Kunnon hotelli puuttuu kaupungista

supersavo

Kyllä Pieksämäen majoituspaikat on vähissä. Savon Solmu on saanut rapistua paikalleen ja Wanhan Neuvolan majatalo on myynnissä ei ilmeisesti riitä asiakkaita.
Pieksämäellä ei pysty järjestämään laadukasta majoitusta vaativiille tapahtumille. Jotain tarttis tehrä.

408

1254

  Vastaukset

  • Tämä majoitus ja tapahtumaongelma on kuin se "muna vaiko kana" kysymys.

   Kumpikin kulkee käsi kädessä ja ei ole toista ilman toista. Ongelma on siinä että hotellille pitäisi olla käyttöä ympäri vuoden, jotta se olisi kannattava. Muutama tapahtuma kesässä ei oikein riitä.

   Toisaalta kaupungista puuttuu tällä hetkellä tilat suurille tapahtumille, joten eipä sitä majoitustakaan niin paljon tarvita.

   Sivuilla on parikin keskustelua tästä tapahtumien puutteesta ja niiden tilantarpeesta.
   "Onko Pieksämäki kaunis kaupunki?"
   Ja toinen keskustelu:
   "Kesän suurin tapahtuma"
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/14372663/kesan-suurin-tapahtuma

  • Niinpä. Kuka hullu aloittaa majoitusalan yrittäjänä Pieksämäellä kun asiakkaita ei yksinkertaisesti riitä kannattavaan toimintaan. Ja väki vaan vähenee eli synkältä näyttää

   • Surullista katsoa yrittäjien pahoinvointia. Rahahuolissa moni turvautuu päihteisiin ja yritys menee entistä heikommin. Ulospäin annetaan huoleton kuva, mutta totuus on päinvastainen.


  • Laadukkaiden tapahtumien järjestäminen pmäellä...täyttä utopiaa, ei vaan onnistu. Pienimuotoinen vanhojen autojen esittelytapahtuma onnistui muutamana kesänä, ei tule toimimaan enää jatkossa. Humppailtamat rapistuneella ja likaisella veturitallilla houkuttelevat paikalle vain tuppukylän omia alkuasukkaita. Eipä siis tatvita majoitustilojakaan.

  • Hotelli puuttuu ja tulee puuttumaan. Mikäänhän ei kannata ilma asiakkaita. Asiakkaita ei ole, eikä tule Pieksämäelle. Laadukkaita tapahtumia??? Suurin tapahtuma lienee kahvitarjous paikallisessa K-marketissa.

   • Juurikin näin.


  • Mitään monta päivää kestäviä massatapahtumiahan ei Pieksämäellä ole, eikä tule. AinoastaaN vanhojen autojen lauantaipäivän kestävä juttu.
   Kun ei pystytä edes surkeiden majoitustilojen takia isojen ammattiliittojen kokouksia kun iso hotelli on huonossa kunnossa ja toisessa on yhteisvessat. Minä olen ohjannut tuttuja Hankasalmelle, Leppävirralle ja Varkauteen majoittumaan, ne ovat puolen tunnin matka päässä.

   • Harmillistahan se on että pienyrittäjät ei Pieksämäellä pärjää. Loppuunpalaminen on vääjäämätöntä, kun ei vapaita p6sty pitämään. Hotelliketjuja ei Pieksämäki pienen kokonsa ja asuryrityaten puutteen on tänne turha odotella.
    Entäs kun Solmu lopettaa niin missä Pieksämäellä voi yöpyä ?


  • Siis...missä voi yöpyä KUN Solmu lopettaa. Eipä tuossa ankeassa retrohotellussa kukaan normaaleja, siistejä oloja ja normaalia, hyvää palvelua odottava voi nytkään yöpyä. Eikä koko pmäellä.

   • Kyllä hotellipalvelut on ulkopaikkakuntaisten haettava muualta. Tosi on.


   • Huonesitohotlwi vafkaus liepo.


  • Joops,joo..Kukaan ei rohkene aloittaa majoitusalan yrittäjänä, koska siitä ei saa kannattavaa toimintaa toimintaa. Sille ei voi mitään, mutta surkeetahan se on. Mstkailijat vaativat nykyisin siistit huoneet ja huonekohtaiset saniteettitilat. Ne Pieksämäeltä puuttuvat.

  • Entisen Tyynelän kuntoutuskeskuksen tiloihin on tulossa majoituspalveluja, ravintola ja leirintäaluetta. Samaa tulossa myös Nikkarilaan Liisa Heikkisen kehittelemä. Nämä eivät toki ole ihan keskustassa
   Harmi kun Savonsolmun annetaan rapistua, hotelli on sijainniltaan ja mahdollisuuksiltaan loistavalla paikalla, jos olisi toiminnan kehittämishalua ja rahaa siihen. Myynnissähän sekin on.

  • Kun majoitusliikkeet eivät edes mainosta toimintansa niin kukas osaa sinne eksyä

   • Näköjään ehdotukset siitä kuinka tiedotus ja palvelujen markkinointi hoidetaan Oulun kaupungissa ei saa olla täällä P-Mäki palstalla!

    Täällä on valittu sensuurin ja hiljaiseksi hyssyttelun linja ja tulokset näkyvät harmaan ja hiljaisen katukuvan muodossa.


   • SellaistaSeOn kirjoitti:

    Näköjään ehdotukset siitä kuinka tiedotus ja palvelujen markkinointi hoidetaan Oulun kaupungissa ei saa olla täällä P-Mäki palstalla!

    Täällä on valittu sensuurin ja hiljaiseksi hyssyttelun linja ja tulokset näkyvät harmaan ja hiljaisen katukuvan muodossa.

    Oulun UBI-näytöt ovat maailman laajin kaupunkikeskustaan asennettu näyttölaitteiden verkosto.


   • Kyllä jäi isot juhlat järjestämättä, kun hotelli puuttuu


  • Kuka sen Savon Solmus nykyään omistaa?

  • Kyllä hotellien kannattavuus tällaisilla taantuvilla paikkakunnilla on lähellä nollaa. Kun täällä on paljon tyhjiä asuntoja niin pistäkää ihmiset ne vuokralle matkailijoille

   • Kuka haluaa asua tyhjässä asunnossa ja nukkua lattialla?

    Hotellihuone (vaikka vanhakin) on aina parempi kuin vaihtelevakuntoiset ja hajallaan ympäri kaupunkia olevat tyhjät asunnot. Asuntojen kalustaminen hotellitasoiseksi taas aiheuttaa sen että se harvat kerrat vuodessa kun saat sen vuokrattua, eivät ole enää voittoisia.


  • Reisimajoitus on Pieksämäellä omaa luokkaansa, kunhan jaksaa polkea!

  • Kyllä Solmun ja Majatalon myyminen on vaikeeta, kun paikkakunnalta saa liikehuoneistoja eurolla. tai jopa ilmaiseksi.

   • Se ei ole onnistunut eikä tulevaisuudessakaan.


   • Haaraliikkeen markkinointikampanja tuottanee tulosta ennen pitkää


  • Kyllähän kiinteistöt Pieksämäellä jäävät myyjien käsiin. Sekä asuin-, että Liikekiinteistöt. Sitä minä ihmettelen, miksi yrittäjät niin vähän tiedottavat palveluistaan Savon Solmun sijainnin tiedän, koska se on jököttänyt paikallaan monta vuosikymmentä, mutta missä muut paikat ovat ?

   • Koska omistaja/yrittäjä itse tietää missä nämä paikat ovat ja mitä niistä saa, niin silloinhan kaikki muutkin tietää...?


  • Jos majoituatoiminnasta halutaan eroon niin sehän tarkoittaa, ettei nykyistä toimintaa haluta kehittää ja se taas tarkoittaa, että uusia omistajia toiminnan jatkamiselle on entistä epätodennäköisempää löytää. Onkohan muuten Lomapirtille löytynyt uutta yrittäjää ?

  • Ja sit nostetaan huonehintoja nii kysyntä vaan heikkenee...

  • Pitääköhän huhut paikkaansa, että johonkin kerrostaloon avataan Omenahotellin tapainen majapaikka ?

  • Partajarjussa toimii nykyinen omenahotelli. Kaikki hyvin tyytyväisiä.

   • On järjetöntä pyytää retkeilymajassa hotellihintoja


  • Jos kouluttamattomilla työntekijöillä liiketoimintaa pyöritetään ja millään tavalla ei olla mediassa esillä niin eihän se ole ihme, että tilauskirjat eivät täyty. Tämä koskee myös isompaa toimijaa.

   • Täällä ei osata mainostaa!

    Siksipä tuollaiset edellä mainitut UBI-näytöt tai aivan tavalliset taulutelevisiot jokaisen isomman kaupan eteiseen, tapahtumapaikkoihin kuten veturiareena, asemalle ja koulujen auloihin. Ja näissä sitten pyörisi kaupungin kaikkien tapahtumien mainokset jatkuvasti ympäri vuorokauden. Eli kaupungin palvelupisteiden aukioloajat, kauppojen mainokset, teattereiden ohjelmat aikatauluineen, tulevat ulkotapahtumat. Samoihin näyttöihin voisi yksityisetkin asettaa mainoksia esimerkiksi myytävistä tavaroista, asunnoista jne...
    Kaupunki voisi tiedottaa poikkeavista tilanteista kuten tietyt vesikatkokset, tietyöt ja esimerkiksi kaavoituksen muutokset karttoineen. Eli kaikkia niitä tietoja joita löytyy nyt vain kaupungin nettisivuilta, jos sinne vain kukaan eksyy niitä katsomaan.


   • TässäpäAsiaa kirjoitti:

    Täällä ei osata mainostaa!

    Siksipä tuollaiset edellä mainitut UBI-näytöt tai aivan tavalliset taulutelevisiot jokaisen isomman kaupan eteiseen, tapahtumapaikkoihin kuten veturiareena, asemalle ja koulujen auloihin. Ja näissä sitten pyörisi kaupungin kaikkien tapahtumien mainokset jatkuvasti ympäri vuorokauden. Eli kaupungin palvelupisteiden aukioloajat, kauppojen mainokset, teattereiden ohjelmat aikatauluineen, tulevat ulkotapahtumat. Samoihin näyttöihin voisi yksityisetkin asettaa mainoksia esimerkiksi myytävistä tavaroista, asunnoista jne...
    Kaupunki voisi tiedottaa poikkeavista tilanteista kuten tietyt vesikatkokset, tietyöt ja esimerkiksi kaavoituksen muutokset karttoineen. Eli kaikkia niitä tietoja joita löytyy nyt vain kaupungin nettisivuilta, jos sinne vain kukaan eksyy niitä katsomaan.

    Näitähän on saatavilla joko interaktiivisina kosketusnäyttöinä tai tavallisina televisioruutuina ja pystysuoraan asennettavina malleina joita käytetään kaupoissa mainostauluina. Kaupungilla on jo sisäinen verkko jonka kautta dataa voitaisiin välittää näyttöruutujen välillä ympäri kaupunkia. Kyseessä on siis jo aivan valmis kaupallinen tuote jota ei tarvitse erityisesti suunnitella ja räätälöidä käyttökohteen mukaan. https://bit.ly/2UliLTD


   • Mainitsin tuosta sähköisestä infotauluasiasta eräälle kapungin virkamiehelle äskettäin ja vastaus oli että "onhan meillä sellainen siinä lampolahdenkadun ja keskuskadun kulmauksen talon seinässä."

    Eli ei ymmärretty alkuunkaan että kyse on aivan eri asiasta. Tuli myös sellainen vaikutelma että kaupungin virkamiehet elävät umpiossa jonne ei ulkomaailman muutokset ja trendit koskaan pääse tunkeutumaan. Ikään kiin aikakapselissa joka on jämähtänyt menneille vuosikymmenille. Ja muutenkin tämä virkamies tuntui olevan erityisen kireä ja hermostuneen oloinen. Kuvastaako tämä enemmänkin kaupungin sisäistä työilmapiiriä?


   • Älkää tuomi tänne majoittumaan, tulee vaan paha olo.


  • Savon Solmu, oikea retrohotelli. Tuolit, kalusteet, piha ihan 70-luvulta. Likaisia, nuhruisia, haisevia paikkoja. Henkilökunta erittäin nyrpeää ja hapanta. Ruoka ei ollut hyvää kun viimeksi kävin. Huoneet epäsiistit. Yksityinen omistus, kannattaisi myydä tai laittaa kiinni. Eihän tuommoinen läävä mitään tuota. Ketään sinne saa esiintymään, ja toisaalta onko lafkalla edes rahaa kunnon esiintyjiin ? Hieno paikka, rannat, alueet mahtavat. Mutta kaupungin häpeäpilkku todella, kun majoituksesta puhutaan. IKävä sanoa, mutta kasvojen pesu olisi paikallaan. Tuosta lafkasta saisi hienon kylpylän tai konferenssikeskuksen vaikka kun sijoittaisi rahaa, vaihtaisi henkilökunnan ja omistuksen. Loppu häämöttää,,,vääjäämättä. Ikävä sanoa, mutta totuus on julmaa. Asiakkaat äänestävät jaloillaan.

   • Huippu henkilökunta piti poliisille joka talvi hotellin oman henkilökunnan toimesta liukkaan kelin ajot.


  • Kylpylä tai konferenssihotelli pmäelle??? Jotenkin en usko tuohon ideaan. Kuka sinne muka tulisi? Kukaan ulkopuolinen ei takuulla tule tuhlaamaan aikaansa moiseen junttikylään. Ja paikallisille alkuasukkaille sopivat nykyiset paremminkin keskikaljaräkälät.

  • Solmuhan on ollut myynniasä ainakin yli 10 vuotta, eikä ole kiinnostanut ketään. Majatalosta voisi satkun maksaa, jos omaan asuinkäyttöön ostaisi. Yrittäjäksi en minä Pieksämäellä alkaisi, vaikka maksettais

  • Kyllä on kummallista touhua, miksi pitivät yllä majoituspaikkoja, kun eivät niistä huolehdi kunnolla. Pistäkää lappu luukulle ja levätkää.

  • Missä on Solmun lisäksi huoneissa vessa ja suihku ?

  • Solmu ja majatalo ovat kaupan, mutta aika aneemista on myyntityö, kun myynti ilmoituksia ei näy missään. Ei ihme, etteivät mene kaupaksi. Kun ei markkinoida niin ei saa asiakkaita ja kun ei asiantuntemuksella kaupata niin ei saada ostajia. Kyllä meillä Pieksämäellä osaamattomuus leimaa ksikkea toimintaa. Tietenkin on pakko myöntää, ettei kutistuva paikkakuntamme osaajia houkuttele. Nyt kun eri ole enää sitä vahvaa veeärrää niin pitäs tehdä enemmän sitä peeärrää.

   • Kaupungin virkamiehet eivät ole yhtään parempia.

    "Meillä ei ole ollut tapana" tai "asia ei ole ajankohtainen"on vastaus moneen asiaan kaupungintalolla. Olipa kysymys mistä tahansa asiasta tai ehdotuksesta.


   • TällaistaTämäOn kirjoitti:

    Kaupungin virkamiehet eivät ole yhtään parempia.

    "Meillä ei ole ollut tapana" tai "asia ei ole ajankohtainen"on vastaus moneen asiaan kaupungintalolla. Olipa kysymys mistä tahansa asiasta tai ehdotuksesta.

    Kyllä sen näkee kuinka tämä kaupunki on pystyynkuollut ja taantuva kyläpahanen.
    Olen päässyt näkemään läheltä Jyväskylän kaupungin suunnitelmia ja kokouksia kaupunkisuunnittelusta ja viihtyisyyden parantamisesta ja täytyy sanoa että siellä liikutaan aivan eri tasolla ja eri vuosituhannella kuin Pieksämäellä.

    Mutta sellaista se on kun kukaan ei välitä, ammattitaito ei riitä tai sitä ei ole koskaan ollutkaan ja asiat eivät kuulu kenellekään.


   • OsaamattomienKaupunki kirjoitti:

    Kyllä sen näkee kuinka tämä kaupunki on pystyynkuollut ja taantuva kyläpahanen.
    Olen päässyt näkemään läheltä Jyväskylän kaupungin suunnitelmia ja kokouksia kaupunkisuunnittelusta ja viihtyisyyden parantamisesta ja täytyy sanoa että siellä liikutaan aivan eri tasolla ja eri vuosituhannella kuin Pieksämäellä.

    Mutta sellaista se on kun kukaan ei välitä, ammattitaito ei riitä tai sitä ei ole koskaan ollutkaan ja asiat eivät kuulu kenellekään.

    Jyväskylä on panostanut etenkin kaupungin valaistukseen "Valon kaupunki" projektin tiimoilta valtavasti ja se näkyy loppukesän pimeinä lämpiminä iltoina. Tiet ja puistot ovat upeasti valaistu ja rakennuksien seinien ja siltojen valaisu on huppuammattilaisten suunnittelemaa. Kaupungin viihtyisyys ja turvallisuus kasvaa kohisten kun ammattilaiset saavat vapaasti tehdä parastaan!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jyväskylä on panostanut etenkin kaupungin valaistukseen "Valon kaupunki" projektin tiimoilta valtavasti ja se näkyy loppukesän pimeinä lämpiminä iltoina. Tiet ja puistot ovat upeasti valaistu ja rakennuksien seinien ja siltojen valaisu on huppuammattilaisten suunnittelemaa. Kaupungin viihtyisyys ja turvallisuus kasvaa kohisten kun ammattilaiset saavat vapaasti tehdä parastaan!

    Voisivat ottaa mallia ja valaista täälläkin asemansillan kaiteet ja alapuolen samalla tavalla kuin Jyväskylän Kuokkalan silta on valaistu VALOA Design firman ammattilaisten toimesta.
    Elävöittäisi muuten niin harmaata asemanseutua melkoisesti ja antaisi väriä kaupunkikuvaan. Ei näyttäisi niin 80-luvulle pysähtyneeltä ja pystyynkuolleelta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voisivat ottaa mallia ja valaista täälläkin asemansillan kaiteet ja alapuolen samalla tavalla kuin Jyväskylän Kuokkalan silta on valaistu VALOA Design firman ammattilaisten toimesta.
    Elävöittäisi muuten niin harmaata asemanseutua melkoisesti ja antaisi väriä kaupunkikuvaan. Ei näyttäisi niin 80-luvulle pysähtyneeltä ja pystyynkuolleelta.

    Niinhän sitä voisi ottaa mallia, mutta ne ovatkin kasvukeskuskaupunkeja joilla on rahaa millä mällätä.
    Pieksämäki on jo pitkään ollut valtion elinkelvottomien kaupunkien lakkautuslistalla ja tänne ei siksi valtion toimesta enää investoida mitään. Kaupungin johto toteuttaa tuota suunnitelmaa omalla tavallaan, tuhlaamalla vähäisetkin kassavarat turhiin suunnitelmiin, jotka sitten torpataan yhteistuumin. Kelvollinen selitys rahojen ehtymiselle on siis keksitty. Jonka jälkeen kultainen kädenpuristus virkamiehille ja ansaitulle runsaalle eläkkeelle Espanjaan. Kansalaiset saavat jäädä kituvaan kuntaan maksamaan laskua ja saamaan päällensä valtiovallan raivoa ja holhousta huonosta taloudenpidosta.

