Arvo Oy:n sijoitusseikkailu faktoja

AlkaaLaivaUppoamaan

Ferrovan Oy hakeutuu selvitystilaan

22.03.2019

Raaheen metallituotetehdasta suunnitelleen Ferrovan Oy:n yhtiökokous on päättänyt hakea yhtiön selvitystilaan. Selvitystilassa on tarkoituksena kartoittaa edellytykset realisoida yhtiön omaisuus, löytää toiminnalle jatkaja tai ajaa toiminta hallitusti alas. Arvo Sijoitusosuuskunta ei ole omistajana Ferrovanissa, vaan sillä on yhtiöltä vaihtovelkakirjasaatavia ja näihin liittyviä optioita.

Ferrovanin tavoitteena oli perustaa Raaheen tehdas, jossa olisi tuotettu vanadiinia terästuotannosta syntyvästä LD-kuonasta. Kyseessä olisi ollut korkean teknologian kiertotaloushanke. Vanadiinin pääasiallinen käyttökohde on teräs- ja kemianteollisuudessa. Ferrovan-hanke alkoi alun perin vuonna 2011 ja Arvo Sijoitusosuuskunta oli hankkeessa mukana vajaan kahden vuoden ajan. Tehtaan rakentamisen edellyttämää rahoitusta koskevat neuvottelut olivat jo edenneet pitkälle. Valitettavasti yhtiö ei kuitenkaan saanut sovittua kansainvälisten rahoittajien edellyttämiä muutoksia tehtaan raaka-aineen toimitussopimukseen. Tämän ja kohonneiden investointikustannusten seurauksena omistajat eivät nähneet enää edellytyksiä viedä hanketta eteenpäin.

”Ferrovanin hanke eteni hyvässä myötätuulessa aina viime vuoden lopulle saakka. Ilman rakennusvaiheen rahoitusta hanke näyttää nyt valitettavasti kaatuvan. Harmillisinta hankkeen kaatuminen on Raahen Seutukunnan kannalta. Hankkeen taloudellinen merkitys alueelle olisi ollut merkittävä ja työpaikkojakin oli tiedossa pysyvästi noin 150 henkilölle”, toteaa Arvo Sijoitusosuuskunnan toimitusjohtaja Reijo Tauriainen.

65

1149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HalpojaTiskiluutujaOn

      Tuokin on ollut raahen viisaan visioita.. nyt ollaan hiljaa kuten kykypoikain tapa on kun joku menee pieleen .
      Ei olla opittu ettei merelle kannata mennä myrskyllä jos p.rse ei kestä merivettä, oli peräsimessä kuinka kehuttu 100 miljoonantiskiluutu, vaimikä se oli.
      Alkaa juonittelut purkautuu kun on saanut jäsenien rahoilla leikkiä sijoitusjohtajaa.. vai mikä se tiskillä sanoo ohjeitten mukaan globaalien markkinoiden huonoista ennusteista.. aivot olleet aamusta asti naulakossa.
      47 ois jo paikallaan ja pian

    • sijoittajanöösi

      Siis onko rahaa jo annettu etukäteen ilman mitään rakentamista ym. Vai vain luvattu rahaa mahdolliseen toiminnan aloittamiseen?

    • fcygthf76t

      Velkaa kirjoitettiin imeisesti miljoonatolkulla ja nyt ne rahat on menetetty. Kukaan ei koskaa ole kertonut kuinka paljon oli vaihtovelkakirjojen summa mutta näyttäisi olevan jotain reilut 2 miljoonaa. Pääomia hupeni taasen tuhti nippu. Tasetta syödään nyt oikein urakalla.

      • UusiaKehiin

        Tämän tyyppinen salailu on ollut koko nykyisen tj:n aikana toistuvaa, ei ole uskallettu julkituoda tosiasioita vaan oman imagon ja kilven kiillottamiseksi aina annettu harhaanjohtavia taloustietoja joista ei saa selvää ukko.. arkkukarilainenkaan . Ja kun edushenkilöt ei ymmärrä niin ovat tyytyväisiä kunhan saavat isot kokouspalkkiot sekä kulukorvaukset sen joulukala paketin lisäksi, ei ne jäsenistöä edusta vaan kykypuolueen perinteitä ja tukiaisilla elävien cowboytten menttaliteettiä.


    • KatinKultaKiiltää

      Paljonkohan sitä tulee takkiin sieltä raahen kultakaivoksesta ? Taisi ollakkin vain katinkultaa kun jo monennenko kerran menee konkurssiin, hienosti sanottuna selvitystilaan joka on sama asia.
      Julkituotu taas kivasti ettei arvolla ollut suoria sijoituksia puulaakiin mutta rahaa on sinne kuitenkin jouduttu antamaan monta miljoonaa jotta on mukaan päästy. Nyt sieltä ei toissijaisille velkojille tule takaisin latin latia, sanokaa paulin sanoneen. Alkaa tiskiluutu haiseen jo melko hammamelle maidolle, vai mitä..?

      Nokia teki ennen hyviä 47:koja.. niille ois käyttöä näissä merkeissä, vai mitä?

    • TraamaaOdotettavissa

      ..ensin hyppäs hiiri pöydältä lattialle ja nyt jo rottakin on lähtenyt uppoavasta laivasta, mihin lie mennyt ?
      Onhan toki jo kulunut 7 vuotta tätä sijoitus pelleilyä mutta alkoiko jo poltteleen kun ei lupaukset pitäneetkään paikkaansa.. tase/omaisuus kaksinkertaistuu muutamassa vuodessa, meni toisinpäin onkin puolittunut ja puolessa ajassa.. hyvällä palkalla ja kalliita konsultaatioita antaen.

      Ainoa näkyvä ja konkreettinen saavutus kykypoikien osalta on tuo rautatien alikulkutunneli mutta siihen ei ehtinyt tiskiluutu rahoja tunkemaan.. yritetty on varmasti. Jos ois jättänyt verrovaniin laittamatta rahoja niin olisi ollut varaa maksaa osuuskorkoa 30 € enemmän eli yhteensä 72 € .. siitä ois omistajat tykänneet

      Hyvää jatkoa molemmille, sitä tullaan tarvitsemaan valitsemillanne elämän teillä, älkää silti katsoko kovin usein peiliin koska se tuo totuuden esiin, epäonnistujien kuva siellä näkyy ja ilmeet sen kertoo.

