Keuhkot vereslihalla

Ujkhghbbj

Hei olen tuore astmaatikko. Diagnoosin sain pitkittyneiden keuhkoputkentulehdusten jälkeen. Pef seurannassa, spirometriassa eikä metakoliinialtistuksessa näkynyt astmaa mut keuhkolääkäri määräsi silti symbicorti Forten annoksella 2 2. Nyt itse kysymykseen eli onko kellään muulla sellaista "poltteen tunnetta" keuhkoissa/keuhkoputkessa? Ikäänkuin olisitte kipeänä urheillut tai keuhkot olisivat ns. Vereslihalla? Lekuri sanoi että voi olla refluksia ja määräsi somacia mutta eipä ole kyllä mitään auttanut ja itse epäilen että tuo johtuu väärästä diagnoosista sekä tuosta astmalääkkeestä. Onko kellään muulla samanlaista ja jos on niin todettiinko astmanne pef vaihteluna (avaavalla nousivat arvot) vai oliko diagnoosi tuollainen epämääräinen kuten minulla

8

1222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiiveri

      Mulla samanlaisia oireita. Olen vasta menossa astmakokeisiin mutta mielestäni mulla ei astmaa ole. Nyt Aerobec ja Montelulast lääkkeenä, en koe niistä olevan apua. Keuhkoputki on kuin tulessa ja verenmaku suussa. Yskää ei ole. Refluksia epäilivät kanssa, siihen nyt Nexium 40mg. Tuoksuille olen herkistynyt myös, homeenkin haistan hyvin. Oireet ei muutu rakennuksissa/sieltä poistuttaessa tms. Hengästymistä ei tarvii ajatellakaan tällä hetkellä.. Ja tuntuu että kukaan ei ota todesta ja oireet ei ainakaan helpota.

    • lääkkeenvaihtaja

      Mulla on samanlaista ja on astma. Puhaltelin 450-500 Pefissä mutta kipu oli kamala. Pääsin sairalaan tehostettuun astman hoitoon, söin kaksi viikkoa Prednisolia. Samalla myös vaihdettiin Seretide Innovairiin. Nyt jo menee paremmin.

    • Anonyymi

      Hei!

      Täällä yksi aika tuore kohtalotoveri eli astma todettiin 3 viikkoa sitten. Jo vuosia minulla on ollut pitkittyneitä hengitystietulehduksia (1-2kk kestoltaan) etenkin talvisin mutta aina tulehdusarvot ym. olleet kunnossa.

      Tämä diagnoosi tuli täysin kotona tehdyn PEF-seurannan perusteella, jossa arvot ennen avaavaa oli n. 420-460 ja avaavan jälkeen 520-580. Eli lähtökohtaisesti puhallan jo kohtuu hyvin (reilu 30v. nainen) mutta avaavalla tuli suurta nousua. 1,5v. sitten kävin laajoissa tutkimuksissa keuhkopolilla ja nyt otettiin uudelleen spiro bronkodilataatio mutta näissä ei ollut sen kummempaa sanottavaa. Keuhkolääkärin mukaan tuo PEF kuitenkin yksinään riitti minun kohdallani ja nyt viimeisimpänä niittinä 3,5 kk jatkunut hengitystieinfektio, jolle ei loppua meinannut näkyä.

      Minulla oli tuota aloittajan mainitsemaa keuhkojen polttelua koko kevättalven, nyt pikkuhiljaa olen siitä pääsemässä vihdoin eroon. Välillä oli myös suuri puristuksen tunne rinnassa, sellainen että joku istuisi päällä tai painaisi keuhkoja kasaan. Nyt tulee vielä ajoittain iltaisin ja yöllä sellainen olo, ettei saisi tarpeeksi happea mutta ei yhtä pahaa kuin tuossa aiemmin talvella. Lääkityksenä on Relvar ellipta 184/22, Ventoline tarvittaessa ja nyt pitkän tulehduksen jälkeen hoitavaa lääkettä tehostamaan vielä Spiriva respimat ja Montelukast. Jospa näillä dropeilla pikkuhiljaa alkaisi tulla kuntoon ja pääsisi takaisin normaaliin elämään - töihin ja liikkumaan :).

      Itsellä suurin huolenaihe on ääni, joka on ollut käheä ja painunut koko alkuvuoden. Mietityttää, että palaakohan se oma ääni enää ollenkaan?? Keuhkoputkissa tuntuu olevan jonkin verran limaa mutta se ei meinaa irrota. Yskää ei varsinaisesti ole mutta kun yskii (jotta saisi limaa irtoamaan), niin se on sellainen käheä ja kuiva. Tekisi mieli saada keuhkot jotenkin kostutettua... Onko vinkkejä tähän? :)

      • Anonyymi

        WELLO2 on erinomainen laite keuhkojen kosteutukseen ja liman irroitukseen. On vain melko kallis laite mutta jos on mahdollisuus ostaa niin kyllä suosittelen!


      • Anonyymi

        Nuo kuulostaa ihan homeoireilta ja ihan samoja kuin itsellä oli homeiselle työpaikalla. Yksi tavallisimmista oireista muillakin oli äänen käheytyminen.


    • Anonyymi

      Tuo keuhkojen polttelu hävisi kun lopetin lääkkeiden käytön samoin kuin kaikki muutkin vaivat. Liekkö väärä diagnoosi omalla kohdalla ja hyvä niin.

      Nimim. Ujkhghbbj

      • Anonyymi

        Minulla pitkittynyt keuhkonkuume, sen seurauksena COP. Puoli vuotta prednisolonia (alkuun 40 mg/pv, kolmen kuukauden kuluttua kontrolli.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe