VALMET 500 NOSTOLAITTEEN LASKU HIDASTUI YHTÄKKIÄ

Vallu500

Eli nostaa normaalisti, mutta lasku hidastui muutamalla sekunnilla. Missä voisi olla vika? Onko jossain säätöventtiiliä kenties? Nyt talvella käynnistyksen jälkeen käytettäessä nostolaitetta, on pumppu pitänyt ääntä, mutta kun oon pitäny vähän aikaa tyhjäkäynnillä ennen käyttöä, niin ääntä ei oo ollut. Pumppu on vaihdettu joku aika sitten. Nostolaitteen nopeuden säätövipu toimii, mutta nopeimmassakin asennossa lasku on hidas. Öljyäkin on.

7

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valmetin_räplääjä

      Se on Vallun ominaisuus, kun öljy ovat kylmyydestä jäykkää. Toki varmaan kaikissa traktoreissa yleistä talviaikana. Kylmä öljy ei virtaa niin notkeasti pois nostolaitteen hydr.sylinteristä pelkillä vetovarsien painolla. Ei auta vaikka sitä vipstaakia istuimen alla vas.puolella kuinka kiskoisi puolelta toiselle. Samaten kylmästä öljystä johtuu hydr.pumpun marina eli kavitointi, jota tehostaa hydr.putkiston pituus, joka on n. 1,5-2m. Viissatkun hydr. öljyksi suositellaan 10w tai 10w-30. Noihin ominaisuuksiin helpotusta tuo, jos öljyn vaihtaisi talviajaksi 32:ksi hydr.öljyksi, joka on melkein kuin vettä. Eli se tyhjäkäynnillä käyttäminen ennen työntekoa on ihan oikea toimenpide

      • Mitävoiaiheuttaa

        Sivusta kysyn tuosta kavitoinnista. Onko se haitallista, eli kannattaako talvella antaa hydrauliikkaöljyn lämmetä niin, että se ikävä ääni loppuu? Metsäkonekuskit ei ainakaan näytä pakkasella kiirehtivän koneen käynnistämisen jälkeen.


      • Valmetin_räplääjä
        Mitävoiaiheuttaa kirjoitti:

        Sivusta kysyn tuosta kavitoinnista. Onko se haitallista, eli kannattaako talvella antaa hydrauliikkaöljyn lämmetä niin, että se ikävä ääni loppuu? Metsäkonekuskit ei ainakaan näytä pakkasella kiirehtivän koneen käynnistämisen jälkeen.

        Kavitointi lyhentää pumpun ikää kulumalla, naapurilta jopa halkesi 502:sta pumppu eli kehitti ylipaineen cessnan pumppuun. Joskus olen kuullut, että letkuihin tulee hiuksen hienoja reikiä, kuin nuppineuloilla pistettyjä. Myös tiivisteet/stefat ovat lujilla. Joten sitä tyhjäkäynnillä öljyn lämpiämistä kannattaa odottaa.


    • Vallu500

      Joo, vika löytyi. Penkin alla oli toinenkin vipstaaki, joka vaikutti tuohon laskunopeuteen. On siinä nopeudensäätövarren alkupäässä. Sen kun käänsin toiseen asentoon, niin johan rupes laskunopeutta löytymään.

    • Valmetin_räplääjä

      Se on kipin venttiili. Aika vaatimaton, pieni 50mm:n pituinen putkisokka, oli puoliasennossa. Eli jos löytyy hydr. kotelon oikealta puolelta putki, jonka päässä on pikaliitin, niin traktorissasi on valmius kippikärrylle. Useinkin tuon ajan Valluissa ei välttämättä ollut sitä valmiutta ulkopuoliselle hydraulikkan käytölle, vaan sen sai lisävarusteena.

    • Vallu500

      Joo, pikaliitin löytyy. Jos sitä ei ollut vakiona, niin se selittää ettei käyttöohjeessa kyseisestä venttiilistä ollut mainintaa. Oisko niin, että tuo pumpun kavitointikin ois johtunut siitä?

      • Valmetin_räplääjä

        Kyllä kavitointi on sen merkkinä, ettei öljy liiku pumpulle tarpeeksi nopeasti joko sen jäykkyyden (kylmästä johtuvaa) tai imusiivilä on tukossa. Imusiivilä löytyy vasemmalta puolelta astinlaudan vierestä, sellainen kanttinen kotelo, josta lähtee metalliputki pumpulle. Sen kyljessä on pyöreä halk. n. 100mm:n kansi, joka aukeaa, kun napamutteri kierretään auki. Sen kannattaa öljynvaihdon yhteydessä avata ja pestä mpö:llä, tms. Mutta tavallisimmin se kavitointi on pakkaskäynnistyksessä suositus öljyjä käyttäen normaali "riesa".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      162
      2651
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1786
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      183
      1679
    4. 79
      1321
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1085
    6. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      991
    7. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      986
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      890
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      873
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      838
    Aihe