      Tullaan taas raaheen keskiviikkona 24.4.2019 klo 14 katsomaan suurta suomalaista traamaa.. HahHah

    • fry6uty76t

      Eiköhän tunne pidä ilmottautua. Onhan se mielenkiintoista seurata miten hallinto kimurtelee tuloksen suhteen. Kokouspaikkaa ei vain voida lain mukaisesti järjestää Ylivieskaan. Eihän tuolla kokouksella ole mitään virkaa kun omistajat eivät saa koko salissa muuta kuin istua ja kuunnella kun joku "herra puheenjohtaja" messuaa hallinnon sanaa. Teatteriesitys on tulossa ei muuta, ei edes sitä satasta/osuus joka on luvattu.

    • Hannu-hanhet

      Eihän jäsenistö saa edes hallintoneuvoston erovuoroisia valita. Joku nimityslautakunta kuulema nimkittää ne ja hallitus tsekkaa lista läpi, että on varmasti omia miehiä. Kokouksessa sitten ollaan muka valitsevinaan erovuoroisten tilalle uudet. Hallintoneuvoston valitsee siis hallitus ja hallintoneuvosto puolestaan valitsee hallitukseen hallituksen ehdottamat herrat. Omistajille uskotellan aivan muuta.

    • ViisaudenSanoja

      Raahen viisas on vaiennettu, ei kommentoi, ei varmaan saa sanaa suustaan kun kykypoijjaat ei ottaneet ehdokkaakseen mutta arvon adjutantti tuli sijalle.
      Näin siinä käy kun on mukana kaikenmaailman puliveivauksissa, ei sitä silti pääse loosiin vaikka kaveeraakin laastin levittajien kanssa. Taas oli yksi siirtynyt vieskasta muualle.. ei kestänyt pelihousut kun kaikki mihin osallistui tai konsultoi meni päin prinkkalaa . Parempi silloin 8n häipyä muille maille vierahille jos ei p:rse kestä merivettä . Joutuu sieltä tiskiluutukin lähtemään tiskaushommiin..

    • OnkoViisaallaSanoja

      Tiedustelin allaolevaa ylivieskassa mutta hiljeni keskustelu kokonaan. Heräsi uusia kysymyksiä.. eikö he saa vai eikö he uskalla tai eikö he osaa vastata ? Todellisuudessa He eivät halua..kun...

      Mitä sanoo raahen viisas ? Vai osaako sanoa enää mitään muuta kuin.. menee verot..menee verot !

      Mitä on osuustoiminta? 
      Eettiset arvo
      - rehellisyys
      - avoimuus
      - yhteiskunnallinen vastuu
      - muista ihmisistä välittäminen

      Osuustoiminta on osuuskunnan puitteissa tapahtuvaa taloudellista, sosiaalista ja/tai kulttuurista toimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota jäsenilleen näiden tarvitsemia hyödykkeitä ja palveluksia mahdollisimman edullisin ehdoin sekä jäsenten hyvinvoinnin turvaaminen.
      Uusi osuuskuntalaki antaa mahdollisuuden jakaa ylijäämää meneillään olevalta tilikaudelta laaditun, osan tilikautta kattavan vahvistetun tilinpäätöksen perusteella. Edellisen tilikauden ylijäämän jako on mahdollista, jos se on vapaata omaa pääomaa, josta varojen jako on mahdollista.
      Palautus voi olla niinikään suurempi kuin merkintähinta

      Onko Osuuskunta PPO ylläolevien arvojen ja muun toiminnan osalta ajan tasalla ?
      Vai olisiko toiminnassa kehitettävää jäsenien kannalta jossain asioissa ?

      Miten jäsen voi vaikuttaa päätöksiin ?
      Lupaukset oli avoimuus ja jätti osuuskorot. Toisin kävi, kaikki pimitetään ja kulutetaan jäsenien rahat kaikkeen muuhun kuin tuottamaan jytkykorkoja. Kuka tämän tekee ?
      Sen tekee avuttomat edustajat ja kieroilua harrastavat hallinto ja toimintaa johtavat !

    • jekul

      Entiset jäsenet jatkavat hallinnossa. Ja tasetta syödään, oikein massutus kuuluu. Muutosta ei ole näköpiirissä, ei vielä.

    • ökujfr47

      Voi hyvänen aika kun laskee edelleen. Pahalta näyttää.

      • Anonyymi

        Onhan sielä otettu 10 milioonaa velkaa mutta tulosta vain 1,2%


    • Anonyymi

      On tosi ammattilaiset olleet sijoittelussa jäsenien rahoja.
      100 M€:lla on saatu 1,2 M€ tuottoa joks hankkimiseen on käytetty 700 000 € .. kehutaan vielä että hyvä tulos..
      Tasekkin pienentynyt 90 M€:oon vaikka esitetään 103 M€:rona.. oli otettu 10 M€ velkaa jolla saatu kirjanpito kikkailulla näyttämään kasvua. Velka on veli otettaessa mutta veljenpoika maksettaessa.. millä korolla ? Omavaraisuusaste laskenut 10 % ? Aika paljon, mihin rahaa on kadonnut, onko noin paljon alaskirjauksia. Yksikin omistusfirma tehnyt tappiota ? Varmaan hyvä sijoitus..no ei tiskiluutulta voi vaatia.

      Oli myös pitänyt myydä osakkeita jolloin sijoituksien "arvo" oli laskenut 10 %.. mielenkiintoista.. 

      Summasummarum ens vuodesta voi jo ennakoida ettei ole koronmaksukykyä oletettavasti lainkaan koska tänä vuonna kaluttiin partnera jo alle hankintaArvon joka joudutaan huomioimaan ja todennettavasti siitä tulee 1 M€ alaskirjauksia.. joten 700 000 € kuluilla pitää saadakkin 2,4 M€ voittoa jotta konsernin tase pysyy nollassa.. muuten menee persielleen kuten voitte havaita.

      Hallinto nostaa omia palkkiotaan yli 20 % vaikka ei ole saanut mitään aikaan jäsenien edustajana. Hävetkää tehän saatte jo kokouspalkkiona enemmän kuin omistajat .. hyi helkutti ahneutta.

    • Anonyymi

      Onhan tämä ollut tiedossa alusta asti!

      Jorma Takanen suuressa viisaudessaan painosti Korpi-Tassia (K-T) PPO:n omaisuuden suurempaan tuottoon. K-T nöyränä yritti tehdä parhaansa ja sijoitti Datameen!

      Mahtavaa... Kaikki meni persieelleen. Takanen jäi pois PPO:n hallituksesta ja K-T jäi liemeen tappioineen.