    Tämä on siis se iso suunnitelma. Pieksämäki ei ole tosin ainoa paikka jota ajetaan kulisseissa alas samalla tavalla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niinhän sitä voisi ottaa mallia, mutta ne ovatkin kasvukeskuskaupunkeja joilla on rahaa millä mällätä.
    Pieksämäki on jo pitkään ollut valtion elinkelvottomien kaupunkien lakkautuslistalla ja tänne ei siksi valtion toimesta enää investoida mitään. Kaupungin johto toteuttaa tuota suunnitelmaa omalla tavallaan, tuhlaamalla vähäisetkin kassavarat turhiin suunnitelmiin, jotka sitten torpataan yhteistuumin. Kelvollinen selitys rahojen ehtymiselle on siis keksitty. Jonka jälkeen kultainen kädenpuristus virkamiehille ja ansaitulle runsaalle eläkkeelle Espanjaan. Kansalaiset saavat jäädä kituvaan kuntaan maksamaan laskua ja saamaan päällensä valtiovallan raivoa ja holhousta huonosta taloudenpidosta.

    Tämä on siis se iso suunnitelma. Pieksämäki ei ole tosin ainoa paikka jota ajetaan kulisseissa alas samalla tavalla.

    Pieksämäki ei ole ainoa kaupunki jossa on samanlaisia ongelmia. Keski-Suomalainen Jämsä on samanlaisissa ongelmissa. Sielläkin savustettiin kaupunginjohtaja ulos ja muutenkin meno on samanlaista kuin P-Mäellä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pieksämäki ei ole ainoa kaupunki jossa on samanlaisia ongelmia. Keski-Suomalainen Jämsä on samanlaisissa ongelmissa. Sielläkin savustettiin kaupunginjohtaja ulos ja muutenkin meno on samanlaista kuin P-Mäellä.

    Mänttä hän oli Tapio Turusen lempi aihe muuten talous lähtee nousuun kun sairaanhoito ulkoistetaan.


   • Ei onnistunut kummankaan myynti niin se oon ettei kukaan halua tänne yrittäjäksi


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei onnistunut kummankaan myynti niin se oon ettei kukaan halua tänne yrittäjäksi

    Jäi mummoille luu käteen


  • Savonsolmu oli 80 luvun suurin poraus hotelli savossa. Paljon VR kursseja, luistelu valmennusta ja poliiseja. Eikä niillä jatkoilla porattu öljyä.

  • Kyllä meillä ammattitaito puuttuu sekä virka-että luottamusmiehiltä. Ja tilanne menee koko ajan väestökadon takia vain heikommaksi. Tämä majoitustilojen surkeus on kyllä häpeäpilkku. Jos tarvetta olisi niin varmasti, joku olisi investoinut pikkuhotelliin. Nyt tarjolla on vain puhkikulunut solmu ja yhteisvessojen matkustajakoti Arvovieraita ei kaupunkikaan yökylään tartte kutsua


   • Koko virkamieskunta joutaisi erottaa ja aloittaa puhtaalta pöydältä täyttämällä paikat nuorilla ja eteenpän pyrkivillä ammattilaisilla.
    Nykyiset kaljupäät ja möhömahat ovat urautuneet ja laitostuneet vanhoihin uriinsa ja ovat aivan pihalla mistään uusista tuulista ja nykymaailman menosta. Omasta mielestään he ovat tietenkin pätevimpiä ja parhaimpia kaikessa mihinkä ryhtyvät, mutta tulokset kertovat toista.


   • Ottakaa_Koppia kirjoitti:

    Koko virkamieskunta joutaisi erottaa ja aloittaa puhtaalta pöydältä täyttämällä paikat nuorilla ja eteenpän pyrkivillä ammattilaisilla.
    Nykyiset kaljupäät ja möhömahat ovat urautuneet ja laitostuneet vanhoihin uriinsa ja ovat aivan pihalla mistään uusista tuulista ja nykymaailman menosta. Omasta mielestään he ovat tietenkin pätevimpiä ja parhaimpia kaikessa mihinkä ryhtyvät, mutta tulokset kertovat toista.

    Ja mistähän pmäelle saataisiin niitä nuorekkaita ja eteenpäin pyrkiviä virkamiehiä. Siellä kun näyttää asuvan vain niitä kaljupäitä möhömahoja, alkoholi- ja psyykenongelmaisia juntteja. Ja toivotonta on teidän edes haaveilla että kukaan nuorekas ja eteenpäin pyrkivä tyyppi sinne muuttaisi, vähänkin eteenpäin pyrkivät muuttavat sieltä pois. Koska eivät jaksa sikäläistä juoruilua, panettelua, selkäänpuukottamista, epärehellisyyttä, laiskuutta, tyhmyyttä...


   • taaksepäinpyrkiviä kirjoitti:

    Ja mistähän pmäelle saataisiin niitä nuorekkaita ja eteenpäin pyrkiviä virkamiehiä. Siellä kun näyttää asuvan vain niitä kaljupäitä möhömahoja, alkoholi- ja psyykenongelmaisia juntteja. Ja toivotonta on teidän edes haaveilla että kukaan nuorekas ja eteenpäin pyrkivä tyyppi sinne muuttaisi, vähänkin eteenpäin pyrkivät muuttavat sieltä pois. Koska eivät jaksa sikäläistä juoruilua, panettelua, selkäänpuukottamista, epärehellisyyttä, laiskuutta, tyhmyyttä...

    Kyllä niitä tulee kunhan ensin raivataan tarpeeksi tilaa kaupungin organisaatioon potkujen muodossa. Kunnallisen virkamiehen palkka on aivan kohtuullisen hyvä houkutin.
    Mutta sitä ennen on päästävä näistä organisaatioon pesiytyneistä eläkekypsistä perseenlävistä eroon. Muussa tapauksessa uudet tulokkaat joutuvat sietämään näitä ikuisia jurnuttajia ja jarrumestareita ja saattavat siksi lähteä nopeasti pois. Puhdas pöytä on paras tapa saada puhdistettua kaupungin ilmapiiriä.


   • esimerkkejä-on kirjoitti:

    Kyllä niitä tulee kunhan ensin raivataan tarpeeksi tilaa kaupungin organisaatioon potkujen muodossa. Kunnallisen virkamiehen palkka on aivan kohtuullisen hyvä houkutin.
    Mutta sitä ennen on päästävä näistä organisaatioon pesiytyneistä eläkekypsistä perseenlävistä eroon. Muussa tapauksessa uudet tulokkaat joutuvat sietämään näitä ikuisia jurnuttajia ja jarrumestareita ja saattavat siksi lähteä nopeasti pois. Puhdas pöytä on paras tapa saada puhdistettua kaupungin ilmapiiriä.

    Eipä se ilmapiiri pajon puhdistunut kun kaupunginjohtaja lähti. Mutta se saattaakin osoittaa sen missä se oikea vika on. Eli juurikin kaupungin virkamieskunnassa. Vastustaminen ja savustaminen kun taitaa olla heillä verissä, joten johtajan vaihto pelkästään ei auta. Eiköhän noista suurin osa kuitenkin lähde eläkkeelle seuraavien 5 - 10 vuoden sisällä. Ongelma siinä on kuintenkin että uudet tulokkaat saavat sietää vanhoja kääpiä rinnallaan useita vuosia ja saattavat siinä ajassa oppia vanhojen tavoille ja sen jälkeen sama meno jatkuu. Isompi kertavaihdos olisi parempi.


   • Meillä.ei yrittäjien tarvitse haaveilla eläkkeelle pääsystä siksi yli 70 -vuotias yrittäjä lopetti hotellin. Se on ainoa tapa päästä pois. Näitä tyhjiä tiloja tulee vielä paljon lisää lähivuosina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meillä.ei yrittäjien tarvitse haaveilla eläkkeelle pääsystä siksi yli 70 -vuotias yrittäjä lopetti hotellin. Se on ainoa tapa päästä pois. Näitä tyhjiä tiloja tulee vielä paljon lisää lähivuosina.

    Ilman Kontron investointeja oltais tosi pulassa. Kova jätkä, edes persut tai virkamiehet eivät ole pystyneet hankkeita kaatamaan


  • Nää meidän majoituspaikat on onneksi niin vaatimattomia, ettei niihin voi perustaa edes vastaanottokeskusta

  • Vilhulassa löytyy miljonääri joka voi ostaa pois pari pientä kilpailijaa.

  • Ei taida miljonääriä kiinnostaa tuottamattomat yritykset ?

  • Mainotekstit on jo kopioitu Majatalosta. Mikä laulaen tulee niin viheltäen menee. Kannettu vesi ei kaivossa kestä. Millin hävittää kahdessa vuodessa.

  • Nämä nykyiset yrittäjät ovat osoittaneet, etteivät pysty tarjoamaan korkeatasoista majoitusta, mutta pakko vaan tyytyä tähän kun kukaan järkevä ei Pieksämäellä hotelliyrittäjäksi lähde vaan perustavat sinne, missä majoituspaikoista on pula

  • Mihin paikalliset yritykset majoittavat ja minne vievät vieraansa syömään ja iltaa viettämään. Majoittuminen hotelliin, jossa ei näy muita asiakkkaita, syömään rullakebabit joihinkin lukuisista etnisistä ruoka ravintoloista ja loppuilta bailataan Jormassa tai sitten kaiki tapahtuu vaikka Järvisydämessä tai Leppävirralla kylpylän ja livemusiikin säestyksellä Ei mikä tahansa mäki.

   • Hotelli on muuten suojeltu ulkonäöltään ja ravintolan sisäkattorakenteiltaan. Eli käytännössä nykyinen omistaja tai tulevaisuuden uusi omistaja, ei voi tehdä juurikaan uudistuksia ja remontteja rakennuksen modernisoinniksi tai tason parantamiseksi.
    Näin lukee kaupungin sivuilla jossa Savon Solmun rakennuksesta on tehty kaupungin toimesta arkkitehtooninen suojeluarvio.
    Kuka haluaa ostaa suojelukohteen jossa ei ole tulevaisuuden laajennus ja toimintamahdollisuuksia?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hotelli on muuten suojeltu ulkonäöltään ja ravintolan sisäkattorakenteiltaan. Eli käytännössä nykyinen omistaja tai tulevaisuuden uusi omistaja, ei voi tehdä juurikaan uudistuksia ja remontteja rakennuksen modernisoinniksi tai tason parantamiseksi.
    Näin lukee kaupungin sivuilla jossa Savon Solmun rakennuksesta on tehty kaupungin toimesta arkkitehtooninen suojeluarvio.
    Kuka haluaa ostaa suojelukohteen jossa ei ole tulevaisuuden laajennus ja toimintamahdollisuuksia?

    Niinpä niin!

    Kaupunki tekee kaikkensa ettei yrittäminen kannata täällä ja liiketilat eivät mene kaupaksi!

    Kukapa nyt toiminnoiltaa rajoitetun suojelukohteen haluaisi ostaa?

    Taitaakin tämä kaupungin ahdinko olla ihan itsekeitetty soppa.


   • Onkoha Pieksämäki Suomen ainoa kaupunki, jossa ei ole hotelli- ravintolaa ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onkoha Pieksämäki Suomen ainoa kaupunki, jossa ei ole hotelli- ravintolaa ?

    Vanha lomapirtti iski markkinarakoon. Aki Kontro teki sen taas.
    Todellisuudessa Pieksämäellä töissä käyvät komennusmiehet ovat jo 80 luvulta alkaen olleet yönsä Varkaudessa, Mikkelissä tai Kuopiossa. Sen ratkaisee hotellikortti Cumulus ja S-Card edut. Ensimmäisenä ruokaetu ja henkilökohtaiset vaimon kanssa hydynnettävät bonuspisteet.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vanha lomapirtti iski markkinarakoon. Aki Kontro teki sen taas.
    Todellisuudessa Pieksämäellä töissä käyvät komennusmiehet ovat jo 80 luvulta alkaen olleet yönsä Varkaudessa, Mikkelissä tai Kuopiossa. Sen ratkaisee hotellikortti Cumulus ja S-Card edut. Ensimmäisenä ruokaetu ja henkilökohtaiset vaimon kanssa hydynnettävät bonuspisteet.

    Käbin tänään ensi kerran syömässå Ysipirtiseä. Hyvä ruoka, tupa täynnä. Majoittujille vielä kunnon aamiainen kun tehdään niin kyllä pärjää.


  • Etsivä laittaa madon näytille ja joku kana sen nappaa. 80-luvulla tuli saksalainen insinööri Pieksämelle kouluttamaan VR asentjia uuteen kaukokirjoitin järjestelmään kuudeksi viikoksi. Saksalaisellan oli kiinteä päiväraha ja hän majoittui halvimpaan matkustajakotiin. Viikko ei ehtinyt loppuun kun mato tärppäsi ja pieksämäkeläinen rouva otti sakemannin täyshoitoon molemmin puolin. Näin tämä taloustarkka saksalainen trumpetinsoittaja ratkaisi majoitus ongelman ja päiväraha säästyi. Opetus on että pitää olla saksalaisen iso mato ja puhallus harjaantuu trumpettia soittamalla.

  • Ruotsin rekkarissa oleva punainen Volvo pyörinyt viime syksystä asti.

  • Voi teitä , jotka Pieksämäellä kiinteistöjä omistatte etenkin liikekiinteistöjä. Niillä ei ole käytännössä mitään arvoa. Otan osaa

   • Kyllä on kiinteistöjä tyhjentynyt viimeisen vuoden kahden aikana. Keskuskadulla Kaxin kujalta aina asemansillalle asti kaikkien kiinteistöjen yläkerrat täysin tyhjillään ja suurin osa katutasoistakin.


  • Joopa, joo. Täytyy myöntää, että Pieksämäellä on hyvin negatiivinen ilmapiiri. Kunnallispolitiikot tekevät riitelyllään osaltaan heikon yhteishengen. Kaupunki on menettänyt 90 luvuin alusta noin 8000 asukasta., asunnot menettäneet arvonsa, pystyvät nuoret kaikkoavat yhä nuorempina, virkamiehet ova entistäkin saamattomampia ja yrittäjät ovat unohtaneet mainonnan merkityksen.
   Mutta onhan meillä rauhallista ja luonto lähellä....kuten joka puolella Suomea ja Prisma, joita ei ole Niskamäessä, Joroisissa tai edes New Yorkissa

   • Pitäisi tehdä niin kuin tuolla edellä nimimerkki "kriittinen.kansalainen " ehdottaa ja antaa kenkää koko kyräilevälle virkamieskunnalle. Ovat pesineet liian pitkään konttoreissaan ja siksi laitostuneet ja kaivautuneet omiin poteroihinsa!
    Kun ajatusmaailma on että "täällä tehdään täsmälleen niin kuin minä sanon tai muuten saa lähtöpassit", niin eihän sellaisessa ilmapiirissä viisaat ja eteenpäin pyrkivät ihmiset pitkään viihdy, eikä uudet ideat pääse koskaan esille.
    Nämä ovat pääasialliset syyt mistä viimeiset 20 vuotta jatkunut kaupungin kehityksen pysähdystila johtuu.


  • Kyllä yrittäjillä on peiliin katsomisen paikka. Kyllä esillä pitää olla, jotta tunnettavuus paranee. Vaikka monipuolisesti Pieksämäki on takapajula ilman mitään turistirysiä niin matkailuyrittäjien pitäisi edes olla mediassa esillä jollakin rahasummalla, Ja kyllähän nämä kaupungin mainoskampanjat herättävät lähinnä myötähäpeää. Haalistuneiila väreillä lähes näkymättömillä teksteillä ja onnettomilla mainoslauseilla tehdyt tienvarsimainokset karkoittavat viimesetkin tänne eksyneet muukalaiset.
   Ja Matkamessuilla paikkakuntaa edustamaan vietiin maitolaituri, pussihousumies ja vanha auto, se siitä imagonrakentamisesta.
   Palkatkaa ammatti-ihmisiä markkinointiin ja kiinteä infopiste työntekijöineen keskelle kaupunkia. Niihin satsatut eurot tulevat kyllä takaisin

   • Maitolaitureilla ja pussihousuilla ei tähän kaupunkiin houkutella teknologia-alan yrityksiä, eikä muitakaan kasvualoja!
    Toisin kuin Varkaudessa, jossa on saatu viimeisen 10-15 vuoden sisällä rakentumaan kokonainen teknologiateollisuuden kampusalue Navitas Taitotaloon Varkauden Päiviönsaaressa.


  • Kyllä teidän piekaämäkeläiisyritysten pitää panostaa myös palveluun. Olen työni takia yöpynyt sekä hotelissa että majatalossa. Hotelli oli nuhjuinen ja vastaanottovirkailija ok ja aamiainen kelvollinen.
   Majatalo oli retkeilymajaminen, palvelua ei ollut, avain kaapista, ei aamiaispöytää, yhteisvessat ja suihkut. Jäi vähän valju olo, kun henkilökuntaa ei näkynyt koko aikana. Nukuin kyllä hyvin ei ilmeisesti ollut muita yöpyjiä talossa.
   Tyhjien liiketilojen suuri määrä on valtava liikennevalotkin paloivat, vaikka liikennettä ei ollut.

   • Yrittäjät ovat ainakin omasta mielestään persaukisia ja eivät halua maksaa mistään mitään. Kaikki pitäisi saada ilmaiseksi.
    Kaupungin virkamiehet taas ovat patalaiskoja ja heitä ei muutenkaan kiinnosta mikään asia, kun kaupungilla ei ole työn tulosseurantaa ja mitään tuottavuuden seurantamenetelmiä kuten monessa mussa kaupungissa on. He odottavat vain eläkepäiviään ja suuttuvat aivan valtavasti jos joku huomauttaa heidän huonosta työn laadusta ja ammattitaidosta.


  • Kun väestö vanhenee niin tietenkin yrittäjienkin keski-ikä kasvaa. Ajatelkaapa monen keskustan yrittäjien ikää ja mikä on tilanne esim 10 vuoden kuluttua, kun yrityksillä ei ole jatkajia ja kukaan ulkopuolinen ei uskalla aloittaa yrittämistä kuihtuvalla paikkakunnalla.. Veikkaan, että keskustasta poistuu ainakin yksi urheiluliike, pari ravintolaa, Kultasepänliikkeitä 2 kpl, , kaksi majoitusyritystä, yksi pankki, yksi huonekaluliike, valokuvausliike, lelukauppa , kahvila, optikkoliike, yksi kioski, kaksi ruokakauppaa , yksi katsastusasema, ....niin kyllähän työllisyysaste kohoaa, kun väki vähenee lähes kolmella tuhannella ja eläkeläisten määrä lisääntyy.
   Hei oikeesti päättäjät, katsokaa tosiasioita silmiin ja paikatkaan hyvällä liksalla (väh. 200 00/ €/ ) tulos tai ulos -periaatteella meritoitunt markkinoinnin ammattilainen., joka pistää elinkeinotoimen työntekijät hommiin antamalla täsmäohjeita kaupungin kehittämiseksi. Nyt on viimeiset hetket tehdä jotakin radikaalia. Ei se ainakaan voi pahemmin mennä pieleen siitä, mihin tilanne on nyt ajautunut.

   • Elinkeinojohtaja asuu nykyisin Kuopiossa ja tekee töitä enimmäkseen etänä. Etsii aktiivisesti töitä siltä alueelta, eli ei ole kovinkaan sitoutunut paikkakuntaan ja sen elinkoinotoiminnan kehittämiseen.

    Minun mielestä saisi antaa potkut ja hankkia jonkun asiaansa sitoutuneemman paikalle!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Elinkeinojohtaja asuu nykyisin Kuopiossa ja tekee töitä enimmäkseen etänä. Etsii aktiivisesti töitä siltä alueelta, eli ei ole kovinkaan sitoutunut paikkakuntaan ja sen elinkoinotoiminnan kehittämiseen.

    Minun mielestä saisi antaa potkut ja hankkia jonkun asiaansa sitoutuneemman paikalle!

    Moni yritys ei katsoisi kovinkaan pitkään tuollaista hyvällä!

    Henkilö joka aktiivisesti etsii uutta työpaikkaa, ei voi olla kovinkaan motivoitunut ajattelemaan nykyisen työnantajan etua ja antamaan sataprosenttista työpanosta. Hänen ajatuksensa ja tulevaisuuden suunnitelmansa ovat muualla kuin nykyisessä työssä.


   • Taisi viedä koulutoimenjohtaja mieletiettynsä mennessään Sorsasaloon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taisi viedä koulutoimenjohtaja mieletiettynsä mennessään Sorsasaloon.

    Sorsasalon SETA on ylempien toimihenkilöiden must yhdistys Kuopiossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sorsasalon SETA on ylempien toimihenkilöiden must yhdistys Kuopiossa.

    Koulutoimenjohtaja evp lounastaa usein Sorsasalon Nesteellä kun asuukin siinä ihan lähellä.


   • Ei voi antaa virkamiehelle potkuja!

    -Hänen pitäisi tehdä ensin virkavirhe jotta erottaminen olisi laillista. Ennen sitä on vain siedettävä jalat pöydälle nostavia laiskoja virkamiehiä, jotka ovat saaneet jallitettua itselleen eläkeikään asti hyväpalkkaisen viran ilman työvelvoitteita.


  • On totta, että yrittäjien ikärakenne Pieksämäellä on epäterve. Jos 60 kymppinen pakkelinaama kuuluu nuorempien yrittäjien joukkoon niin ei hyvältä näytä. Monen yrittäjän tilanteen hyvin ymmärtää, että on pakko vaan jatkaa, kun tiloille ei löydy ostajaa tai vuokraajaa. Ehkäpä ylisuuren Prisman tulo on viimeinen kuolinpiikkj monelle pikkuyritykselle. Matkailun kehittäminen taas vaatiasi iaoja investointeja, ainakin yhden keskitasoisen hotellin. Nykyihminen ei suostu kuin
   pakolla yöpymään näissä meidän murjuissa

  • Pieksämäellä oli ennen maan nopeimmat naiset. Nimittäin siinä miten pikkuhousut lähti jalasta kun komennusmies tuli yökylään.

  • Pieksämäellä ei ole hotelleissa ilmastointia. Viime kesän helteillä yöpyminen oli sietämätöntä. Vinkiksi, jos kesähelteillä jouduttu yöpymään, tehkää se muualla. Nykypäivänä ilmastointi ei enää ole luksusta vaan arkipäivää

  • Surullisena olen seuraillut Pieksämäen taantumista takapajulaksi. Homma tökkii kaikilla sektoreilla. Ensin pitäisi katsoa kauheutta silmiin, ja kääriä hihat. Sen ajan, mitä virka- ja luottamusmiehet puhuvat pötyä kaupungin elinkeinoelämän eteenpäin menosta niin voisivat kehittää paikkakunnan vetovoimatekijöitä. Teidän pitää itse aistia ne asiat, joilla muuttohalukkuutta tänne voimistetaan.
   Yrittäjiä kohtaan tunnen sympatiaa, koska joka vuosi väki vähenee kuudella täydellä bussilastillisella ihmisiä.. Sano siinä sitten , "ostappa minulta virma

   • Osittain väen vähentymiseen on syypäänä valtion toiminta. Juuri lakkautettiin raideliikenteenohjauskeskus Tahiniemestä ja sen mukana muutti useita kymmeniä ihmisiä pois paikkakunnalta, kun jokaisen työntekijän perheetkin muuttivat mukana. Samalla pieneni päiväkotien ja koulujen oppilasmäärätkin. Eli menetys ei ollut vain muutamista kymmenistä veroja maksavista työpaikoista, vaan useista kymmenistä perheenjäsenistäkin.

    Outoa tässä on se, että valtio haluaa keskittää työpaikkansa suurille paikkakunnille, vaikka jo muutama kymmenen työtöntä lisää saattaa helposti nostaa pienen paikkakunnan työttömyystilastoja prosentilla tai kahdellakin. Isolla paikakunnalla tällaiset pienet työpaikkojen menetykset eivät olisi mitenkään katastrogfaalisia ja eivät juurikaan näkyisi edes tilastoissa.

    Siksi valtion pitäisi pikemminkin tukea tällaisia pieniä paikkakuntia ja siirtää töitä tänne, kuin siirtää niitä pois. Etenkin kun tässä rataliikenteen ohjauksessa oli ammattitaitoa ja toimipiste jo olemassa täällä. Eli kyseessä ei olisi ollut minkään uuden toiminnon siirtämenen tänne, vaan jo entisen toiminnan laajentaminen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Osittain väen vähentymiseen on syypäänä valtion toiminta. Juuri lakkautettiin raideliikenteenohjauskeskus Tahiniemestä ja sen mukana muutti useita kymmeniä ihmisiä pois paikkakunnalta, kun jokaisen työntekijän perheetkin muuttivat mukana. Samalla pieneni päiväkotien ja koulujen oppilasmäärätkin. Eli menetys ei ollut vain muutamista kymmenistä veroja maksavista työpaikoista, vaan useista kymmenistä perheenjäsenistäkin.

    Outoa tässä on se, että valtio haluaa keskittää työpaikkansa suurille paikkakunnille, vaikka jo muutama kymmenen työtöntä lisää saattaa helposti nostaa pienen paikkakunnan työttömyystilastoja prosentilla tai kahdellakin. Isolla paikakunnalla tällaiset pienet työpaikkojen menetykset eivät olisi mitenkään katastrogfaalisia ja eivät juurikaan näkyisi edes tilastoissa.

    Siksi valtion pitäisi pikemminkin tukea tällaisia pieniä paikkakuntia ja siirtää töitä tänne, kuin siirtää niitä pois. Etenkin kun tässä rataliikenteen ohjauksessa oli ammattitaitoa ja toimipiste jo olemassa täällä. Eli kyseessä ei olisi ollut minkään uuden toiminnon siirtämenen tänne, vaan jo entisen toiminnan laajentaminen.

    Suurin osa lähtijöistä oli sinkkuja. Ikääntyneestä porukasta suurin osa niistäkin lapsettomia ja ay luottamusmiehet tekee puolet työajasta etätöitä kotona. Oikeasti perheellisia jolla useampi alle 15-vuotis lapsi taisi olla tasan kaksi perhettä. Ei käydä vuorotöissä ja talvipäivilla remmaamassa jos lapset on esteenä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suurin osa lähtijöistä oli sinkkuja. Ikääntyneestä porukasta suurin osa niistäkin lapsettomia ja ay luottamusmiehet tekee puolet työajasta etätöitä kotona. Oikeasti perheellisia jolla useampi alle 15-vuotis lapsi taisi olla tasan kaksi perhettä. Ei käydä vuorotöissä ja talvipäivilla remmaamassa jos lapset on esteenä.

    Ei voi tehdä liikenneohjaustyötä etänä.


   • Luottamusmiehet täyspäiväisiä. Eivät tehneet ennenkään ohjaus vuoroja kuin vähäliikenteisiä ja rahakkaita pyhävuoroja.


   • Vuoroesimies-VRU urheilu- Golf club- Rautatiealanunionin osasto pj -Tanssiurheiluseura pj-
    PS Liikunta, Innosstation
    Mitkähän noista töistä tehdään vapaa-ajalla


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vuoroesimies-VRU urheilu- Golf club- Rautatiealanunionin osasto pj -Tanssiurheiluseura pj-
    PS Liikunta, Innosstation
    Mitkähän noista töistä tehdään vapaa-ajalla

    PS Liikunta on ainakin kulissi jolla kaupungin ja valtion antamat avustukset uitetaan henkilökunnan omille tileille. Kun yhdistys ostaa työntekijän omaisuuttaa kuten vaikkapa auton. Tällöin ostaja ja myyjä on sama henkilö. Sama taho voi siis määritellä myyntihinnan mahdollisimman korkeaksi ja hyväksyä maksun yhdistyksen puolesta mahdollisimman korkeana.


  • Kiinteistöjen arvonlasku Pieksämäellä on ollut kestämätöntä. Kattokaapa keskustaa, aivan keskustassa olevat liikekiinteistöjä ei huoli kukaan, vaikka ilmaseks antas. Ja koko ajan paikkoja vaan tyhjenee. Mitenkähän Citymarketinkin käy kun useasti vai yksi kassa on töissä koko hehtaarihallissa.
   Ja talokauppa on yhtä surkeeta. Omakotitalojakin alkaa saamaan pikkuauton hinnalla. Niin ja tuosta hotelliasiasts, pian alkaa Pieksämäki kuulua niiden pikkukylien joukkoon, jossa ei ole yhtään hotellia

   • Pieksämäen Hakalta on tulossa kohta iso ilmoitus ja pommi kaupungille ja kaupunkilaisille veronmaksajille!

    Hakan asunnoista lähes kolmannes alkaa olla jo tyhjillään ja tuottamattomana. Eli ne aiheuttavat vain kustannuksia Hakalle kun niitä pidetään peruslämmöllä ja ilmastoinnit päällä.

    Kaupungin omistamat talot joihinka on vuosikymmenien aikana sijoitettu kymmeniä tai jopa satoja miljoonia kaupunkilaisten veronmaksajien rahaa, on tulossa tilanteeseen jossa kiinteistöjen tuotto ja arvo on laskemassa lähelle nollaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pieksämäen Hakalta on tulossa kohta iso ilmoitus ja pommi kaupungille ja kaupunkilaisille veronmaksajille!

    Hakan asunnoista lähes kolmannes alkaa olla jo tyhjillään ja tuottamattomana. Eli ne aiheuttavat vain kustannuksia Hakalle kun niitä pidetään peruslämmöllä ja ilmastoinnit päällä.

    Kaupungin omistamat talot joihinka on vuosikymmenien aikana sijoitettu kymmeniä tai jopa satoja miljoonia kaupunkilaisten veronmaksajien rahaa, on tulossa tilanteeseen jossa kiinteistöjen tuotto ja arvo on laskemassa lähelle nollaa.

    Niiden asuntojen päällä on kellotellut monta punaposkista demarivaikuttajaa. Eikö se se Riku Aallon Kojamo/VVO osta kaikki asunnot ja muuta ne kalliin rahan vuokra-asunnoiksi jotka kelpaa kaikille. Korotetut vuokrat mksaa tietysti Pieksämäen kaupunki asumistukina. Niinhän se menee Helsingissä. Ja ay johtajat kuittaa kymmenien thansien kokouspalkkiot.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niiden asuntojen päällä on kellotellut monta punaposkista demarivaikuttajaa. Eikö se se Riku Aallon Kojamo/VVO osta kaikki asunnot ja muuta ne kalliin rahan vuokra-asunnoiksi jotka kelpaa kaikille. Korotetut vuokrat mksaa tietysti Pieksämäen kaupunki asumistukina. Niinhän se menee Helsingissä. Ja ay johtajat kuittaa kymmenien thansien kokouspalkkiot.

    Kaikki tuottolaskelmat jotka asunoille on tehty niiden käyttöiän ajaksi heittävät nyt pahasti häränpyllyä!
    Jos tuotto on nollassa ja rakennuskustannusten velkojen lyhennykset painavat päälle, tulee kaupungin kanssaan ja veronmaksajien lompakkoille kylmää kyytiä.


  • Älkää ihmetelkö hotellin puutetta.. Sitä pitäs ihmetellä jos joku semmosen tänne tuppukylään tekisi.

   • Onhan täällä jo hotelli.


  • Entäpä jos ensin tehtäisiin hotellihuoneita Veturitorin yläkerran tyhjiin tiloihin ja kuntosalin muutettua uusien tilojen valmistuttua Huvilakadulle niin nekinn tilat majoituskäyttöön. Olisi hienot tilat ja ruokailupalvelut tarjoaisi Ukko ravintola. Eikun ideaa kauppaamaan Oauuskaupalle. Kukaan muu ei tänne hotellia perusta, mutta me asiakasomistajat voimme sitä tukea.
   Idea tuntuu aika hullulta, mutta niin on paikkakuntakin.

   • Onko kuntosali siirtymässä muualle?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko kuntosali siirtymässä muualle?

    Vuokran tarkistus tulossa. Vuokrasopimus voimassa tämän vuoden loppuun.


  • Minäkin oisin ostanut Pieksämäeltä hotellin mutta myyjällä ei ollut antaa kymmenen euron seteleistä takasin.

  • Ajatelkaapa tuota Lomapirttiä Hyvällä paikalla kaupungin kupeessa puhtaan järven rannalla. Rakennukset hyväkuntoiset, kaunis piha -alue. Ei vaan mene kaupaksi. Kyllä tässä kaupungissa on jotakin pahasti vialla.

   • Lomapirtilla on varmaan joka nurkka nuuskattu. Nyt kun hyvävaraiset VR eläkeläiset rakensivat Nuuvin majan työajalla niin olisihan SDP varakkaille VR eläkeläisille merkittävä lahjoitus seuraavalle sukupolvelle lunastaa lomapirtti omaan käyttöön harrasteeksi. Suurin osa VR eläkeläisistä ei tehnyt omia lapsia vastustuksi harrastuksille ja ajelee yöt toisten VR miesten vanhoilla tammoilla. Tosi merkittävä teko olisi kun pistäisivät rahat säätiöön ja laittaisivat sosialismin lippulaivan lomapirtin uuteen kukoistukseen. Sinne voisi VR miehet tuoda kymmenet tyttöystävät ja poikaystävät venäjältä kylään ja saunomaan. Ei tarvitse sotkea eritteisiin oman perheen kesämökkiä.


  • Kyllä pieksämäkeläiset majoituspaikat saavat syyttää myös hinnoitteluaan heikosta kannattavuudestaan Jos Kuopiosta saa yöpaikan 50 eurolla niin Pieksämäellä siitä joutuu maksamaan 64 euroa ja solmussa vieläkin enemmän (aamupalan kanssa), Työni takia kierrän paljon maata, Pieksämäellä en ole koskaan yötä vaan lähden aamulla jostakin naapurikaupungista, kun tulen sinne.

   • Mistäs sinä tiedät hinnan ja tason jot et koskaa siellä yövy?


  • Eiköhän yöpymispaikkojen hinnat saa selville soittamalla tai nettivuilta, samoin ulkomaisten hotellien.

   • Soittelen huvikseni läpi kaikki hotellit joihinka en aio edes mennä.


  • Kenellä on mitään asiaa Pieksämäelle, muilla kuin sukuloimassa kävijöillä, joten mihin sitä hotellia tarvitaan.

   • Itse lähdin kaupungista kolme vuotta sitten kun kotikadullani vaihtoivat katulamppujen värin oranssiksi, joka pilasi iltaisin pihamaan ja olohuoneen värimaailman täysin. Lisäksi samana syksynä parturoivan talon ympäriltä metsät lähes täysin pois ja nekin muutama puu jonka jättivät pystyyyn, kaatui sitten ensimmäisenä syysmyrskypäivänä.
    Pääsiäisenä tuli käytyä taas Pieksämäellä ja huomasin että puiden parturointi sen kuin jatkuu ja asemalahden puistoa on pistetty tasaiseksi oikein urakalla.
    Kaupunki siis tekee kaikkensa jotta asukkailla olisi mahdollisimman ankeaa.


  • Kyllä Savon Solmu oli 70-80-luvulla huippupaikka. Se loisto on loppunut. Kai se pakko hyväksyä, että markkinavoimat ovat päättäneet, ettei Pieksämäelle kannata hotelliin rakentaa. Se kysynnän ja tarjonnan laki.

  • Tietääkö kukaan millä hinnalla Solmu ja majatalo ovat myynnissä ja mikä niiden käypähintä on Pieksämäen hinnoilla ?

  • No jos joku jotain maksaa niiin se on käypä hinta.

   • 100 000€ lähtee solmu, jos se huutokaupataan on arvioni.


  • Mun arvio on Solmu 50 donaa, majatalo 70 donaaa, pakkohuutokaupassa vähemmän

  • Ei niitä kukaan osta eli mitä niitä arvioimaan

   • Rakennussuojelu painaa hinnat miinukselle. Pieksämäellä rakennussuojelu on rakennuksen surma, koska rakennussuojeluilla on tehty ELY:n maakäytön politiikkaa sumeilematta omien intressien ajamiseksi.


  • Ei meidänkään lomamatka sivua Pieksämäkeä, koska viihtyisä työpaikka asianmukaisin palveluin puuttuu. Varmasti emme ole ainoita.

  • Surullista luettavaa, Solmun, Kaupunginhotellin ja Pieksänhovin historiaa muistellessa. Nyt puistohotelli on ....ja lastenneuvolassa isompia asukkaita, toistaiseksi

  • Ei löydy solmulle tai neuvolalle ostajia, kun Pieksämäen tilanne on kaikkien tiedossa

  • Turunen ja oikea SDP imi kaupungin ilmat pihalle. Rahat hävisi kiimassa pesula, varikko, kaupungintalo, Ideaparkin ja kauppakeskus hoopoilu.

   • Ideapark olisi tullut jos siitä ei olisi tehty poliittista pelinappulaa ja yhden ministerin arvovaltakysymystä.

    Asuntoministeri Vapaavuori katsoi että hänen arvovaltaansa kyseenalaistetaan Sukarin toimesta ja siksi hän esti Sukarin kaikki suunnitelmat ympäri maata.

    Mikkelissä majaileja ELY-keskus taas oli valjastettu edesauttamaan Mikkelin alueen yrityksiä ja sen tehtäväksi jäi estää ja valittaa Pieksämäen kauppasuunnitelmista.


  • Varmaan osasyynä majoituspaikkojemme houkutelemattomuudesta on jälkeenjääneisyys nykymaailman markkinointikeinoista. Näiden molempien keskustassa olevien yritysten johdossa on vanhankansan ihmiset, joille nykyaikainen markkinointi on varmaan vierasta. Kun mielessä on yrityksen myyminen niin ymmärrettävästi se vie yrittäjien kaiken energian. Sama on tilanne myös monien muidenkin Pieksämäen yrittäjien kohdalla.

  • Pieksämäellä ei osata arvostaa, mitä ihminen eläessään oikeasti tarvitsee. Ensiksi pitäisi tulla toimeen oman itsensä kanssa ja sitten toisten kanssa. Pieksämäellä ei puutu mitään ja tilaa on riittävästi kaikille. Turvallisuus tulee olemaan seuraavien vuosikymmenten arvostetuin asia. Monet Euroopan maiden suurkaupungit kärsii kiihtyvästä väkivallasta, rikollisuudesta ja ihmiskaupasta. Suomeen turvattomuus on vasta rantautumassa.

  • Tosiasia on, että ei mene kauan, kun on pakko alkaa purkaa taloja. Meidänkin kerrostalossa on nyt vähemmän asukkaita kuin asuntoja. Vanhuksia, taitaa olla yksi alle 60 vuotias. Lähitaloisssakaan ei asu lapsiperheitä. Nyt kun likehuoneistotkin tyhjenevät asuinrakennusten lisäksi niin isojen purkiremonttien tekeminen lainarahalla on typeryyttä, kun remontin hinnalla taitaapi saada asunnon uudemmasta talosta.

  • Miten tänne matkailijoita voi yleensä houkutella, kun heille ei voi tarjota asianmukaista majoitusta. Mahdoton yhtälö.

   • Kyllä mekin järjestäminen merkkipäivåt naapurikaupungissa juuri majoituspaikkojen heikkotasoisuuden takia. Vanhemmile ihmisile täytyy olla esteettömät tilat ja invavessallekin on usein tarvetta


  • Pieksämäellä on ne palvelut, jotka paikkakunta pystyy ylläpitämään.. Piste. Tietenkin Solmua olisi korjattu, jos se olisi yrittäjälle ollut järkevä sijoitus. Ja eihän kukaan myy, tai jos myy niin saa varmasti kaupaksi tuottava yrityksen. Olkaamme realisteja ja lopetetaan turha ulina

  • Oli kalsea kokemus yöpyä Pieksämäellä. Avain kaapista,, työntekijöitä en tavannut. Palvelua, pliis

  • Palvelu on vieras käsite pieksämäkeläisyritysille.

  • Pitäis lopettaa, jos ei jaksa pitää palvelutasoa korkealla.

   • Solmu ei aivan yllä maailmanluokan viiden tähden Ritz-Carlton, Four Seasons, Conrad ja Starwood hotelliketjujen tasoon.

    Ei aivan...


  • Eikä majatalo yhteisvessoineen aivan Sheraton hotelliketjun topteniin.

  • On ihmeellistä, että nykypäivänä vielä yhteisvessoja, eihän kotonakaan naapurit käydä samaa vessaa,

   • Pieksämäki on niin takaperoinen että ulkohuussikin on jo luksusta.

    Kylmän_ringin_kuningas


  • Oli paha pettymys, kun meitä, oli kuuden hengen porukka ja ja yritimme varata huonetia, mutta puhelimeen ei, vastattu. Jouduimme menemään Savon Solmuun. .

  • Solmun omistaja kertoi paikallislehd3ssä, että 72 vuotiaana voiaai joa ajatella hotelliata luopumista, joopa , joo..Onkohan ollut kysyntää?

  • Mitä Pieksämäellä oikein tapahtuu, kun tuntuu,,että kaikilla kaikki menee päin peemäkeä ?

  • Hotelli on vanhan aikainen ja sen aika on mennyt ohi. Liikemiehet ostattaisi kannattamattomat toimintansa politikoilla kaupungin piikkiin tai kohde suojellaan poliittisen nostalgia kiiman seurauksena. Modernin betoniarkkitehtuurin helmi tai paremminkin brutaaliarkkitehtuuria edustava rakennus.

   Nykyisessä markkina tilanteessa, Pieksämäen vierailijat viihtyy hyvin varustelluissa loma-asunnoissa, joita on tarjolla tuhansille matkailijoille eri puolilla kaupunkiamme.

  • Just niin. Pieksämäelle ei kannata tulla yöksi. Lähipaikkakunnilla on hyviä hotelleja, joista voi piipahtaa Pieksämäellä.

  • Jos ja kun hellejakso alkaa niin älkää ainakaan Pieksämäeltä majoitushuonetta varatko. Viime kesänä sen virheen tein, ilmastointi puuttui ja olo oli sietämätön

  • Yhdeksänkymmentäluvun laman aikaan säädettiin laki jossa tuettiin pienien paikkakuntien majoitusliiketoimintaa , tukea sai hakea hyvin vapaamuotoisella hakemuksella . Mihin lie rahat uponneet muistelen Savonsolmunkin saaneen 2miljoonaa markkaa hotellitoiminnan pyörittämiseen , siis rahaa jota ei koskaan
   tarvinnut maksaa takaisin valtiolle!!!

  • Nyt ne helteet sitten alkoivat eli hikisiä öitä tiedossa ilmastoimattomissa huoneissa Pieksämäellä.

  • No niin, kohta ei sitte ole yhtään hotellia kaupungissa. On vaan matkustajakoti yhteisvessoineen. Onkohan Partaharjun huoneissa ja Ysipirtissä omat saniteettitilat, tietääkö kukaan. Ei ole hotellia, ei tanssiravintolaa ja veturivilletkin pitävät pikkujoulut Rantasalmella, kun täällä ei ole viihderavintolaa. Onneksi lähikaupunkeihin ei ole mahotoman pitkä matka .

   • Pieksämäellekin on ehdotettu korkeaa tornihotellia.

    Mutta tässä kaupungissahan on omatekoinen kielto kaikelle korkealle rakentamiselle, joten sellainen ei toteudu vaikka rakentaja ja sijoittaja löytyisikin.
    Nämä omatekoiset kiellot ja säännöt ovat yksi merkittävä syy miksi kaupunki ei menesty. Tällaisia ei pitäisi olla jos kaupunkia aivan tosissaan haluttaisiin kehittää!
    Mutta täällähän kaupungin kehittäminen tai pikemminkin kehityksen torppaaminen on lähinnä pienen eläkeläiskerhon (valtuusto) sivuharrastus. Tuo hotelli olisi juurikin viljasiilojen korkuinen ja yhtä leveä rakennus, eli ei mitenkään poikkeuksellisen suuri tai korkea Pieksämäen keskustaan. http://i349.photobucket.com/albums/q391/shopper14/Hotel2_zpsxyx4ukzo.jpg


   • Partaharju on huippu paikka. Jos vielä jenkkiauto mies kunnossa kausityöläisten siskonpetejä löytyy. Ysipirtistä löytyy kaikki. Oikesasti BigWheel porukalle riiittää ranta täyteen puolijoukketelttoja. Lainapeitteet ympärille ettei kusi ja paska sotke rantoja.
    Veturimiehet menee alueen kalleimpaan paikkaan. Sinne saa piiloporvari duunarit hävittää 5000€ kuukausiansioita rahojaan eikä naapurit näe sdp toverin köyhyyttä.. Kellään muulla ei ole enää varaa mennä Järvisydämmeen. Se kyllä on aivan venäläisten suosima paska paikka.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pieksämäellekin on ehdotettu korkeaa tornihotellia.

    Mutta tässä kaupungissahan on omatekoinen kielto kaikelle korkealle rakentamiselle, joten sellainen ei toteudu vaikka rakentaja ja sijoittaja löytyisikin.
    Nämä omatekoiset kiellot ja säännöt ovat yksi merkittävä syy miksi kaupunki ei menesty. Tällaisia ei pitäisi olla jos kaupunkia aivan tosissaan haluttaisiin kehittää!
    Mutta täällähän kaupungin kehittäminen tai pikemminkin kehityksen torppaaminen on lähinnä pienen eläkeläiskerhon (valtuusto) sivuharrastus. Tuo hotelli olisi juurikin viljasiilojen korkuinen ja yhtä leveä rakennus, eli ei mitenkään poikkeuksellisen suuri tai korkea Pieksämäen keskustaan. http://i349.photobucket.com/albums/q391/shopper14/Hotel2_zpsxyx4ukzo.jpg

    Kuka nyt tänne viitsisi hotellia rakentaa kun ei ole majoittujiakaan. Onhan se järki pudettävä investoijienkin päässä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuka nyt tänne viitsisi hotellia rakentaa kun ei ole majoittujiakaan. Onhan se järki pudettävä investoijienkin päässä!

    Ei saa rakentaa yli kolmea kerrosta keskustaan!

    Ja ulkonäkö pitää olla funkkis (bunkkeri) näköinen, kuten yritystalokin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuka nyt tänne viitsisi hotellia rakentaa kun ei ole majoittujiakaan. Onhan se järki pudettävä investoijienkin päässä!

    Viljasiiloista saa halvalla tornihotellin, huoneita ei tarvitse rakentaa koska ei ole asiakkaita!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuka nyt tänne viitsisi hotellia rakentaa kun ei ole majoittujiakaan. Onhan se järki pudettävä investoijienkin päässä!

    Kyllähän se on nyt selvää että ette te sinne Pieksämäelle sitä Prismaa tule koskaan saamaan vaikka vuosia olette halunneet, kun ei ole asiakkaita. Pari harvahammaista mummoa ei tarvitse jättimarketteja. Kyllä teidän täytyy käydä jatkossakin Varkaudessa, Mikkelissä, Jyväskylässä ja Kuopiossa ostoksilla.

    Hähäää..!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Viljasiiloista saa halvalla tornihotellin, huoneita ei tarvitse rakentaa koska ei ole asiakkaita!

    Kyllä ne täällä on hyvin tiidossa asiat. Sekä solmun loppuminen ja pakkelinaaman majataloon myynti ovat olleet jo vuojen tiiossa. En kyllä huolis kumpaakaan ees ilmasiks


  • Prismahan Pieksämäellä on ollut jo vuoden...
   Mutta hotelli puuttuu ja Ok Suur-Savo, voisi sen tehdä, alunperinhän Savon Solmun omisti Osuuskauppa ja silloin se menestyikin ihan hyvin. Nyt kun uudistuksen jälkeen osuuskaupoilla menee jälleen loistavasti niin hotelli vaan pystyyn. S-korttilaiset nyt painostamaan ok-päättäjiå hotellihommiin.

   • Mitä se meitä hyödyttää, emmehän me Pieksämäkeläiset hotellia tarvitse, meille riittää Lidli ja viinakauppa!


  • Pieksämäellä ei kukaan pode hotellikuolemaa, kun ei ole hotellia eli jotain positiivista paikkakunnalla ainakin on.

  • Hyvä, että kirjoitatte hotellitilanteesta niin osataan kiertää paikkakunta, kun yöpymispaikkoja etsitään

   • Joku se ostaa sen hotellin homehtuneen. Tappiota tehnyt monta vuotta. Pakko luopua kun ei toimintaa ole.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joku se ostaa sen hotellin homehtuneen. Tappiota tehnyt monta vuotta. Pakko luopua kun ei toimintaa ole.

    Kyllä kai se tappioon tuottaa jos ei mitenkään markkinoida eikä ole tehty remonttia, ympäristökin ihan hoitamatta ja varmaan 40 vuotta vanhat verhot roikkuu ikkunoissa. Nyt sitten on kertynyt korjusvelkaa niin julma summa että ennemmin kannattaa purkaa koko jätekasa pois ja uusi tilalle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä kai se tappioon tuottaa jos ei mitenkään markkinoida eikä ole tehty remonttia, ympäristökin ihan hoitamatta ja varmaan 40 vuotta vanhat verhot roikkuu ikkunoissa. Nyt sitten on kertynyt korjusvelkaa niin julma summa että ennemmin kannattaa purkaa koko jätekasa pois ja uusi tilalle.

    Olikos se niin että pelkästään putkiremonttiin menisi 2,2 miljoonaa?

    Ja sillä summalla ei kohennettaisi mitenkään hotellin sdisustusta ja ulkonäköä. Sen lisäksi pitäisi venyttää penniä täydelliseen modernisointiin joka maksaisi vielä moninkertaisesti putkiremontin verran.


  • Onneksi ei ole Pieksämäelle asiaa

  • Ei mene solmu eikä majatalo kaupaksi, se on selvä juttu. Jos ei ole toimintaahdollisuuksia kannattavaan yritystoimintaan niin kuka niitä ostaisi. Kannattavat yritykset kyllä löytävät uudet omistajat.

   • No ei ole toimintaedellytyksiä koska rakennus on osittain suojeltu. Modernisointi ei siis onnistu ilman museoviraston lupaa!

    Jälleen kerran!


  • Nuorta verta todella kaivattaisiin pmäen majoitusmarkkinoille. Ei mummoikäiset enää jaksa, eikä tarvitsekaan jaksaa ahertaa yrittäjänä., mutta kun on pakko.

   • Ajoharjoittukurssin poliisit piti Solmun nuorekkaasta henkilökunnasta. Henkilökunta järjesti joka kurssille pikkujoulut jonkin tarjilijan kotona.


  • Saharassa sitä hiekkaa on varmasti helpompi myydä omalle väellekin kun Pieksämäen majoitusyrityksiä maapallon väestölle

  • Rambollin raportissa 2018 oli näin. Netistä löytynyttä Pieksämäkeen liittyen.
   "Suojeltavat rakennukset on hyvä yksilöidä kaavassa,
   etenkin kun kaava-alueelle ei ole tehty omaa kattavaa
   inventointia vaan kaavoituksessa on hyödynnetty alu-
   eella viime aikoina tehtyjä yleisempiä inventointeja ja
   selvityksiä.
   ELY-keskus toteaa, että kohteet Savonsolmu, Poleeni
   ja entinen kaupungintalo ovat rakennustaiteellisesti ja
   kulttuurihistorialliselta merkitykseltään siinä määrin
   arvokkaita, että niille tulisi osoittaa joko suojelumer-
   kintä tai muu kohteen kulttuurihistoriallista arvoa ja
   tulevia kunnostustoimenpiteitä ohjaava määräys
   (esim. s-1 tai s-2 -määräys).
   Hotelli Savonsolmu on kaavaa varten laaditussa täy-
   dennysinventoinnissa suositeltu suojeltavaksi sen säi-
   lyneiden piirteiden takia. Hotellin laajennusvaran
   vuoksi alkuperäisen osan säilyttämistä ohjaava mää-
   räys on erityisen tarpeellinen.
   Kulttuurikeskus Poleeni on yksi Etelä-Savon uudem-
   man rakennusperinnön merkkiteoksia ja se on jätetty
   ilman suojaavia merkintöjä. Asiaa ei kaavaselostuk-
   sessa perustella. Rakennuksen kohtuullisen nuori ikä
   tai se, että rakennuksen kulttuurihistoriallisiin arvoihin
   ei kohdistu uhkia, ei ole peruste huomiotta jättämi-
   selle.
   Merkittävin puute on entisen kaupungintalon säilyttä-
   vän vaihtoehdon puuttuminen. Entisellä kaupunginta-
   lolla on kiistattomia rakennusperintöön, arkkitehtuu-
   riin ja maisemaan liittyviä arvoja, joita ei ole kaavassa
   tai selostuksessa tarkasteltu riittävästi.
   Kaavaa varten on laadittu lisäselvitys, johon kuuluvat
   inventointikortit kaupungintalosta ja hotelli Savonsol-
   musta. Savonsolmu ja Poleeni lisätään suojelta-
   vien rakennusten joukkoon."

  • Joko Ysiipirtti on avattu ?

   • Avataan kaksi hotellitasoista paikkaa vuoden vaihteeseen mennessä Pieksämäellä ja yhden hotellin rakennusluvat on myönnetty nikkarilaan järven rannalle. Savonsolmun ja kaupungin talon ympäristö on hukattu elinkeinotoimen investeroiden olemattomuuteen ja joutavien perässä puuhasteluun. Kaupunkiaan kaavoittaa alueen mieleisekseen päättäjien toimesta, jos elinkeinotoimi kaupungin johdon alaisuudessa tekisi muutakin kuin putkea tuijottaisivat toimistossa päivät ja rampaisivat veturitallin ja Latomon väliä. Oma-alotteisuus ja ideoiminen on surkeaa.

    Alueelle iskee bulvaani ulkomailta ja vie kaupungin rahat. Tällaisia esimerkkejä löytyy useita Suomessakin useita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Avataan kaksi hotellitasoista paikkaa vuoden vaihteeseen mennessä Pieksämäellä ja yhden hotellin rakennusluvat on myönnetty nikkarilaan järven rannalle. Savonsolmun ja kaupungin talon ympäristö on hukattu elinkeinotoimen investeroiden olemattomuuteen ja joutavien perässä puuhasteluun. Kaupunkiaan kaavoittaa alueen mieleisekseen päättäjien toimesta, jos elinkeinotoimi kaupungin johdon alaisuudessa tekisi muutakin kuin putkea tuijottaisivat toimistossa päivät ja rampaisivat veturitallin ja Latomon väliä. Oma-alotteisuus ja ideoiminen on surkeaa.

    Alueelle iskee bulvaani ulkomailta ja vie kaupungin rahat. Tällaisia esimerkkejä löytyy useita Suomessakin useita.

    Kauppakeskuksen viereen veturitallin alueelle oli tulossa korkea hotellirakennus ja ylimmistä kerroksista olisi ollut näköalat Pieksäjärvelle, mutta kaupungin elinkeinotoimisto ilmoitti, että kaavoitamme ”pilvenpiirtäjiä” näköalaesteeksi Pieksämäen rantaan. Elinkeinotoimeen ja kaupungin johtoon iski mammuttitauti. Olen sitä mieltä, Savon solmun alueesta, että aluetta kaupunki ei kaavoittaisi kustannuksellaan, vaan myisi alueensa julkisesti ja tekisi eniten tarjoavalle taholle kaavoitussopimuksen. Tällöin luopuisi elinkeinotoimen ja kaupungin johdon vuosia jatkunut puuhastelu ja todellinen alueen vetovoimaisuus selviäisi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Avataan kaksi hotellitasoista paikkaa vuoden vaihteeseen mennessä Pieksämäellä ja yhden hotellin rakennusluvat on myönnetty nikkarilaan järven rannalle. Savonsolmun ja kaupungin talon ympäristö on hukattu elinkeinotoimen investeroiden olemattomuuteen ja joutavien perässä puuhasteluun. Kaupunkiaan kaavoittaa alueen mieleisekseen päättäjien toimesta, jos elinkeinotoimi kaupungin johdon alaisuudessa tekisi muutakin kuin putkea tuijottaisivat toimistossa päivät ja rampaisivat veturitallin ja Latomon väliä. Oma-alotteisuus ja ideoiminen on surkeaa.

    Alueelle iskee bulvaani ulkomailta ja vie kaupungin rahat. Tällaisia esimerkkejä löytyy useita Suomessakin useita.

    Hiljattain kävi noin 2 vuotta sitten Kiinalaisia Pieksämäellä selvittelemässä rautateiden risteys kohdan puutavaran logistiikan mahdollisuuksia. Elinkeinojohtajalla ja kaupungin johtajalta puuttui kansainvälinen osaaminen ja investoinnit valui muualle. Omankylän puuhasteluksi kuihtui mahdollisuus. Pieksämäen tautia on podettu vuosikymmeniä ja kierre syvenee entisestään. Pieksämäen tauti on alkanut hotelli ja kylpylä hankkeissa silloin, kun keskuskadun toiseen päähän vesitornin kumppaniksi oltiin kaavoittamassa korkeaa rakennusta, josta on näkymät koko kaupunkiin ja Pieksäjärvelle. Hanke kaatui 100-0 Pieksämäen tautiin yli 20-vuotta sitten. Yhä edelleen 2000-luvulla kuvitellaan, että Pieksämäki voi olla oma saareke, jossa raha pyörii ainoastaan kaveripiirissä ja hyödyt sekä jatketaan kavereiden kesken, jossa veronmaksajan toimii puuhastelijoiden takaajina ja tappioiden maksajina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Avataan kaksi hotellitasoista paikkaa vuoden vaihteeseen mennessä Pieksämäellä ja yhden hotellin rakennusluvat on myönnetty nikkarilaan järven rannalle. Savonsolmun ja kaupungin talon ympäristö on hukattu elinkeinotoimen investeroiden olemattomuuteen ja joutavien perässä puuhasteluun. Kaupunkiaan kaavoittaa alueen mieleisekseen päättäjien toimesta, jos elinkeinotoimi kaupungin johdon alaisuudessa tekisi muutakin kuin putkea tuijottaisivat toimistossa päivät ja rampaisivat veturitallin ja Latomon väliä. Oma-alotteisuus ja ideoiminen on surkeaa.

    Alueelle iskee bulvaani ulkomailta ja vie kaupungin rahat. Tällaisia esimerkkejä löytyy useita Suomessakin useita.

    Varma merkki ulkomaisesta bulvaanista on se, että kaupungin elinkeinotoimi kaupungin johtajan kanssa esittelee suurin elkein ulkomaista sijoittajaa alueen kehittämiseksi. Vedätys on erittäin helposti tunnistettavissa.

    - Summa joka pitää kaupungin sijoittaa pitää olla kirjallinen ja sitova.
    - Raha jonka on luotettavan rahalaitoksen takaamaa ja sulkutilillä kaupungin nostettavissa, kun investori häipyy.
    - Paljonko kaupungin velvoitteet maksaa kerrannaisvaikutuksineen ja laskelmat kannattavuudesta.
    - Miksi kukaan muu rahoittaja ja sijoittaja ei ole aikaisemmin lähtenyt sijoittamaan alueeseen ja alueen kiinteistöihin? Tämä on tärkein asia joka pitää selvittää. Vastaus: Alueesta ei saa liiketaloudellisesti kannattavaa ellei kaupunki tue alueen kehittämistä miljoonilla. Olisimme jo vuosia sitten jalostaneet alueen ja kiinteistöt liiketoimia.

    Loppu päätelmä:
    Kiinteistömassa kaatuu kaupungin syliin ja hätä pakottaa valitsemaan huonoista vaihtoehdoista parhaan. Alue pitää laittaa myyntiin ja mitata todellinen alueen markkina arvo. Pieksämäen kaupungin tehtävä on uudenlainen aktiivinen maapolitiikka, koska rakentamiskelpoisessa maasta ei ole pulaa. Lähikaupungit, kunnat ja rakennusmaahan sijoittajat tekee miljoona tappiota lähialueilla, kun ostajia ja sijoittajia ei ole. Pankit eivät myönnä rahaa, koska heillä on paljon alaskirjauksia tiedossa.


  • Pieksämäki ei kiinnosta sijoittajia, eikä tänne kannata investoida. Nikkarilaan hoitoyksiköiden keskelle voi "hotellin" rakentaa, kun rakennusta yritys voi käyttää muuhunkin tarkoitukseen ja Lomapirtin avaaminen Ysipirtin nimellä ei uusia majoituspaikkoja tuo.

   • TyyneläInvest aloittaa hotelli toiminnan myös. Pieksämäki kiinnostaa sijoittajia. Majoitustoimintaa vaivaa verkostoitumisen puute. Elinkeinotoimen tehtäviin kuulunee hoitaa matkailupalvelujen verkostoitumisesta. Majoituskapasiteettia lisätä, vaikka myymällä latomo torin reunasta, jos ostaja löytyy. Rakennus olisi helppo muuttaa hotelli toimintaa.


  • Hevon kakkarat, mitään ei tule. Pieksämäen ohi tehdään junillekin ohitusradat, ettei tarvitse hidastaa vauhtia. 5 kilometriä pitkä ratapiha istutetaan käytäväksi. Luontomatkaillaan jousipyssyt tanassa riistan perässä ja syödään roskakaloja järvistä. Ohi ajavien junien matkustajat osoitteen sormilla, ”katsokaa alkuasukasheimo” ja saavat elämyksiä matkustaessaan alueen halki.

   • Rakennusliike U Lipsanen rakensi Savon Solmun. Hiekanpään kouluhanke valmistuu ja uusia kohteita ei ole, jollei kaupunki rakennuta rakennusliikkeellä uutta hotellia entisen tilalle. Kaupungin talon uusivirasto tulee hotellin yhteyteen ja velvoite käyttää hotellin palveluja 300 000 eurolla vuodessa. Sama kuvio kuin uudessa liikuntahallihankkeessa. Yrittäjihän pitää kohdella yhden vertaisesi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rakennusliike U Lipsanen rakensi Savon Solmun. Hiekanpään kouluhanke valmistuu ja uusia kohteita ei ole, jollei kaupunki rakennuta rakennusliikkeellä uutta hotellia entisen tilalle. Kaupungin talon uusivirasto tulee hotellin yhteyteen ja velvoite käyttää hotellin palveluja 300 000 eurolla vuodessa. Sama kuvio kuin uudessa liikuntahallihankkeessa. Yrittäjihän pitää kohdella yhden vertaisesi.

    Homma hoidetaan samalla periaatteella kuin Lundénin koulukeissi. Hommataan ns. ulkomainen investori ja kuvankäsittely ohjelmilla laaditut videoanimaatiot ja manipuloijat ja hiljainen sisäpiirienemistöpäätös vedoten liikesalaisuuteen. Tuodaan karvoineen valtuustolle pakkohyväksytettäväksi. Peloitellaan, että kaupunki joutuu maksamaan, jos ei hyväksytä. Tällä kertaa maksaa viulut korkoineen puuhastelijoiden kerho itse. Ei auta pelottelut ja uhkailut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Homma hoidetaan samalla periaatteella kuin Lundénin koulukeissi. Hommataan ns. ulkomainen investori ja kuvankäsittely ohjelmilla laaditut videoanimaatiot ja manipuloijat ja hiljainen sisäpiirienemistöpäätös vedoten liikesalaisuuteen. Tuodaan karvoineen valtuustolle pakkohyväksytettäväksi. Peloitellaan, että kaupunki joutuu maksamaan, jos ei hyväksytä. Tällä kertaa maksaa viulut korkoineen puuhastelijoiden kerho itse. Ei auta pelottelut ja uhkailut.

    Savonsalmu oli pitkään maankuulu porauspaikka. Ei siellä hotelliasukkaat öljy poranneet.
    Nyky Solmun voisi vuokrata kausityöntekijöille Venäjältä, Ukrainasta, Valko-Venäjältä, Aasiasta, Afrikasta, Etelä-Ameriskasta.
    Vuokra-aika 2-4 viikkoa ja työ sitä mitä parhaiten osaa. Eläminen ja vuokrat jää Pieksämäellä. Jos asikkaat jää paikkakunnalle niin rahaa jää siitäkin.
    Aamusta alkaen sutinaa oli Valkealan motellilla kun venänäläiset kausityöläiset asutti motellia. Taksiralli Kouvolasta alkoi heti aamuyöllä kun ravintolat sulkeutui Kouvolassa..


   • Anonyymi kirjoitti:

    Savonsalmu oli pitkään maankuulu porauspaikka. Ei siellä hotelliasukkaat öljy poranneet.
    Nyky Solmun voisi vuokrata kausityöntekijöille Venäjältä, Ukrainasta, Valko-Venäjältä, Aasiasta, Afrikasta, Etelä-Ameriskasta.
    Vuokra-aika 2-4 viikkoa ja työ sitä mitä parhaiten osaa. Eläminen ja vuokrat jää Pieksämäellä. Jos asikkaat jää paikkakunnalle niin rahaa jää siitäkin.
    Aamusta alkaen sutinaa oli Valkealan motellilla kun venänäläiset kausityöläiset asutti motellia. Taksiralli Kouvolasta alkoi heti aamuyöllä kun ravintolat sulkeutui Kouvolassa..

    Solmu oli Savon viimeinen korpihotelli. Korpihotellien alamäki alkoi, kun kaljapaikat sai anniskeluluvat väkevillä. Nykyisin joka naisella on jalat levällään, kun maksaja löytyy. Ei tarvita joukko porauspaikkoja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Solmu oli Savon viimeinen korpihotelli. Korpihotellien alamäki alkoi, kun kaljapaikat sai anniskeluluvat väkevillä. Nykyisin joka naisella on jalat levällään, kun maksaja löytyy. Ei tarvita joukko porauspaikkoja.

    Ei hyvältä näytä Solmun tilanne, liekö suojeltu rakennus, jos on niin tilanne vielä pahempi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei hyvältä näytä Solmun tilanne, liekö suojeltu rakennus, jos on niin tilanne vielä pahempi.

    Onhan se suojeltu, lue up. Mut mitä tuommoista haisevaa pskakasaa suojelemaan. Olkoon mitä tahansa arkkitehtuuria. Jonnii joutavaa. Kylä näyttää kuin asuja venäjällä. Kolhoosi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Solmu oli Savon viimeinen korpihotelli. Korpihotellien alamäki alkoi, kun kaljapaikat sai anniskeluluvat väkevillä. Nykyisin joka naisella on jalat levällään, kun maksaja löytyy. Ei tarvita joukko porauspaikkoja.

    Nyt kyllä liioittelet. Minun jalat ei oo ollu vuosiin levällään, jos koskaan. Kaks lasta tehty , se riitti. Että ei kaikki naiset kuitenkaan....


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onhan se suojeltu, lue up. Mut mitä tuommoista haisevaa pskakasaa suojelemaan. Olkoon mitä tahansa arkkitehtuuria. Jonnii joutavaa. Kylä näyttää kuin asuja venäjällä. Kolhoosi.

    Siinäpä se, kun on suojeltu niin ei voi purkaakaan, ihmettelen sitä kun näitä rakennuksia suojellaan niin jonkun tahon pitäisi määritellä ja valvoa että rakennus pysyy edes normaalissa kunnossa. Tämä bunkkeri kasvaa jo sammalta, aivan kuten Tsernobylin rakennuksia ulkoa päin, nyt kun se vielä muutaman vuoden tyhjillään niin on todellakin purkukunnossa, remontit kalliimmat kuin uuden rakentaminen


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt kyllä liioittelet. Minun jalat ei oo ollu vuosiin levällään, jos koskaan. Kaks lasta tehty , se riitti. Että ei kaikki naiset kuitenkaan....

    Et olisi saanut yhtään lasta, ilman jalkoja levittämällä. Lapsesi isän valitsit. Ilman rahaa ja vanhempien tukea lapsilla on heikommat mahdollisuudet rakentaa tulevaisuutta.


  • Latomosta tulee hyvä hotelli ja viereinen tyhjillään oleva kauppaliike muodostaisivat hyvällä suunnitellulla kaupungin ytimeen paraatipaikalle hyvän kokonaisuuden. Lyhyt matka torin reunasta veturitalleille ja juna-asemalle. Pieksämäki on pienipiirteinen kaupunki ja kakki on kävelymatkan päässä. Kaupunginvarasto voi muuttaa pois yrityskäyttöön tarkoitetusta rakennuksesta.

   • Mahdollisuuksia on mutta onko yrittäjiä ja ennen kaikkea onko asiakkaita.
    Mitäs tulee lukioon kun lukio siirtyy uuteen koulukompleksiin


   • Elinkeinojohtaja sijoittelee kaupungin toimielimiä vuokralle yrityskäyttöön tarkoitettuihin tiloihin. Kaupungin työntekijöille on tiloja ja vapautuu lisää koko ajan kaupungin omistamista tiloista. Lukio ja yläaste muuttaa ja kanttilassa on vapautuu tilaa ensi kesänä.


   • Kaxin kujalle entiseen veroviraston rakennukseenhan oli kulemma jossakin vaiheessa tarkoitus tulla Omenahotellin tapainen henkilökunnaton hotelli.
    Se olisi saattanut kannattaaklin kun henkilökuntakustannuksia tulee lähinnä vain siivouksesta. Hotellissa ei olisi vastaanottovirkailijoita eikä ravintolatoimintaa.


  • Solmu n ja koko Pieksämäen alamäki on surullinen asia. Ja vauhti vaan kiihtyy tulevaisuudessa.

   • Ihmiset tilaa paljon tavaraa netistä, Pieksämäki nousisi hyvin jos jokainen hankkisi kaiken tavaran paikallisilta yrittäjiltä..ja mitä ei olisi hyllyssä se tilattaisiin mutta tiedä sitten kuinka paikalliset voisi kilpailla hintojen kanssa.minä itse pyrin ostamaan kaiken Pieksämäeltä.


   • Totta


  • Miten se tavaroiden ostaminen hotellihuoneiden puuttumiseen liittyy ?

   • Luepas noita viestejä järjestyksessä niin jospa älyäisit!


   • Savon soutu hotelli, Pieksäjärven rannan kaavoitus,
    Pieksämäen kaupungin hakatalojen vuokrakerrostalon rakentaminen, Hiekanpään kampuksen rakentamisen valmistuminen ja paikallisen rakennusliikkeen intressi kytkeytyy toisiinsa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Savon soutu hotelli, Pieksäjärven rannan kaavoitus,
    Pieksämäen kaupungin hakatalojen vuokrakerrostalon rakentaminen, Hiekanpään kampuksen rakentamisen valmistuminen ja paikallisen rakennusliikkeen intressi kytkeytyy toisiinsa.

    Taitaa täällä kirjoitella Pieksämäen kaupungin hallituksen myyrä kun tietää tarkalleen asiat, joko aivan sisäpiiristä tai aivan sisäpiirin vierestä. Joku hallituksen jäsen voisi noista ajatuksista tunnistaa kirjoittajan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Savon soutu hotelli, Pieksäjärven rannan kaavoitus,
    Pieksämäen kaupungin hakatalojen vuokrakerrostalon rakentaminen, Hiekanpään kampuksen rakentamisen valmistuminen ja paikallisen rakennusliikkeen intressi kytkeytyy toisiinsa.

    Kyllä tämä paikallisen rakennusfirman osaaminen on nähty!

    Tallikankaan kauppakeskuskin pieneni kuin pyy maailmanlopun edellä kun urakka uitettiin Skanskalta paikalliselle firmalle ja lopuksi piti luovuttaa kun taidot neuvotella kauppaketjujen kesken loppuivat.

    En ymmärrä miksi silti edelleen kaupungin kaikki rakennushankkeet uitetaan tälle samalle heikot taidot omaavalle firmalle?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä tämä paikallisen rakennusfirman osaaminen on nähty!

    Tallikankaan kauppakeskuskin pieneni kuin pyy maailmanlopun edellä kun urakka uitettiin Skanskalta paikalliselle firmalle ja lopuksi piti luovuttaa kun taidot neuvotella kauppaketjujen kesken loppuivat.

    En ymmärrä miksi silti edelleen kaupungin kaikki rakennushankkeet uitetaan tälle samalle heikot taidot omaavalle firmalle?

    Hyväveliverkosto aiheuttaa outoja petikavereita.

    Siinä ei taidoilla, aikaisemmilla näytöillä ja kustannuksilla ole paljon tekemistä kun sisäpiiri vaatii palveluksia uskollisuutta vastaan.

    Ei sen kummempaa auringon alla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyväveliverkosto aiheuttaa outoja petikavereita.

    Siinä ei taidoilla, aikaisemmilla näytöillä ja kustannuksilla ole paljon tekemistä kun sisäpiiri vaatii palveluksia uskollisuutta vastaan.

    Ei sen kummempaa auringon alla.

    Ei urakoita saa ulkopuolisille tietenkään antaa, keinoilla millä hyvänsä pidettävä omien puolta.

    Terveisin: Eräs vapaamuurari


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taitaa täällä kirjoitella Pieksämäen kaupungin hallituksen myyrä kun tietää tarkalleen asiat, joko aivan sisäpiiristä tai aivan sisäpiirin vierestä. Joku hallituksen jäsen voisi noista ajatuksista tunnistaa kirjoittajan.

    Näkeehän touhun jo sokea Reettakin. Loppareista pidetään nykyisin kirjaa sillä tavalla, että kerrotaan kaikki seuraavalle ovesta tulevalle lopparille mitä edellinen ehdotteli ja otetaan auliisti vastaan ja ilmoitetaan krp:lle, joka tutkii harmaata ja mahdollista rahan pesua taloutta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei urakoita saa ulkopuolisille tietenkään antaa, keinoilla millä hyvänsä pidettävä omien puolta.

    Terveisin: Eräs vapaamuurari

    Voisi loosin lopettaa sairaalalta, kun kiinni jäivät.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä tämä paikallisen rakennusfirman osaaminen on nähty!

    Tallikankaan kauppakeskuskin pieneni kuin pyy maailmanlopun edellä kun urakka uitettiin Skanskalta paikalliselle firmalle ja lopuksi piti luovuttaa kun taidot neuvotella kauppaketjujen kesken loppuivat.

    En ymmärrä miksi silti edelleen kaupungin kaikki rakennushankkeet uitetaan tälle samalle heikot taidot omaavalle firmalle?

    Näkeehän sen väestöpaostakin, että jaloilla äänestetään kiihtyvällä vauhdilla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taitaa täällä kirjoitella Pieksämäen kaupungin hallituksen myyrä kun tietää tarkalleen asiat, joko aivan sisäpiiristä tai aivan sisäpiirin vierestä. Joku hallituksen jäsen voisi noista ajatuksista tunnistaa kirjoittajan.

    Juovuksissa ne on huudeltu pitkin kaupunkia. Juoppojen ja lasten suusta se totuus kuullaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näkeehän sen väestöpaostakin, että jaloilla äänestetään kiihtyvällä vauhdilla.

    No ei se sen herkumpaa ole muuallakaan asuminen, jokaisella kunnalla ja pikkukaupungilla samat ongelmat, aivan turha juosta karkuun.


  • Vapaamuurarithan voisivat alkaa muuraamaan uutta hotellia, voisitte pitää siellä sitten kokouksianne.

   • Konkurssiin on menossa kaupunki ja veron maksajat maksaa. On aika aukaista silmät ja antaa kenkää kaupungin henkilöstöön pesiytyneille loppareille. Osa on jo saanut kenkää ja lopuille voisi antaa potkut yt-neuvottelujen päätyttyä.


  • Ainoa kurssi joka täällä kannattaa on konkurssi. Siinä pieksämäkeläiset ovat hyviä. Hotellin haikailijoille vaan halla-ahomainen nielaisu ja pitkänpitkä hörötys .., ei tuu, kysy vaikka pilipolta.

  • Onko tietoo, milloin Solmun toiminta loppuu. Henkilökunnan irtisanomisestahan on jo kulunut viikkoja, onkohan pakkelinaaman mökki mennyt kaupaks ?

  • Solmuunhan voisi perustaa huopatossutehtaan kun siellä on niin hiljaista ja majataloon opiston punanaamaisille kukkopillien koeviheltäjille. Saa käyttää, muttei oo pakko. Aivan mielevikasta läpändeerausta

   • Kunnon viinan juonti paikka hotelliin, stripparit ja privaattihuoneet sun muut hieronnat sekä tajuton discojytke niin kohta on täynnä hotelli.


  • Solmu taitaa mennä pääsiäisenä kiinni, jos työtekijöillä on neljän kuukauden irtisanomisaika.

  • Kun solmu lopettaa niin onko Pieksämäellä sen jälkeen yhtään mjoituspaikkaa, jonka huoneissa on oma vessa ja suihku, kuka tietää ?

   • Lestat tulee jatkamaan solmua ja asiakkaita riittää. Vihreät iänikuiset saastuttavat bussit kuskaa viikonloppuisin suviseuralaisia solmuun.


  • Keinoelintoimiston korpihotellikiima hiipuu, kun alueen kaavoitus valmistuu. Tyhjien liiketonttien ja -rakennusten määrä kasvaa entisestään. Alueelle käy samoin kuin Verutitallin alueelle, suurin osa on rakentamatta ja kaupunki pitää yllä veronmaksajien kustannuksella veturitallia kymmenillä tuhansilla vuosittain. Milloin kaupunki selvittää kaavoittamisen ja kaavoitettujen rakentamattomien alueiden kustannukset? Metosniemi, Kukkaromäki, Virtasalmi, Anolanranta, Nokkala ja rakentamattomat liike- ja teollisuustontit. Pieksämäen kaupungilla ja yksityisillä on tonttivarantoa ja rakennettua kunnallistekniikkaa ainakin 11000:n ihmisen väkiluvun kasvattamiseen.

   • Elinkeinotoimen voisi lakkauttaa. Tonttien markkinointi kaupungin insinöörille ja elinkeinotoimen tehtävät kaupungin uudelle hallintojohtajille.

    Opettajat opettaa uusissa kouluissa tyhjille seinille, kun oppilaat loppuu....


  • Miten Pieksämäellä osaltaankin kaikki asiat sössiä. Ei kai hotellilla ole mahdollisuuksia pärjätä, jos rakennus lasketaan lähes purkukuntoiseksi. Taas matkustajakotimainen toiminta yhteistiloineen ei täytä enää nykyihmisten vaatimuksia.

   • Sössisemisestä ei ole kyse, vaan korpihotelli-investoinin loppuun ajamisesta. Onnistunut investoinnin alasajo tarkoittaa rakennusten purkukuntoiseksi saattamista. Nykyihminen ei ole sama asia Pieksämäen markkina-alueella kuin massaturistikohteiden alennettuja hotellipalveluja käyttävä ns. maailmankansalainen, joka pönkittää omaa ekoa matkakohteillaan. Tällaiset ihmiset ovat matkailun pintaliitäjiä. Pieksämäellä alkaa uusia majoitustoimintaan suuntautuvia palvelujen tarjoajia ensivuoden puolella, jotka ei perustu massaturismin.

    Mikkelissä oli 2-päivän koulutus syksyllä ja yhtään kunnon ruokapaikkaa ei ollut auki illalla. Mikkelin kadut oli tyhjyyttä täynnä ja paikkakunnan pitäisi olla maakunnan veturi? Mikäli Pieksämäellä hotellitoiminta olisi rahasampo, suuret hotelliketjun investoisivat Pieksämäelle palveluineen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sössisemisestä ei ole kyse, vaan korpihotelli-investoinin loppuun ajamisesta. Onnistunut investoinnin alasajo tarkoittaa rakennusten purkukuntoiseksi saattamista. Nykyihminen ei ole sama asia Pieksämäen markkina-alueella kuin massaturistikohteiden alennettuja hotellipalveluja käyttävä ns. maailmankansalainen, joka pönkittää omaa ekoa matkakohteillaan. Tällaiset ihmiset ovat matkailun pintaliitäjiä. Pieksämäellä alkaa uusia majoitustoimintaan suuntautuvia palvelujen tarjoajia ensivuoden puolella, jotka ei perustu massaturismin.

    Mikkelissä oli 2-päivän koulutus syksyllä ja yhtään kunnon ruokapaikkaa ei ollut auki illalla. Mikkelin kadut oli tyhjyyttä täynnä ja paikkakunnan pitäisi olla maakunnan veturi? Mikäli Pieksämäellä hotellitoiminta olisi rahasampo, suuret hotelliketjun investoisivat Pieksämäelle palveluineen.

    Missään muualla kuin Pieksämäellä en ole saanut panna hotellin henkilökuntaa paljaalla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Missään muualla kuin Pieksämäellä en ole saanut panna hotellin henkilökuntaa paljaalla.

    Kaupparatsuna ympäri Suomea hotelleissa yöpyneenä, vieras mies on tavoiteltua seksiseuraa paikallisille naimisissa oleville naisille. Paljaalla sitä saa yllin kyllin paneskella. Rakastelijoita on paljon harvemmassa, jotka osaa miesten kanssa hommat.


  • Kylla ne kaikki antaa mutta ei kaikille... Asiaan; Solmu oli kiva paikka. Harmi etta loppuu (?). Kavin kaukaa Blues illoissa. Oli monta kaunista ja seksikasta VRn Track offiice'n naista silman ilona. Ja joskun enemman...

  • Tuleeko viljasiiloista pöhinäpannut ja viereen hotelli. Viljaa on osattu Pieksämäellä käsitellä moneen tarpeeseen yli sata vuotta. Pieksämäen kaupunki järjestää korkeatasoisen suunnittelukilpailun, jotta saadaan toimivat ratkaisut viljasiilojen ympäristöön.

   • Viljasiiloista pitäisi tehdä seinäkiipeilykeskus!
    Luulisi että Museovirasto ei puuttuisi mitä sisällä tehdään.
    Lieneekö nuo pöntöt sylinterin muotoiset sisältäkin? Jos on niin olisi erikoinen kiipeilyseinä kun kaarevat seinät, voisi kiipeillä ympäri ja korkeutta riittäisi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Viljasiiloista pitäisi tehdä seinäkiipeilykeskus!
    Luulisi että Museovirasto ei puuttuisi mitä sisällä tehdään.
    Lieneekö nuo pöntöt sylinterin muotoiset sisältäkin? Jos on niin olisi erikoinen kiipeilyseinä kun kaarevat seinät, voisi kiipeillä ympäri ja korkeutta riittäisi.

    Jossain Turun seutuvilla ovat joskus kokeilleet tehdä viljasiiloista kiipeilykrskusta mutta parin vuoden käytön jälkeen todenneet että viljasiilot ei sovellu seinäkiipeilyyn...miksiköhän?
    Miksi pitäisi olla negatiivisia kulmia seinässä, eikö voisi seinään kiinnitettävät otekohdat olla sellaisia joista se vaikeus tulee eikä seinän kulmasta, seinään voi kiinnittää muita esteitä jos vaikeutta haetaan.


  • 1 miljoonasta uudesta ideasta yksi on vain taloudellisesti menestyvä. Tuotteistaminen on haasteellista, jos ei ole osaamista. Olin Australiassa parisen vuotta sitten ja siellä Ikea oli paikallisten keskiluokan ostosparatiisien. Myivät ns. pohjoismaista muotoilua sika hinnoilla. Täällä samat tuotteet ovat kertakäyttö rihkamaa. Trampoliinipark, kiipeilypark, hotlop, hohkakeilarata, vesipuisto jne. näitä elämysrihkama kauppiaita tulee ja menee.

   Kun katsotaan 5 vuotta taaksepäin, vouhakkeiden törsäilyt ovat vieneet miljoonia euroja kaupungin rahoja joutavuuksiin.

   • No eihän sen kaupungin pidä sitä kiipeilykeskusta perustaa vaan joku yrittäjä mutta voihan se olla ettei riitä kiipeilijöitä tämän kokoisella paikkakunnalla, korkeat kalliot kuitenkin puuttuu näiltä main. Lisää vaan ideoita, ei saa jäädä tuleen makaamaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No eihän sen kaupungin pidä sitä kiipeilykeskusta perustaa vaan joku yrittäjä mutta voihan se olla ettei riitä kiipeilijöitä tämän kokoisella paikkakunnalla, korkeat kalliot kuitenkin puuttuu näiltä main. Lisää vaan ideoita, ei saa jäädä tuleen makaamaan.

    Kaupunki osti viljasiilot. Pieksämäen kaupunki yritti kontrolloida 80-luvun tapaan kaupungin kehittämistä. Seurauksena kaupunki on velkaantunut ja rahalaitokset kontrolloi nykyisin kaupunkia. Ei tule teemapuistoja Pieksämäelle hotelleineen, koska niiden aika on ohi.


  • Tosiasia on,ettei meillä ole solmun lopettamisen jälkeen hotellia. On vain pieni alkeellinen matkustajakoti ja taajama-alueen ulkopuolella pari hosteltasoista yritystä.

   • Sain tuliaisiksi tippuri kaupungin pikkujouluissa.


  • Kevyet mullat Solmulle

  • Niin se vaan on, että kun ei markkinoida niin kaikki kuolee pois

   • Jospa Solmun omistajilla ei ole ollut tarvetta markkinoida, rahat on riittäneet mutta siinä tekivät väärin, nyt ei ole asiakaskuntaa, maine mennyt ja eivät saa myytyäkään ja jos saavat niin hinta tulee olemaan pilkkahinta.


  • Markkinoinnin osaamattomuus näkyy majoitus ja - majoituspalveluissa läpi kaikkien toimijoiden. Autotapahtuman markkinointia täytyy kehua, vaikka minua se ei kiinnostakaan. Puolipäivän kestävästä tapahtumasta on markkinoinnin avulla tehty itseään suurempi, niin pitääkin. Pikkuruinen paikallislehtikin julistaa" superviikonloppua" lauantaisin klo 10-17 kestävän tapahtuman alla.
   Hotellin ja tanssiravintolan puuttuminen on iso kolaus Pieksämäen markkina-arvolle.

   • Voisiko hotellin rakentaa käytetyistä merikonteista, sitä mukaa majoituskapasiteettia lisää kun asiakkaita tulee eli merikontteja vaan vierekkäin tai päällekkäin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voisiko hotellin rakentaa käytetyistä merikonteista, sitä mukaa majoituskapasiteettia lisää kun asiakkaita tulee eli merikontteja vaan vierekkäin tai päällekkäin.

    Pieksämäellä tyhjenee joka vuosi kymmeniä asuntoja asukkaista. Majoitustilaa löytyy, jos olisi tyhjien tilojen tuotteistamisosaamista. Yhden päivän tapahtumien organisointi onnistuu isommissakin tapahtumissa muualla.


  • Ei niin toopea ole olemassa, oka Pieksämäelle hotellin perustaisi. Hakalta yksi talo majoitudkäyttöön niin ei tartte taloja purkaa.

   • Hotelli, kylpylä, teemapuistot ja monikerroksiset kerrostalot
    Pieksäjärven rantaan ovat olleet 20 vuotta kaupungin kehittämisen iäisyysasioita. Kaupungin kehittäminen on lukkiutunut vaihtoehdottomuuteen.


   • " Hakalta yksi talo majoitudkäyttöön"

    Mutta kuka ne asunnot kalustaa?

    Ei pelkät tyhjät huoneet kelpaa hotellinkorvikkeeksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    " Hakalta yksi talo majoitudkäyttöön"

    Mutta kuka ne asunnot kalustaa?

    Ei pelkät tyhjät huoneet kelpaa hotellinkorvikkeeksi.

    Torin ympärillä on tyhjiä tiloja, jokaisessa taloyhtiössä. Entinen s-market, viljasiilon rakennukset. Latomon voisi tyhjentää toimistokäytössä hotellikäyttöön. Torin vieressä on purettujen kerrostalojen tontit odottamassa rakentajia. Veturitallin tyhjille alueille voidaan rakentaa 3 nykyisten kokoista rakennusta. Pieksämäellä on runsaasti mahdollisuuksia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Torin ympärillä on tyhjiä tiloja, jokaisessa taloyhtiössä. Entinen s-market, viljasiilon rakennukset. Latomon voisi tyhjentää toimistokäytössä hotellikäyttöön. Torin vieressä on purettujen kerrostalojen tontit odottamassa rakentajia. Veturitallin tyhjille alueille voidaan rakentaa 3 nykyisten kokoista rakennusta. Pieksämäellä on runsaasti mahdollisuuksia.

    Edelleenkin sama kysymys.

    Kuka ne kalustaa hotellikäyttöön ja millä rahalla?


  • Kuinka käy bluestapahtumalle kun solmu loppuu ?

  • Nyt kun Solmun loppuminen on valrmistunut niin kuka huolehtii, että rakennus puretaan, samalla kaupunki voisi purkaa kaupungintalon. Vanha S- marketin purkamista kaupunki voisi nopeuttaa.

   • Kapunki ostaa ja estää purkamisen, koska uusia rakennuksia ei ole tulossa purettujen tilalle. Elinkeinotoimiston viriilin kaupungin markkinointi näyttäisi rujolta, kun kaupungissa olisi enemmän purkutyömaita, kuin uusien rakennusten rakentamista. Kaupungin keskustasta pitäisi purkaa joka kolmas rakennus. Kaupungin väestö vähenee noin 12 000 tuhanteen kymmenessä vuodessa, jolloin 30 % rakennuksista pitäisi olla purettuna. Koko Etelä-Savo on samassa rajussa väestön vähenemisen syöksykierteessä. Pieksämäki olisi selviytyjien joukossa, jos kaupunki toteuttaisi uudellaista maapolitiikkaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kapunki ostaa ja estää purkamisen, koska uusia rakennuksia ei ole tulossa purettujen tilalle. Elinkeinotoimiston viriilin kaupungin markkinointi näyttäisi rujolta, kun kaupungissa olisi enemmän purkutyömaita, kuin uusien rakennusten rakentamista. Kaupungin keskustasta pitäisi purkaa joka kolmas rakennus. Kaupungin väestö vähenee noin 12 000 tuhanteen kymmenessä vuodessa, jolloin 30 % rakennuksista pitäisi olla purettuna. Koko Etelä-Savo on samassa rajussa väestön vähenemisen syöksykierteessä. Pieksämäki olisi selviytyjien joukossa, jos kaupunki toteuttaisi uudellaista maapolitiikkaa.

    Kaupunki viihtyisämmäksi! Ikääntyneet haluaa asua keskustan tuntumassa koska ei ole autoa ja palveluihin täytyy olla lyhyt matka. Keskustaan yörauha! Vanhat ihmiset eivät saa nukuttua öisin kun nuoriso ajaa rallia keskustassa aamutunneille saakka! Työikäiset eivät voi asua keskustan kerrostaloasunnoissa öisen metelin takia, jos uneen pääsee vasta yhden kahden aikaan niin ei jää riittävälle yöunelle aikaa kun töihin herättävä.
    Kaupungin päättäjät herätkää ja tehkää jotain!!


  • Eihän kaupungilla öisin liiku ristinsielua. Hiljainen on kylätie. Tyhjää on myös majoitusyritysten parkkipaikoilla. Unettomuuden syynä on jokin muu kun liikenteen melu, jota ei voi olla, kun ei ole liikennettäkään.

   • Kaupunki uinuu ja kuihtuu. Rauhattomat sielut ja ihmisten pahat teot vaeltelee öisillä kaduilla. Hautausmailta kuuluu vaikerointia ja kalman haju leijailee yö kosteudessa. Tuulessa rautaportit narahtelee. Yksinäinen korppi kaupungin yllä kiertelee ja varislintujen parvet kääntelee yön kulkijoiden jätöksiä henkensä pitemmiksi aamu varhaisella. Kaupungin rotat siirtyy vaivihkaa koloihinsa. Oli kaupunki rautatieläisten ja maaseutu maalaisten. Autioituvat talot ja hylätyt pihat, huokuu rappioromanttiikkaa. Kaipaus vie menneisyyden juurille, toivosta paremmasta, yksinäisyydestä, ihmisten syrjään jättämisistä, sairauksista ja läheisten kuolemasta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaupunki uinuu ja kuihtuu. Rauhattomat sielut ja ihmisten pahat teot vaeltelee öisillä kaduilla. Hautausmailta kuuluu vaikerointia ja kalman haju leijailee yö kosteudessa. Tuulessa rautaportit narahtelee. Yksinäinen korppi kaupungin yllä kiertelee ja varislintujen parvet kääntelee yön kulkijoiden jätöksiä henkensä pitemmiksi aamu varhaisella. Kaupungin rotat siirtyy vaivihkaa koloihinsa. Oli kaupunki rautatieläisten ja maaseutu maalaisten. Autioituvat talot ja hylätyt pihat, huokuu rappioromanttiikkaa. Kaipaus vie menneisyyden juurille, toivosta paremmasta, yksinäisyydestä, ihmisten syrjään jättämisistä, sairauksista ja läheisten kuolemasta.

    Otahan iltalääkkees ja mee nukkumaan!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaupunki uinuu ja kuihtuu. Rauhattomat sielut ja ihmisten pahat teot vaeltelee öisillä kaduilla. Hautausmailta kuuluu vaikerointia ja kalman haju leijailee yö kosteudessa. Tuulessa rautaportit narahtelee. Yksinäinen korppi kaupungin yllä kiertelee ja varislintujen parvet kääntelee yön kulkijoiden jätöksiä henkensä pitemmiksi aamu varhaisella. Kaupungin rotat siirtyy vaivihkaa koloihinsa. Oli kaupunki rautatieläisten ja maaseutu maalaisten. Autioituvat talot ja hylätyt pihat, huokuu rappioromanttiikkaa. Kaipaus vie menneisyyden juurille, toivosta paremmasta, yksinäisyydestä, ihmisten syrjään jättämisistä, sairauksista ja läheisten kuolemasta.

    Olipa proosaa. Tämäkin vielä piti nähdä. Nyt naurattaa.


  • Rappioromantiikka kukkii Pieksämäellä. Voisiko siinä olla matkailuvaltti. Pieksämäellä on hyvä olla, ei huolet paina, ei rasitu polla...
   Se on vaan turhaa maksaa liikaa, tule yöpymään taivasalle ja vaihda vapaalle kuten vaihdemiehetkin ovat tehneet. Pieksämäki, hiljaisempi kun Huopatossu.

   • Retrokeskustaa yritettiin markkinoida nähtävyytenä...

    Se tietenkin floppasi!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Retrokeskustaa yritettiin markkinoida nähtävyytenä...

    Se tietenkin floppasi!

    Nyt on nähtävyytenä paperilla peitettynä näyteikkunoita!
    Eikö noihin tyhjien liikehuoneistojen ikkunoihin voisi laittaa jotain siistimpää kun jotai repaleista ruskeaa pahvia teipillä kiinni?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Retrokeskustaa yritettiin markkinoida nähtävyytenä...

    Se tietenkin floppasi!

    Sitten yritettiin maskeerata viljasiilot hyllypaperit kuviomaalauksella?


  • Veturitoriltw voisi aloittaa perustamalla tavaratalo tasoisen second hand kaupan, jossa myydään Pieksämäki tyhjäksi.

  • Kun solmu,u loppuu niin minä en sen jälkeen vietä enää kaatuneitten muistopäivää, koska kaaduin aina solmun "rinteessä".

   • Pyllymäkiviikko voisi olla laskiaisviikolla Vappuna voisi olla perskutaralllaa viikko, hulapalloo viikko juhannusviikolla kesäkuussa, hepuliviikko heinäkuussa, kesän keikautusviikko elokuussa jne. Pieksämäeltä puuttuu tapahtumien kehittämisosaaminen ja tuotteistaminen. Tapahtumat ja tuoteistetut ohjelmat tuo matkailijoita ja toimeliaisuutta paikkakunnalle.


  • Pienellä paikkakunnalla yrittäjien pitää muistaa, että liikkuesaan kansan parissa he samalla edustavat yritystään. Juhlimassakin kannattaa käydä jossakin muualla. Solmulle vaan kiitos mukavista hetkistä ja kevyet mullat.

  • Voihan ikäneitokin elää uutta nuoruutta ja markkinoida samalla yritystään Liikkumalla siellä missä potentiaaliset asiakkaat ovat niin markkinointi jopa kannattaa.

  • Vaikka ikäneidolla on punapaula, kun tanssiin hän käy niin kohta solmussa ei tanssi kun hiiret ja hämähäkit. Surullista, mutta tuhansien vuosien kuluttua silloinen hankilanoja löytää kaivauksissaan ikäneitojen tanssikenkiä ja toteaa " tällä paikalla oli elämää vielä 2000 luvulla, täällä eli tanssiva ja paljon oksenteleva heimo, joka kuunteli pullean naislaulajan supernaiset laulua jonkin nestemäisen aineen aiheuttamassa koomaa muistuttavassa tilassa.

  • Ysiipirtti on avattu sieltä löytyy siistimmälle porukalle huoneet kylppäillä. Yhteis- ja vaatimamttomampaa majoitusta löytyy sitten maja ja muista taloista. Hyvin pärjätään

   • Korpikuusen kannon alla on myös vapaa kolo jossa voi yöpyä.


  • Eikös sinne korpikuusen kannon alle morri tehnyt möykyn, ei siellä voi yöpyä. Punahilkan mökissä siinä apeliussikatemian ihan viäressä vois yöpyä niis vois saadan palasen isoäitiäkin ja metsästäjältä susturkin.

   • Sellainen putkihotelli olis ihan riittävä, kuten jaappanissa. Ihminen ryömii jalat edellä sellaiseen tuubiin nukkumaan.


  • Kun Savon Solmu loppuu niin putkihotelli olisi tietenkin Savon Suora

   • Savon Solmu pitäisi päivittää ..ei nykyaikaan vaan kivikaudella!
    Sähkövalaistus ensinnäkin pois. Betonipilareiden varassa oleva osa olisi vielä kurjempi, tyynytkin voisi olla kiveä, lämmitys minimiin, valittavana olisi talvella jopa pakkashuoneita yöpymiseen.


   • Savon Solmu pitäisi päivittää ..ei nykyaikaan vaan kivikaudella!
    Sähkövalaistus ensinnäkin pois. Betonipilareiden varassa oleva osa olisi vielä kurjempi, tyynytkin voisi olla kiveä, lämmitys minimiin, valittavana olisi talvella jopa pakkashuoneita yöpymiseen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Savon Solmu pitäisi päivittää ..ei nykyaikaan vaan kivikaudella!
    Sähkövalaistus ensinnäkin pois. Betonipilareiden varassa oleva osa olisi vielä kurjempi, tyynytkin voisi olla kiveä, lämmitys minimiin, valittavana olisi talvella jopa pakkashuoneita yöpymiseen.

