Rinne ei luvannut eläkkeisiin 100:n euron korotusta

ÄänestäOikein

Rinteeltä kysyttiin myös vappusatasesta. Rinne lupasi viime vappuna, että kaikille alle 1 400 euron eläkkeitä saaville on tulossa 100 euroa nettona lisää, jonkin ajan kuluessa.

Ylen tenttijät kysyivät moneen kertaan, että lupaako Sdp ensi vaalikaudella eläkkeisiin satasen lisää.

Rinne ei luvannut, että ensi vaalikaudella satanen lisää eläkkeisiin tulee

24

<50

  Vastaukset

  • Kyllä minusta lupasi, summa kertyisi vuosien mittaan, jos talous ei mene ihan alamäkeen. Kyllä se ihan selkeästi ja rehellisesti sen sanoi.

  • No milloin se Eläke nousee?

  • Jos eläke on 1401 € ,eikö Rinne lupaa mitään, ja onko tuo alle 1400 € eläke brutto vai netto ,siis se todellinen käteen tuleva summa?

  • Kyllä lupasi ja nettona. Siksi äänestin.

  • joko 100e näkyy seuraavissa eläkkeissä?

   • Tottakai,ja vuoden alusta takautuvasti😂


  • Jos olet tienannut työeläkettä reilut 1400 euroa, et saa mitään.

   Alle 1400 saava eläkeläinen saa pian enemmän eläkettä kuin tuo ensin mainittu, reilut 1400 euroa työeläkettä saava...

  • Vaalilupaukset muuttuvat vaalien jälkeen vaalivalheiksi. Rinne ottaa kaikilta tolloilta jotka sitä äänestivät pois satasen. Tosin ryöstää muutkin samalla.

  • Ihmiset on tietämättömiä eläkke on leikkantunut jo monta vuotta eikä eläkelikkuria lopeteteta valehtelu jatkuu kunnes tulee kapina

  • Onkohan kukaan laskenut veron vaikutusta tuohon lupaukseen?

   Vaikka se sata euroa luvattaisiin nettoeläkkeeseen, se vaikuttaa bruttoeläkkeen kautta verotettavaan tuloon.

   Sadan euron korotus 1400 euron eläkkeeseen jää miinuksen puolelle, kun verot otetaan huomioon. Ainakin itse laskin, että vero olisi suurempi, kuin tuo luvattu sata euroa. Kuka siis hyötyis - valtiovalta, verotulojen lisäyksenä. Siis, muistakaa, etä eläkkeitäkin verotetaan, ennen kuin menette halpaan.

   • Tässäkin ketjussa mainittu: nettona satanen lisää. Eli käteen verojen jälkeen. Bruttona 1399 euroa eläkettä saava saa Rinteen lupauksen mukaan jatkossa 1520 - 1550 euroa bruttona, jotta se nettosatanen soljahtaa tilille. Tämäkin paljastuu valitettavasti "lupaukseksi" - meillä veronmaksajilla ei ole tähän varaa. Eikä lapsillamme, jos lainarahaa käytetään.


  • Nythän Rinne lupaa sen viisikymppisen alle tonnin eläkeläisille vuoden 2020 alusta alkaen. Sekin on jotakin mutta puolet puuttuu lupauksesta. Onko tällä mitään merkitystä jos tulee kaikki tuo verojen lisäys mitä on suunnitelmissa. Sekin viisikymppinen menee veroihin ja muihin korotuksiin?
   Onko tämä vain temppu että hyvä näyttää vain positiiviselta. Ei pidä aliarvioida ihmisten älykkyyttä.

   • Rinne on tehnyt jo lähes kaikkia tasapuolisesti koskevia korotuksia,
    eli ensin Rinne aloittaa lisärahoituksen hinnankorotuksilla, sitten antaa osan takaisin.

    mutta kai 1100 e eläkesaajat jotain saa, menee 1000 saajat pian ohi.


  • niin milloin loput on maksussa,eläkkeensaajan asumistuen tarkistuksessa tulojen piti nousta n76e ennen kuin vaikuttaa as tukeen.kelan sivulla on tarkistuksen rajat.