      Herroilta unohtui että osuuskunnan tehtävä on tuottaa palveluita jäsenilleen edullisesti! Mentiin tuntemattomille vesille ja lopputulos tiedetään: karmeat tappiot PPO:lle jotka osittain piilotettiin Elisa-kaupan yhteydessä. Veli-Matti Mattila nauroi matkalla pankkiin.

      Amatöörit lähtivät sijoitustoimintaan ja tulos on näkyvissä: tase 10 M pienempi (korjattiin ottamalla 10M lainaa) ja osuuskorko puolitettiin. Partnera auttoi siihen, että jotakin jaettavaa kuitenkin omistajille jäi.

      Patnera ei auta enää vuoden päästä!!

      Ennustus: Ei löydy uutta toimitusjohtajaa, Tauriainen irtisanoutuu, HPJ irtisanoutuu....
      Joku ottaa konkurssipesän hoitaakseen.............

      • Anonyymi

        ..kaikki ylläoleva pitää paikkansa :

        Mitä vannottiin , se pidetty on,
        yli päämme kun löi tulilaine,
        ja rinnalla tuntomme tuomion,
        muu kunnia meille on arvoton,
        katin kultaa kiitos ja maine
        (Yrjö Jylhä)


    • Anonyymi

      No niin, simpsetit päälle ja suku kokoon, kyllä valtakirjoja löytyy jos äänestää pitää hallinnon esityksistä.
      Väki poistuu kun on päätetty 42 € osuuskorosta joka on aikaansaatu 103 M€ taseella johon on lisätty 10 M€ velkaa.. miksihän ? Luulisi sijoittajien.. ainakin kunnollisten aikaansaavan tuolla summalla ja hajautetuilla salkuilla globaaleilta markkinoilta edes 5-8 % tuoton mutta 1, 2 M€ tehty yli 700 000 €:n kuluilla ei paljon soomanneja naurata. Toivotaan että on kokouksessa antamassa korvamakiaa sijoitusjohtajalle ja muille asiantuntemattomille hallintoluusereille tänään 24.4.2019 klo 14 raahessa
      Raahen viisas voi puuttua, ei kunto kestä..verojen pelottelua

    • Anonyymi

      Nyt ois halpoja tiskiluutuja tarjolla.. ei ollut onnistunut oikein sijoitukset ja niin alue-valtakunnalliset ja globaalit markkinat oli pyyhkinyt lähes 5 M€:lla pöytää, eikä ollut vieläkään tullut puhdasta jonka julkitoi reppana pakon edessä ja alaskirjausvarauksia on rajoitelulla evidenssillä peitelty ja kirjattu ettei näy kuin ammattilaisen analysoimana.

      Oli kuulemma luvattu kuitenkin v.2017 luokkaa tämän vuoden tuloksesta osuuskorkoa, mistähän se uusi tj voi sen repiä kun menneiltä tupeksinnoilta pamahtaa konkurssien ja tappiota tuottavien "hankintojen" vastuut tiskiin. Hyvä pitää olla bisneshaju nokassa jos meinaa pikavoittoja jostain kaivaa tuollaiselle mulle-mulle porukalle joka oli valituttanut itse itsensä uudelleen. Jäsenistä ei niin väliä.
      Raahen viisas on vaiennettu ja laastinlevittäjä astunut remmiin.

    • Anonyymi

      Olipas mielenkiintoista seurata miten selitellään kuluneen vuoden talousnäkymiä. Suuri konkurssi meinasi unehtua kokonaan. Muutenkin varattiin lisää pääomia alaskirjauksiin. Taitaa ensi vuonna kokous olla melkoista laskirjausta. Ei hyvältä näytä. Kulunut vuosi oli sijoituspuolella erityisen hyvä muilla mutta PPO:lla vain reilun prosentin tuotto, voi, voi. Hallitus istuu ja henkilöitä vaihdetaan mutta koko ajanvain alaspäin vajotaan, vilä otettu velkaakin 10 miljoona. Hallintoneuvosto näyttäisi olevan aivan turhaan. Mitä se ukko sielä alussa höpisee, kun ei koko vuonna ole saanut mitään aikaan, muuta kuin laskua. Pysyis navettahomissa, siellä on valtion kainalosauvat tukena.

    • Anonyymi

      Olihan siellä ollut se varajohtajakin..takinkääntäjä. Hampaat ulkona ja takki levällään naureskellut jäsenien esityksille joita oli ollut torppaamassa kokouksissa mutta sanokaa minun sanoneen ettei mene kauaa kun hymy hyytyy ja tiskiluutukin katoaa positiivisten valloittamiseen, siihen se pystyy narsistina kevyesti jos lukemat pysyy vaakassa kohtuullisena kun ilmaiset lounaat tulee loppumaan uuden toimarin alkaessa perkata määnneitä lahnoja ja aiv:lle tuoksuvaa heinähattujoukkoa.

    • Anonyymi

      Näin muualla.. kaikki asiat osataan suunnitella etukäteen

      Findan yhtiökokous tiedote.
      8. Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja varojenjaosta päättäminen
      Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että emoyhtiön jakokelpoisista varoista 580.782.994,01 euroa, josta tilikauden voitto on 8.774.353,23 euroa, jaetaan osinkoa 3,84 euroa osakkeelta eli yhteensä 52.290.186,24 euroa. Osinko maksetaan osakkeenomistajille, jotka osingonmaksun täsmäytyspäivänä 8.5.2019 ovat merkittyinä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Hallitus ehdottaa, että osinko maksetaan 15.5.2019.

      Arvo ei osaa kertoa milloin osuuskorko maksetaan ?
      Taseessa olisi 16 439 000 euroa jaettavaksi vastaavasti kuten Findalla eikä se hetkauttaisi yhtään.
      Miksi hallitus ei esitä tällaisia kivoja uutisia ? Vaan yrittää pimittää mm. Ferrovanista tulleen 3,5 M€ tappion. Onko se avointa tiedottamista omistajille vai vain oman kilven kiillotusta töppäilyistä ?