    Ei sitä voi päivittää mihinkään suuntaan kun sen ulkonäkö on suojeltu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei sitä voi päivittää mihinkään suuntaan kun sen ulkonäkö on suojeltu.

    Päivittää sisältä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Päivittää sisältä!

    Sisältä myös ainakin ravintolan ulkonäkö on suoljeltu.


  • Tuntuu että koko kaupunki on ainakin turisteilta suojeltu

   • Toivotaan että ensi kesän pyöräilytapahtuma saa tuulta purjeisiin.
    Maastopyöräilijöille pitäisi rakentaa paljon paljon haastavampia reittejä, jotkut hurjapäät tykkää etsiä rajojaan ja laskea maastopyörillä todella jyrkkiä ja kivikkoisia mäkiä, niitähän on tarjolla reitistön varrella mutta aika lyhyitä mäkiä ja kukkuloita, ne tuli kartoittaa ja rakentaa rinteisiin haastavat pätkät. Voisihan olla myös lyhyitä pätkiä lankkusiltaa ilman kaiteita vesiesteiden yli.


  • Maastopyörälijöille omat teltat mukaan niin yöpyminenkin onnistuu.

   • Partaharjun majoittaa ja loput telttoihin tai ajavat ysipirtille.


  • Kiertelin tänään 14.1.20 turistina Pieksämäen keskustassa. Entinen kaupungintalo ja varsinkin Savon Solmu ja sen jonkinlainen lisärakennus oli todella karmea näky. Kuinka pitkään se "laajennusosa" on ollut tyhjänä? Paikka on luonnonkaunis, mutta nyt todella surkean näköinen. Valot paloivat Solmun ikkunassa, joten kaiketi toimintaa oli. Liiketiloja paljon tyhjänä, keskustassa paljon pizzerioita. Hyvä lounaspaikka Poleenin ja ex-kaupungintalon välissä, en muista nimeä. Kaksion saisi hintaan 18.000 euroa. Veturitalli näytti hienolta, mutta mitä toimintaa siellä kahvilan lisäksi on? Ei avautunut ensinäkemältä. Päivätanssit olisiellä juuri alkamassa. Kuitenkin oli todella mielenkiintoinen päivä tutustua Pieksämäen keskustaan, Valitettavasti ruusuista tulevaisuutta ei taida kaupungilla olla. Negatiivinen kierre vahvistaa itseään vuosi uodelta.

  • Kiertelin tänään 14.1.20 turistina Pieksämäen keskustassa. Entinen kaupungintalo ja varsinkin Savon Solmu ja sen jonkinlainen lisärakennus oli todella karmea näky. Kuinka pitkään se "laajennusosa" on ollut tyhjänä? Paikka on luonnonkaunis, mutta nyt todella surkean näköinen. Valot paloivat Solmun ikkunassa, joten kaiketi toimintaa oli. Liiketiloja paljon tyhjänä, keskustassa paljon pizzerioita. Hyvä lounaspaikka Poleenin ja ex-kaupungintalon välissä, en muista nimeä. Kaksion saisi hintaan 18.000 euroa. Veturitalli näytti hienolta, mutta mitä toimintaa siellä kahvilan lisäksi on? Ei avautunut ensinäkemältä. Päivätanssit olisiellä juuri alkamassa. Kuitenkin oli todella mielenkiintoinen päivä tutustua Pieksämäen keskustaan, Valitettavasti ruusuista tulevaisuutta ei taida kaupungilla olla. Negatiivinen kierre vahvistaa itseään vuosi uodelta.

   • Ei mitenkään ainutlaatuista juuri tälle kaupungille. Monella pienellä paikkakunnalla on samanlainen tilanne.

    Mutta ehkä yksi poikkeus on se että yrittipä täällä tehdä mitä tahansa, niin se estetään ja kielletään joko valtion viranomaisten (ELY, ympäristöministeriö, asuntomisteriö) toimesta tai valitetaan nurin kaupunkilaisten ja jopa muiden paikkakuntien asukkaiden toimesta.

    Yrityksillä vain ei ole monille pienelle paikkakunnille investointihaluja. Pieksämäellä ei tätä ongelmaa ole ollut viimeisen 10 vuoden aikana. Täällä on ollut jopa yli sadan miljoonan investointesuunnitelmia yksityisellä rahalla, mutta ne on kaikki kielletty tai valitettu nurin.

    Jopa isot kaupungit olisivat olleet tyytyväisiä tämän suuruusluokan investointeihin. Pieksämäellä ei ehkä aivan vieläkään ymmärretä kuinka onnekkaita täällä ollaan oltu että useampikin yritys on päättänyt investoida tänne. Ja ei myöskään aivan ymmärretä kuinka iso menetys se on ollut kun nämä projektit ovat joutuneet poliittisen pelin ja valituskierteiden kohteeksi ja lopulta peruttu!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei mitenkään ainutlaatuista juuri tälle kaupungille. Monella pienellä paikkakunnalla on samanlainen tilanne.

    Mutta ehkä yksi poikkeus on se että yrittipä täällä tehdä mitä tahansa, niin se estetään ja kielletään joko valtion viranomaisten (ELY, ympäristöministeriö, asuntomisteriö) toimesta tai valitetaan nurin kaupunkilaisten ja jopa muiden paikkakuntien asukkaiden toimesta.

    Yrityksillä vain ei ole monille pienelle paikkakunnille investointihaluja. Pieksämäellä ei tätä ongelmaa ole ollut viimeisen 10 vuoden aikana. Täällä on ollut jopa yli sadan miljoonan investointesuunnitelmia yksityisellä rahalla, mutta ne on kaikki kielletty tai valitettu nurin.

    Jopa isot kaupungit olisivat olleet tyytyväisiä tämän suuruusluokan investointeihin. Pieksämäellä ei ehkä aivan vieläkään ymmärretä kuinka onnekkaita täällä ollaan oltu että useampikin yritys on päättänyt investoida tänne. Ja ei myöskään aivan ymmärretä kuinka iso menetys se on ollut kun nämä projektit ovat joutuneet poliittisen pelin ja valituskierteiden kohteeksi ja lopulta peruttu!

    Ne on niitä juppien kosteita päiväunia, jotka kirjoittelee satojen miljoonien investointihaluista. Voihan niitä entisiä heiloja muistella, vaikka vanhainkodissa ja kehuskella. Kasvua ei ole, jos ei ole osaamista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ne on niitä juppien kosteita päiväunia, jotka kirjoittelee satojen miljoonien investointihaluista. Voihan niitä entisiä heiloja muistella, vaikka vanhainkodissa ja kehuskella. Kasvua ei ole, jos ei ole osaamista.

    Ideapark oli 120-miljoonan investointi yksityisellä rahalla.

    Monessa suuremmassakin kaupungissa kuolattaisiin tuollaisen investoinnin perään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ideapark oli 120-miljoonan investointi yksityisellä rahalla.

    Monessa suuremmassakin kaupungissa kuolattaisiin tuollaisen investoinnin perään.

    Painotus sanalle oli. Oli kauppakeskus skanskan, oli kesken logistiikkakeskusten, oli iglu, oli junanvaunumaalaamo, oli hotelli, oli kylpylä, oli,oli,oli.... vanhoja heiloja kaikki. Vanha suola janottaa joutavilla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei mitenkään ainutlaatuista juuri tälle kaupungille. Monella pienellä paikkakunnalla on samanlainen tilanne.

    Mutta ehkä yksi poikkeus on se että yrittipä täällä tehdä mitä tahansa, niin se estetään ja kielletään joko valtion viranomaisten (ELY, ympäristöministeriö, asuntomisteriö) toimesta tai valitetaan nurin kaupunkilaisten ja jopa muiden paikkakuntien asukkaiden toimesta.

    Yrityksillä vain ei ole monille pienelle paikkakunnille investointihaluja. Pieksämäellä ei tätä ongelmaa ole ollut viimeisen 10 vuoden aikana. Täällä on ollut jopa yli sadan miljoonan investointesuunnitelmia yksityisellä rahalla, mutta ne on kaikki kielletty tai valitettu nurin.

    Jopa isot kaupungit olisivat olleet tyytyväisiä tämän suuruusluokan investointeihin. Pieksämäellä ei ehkä aivan vieläkään ymmärretä kuinka onnekkaita täällä ollaan oltu että useampikin yritys on päättänyt investoida tänne. Ja ei myöskään aivan ymmärretä kuinka iso menetys se on ollut kun nämä projektit ovat joutuneet poliittisen pelin ja valituskierteiden kohteeksi ja lopulta peruttu!

    Onneksi yksi Ideapark valittaja on jo turpeen alla!

    Eipähän valittele enää aivan kaikesta kuten aikoinaan teki. Kaupungintalolla on paksu kansio tämän samna tyypin tekemiä valituksia. Parhaimmillaan niitä saapui jopa kolme kerrallaan samassa kirjekuoressa.


  • Ainoa kirjakauppakin lopettaa

   • Se on näiden hajallaan ympäri kaupunkia olevien pikkuliikkeiden ongelma. Ehkä lähitulevaisuudessa Prisman viereen laajennetaan kauppakeskusta ja siihen tulee näiden isojen kauppaketjujen omistamia pikkuliikkeitä joihinka kuuluisi kirja- ja askartelutarvikeliike, elektroniikkaliike ja muutama vaateliike.


  • Hyvä Ysipirtti. Ensimmäinen majoitusliike, joka markkinoi ha mainostaa toimintaansa sitten Solmun kultavuosien

   • Jos Pieksämäen Vesi järjestäisi makkara tarjoilun ensimmäiselle paska-altaalle niin se aina sama tyhjäntoimittaja porukka tulisi sinne makkran syöntiin ja kehumaan hyviä höyryjä.
    Vesihän kerää rahaa jokaiselta haja-asutusalueen asiakkkaalta 300-500 € vuodessa perus ja vesimaksuja. Vesiosuukunta laskuttaa saman verran selvitäkseen veloistaan.
    Akille voi käydä kuten aikoinaan Pasillekin. Toimitusjohtaja tauti iskenyt kaikkine sivuvaikutuksineen.


   • Ne, joiden pitäisi mainostaa , eivät sitä tee.


  • Joka Pieksämäelle investoi niin hänelle pitää nostaa hattua.

   • Pankinjohtaja ohjaa investointeja. Ne on muut yrittäjät joilla pyörii kymmeniä tuhansia käteistä rahaa.


  • No pankinjohtajat ei Pieksämäellä helposti liiketoimintaa rahoita eli kai se Akikin omia rahojaan YsipIrttiin laittoi ja mahdollisti näin hotellitoiminnan jatkumisen paikkakunnalla.

  • Niin olisi ollut varmasti parempiakin sijoituskohteita, mutta ajatteli kotikaupungin parasta.

   • Miten kävin rakennusliike Häkkiselle, miten kävi rakennusliike Kermiselle. Nuoret naiset ja kova laajemisvauhti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten kävin rakennusliike Häkkiselle, miten kävi rakennusliike Kermiselle. Nuoret naiset ja kova laajemisvauhti.

    Ei ne työt hukkaan mene. Huippu pönttöuunintekijä, maailmanluokan lentopallo libero. Länsiväylällä tehdään jääkiekkoilijoita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei ne työt hukkaan mene. Huippu pönttöuunintekijä, maailmanluokan lentopallo libero. Länsiväylällä tehdään jääkiekkoilijoita.

    Urheilijat on kuin sijoittaisi ravihevosiin vedon lyöntejä. Yritykset toimii, lakkautetaan, aletaan alas ja lopetetaan. Voluumi ja kapasiteetti on ne, jotka pitää rattaat pyörimässä pulkkituotteilla. Suomi ei elä ainoastaan pulkkituotteilla, vaan erikoitumalla.


  • Se,että solmu lopettaa ja majatalolle ei ole löytynyt ostajaa, ei tarkoita sitä, etteikö majoituslikkeelle olisi tarvetta. Jos huoneet ovat hyvässä kunnossa ja varustustasoltaan nykyihmisen vaatimusten mukaiset niin kannattava toiminta on mahdollista. Jos tilat ovat remontoimatta tai eivät yhteisvessoineen vastaa normaalia vaatimustasoa niin toiminta on vaikeaa saada kannattavaksi.

   • No miksi et ala matkailu- /majoituspaikan yrittäjäksi, kun helppoa. Milloin esim. Solmu edes lähes täynnä - yhden kerran vuodessa.


  • Onneksi meillä on kotona Hotelli Helpotus ja omassa käytössä

  • Solmun toiminnan loppuminen kuvaa hyvin kaupungin hiipumista.. Sairaala, Vr:n toiminnon, valtion virastot, Isojen työpaikkojen alasajoa ei pysty millään kompensoimaan, joten tulevaisuus on synkkä. Nyt pitää tehdä rankkoja sopeuttamistoimia. Virkamieskuntaa pienemmäksi, ryhmäkokoja suuremmaksi, markkinointiin ammattilainen, tekoja turhan höpöttämisen, omaishoitajille tukea kalliiden laitospaikkojen sijaan. Mitä Solmun kiinteistölle tapahtuu jääkö se ränsistymään paikoillee, kuten moni muukin keskustan kiinteistöistä.

   • Virkamiehiä ei ole, vaan virkahenkilöitä on vielä jäljellä 20 % 90-luvun määrästä. Palvelut on siirretty yksityisille ja kuntayhtymille toimijoille. Kun lopetetaan loput päiväkodit, koulut ja palvelutalot sekä sairaala kaupungin hoidostaan, jää 80 miljoonan kiinteistöt kaupungin johdolle rasitteeksi. Kunnallistekniikka ja tilapalvelut voidaan yhtiöittää ja myydä sekä loput virkahenkilöt irtisanoa tai siirtää kuntayhtymille. Kaupungin henkilöstöstä joka kolmas siirtyy eläkepäiville muutaman vuoden sisällä ja uusia ei palkata. Tulevaisuus on valoisa, kun ei eläköityvään kaupunkiin ei tarvitse luoda työpaikkoja ja jäljelle jääville on yllin kyllin töitä, jos palkan tai konsulttipalkkioiden maksajia löytyy.


  • Solmun loppuminen on ymmärrettävää kun kanta-asiakkaat ovat kuolleet sukupuuttoon.

  • Valitettavasti Solmun myyminen on mahdoton tehtävä kiinteistö heikon kunnon takia.

   • Höpö höpö! Jos hinnassa on huomioitu kiinteistön kunto niin eihän se ole mikään ongelma.
    Pieksämäellä ja kaikkialla muuallakin on sama ongelma, kiinteistöjä ei hoideta/remontoida ja sitten kun nähdään että tilanne on toivoton niin laitetaan kiinteistö myyntiin kovalla hinnalla. Sama juttu omakotitalojen kanssa. Vanhukset asuu talossa ja suku ei pane tikkua ristiin kiinteistön hyväksi vaan yrittää sitten myydä tyhjäksi jääneen talon ylihintaa,vendin tietysti pidetään kylmillään ja hoitamatta muutama vuosi.


  • Ei mitään höpöhöpö. Solmun kiinteistöä ei kukaan huoli ilmaiseksikaan, koska se vaatii miljoonaremontin, jotta toimintaa olisi järkevä jatkaa. Tälläkin hetkellä liikehuoneistoja on tarjolla ilmaiseksi, mutta kukaan ei niitä halua. Keskustan Lääkärikeskus oli myynnissä eurolla, mutta myymättä jäi.

   • Huoltopalvelu Halosen ja Rodiosoittimen tilat myytii hintaan 1€.


  • No se on käypä hinta, Radiosoittimen osti taloyhtiö, kukahan Halosen tilat ?

   • Thai hieronta siinä nykyisin on.


   • Thai hieronta siinä nykyisin on.


  • Varkaudessa on vanhaan postitaloon avattu automaattihotelli, samanlainen voisi toimia myös Pieksämäellä.

   • Latomossa sopivasti tyhjiä huoneita.


  • Latomoon pitää tehdä huoneiatokohtaiaet kylppärit, kuluja tulisi aika paljon. Retkeilymajatyyppinen majoitus ei kannata, koska reppureissaajia ei tänne eksy, sitä on yritetty, mutta heikoin tuloksin.

   • Suihkukoppien ja alaskaappien teko ei maksa paljon ja yläkertaan saa näköala huoneistoja. Kellariin kunto sali ja saunaosasto. Paksuilla ääntäeristävillä seinillä varustettu rakennus on loistava mahdollisuus muuttaa hotelliksi uudistus remontilla. Retkeilyä kaupunkien keskustoissa muuallakin. Torin laittaa elinkeinotoimisto kaupungin vetonaulaksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suihkukoppien ja alaskaappien teko ei maksa paljon ja yläkertaan saa näköala huoneistoja. Kellariin kunto sali ja saunaosasto. Paksuilla ääntäeristävillä seinillä varustettu rakennus on loistava mahdollisuus muuttaa hotelliksi uudistus remontilla. Retkeilyä kaupunkien keskustoissa muuallakin. Torin laittaa elinkeinotoimisto kaupungin vetonaulaksi.

    Latomo on kaupungin arvorakennus. Arvorakennukseen hotelli ja aurinkoterassi rakennettavalle ylätasanteelle pääsisään käynti oven viereen, josta avautuu näkymät torilla. Tori suunnitelmaan kukat, istutukset ja tapahtumapaikat kuntoon ensi kesäksi. Kaupungin työntekijät pitää sijoittaa muualle tyhjeneviin toimistotiloihin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suihkukoppien ja alaskaappien teko ei maksa paljon ja yläkertaan saa näköala huoneistoja. Kellariin kunto sali ja saunaosasto. Paksuilla ääntäeristävillä seinillä varustettu rakennus on loistava mahdollisuus muuttaa hotelliksi uudistus remontilla. Retkeilyä kaupunkien keskustoissa muuallakin. Torin laittaa elinkeinotoimisto kaupungin vetonaulaksi.

    Nykyinen putkitus ei tue huonekohtaisten suihkutilojen tekoa. Tulisi kallis remontti jos jokaiseen huoneeseen pitäisi saada suihkun lattiakaivo ja WC-pöntön viemäriliitäntä.
    Se remontti olisi helpompi ja halvempi tehdä nykyiseen Solmun hotellihuoneistoon koska siellä kaikki on jo olemassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nykyinen putkitus ei tue huonekohtaisten suihkutilojen tekoa. Tulisi kallis remontti jos jokaiseen huoneeseen pitäisi saada suihkun lattiakaivo ja WC-pöntön viemäriliitäntä.
    Se remontti olisi helpompi ja halvempi tehdä nykyiseen Solmun hotellihuoneistoon koska siellä kaikki on jo olemassa.

    Timanttiterillä seiniin saa reikiä putkille kuin juustosta siivuja höylällä. Kyllä arvorakennukselle kaupungin paraatipaikalle ydin alueella torin kylkeen pitää saada hotelli ja sieltä tunneli veturitalleille. S-marketin paikalle spa-kylpylä. Tori pitää osittain kattaa kaupunkitilaksi. Hotelli on Kaupungin ydin alue tukeutuu hyvin kansalliseen ja kansainväliseen rataverkoon. Kaupungin työntekijät voi mennä vaikka Savon solmuun pienillä muutostöitä toimistohommia tekemään. Kyllä kaupungin ydin alue pitää saada vetovoimaiseksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Timanttiterillä seiniin saa reikiä putkille kuin juustosta siivuja höylällä. Kyllä arvorakennukselle kaupungin paraatipaikalle ydin alueella torin kylkeen pitää saada hotelli ja sieltä tunneli veturitalleille. S-marketin paikalle spa-kylpylä. Tori pitää osittain kattaa kaupunkitilaksi. Hotelli on Kaupungin ydin alue tukeutuu hyvin kansalliseen ja kansainväliseen rataverkoon. Kaupungin työntekijät voi mennä vaikka Savon solmuun pienillä muutostöitä toimistohommia tekemään. Kyllä kaupungin ydin alue pitää saada vetovoimaiseksi.

