  • Huhhahhei

   Jospa ovimikko yritti pelastaa oman nahkansa tervehtimällä veljeksistä,vei tuossa muuta selitystä voi olla. Tuollaisessa tilanteessa keinot vähissä, ei olisi auttanut vaikka olisi sanonut että "voi kun isäs olisi älynnyt laskea lakanalle".

  • Lillitg

   Kuinka moni pelastuisi jos kaikki aseet olisivat vain kerran laukeavia ilman lipasta?

   • kielletäänkaikkiko

    Jos olisi ollut vain kertalaukausase, niin veikkaisin uhrimäärän pienenevän 1/3-2/3 osaan eli varisn huomattavasti. Osaavissa käsissä kertalaukausase on yllättävän tulivoimainen.
    Uudessa Seelannissa esitettiin lakimutosta, että kaikki puoliautomaattiaseet kiellettäisiin samantien. Tuossa ei vain oteta sitä huomioon, että kielto vaikuttaisi vain lainkuuliaisten ihmisten aseisiin. Rikolliset saisivat hankittua puoliautomaatteja varsin helposti. Ongelma on siinä, että lailliset aseet luovutettaisiin, mutta laittomat aseet jäisivät piiloo kuten tähänkin asti. Eli uudella lailla ei ole mitään vaikutusta aseilla tehtyihin väkivallantekoihin.
    Aseilla tehdyt väkivaltaisuudet eivät lopu aseita kieltämällä vaan valistuksella, koulutuksella, eriarvoistumisen pysäyttämisellä , panostamalla terveydenhoitoon ym.

    ps. uhrimäärä olisi ollut paljon suurempi, jos hyökkääjä olisi käyttänyt esim. polttopulloja. Pitäisikö näin ollen pullot tai palavat nesteet kieltää?


   • akana

    Luvattomista aseista hallusta löydettäessä aina 10v vankeutta, alkaa pysymään piilossa


   • asdgsadghda

    Aikalailla epäolennaista. Parempi olisi miettiä kuinka moni pelastuisi jos mielenterveystyöhön ja syrjäytymisen estoon panostettaisiin edes puolella siitä tarmosta kuin asekieltoihin.


  • surujuttu

   näin se videon missä tekijä suorittaa surma työn. huomasin heti että ampuja on harrastanut jonkinlaista toiminta ammuntaa kun käsitteli asetta sen verran hyvin.

  • asad

   Ei haittaa syrjäytyneet tai pollajumissa olevat jos ainoa mitä voivat viskoa ovat kivet ja olut pullojen korkit.

   • kielletäänkaikki

    Millä estät niitä pollajumia saamasta muuta kuin kiviä ja pullon korkkeja? Olen odottanut koko ajan, koska joku keksii valella johonkin yleisötilaan taikka julkiseen kulkuneuvoon bensaa ja tuikata paikan tuleen. Hyökkäyksissä on käytetty veitsiä, aseita, autoja, lentokoneita ym. Ei ole mahdollista estää väkivallantekoja kieltämällä esineitä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   685
   2734
  2. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   52
   2069
  3. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   98
   1973
  4. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   330
   1753
  5. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1366
  6. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   98
   1265
  7. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   47
   1086
  8. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   82
   1086
  9. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   81
   1038
  Aihe