    • Anonyymi

      Jokohan OTTO .. On Todella Törkeä Oikeusoppinut on saanut puukstaavit mielesti kirjattua.
      Esityslista ei vastannut todellisuutta, paha virhe
      Kutsutti, siis ei kokousedustajien valinnalla, sihteerikön joka toimii konklaavin kieroilujen esileikkijänä
      Äänetysmalli väärä, kuten valveutuneet ensiesityksenä mainitut totesi, kuitenkin kirjattu..
      Jäsenkysymyksien siirtely tavoitehakuisesti .. aina seuraavaan kohtaan jottei vastausta saisi kuulijat ?
      Kunnes viimein oli pakko keskeyttää kokous kun hallitus ei osannut julkituoda aiheutettua tappiota, valtiokin ja kunta ilmoittivat menetyksensä heti selvitystilaan joutuneen yhtiön osalta..
      Kyllä noissa on jotain klikkiä tai hanslankari porukkaa yritetty avittaa.. Miksi, onko palkkio niin avokätinen

    • Anonyymi

      Arvon seikkailujen tappioita
      Datame 35 M€, Masto 3 M€ paleanterin töpeksinnät,
      Ferrovan, Sisu Fincode, Raitti, QFox Puuttuuko listasta vielä joku, vai onko siihen tuossa lisää tappioita. Nämä tiskimisun skenaarioita joita tauriainen joutunut selittelemään .Riittääkä varaukset vai pitääkö peukaloida lisää, kuten raappana reppana "rajoitetulla evidenssillään" vihjaili että on piilotettu rivien väliin.
      Tappiot on mittavat ja tekijät vain hymyilee ja "heinähatut" hallinnossa hyysää omien palkkioittensa säilyttämiseksi. Aika härskiä toimintaa omistajia kohtaan.
      Onko vielä jotain josta ei ole kerrottu tai kuultu vielä julkituotuna " itse asiassa".. Veikkaan että on !

    • Anonyymi

      Joko ne kuntokeskus sisun saamat tuet ja maksamattomat sitoumukset on selvillä kun eivät laita tilinpäätöksiään esille kuten pitäisi, eikö se patentti ja rekisterihallitus laita kohta sanktiot päälle pimityksistä ja velkojat ulosottoon saatavansa, on niitä muillakin kuin " meidän arvolla " .

    • Anonyymi

      Löytyi oikeaa tietoa tilanteesta :

      Kuntokeskus Sisun tilinpäätös vuodelta 2018.
      Oma pääoma ja sijoitettu vapaan oman pääoman rahasto on menetetty ,pääomalaina on menetetty, vaihtovelkakirjalainaa on taseessa 20.000 eur.
      Se lienee kokonaan PPO:lta? Lisäksi ko. yhtiöllä on leasingvuokrasopimusvastuita 101.060 eur vuoteen 2022 saakka ja osuuskunta Arvon tp:ssä on Sisun puolesta annettuja vuokravastuita 289.425 euroa vuoteen vuoteen 2021 saakka.
      Sisusta tulee kahden seuraavan vuoden aikana yli 400 000 euron luottotappiot em. menetysten lisäksi.

      Ei julkituontia jäsenille vaan yritys piilotella töpeksinnät. 
      Lisäksi raappana tilintarkastaja oli kertonut että varauksia tappioihin on muissakin momenteissa kätkettynä. Mutta niistä ei saa kertoa omistajille kuten yritettiin tehdä ferrovaninkin 3,5 M€ kuprusta pimittämällä se aluksi vain sanalliseen klausuuliin.. ei ole suoranaisia vastuita.. joita kuitenkin oli..niin paljon että olisi voitu maksaa toinen mokoma osuuskorkona jäsenille..
      Että semmoista pankkitiskitoimihenkilön ollessa asiantuntijana hoitamassa jäsenasioita.

    • Anonyymi

      Joko hallitus on saanut kokoon tai kassaan osuuskoron maksuun ilmoitetut varat vai pitääkö ottaa lisää velkaa ? Täsmäyspäivä meni vain maksupäivä puuttuu ?
      Avoimuutta hyvät "heinähatut" tai taitaa sinne jo olla lipsahtanut joukkoon vilttitossuja sekä silinterihattujakin.
      Siirtäsivät ne liittymisrahaston 16,5 M€ vapaaseen omaan pääomaan ja tulouttasivat ylijäämänä jäsenille niin olisipa tyytyväistä porukkaa. Mutta kun pitää sen kassaneidin töppäyksistä aiheutuneita tappioita kattaa kaikenlaisilla raappanan vippaskonteilla. Haloo !
      Raahen viisaskin vois jo konsultoida niin ettei menis niitä veroja niin paljon ? Vai ymmärtääkökään enää kuvioita ?

      • Anonyymi

        Kauppatieteiten maisteri ja oikeustieteen kantitaatti. Ei voi ymmärtää kun on kaikki muutenkin kesken.


    • Anonyymi

      Vois se konsultoida maksupäivän osuuskoroille.. eihän siihen tarvi kuin osaa sormella osoittaa kalenteristä päivän, ei ole ylivoimainen suoritus js osannee hallitus sen verran numeroita ja puukstaaveja jotta voi asian julkituoda nyt kun tiskiluutu ei sekoita kuvioita

    • Anonyymi

      ..eikä pois tehtävästä siirretty uhallakaan konsultoi että maksupäivä pitäis hallinnolle vihjasta päätettäväksi.. hoksaako lakineuvos ettei nuijittuja kokouspäätöksiä ole alettu noudattamaan.. jotain vastuuta sentään oltava suuren palkkion eteen..
      Minivogue tukinauttijalle terveisiä samalla.. hopihopi.. hoplop

    • Anonyymi

      ..saihan ne jotain aikaiseksi kun aikansa tuupittiin..
      Osuuskorko maksetaan 20.8.. sorsajahdin aloituspäivänä, hah,hahahaa

    • Anonyymi

      Pörssi privanetissä osuuden hinta laskee kuin lehmän häntä eikä katit ja kontit tee mitään Arvon nostamiseksi eli summasummaarum heille riittää kun tili tulee ja vaikka tase pienenee niin väliäkö sillä kun saa itse kivasti fyrkkaa niin kauan kuin sitä riittää.. partnera on jo kaluttu luille, sieltä ei tipu ropoja, muut maanaluset ja villojen välit ei tuo pikavoittoja.. mistä piilopaikka löytyy....utsjoen koulultako ?
      Raahen viisas vaikenee kykypoikien tapaan.. ja veroja kartellen

    • Anonyymi

      Mitä sanoo raahen viisas, vois sitä arkkukarista kysyä tukien ja verojen tilannetta.
      Missä uusi tj luuraa kun pankkitiskiluutu päästettiin piiloon töpeksimään ?
      En luota noihin edustajiin !

