Voiko nettikauppa kieltäytyä myymästä

Kauppavalikoiasiakkaansa

Ilman syytä?

Mulle sattu tilanne että olin ostamassa suomalaisesta nettikaupasta 925 kaulakorua. Riipus ja ketju. Mulle vastattiin ja luvattiin alennustakin korusta. Sitten kirjoitin että laskun voi lähettää mulle. Mutta.. kah kummaa, nettikauppa ei lähettänyt koskaan laskua eikä korua, vaikka kaupoista oli jo sovittu. Olen puulla päähän lyöty. En voi uskoa tätä todeksi. Siis miksi, ja onko tämä laillista.

Yhdestä toisesta nettikaupasta olisin tilannut tuotteita lisää. Olin jo aiemmin tilannut kyseisestä kaupasta harrastetarvikkeita ja nyt olisin tilannut lisää. Edellisen tilauksen mukana tullut alekuponki oli mennyt vahingossa roskiin ja kysyin saanko alennusta uudesta tilauksesta kun edellinen alekuponki oli mennyt roskiin. No, mullepa ei vastattu mitään kyseisestä nettikaupasta.

Mielenkiintoista. Onko tämä laillista että nettikauppa valikoi asiakkaansa?

7

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JärjenÄäni

      On tietysti laillista.

      Sitä paitsi tuohan oli ilmiselvä huijausyritys! Miksi kukaan tilaisi 925 kaulakorua?!

      • Kyyrä

        Tämä on varmaan trolli mutta kyseessä siis 925-hopea-koru...


    • 9-6

      Kauppa saa valita asiakkaansa ja myös käyttämänsä maksutavat. Nykyään ei taida mikään verkkokauppa myydä paperilaskulla, vaan jos tarjotaan laskutusta niin se on jonkin laskutuspalvelun (esim Klarna) välityksellä, eli se lasku valitaan siinä verkko-ostoksen yhteydessä.

      Taitaa noita alennuskoodien kyselijöitäkin olla sen verran että ei välttämättä huvita vastata.

      • jurrrrrristi

        Majoitus ja ravitsemisliikkeet, esim. ravintolat voivat valita asiakkaansa, jos valinnalle on liikkeen toiminta-ajatuksen vuoksi perusteltu syy. Valintaa ei kuitenkaan saa tehdä rodun, ihonvärin, uskonnon, poliittisen mielipiteen, jne... perusteella.
        Periaatteessa kauppaliikkeet eivät voi valita asiakkaitaan, mutta kauppa on kauppiaan ja asiakkaan välinen sopimus, joten ei kauppiasta voi väkisin pakottaa tekemään sopimusta asiakkaan kanssa, eikä asiakas voi väkisin ostaa kaupasta mitään.
        Lain mukaan kauppiaan on palveltava jokaista yleisesti noudatettavilla ehdoilla. Jos kauppias kieltäytyy kaupanteosta, niin kieltäytymiseen on oltava em. raameihin sopiva hyväksytty syy, esimerkiksi asiakkaan juopumus.


      • voikuntilasinkin

        Klarna se vasta outo onkin. Merkillistä kun otetaan vaikka viikon aikajana, ja lisätään siihen vielä useita päiviä. Jana lähtee siitä kun maksat verkkopankissa tilaamasi tuotteen. Kun jana on edennyt yli ensimmäisen viikon, ihmettelet jo mikä mättää. Raha on lähtenyt tililtäsi. Tuotetta ei ole edelleenkään lähetetty sinulle sieltä mistä tilasit. Tarkistat ettei ole huijausputiikki, ei ole- odotat. Vasta tämän jälkeen saat maksuvahvistuksen. Tilausvahvistuksen, jne ja tuote onkin tulossa si nulle. Mutta missä liikkui rahasi, jonka maksoit tuotteesta, tämän ajan kun tuotetta sinulle ei ollut vielä tulossakaan, ja yritys josta tilasit ei ollut saanut rahaasi, eikä se sinullakaan enää ollut? Missä rahasi siis oli tämän ajan?
        Tätä yhtälöä minä jouduin vuoden lopussa pohtimaan, ja vasta hetken vuoden alusta sain kaivatut ihanat talvitamineeni. Moni muu pulju mistä tilaa: 2-4 arkipv, niin tuote on sinulla, raha menee perille äkkiä, ja silloin välittäjä ei ole Klarna!


    • kaupias-määrää

      Kauppan sivuilla on käyvät maksutavat ja yksityishenkilöt ei saa laskulla ikinä muuten kuin jonkun Klarnan kautta esim. Kaupat ei ikina anna laskua yksityishenkilöille vain yrityksille ja niillekkin vain jos yrityksen tiedot kunnossa rekistereissä. Silti kauppa voi olla myymättä mitään jos epäilee filunkia.

      • JärjenÄäni

        Kyllä monissa kaupoissa voi yksityishenkilökin maksaa laskulla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1615
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1244
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1072
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      857
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      741
    Aihe