    WC-pönttö siis seinään kiinni ja siinä samalla lattiakaivokin kun ollaan asialla?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nykyinen putkitus ei tue huonekohtaisten suihkutilojen tekoa. Tulisi kallis remontti jos jokaiseen huoneeseen pitäisi saada suihkun lattiakaivo ja WC-pöntön viemäriliitäntä.
    Se remontti olisi helpompi ja halvempi tehdä nykyiseen Solmun hotellihuoneistoon koska siellä kaikki on jo olemassa.

    Kansainvälinen hotelliketju selvittää kustannukset kuukaudessa, kun kaupunki käyttää omistaja ohjausta kiinteistöön ja ilmoittaa, että myy osuutensa.


  • Pölhökustaa joutavia veisaa ja lopuksi alapään jutuilla tyhmyytensä rykäisee.
   Arvorakennus ansaitsee edustavaa käyttöä. Arvorakennus on kaupungin ytimen identiteettiä ja liike-elämän keskeisellä alueella.

  • Nyt vois Aki ostaa majatalon ja tehdä siihen remontin eli kylpyhuoneet huoneisiin niin se vois kannattaa kun olis ajanmukaiset tilat.Varmaan sais halvalla, kun ei oo mennyt kaupaks.

   • Akin majotuspalvelut toimii eri asiakaskunnalle kuin kaupungin torin viereen vetovoimaiseen arvorakennukseen latomoon kaupungin ydinkeskustaan rakentavat huotellipalvelut. Ydin keskustan arvorakennus latomo on avain asemassa viljasiilojen ja veturitallin alueen jatko rakentamiselle, koska rakennukset muodostavat upean kokonaisuuden.


  • ei Latomoon yrittäjää löydy vai meinaatko, että kaupunki puljua pyörittäisi ja remontin tekisi ?

   • Latomo on kiinteistöyhtiön rakennus, joka on korjattu liikekiinteistöksi. Osakeyhtiön osakkeet pitää kaupungin vain laittaa markkinointiin ja myydä. Kaupungin Virastoihmisille on toimistotilaa yllin kyllin ja lisää vapautuu, kun rakennuksen osakkeet vaihtaa omistajaa. Estettä ei ole, on vain upeita mahdollisuuksia arvokiinteistön tulevaisuudelle. Hotellipalveluja, oheistoimintaa tulee kaupungin ytimeen kauppakeskuksen tuntumaan.  • Osta Arto sinä arvokiinteistö ja tee siitä vetonaula.

   • Leskisellä on seteleitä, kun myi liiketoiminnan, Arto komppaa johdon mukaisesti.


  • Ankurit pitäisi päästää irti kaupungin omaiden hoidosta. Kiinteistöjen ja kunnallistekniikan hoitamisen ennakointi on osa kaupungin omaisuuden hoitoa ja ensijaisesti kaupungin hallituksen vastuulla. Kaupungin hallitus vastaa palvelujen tuottamisesta strategian ja omaisuuden hoito-ohjelmien kautta. Kun korjausvelka ja vajaa käyttö kasvaa, omaisuuden hoito tuottaa kaupungin talouteen tappiota.

   https://www.kuntaliitto.fi/sites/default/files/media/file/Tila- ja kiinteistöpalveluijen organisointi ja ulkoistaminen.pdf

  • Tuo on juuri sitä "fiksua" puhetta, joka ei johda mihinkään. Tänään on se päivä jolloin solmun toiminta loppuu. Mitään ei enää ole tehtävissä. Seuraavana loppuu kirjakauppa, sen jälkeen alkaa Häyrisentien liiketilat tyhjentyä. Arto ja kumppanit vaan yllättävät omiaan.

   • Solmu on tehnyt johtopäätökset kaupungin johdon toiminnasta. Omaiden hoitaminen ja nepotismi on kuormasta syömistä.


  • Sytytetään kynttilät Solmun muistolle

  • Aika hyvin ketjun aloittaja ennusti. Solmu on loppunut ja majatalo oli myynnissä, mutta ei mennyt kaupaksi.

   • Se on ihan asenteesta kiinni jos on pitänyt hotelli lopettaa ja se on asennekysymys jos ei majatalo mene kaupaksi!


  • Ei se nyt pelkästä asenteesta ole kiinni. Asennettä varmaan riittä, mutta ammattitaidon voi kyseenalaistaa.

  • Nyt meillä ei kuitenkaan enää ole hotellia, varmaan ensimmäistä kertaa sataan vuoteen

  • Yt voi tuon Kunnon sanan ottaa pois eli Hotelli puutuu kaupungista

   • Kukaan ei kaipaa vuoden päästä hotellia ja 5 vuoden päästä se on unohdettu kokonaan. Pari hylättyä rakennusta reunustaa Pieksäjärven rantaa seuraavat 15 vuotta ja ne puretaan tai jäävät ränsistyneenä pusikon ympäröimiksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kukaan ei kaipaa vuoden päästä hotellia ja 5 vuoden päästä se on unohdettu kokonaan. Pari hylättyä rakennusta reunustaa Pieksäjärven rantaa seuraavat 15 vuotta ja ne puretaan tai jäävät ränsistyneenä pusikon ympäröimiksi.

    Kuka muistaa kaupungintaloa rannassa ja diktaattori Turusta siellä räiskämässä.


  • Eihän kukaan muista enää, että Pieeksämäki oli joskus rautatieläisten kaupunki

   • Eipä muista, että oli metsäoppilaitos, Haapakosken tehtaat, matkustakoti ja maaseutu kylineen. Minne olet menossa Pieksämäki?


   • SDP ay aktiivit rautatieläiset hävittivät kaikki muut rautatieläiset rahan ahneudessaan. Syötiin kaiken maksava työtoverin käsi selkärankaan asti. Varikon ja pajan kulmilta löytyvät vieläkin pahimmat toverin tappajat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    SDP ay aktiivit rautatieläiset hävittivät kaikki muut rautatieläiset rahan ahneudessaan. Syötiin kaiken maksava työtoverin käsi selkärankaan asti. Varikon ja pajan kulmilta löytyvät vieläkin pahimmat toverin tappajat.

    Pieksämäen Lehti uutisoi 1.1.2020.
    Toinen perättäinen hyvä vuosi. Ely-keskukselta 23,3 miljoonaa euroa Etelä-Savon kehitykseen. Pieksämäeltä esimerkiksi tukia saivat lehden mukaan.

    Elykekuksen kehittämis avustusta
    Documtec Oy 60560 €
    Greenrail Oy 58100 €
    Teit Resort Finland Oy 15730 €
    Maaseuturahastosta
    Tyynelä Invest Oy 89810 €
    Suhonen Jukka Pekka 38395 €.
    Leader tukea
    Tartu's Tryffel 10000€
    Harris's Food Factory 6932€
    M&R Ikonen Oy 5425€.


   • Rautatie toi sivistyksen Pieksämäelle. Sivistys vei nuoret maailmalle. Pieksämäki oli noin 200 talon kylä ennen rautatietä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rautatie toi sivistyksen Pieksämäelle. Sivistys vei nuoret maailmalle. Pieksämäki oli noin 200 talon kylä ennen rautatietä.

    Eikö tänne voisi aloittaa muistelot Savon Solmusta

    Mitä huusi seurapiirirouva huusi kun poliisit haki putkaan solmusta
    - Taasko te viette minua sinne naitavaksi.
    Tämä tarina on tosi.


  • Nyt rautatie ei tuo vaan valitettavasti vie ihmisiä..

   • Veisi tyhjät asunnotkin pääkaupunkiseudulle, mutta edellinen sukupolvi rakensi ne kivijaloille.


  • Mestari sen jo ennusti;
   "Tänne jäin, tänne jäin tuska mielessäin
   Koska menee junia kotiinpäin?
   Nolla kaks kolkytkuus
   Nyt soi Pieksämäen asemalla blues

   Asema on ja vähän vankilaa
   Kristillinen opisto josta tulvahtaa
   Synkkä jumalisuus
   Ja soi Pieksämäen asemalla blues

   Nousin Mikkelissä junaan ja täällä pois
   Voi kun toiseen junaan jo päästä vois
   Minun sielu huus
   Ja alkoi Pieksämäen asemalla blues

   Ei oo nakkikioskia, ei kahvilaa
   Eikä ravintolaa, vain asemaa
   Mikä toivottomuus
   Näin soi Pieksämäen asemalla blues

   Ei voi paremmin kuvata paikan alakuloisuutta....

   • Hoiva-alaan keskittyvän kaupungin yleistunnelman on seesteinen. Elämänsä loppuvaiheessa virikkeitä ja elämyksiä tarjotaan hoivakodeissa. Ruuhka kaupungeissa elämä on sykkivämpää. Elämänsä alkutaipaleella virkeitä ja elämyksiä tarjotaan ”ilotaloissa”.


   • Kirjakauppakin lopettaa, kun vanhusjäestö ei näe enää lukea ja tänne jäävät nuoret eivät osaa.


  • Pieksämäen absurdi ongelma vaikuttaa aika ajoin jopa hieman huvittavalta. Pitkän väetöpaon vaikutuksesta kaupungin maito on piiminyt jo lehmissä ja lypsettäessä tuloksena on silkkaa piimää. Onneksi kokkareinen maito kelpaa sentään vielä vasikoiden ravinnoksi.

  • Ei näytä kannattavan tanaaitkaa, kun Weturitallella tanssit ovat harventuneet

   • Tapahtumien organisointi ja tilojen markkinointi on elinkeinotoimistolla.


  • Se on sama kenen vastuulla, jos homma ei toimi.

   • Kuka on epäonnistunut tehtävissä? Vastuuta ei ole kenelläkään, kun hommat kusee.


  • Toinen mummo lopetti, toinen jatkaa, kun majatalo ei mee kaupaksi.

   • Ei kannata avata haaraliikettä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei kannata avata haaraliikettä

    Ikäneito elää uutta nuoruutta, viini virtaa ja tekohauskaa riittää.


  • Surkeaa kattoo, kun ihmiset kituu ja joutuu vaan pitämään yritystä pystyssä, vaikka ei jaksas. Se on vaan pakko, kun kukaan ei osta. Eläkepäivistä on turha haaveilla.

  • Taitaa näillä majoitusyritysten johtajilla olevan samanlaiset käytöstavat.

   • Huomattu on


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomattu on

    Ei ihme, ettei homma lyö leiville


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei ihme, ettei homma lyö leiville

    Kohta tekee toinen majoituspaikka konkurssin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kohta tekee toinen majoituspaikka konkurssin.

    Ysihotellin myötä majatalon toiminta tulee kannattamattomaksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ysihotellin myötä majatalon toiminta tulee kannattamattomaksi.

    Juhlintaan jää enemmän aikaa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juhlintaan jää enemmän aikaa

    Kyllä käy sääliks


  • Joku pizzamies voisi vuokrata solmun ja siirtää sukulaispojalle starttirahan päättymisen jälkeen ja hän taas siirtäisi...ja sama lakitoimisto voisi ottaisi muutäman vuoden päästä taas konkurssipesän hoitaakseen

  • Torien ympäristöjä pitäisi elävöittää ja uudistaa ensikesäksi, jotta toimintaa saadaan kaupunkin keskustaan. Pitää tehdä töitä innovaatioita majoitustarpeiden kasvattamiseksi.

   • Toria elävöittää kesällä myöhään yöllä mopopojat ja pill*ralliautot sekä mönkijät. Musiikki soi ja elämää riittää, torilla sijaitseva esiintymislava tulisi koristella kukkasilla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toria elävöittää kesällä myöhään yöllä mopopojat ja pill*ralliautot sekä mönkijät. Musiikki soi ja elämää riittää, torilla sijaitseva esiintymislava tulisi koristella kukkasilla.

    Äiti ja isien kanssa mopoilemaan nuoriso torille. Loistava idea!


  • Pieksämäelle käy hyvin sanonta: Kuollut ei palttoota tarvitse

  • Viinilastin tilausajoja lisää alkoholisoituneille rouville. Alkoholista johtuvista krampeista kärsii 1/3 naisista Pieksämäellä. Nämä vaivat laitetaan naisilla vaihdevuosien piikkiin ja miehillä vastaavat vaivat juoppouden piikkiin.

  • Riemuliitereitä ja ötökkähotelleja torille ensi kesäksi.

  • Kunnon hotelli puuttuu kaupungista

  • Kävin Wanhan neuvolan majatalossa elokuun 2020 alussa. Tosi mukava ja kotoisa paikka. Siistiä ja rauhallista. Aika kallistahan tuo on 64€ yksi yö.. Mutta voin kyllä suositella.

  • Kyse on hotellin puutteesta onha täällä näitä vaatimattomia majoituspaikkoja entistä neuvolaa parempiakin, mutta hotellia ei.

  • Milloin Solmun irtaimistoa aletaan myymään , muutama tuoli ja valaisin olisi kiva saada muistoksi

   • Pian on hutokuppa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pian on hutokuppa!

    Minne ovat hävinneet aina joka paikassa pörräävät tarjoilijat. Onko kaikki löytäneet eläkkeellä olevan veturimiehen ruokalaskun maksajaksi. Siinä on kyllä pituutta tullut kymmenen senttiä lisää varpailla ja että tavara hyvin tarjolla.


  • Onko Leijonien ja Rotarien kokoukset nyt Ränni baarissa kun Solmu loppui vai onko ne siirretty Valkohuppuisten herrojen ssluunaan Yläristille

  • Leijonat varmaan kokoontuu Iran kotieläinpuistossa ja Rotarit aseman odotushuoneessa tai assanhississä.

  • Missäs Zonta- kerho pitää majaa ja Inner Wheelit. Entäs Sekoomuksen urheiluseura Työväen Ampujat.

   • Karaoke ryhmä kokoontuu Rännissä.


  • Veen haistattelijat kokoontuvat Wanhan Veen Bajamajassa siellä tuoksuu aina vanha vee.

   • Missä kokoontuu Pieksun Hampaattomat?


  • Missä voi majoittua niin ette tarvitse olla yhteistiloissa muiden kanssa. ?

  • Pysy kotona

  • Kyllä on aikoihin eletty, kun pikkujouluja pitää lähteä pitä ään Hankasalmelle, Leppävirralle tai Rantasalnelle, ennen sieltä tultiin Pieksämäelle Solmuun .

  • Jo on aikoihin eletty, kun sataan vuoteen on tilanne, ettei Pieksä,åellä ole hotelli- ravintolaa. On vain susi-maja, wanha wee ja lomaduo.

   • Ei tänne tarvita mitään hotelli-ravintolaa. Tyhjenevä kaupunki.


   • Siitä vaan yrittäjäksi, ostakaa tai vuokratkaa kiinteistö ja alkaa pyörittämään hotellia niin on sitten se kaipaamme hotelli täälläkin. Ostakaa Savon Solmu!


  • Jotainhan täällä tehdään väärin, kun kaikki menee päin peetä.

  • Mihin siellä hotellia tarvitaan, kun ei ole tapahtumia eikä nähtävyyksiä, ja kohta ei enää asukkaitakaan. Varkaudessa haisee sentään pee, mutta siellä vaan vanha vee.

  • Ei kirjakauppaa, ei suutaria, ei hotellia, ei keilahallia...mikä kaupunki se sellainen on eikös se ole kirkonkylä

  • Mutta koronaa ei täällä pelätä, maskeja ei käytä kun rikolliset ja turvavälejä pitävät vain vanhemmat parit, hekin vain toisiinsa yöaikana. Käsihygeniä hoidetaan saunapäivänä. Ei tänne korona tule, mitä se täällä tekisi. Voisihan se Taran (nimi muutettu) kanssa ajella polkuautolla Joonas Aurinkoisen ( nimi muutettu ) kanssa kuun loisteessa Nuutisen (nimi muutettu) tiskomussiikin tahissa.

  • Kuka haluaa majoittua Pieksämäellä?

  • Suutari palveluita jos haluaa niin joutuu lähtemään Varkauteen, sielläkin osan viikosta auki suutari. Monen asian takia Varkaus on paikka mistä palvelut löytyy. Koirapuistoakaan ei täällä ole reikä taida tulla.

  • Pieksämällä ei kukaan järjestä mitään isompaa tapahtumaa koska ei ole hotellia. Esimerkiksi ammattijärjestöt eivät tuo tänne omia tapatumiaan niin kun ennen.

  • Mutta onhan meillä kaunis luonto.

   • On sitä kaunista luontoa muuallakin eikä vaan täällä.


  • Saamme kiittää alhaisia koronatartuntalukuja vähäisistä turistiluvuista ja opiskelijoiden määrästä. Tasokkaiden ravintoloiden ja hotellin puuttuminen poistaa tartuntariskejä Kaupungin ikärakenteesta johtuen koronaepidemian tuleminen toimittaisi Tuonelaan meiltä paljon porukkaa eli jotakin hyötyäkin Pieksämäen surkeasta tilasta seuraa.

   • Pieksämäki on eristäytynyt muusta maailmasta kuten on ollut 1800 luvullakin, sisäsiittoisuus jatkuu yhä.


  • Kyllä ihmiset ottavat isoja riskejä jos tulevat tänne yöpymään syyslomalla näihin yhteisvessakommuuneihin.

   • Sulla taitaa olla jokin henkilökohtainen ongelma kun jauhat tuota samaa asiaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sulla taitaa olla jokin henkilökohtainen ongelma kun jauhat tuota samaa asiaa.

    On tainnut raukalta joku viedä tikkarin niin siksi jäänyt traumoja.


  • Kummassa kannattaa pitää pikkujoulut Rännissä vai Saunalampussa, kummassa paremmat joulupöydät.

  • Minä menisin Ränniin, siellä on paremmat salaatit ja laatikkoruuat.

  • Solmun konkurssi on todella suuri menetys kaupungille. Tosin se on jatkumoa Pieksä,ään jo pitkään jatkuneesta syöksykierteestä Ainoa tapa muutokseen on äänestää uuttaa voimaa kunnallisvaaleissa. Tutkikaa, keiden nimet killuvat toistuvasti esillä valitusasioissa ja tehkää sitten päätöksenne.

   • Hotellissa ei riittänyt asiakkaita...totta puhut että kaup.hallituken uutta voimaa, ulos sieltä nämä tyhjänpäiväiset pönöttäjät.


  • Hotellissa riitti asiakkaita niin kauan kun paikat olivat kunnossa ja ammatitaitoinen henkilökunta.

  • Milloin se Kontron hotelli aukee, tietääkö kukaan

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   145
   6317
  2. Jaksamista Sofia ja Stefan!!

   Voimia molemmille. Stefu päivä kerrallaan. Sofialle kiitos, että olet kunnioittanut Stefania, etkä ole ruotinut hänen asioitaan julkisuudessa, mi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   2847
  3. Tutkittu on: talviaika parempi

   Puoliin päiviin makaavat vätykset tietysti ovat eri mieltä, mutta työtätekeville ihmisille uutinen on hyvä. "Pysyvään kesäaikaan siirtymistä on kokei
   Maailman menoa
   295
   1568
  4. BB-Sini puhuu tiukkaa asiaa BB-julkkisten kohtelusta somessa

   Tullut itsekin kolmekymppisenä somen suurkuluttajana todella kauhisteltua tätä järkyttävää lynkkausta ja syitä siihen. Netissä liian monilla ihmisillä
   17
   1371