    • Anonyymi

      Nyt tämä "hyvin " hoidettu puulaaki on markkina "arvoltaan" enää 50 miljoonaa. Kovin alas on menty omistuksemme kanssa. Lähtötilanteessa taisi markkina arvo olla jotain 175 miljoonaa. Katin aikana on siis hävinnyt omaisuutta noin 120 miljoonaa ja täti saa aina vain jatkaa. Kuinka huonosti pitää asiat hoitaa, että kenkää tulee laajaan ahteriin.

    • Anonyymi

      Arvon arvo on enää 50 Me kun sitä lähtiessä Ppo aikana oli 180 Me. On mennyt laudat ja maat sekä pellot sekaisin. Ei sieltä kivien nahkojen eikä akkunoiden väleistä tuottoa löydy, kannattais panna lihoiksi koko lafka, vaikkei siitä mitään eu-tukia saisikaan mutta oispahan omistajille edes jotain muistoja hyvin menestyneestä osuuskunnasta eikä vain ilmanaikoisia katteettomia lupauksia paremmasta huomisesta.. kyllä verenimijät on jo tunnistettu ja todettu.. vuodesta 2012 lähtien.

    • Anonyymi

      Kaleva uutisoi Siklan uuden hallin lattia menee uusiksi koska painunut kun ei paalutettu ja liian ohut kuitumassalla ilman verkotusta tehty.

      Kuitenkin jatkettu edelleen kuitumassalla ja ilman verkotusta sekä liian ohuena joten kun nosturi liikkuu lattialla niin pistepaine nousee yli "oletusarvojen" ja lattia painuu.

      Nämä joutopellon sijoitukset kohdistuu kummasti oulunsaloa keskipisteenä pitävien uskonnollisen vakaumuksen muka omaavien pisneksiin joista on tullut ja tulee tulemaan tappioita myös jatkossa. Ei tiskiluutun sijoituksista saa millään eikä kukaan pikavoittoja ellei tee kuin myllykumpu imaisemalla sijoittajien rahat taskuunsa kun kurssit on korkealla tietoisena että nyt lähtee jyrkkä alamäki... pyydän syntejäni anteeksi.. ja sama peli jatkuu seuraavassa vuorossa.
      Pajatson tyhjennys menossa Ppon rahoista.

      Raahen viisaalle ja askotille mietittävää.. kykypoikien asiantuntemuksesta .. hah.hah.Haa

    • Anonyymi

      Kuntokeskus Sisun tilinpäätös vuodelta 2018.
      Oma pääoma ja sijoitettu vapaan oman pääoman rahasto on menetetty,
      Pääomalaina on menetetty, vaihtovelkakirjalainaa on taseessa 20.000 eur.
      Se on kokonaan PPO:lta?
      Lisäksi ko. yhtiöllä on leasingvuokrasopimusvastuita 101.060 eur vuoteen 2022 saakka ja osuuskunta Arvon tp:ssä on Sisun puolesta annettuja vuokravastuita 289.425 euroa vuoteen vuoteen 2021 saakka.
      Sisusta tulee kahden seuraavan vuoden aikana yli 400 000 euron luottotappiot
      em. menetysten lisäksi.

      Mitä sanoo raahen viisas ja askotit, onko sijoitustoiminta tuottavaa ja hoidettu jäsenien etua ajatellen ?
      Miten toimivat yritysten hallinnot yleensä tämäntyylisissä toistuvissa epäonnistumisissa?

    • Anonyymi

      ..missähän luuraa raahen ns. viisas ja joku askoteista kun ei ole kommentoineet julkituonteja, taitaa totuus jo paistaa hopealusikkojen ja lohipakettien läpi pankkitoimihenkilöt toilauksista.. masto kiinteistö on mutta sisun hommat on tappiolla, kait sen nyt voi ottaa esille, ferrovanista tuli pajan rakennusladyn suusta tieto että 5 M€ meni harakoille, paljonko vielä pitää mennä lisää jotta tajuavat henkiöiden vaihtotarpeen.. datamesta 35 M€.. on vielä huippu, ja samat immeiset pelaamassa..

    • Anonyymi

      ..askotille oli tullut 116,55 € pääomanpalautusta ja sillä se leuhkii vieskan palstalla.
      Milloinkahan raahen viisas alkaa taas pelotteleen veroseuraamuksilla joita en ois mennyt kun ppo rahat ois jaettu jäsenille kuten oikein ois ollut.

    • Anonyymi

      Pienistä pennosistase Askotti ilahtuu. Korkoa maksetaan ja pääoma pienenee, miten se noin menee. Eikös Kati Peltomaa luvannut tuplata pääomat ja maksaa korkoa 8% verottomana. Pääomat on huvenneet alle kolmannekseen, miten sille Katille noin kävi ohoraasesti.

    • Anonyymi

      Voisiko askotti ja kati pistää lukuja pöytään jos ne muilla kommentoijilla on vääriä. Aloita vaikka vuodesta 2013 ja siitä maaliin saakka. Omaisuuden arvo markkinoilla. Tasearvot. Tuotot jos niitä on, myöskin konkurseissa menetetyt rahat, siis oikeita lukuja ei mitään mutu teorioita. Löytynee tilintarkastajien läpikäytynä.

      • Anonyymi

        ..tuossahan on raahen viisaalle iltapuhdetta selvittää nuo sotkut, samalla myös ne toitotetut veroseuraamukset joita on nyt jouduttu maksamaan muka näistä osuuskoroista jotka on olleet pääoman palautusta josta ei olisi mennyt veroja kun aikanaan olisi ajettu osuuskunta alas.. Se vain on näin !


    • Anonyymi

      Montako "sijoitusta" on jouduttu realisoimaan tappiolla ja montako on tuottanut ja kuinka paljon.
      Miksei anneta selviä lukuja mitä mistäkin on tullu ja mitä mihinkin on mennyt.
      Mistä johtuu, että markkinaarvo on tosiaan noin pieni hallinnon huohotuksesta huolimatta.
      Tasearvothan on saatavilla ja on karua luettavaa. Pitkää miinusta vuositolkulla, noususuhdanteesa.
      Minkälainen sijoitusyhtiö tämä on kun kakku pienenee joka vuosi. Pääomat hupenevat ja silti muka hyvin menee ja "korkoa" jaetaan.
      Voissiko sijoitusjohtaja selventää asioita niin, että ne käsittää nekin vanhat joilta petkutettiin rahoja osuuksien siirtojen ja myyntien yhteydessä puliveivaamalla osuuslajeilla.