  • Eläkkeensaajan asumistuki
   Eläkkeensaajan asumistuki on tarkistettava, jos sinun tai sinun ja puolisosi yhteenlasketut vuositulot kasvavat vähintään 919 e/v eli 76,58 e/kk. Tee tarkistus verkossa tai lomakkeella

   ote kelan sivulta

  • On tää naurettavaa touhua tässä maassa , kun on lupausten lunastamisen aika tulee herroille kiire ja talousnäkymät muuttuvat simpsalabim huonoiksi , uskoo ken tahtoo , herrat kyllä pitävät eduistaan pitkin kynsin ja kansa vikisee.....

  • Kyllä hyvin selkeesti lupasi 100€. Alle 1400€. Ja sitten vappuhumun jälkeen 50€. Alle 1000€. Joo näin lupaukset muuttuu 😄!!. En tiedä onko koskaan politiikkoihin voinut !!!. Helppoa on puhua ja luvata toista se on kadunkulkijan ei auta valehdella joutuu tilille😂!

  • Katellaan ny. Parempi tilanne kuitenki kuin edellisen hallituksen aikana. Orpo, Sipilä ja Lindströminpihvi veivät viimeisetkin pennit työttömiltä, köyhiltä ja eläkeläisiltä.

  • Antti lupasi vain sopivasti sen verran korotusta, minkä uskoi uppoavan vaalikarjaan. Täky olikin juuri sopiva nieltäväksi demarien ylemmän propagandaosaston mukaan, ja saalistakin tuli komeasti.

   • Uusien tietojen mukaan tuo 50€ menee takuueläkkeisiin, taas me joiden työeläke on pieni ja kansaneläke siihen kylkeen, jäädään nuolemaan näppejämme, miksi ei koskaan nosteta tuota kansaneläkettä, kohta takuueläkeläiset saa enempi, kun pientä työeläkettä+ kansaneläkettä saavat, jotka ovat olleet myös töissä, nuo takuueläkeläiset monet ei ole koskaan olleet työssä.
    Minäkin vanha mummu jo 74v tein aikanani töitä, mutta sillon ,kun teki lapsia -60 luvulla niin jäin kotiin vähäksi aikaa, kun päivähoitopaikoista oli pulaa ja kolme lasta tein, niin ei edes kantsinut enää mennä töihin , kun lapset oli pieniä.
    Silti kerkesin 25 v tekemään töitä pienellä palkalla.


   • Kun esim. kansaneläkettä nostetaan 31e niin vaikuttaako se asumistukeen. Monet saavat asumistukea niin vähentääkö tämä 31 e korotus saman verran asumistukea. Siis plusmiiinus nolla korotus. Vähän kuin hölmöläisten peitontekoa, toiseen päähän lisätään ni toisesta päästä otetaan pois.


   • Toivottavasti vaikuttaa alentavasti. Rinteenkään mukaan chillailusta ei pidä maksaa. Ne toki saavat lisää, jotka eivät saa toimeentulo- tai asumistukea eli työllä eläkkeensä ansainneet, mutta pienen sellaisen.


  • Vain tyhmä ihminen kohdistaa kaunansa köyhimpiin. Nykyään tuntuu olevan vallalla ajatus, että nämä erittäin hyväpalkkaiset ihmiset "ansaitsevat" nämä suuret palkkansa. Valtavalla palkalla ja työnteolla tai sillä mitä ihminen saa aikaan ei välttämättä ole mitään tekemistä keskenään. Se miten suurta palkkaa ihminen saa ei kerro mitään ahkeruudesta. Menestyksellä ja ahkeruudella ei ole paljoakaan tekemistä keskenään. Tärkeimmät asiat ovat erilaiset hyväveli-systeemit ja aivan yksinkertaisesti onni, hyvä tuuri. Harha mitä ihmisille uskotellaan on se että hyväpalkkainen on ahkera ja köyhä on laiska. Sanonta että ahkeruus palkitaan ei pidä paikkaansa. Ihmiset jotka kieltävät köyhiä valittamasta samaistuvat ajatusmalliin että ahkeruus aina palkitaan, että kun riittävästi yrittää niin onnistuu. Tosiasia on, että markkinataloudessa palkinnot perustuu vain osaksi suorituksiin ja osin puhtaasti tuuriin.

   • Totta, että miljonääriksi tulossa on yleensä tuuriakin matkassa. Perus hyvän elintason saavuttaminen on kuitenkin lähinnä omista valinnoista ja ahkeruudesta kiinni.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   109
   3904