    • Anonyymi

      Arvon alasajoon liittyen oli viime kokouksessa edustajat keskenään pohtineet mitä kiinteistö - ja sijoituskomponentteja liittyy mahdolliseen arvon purkamiseen ja sen taseessa mukana oleviin sitoumuksiin.
      Lähtökohtana oli ollut ettei purkuvaiheessa aìheuteta ylitsepääsemättömiä kulueriä kohdistuen jo tehtyihin rakennus ja toimintaympäristöihin.
      Samalla oli pohdittu onko taseessa sellaisia eriä jotka voitaisiin palauttaa ylijäämän palautuksena jotka ei vastaa enää toiminnan sijoitusluonnetta. Näitäkin löytynee ja niistä tullaan pyytämään toimistolta selvitystä asian eteenpäinviemiseksi osuuskuntakokouksen käsittelyyn.
      Uusi toimitusjohtaja oli suhtautunut asioihin mielenkiinnolla ja toivonut saavansa lisätietoa aikaisemmista päätöksien taustoista ja tapahtumista, voidakseen osaltaan edistää hallinnon antamia lupauksia jäsenille edullisista ratkaisuista ja tuottoa tuovista kohteista.

    • Anonyymi

      Empä usko että mikään muuttuu. Ei hallinto osaa eikä uskalla lähteä potkimaan tutkainta vastaan kun saavat hyvät korvaukset koikkelehtimisestä.
      Tosin voihan joukossa olla pientä epätietoisuutta mitä on suunnitteilla ja miten asioihin voisi ottaa kantaa. Jonkun vain pitäisi uskaltaa nostaa kissa pöydälle ja kysyä..ehkä jopa esittää ylläolevia avoimia kysymyksiä selvitettäviksi.
      Mieleen tulee noista verovapaista ylijäämän palautuslajeista ensimmäisenä liittymismaksurahasto jonka voisi palauttaa, ollaanhan sitä jo osuusmaksulla omistajia konsernissa. Olisi varmaan monelle mieluinen ja voisi jopa tuoda jotain positiivista glamouria epäilyttvään salailukulttuuriin vaipuneelle kompetenssille joukoissa.

      Nyt ei kannata raahen viisaankaan uhkailla veroseuraamuksilla koska esimerkkinä on yhtiön jossa osuuskunta oli toiseksi suurimpana omistajana malli => opoy=>partnera !

    • Anonyymi

      Aika löysät on suitset.. oisko hevosmiesten tietotoimisto joutunut jo sivuraiteelle kun ne pari hemulia sai aikaan vain välimiestason juttuja ja niissäkin konikonsultti rahasti viimeisen päälle. Millehän momentille lie kirjattu kuluiksi.. itseaiheutetut lakikulut.

      No nyt on luotettavalta taholta saatu kuulla että jotain on tapahtumassa siihen suuntaan että jospa sitä avoimuutta alkaa esiintymään ja myös epäonnistuneista projekteista uskalletaan kertoa myös omistajille.
      Oli ollut se raahen kevään kokous hyvä esimerkki siitä minkälaista salailua ja vastuunpakoilua on ollut toiminnassa. Oli hallinto ja varsinainen aiheuttaja pakotettu tunnustamaan että 5 M€ tuli takkiin mutta mielenkiintoiseksi asian tekee se että "oli osattu varautua",, miltähän momentilta ne viulut maksettiin.. jäsenien rahoilla kuitenkin toimien.
      Jos ois tekijöillä omat rahat tulessa niin varmaan olisi lyöty lappu luukulle ja kadottu meren rantaan samanhenkisten helmoihin ..eikun lahkeisiin.

      Milloinkahan julkistusta on odotettavissa ?

    • Anonyymi

      Jopa raahen viisaskin hiljennettiin. Ei ole veroseuraamuksista uhonnut kun on sen verran mennyt todellisuus huijauksesta kaaliin.
      On jo varmaan myös jäsenien enemmistön kanssa samaa mieltä siitä, että arvo kannattaa purkaa ja palautella pääoman palautuksena jäljellä olevat varat omistajille.
      Kun alkuhuijaus ei onnistunut niin ihan turha on potkia tutkainta vastaan kuten oppikirjat on opettanut.. tai ainakin olisi pitänyt opettaa ja sisäistää luettu teksti.. oikeudesta.

    • Anonyymi

      Niin on totta ja ilmeista , että kun kokemattomat henkilöt saa toimia omavaltaisesti niin isojen pelurien kanssa käy useimmiten niin että tarjottaessa siltä puolen valtaa=hallituspaikkaa se sokaisee siinä vaiheessa kun sitä rahaa tarvitaan sen lunastamiseen. Esimerkkinä tämä ferrovani kuvio josta tuli katin hurmautuneena 5 M€ tappiota, aikaisemmin datame 35 M€ takkiin.. kun korpitassi pääsi puikkoihin kiusatakseen mm Dna- koalitiota..vaikka siitä olisi PPO ybtenä suurimmista perustaja omistajista saanut nyt .. 500-800 M€.. pienellä maltilla.
      Herää kysymys miten hallintoneuvosto on voinut olla niin sinisilmäinen ja auttamattoman kyvytön selvittämään ja ottamaan selvää missä tuolloin mennään.. jäsenet ihmettelee suuresti tällaista pakkopullaa. Ei Roomaakaan rakennettu yhdessä yössä.

      Nyt on tilanne tällä hetkellä että saaduista 187 M€:sta on jäljellä 98 M€ sijoitustoiminnan ansiosta vaikka lupaukset mukana olevien toimijoiden mukaan oli että pottia pitäisi olla jo 370 M€ ja vuosittain olisi osuuskorkoa ollut jaettavissa 8% mukaan yli 100 € joka vuosi nykyisen 40 €:n sijaan ja samalla tasetta on jälellä tuo n. 90 M€..
      Miten tässä nyt näin on käynyt ?

      Saapa nähdä millaisen kurssin muutoksen ja kulujen karsimisen uusi toimitusjohtaja Pirinen saa ja uskaltaa aikaansaada. Koko hallinto on todellisuudessa ihan turha ja tarpeeton. Tstolla riittää jäsenasioiden hoitaja ja kaikki muu voidaan kustannustehokkaasti ulkoistaa.

      Jäsenien lohdutukseksi voi tämän v. 2019 osuuskorkona palauttaa liittymismaksurahaston 16 M€ pääoman palautuksena ja lähteä sen jälkeen kehittämään toimintaa puhtaalta pöydältä todellisella kunnon sinoituspolitiikalla joka tuottaakin jotain eikä vain kuluta kuten nyt.

    • Anonyymi

      Missä viipyy hallinnon madonluvut sille, että sijoitustoiminta on ollut rahojen menetystä.
      Pistäkää joka sijoituksesta tieto, paljonko on tuottanut tai paljonko tuli kintuille.
      Totta sijoitustirehtööri osaa tuon asian pistää oikein paperille.
      Kati Paltomaa ole hyvä ja valaise meitä, kuinka hyvin on sijoitukset menneet tai jos huonosti niin rohkeasti sekin vaan julki

    • Anonyymi

      Kuinka suuri oli omaisuus 2012 ja paljonko se on nyt. Mitä tuossa välissä tapahtui. Mihin rahat hävitettiin. Kukanenkin voi ottaa omansa pois mutta eihän sielllä ole enää pois ottamista. Pois on ottanut joku muu kuin omistajat.
      Yhteistä omaisuuden pitäisi olla, mutta onko se. Saako omistajat päättää kokouksissa asioista tuomalla, esim. jäsenaloitteita kokoukseen.
      Kukaan ei ole ollut nokkimassa toisten osuutta, tai melkein kukaan. Onhan tiedossa, että rahaa on hävitetty mielin määrin esim. sen asianajajan kukkaroon.

      Toimitusjohtajakin jo ihmettelee samoja asioita kuin omistajat.

      Kakista nyt sijoitusjohtaja tai "askotit"ulos mihin on kadonnut pitkän korkeasudanteen aikana lähes sata miljoonaa euroa. Miksi markkina-arvo on vain 54 miljoonaa.
      Kakista nyt ulos kun olette noin tietäviä ja varsinaisen viisastelijoita.
      Sisu on tällä hetkellä saattohoidossa. Mikä on seuraava katastrofi. Olihan jo se ferrofan..
      Lama painaa päälle ja rahat hupenevat, omistajat eivät saa kuin katsella päältä kun "asiantuntijat" hävittävät omaisuutta.
      Mihin ne rahat katosivat 2012 ja 2019 välillä. Omistajat eivät niitä saaneet.

      Vastaa nyt ensiksi tuohon, äläkä ruikuta epäolennaisia.

    • Anonyymi

      ..joku näyttää pelkäävän kokouksen pitämistä ylivieskassa.. osuuskunnan ja ns. yhtiön kotipaikkakunnalla ? Miksi .. sehän olisi luonnollisin ja paras paikka kokoontua.

      Vaikuttaa että ne varsinaiset meukkajaat jotka on kusettanut jäsenistöä ei uskaltaisi estradille astuakkaan.. mitähän ne salaa ?

      Viime kokouksessa oli joku tosi asiallisesti esittänyt tulleista tappioiden määrästä kysymyksiä johon ei ollut millään eikä kukaan vastuullinen uskaltanut sanoa sijoituksesta aiheutunutta omistajien rahan menetystä.. oliko se ollut mesuamista.. pyllistä mekkaan toisuskoinen..
      jos kerran haluaa ja tyrkyttää itsensä tuollaisiin hallintoelimiin niin sepä kysyykin selkärankaa jota ei tunnu joillakin tahoilla löytyvän, tuskin edes omien asioiden hoidossakaan.. oletetaan.

      Kyllä se uusi toimitusjohtaja saa riittävän infon ja kannatusta kokousasiassa ja se pidetään ylivieskassa..olen luotettavalta .. siis LUOTETTAVALTA taholta kuullut ( pane kuulosuojaimet jos et kestä totuutta )

    • Anonyymi

      Konsernin tase
      2012 174482000€
      2013 135780000€
      2014 101880000€
      2015 97990000€
      2016 96176000€
      2017 97677000€
      2018 103476000€
      Nuo ovat PPo:n antamia lukuja jos sitten ovat oikeita, ei manipuloituja.
      Laskutaitoiset voivat havaita, että rahaa on kadonnut taseesta ainakin 71 miljoonaa€, Tänä päiväna todennäköisesti vieläkin enempi (2019).
      Ei tarvitse paljon arvailla onko mennyt hyvin tai huonosti.
      Reilun 71 miljoonan euron menetys parhaimmassa korkeasuhdanteessa on anteeksiantamatonta tohelointia.
      Tuosta ei pääse yli selittelemällä käypiä arvoja tai muuta hömppää, olisi jo aika hallintoneuvoston puuttua peliin, mutta kun ollaan lammasnahkaisia eikä saada suuta auki.

    • Anonyymi

      Tutkin tätä puljua sijoituskohteena. Sijoitusta puoltaa hyvä p/b 0,65.
      Luin vuosikertomuksen. Mielenkiinto tätä keissiä kohtaan lopahti.

      Voittoa onnistutiin tekemään suuren nakkikioskin verran. 1,2M Johdon palkkioihin upposi 0,69M. Kalliit johtajat teidän nakkarilla.

      Ei jatkoon. Pitäkää tunkkinne.

    • Anonyymi

      Hyvät puolet tässä on tuo p/b. Rahaa on paljon enemmän taskussa kuin kurssi näyttää.

      Huonot puolet on se että mikäli noita paikallisten sijoitusten määriä lisätään niin kohta ei ole tilanne enää näin hyvä. Kaikki mahdolliset rahattomat puljut ottavat yhteyttä, valehtelevat silmät päästään ja Katihan rahoittaa, Minne tarvitaan Katia ja Kälviän masaa kun on kuitenkin nordean ja dansken salkunhoitajat palkattu ottamaan prossat myös välistä. Jommat kummat ovat turhia ja jopa turhempia on tuo hallintoneuvosto.

      Laittakaa koko putiikki kiinni kokonaan, tai sijoitukset vain jo valmiiksi voitollisiin firmoihin. Se pitäisi jo ymmärtää, kuten aurejärvet ovat ymmärtäneet.

    • Anonyymi

      Kalajoen Raittikin lipsahti konkurssiin, jossa PPO (Arvo) oli osakkaana noin kolmasosalla. Varmaan tulee kovasti tuottoja tuostakin konkurssipesästä.

      • Anonyymi

        Sinulla on vääriä tietoja. Ei Raitti ole konkurssiin mennyt, vaan sen rakentaja Rakennusliike Somero. Someron osuus Raitista on myynnissä.


    • Anonyymi

      Oliko se turpeinen vai mikä se oli vt tj lupaillut isompia osuuskorkoja v. 2020 ?
      Mahtavaa..upeaa, siinä saa kuitenkin jäsenet taas maksaa sen raahen viisaan veroseuraamukset joita ei olisi mennyt puulaaki purettaessa eikä menisi jos esim. liittymismaksurahasto jaettaisiin ylijäämän palautuksena, vielä on siihen aikaa ennenkuin laukeaa veromääräykset sen osalta, sitten on kaikki verollepantava kuten isossa kirjassa lukee, tosin ei kykypojat ja huonot takantekijät sellaista piittaa.. kyllä kansa maksaa.. oli sitten orpo tai ei..

    • Anonyymi

      Olipa kevyet kommentit ajankohtaista palstalla. Kehuttiin vain vanhoja nuotioita jotka savuaa vielä tai kohta.
      Haastattelisivat entisiä osuuskunnan hallinnon jäseniä jotka aikoinaan ovat toimillaan nyt olevan ja osittain jo nyky toimijoiden hoitamana hukanneet. Sieltä voi saada hyviä vinkkejä miten se oma suu ei ole ensimmäisenä ammosen auki kun jotain aikaansaadaan hyvää..

    • Anonyymi

      Liittymismaksut jäsenille ylijäämän palautuksena. Ja kunnon osuuskorko omasta pääomasta.
      Osuuskuntakokous Ylivieskaan.

    • Anonyymi

      Osakkaat! Arvon strategia uusittava heti. Toimitusjohtaja 5 luottamushenkilöä riittää hallintoon. Normaalisti 2% riskittömän koron ja pörssin 8% mediaani tuoton keskiarvo antaa Arvon pääoman tuottoprosentille 5% vähimmäisvaatimuksen. Kaikki rahastavat ja kuormasta syövät välikädet pois tuhlaamasta meidän osakkaiden pääomaa. Sijoitusosuuskunta ei voi olla sosiaalitoimisto eikä höppänöiden kyläpoliitikkojen temmellyskenttä. Järkevälle johtajalle kaikki tuki ja hän voi tukeutua tuottolukuihin ja strategian määrittelemiin riskiarvioihin ilmaisen rahan kerjääjille. Mikäli firma halutaan pelastaa niin nyt on yhdestoista hetki toimia! Jäljellä oleva pääoma ei ole iso ja ammattimaisesti toimien suunta saadaan kääntymään parempaan. Valitaan hallintoon vain oikeita sijoituksen ammattilaisia. Sijoittaminen ei ole vaikeaa mutta se vaatii kylmiä hermoja ja osaamista. Osuuskunnan kokouksen täytyy nyt päättää asia mikäli muutos halutaan saada aikaan!!

      • Anonyymi

        Jotain tolokkuahan tuohon pitäisi saaha. Seutaava harmaa hius on Katin Raitti. M- kauppa lopettaa, onko sielä ennään kettään maksamasa rakentamiskuluja. Kaikki häipyy kuin pieru saharaan, samalla Arvon sijoitukset.


    • Anonyymi

      Seuraisit oikeasti vähän mitä tapahtuu. Raitti on myyty jo aikaa sitten.


      Osuuden irtisanominen ilmoitetaan aina kirjallisesti ja osuudenomistajan tulee allekirjoittaa irtisanomisilmoitus. Irtisanomisen voi lähettää postitse osoitteeseen Arvo Sijoitusosuuskunta, Kauppakatu 10, 84100 Ylivieska. Osuusmaksun palautusta varten osuuskunta tarvitsee osuudenomistajan nimen, osoitteen, yksilöintitiedon (henkilö- tai y-tunnus) ja pankkitilin numeron.

      Arvo Sijoitusosuuskunta maksaa irtisanotun osuuden osuusmaksun eli 120 eur/osuus osuudenomistajan ilmoittamalle pankkitilille. Osuusmaksun palautuksessa toteutetaan osuuskuntalain mahdollistamaa nopeutettua osuusmaksun palautusta.

      • Anonyymi

        Ai, että on jo myyty. Paljonko tuli takkiin. Kuka sen nyt omistaa, kerroppa meille.


      • Anonyymi

        Tällaists puupua nuo hyeenat kirjoittelee.
        Todellinen osuudenn arvo on selvästi sanottuna 1240 €/osuus. Ja piste.

        Kun aikoinaan.. siis lähes 100 vuotta sitten perustettiin Pohjanmaan Puhelinosuuskunta niin jotta sai puhelimen, sen langan nokkaan liitetyn vemputtimen niin kynnysmaksu=osuusmaksu oli.. xxx- 400 mk..100€,,120 € mutta se on ihan eri asia kuin nykytilanne kun ne vempainvermeet plus muu jäsenien maksama tietoverkko myytiin elisalle, ja valitettavasti kuten voitte todeta alihintaan.
        Joten osuuden arvo onkin noussut pörssissä kuten konsultit ja Arvo osuuskunnan jäsenille lähettämissä lehtisissä voi lukea..osuuden arvo on 1240 €.
        Nyt markkinoidaan että myykää tai luopukaa osuuksista niin saatte 120 € tai ripanet pörssissä 600 eli huomattavan vähemmön kuin oikea arvo on.. mihin ne katoaa oikeat arvot.. askottikatinko taskuun ? Kuka kertoisi sen jäsenille. Ei ne jotka on osuuksia ostaneet ole hyväntekeväisyyttään niitä ostelleet vaan odottavat milloin pajatso tyhjennetään.. yli 50 % tuotolla..


    • Anonyymi

      Lue jo niitä vuosikertomuksia niin pääset edes vähän kärryille, huutelet mitä sattuu muttet vahingossakaan tiedä mitään.

      Arvo teki rajun tuloksen viime vuodelta ja osuuskunnan osake on nousussa. Sinäkin huomaat sen kun tyttö saa laskut laskettua vai miten se meni. 18% osuus paikallisiin sijoituksiin voidaan vaikka unohtaa ja 82% hakkaa tulosta. Kunhan saisivat järjen päähänsä eivätkä lisää paikallisten osuutta 25 %tiin. Tee sen asian hyväksi jotakin ja lähetä johdolle postia asiasta, silloin meillä on 1140 euroa rahaa per osuus.

    • Anonyymi

      Jaaha täällä hopealusikka suu laittaa infoa epäonnistumisistaan.
      Tuo luvut yksilöitynä julki, ferrovanikin oli pitänyt kaivaa kokouksessa väkisin, ette te osaa mitään tulosta tehdä, kunhan aikaansa kulutatte kun ei ole muuta hommaa, onko näin..
      Tulos tai ulos koko lössi..hallinto

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe